NordGlass Sp. z o.o.

Koszalin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 127 ocen.

NordGlass Sp. z o.o.
2 127 6 1

Opinie o NordGlass Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Maniek

Mam taką propozycję. Może by ktoś z firmy jako przedstawiciel, by się wypowiedział co do firmy, niektórych tutaj danych propozycji itp?

Slupskitamglassteam
@Maniek 02.07.2018 08:24

Taa...zapomnij...oni tylko "słupki liczą", aby ilości się zgadzały...ostatnio jak było? Ukraińcy i Polacy odchodzili, ludzi mało, a Ty im "zasuwaj", aby robić normy pomimo braku ludzi, lub z "mlodym"...

Zainteresowany

Witam. piszecie tu o działach produkcyjnych a jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu ?? atmosfera zarobki itp..

Mechtech
@Zainteresowany 21.09.2018 21:09

Jako mechanik? Chlopie, cały zakład na Twojej głowie jest. Maszyny jak ze "średniowiecza". Nieraz jesteś sam...kiedyś pelno mechaników się przeniosło do innego zakładu (po sąsiedzku), bo już mieli dość pomimo, że dostać mogli ładne podwyżki ;)

Ziomek

Praca na magazynie jest do bani kierownictwo ma w nosie to że musisz targać ciężkie skrzynie ciężarówek normalnym paleciakiem najważniejsze żebyś nie jadł i nie korzystał z telefonu reszta dla nich się nie liczy jeśli pójdziesz z prośbą jakaś do pana A to cię zleje. I odeśle do roboty. Nie polecam

Szukasz pracy?

Mechanik

Tyle stopni co tam jest to brak slow,ze nic z tym nie zrobia,ludzie ledwo wytrzymuja,a oni batonika dadza,ludzie chodza na zwolnienia bo co udaru ma dostac?

Animator

A ja "polecam" ...ciepło jak na południu Europy. Np mały piec ok 45°C, Tamglassy ok 40 ;) na hali duchota jak nic ;/

Prawda
@Animator 31.07.2018 18:33

Ludzie na fabryce pracują w ciężkich warunkach góra nic nie robi żeby poprawić warunki bo oni pracują w pomieszczeniach z klimatyzacją i nie obchodzi ich zwykły pracownik jak tak dalej będzie to ludzie odejdą.

Animator
@Prawda 01.08.2018 00:44

Już odchodzą xd. Sprawdź brygadowke ile osobkosztuje odeszło już. Chyba, że znowu będą kasować po kilku dniach to

Grzes

Nie polecam nikomu tej pracy zwlaszcza 1 brygady- patologia

Prawda
@Grzes 26.07.2018 04:14

Popieram nic dodać nic ująć!

Haha

Pozdrowienia dla slupskiego - lachociagi:)

Kamila

Atmosfera jest taka ,ze wokol sa sami sprzedawczyki trzeba uwazac z kim sie rozmawia i o czym zwlaszcza w brygadzie 1

Ola
@Kamila 15.07.2018 13:21

Możesz napisać coś wiecej na temat pracy ? Atmosfera , zarobki ?

Piotr

Pracowałem w tej firmie 7 lat, nie będę się rozpisywał jak się roztalismy i jak się zachowali wobec mnie. Ogólnie.... Firma duża, zatrudnienie stabilne jeżeli chcesz będziesz pracował do emerytury, nie jest to lekka praca, wręcz bardzo ciężka, ludzie różni jak wszędzie, wkońcu znajdziesz swoją ekipę???? Pamiętaj że w każdej firmie trzeba pracować, wszędzie znajdzie się przysłowiowy chu.....,cham. Jeżeli jesteś z Koszalina lub okolic to myślę że nordglass jako firma nie jest najgorszą opcją, musisz poprostu chcieć pracować. Moja ocena 6/10. Jeżeli chcesz się przekonać, o zatrudnienie nie jest trudno. Szkoda tylko że przez agencje, ale jeżeli jesteś normalny porozmawiasz z kim trzeba szybko dostaniesz umowę z firmą. Ludzie narzekają ale tam pracują, mają rodziny i kredyty dzięki stabilność firmy. Pozdrawiam pracowników magazynu ???????? Magazyn Bohaterów Warszawy.

Dominika

@Cezary @Prawda czy jesteście pracownikami NordGlass? Forum gowork służy wymianie opinii, które mają na celu ułatwienie innym użytkownikom wyrobienia sobie zdania o danym pracodawcy. Powinny zatem być merytoryczne. Zachęcam Was do podzielenia się swoimi, konkretnymi i pomocnymi doświadczeniami. Jak oceniacie atmosferę pracy i czy odpowiadają Wam warunki zatrudnienia? Co lubicie w firmie a co byście w firmie zmienili?

Animator
@Dominika 09.06.2018 10:28

Co byśmy zmienili? Najlepiej pracę :)... ale ogólnie, to podejście do pracownika przez mistrzów, kierasów (cenzura)...jak firma ma problem z ludźmi, to niech zrobią pracę na 3 zmiany (1 brygade zlikwidować i ludzi rozdzielić)...albo niech dadzą busy dla ludzi z dalszych miejscowości np Białogard, Karlino, Polanów, Tychowo...ludzie chcieliby pracować tam, ale nie mają czym dojeżdżać. Nie każdy ma prawo jazdy, bądź chce brać takie osoby na dojazd tylko swoim autem. Chcą mieć ludzi i 2 hale stawiać, to niech pomyślą nad podejściem do ludzi i nad tym co pisze...

JJJJTTTT

DO ROBOTY NIEROBY.

MojaPrawda
@JJJJTTTT 17.10.2015 17:03

Niewolnik pracy sie odezwal hipokrytokatolik na to wyglada :) zazdroscisz na to wyglada ze ktos nie musi sie wysilac a ktos musi za murzyna robic ;)

Cezary

Wszędzie trzeba pracować, za leżenie nikt nie płaci!

Prawda
@Cezary 23.05.2018 20:05

Ale tobie za kapowanie to już płacą

Dr

Fajna firma tylko tyrać i tyrać a Pani Dominika niech się weźmie za robotę ,g s..ka były prac mg ....

Dominika

@Maurycy, czy osoby, którym poświęcasz swój wpis na tym forum bezpośrednio wpływają na komfort Twojej pracy i postrzeganie NordGlass jako pracodawcy? Jak poza tym aspektem personalnym oceniasz swoją współpracę z tą firmą? Zachęcam Cię do przedstawienie swojej opinii o pozostałych warunkach zatrudnienia jakie zostały Ci zaproponowane na rozmowie kwalifikacyjnej.

Maurycy

Ludziska strzelaja tam z ucha na innych zwlaszcza w 1 brygadzie wredne malpy

Dominika

@Robi, zapoznając się z treścią Twojego wpisu na tym forum zauważyłam, że Twoim zdaniem sytuacja NordGlass nie jest trudna. Możesz w takiej sytuacji przedstawić własny punkt widzenia odnoszący się do aktualnej kondycji tej firmy? Chętnie zapoznają się z nim osoby interesujące się zatrudnieniem u tego pracodawcy.

MajsterBembenek

Co do podwyżek zapomnij...bylem i kierownika M.W i powiedzial, aby zapomnieć.. samemu sie dojezdza x dziesiat km, i nie podniesie aby do paliwa bylo cos wiecej nawet . Chcesz to odejdz inni czekaja za bramą... robie na laminacji juz x lat i mam o 100 wiecej od nowego...nie polecam tego zakladu! Szukać trzeba czegos nowego. Tym bardziej, ze coraz gorzej sie dzieje jak nawet UKRAIŃCY uciekają stąd!!!

laminarka
@MajsterBembenek 13.01.2018 04:01

Uciekający Ukraińcy to znak, że praca jest albo bardzo ciężka, albo nieatrakcyjna finansowo... albo jedno i drugie.

Majsterbembenek
@laminarka 14.01.2018 00:06

Praca nie jest atrakcyjna finansowo!! Inne zaklady maja lepszy system premii, dodatkow za nocki...za frekwencję tez daja jakis grosz...a tutaj...G... i ciesz sie czlowieku ze niby masz robote...jakbym nie musial pracować w tym zakladzie przez ciezka sytuacje w domu, to bym zmienil ten zaklad z dnia na dzien, ale niestety nie mozna sobie pozwolic na to teraz :/

Robi
@Majsterbembenek 23.01.2018 20:37

Jak ci tak ciezko a masz gdzie indziej lepiej to nie wiem czemu jeszcze nie odszedles.ciężka sytuacja.Śmiechu warte.

mimi

taaak praca jest troche uciazliwa zwlaszcza latem ale dla chcacego robic to nie problem gorzej z kapusiami i lizodupami hyhy a tych jest mnostwoooo........wesza szukaja wypytuja a potem baahhh jestes u kierownika na dywaniku hyhyhy pozdrawiam wszystkich donosicieli (czytaj frajerow)

magister blokers
@mimi 02.02.2017 20:06

Jeszcze nie wiesz o tym ze to najszybsza droga do tego zeby z trenera dojsc do inzyniera? Zobacz co sie dzieje;) Ilu trenerow zmienilo stanowisko? ;D

Bbb

GEBELSISKO? Też ?

Dominika

@Tomixx, nie było jeszcze odpowiedzi na Twój wpis. Jeżeli nikt w najbliższym czasie tego nie zdecyduje się na niego zareagować, to warto w takiej sytuacji skontaktować się z NordGlass Sp. z o.o.. Kiedy zdobędziesz informacje, na których Ci zależy, to proszę Cię o kilka słów o nich na tym forum. Będą ważne zarówno dla Ciebie jak i innych użytkowników, którzy zastanawiają się jak wyglądają aktualne warunki zatrudnienia w tej firmie.

Kostek

Szukają pracownika od bhp. Czy ktoś może powiedzieć, dlaczego zrezygnował?

Turbodoładowanie
@Kostek 01.03.2018 07:42

Ale kto zrezygnował? Fabian? Ojoj

Lalamido
@Kostek 01.03.2018 07:42

Majsterbembenek bedzie wiedzial dlaczego szukaja i dlaczego sie zwalniaja. Z postow wynika ze jest na biezaco. Zapewne zna bhpowcow.

luzan
@Turbodoładowanie 04.03.2018 00:05

Nit nie zrezygnował, poprzedni behapowiec dostał lepsza fuchę to szukają 2giego. Jeden na 2 fabryki to chyba ciut za mało.

Alex
@luzan 04.03.2018 15:59

Byl jeszcze w Slupsku jeden taki lysy w okularach ale juz go nie ma.

MM
@luzan 04.03.2018 15:59

Spoko byl ten bhp ale podobno wrocil do Szczecina.

LuisV
@MM 05.03.2018 23:45

Sam o sobie piszesz??

MM
@LuisV 07.03.2018 17:26

Nie ale znalem dobrze tego ziomka i wiem ze wrocil do siebie

Tomixx
@Kostek 01.03.2018 07:42

Takze jestem zainteresowany tym ogloszeniem. Czy mize ktos napisac jakies konkrety? Zarobki? Jakie podejscie pracodawcy? Czy duzo pracy? Ile osob od bhp aktualnie pracuje?

Stefan

Tragedia,wiecej ukraincow niz polakow jeszcze troche i tak bedzie,jesli po 1 dniu nie jestes obcykany to starzy pracownicy maja Cie za nic ,obluda ,kazdy by sprzedal za lyzke soli,ludzie nie idzcie tam do roboty.

Gebel
@Stefan 14.01.2018 12:00

Niedlugo ukraincy po tygodniu pracy beda szkolic nowych.

jawol
@Stefan 14.01.2018 12:00

A co na to zwiazki? Ucza sie juz ukrainskiego?

Dominika

@Majsterbembenek, nie jestem pracownikiem NordGlass Sp. z o.o. Na tym forum zamieszczam takie informacje o tej firmie, które mogą być ważne, dla osób które zastanawiają się nad współpracą z tym pracodawcą. Dlatego proszę zarówno Ciebie jak i innych pracowników NordGlass Sp. z o.o. o pozostawienie, aktualnych informacji i merytorycznych opinii o NordGlass Sp. z o.o. jako pracodawcy.

rozczarowany
@Dominika 23.02.2018 19:59

merytoryczne info : na produkcji zarobisz na start 2350 brutto na rękę+premia, po 3 miesiącach umowa na rok 2650 brutto, po roku około 2700 brutto - zależy od stanowiska. Na magazynie podobnie.Do tych kwot dolicz chyba 15% premii za obecność, ucinana jak nie pojawisz się w pracy choć jeden dzień. to sa stawki dla zwyklych roboli w tej firmie, jak masz fart lub wchodzisz w (usunięte przez administratora) przelozonym to jakims liderem/trenerem zostaniesz po 3-5latach pracy i z 3,1-3,2 brutto wyciagniesz+-. Na wiecej raczej liczyc nie mozesz, czy warto? Zapierdol gorszy niz w ulu, szanse na awans jakikolwiek to jak wygrac w totka, firma szuka raczej niewolnikow ktorym sie wmawia ze nie ma kasy na podwyzki a firma agc chwali sie zyskami rzedu setki mln euro zysku co roku.

anonymous
@rozczarowany 24.02.2018 00:57

Po3 miesiacach jak masz umowę na roku czasu masz 2650 juz mlodzi dostają na umowie? :O...a nie 2500?

rozczarowany
@anonymous 25.02.2018 13:25

Tak jest, na boh,warszawy

MajsterBembenek
@rozczarowany 26.02.2018 19:55

:O to na strefie mlody ma 2500 po 3 miesiącach...robota na zmiany plus weekendy czesto!... ludzie sprawiedliwość!!!!

Tobiasz
@MajsterBembenek 01.03.2018 01:13

Na fabrycd wiosna i latem srednio 32-38 st na hali. Pracowac musisz w dlugim rekawie i nie ma ze goraco..

Pawel8444

Ile się zarabia na produkcji a ile na magazynie? Podajcie kwoty dla poczatkujacego i czego mozna sie spodziewac po 2-3 latach pracy??

Majsterbembenek
@Pawel8444 19.01.2018 21:09

Po 2-3 latach?... tyle co mlody mozesz miec albo nawet i mniej...mlody ma teraz 100-200 mniej niz co stary pracuje kilka lat...ja po 6 latach mam 2600 podstawy ...mlody po 3m-ch -2500

Pawel8444
@Majsterbembenek 23.01.2018 20:34

A po załóżmy 3 latach, awanse sa możliwe? firma daje sie wykazać lojalnym pracownikom? 3000zl na reke np jakis grygadzista wyciaga,, czy to nierealna kwota w tej firmie do "zdobycia"??

Majsterbembenek
@Pawel8444 25.01.2018 23:11

Jak zostaniesz liderem, to możesz tyle brać, ale aby awansować, to musisz mieć szczęście i dobre " plecy"

Pawel8444
@Majsterbembenek 29.01.2018 01:55

Dzieki za odp, sprawdze jak to bedzie? Zlozylem cv -oby mnie Nordglass nie rozczarowal

Majsterbembenek
@Pawel8444 29.01.2018 21:03

No i 3 mozesz brac na reke...jak bedziesz walił od cholery nadgodzin ...uwierz rozczarujesz sie. Na 10 osób zatrudnianych przychodzi(2-3 jest. Polaków).To słowa jednego z kierowników działu produkcji. Na dzień dobry masz 2350 brutto na umowie, później 2500.

Związkowiec
@Majsterbembenek 30.01.2018 15:40

Ja sie pytam gdzie jest behapowiec w tym zakladzie?!?!?!

Majsterbembenek
@Związkowiec 02.02.2018 23:56

Bhp-owiec ?? A gdzie może być? Idź i zapytaj "nowego" szefa produkcji. Zrobili "nowe" stanowisko, aby wepchnąć dalej swoich i brać większą kasę. Zamiast tego mogli dac podwyżkę niektórym pracownikom .Ale nie ma kasy na to...a na nowe stanowiska są... hahahahahah

Zwiazkowiec
@Majsterbembenek 03.02.2018 11:05

Nawet Bhp-owiec zawinal sie z zakladu i zostal tylko mlody.

JEBZDZIDY
@Zwiazkowiec 03.02.2018 13:33

Z TAKIMI PENSJAMI TO NIEDLUGO NAWET UKRAINIEC NIE BEDZIE CHCIAL ROBIC..... 3 ZMIANY NA PRODUKCJI, 2 NA MAGAZYNIE, CIEZKA TYRA A NAWET 2500 NA REKE NIE MASZ. OBY TA FIRMA SPLONELA.....

Majsterbembenek
@JEBZDZIDY 03.02.2018 23:19

Jestem jak najbardziej za tym!!! Wyzysk tutaj jest i nic ...a dodatki i podwyżki są dla...(osób wchodzących w (usunięte przez administratora) wiadomo komu!!! )

Majsterbembenek
@Zwiazkowiec 03.02.2018 13:33

A co myślisz? Zrobił swoje i poszedł stąd....a ten bhp-owiec to taka ma wiedzę, ze szok. Ja nie jestem po szkole kierunkowej w tym zawodzie a sam wytykam bledy jemu pod niektórymi względami w firmie...ale tak ma byc, bo wie lepiej, wiec wyje... sie ma

Majsterbembenek
@JEBZDZIDY 03.02.2018 23:19

Będzie robił, tak jak do tej pory...Ty się meczysz z takim, aby coś jemu wytłumaczyć, a jak nie chcesz, to zaraz liderka, bądź mistrz się przypier...o to! (W warunkach zatrudnienia nie mam nic o szkoleniu pracowników)...a Ukrainiec i tak nic nie "panimajut" i ma wyje...bo kase i tak dadzą za robote

BHP-owiec :)
@Majsterbembenek 05.02.2018 10:17

tak ma być bo wiem lepiej :)

BHP-owiec :)
@Majsterbembenek 05.02.2018 10:17

Pewnie coś robiłeś niezgodnie z zasadami i przepisami bhp, została Ci zwrócona uwaga i uspokajasz sumienie :)

Majsterbembenek

Zabawny, to Ty jesteś ;) wpaść do biura, a później "dziękujemy panu za pracę"...podziękuje za takie coś. Fabian pomyśl troszkę, a będziesz wiedział do kogo podejść. Pozdrawiam. A przepisy bhp przestrzegam jak mało kto, (akurat na to jestem wyczulony przy swojej osobie)

BHP-owiec :)
@Majsterbembenek 07.02.2018 19:17

No to po co piszesz takie farmazony? Ciągle wylewasz pomyje na ludzi i firmę. Jak wszystko jest źle i tak Ci nie odpowiada, to zmień sobie pracę na lepszą, a nie marudzisz jak stara dewotka.

BHP-owiec :)
@Majsterbembenek 07.02.2018 19:17

Skoro niby tak mnie pouczasz, to powinienem wiedzieć kim jesteś mój "mentorze", a nie wiem, bo takie sytuacje nie mają miejsca. To, że umiesz identyfikować zagrożenia i je zgłaszać, to bardzo dobrze, to mnie cieszy, bo tak powinno być, to po pierwsze, po drugie, nie będę się zastanawiał kim jesteś i Cię demaskował, bo szkoda mi czasu. Ogólnie nie przejmuje się tymi Twoimi bredniami, ale dokonałem wpisu, żebyś wiedział, że lubię prostować kłamstwa :)

Majsterbembenek
@BHP-owiec :) 07.02.2018 19:31

I zmienię spokojnie ???????? wszystko w swoim czasie, tylko kwestia czasu :) a, że się pisze jak jest w tej "firmie", to trudno...więcej niech zatrudniają "sąsiadów" zza granicy, bądź dają więcej młodym, to będą sami uczyć ich, bo "starzy"pracownicy i operatorzy odejdą :). Pozdrawiam

Zwiazkowiec
@Majsterbembenek 07.02.2018 22:13

Dzisiaj widzilem na pracuj ogloszenie ze szukaja specjalisty do bhp. Fabian chyba musi odczuwac jakas presje to sypie mandatami.

ssalgdron
@Majsterbembenek 07.02.2018 19:17

Czy ktos pamieta jeszcze czasy kiedy najwiekszym problemem w firmie byl ten kurdupel ze zwiazkow co jezdzil wozkiem a najlepsza laska byla blondyna Paula? Nie bylo jeszcze Fabiana tylko stary Adam i Piotr. Ludzie byli jacys inni ale chyba wszyscy najfajniejsi juz sobie odeszli. Teraz az nie chce sie do pracy przylazic. Jedyne co sie nie zmienilo to Waldkowe opowiesci.

Piecusiowy czarodziej
@Majsterbembenek 05.02.2018 10:12

Dokladnie! Sam czasami zdejmuje okulary albo nie chodzi po drogach a nas karze za to. Zobaczymy latem jak sie zrobi upal na hali co bedzie mowil?

MajsterBembenek

Planowanie niby dla dobra pracowników zmian pracy po 12h...2-3 dni pracy , 2 wolne... ludzie jak to wprowadzą, to sie zaczną zwalniać...a oni jeszcze grafik na 4 br ustalają, jak juz TERAZ ludzi do pracy brakuje im!!

JakMacieCiepło
@MajsterBembenek 14.10.2017 00:38

12 godzin latem na hali.... powodzenia! Ludzie beda padali jak muchy przy takich temp. Ciekawe co na to zwiazki i bhp?!?!

Dzony

Na bohaterow sa najfajniejsze laski !

Ksiadz

Dlaczego pracownik krzyczy na 2 pracownika i kazdy ma na to nic do powiedzenia?dlaczego tak sie dzieje? Powie mi ktos?

Ula
@Ksiadz 13.02.2018 16:04

Bo jest tak glosno na hali ze wszyscy mysla ze krzyczenie jest normalne?

JEBZDZIDY

PRACA W NORDGLASS TO NAJWIEKSZY BŁĄD JAKI MOŻECIE ZROBIĆ ODRADZAM KAŻDEMU, FIRMA NIE DAJE ZADNYCH PERSPEKTYW, PENSJE? SMIECH NA SALI, PSIE PIENIADZE. FIRMY ULICE DALEJ PLACA O NIEBO LEPIEJ. JUZ SIE ZWOLNILEM Z TEGO OBOZU WAM TEZ TO RADZE.

Dominika

Na stronie gowork.pl zauważyłam ofertę pracy na stanowisko pracownika produkcji w NordGlass Sp. z o.o. W wymaganiach jakie kandydat powinien spełnić aplikując na to stanowisko nie ma mowy na temat doświadczenia.Czy to oznacza, że firma ta może być zainteresowana osobą, która jest dopiero na początku swojej kariery zawodowej i nie posiada stażu pracy? Ponadto pracodawca oferuje umowę o pracę i pakiet socjalny, do którego zalicza się opieka medyczna. Co sądzicie o takiej ofercie? Warto się nią zainteresować?

Majsterbembenek
@Dominika 23.12.2017 00:34

Dominika...czy Ty jesteś z biura, ze tak ładnie piszesz o firmie? Badzmy obiektywni...

laminarka

Praca momentami bardzo ciezka zwlaszcza jak się dzwiga ciezkie szyby latem. Pracuje tu kilka lat i jestem w miare mloda tylko zastanawiam sie jak ciezko musi byc starszym pracownikom. Najgorzej jest latem bo upally sa tragiczne na hali a pracowac trzeba i powinni wreszcie cos z tym zrobic. Zima jest w miare. Mistrzowie sa tacy sobie i zalezy do kogo sie trafi. Ludzie co jakis czas nowi wiec chyba sporo sie zwalnia. Szkoda ze jakis czas temu odszedl fajny pan od bhp bo prowadzil fajne szkolenia i milo bylo na niego popatrzec na hali. Mam nadzieje ze w tym roku beda jakies podwyzki wyplat.

Majsterbembenek
@laminarka 08.01.2018 18:12

Zapomnij...

Mimi

Do siego roku norglasisci.....spinamy posladki na ten nadchodzacy nowy rok niech nam sie wiedzie i spelniaja wszystkie postanowienia noworoczne .Zdrowia szczęścia ......do zobaczenia

Zostaw opinię o NordGlass Sp. z o.o. - Koszalin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NordGlass Sp. z o.o.