GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII
4 71 6 1

Opinie o GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII

Jola

Najdziwniejszy w tej firmie to jest ten nowy (usunięte przez administratora) Jak przychodzi do nas na intro to się nawet nie uśmiechnie tylko chodzi taki sztywny jakby kij połknął.

Maria
@Jola 12.11.2018 13:14

Tak i jeszcze ta nowa (usunięte przez administratora) taż jakaś dziwna nie uśmiechnie się i nie mówi dzień dobry.

Jola
@Maria 12.11.2018 13:18

A ty Maryśka to się lepiej nie odzywaj bo w zeszłym tygodniu jak do ciebie cześć mówiłam to niby nie usłyszałaś? KAżdy patrzy po sobie!!!

sztantz Opertor
@Jola 12.11.2018 13:14

Ludzie co z Wami. (usunięte przez administratora) jest świetna, kompetentna I ma miły bląd głos, wszyscy ją lubią, bo jest serdeczna i w ogóle.. Przecież ten (usunięte przez administratora) jest bardzo miły i profesjonalny, rzeczowy bardzo - nie rozumiem co wy ludzie wypisujecie za niestworzone aluzje personalne, to nie miejsce na to.

Maria
@sztantz Opertor 12.11.2018 14:30

(usunięte przez administratora) może i jest świetna ale jak przychodzi na jakiś dział to nie zaszkodzi się przywitać - przecież nie gryziemy i na uśmiech zawsze odpowiemy uśmiechem. To tylko praca zawsze warto dbać o dobrą atmosferę.

Bob
@sztantz Opertor 12.11.2018 14:30

Jak to co z nami? Chcesz wiedzieć co się dzieje w firmie to zajrzyj na Gowork to dowiesz się prawdy a nie jakieś lukrowane historyjki.(usunięte przez administratora)można czasami wyjąć i tyle. Nikomu od tego korona z głowy nie spadnie.

Leser
@Jola 12.11.2018 13:14

Uszaty?

Bob
@Leser 06.12.2018 22:54

tak

pytanie

Jak tam z wypłatami? Wszystko w całości na papierze, z podatkami, ZUS itp. przelewane na konto? Czy może jednak nie?

Dave
@pytanie 13.11.2018 22:21

To co na umowie, dostaniesz na konto, ale na papierze nie licz, na więcej niż trochę ponad najniższą. Reszta kasy pod stołem.

Jurand z Pępowa

Zabawne są niektóre opnie :) Czy naprawdę kogokolwiek, kto chce się dowiedzieć czegoś o firmie będzie interesowało to, że ktoś komuś dzień dobry nie powiedział. Ludzie są inne metody rozwiązywania takich problemów na przykład (coraz mniej popularna) rozmowa w cztery oczy. Anonimowe żalenie się na forum publicznym nic nikomu nie pomoże, a raczej słabo świadczy o osobie która się na to decyduje. Jeśli chodzi zaś o warunki pracy - czyli to o czym ludzie chcą tutaj czytać to na pewno są na bardzo wysokim europejskim poziomie ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś wiecznie niezadowolony (jak w każdej firmie)

Dave
@Jurand z Pępowa 13.11.2018 12:35

Europejski poziom? Jeśli oznacza to, że połowa wypłaty idzie pod stołem to ok.

Hanna Arent

Najfajniejsze są panie z INTRO!

Tomasz
@Hanna Arent 13.11.2018 12:00

Potwierdzam! Panie są zawsze uśmiechnięte, wszystkim mówią "Dzień Dobry", od razu chce się pracować. Jak mam zły humor, to idę na introligatornie. Najlepszy dział w firmie, wizytówka firmy.

Mateo

Czy ktoś mógłby przybliżyć, czym jest ten cały IML? Również pracuję w drukarni (akcydensowej) i myślę o tym żeby się rozwinąć, bo tradycyjnej poligrafii jest już coraz mniej. Ostatnio dość głośno zaczęło się robić w temacie plastiku i zanieczyszczeń z nim związanych. Na stronie iml.grafix.pl chwalą się, że jest to technologia przyjazna środowisku i może podlegać recyklingowi. W jaki sposób?

Stefan

Stabilna praca, pewne zatrudnienie, jasno określone warunki wynagradzania. Dodatkowo praca w młodym ambitnym zespole.

Leibnitz i Newton calkulują

Zawdowcy, te nowe wynalazaki zajefajne. Długi dobrze drukuje. Najlepszy jest Silnoręki i jego Ekipa też. Babki na INTROLAgatorni też niektóre są fajne, te z biur też całkiem, całkiem całkiem nie powiem. Super Panie i w ogóle.

Bob
@Leibnitz i Newton calkulują 10.11.2018 12:30

Najlepsza jest ta nowa sekretarka - zawsze uśmiechnięta i każdemu chętnie pomoże.

Maria
@Leibnitz i Newton calkulują 10.11.2018 12:30

Ta ten (usunięte przez administratora)zamiast się zająć robotą to ciągle z szefem gada - wiadomo o czym.

C3PO

Miejsce: http://iml.grafix.pl/?lang=en PLUSY: - ład, czystość i porządek w całej firmie dobrze wpływające na samopoczucie, - w części biurowej warunki pracy sprzyjające skupieniu, - nowoczesny sprzęt, - dbałość o jakość wykonywanej pracy a także produkt końcowy - co doceniają klienci z całej Europy, - dobra atmosfera pracy, - firma wciąż się rozwija MINUSY: - położenie na dalekich peryferiach Trójmiasta.

Maria
@C3PO 25.10.2017 22:35

Faktycznie daleko - ja z Gdańska jadę prawie godzinę. Ale da się przyzwyczaić zawsze można jakiegoś audiobooka posłuchać

Żelipapom

W tej branży to chyba jedyna firma w trójmieście która wprowadza nowe wynalazki, ciągle jakieś zmiany, urządzenia, zmiany, zmiany.. - reszta branży to stagnacja. Płacą za nadgodziny godziwe. Atmosfera zależy od działu, od ludzi bo są ludzie i nie ... to tyle z moich doświadczeń

Knutsen Martin

W tej branży to płacą najlepiej, ale tak pracować trzeba, jest porządek Pruski. Chłopaki z CTP są the best. Ochroniarz kapitański też mądry facet.

Bob

Jest tragedia - ciągle coś zmieniają i kupują coraz nowsze maszyny ledwie się człowiek nauczy dobrze na jakiejś pracować to zaraz kupują jakąś nowszą. Mówią że trzeba się rozwijać ale jak tu spokojnie pracować ja ciągle trzeba się czegoś nowego uczyć. Jak nie zmieniają maszyn drukujących na najnowsze to ciągle coś dokupują a to sztance rotacyjną a to lakierówkę albo ploter a teraz ma jeszcze przyjechać ta kawahara co sama podobno wyrywa etykiety. Nie ma spokoju - w mojej poprzedniej drukarni to człowiek wiedział co robić gdzie coś na sznurek podwiązać albo gdzie kopnąć żeby działało a tu te nowe wynalazki i musisz się ciągle uczyć

Sylwia
@Bob 11.11.2018 10:00

Ty Bolec czy jak cię tam zwą - jak ci się nie chce uczyć to trzeba było w Modenie zostać tam teraz mają duuużo spokoju

Robert
@Sylwia 11.11.2018 10:11

Potwierdzam. W mojej poprzedniej firmie sprzęt to same zabytki nigdy nie wiedziałem czy będę normalnie pracował czy wyślą mnie do domu bo maszyna znowu zepsuta

Administrator

Są na forum jacyś pracownicy firmy GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII? Jakie dobre cechy wymienicie pracodawcy?

Mariusz
@Administrator 19.04.2018 18:17

Pracuje w Nowym Tuchomiu na produkcji od prawie 5 lat i śmiało mogę tą firmę polecić - wypłata zawsze na czas, atmosfera w porządku. Jeśli chcesz dobrze zarobić i nie boisz się ubrudzić to firma dla ciebie.

Bob
@Administrator 19.04.2018 18:17

Pracowałem już w wielu firmach i różnie bywało. Tutaj to cenie sobie najbardziej że nikt tu nad tobą nie stoi jak jakiś nadzorca niewolników ( a w kilku takich miejscach już pracowałem) Prawie na wszystkich stanowiskach masz swoją kolejkę prac z systemu do zrobienia i z tego jesteś rozliczany. Wypłata zawsze na czas i w kwocie na jaką się umawiałem a nie jak w innych drukarniach obiecują złote góry a wypłatę dostajesz na raty i to jeszcze nie tyle co ci obiecali.

Dave

7 dni z rzędu po 12 tu się nie pracuje, ale co jakiś czas 8 dni po 12 z jednym dniem przerwy już tak (4 dni dzień, dzień przerwy, 4 nocki). Wychodzi realnie około 230 godzin miesięcznie. Stawki godzinowe nie powalają, ale o tym zawsze można porozmawiać z kierownictwem, jednak szału z podwyżką też nie będzie. Na umowie jest trochę więcej niż najniższa krajowa.(usunięte przez administratora)Dla pracowników z dłuższym stażem jest możliwość jakiegoś tam awansu, jeśli ktoś wykazuje taką wolę. Kierownictwo jak kierownictwo, znałem lepszych i gorszych. (usunięte przez administratora)Jeśli chodzi o urlop, to przez braki kadrowe, czasem jest trudno wziąść urlop w wybranym terminie, ale jeśli zasoby ludzkie pozwalają to nie robią z tym problemu. Warunki z biegiem czasu stają się coraz lepsze. Duża rotacja jest tylko na najniższych stanowiskach, więc na wyższe raczej tu pracy nie dostaniesz. ((usunięte przez administratora)) Szczerze pracowałem w gorszych miejscach, bo pomimo, że bywa ciężko, panuje tu w miarę przyjemna atmosfera.

Sznaucer

Praca jak praca, co do warunków pracy kierownictwo cały czas pracuje nad poprawa warunków pod względem umów, stawek godzinowych - tutaj należy się wielki pokłon dla (usunięte przez administratora), starają się chłopaki jak mogą niestety jest jedna osoba która psuje w tej firmie wszystko co oni tworzyli od wielu lat (usunięte przez administratora)wielka szkoda ze przez jedną osobę wręcz niszczona jest atmosfera która była budowana tyle lat. (usunięte przez administratora)

Zbigniew

Rozumiem, że ta sytuacja wywołała u Ciebie emocje, ale proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. Jeżeli negatywnie oceniasz postawę jednego ze swoich przełożonych, może najpierw warto porozmawiać na ten temat w szerszym gronie? Obrażanie innych osób nie rozwiąże sytuacji. Ponadto publiczne udostępnianie danych osobowych może podlegać pod jakiś paragraf prawny.

Zbigniew

@פטרוס הקדוש, napisałeś, że w firmie GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII zaszły pozytywne zmiany. Czy możesz napisać na ich temat coś więcej? Jaki aspekt pracy w tej firmie zmienił się w ostatnim czasie? Czy może chodzi o wynagrodzenia albo atmosferę? Taka informacja może być przydatna dla kandydatów do pracy w tej firmie.

פטרוס הקדוש

Jest Ok, da się zauważyć postęp, jest coraz lepiej, Brawa dla załogi i kierowników/kierwoniczek

Filip

Ewidentnie konkurencja inspiruje do pisania. Rozżalony pracownik po stracie dobrej pracy jest odpowiedni do tego.

wert

wymuszanie pracy 7 dni w tygodniu to norma spowiedzi z całego okresu pracy też donosicielstwo nepotyzm i niby dobra pensja za 7 dni w tygodniu szukają do pracy drukarzy po 12 godz. dziennie a połowa pensji pod stołem czyli oszustwo nie daj boże wypadku nie tylko w pracy i żyjesz za to co na kwicie a pracowałaś 7 dni w tygodniu i co niby uczciwe

Mariusz
@wert 10.07.2018 17:16

Nie wiem skąd się takie trole jak wert biorą. Przepracowałeś chłopie chociaż jeden w Grafixie? Żaden drukarz nie pracuje tu 7 dni po 12 godzin.

Drukarz
@wert 10.07.2018 17:16

Prawda jest taka że w Miszewku żadnych drukarzy do pracy nie szukają - nikt z ulicy na to stanowisko się nie dostanie. Większość ekipy pracuje tu po 10 - 15 lat i nikt się nie zwalnia a to o czymś świadczy.

Były pracownik
@Drukarz 11.07.2018 16:27

Wszyscy pracownicy doskonale wiedzą jak wygląda tam praca. Prawa pracownicze nie dotyczą tej firmy!!! Zaskakujące jest, że ta firma jeszcze funkcjonuje w takiej formie. Upokażanie pracownika - oto wizytówka. Uciekajcie kto może.

Zbigniew

@Kuba, mała rotacja jest zawsze pozytywnym sygnałem dla potencjalnych kandydatów. Na rynku pracy istnieją duże braki kadrowe w branży poligraficznej. Mimo wszystko od czasu do czasu każda firma potrzebuje nowych pracowników. Dla potencjalnych kandydatów może najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu wysłanie swojego CV?

Kuba

Nic dziwnego, że nie potrzebują ludzi bo w bardzo dobrej firmie ludzie się trzymają!!!

wert

a te opinie to widać że na zamówienie

Zbigniew

@Były pracownik ( na szczęscie) forum to ma służyć innym zainteresowanym podjęciem pracy w GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII, dlatego ważne, aby pojawiały się tu prawdziwe opinie, które nie opisują konkretnych osób - tego zabrania regulamin: https://www.gowork.pl/regulamin Urlop jest gwarantowany prawem pracy, czy zdarzyło się, że ktoś nie dostał możliwości wypoczynku? Czy firma gwarantuje zatrudnienie na podstawie umowy o pracę czy może jest to umowa zlecenie?

Były pracownik ( na szczęscie)
@Zbigniew 25.06.2018 08:31

Umowa zlecenie na najniższą krajową , reszta płacona pod stołem.

Mariusz
@Zbigniew 25.06.2018 08:31

Ten były pracownik chyba nigdy nie pracował w Grafixie. Nie słyszałem żeby ktoś w firmie miał umowę zlecenie. wszyscy z którymi pracuje mają normalną umowę i na pewno nie jest to najniższa krajowa. Z urlopami też nie ma problemu jak odpowiednio wcześniej dasz znać.

Były pracownik ( na szczęscie)
@Mariusz 28.06.2018 18:18

Aż szkoda czasu na komentowanie tych bzdur. . Wiekszosc pracowników ma UMOWY ZLECENIA . Widze ,ze ostro ktoś działa na zmiane wizerunku firmy ale niestety opini na miescie się nie zmieni ,iz jest to (usunięte przez administratora).

anatom
@Zbigniew 25.06.2018 08:31

Odkąd pojawił się nowy (usunięte przez administratora) jest coraz gorzej, najwidoczniej chce powrotu sytuacji z poprzedniej drukarnii, historia zatoczy koło juz niebawem.

Mariusz
@anatom 03.07.2018 15:28

Trzeba zaznaczyć że Grafix ma dwie lokalizacje jedną w Gdańsku a drugą w Nowym Tuchomiu. Ogłoszenie było z Gdańska. Anatom jakie konkretnie masz problemy z nowym kierownikiem? Nie dostałeś urlopu - masz umowę zlecenie albo najniższą krajową na umowie - bo niektórzy takie głupoty piszą a ja sam pracuje w Miszewku i nigdy żadnych problemów nie miałem. Nowy kierownik jest wymagający ale da się z nim żyć.

Zbigniew

@Robert czy możesz wypowiedzieć się w temacie pracy w GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII? Zwłaszcza, że firma ogłosiła nabór na wolne stanowiska na http://www.grafix.pl/kariera/ . Informacje o sposobie zatrudnienia, wymaganiach i obowiązkach pracowniczych z pewnością pomogą innym, kiedy będą podejmowali decyzję odnośnie aplikowania do GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII.

Robert

Skąd takie myśli, że opinie nie są prawdziwe??

Jan

Ktoś się nieźle natrudzil żeby poprawić opinie na forum - 22 takiego samego stylu komentarze w ciągu kilku dni... A jak jest naprawdę?

Mira

GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy potrzebują pracowników?

Piotr

Drukarnia obsługuje Klientów w kraju jak i za granicą. Z powodu trzymania wysokich standardów praca jest wymagająca, jednakże też opłacalna. Kasa zawsze na czas. Chwalę i polecam.

Piękny Roman

Zostawiłem tam swoje CV pół roku temu, niby nikogo nie szukali a jednak zadzwonili z propozycjami które mi nie pasowały ale się zgodziłem. Na początek najniższa krajowa czyli standard, obiecywali dużo więcej dupa. A jednak wszystko się niedawno zmieniło, kupili nowa maszynę i przypomniałem się ze coś mi obiecali - zostałem pomocnikiem drukarza! A wiem ze to nie koniec, bo jest tu jeden typ co z pomocnika został drukarzem. Silnoręki nie rzuca słów na wiatr - dzięki za szanse!

blondi

Pracuję tu od kilku miesięcy i jak póki co jestem bardzo zadowolona, Firma dużo i nowoczesna, Wszystko nowe i ładne. Bardzo mili, pomocni ludzie. Super kierownik, który dla każdego znajdzie czas. Mam nadzieję pracować tu jak najdłużej

aga

Pracuję już kilka lat, jestem bardzo zadowolona, bardzo fajne kierownictwo, zawsze można się dogadać, chętnie pomogą, wypłata zawsze na czas. Polecam

Zostaw opinię o GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII - Gdańsk

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GRAFIX CENTRUM POLIGRAFII