Humax

Bełchatów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 70 ocen.

Humax
2 70 6 1

Opinie o Humax

Jambo

Nowi Ukraińcy nowe romanse ???? cały czas bez zmian. HUMAX nigdzie się nie przenosi, to tylko plotka. Nowi pracownicy zatrudniani przez select.

Marta

W ostatnim czasie pisaliście o przeniesieniu siedziby firmy, kiedy dokładnie ma to nastąpić? Czy ktoś z Was może podać link potwierdzający tę informację? Czy w związku z planowanymi zmianami nastąpiły zwolnienia pracowników? @Yma, dlaczego sądzisz, że pracownicy nie są doceniani? Napisz proszę, jak to się objawia. Czy ta kwestia była poruszana podczas rozmowy z pracodawcą?

wandal22
@Marta 14.10.2018 21:17

Z końcem listopada Humax się zamyka. Modele High liner przenoszone są do Azji , a modele z mniejszymi zamówieniami gdzieś na Pomorze do jakiejś firmy

miecio
@wandal22 16.10.2018 09:49

Jakby kogoś interesowało to ta firma to Assel i mieści się w Pruszczu Gdańskim. Obecnie już wykonują dekodery dla Humaxa i mają lepsze zaplecze od bełchatowskiej firmy.

Ja
@Marta 14.10.2018 21:17

Firma nigdzie nie przenosi się :) bynajmniej narazie

Marta
@Ja 06.11.2018 20:09

Wiesz coś więcej na ten temat? Pojawiają się w wątku skrajnie różne informacje dotyczące działalności Humax. Jak ostatecznie ma wyglądać działalność firmy, czy jej siedziba zostanie przeniesiona? Może pracodawca wydał jakiś oficjalny komunikat? Zachęcam Cię również do przedstawienia swojej opinii dotyczącej warunków zatrudnienia.

pracownik1236

slyszalem z dosc dobrych zrodel, od kadry zarzadzajacej, ze Humax sie zamyka w Belchatowie...cala fabryka...ktos cos wie?

Lola
@pracownik1236 01.08.2018 13:37

wystarczy pójść na impreze typu Grobla lub kebab z brygadzistką ,można wszystkiego się dowiedzieć ......

tedzio
@pracownik1236 01.08.2018 13:37

Przecież to już było wiadomo w styczniu jak stery objął nowy prezes - jego poprzednia firma zbankrutowała ;) wszystko tylko kwestia czasu

Kitajec
@Lola 01.08.2018 14:43

brygadzistki tyle wiedzą co z miski......

pracownik
@pracownik1236 01.08.2018 13:37

słyszałam, że firma zamyka się w listopadzie, bardzo dużo osób odchodzi z firmy.

Pracownik
@pracownik1236 01.08.2018 13:37

Kadra zarządzająca w Bełchatowie sama nic nie wie. Raczej Korea wszystkim steruje i decyduje. A brygadzistki tymbardziej nie maja pojęcia...

Qad
@Pracownik 24.08.2018 14:08

Spokojnie spokojnie, kto ma wiedzieć ten wie. Wystarczy wyjść na miasto na małe co nieco i wszystko wiadomo. Dziwnym trafem większość osób z biur zaczyna pracy szukać?

Yma
@Lola 01.08.2018 14:43

Znajomości w tej pracy były i będą! najbardziej jednak żal mi osób, którzy pracują za dwóch! Pokazali, że potrafią i teraz są wykorzystywani! Przykro bo nawet nie są doceniani......... Skończy się tym, że liderzy i tak wybiorą przyjaźń niż takiego dobrego pracownika bo przecież to przyjaźń na całe życie!!!

warab3

Koniec Humaxa w Bełchatowie to potwierdzone? Pewne?

justys
@warab3 03.10.2018 20:39

pewne.

Marta

@Technik serwisu, czy informacja o tym jest potwierdzona? Jakie zmiany się w związku z tym szykują? Z czego wynika przeniesienie firmy? @Gość, dlaczego uważasz, że jest to praca dla takich osób? Czy według Ciebie w firmie nie ma możliwości rozwoju?

Technik serwisu

Firma z końcem listopada zwija się do Korei.

Ale że co?
@Technik serwisu 13.09.2018 19:11

A ludzie będą mądrzejsi i zwina się na początku listopada ????

Penelopa

Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie!!!juz dawno powinni to zamknac a ci co siedza w biurach to jedna wielka mafia!!!nie szanuja pracownikow a zarobki to porazka!!!

pracownik1221

Pieniądze nie są najważniejsze, zawsze można zostać na nadgodziny:)

Gość
@pracownik1221 24.08.2018 12:21

I pracować jak banderowcy za 9zł na godzinę, nie dziękuję.

zarobiony

Super firma, miła atmosfera. Bardzo fajne brygadzistki z STB.

Jendriu
@zarobiony 24.08.2018 12:16

Kogoś się żarciki trzymają albo pisze to osoba wyżej postawiona

Marta

@Były, czy przestój w pracy już minął? Czy teraz zatrudniane są nowe osoby? Wspomniałeś, że nie trzeba spełniać żadnych wymagań, rozumiem zatem, że osoby na początku kariery zawodowej także mają szansę na stanowisko w Humax?

Pracownik
@Marta 24.08.2018 02:24

Głównie szanse maja tylko niedoświadczeni pracownicy. Bo za takie male pieniądze nikt doświadczeny nie przyjdzie

Gość
@Marta 24.08.2018 02:24

Są zatrudniane przez agencje pracy za najniższą krajową, śmiech na sali, praca dla desperatów i osób starszych którym brakuje niewiele do emeryturki.

On67

Nic w tej firmie się nie zmieniło jest jeszcze gorzej niż było. Brygadzistki z dekoderów traktują ludzi produkcyjnych jak roboty przede wszystkim taka jedna co uważa się za kierownika Która chce wszystkim i wszystkimi rządzić...Pani A niech pani pamięta Karma wraca !!!!!!!

Taśmowa
@On67 16.01.2018 19:34

Oj tak brygadzistka A drże się na całą halę, tylkoją słychać. Niewiadomo jak szybko byś robiła dla niej będzie i tak za wolno, narwana strasznie kobieta. Myśli może , że medal od firmy dostanie.

nicki
@On67 16.01.2018 19:34

bo juz nie raz ta pani pokazala na co ja stac ...

Iza
@Taśmowa 03.02.2018 01:28

od firmy to nie ale od kolegi menagera napewno wszyscy mają oczy i widzą co za co.

Były pracownik

Czy w czerwcu duż osób zwolnili? Bo słyszałem że miały być zwolnienia

Waldi

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

Były
@Waldi 27.07.2018 18:08

Dużo osób odchodzi ale czy będą przyjęcia to okaże się pewnie po postoju, który trwa do 3 sierpnia. Najprawdopodobniej przyjedzie jeszcze więcej banderowców. Jakieś wskazówki? Nie, nie musisz nic sobą prezentować a i tak Cię przyjmą. Wymagań żadnych nie mają.

pracownica

Od jakiegoś czasu przyjmowani są tylko obywatele zza wschodniej granicy, Polacy za to są zwalniani. Kierownictwu to pasuje, bo pracują po 12 godzin. A i niektórym pracownicom z linii widocznie też, bo już nawet w toaletach 'zaciśniają' znajomości. Lada moment i w tej pseudo firmie będą same ukraińce pracować. Nie są to wymyślone historie, pracowałam tam ponad 2 lata ale w ostatnim czasie dużo zmieniło się na gorsze.

dima
@pracownica 23.06.2018 21:33

Czy mowa tutaj o 'pani' K i 'panu' I? Ciekawa historia :)

lila
@pracownica 23.06.2018 21:33

To prawda nawet po takich znajomościach pani A już psychicznie nie daje rady ,wszyscy jej odchodzą z działu 5 czy 6 osobowego,a tak było kiedyś super,każdy się poznaje z czasem.

malinka
@pracownica 23.06.2018 21:33

Może teraz już tak nie ale różne rzeczy w toaletach się działy :)

Marta

@dima, czy także jesteś osobą zatrudnioną w firmie? Jakie jest Twoje zdanie odnośnie do tego pracodawcy? Czy zgadzasz się z @pracownica w temacie warunków i wynagrodzenia? We wpisach pojawiła się kwestia relacji między pracownikami, wspominacie, że nie są najlepsze, czy próbowaliście coś w tym aspekcie zmienić, porozmawiać?

Marta

@pracownica, a czy możesz udzielić nam informacji związanych z warunkami pracy w firmie Humax? Czy praca często odbywa się w weekendy? Z miłą chęcią dowiemy się więcej informacji w tym wątku, stąd zapraszam Cię do udzielenia nam odpowiedzi.

pracownica
@Marta 23.06.2018 22:11

Praca od poniedziałku do piątku w godzinach 7-15. Swego czasu zdarzały się nadgodziny dla chętnych w soboty i korzystałam z tego, gdyż praca w sobotę była 100% płatna a przy wypłacie na wysokości najniższej krajowej dodatkowe pieniądze były zauważalne przy wypłacie. Niestety wprowadzona została polityka oszczędności na pracownikach. Warunki pracy nie najgorsze, aczkolwiek praca dla osób wytrzymałych psychicznie i takich, co nie przejmują się zdaniem innym - obgadywanie przez leaderki i inne pracownice na każdym kroku, wyjdziesz w ciągu 8 godzin 2-3 razy do toalety i już jesteś na językach.

Marta

@nicki, Twój wpis łamie regulamin serwisu gowork, przypominam iż wpisy obraźliwe będą usuwane przez administratora strony. Dla przypomnienia wklejam wam regulamin serwisu gowork: https://www.gowork.pl/regulamin Zapraszam także do nowych kulturalnych wpisów osoby obecnie związane z firmą Humax, chętnie poznamy informacje związane z aktualnym rozwojem tego pracodawcy, kwestie warunków pracy również będą tu bardzo istotne.

Marta

@Ja03, co masz dokładnie na myśli pisząc, że jest to tylko praca dla osób młodych? Czy możesz również opisać nam kwestie związane z warunkami pracy w firmie Humax? Zachęcam Cię do udzielenia nam odpowiedzi! Jeśli ktoś z was wie coś w temacie nowych rekrutacji, to proszę was o nowe wpisy w tym wątku, najnowsze wiadomości dotyczące pracy w firmie Humax, będą tu bardzo przydatne dla innych!

Feliks

Powinniście rozmawiać o uzgadnianiu terminów urlopów z szefostwem firmy

całkioznaczone

Priorytetem firmy jest chyba wyzysk drugiego człowieka. Trzeba pracować za kilka osób i nikogo z przełożonych nie interesuje twój los. Ponadto kierownictwo nie wie, co się dzieje na ich własnym podwórku. Przez ich ciężką "pracę" są popełniane błędy, za które ty jesteś winny i zmieszany z błotem (bo przecież lepiej siedzieć sobie w biurze, pić kawkę i nie pilnować porządku). Brak szacunku do pracowników to już normalka, nikt nie potrafi docenić twojej ciężkiej pracy. Na podwyżki nie ma co liczyć, nawet po 10 latach pracy. W sumie czego można się spodziewać po firmie, która szuka we wszystkim oszczędności. Praca raczej tylko na okres próbny, nie polecam.

janusz37

O tej "firmie" to co się działo i dzieje można książkę napisać. Brak szacunku dla ludzi, ciągłe pretensje wytykanie błędów do tego (usunięte przez administratora). Wyjdziesz do WC zaczną Cię szukać gdzie jesteś dlaczego nie pracujesz. Chodzą z ręką w zegarku nie możesz spóźnić się ani minuty czy to wracasz z przerwy czy idziesz do pracy. Re-work na re-worku (przeróbka) dekoderów robisz to samo co robiłeś wcześniej czyli głupiego robota bo wiecznie psują a ty musisz naprawiać czyjeś błędy i tak się działo przez ostatni miesiąc non stop. Robisz za 2 nawet 3 osoby bo nie mają pracowników do roboty. Harujesz jak wół ale ich to nie obchodzi bo jesteś tanią siłą roboczą. Jeśli dasz sobie wejść na głowę będą Tobą pomiatać. Jesteś na lepszym stanowisku to dopiero wtedy zaczną Cie szanować. Normalni ludzie stamtąd uciekają, już niedługo sami Ukraińcy będą tam pracować o ile firma nie upadnie. Można by pisać i pisać stanowczo odradzam

Daniel

Czy jesteście pewni, że nie można tych urlopów inaczej uzgodnić?

Aaarrr
@Daniel 22.04.2018 18:35

Tam urlop jest na postoje, pracownik to zero A brygadzistki chyba myślą, że są w jakiś północnokoreańskim obozie.

Marta

@Pracownik, czy kwestia tego urlopu była poruszana z pracodawcami? Urlop wynikający z umowy o pracę jest w czasie wyznaczonym przez pracodawcę, ale jak jest z urlopem bezpłatnym? Czy pracownicy muszą również go brać? @herty, próbujesz bądź próbowałeś aplikować do Humax? Jaka jest Twoja opinia na temat tego pracodawcy? @Stefan, Twój komentarz jest bardzo ogólny i nie zawiera żadnych szczegółów. Dlaczego uważasz Humax za dobrego pracodawcę? Jeśli podasz konkretne przykłady i argumenty Twój komentarz będzie cenniejszy dla osób szukających opinii na tej stronie.

Pracownik
@Marta 20.03.2018 11:39

10 dni do wybrania urlopu na postój letni i 10 na zimowy. A do tej pory byly juz chyba dwa postoje na które też trzeba bylo wybrać swój urlop... A nie mówiąc już o urlopie na swoje potrzeby

Ja03

Pracuję tam jakiś czas i tak źle nie jest. Wszystko zależy od tego do jakiej brygadzistki cię przydzielą i z jakimi kobietami pracujesz przy taśmie. Kokeżanki potrafią być bardziej okrutne niż brygadzistki,oczywiście nie wszystkie. Płaca najniższa krajowa. Ogólnie praca dla osób młodych,pyskatych i z mocną psychiką. Jeżeli ktoś jest delikatny to lepiej niech tam nie idzie

Pracownik

Firma każe wybrać urlop w danym terminie. Jeśli ktos ma tylko 20dni rocznie. To na postój w grudniu musi brać urlop bezpłatny. Pieniądze, prawie wszędzie minimalna nawet po kilku latach pracy.

herty

Dużo jest pracy w Humax? Co produkujecie w Bełchatowie? Dużo modeli Humaxa? Jaka płaca?

Olka

W Majami jest juz duzo lepiej niz w Humaxe. Lepsze zarobki i mozna sie dogadac z przelozonymi.

Aneczka
@Olka 09.02.2018 00:05

Popieram może telewizja by coś zmieniła w tej firmie jak by sprawę nagłośnił tyle ludzi ostatnio odchodzi przez Polskie kierownictwo ale nikt nie widzi problemu albo ludzie boją się o tym mówić dopóki ktoś tam pracuje to nikt się nie odezwie bo ludzie się boją są zastraszani nawet ostatnio zmuszani do wzięcia urlopów z powodu braku materiałów bo firma nie chce płacić postojowego .Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy.

Stefan

Humax ma opinię dobrego pracodawcy. Nic dziwnego, że od dawna nikt nie pisze.

Zniesmaczona :/
@Stefan 11.01.2018 15:25

Humax ma opinię dobrego pracodawcy? Normy poszły do góry brygadzistki cisną, stoją i przyglądają się czy dekodery nie są cofane co się zdarza bo tylko one mają z tego tytułu jakieś profity. Byłam świadkiem jak jedna wydarła się na kobietę która mogłaby być jej matką.Brak szacunku do ludzi i brak kultury. Nie ma żadnych premii uznaniowych, żadnych bonusów dla pracowników. 15 zł miesięcznie na pranie fartuszków, 15 zł! Jesteś na urlopie to i z tego potrącają co przy tej kwocie jest żenujące. Firma nie daje bonusów na święta, nie można doprosić się o urlop, trzeba go brać wtedy kiedy firma stoi. Można pisać i pisać. Najgorsza firma w Bełchatowie. Wstyd mi za Was brygadzistki, że dałyście się sprzedać za kilka groszy ale karma wraca zapamietajcie to sobie. Szkoda mi ludzi których sytuacja zmusza do pozostania w tym (usunięte przez administratora)

Jędrek

Aktualnie praca w Humaxie jest całkiem przyjemna, dużo pozmieniało się na lepsze. Gdyby była jeszcze tylko większa pensja to możnaby było bardzo poważnie się nad pracą w Humaxie zastanowić.

Jarzabek

Jak dla mnie to przepełnione szambo które niebawem się rozleje lub ktoś je wypompuje do dna.

Zostaw opinię o Humax - Bełchatów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Humax