Piekarnia ''Mazowiecka

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 338 ocen.

Opinie o Piekarnia ''Mazowiecka

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia ''Mazowiecka

nn

co za różnica - zaplanowane czy nie. ludzie zostali na lodzie, bez pracy - i tu jest problem. a jeszcze większy , że pieniędzy nie zobaczą nigdy. zostali zrobieni w przysłowiowego "ch"

?

To było profesjonalnie zaplanowane i przygotowane bankructwo . Kasa opróżniona a majątek FIRMY błyskawicznie zniknął . Osoby w FIRMIE, które mają wiedzę jaka jest prawda, nabierają wody w usta . Rodzina przeszkolona i wie co ma robić ,czy to nie dziwne ? A co ze zwykłą ludzką uczciwością ? A co na to PROKURATURA i odpowiednie SŁUŻBY RZECZYPOSPOLITEJ . A co z DZIENNIKARZAMI tropiącymi PRZESTĘPSTWA GOSPODARCZE ? Gdzie POLITYCY, którzy uchwalili Prawo do BANKRUCTWA (usunięte przez administratora)

b52

tam już nie ma nic i nikogo. Komornik wszedł do piekarni i zabierał jak leci wszystko nikt tego nie kontrolował, nikt się nie zainteresował, tam się działy sceny jak podczas wojny domowej kiedy plądruje się sklepy i wszystko czego nie da się zabrać albo unieść - zwyczajnie się niszczy. Piekarnia wygląda jak po przejściu tsunami. nie wydaje mi się, żeby cokolwiek zostało aby móc zabezpieczyć pensje pracowników. Niedługo wszystko śnieg przykryje i KONIEC.

?

No, ok ale ktoś musi zabezpieczyć majątek firmy i w zasadzie to lezy w waszym interesie. Tylko kto? Nawet już zaczęła się wywózka maszyn z Chłodnej. Czy ktoś wie dokładnie kto to zrobił? Może pełnomocnik spienięża to co cenniejsze w firmie aby wycofać swoje udziały? Moim zdaniem w waszym interesie leży pilnowanie co się dzieje w firmie i dokumentowanie tego. Inaczej nic tam nie zostanie i komornik na wsze pensje nie bedzie miał co zająć.

matrix

tzn. pod jaki adres? jeśli myślisz o TYM adresie to tam już nikogo nie ma .

?

I CO NAM DA TO PISANIE??? ZBIERZMY SIĘ WSZYSCY,JEDZMY POD ODPOWIEDNI ADRES I WALCZMY O SWOJE.ONI ZROBILI Z NAMI CO CHCIELI WIĘC NIE BĄDZMY GORSI

bomba

świadectwo mogą podpisać państwo b............... bo mają pełnomocnictwa ale pewnie też znikną.............. a główny kierownik piekarni jest na zwolnieniu lekarskim i pewnie się już nie pojawi. Zostaje sąd pracy jedynie

?

- 2013-10-02 22:07:59 do panstwa B.... niemozecie miec zawiele bo i ile pamietam wszyscy kierowcy zostali przeniesieni do pm spowrotem a na swiadectwie pracy wystarczy podpis glównego kierownika piekarni...I tak się tworzy nowy kodeks pracy !!!!!!!

?

do panstwa (usunięte przez administratora). niemozecie miec zawiele bo i ile pamietam wszyscy kierowcy zostali przeniesieni do pm spowrotem a na swiadectwie pracy wystarczy podpis glównego kierownika piekarni...

?

Kasa za naszą pracę też musi być zwrócona Ja też nie zapomnę i nie daruje

rudy

no się zaczęło...............

?

okradziony - 2013-10-02 20:20:09 DOSTAWCY których okradł z pomocnikami ,nie zapomną i nie darują . Wiadomo gdzie jest miejsce złodziei. Wykorzystali PRAWO do kradzieży, ale niech nie liczą na przedawnienie . Kasa za sprzedany towar musi być zwrócona i tyle w temacie . DOSTAWCY----Pracownicy piekarni łączą się z wami!!!!!!!!

okradziony

DOSTAWCY których okradł z pomocnikami ,nie zapomną i nie darują . Wiadomo gdzie jest miejsce złodziei. Wykorzystali PRAWO do kradzieży, ale niech nie liczą na przedawnienie . Kasa za sprzedany towar musi być zwrócona i tyle w temacie .

VIP

Następna będzie Galeria Wypiekow podobno !!!

?

komu wypowiedzenie konczy sie 12.11 Spotykamy sie 14.10 o 10.00 na Borsuczej po świadectwa pracy,tam oczywiście nikogo nie bedzie ale stawic sie musimy,potem kazdy osobiście sklada do sadu wniosek o swiadectwa pracy.Sad nakaże pracodawcy lub pełnomocnikom wystawic to swiadectwo

,,,,,,,,,

1a - 2013-10-02 10:13:04 Kwiaciarni juz dawno niemajaProsze jak ktoś jest dobrze doinformowany.......

m.n.

1a - 2013-10-02 10:13:04 Kwiaciarni juz dawno niemajaCzemu ma służyć ten wpis ? bo nie bardzo rozumiem.

1a

Kwiaciarni juz dawno niemaja

?

stoczniowiec - 2013-10-01 19:40:52 w stoczni nie wypłacili wynagrodzeń dużo większej ilości pracownikom niż w jakiejś piekarence. Poszukajcie pracy zamiast się użalać.No na pewno,stocznia do piekarni ma się nijak ale tu nikt się nie użala.Dużo osób już podjęło prace.Może kolego idź teraz do piekarni pracować ...

m.n.

filimonek - 2013-10-01 19:47:29 tyle waszego co sobie popiszecie na tym forum. smutne ale prawdziwe. efekt = 0Może kolega podsunie nam jakiś pomysł na tą sytuacje ? bo napisanie jednego zdania krytyki to jak to się mówi " każdy głupi potrafi "

m.n.

sylwia - 2013-10-01 19:36:47 Pan Z. nie jest poszukiwany przez policje ani przez prokurature. Nic się nie stało. życie toczy się dalej. o co taki szum ?Zgadzam się z Tobą w stu procentach że nic się nie stało : Jeśli byś pracowała i Twój szef zalegał by Ci już z miesięczną wypłatą, na zebraniu w pracy usłyszałabyś że możesz iść do domu bo firma nie istnieje w najbliższych dniach dniach musisz zapłacić za czynsz,przedszkole,ratę,wykupić dziecku obiady w szkole itd.itd.itd. i szukać teraz następnej pracy ... To dla mnie i dla większości pracowników z piekarni " nic się nie stało,życie toczy się dalej,o co taki szum ? "

m.n.

- 2013-09-30 11:10:49 Kochani jutrowe 01.10.13. jedziemy do inspekcji pracy na ul.Lindleya 16. Może uda nam sie coś zalatwić zbiórka o godz.11 z dokumentami zapraszam chętnych.Byliście na tego Lindleya, udało się coś sensownego dowiedzieć ? POZDRAWIAM :-)

?

sylwia - 2013-10-01 19:36:47 Pan Z. nie jest poszukiwany przez policje ani przez prokurature. Nic się nie stało. życie toczy się dalej. o co taki szum ?nic sie nie stalo.o co szum ????? moze ty maaz na chleb i do chleba o nikt cie nie wywalil z pracy z dnia na dzien nie wierz jakie ro uczucie wiec nie wypowiadaj sie

?

sylwia - 2013-10-01 19:36:47 Pan Z. nie jest poszukiwany przez policje ani przez prokurature. Nic się nie stało. życie toczy się dalej. o co taki szum ?nic sie nie stalo.o co szum ????? moze ty maaz na chleb i do chleba o nikt cie nie wywalil z pracy z dnia na dzien nie wierz jakie ro uczucie wiec nie wypowiadaj sie

filimonek

tyle waszego co sobie popiszecie na tym forum. smutne ale prawdziwe. efekt = 0

stoczniowiec

w stoczni nie wypłacili wynagrodzeń dużo większej ilości pracownikom niż w jakiejś piekarence. Poszukajcie pracy zamiast się użalać.

sylwia

Pan (usunięte przez administratora)nie jest poszukiwany przez policje ani przez prokurature. Nic się nie stało. życie toczy się dalej. o co taki szum ?

?

- 2013-10-01 19:28:36 Ten cytat to zdecydowanie pomyłka, kto by pozwolił pozostawać zaginionym, komuś kto jest poszukiwany prze policję i prokuraturę...? a kto jest poszukiwany przez policje i prokurature.......

?

Ten cytat to zdecydowanie pomyłka, kto by pozwolił pozostawać zaginionym, komuś kto jest poszukiwany prze policję i prokuraturę...?

********************

Z INFORMACJI UMIESZCZONYCH NA TVN24 WARSZAWA WYNIKA ,ŻE ŻYJE. CYTAT PONIŻEJ Zdezorientowani ludzie zatrudnili do pomocy adwokata, który ma ich reprezentować w sądzie. Udało mu się ustalić, że pracodawca, prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą, zniknął miesiąc temu. - Było zgłoszone jego zaginięcie. Gdy policja go odnalazła, pan oświadczył, że nie życzy sobie kontaktu z kimkolwiek - wspomina pełnomocnik. Z TEGO WYNIKA ŻE WSPÓŁWŁAŚCICIELE OD JAKIEGOŚ CZASU WIEDZIELI CO SIE SZYKUJE. ZABEZPIECZYLI SWOJE INTERESY (BO PRZECIEŻ MAJA FIRMĘ-KWIACIARNIE) A PRZED PRACOWNIKAMI RŻNĄ GŁUPA

?

...a może jednak nie żyje...? Jakiś wierzyciel go spotkał przypadkiem w kasynie i wywiózł do lasu... :p

m.n.

- 2013-10-01 08:45:48 stefan - 2013-10-01 08:35:09 człowieku nikt nie umarł - co ty piszesz ???????czytaj ze zrozumieniem .Zobacz jakie zadane jest pytania powyżej danej odpowiedzi.Popieram ! POZDRAWIAM :-))

m.n.

- 2013-10-01 08:30:47 eżeli brak jest pełnomocnika (także z powodu jego wygaśnięcia) lub pełnomocnik odmawia wykonania czynności, to należy zwrócić się do spadkobierców zmarłego pracodawcy, gdyż na nich przechodzą prawa i obowiązki zmarłego (art. 922 KC). Należy uznać, że obowiązek wydania takiego dokumentu wchodzi do spadku, gdyż ma charakter majątkowy. Wszak za jego niewydanie pracodawca ponosi odpowiedzialność odszkodowawczą (art. 99 § 1 KP). Były pracownik powinien więc ustalić, kto jest spadkobiercą zmarłego pracodawcy i zwrócić się do tej osoby o wydanie świadectwa pracy. Jeżeli jest kilku spadkobierców, każdy z nich osobno jest uprawniony i zarazem zobowiązany do dokonania tej czynności. Innymi słowy, świadectwo pracy nie musi być podpisane przez wszystkich spadkobierców. Jeżeli trudno jest byłemu pracownikowi ustalić krąg osób obowiązanych, to może zwrócić się do sądu spadku (sądu rejonowego właściwego ze względu na ostatnie miejsce zamieszkania zmarłego) o wydanie postanowienia o nabyciu spadku (art. 669 KPC i nast.). Jako interes prawny powinien wskazać potrzebę uzyskania świadectwa pracy.Tak może i jest ale jak pracodawca nie żyje ale z tego co wiem to P.(usunięte przez administratora)i Żyje :-)

?

stefan - 2013-10-01 08:35:09 człowieku nikt nie umarł - co ty piszesz ???????czytaj ze zrozumieniem .Zobacz jakie zadane jest pytania powyżej danej odpowiedzi.

stefan

człowieku nikt nie umarł - co ty piszesz ???????

?

m.n. - 2013-09-30 22:29:14 mecenas - 2013-09-30 19:14:59 LUDZIE SAD PRACY NIE WYSTAWIA SWIADECTWA PRACY!!!!!!!!!! SWIADECTWO PRACY WYSTAWIA PRACODAWCA.Z chwila gdy pracodawca miga sie sad moze nalozyc kare grzywny do 30.000Załóżmy taką sytuacje: Twój pracodawca jest właścicielem firmy która zajmuje się przeprowadzkami,zatrudnia cztery osoby.Jesteś tam zatrudniony/zatrudniona na umowę o prace i ginie w wypadku samochodowym,firmą niema kto zarządzać bo był tylko jeden właściciel.Czterech pracowników zostaje bez pracy,chcą pójść do innej pracy to kto wtedy ma im wystawić Świadectwo Pracy ... ? Jeżeli brak jest pełnomocnika (także z powodu jego wygaśnięcia) lub pełnomocnik odmawia wykonania czynności, to należy zwrócić się do spadkobierców zmarłego pracodawcy, gdyż na nich przechodzą prawa i obowiązki zmarłego (art. 922 KC). Należy uznać, że obowiązek wydania takiego dokumentu wchodzi do spadku, gdyż ma charakter majątkowy. Wszak za jego niewydanie pracodawca ponosi odpowiedzialność odszkodowawczą (art. 99 § 1 KP). Były pracownik powinien więc ustalić, kto jest spadkobiercą zmarłego pracodawcy i zwrócić się do tej osoby o wydanie świadectwa pracy. Jeżeli jest kilku spadkobierców, każdy z nich osobno jest uprawniony i zarazem zobowiązany do dokonania tej czynności. Innymi słowy, świadectwo pracy nie musi być podpisane przez wszystkich spadkobierców. Jeżeli trudno jest byłemu pracownikowi ustalić krąg osób obowiązanych, to może zwrócić się do sądu spadku (sądu rejonowego właściwego ze względu na ostatnie miejsce zamieszkania zmarłego) o wydanie postanowienia o nabyciu spadku (art. 669 KPC i nast.). Jako interes prawny powinien wskazać potrzebę uzyskania świadectwa pracy.

?

eżeli brak jest pełnomocnika (także z powodu jego wygaśnięcia) lub pełnomocnik odmawia wykonania czynności, to należy zwrócić się do spadkobierców zmarłego pracodawcy, gdyż na nich przechodzą prawa i obowiązki zmarłego (art. 922 KC). Należy uznać, że obowiązek wydania takiego dokumentu wchodzi do spadku, gdyż ma charakter majątkowy. Wszak za jego niewydanie pracodawca ponosi odpowiedzialność odszkodowawczą (art. 99 § 1 KP). Były pracownik powinien więc ustalić, kto jest spadkobiercą zmarłego pracodawcy i zwrócić się do tej osoby o wydanie świadectwa pracy. Jeżeli jest kilku spadkobierców, każdy z nich osobno jest uprawniony i zarazem zobowiązany do dokonania tej czynności. Innymi słowy, świadectwo pracy nie musi być podpisane przez wszystkich spadkobierców. Jeżeli trudno jest byłemu pracownikowi ustalić krąg osób obowiązanych, to może zwrócić się do sądu spadku (sądu rejonowego właściwego ze względu na ostatnie miejsce zamieszkania zmarłego) o wydanie postanowienia o nabyciu spadku (art. 669 KPC i nast.). Jako interes prawny powinien wskazać potrzebę uzyskania świadectwa pracy.

luiza

obawiam się że nic nie załatwicie ani w Zus ani w Pip sprawa niestety już cichnie tv dostała już porcję sensacji i tyle. Sprawa raczej do prokuratury ale tam też się tym nie zajmą. Właściciela po prostu nie ma i tyle. I to nie on kazał odejść od maszyn, upadłość nie jest ogłoszona więc firma działa. Jakoś widzę w tym wszystkim drugie dno .........komornik wchodzi do firmy pod nieobecność właściciela ?, kto wpuścił komornika pod nieobecność właściciela?, był z policją ?, zabiera jak leci?, a jakieś papiery pokazał?, ktoś spisał te rzeczy co zabrał?, a listę płac pracowników dostał ? pokwitował, że dostał ? zostawił w firmie jakiś protokół z tego co zrobił? ktoś to nadzorował? jeżeli na większość z tych pytań odpowiedź brzmi - nie ...to serdecznie współczuję.

***************

Wiem, że niektórzy kierowcy mieli podpisaną umowę z firmą państwa [usunięte przez moderatora] a więc to oni powinni im wystawić świadectwa pracy.

m.n.

- 2013-09-30 20:53:45 kurcze to na która wreszcie sie umawiamy na 11 czy na 12Może 11:30 h. ... :-)

m.n.

- 2013-09-30 19:17:50 To okres wypowiedzenia Was nie obowiązywał, w sumie naturalne. Teraz piekarnia jest zamknięta, czy są tam jeszcze jacyś ludzie?Jeśli piekarnia jest zamknięta ...... :-)

m.n.

- 2013-09-30 20:31:25 Ja i kilka innych osób będziemy w PIP o 12.00. Czym nas więcej osób tym lepiej, szkoda że nie umówiliśmy się wszyscy na jedną godzinę.A pomysł z p.prezydent to może strzał w dziesiątkę?Byłem tam dwa razy i zawsze były tam te same osoby do obsługi czyli trzy i niema tak że morze wejść tam za jednym razem sto sześćdziesiąt osób bo jeśli wyjdzie ktoś to dopiero może wejść ktoś następny a poza tym przepisy są takie same dla jednej osoby czy dla stu.

m.n.

mecenas - 2013-09-30 19:14:59 LUDZIE SAD PRACY NIE WYSTAWIA SWIADECTWA PRACY!!!!!!!!!! SWIADECTWO PRACY WYSTAWIA PRACODAWCA.Z chwila gdy pracodawca miga sie sad moze nalozyc kare grzywny do 30.000Załóżmy taką sytuacje: Twój pracodawca jest właścicielem firmy która zajmuje się przeprowadzkami,zatrudnia cztery osoby.Jesteś tam zatrudniony/zatrudniona na umowę o prace i ginie w wypadku samochodowym,firmą niema kto zarządzać bo był tylko jeden właściciel.Czterech pracowników zostaje bez pracy,chcą pójść do innej pracy to kto wtedy ma im wystawić Świadectwo Pracy ... ?

piekarz

z P. Prezydent uwazam, ze pomysl bardzo dobry, mozna o tym pomysle poinformowac media / , te stacje co byly u nas na piekarni / a moze wogole zainteresowac politykow np. Palikota albo innych .

?

kurcze to na która wreszcie sie umawiamy na 11 czy na 12

?

Ja i kilka innych osób będziemy w PIP o 12.00. Czym nas więcej osób tym lepiej, szkoda że nie umówiliśmy się wszyscy na jedną godzinę.A pomysł z p.prezydent to może strzał w dziesiątkę?

?

Ale sąd może wydać oświadczenie w zastępstwie świadectwa pracy. Poza tym jeśli ktoś będzie jutro w PIP zgłoscie, że w firmie nie ma nikogo kto by zabezpieczył akta osobowe, że każdy w tej chwili ma do nich dostęp, a to jest niezgodne z Konstytucją.

mecenas

LUDZIE SAD PRACY NIE WYSTAWIA SWIADECTWA PRACY!!!!!!!!!! SWIADECTWO PRACY WYSTAWIA PRACODAWCA.Z chwila gdy pracodawca miga sie sad moze nalozyc kare grzywny do 30.000

?

- 2013-09-30 11:10:49 Kochani jutrowe 01.10.13. jedziemy do inspekcji pracy na ul.Lindleya 16. Może uda nam sie coś zalatwić zbiórka o godz.11 z dokumentami zapraszam chętnych.Byłem na Lindleya i generalnie nie nastawiajcie się na jakiś przełom w tej sprawie oczywiście z korzyścią dla nas,człowiek powiedział mi tam że to wypowiedzenie jest napisane zgodnie z prawem i to że dla osób z umową na czas nieokreślony zostało skrócone do jednego miesiąca też jest taka możliwość.Jedynie czego niema to tego że niema żadnej wzmianki w kwestii urlopu, ile kto ma itd.powiedział że to powinno być tam na tym wypowiedzeniu napisane bo na jakiej podstawie nap.wystawi Ci sąd pracy świadectwo pracy.

?

powiem szczerze dobry pomysł aby prezydent Wawki dowiedziała się o tej sprawie tylko jak to rozegrać ?

Zostaw opinię o Piekarnia ''Mazowiecka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia ''Mazowiecka