Sistema Poland

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 139 ocen.

Opinie o Sistema Poland

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland

Donald

Witam, chciałbym się zatrudnić u Was w firmie jako magazynier i mam pytanie odnośnie zarobków i tym co piszą w ogłoszeniach o pracę. Pokrywa się to jakoś z rzeczywistością?

Marta
użytkownik zarejestrowany

@Motylek na rozmowie za pewne mówili o wynagrodzeniu. Czy firma Sistema Poland zastosowała się do takiej stawki jaka była mowa na rozmowie o pracę? Być może na początek tyle płacą a z czasem więcej.

Motylek

Zatrudnilem sie w sistemie, bo obiecywano mi atrakcyjne wynagrodzenie. Popracowalem kilka dni, bo za 13zl to tylko ktos malo ambitny moze pracowac. Sorry, sa inne firmy z przyszloscia za min. 15zl.

Norbi

Praca jak praca. Pracuję tam już jakiś czas i dalej zarabiam 13zł/h. Praca tylko dla doświadczenia i tylko tyle. Na fiacie jest dużo firm co zaczynasz na start 15zł/h. Już niedługo przechodze gdzieś indziej, bo sistema idzie ku upadkowi. Jedyny plus to fajna ekipa i będzie mi żal odchodzić, ale nie da sie utrzymać rodzine za 1900zł miesiecznie.

caro

jest ok z nimi

Robot

Pracowałem w tej firmie i powiem co myślę.Jeżeli chodzi o wypłaty do dostaniecie 13zł brutto + 18 premii na czysty miesiąc nie wyjdziecie nawet 2000 a 1700-1800 na rękę ale to nie koniec.Praca w tej firmie jest stresująca i pracownicy są bardzo zastraszani są teksty typu jeszcze raz tak zrobisz to żegnamy się a to są sprawy o bele co , starają się z pracownika wykrzesać ile się da niestety ale taka jest smutna prawda wynajmują ludzi żeby spisywać i normować pracowników żeby tylko zaoszczędzić.Plusem są Soboty gdzie dostajecie 100% więcej za Sobotę ale i tak kasa w tej firmie jest naprawdę słaba.Firmę mogę polecić młodej osobie która chce się nauczyć jeździć na wózku max 1 rok popracować doświadczenia zdobyć i uciekać z tej firmy mówię naprawdę szczerze jest to mega moobing.Zostały tam osoby tak zwani weterani którym nie uśmiecha się zaczynać od 0 w nowej firmie reszta nowoprzyjętych się zwalnia UWaga nawet Ukraińcy z tamtąd uciekają.Warto dodać że wózki którymi będziecie jeździć w niektórych magazynach są w opłakanym stanie bo chcą zaoszczędzić.

SistemowiecPracownik
@Robot 3 tygodnie temu
Pracowałem w tej firmie i powiem co myślę.Jeżeli chodzi o wypłaty do dostaniecie 13zł brutto + 18 premii na czysty miesiąc nie...

Smutne to, ale Pan Robot opisał w 100% moją prace w sistemie. Firma juz powoli upada, bo juz nikt nowy tam nie został i caly czas ludzie się zwalniaja. SISTEMA OBUDZ SIĘ W KOŃCU!!!

polaczek

A co możecie napisać o stanowisku dysponenta?i z tego co czytam to generalnie robić za trzech to trzeba robić na każdym zakladzie a zwłaszcza na produkcji i na dodatek jeszcze za Ukraińców

Wacław

Szkoda czasu na pracę w SP. Po pierwsze stawki jak na Śląsk głodowe. 13.26pln brutto. Ukraińcy więcej zarabiają. Po drugie patrz punkt pierwszy.

Marta
użytkownik zarejestrowany

@TadPrometeusz czy nie można awansować w firmie? Wtedy i większą pensję się dostaje. @Tymoteuszkażde stanowisko pracy jest inne i panują różne warunki pracy. Warto również wtedy pomyśleć o awansie. Obecnie firma poszukuje na stanowisko Młodszy księgowy. Może ktoś jest zainteresowany taką ofertą?

Tymoteusz

Praca ogólnie spoko ale najbardziej denerwujące jest to że jedni jeżdżą wózkami a 2 chodzą coś przyjmują jakieś sekwencje i zarabiają tyle samo trochę to nie sprawiedliwe a że czasami się robi za 4 to norma no i te wypłaty mogły być lepsze jak na taką firmę.

Marta
użytkownik zarejestrowany

@TadPrometeusz czy powiesz co takiego w firmie Sistema Poland zmieniło się na gorsze? @wikary sporo czasu pracujesz tutaj. Czy powiesz na jakie warunki pracy można liczyć i czy jest szansa na podwyżkę? Czy dostałeś w ciągu tego czasu jakąś?

TadPrometeusz
@Marta 12.09.2017, 10:02
@TadPrometeusz czy powiesz co takiego w firmie Sistema Poland zmieniło się na gorsze? @wikary sporo czasu pracujesz tutaj. Czy...

Pracuje 5 lat i nadal zarabiam najmniejsza stawkę 13.26zl. Koledzy po 8 latach dostali 66gr podwyzki.

Rafał
@TadPrometeusz 18.09.2017, 10:43
Pracuje 5 lat i nadal zarabiam najmniejsza stawkę 13.26zl. Koledzy po 8 latach dostali 66gr podwyzki....

Witam. Pracuje kilka lat w SP. Poznałem tą firmę bardzo dobrze zarówno w magazynie jak i w transporcie. Piszecie takie, ,cuda,, że to się w głowie nie mieści. Nie będę się rozpisywał ponieważ nie ma to sensu. Krótko i na temat. Jeżeli komuś nie pasuje praca na magazynie bądź współpraca to niech nie pracuje dla SP i nie wypisuje głupot. Zawsze można zmienić pracę .

Włodek

Pracuje dlaSP już dobre 2 lata i powiem szczerze że jestem tu pierwszy raz. Z wpisów można wywnioskować że albo się ktoś na firmę uparł albo jakaś konkurencja chce jej zaszkodzić. Poczytajcie sobie ostatnie komentarze

Nick

Hohoho , wrócili chłopcy z wakacji, dawno was tu nie było. Drodzy Państwo, oto jak buduje się czarny PR pisząc wyssane z palca hejterskie opowiastki. Śledzę to forum już od dawna i muszę przyznać, że koledzy wkładają dużo czasu i determinacji żeby budować negatywny przekaz na temat firmy. Pytanie czy za darmo ?

wikary
@PracownikSistemyPl 26.08.2017, 09:30
Nie da sie ukryc, ze pracownicy sistemy zarabiaja 13.26zl i pracuja za trzech. Pracujemy po ciemku, bo firma chce zaoszczedzic...

Pracuje od 8 lat na spwalni:) jak sie niechce pracować to wszędzie źle pozdrawiam starych sp -owcow. Dziwota jedynie że co jakiś czas tu zaglądam i widzę różne komentarze ale twoje sie przeiwjaja od dłuższego czasu, że źle, że niedobrze. Skoro tak źle to poco siedziec jak trwa wszedzie zielensza?

TadPrometeusz
@wikary 26.08.2017, 11:05
Pracuje od 8 lat na spwalni:) jak sie niechce pracować to wszędzie źle pozdrawiam starych sp -owcow. Dziwota jedynie że co ja...

Tylko że pracownik sistemy pl piszę prawde jak jest w firmie. Też tam juz jakiś czas pracuję i wiem że jest coraz gorzej. Pozdrawiam wytrwałych sistemowców.

gl

W Gliwicach szukają wozkowego niby są na strefie ale nigdy o nich tutaj nieslyszalem ile to dają kaski na to stanowisko ogolnie wiadomo na olx-ie oglaszaja sie pracodawcy ktorzy maja problem ze znalezieniem chetnego

hdy
@gl 13.08.2017, 08:57
W Gliwicach szukają wozkowego niby są na strefie ale nigdy o nich tutaj nieslyszalem ile to dają kaski na to stanowisko ogoln...

2632 brutto plus do 250 premii

Pistacja

Firma to takie korpo po Polsku, co jednym pasuje a innym nie. Nie zawężają tak specjalizacji co jest dobre po przy wachaniach rynkowych, zmianie cen usług czy utracie klienta ludzie nie wylatują z firmy jak liście z drzew. Mnie odpowiada, że nie jestem jakimś tam trybikiem w wielkiej organizacji, chociaż kierownik ci odpowie po ludzku "dzień dobry" na korytarzu.

Toto

Słowa kojarzące się z firmą (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa, przyjemna, bez stresu. Możliwość rozwojoceniam jako bardzo dobre .

PracownikSistemyPl
@Toto 02.08.2017, 12:09
Słowa kojarzące się z firmą (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa, przyjemna, bez stresu...

Widzę, że kadrowe nie mają co robić na postoju i piszą takie pierdy.

Darek
@PracownikSistemyPl 09.08.2017, 09:29
Widzę, że kadrowe nie mają co robić na postoju i piszą takie pierdy.

gościu, z tego co widzę to masz tu juz sporo komentarzy i większość to właśnie hejt. Piszesz o mądrości, myśleniu itp. Sam natomiast od kilku miesięcy piszesz negatywy dot. firmy. Może byś się już ogarnął jak już tu ktoś wczesnej pisał i poszukał nowej pracy a nie pouczał wszystkich którzy mają coś pozytywnego do powiedzenia.

Zygfryd

13.26 na godzinę brutto? Haha hahaha Hahahaha haha ....... to na rynku są jeszcze firmy które dają taką jałmuzne? ;-) lol to już wolę robić za 16.60 na godzinę w Lear albo w Nexteer na terenach przemysłowych .

ktośśś

SISTEMA POLAND hmm od czego zaczac. 8 lat w niej tyram a od roku mam umowe a tak to wyzysk przez agencje pracy 13.26 stawka no coz najnizsza na calym fiacie nie liczac firm sprzatajacych oni tylko mniej zarabiaja od nas, przyjecia sa caly czas bo non stop ktos sie zwalnia :) nie ma sie co dziwic tez bym to zrobil ale mam rodzine i trzyma mnie tylko dojazd. a co do przełozonych tylko tyle powiem jestesmy ludzmi i tak sie traktujmy...

Sebastian

Po co sam mam się zwalniać skoro co miesiąc zwalniacie nam po jednym człowieku? To nasi koledzy a wy ich traktujące jak rzeczy które można wyrzucić.

Adrian

Cześć szukam dojazdów do Lidla Z Mysłowic. .. proszę o info... oczywiście na paliwo składka pozdr

Wujek Tom

Nigdzie nie jest kolorowo. Ja pracuję od 7lat.Na logikę nikt nie buduję fabryk żeby dać zarobić swoim pracownikom jak w Kraju z którego firma pochodzi. Więc nie ma co się porównywać ,bo człowieka szlak trafi! Więc albo się godzisz z tym co jest ,albo zawsze można się zwolnić ,albo wcale się nie zatrudniać. Najlepiej samemu sprubować i się przekonać na własnej skórze. Bo jak mówi przysłwie"wszędzie dobrze ,gdzie nas nie ma" Powodzenia

Jano

Jak jest z zatrudnieniem w Gliwicach ? Można od razu pod firmę się zatrudnić czy trzeba przez agencję ? Jak wynagrodzeniem i innymi dodatkami dużo gorsze przez agencję ? Może się ktoś w miarę treściwy wypowiedzieć ?

Ryba.

Wacław, weź zacznij się podpisywać z imienia i nazwiska.

darek
@Ryba. 04.07.2017, 07:57
Wacław, weź zacznij się podpisywać z imienia i nazwiska.

Rybcia ...kiedyś się doigraszach..

chrząszcz

Sam pomysł KAIZEN nie jest zły. Ale czy obowiązek zgłoszenia 5 pomysłów na rok jest dobry? Z tym bym polemizował. Wiem że na FIACIE muszą zgłosić wiecej ale to nie zmienia sprawy z tego co mi wiadomo. Prowadzi to do tego że ludzie zgłaszają tak błahe sprawy że woła to o pomstę do nieba.

Mały
@chrząszcz 03.07.2017, 12:34
Sam pomysł KAIZEN nie jest zły. Ale czy obowiązek zgłoszenia 5 pomysłów na rok jest dobry? Z tym bym polemizował. Wiem że na FI...

Nie ma to jak skopiować czyjś post kolego, co? A samemu to już się nie umie? Szczyt lenistwa... No chyba że jesteś tak zarobiony na tym wózku to No problem. Ale dobrze by było gdybyś pisał sam od siebie. Pozdro.

Krystian

Co sądzicie o pisaniu pomysłów ? To dodatkowe pieniążki czy przykry obowiązek ?

Fredi

A ten dalej jęczy - robota to nie sanatorium

Zbyszko

Cześć Bolo awiec możesz zarobić bez sobót jakieś 1,8tyś PLN. Słabo. No i musisz się liczyć że większość czasu będziesz robił na produkcji sekwencjonując detal . Nie polecam.

bolo

Zbyszko a ile idzie zarobić na rękę??

Inż Radek

Na magazynach nie ma żadnego pracownika o imieniu "Zbyszko" albo "Zbyszek" .... no chyba że po tygodniu pracy otworzyły mu się oczy i się zwolnił.

Magazynier w Sistema Poland

Zgadzam się z tym co napisał użytkownik PracownikSistemyPl 3 posty wyżej. Przeczytajcie to jest w 100 % prawda.

Zbyszko

Bolo - ja zatrudniałem się 4 miesiące teamu. Testy zero filozofii. Przychodzi , ktoś tłumaczy ci obsługę wózka widłowego, potem chwila na rozjazd i zadanie polegające na rozładowaniu 4 kontenerów. Jeśli wcześniej pracowałaś w podobnych tematach to 0 stresu - można to zrobić z zamkniętymi oczami.

PracownikSistemyPl

Jesli chodzi o zarobki to zarobicie 13.26zl brutto za godzine + 18% premi. Oczywiscie babka w kadrach powie wam ze 15.60zl, ale juz na umowie jest co innego. Wyplaty z trzema sobotami nie wyjdzie nawet 2300zl. Ludzie pracuja latami i nie maja podwyżki. O doświadczeniu na wózku widłowym nie ma mowy. Bedziecie robic najgorsza, najcieższa i stresującą prace. Wolne 4 dni w miesiacu bo soboty sa obowiazkowe. Jeśli juz chcecie pracowac w Sistemie, nie dajcie sie zatrudnic na magazynie nr 9. Tam rzadzi kierowniczka diablica!! Ryczy i gnoji wszystkich pracownikow, ale to juz inna historia.

Buli
@PracownikSistemyPl 14.06.2017, 08:30
Jesli chodzi o zarobki to zarobicie 13.26zl brutto za godzine + 18% premi. Oczywiscie babka w kadrach powie wam ze 15.60zl, ale...

A Jak wyglądają testy?

Wroclaq

Słabo słabo szukajcie pieniędzy w innych firmach.... z tej firmy nawet Ukraińcy uciekają...

Zyga

Ostatnia wypłata taka jak wypłata sprzątaczki na magazynie:-( a przerobiłem wszystkie soboty.

aldo

Niby to juz potwierdzone i pewne ze te 150 zł brutto premii ma byc przy wyplacie za maj . Oby tak bylo naprawde..

Magazynier w Sistema Poland

Prędzej świnia zobaczy niebo niż ty podwyżkę...

aldo

OD kiedy maja byc te smieszne podwyzki 150 zł brutto?

Strata czasu

Mi też dzwonili i gadali że będę jeździł wózkiem a wylądowałem na jakim takim polu z paletami i dzień w dzień wkładam ręcznie detal do wózków transportowych. ZERO jeżdżenia wózkiem!!!!!@Zamiast nauczyć się jeździć wózkiem to zrobili że mnie fizola!!!!!!

Dziękuję bardzo....

Byłem na rozmowie na wozkowego tylko straciłem czas bo okazało się że zamiast jeździć wózkiem to miałem pracować jako robol..... Stracony dzień....

Bartek

Chciałbym zadać pytanie ludziom pracującym w tychach jak kierownictwo szefostwo mistrzowie patrza na tatuaze czy jestes dyskryminowany z powodu tatuazy czy nie ma z tym najmniejszego problemu chcialbym sie zatrudnic w tej firmie a posiadam tatuaze na rekach i pytam sie czysto prowizorycznie poniewaz czlowiek powinien byc oceniany za prace a nie za tatuaze ktore sa zajebiste odpiszcie jak to wyglada. Słyszałem ze pracodawca jest ok , a bardzo zalezy mi na przyjeciu

No to frugo

Nie wiem jak inni ale ja pracuje tu od 1,5 miesiąca . Jak dla mnie jest ok, wcześniej pracowałem na nexterze przez adecco. Przy wszystkich pracujących sobotach to takich dobrych wypłat jeszcze do tej pory nie miałem - nie wiem na co inni marudzą. Z tego co słysze na fajce to marudza jedynie starzy pracownicy ale z nimi juz tak jest, na nexterze miałem to samo, wszycy byli madrzya a gowno widzieli bo pracowali od poczatku postawienia zakładu.

Operator roro od P.B.

Tak sie sklada ze z czystej ciekawosci przeczytalem to co pisze Donald kilka postów wyżej i uważam że Donald napisał czystą prawdę o realiach pracy na magazynach w Sistema Poland. uważam też że "Tomasz" który pisze o 8:27 komentarz to pracownik HR lub inny biurowy - co mówi tylko jedno - zamiast robić i uczciwie zarabiać to wy tam w biurze siedzicie na necie. Powinni wam tam wynormować pracę tak jak to na magazynach robicie.

Tomasz

Pracuję w Sistemie już wystarczająco długo żeby wyrobić sobie zdanie i to dobre zdanie. Zawsze mówię, że nie każdy nadaje się do pracy w firmie i taka jest prawda.

Robotnik z magazynu 340

Ja też potwierdzam to co pisze parę postów wyżej Donald.

Robert

jest to jeden z lepszych pracodawców w Tychach -firma ma dobry układ zbiorowy, wypłaty nie najgorsze i bonusy na święta

Magazynier w Sistema Poland

Ja również potwierdzam to co napisał kilka postów wyżej Donald. W 100% prawda.

www

Wyślij na rekrutacje@sistema.com.pl

Zainteresowana

Jest mi w stanie ktoś powiedzieć czy są przyjęcia i gdzie złożyć CV?

Operator wózka w Sistemie

Potwierdzam, że jest tak jak napisał użytkownik Donald .

Donald

Jeżeli szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka to omijajcię firmę Sistema Poland Tychy i SPM w Bieruniu- strata czasu. Stawka 13do14zł za godzinę brutto. Bez sobót masz 1,6 - 1,8tyś na rękę.Minusy: Mobing. Będziesz pracować w strachu. Dyrektor z magazynów "Kuternoga" bardzo nieuprzejmy i niewychowany. Odnosi się w bardzo wulgarny sposób do swoich podwładnych. Za uszkodzenie detalu, regału, bramy, wózka musisz płacić. Będą Ci w ratach ściągać po 100 zł z wypłaty. Za pomyłki zabierają premie. Jak jesteś zdesperowany bo nie masz kasy praca w sam raz dla Ciebie. W innym przypadku polecam poszukać pracy gdzie indziej.

Leszek
@Donald 31.03.2017, 20:28
Jeżeli szukasz pracy jako magazynier lub operator wózka to omijajcię firmę Sistema Poland Tychy i SPM w Bieruniu- strata czasu....

Donald nie wiem gdzie ty masz potrącenia. ale chyba musiałeś nabroić skoro tak zadziałali- pierwsze słyszę żeby ściągali ludziom z wynagrodzenia.

Zostaw opinię o Sistema Poland - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sistema Poland