hilding polska

Murowana Goślina

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 87 ocen.

Opinie o hilding polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie hilding polska

Dawid

Jaki jest powód takiej ciszy na forum? Tak dobrze się pracuje?

Joanna

@Koporek - dobrze to słyszeć. A czy możesz napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w Hilding Polska? Piszesz o możliwość zwiększenia swoich zarobków poprzez przejście na system zmianowy - a czy pracodawca oprócz podstawowego wynagrodzenia zapewnia też dodatkowe benefity, na przykład pakiet prywatnej opieki medycznej?

Koporek

W Hildingu pracuję już rok jako pracownik produkcji. Praca jest monotonna, zależy jeszcze na jakim stanowisku. W tej pracy nie jest c wcale tak źle. Na stałej miałem 2100 a na akordzie na 3 zmianach mam około 2400. Brygadzisci nic nie robią praktycznie Ale za to nie czują się wyżej. Jak musza pomóc to pomagają. Ogólnie firma spoko :)

Joanna

@adaś a Ty jesteś pracownikiem hilding polska? Chętnie dowiemy się o Twoich doświadczeniach z firmą.

Joanna

Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Operator Maszyn/Pracownik Produkcji. Czy ktoś z pracowników firmy mógłby powiedzieć jak w hilding polska wygląda praca w tym charakterze?

2we2

@Ola no wiesz na pewno nie jest to jakas super lekka praca nie oszukujemy się trzeba na pewno umiec to robic..najlepiej to samemu się przekonać jak jest

buba

Dlaczego ciągle szukają szwaczek czy praca jest tak trudna i są zwalniane czy same odchodzą .Ile mozna zarobic jako szwaczka .

Jola
@buba 11.08.2016 13:56
Dlaczego ciągle szukają szwaczek czy praca jest tak trudna i są zwalniane czy same odchodzą .Ile mozna zarobic jako szwaczka ....

Rotacja jest ogromna w lato przyjmują ludzi a na zimę zwalniają mniej więcej tyle samo.

pracownik2222

jestem pracownikiem firymy i szczerze nie polecam dobre czasy tej firmy przeminely jak byl akord mozna bylo zarobic teraz jest pseudo akord czyli okreslona norma ktora trzeba wyrobic zeby zarobic jakies pieniedza czy 2100 na reke i naprodukcji wiekszych pieniedzy nie ma moze z 200zl wiecej bedziesz mial jak sie uda ale jak maszyny sie psuja i sa jakies awarie to nie wyrobisz normy akordowej i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z wyplaty.. pracownicy sa rozni z jednymi mozna konie krasc a inni podjebia cie za byle co brygadzisci tez sa sredni szczegolnie niektore kobiety sa zalosne na tym stanowisku, brak logistyki.

Wejher

Uwazajcie na magazynierow bo na nockach jezdza nachlani, ogolnie syf zadnej fajnej dupy a w kadrach to same raspy

Miecio

placisz bilet miesieczny

anonim

(usunięte przez administratora)

tentego

Pomoc z dojazdem do pracy oznacza, że mają bus pracowniczy.

Szymek

Witam! Znalazłem dziś ofertę pracy z Hilding na stanowisku Pracownik Produkcji/Operator maszyn. Chciałbym zapytać jak wygląda tam praca na tym stanowisku? I jak zarobki? Pozdrawiam

xyz

Naprawdę MADL skoro tak to haruj tam jak biały murzyn do ostatniej kropili krwi. Pracowałam tam 7 lat i uważam,że to stracony czas. Bardzo dobrych pracowników traktują jak jeleni, przerzucanie z centrum na centrum powodem było podniesienie akordu tak było w moim przypadku. Wypowiedzenia nie chcieli dać bo zadowoleni!, więc poszłam na dłuuuuugie chorobowe wtedy dali mi wreszcie świadectwo. Są lepsze firmy oferujące dogodne warunki i bardzo dobrze płacą. A HILDING omijam szerokim łukiem.

Mądry

Witam pracowałem tam około 10 lat uwierzcie mi to najbardziej stracony czas długo by opisywać z osobna wszystkich dupowłazów na czele panią m nie o to chodzi poprostu jesli masz pracę gdziekolwiek trzymaj się jej i spieprzaj jak najdalej od hildingu

Nora

Wczoraj zaczeli zwalniac. Nie wiem,ile osob zwolnili i z jakich powodow,ale to chyba poczatek..nastroje od jakiegos czasu nie sa wesole. Z jednej strony organizuja jakis piknik na 15-lecie firmy a z drugiej na chwile przed nim zwalniaja... A dyrektor personalna -pozal sie boze-jeszcze słodkie usmieszki robi. Zenada to co sie dzieje. Bylo lepiej kiedys.

roberto

teraz juz lepiej jak zmienil sie kierownik jakosci, ta tylko potrafila pyskowac i wchodzila w ..... szefostwu

ex worker

Ludzie co tu wpisują teksty w stylu " świetny pracodawca" albo nigdy z takim nie mieli do czynienia albo są na usługach szeroko pojętej kadry kierowniczej. Ta firma to śmiech i tyle. trochę tam pracowałem, zarobki ŻENADA, 4 brygada ŻENADA, i przenoszą ludzie nie pytając nawet o zdanie czy ci dojazdy będą w nowym systemie pasować itd. Kierownictwo i brygadziści jedna klika, romanse jakieś dziwne zależności, układziki. A co do tego czy się chce komuś pracować czy nie to akurat w H.A. nie ma to znaczenia możesz zapier..... jak dzik i nie dostaniesz nawet 1zł więcej od tego co łazi i ściemnia. Nie dajcie sie nabrać na socjal itd, nic wartego uwagi.

jojo

tyle ile w każdej? tzn ile? w jednej płacą 1300 na rękę a w innej 2700. Nie ma jednakowej stawki w KAŻDEJ FIRMIE. A może wszyscy narzekajacy na płacę/prace, zarabiaja nieźle, ale boja sie że przyjdzie świeżak, wygryzie ich z roboty, to trzeba zniechęcić wszystkich ...

maddox

Tyle ile w każdej innej firmie. Stawki są wypośrodkowane, tak jak wszędzie.

zuza

a ile dostaje szwaczka?

jorgi

ludzie narzekają tu m.in. na płace. A ja zapytam: ile? Ile "na rękę" mniej wiecej dostanie tam świeżak?

schiller

Polecam Hilding, dobra praca i bezpieczny pracodawca.

Moni_

Feron, motywację bierze się stąd że wiesz po co pracujesz. Ja pracuję dlatego, żeby utrzymać rodzinę. Wiem jakie są moje obowiązki - wykonuję je i za to dostaję wynagrodzenie. Motywacją jest dla mnie szczęscie moich dzieci. ot, na przykład stąd się ją bierze!

Robol

W Hilding świetnie się pracuje, polecam!

serafin_

ja bardzo polecam robotę w hilding. mało która firma dzisiaj się wywiązuje ze swoich obowiązków, zapewnia normalne warunki. a ci którym nie chce się robić zawsze będą narzekać, czy będą robić materace czy samochody. polecam hilding, super pracodawca

materac
@serafin_ 16.03.2015 13:11
ja bardzo polecam robotę w hilding. mało która firma dzisiaj się wywiązuje ze swoich obowiązków, zapewnia normalne warunki. a c...

sam wiesz . ze jestes oszustem wszedzie trzeba pracowac - ale nie wszedzie - niewolniczo

feron

nowy akort powoduje wrzucenie wszystkich do jednego worka ,lzejsze stanowiska sa tak samo oplacane niz te ktore wymagaja wiecej pracy a miedzy starzami jest roznica 100 zl pracujac rok ma sie tyle prawie co ten co pracuje 12 lat.akort ktory mial zachecic do pracy powoduje ze ludzie szukaja pracy ,sam przy najblizszej odejde.Pracowac trzeba wszedzie ,ale skad brac motywacje po tylu latach pozdrawiam

judyt

bardzo fajna firma ,komu sie nie chce robić to zawsze bedzie żle!!!!!!

nero
@judyt 25.01.2015 15:31
bardzo fajna firma ,komu sie nie chce robić to zawsze bedzie żle!!!!!!

Zgadzam sie z Judyt! Każdy chciałby przyjśc, posiedzieć i pogadać z kumplami, a potem wyjść z pełnym portfelem. A tu trzeba pracować! Jak się pracuje to się ma. W Hilding jest ok. Plus to, że zawsze dotrzymywane są terminy wypłat, firma się rozwija, coraz lepsze są warunki pracy. Kazdy wie co i ile ma zrobić i za to jest wynagradzany. proste.

Neutral
@nero 13.03.2015 21:36
Zgadzam sie z Judyt! Każdy chciałby przyjśc, posiedzieć i pogadać z kumplami, a potem wyjść z pełnym portfelem. A tu trzeba pra...

Od razu widać, że jest Pan osobą "zainteresowaną" - wypowiedź stronnicza. Nieładnie. Czy firma Hilding naprawdę musi uciekać się do takich zagrań?! Żeby przez podstawionych ludzi łatać sobie reputację? ...ECH

Misiaczek22

Witam, pracuje juz ladnych pare lat w tej firmie i nikomu jej nie polecam. Pracownik w tej firmie jest dla "góry" nikim. Traktuja ludzi jak smieci dosłownie nawet czasami nakazuja grzebac w smieciach i wymieniac worki. Zostal wprowadzony nowy akord ludzie robią zeby wyrobić norme, ale i tak wyplaty są żenujące istny wyzysk człowieka. Aktualnie poszukuja pilnie do pracy bo wiele osób zwolniło sie z powodu nowego akordu oraz 4 BRYGAD które zostały wprowadzone na Centrum Materacy Sprezynowych(Doplata za 4 brygady wynosi 140zl) co jest smiechem na sali, także jezeli chcecie isc tam do pracy 2 razy sie zastanówcie, pozdrawiam

qwerty

Witam. Jakoscc materacy zarowno sprezynowych jak i piankowych nie powala. Niby kontrola jest ale tak naprawde jest nacisk na ilosc, szczegolnie na dzialach gdzie jest akord. Sprawdzajac kazda sprezyne, pianke nie zarobia

właściciel hildingu

I macie za swoje wielka FIRMO. Ja akurat pracownikiem nie jestem, a dokłądniej to zakupiłam w tej firmie łóżko które kosztowało mnie prawie 4000 zł i co ? I to, że w momencie kiedy chce złożyć reklamację (po miesiacu czasu od zakupu) nagle jestem zlewana ciepłym moczem. Jak widać firma nie traktuje powaznie nie tylko swoich pracowników - co już jest nie dopomyslenia, to próbuje prowadzic biznes zlewając własnych klientów ciepłym moczem. PO DWÓCH MAILACH Z PROŚBA O POKIEROWANIE MNIE W ZWIĄZKU Z CHĘCIA ZAREKLAMOWANIA PRODUKTU - MAILE ZOSTAŁY ODCZYTANE I ODPOWIEDZI BRAK DO DNIA DZISIEJSZEGO A MINEŁY JUŻ OK 3 TYGODNIE!!!! WSTYD, SŁOMA Z BUTÓW I TYM RAZEM NIE PRZEPUSZCZĘ. Nie przepuszczam butów za 200 zł. to łóżka za 4000 klocki tym bardziej nie zamierzam. A jaka była jego wada ? Obszycie glównego materaca wyglada jak psu z gardła wyjęte!!!!! Zainteresowanych zapraszam na elizabethvanburen@wp.pl - chetnie podeślę foty tej padliny za 4000 koła!!!!

Jannik

Ja mogę! Potwierdzam. Jest jakość produktów, coraz lepsze warunki pracy (generalnie nigdy nie można było narzekać, ale widzę że firma idzie do przodu), bezpiecznie pod względem zatrudnienia i bhp.

z Hildingu

Fajnie, że u Nas w Hildingu powstały w końcu związki ale co z tego skoro, kierownicy działów zmuszają ludzi do podpisywania petycji "w imieniu pracowników" z których wynika, że nie chcą oni aby związki mieszały się w umowy akordowe, do ludzi, którzy nie podpisali przychodzi potem brygadzista z pytaniem dlaczego tego nie zrobili i kończy sie na tym, że podpisuje każdy. W firmie panuje powszechny wyzysk i gnoi się pracownika za byle co.

anonim

(usunięte przez administratora)

z Hildingu

500 zł w lato na urlop ale potem minus 400 z premii za to, że nie było Cię w pracy przez 2 tygodnie, pakiet socjalny jest tylko z nazwy.

były

jeśli ktoś chce stracić lata pracy to zapraszam ta firma to porażka nawet po kilku latach( usunięte przez administratora )

anonim

eddy,gdy nie ma zamówień to ci dają piątki wolne,potem robota sie ruszy to odrabiasz te dni w sobote przy normalnej godzinowce gdzie powinno byc 100% platne, to tylko przyklad co tam sie wyprawia.

anonim

Wyzysk,zabieranie premii za byle co, i odrobki kto pracował wie o co chodzi;)

anonim
@anonim 21.03.2014 06:57
Wyzysk,zabieranie premii za byle co, i odrobki kto pracował wie o co chodzi;)

Święta racja omijać bardzo szerokim łukiem !!!!!

,,,

Robisz,robisz i(usunięte przez administratora)z tego jest.Podwyżki sa ale roboty.Zarobki na prawdę zaskakują.Najniższa krajowa to norma.Jeżeli ktoś chce zarobić dobre pieniądze i nie być wykorzystywanym to musi omijać tą firmę lub smarowac dobrze (usunięte przez administratora). Porażka ogólnie

Romek

Witam, Czy ktoś może coś więcej powiedzieć odnośnie terenowego handlowca w Hilding Polska? Jakie warunki pracy? Jaka pensja? Jaka rotacja? Jakie samochody służbowe? Jak szefowie? Z góry dzięki R.

do anonim

anonim - 2013-06-13 19:32:26 Szukam informacji dla kuzyna na temat pracy w hilding polska. Wie ktoś może ile się tam średnio zarabia?Pracy jako prezes, dyrektor? jakie stanowisko?:)

KATE

witam, Czy macie więcej jakiś informacji odnośnie pracy handlowca HAP? Jakiego rzędu są zarobki na tym stanowisku? Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną.. Warto? P.s Jak HAP ma się cenowo na tle konkurencji?

anonim

siema niepowinny robic takie osoby jak ulatowski jest jak szczur jego specjalnościa jest dzwonienie w czasie pracy i bawienie telefonem ciekawe że nikt mu nie zwróci uwagi przechodzac kilka razy zauwazylem jak sie bawi i najlepsze jest to ze dochodzi 15 po a on już idzie myc rączki bo ma koniec niepowinny takie osoby pracowac w zakładzie z takim ryjem jak on dlaczego nie moga tego kamery zarejestrowac jak dzwoni

wwww

dobry zakład

bonzo

Najlepszym wątkiem jest gazetka zakładowa która zaczęła się ukazywać co jakiś czas w firmie hilding. W kolejnych wydaniach gazetka opisuje działy w firmie i wiele różnych rzeczy mniej lub więcej ciekawych. Osoby które tworzą ową gazetkę zapytują pracowników co chcieli by się dowiedzieć lub co chcieli by wnieść od siebie. Pracowników na pewno interesowały by ile zarabiają ludzie którzy dowodzą tym całym bałaganem. Ale niestety pracownicy mogą sobie pomarzyć o takich informacjach. Pracownik ma pracować i nie odzywać się za dużo, najlepiej żeby wcale się nie odzywał.

bonzo

[usunięte przez moderatora] Taki napis powinien widnieć na bramie wjazdowej do firmy. Tu się pracuje i nie dyskutuje, a jak coś się nie podoba to na twoje miejsce jest 10 innych osób. Więc nie ma co się za dużo odzywać tylko robić swoje, a weź się odezwij to obraza majestatu wielka i te spojrzenie na pracownika, jak śmie się odzywać bo kierownik ma przecież zawsze racje. Na bramie powinien znajdować się aparat lub kamera która będzie uwieczniać miny ludzi przed i po pracy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracowników, nie dajcie się zastraszać tym waszym kierownikom bo wiadomo ze terroryści z nich dobrzy.

anonim

A wiedz tak Hilding to [usunięte przez moderatora] wszystko razem ich mottem bowinno być \"Praca czyni Wolnym\" idealne zdanie! teraz ludzi zwalniają a w necie juz ogłoszenie o poszukiwaniu ludzi! czy to nie jest chore? Zarobki naciągane premią ale jeżeli masz kurz na stoliku measz po premi lub dyscyplinarka. tam masz prawo tylko [usunięte przez moderatora]!!!!!!

Trąbalski

Ta firma to po prostu Latający Cyrk Monty Pythona ...dosłownie CYRK... Generalny Pryncypał jak dzwonią ze Szwecji to przestaje podlegać prawu grawitacji... dla zwykłych ta zdolność osiągalna jest na orbicie, ON może … jego TELEfon to TELEporter i już od stycznia pokaże tę sztuczne z MATRIX jak po telefonie się ZNIKA. Jego zastępca z kolei, jak Darth Vader dysponuje legendarną MOCĄ... jak robota nadleci to przeleci i poleci... ale MOC ma tylko on … podwładnym zostaje tylko znikąd poMOCY. Jeśli on zostanie nowym Pryncypałem Generalnym to stworzy IMPERIUM nieMOCY. Pryncypał Operacyjny ..hmmm.. przy nim kino 5D można porównać do twórczości braci Lumiere, pisze scenariusze, reżyseruje, nakręca, dźwięki podkłada, występuje i montuje, …ale zawsze i tak zamiast HOLLYWOOD wychodzi ŚWIĘTA LIPKA.... Pryncypał Zaopatrzeniowy to wersja MIKRO pryncypała …taki powieściowy mix Dumasa i Hugo … D'Artagnan i czterej nędznicy … on D'Artagnan … młody, bez doświadczenia, ale PRAKTYKant … oni starzy, z doświadczeniem, ale BEZ PERSPEKTYW, choć niektórzy liczyli na stołek i liczą dalej … KOLEJNE ZESTAWIENIA. Pora na niższy szczebel. Kolejni z trupy to pies Pryncypała Operacyjnego, szczeka na komendę i skomli jak na niego tupnie, sam myśli sporadycznie, bo to równa się TUPNIĘCIU, mimo to pracuje w mozole w myśl powiedzenia: Rób to, co umiesz NAJLEPIEJ, … więc skupia się na plotach i intrygach. Następny to stary MARZYCIEL … myśli, że wszystko wie, wszędzie był, żyje w świecie fantazji i kilku opowieści, które powtarza jak mantrę… w dzieciństwie chciał być jak Hemingway a pozostał jedynie STARY CZŁOWIEK I KOMPLEKSY, które leczy wyładowując się na podwładnych i ryjąc pod wszystkimi BEZ WYJĄTKU. A takich ASÓW we firmie jest ze czterdzieści, sam nie wiem, ile obłudy i cwaniactwa się w nich jeszcze mieści. Lecz choćby przyszło tysiąc audytorów, i każdy przeleciał tysiąc procedur, i każdy nie wiem jak się natężał, to nie poradzą - taki to … CYRK!!

adaś
@Trąbalski 09.12.2010 21:18
Ta firma to po prostu Latający Cyrk Monty Pythona ...dosłownie CYRK... Generalny Pryncypał jak dzwonią ze Szwecji to przestaje...

mógłbyś z powodzeniem pracować w kabarecie

Egon

Jeśli nie masz alternatywy to do wiosny na przetrzymanie ok, ale jak coś masz to przemyśl zmianę. Lepszy stary śmietnik niż nowy a opowieści panów [usunięte przez moderatora] wstaw miedzy bajki. HAP nie jest konkurencyjne na rynku, marze maja z księżyca a plany sprzedaży wychodzą poza nasza galaktykę. Żyją jedynie z IKEA która z roku na rok ogranicza zamówienia więc parcie na rozwój marki własnej jest ogromne a świadomość do zrewidowania cen niewielka. Żyją mrzonkami rynku niemieckiego ale to kuleje jak cała reszta w tej firmie. Królują układy, rodzinne koligacje, spychoterapia, lizusostwo. Nastaw się na bezowocne nasiadówki, gadanie o gruszkach na wierzbie. Płaca w terminie a rotacja jest i dotyczy ludzi z poza układu. W ogłoszeniach wypisują o stabilnym zatrudnieniu a jak nie zwolnienia grupowe to reorganizacje. Decyzja należy do Ciebie.

nick

Witam, może wiecie coś na temat pracy handlowców, jak tam mają, czy rotacja jest duża? No i czy firma płaci w terminie? Pytam się bo byłem na rozmowie - proponują działalność (samozatrudnienie).

z Hildingu
@nick 26.11.2010 15:01
Witam, może wiecie coś na temat pracy handlowców, jak tam mają, czy rotacja jest duża? No i czy firma płaci w terminie? Pytam s...

rotacja jest ogromna w lato przyjmują ludzi a na zimę zwalniają mniej więcej tyle samo.

kierp

zyjesz jeszcze?

pracownik

zgadzam się z tym za ta firma to TOTALNY WYZYSK.Dobrze że napisu nie ma nad brama w hildingu bo z pewnoscią tez by go ukradli.a powinien być.co do brygadzistów i kierowników to brak słów.zostaja ci co [usunięte przez moderatora]

optymista

kocham wszystkich,od brygadzistów do prezesa... ŻARTUJE:)

Zostaw opinię o hilding polska - Murowana Goślina

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie hilding polska