Humax

Bełchatów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 67 ocen.

Humax
2 67 6 1

Opinie o Humax

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

pracownik1236

slyszalem z dosc dobrych zrodel, od kadry zarzadzajacej, ze Humax sie zamyka w Belchatowie...cala fabryka...ktos cos wie?

tedzio
@pracownik1236 01.08.2018 13:37

Przecież to już było wiadomo w styczniu jak stery objął nowy prezes - jego poprzednia firma zbankrutowała ;) wszystko tylko kwestia czasu

On67

Nic w tej firmie się nie zmieniło jest jeszcze gorzej niż było. Brygadzistki z dekoderów traktują ludzi produkcyjnych jak roboty przede wszystkim taka jedna co uważa się za kierownika Która chce wszystkim i wszystkimi rządzić...Pani A niech pani pamięta Karma wraca !!!!!!!

Iza
@Taśmowa 03.02.2018 01:28

od firmy to nie ale od kolegi menagera napewno wszyscy mają oczy i widzą co za co.

Były pracownik

Czy w czerwcu duż osób zwolnili? Bo słyszałem że miały być zwolnienia

Waldi

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

Były
@Waldi 27.07.2018 18:08

Dużo osób odchodzi ale czy będą przyjęcia to okaże się pewnie po postoju, który trwa do 3 sierpnia. Najprawdopodobniej przyjedzie jeszcze więcej banderowców. Jakieś wskazówki? Nie, nie musisz nic sobą prezentować a i tak Cię przyjmą. Wymagań żadnych nie mają.

pracownica

Od jakiegoś czasu przyjmowani są tylko obywatele zza wschodniej granicy, Polacy za to są zwalniani. Kierownictwu to pasuje, bo pracują po 12 godzin. A i niektórym pracownicom z linii widocznie też, bo już nawet w toaletach 'zaciśniają' znajomości. Lada moment i w tej pseudo firmie będą same ukraińce pracować. Nie są to wymyślone historie, pracowałam tam ponad 2 lata ale w ostatnim czasie dużo zmieniło się na gorsze.

malinka
@pracownica 23.06.2018 21:33

Może teraz już tak nie ale różne rzeczy w toaletach się działy :)

Marta

@dima, czy także jesteś osobą zatrudnioną w firmie? Jakie jest Twoje zdanie odnośnie do tego pracodawcy? Czy zgadzasz się z @pracownica w temacie warunków i wynagrodzenia? We wpisach pojawiła się kwestia relacji między pracownikami, wspominacie, że nie są najlepsze, czy próbowaliście coś w tym aspekcie zmienić, porozmawiać?

Marta

@pracownica, a czy możesz udzielić nam informacji związanych z warunkami pracy w firmie Humax? Czy praca często odbywa się w weekendy? Z miłą chęcią dowiemy się więcej informacji w tym wątku, stąd zapraszam Cię do udzielenia nam odpowiedzi.

pracownica
@Marta 23.06.2018 22:11

Praca od poniedziałku do piątku w godzinach 7-15. Swego czasu zdarzały się nadgodziny dla chętnych w soboty i korzystałam z tego, gdyż praca w sobotę była 100% płatna a przy wypłacie na wysokości najniższej krajowej dodatkowe pieniądze były zauważalne przy wypłacie. Niestety wprowadzona została polityka oszczędności na pracownikach. Warunki pracy nie najgorsze, aczkolwiek praca dla osób wytrzymałych psychicznie i takich, co nie przejmują się zdaniem innym - obgadywanie przez leaderki i inne pracownice na każdym kroku, wyjdziesz w ciągu 8 godzin 2-3 razy do toalety i już jesteś na językach.

Marta

@nicki, Twój wpis łamie regulamin serwisu gowork, przypominam iż wpisy obraźliwe będą usuwane przez administratora strony. Dla przypomnienia wklejam wam regulamin serwisu gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Zapraszam także do nowych kulturalnych wpisów osoby obecnie związane z firmą Humax, chętnie poznamy informacje związane z aktualnym rozwojem tego pracodawcy, kwestie warunków pracy również będą tu bardzo istotne.

Marta

@Ja03, co masz dokładnie na myśli pisząc, że jest to tylko praca dla osób młodych? Czy możesz również opisać nam kwestie związane z warunkami pracy w firmie Humax? Zachęcam Cię do udzielenia nam odpowiedzi! Jeśli ktoś z was wie coś w temacie nowych rekrutacji, to proszę was o nowe wpisy w tym wątku, najnowsze wiadomości dotyczące pracy w firmie Humax, będą tu bardzo przydatne dla innych!

Feliks

Powinniście rozmawiać o uzgadnianiu terminów urlopów z szefostwem firmy

całkioznaczone

Priorytetem firmy jest chyba wyzysk drugiego człowieka. Trzeba pracować za kilka osób i nikogo z przełożonych nie interesuje twój los. Ponadto kierownictwo nie wie, co się dzieje na ich własnym podwórku. Przez ich ciężką "pracę" są popełniane błędy, za które ty jesteś winny i zmieszany z błotem (bo przecież lepiej siedzieć sobie w biurze, pić kawkę i nie pilnować porządku). Brak szacunku do pracowników to już normalka, nikt nie potrafi docenić twojej ciężkiej pracy. Na podwyżki nie ma co liczyć, nawet po 10 latach pracy. W sumie czego można się spodziewać po firmie, która szuka we wszystkim oszczędności. Praca raczej tylko na okres próbny, nie polecam.

janusz37

O tej "firmie" to co się działo i dzieje można książkę napisać. Brak szacunku dla ludzi, ciągłe pretensje wytykanie błędów do tego (usunięte przez administratora). Wyjdziesz do WC zaczną Cię szukać gdzie jesteś dlaczego nie pracujesz. Chodzą z ręką w zegarku nie możesz spóźnić się ani minuty czy to wracasz z przerwy czy idziesz do pracy. Re-work na re-worku (przeróbka) dekoderów robisz to samo co robiłeś wcześniej czyli głupiego robota bo wiecznie psują a ty musisz naprawiać czyjeś błędy i tak się działo przez ostatni miesiąc non stop. Robisz za 2 nawet 3 osoby bo nie mają pracowników do roboty. Harujesz jak wół ale ich to nie obchodzi bo jesteś tanią siłą roboczą. Jeśli dasz sobie wejść na głowę będą Tobą pomiatać. Jesteś na lepszym stanowisku to dopiero wtedy zaczną Cie szanować. Normalni ludzie stamtąd uciekają, już niedługo sami Ukraińcy będą tam pracować o ile firma nie upadnie. Można by pisać i pisać stanowczo odradzam

Daniel

Czy jesteście pewni, że nie można tych urlopów inaczej uzgodnić?

Aaarrr
@Daniel 22.04.2018 18:35

Tam urlop jest na postoje, pracownik to zero A brygadzistki chyba myślą, że są w jakiś północnokoreańskim obozie.

Marta

@Pracownik, czy kwestia tego urlopu była poruszana z pracodawcami? Urlop wynikający z umowy o pracę jest w czasie wyznaczonym przez pracodawcę, ale jak jest z urlopem bezpłatnym? Czy pracownicy muszą również go brać? @herty, próbujesz bądź próbowałeś aplikować do Humax? Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy? @Stefan, Twój komentarz jest bardzo ogólny i nie zawiera żadnych szczegółów. Dlaczego uważasz Humax za dobrego pracodawcę? Jeśli podasz konkretne przykłady i argumenty Twój komentarz będzie cenniejszy dla osób szukających opinii na tej stronie.

Pracownik
@Marta 20.03.2018 11:39

10 dni do wybrania urlopu na postój letni i 10 na zimowy. A do tej pory byly juz chyba dwa postoje na które też trzeba bylo wybrać swój urlop... A nie mówiąc już o urlopie na swoje potrzeby

Ja03

Pracuję tam jakiś czas i tak źle nie jest. Wszystko zależy od tego do jakiej brygadzistki cię przydzielą i z jakimi kobietami pracujesz przy taśmie. Kokeżanki potrafią być bardziej okrutne niż brygadzistki,oczywiście nie wszystkie. Płaca najniższa krajowa. Ogólnie praca dla osób młodych,pyskatych i z mocną psychiką. Jeżeli ktoś jest delikatny to lepiej niech tam nie idzie

Pracownik

Firma każe wybrać urlop w danym terminie. Jeśli ktos ma tylko 20dni rocznie. To na postój w grudniu musi brać urlop bezpłatny. Pieniądze, prawie wszędzie minimalna nawet po kilku latach pracy.

herty

Dużo jest pracy w Humax? Co produkujecie w Bełchatowie? Dużo modeli Humaxa? Jaka płaca?

Olka

W Majami jest juz duzo lepiej niz w Humaxe. Lepsze zarobki i mozna sie dogadac z przelozonymi.

Aneczka
@Olka 09.02.2018 00:05

Popieram może telewizja by coś zmieniła w tej firmie jak by sprawę nagłośnił tyle ludzi ostatnio odchodzi przez Polskie kierownictwo ale nikt nie widzi problemu albo ludzie boją się o tym mówić dopóki ktoś tam pracuje to nikt się nie odezwie bo ludzie się boją są zastraszani nawet ostatnio zmuszani do wzięcia urlopów z powodu braku materiałów bo firma nie chce płacić postojowego .Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy.

Stefan

Humax ma opinię dobrego pracodawcy. Nic dziwnego, że od dawna nikt nie pisze.

Zniesmaczona :/
@Stefan 11.01.2018 15:25

Humax ma opinię dobrego pracodawcy? Normy poszły do góry brygadzistki cisną, stoją i przyglądają się czy dekodery nie są cofane co się zdarza bo tylko one mają z tego tytułu jakieś profity. Byłam świadkiem jak jedna wydarła się na kobietę która mogłaby być jej matką.Brak szacunku do ludzi i brak kultury. Nie ma żadnych premii uznaniowych, żadnych bonusów dla pracowników. 15 zł miesięcznie na pranie fartuszków, 15 zł! Jesteś na urlopie to i z tego potrącają co przy tej kwocie jest żenujące. Firma nie daje bonusów na święta, nie można doprosić się o urlop, trzeba go brać wtedy kiedy firma stoi. Można pisać i pisać. Najgorsza firma w Bełchatowie. Wstyd mi za Was brygadzistki, że dałyście się sprzedać za kilka groszy ale karma wraca zapamietajcie to sobie. Szkoda mi ludzi których sytuacja zmusza do pozostania w tym (usunięte przez administratora)

Jędrek

Aktualnie praca w Humaxie jest całkiem przyjemna, dużo pozmieniało się na lepsze. Gdyby była jeszcze tylko większa pensja to możnaby było bardzo poważnie się nad pracą w Humaxie zastanowić.

Jarzabek

Jak dla mnie to przepełnione szambo które niebawem się rozleje lub ktoś je wypompuje do dna.

Xyz

Nie polecam. Zarówno na produkcji jak i w biurach (logistyka, planowanie) pracujesz za 3 osoby a najlepiej jak byś pracował za darmo. Wszystko na juz, zero pomocy. Problem z 1 dniowym urlopem, nie mówiąc o dłuższym.

Mietek

Lepiej w ogóle tam nie pracować.

Zainteresowana

W humaxie lepiej pracować na produkcji czy jako inspektor jakości? Pensja ta sama, najniższa krajowa.

kwiat

Oj nie. Okropne miejsce :/

KARINA

brygadzistki wstyd przynosicie swoim rodzicom. kumoterstwo, znajomości ,donosicielstwo to masz swoje stanowisko i pracę taką żeby się nie narobić tak jak inni. POZDROWIENIA DLA BRYGADZISTEK !!!! ROBI SIĘ SŁABO JAK SIĘ O WAS POMYŚLI.

Jas Fasola

HUMAX to jedna wielka pomylka? Wyladowalem na zwolnieniu lekarskim na dlugi okres w domu, HUMAX moje zwolnienie mial przeslac do zusu co nie zrobil, skutkiem czego ZUS potraca mi 20% z wyplaty za blad HUMAXu. DIEKUJE HUMAXowi za to i klaniam sie nisko

pelo

odradzam,odradzam odradzam.w firmie rządzą ludzie którzy są bardzo młodzi bez doświadczenia .jesli lubisz spotkania po pracy na wódeczke to dobrze żyjesz z liderem i masz wzgledy ,jesli nie to wykonujesz najgorszą robote ,nie dasz sie poniżac i masz cos konkretnego do powiedzenia to zaraz jestes ustawiany do pionu.najgorsza jest pani B.jeżeli jetes pokroju ludzi którzy nie nawidzą mądrzejszych od siebie ,lepiej wykształconych,lubisz plotkować i kablować o wszystko i o nic to mozesz podac reke tej pani.nie zazdroszcze nowym osobą które muszą miec z nią do czynienia.liderzy z którymi dało się normalnie pracowac zrezygnowali albo sie zwolnili.zastanówcie sie dobrze przed podjęciem pracy w tej firmie.

były pracownik

stanowczo odradzam,atmosfera okropna ,nie odpowiedni ludzie na stanowiskach zarzadzajacych bez żadnych kompetencji i doswiadczenia co ma kiepski wpływ na działanie załego zespołu,nie jedna osoba płacze przez 8h ,upokarzanie i kolesiostwo na porządku dziennym.przez ostatnie pół roku odeszła masa ludzi ,normalni ludzie tam nie wytrzymują.jedyny plus to pensja na czas i umowa o prace.

Jak

No w tym momencie technicy utrzymania ruchu to mają w firmie bardzo łatwo i przyjemnie, od dawna zresztą wiadomo że oni tak naprawdę bardzo mało robią

Zostaw opinię o Humax - Bełchatów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Humax