COB

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 124 ocen.

COB
2 124

Opinie o COB

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COB

Julita

Firma COB prowadzi obecnie wiele ciekawych rekrutacji. Zainteresowanym może się przydać link do ogłoszeń http://e-cob.pl/kariera/ Czy ktoś z Was pracował lub pracuje obecnie u tego pracodawcy i mógłby podzielić się z nami swoimi odczuciami odnośnie atmosfery i benefitów pozapłacowych, jakie w niej panują?

Filip

Czy tak dobrze paruje się w firmie, że nikt nie ma chęci na pisanie?

Julita

@no_eh - czyli rozumiem, że brałaś udział w rekrutacji do COB? Czy mogłabyś opisać, jak dokładnie wyglądała rozmowa kwalifikacyjna? Jakie otrzymałaś informacje na temat warunków zatrudnienia? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

BB

Moim zdaniem przesadzacie ludzie. Nie ma się do czego przyczepić. Wszystko ustalone z góry, warunki wyłożone jasno, a ludzie bardzo sympatyczni. Prawda jest taka, że jeśli się nie nadajesz, to potem wypisujesz takie głupoty w internecie. Zapytajcie pracowników ze stażem, oni nie narzekają. Z tego co widzę, wypowiadają się ludzie, którzy po szkoleniu zaraz odeszli, bo praca okazała się dla nich za dużym wyzwaniem. Powiem wprost. Każda praca na słuchawce wymaga silnej psychiki. Jeśli jej nie masz, to cóż, poszukaj czegoś innego, a nie wylewasz swoje żale, że jesteś ciamajdą i cob jest bebe. Miłego dnia i do usłyszenia! :)

Olha
@BB 10.05.2017 23:44

Zgadzam się z tym całkowicie. Trzeba się nadawać do tego typu pracy, ale gdy ma się pewne predyspozycje czy doświadczenie - można naprawdę dobrze zarabiać. Ale dokładnie, zazwyczaj wpisy na takiej stronie dokonują ludzie, którzy nawet nie zaczęli pracy, bo czytają takie bezsensowne opinie ludzi, którzy nic konkretnego nie powiedzą i nie udzielą żadnych istotnych informacji no i co najważniejsze - nie mają w ogóle pojęcia o pracy czy firmie! Albo osoby, które były na pierwszych dniach szkolenia - a by oddać tu opinie, trzeba jednak przepracować konkretny okres czasu, by przekazać obiektywną opinię o firmie czy warunkach! Także odradzam opierania się na takich niewiarygodnych opiniach!

Darek

Obecnie w firmie jednak dużo się zmieniło. Od rekrutacji, która ma poziom i jest kilkuetapowa, a co najważniejsze jednak różni się znacząco od rozmów w konkurencyjnych firmach, a to chyba świadczy o tym, że zależy im na wyszukaniu odpowiednich pracowników i zapewnieniu stabilności zatrudnienia. Jest też fajne wdrożenie pracownika, jest nowy system szkoleń. Firma zapewnia możliwość dalszego dokształcania, daje możliwości rozwoju i awansu, a co za tym idzie trenerka grupy sprzedażowej, za doskonałą pracę, została dyrektorem sprzedaży, za to najlepsi konsultanci, prowadzą swoje grupy sprzedażowe. Jak się wykażesz, masz szanse. Firma rozwija się i wprowadza, coraz to nowsze i korzystniejsze oferty oraz projekty. Ma stałych pracowników i jeśli już jest rekrutacja, to u nas jest raz w miesiącu. Wynagrodzenie wzrosło i premie dodatkowe także. Są umowy o pracę i zatrudnienie nie przez agencję pracy. Na rozmowach powiedzą dokładnie, ile zarobisz i nic nie ukrywają. Odpowiedzą na każde pytanie, przy podpisywaniu umowy...nawet od rekruterki otrzymałem pomoc w sprawach kadrowych i przynajmniej wiem, jak załatwić formalności z poprzednią firmą, by nie mieć potem problemów w urzędzie. Będę polecał, bo firma dbał o pracownika.

robcio

Ta praca to jakaś pomyłka, siedzisz dzwonisz do ludzi na próbujesz wciskać im kit, że wybraliśmy dla Niego tak zajebistą oferte, że zaraz się spuścisz. Potem próbujesz namówić jegomościa, który po wysłuchaniu gotowej formułki nie ma ochoty z Toba gadać albo rzuci słuchawką albo cię cudem wysłucha do tego, żeby zareklamował swoją firmę w gazecie pomorskiej. Oczywiście 90% ludzi ci i tak odmawia bo doskonale wiedza, że im się to nie opłaca. Musisz non stop wydzwaniać bo trzeba przegadac z jakieś 3 godziny conajmniej jak nie wyrobisz normy to ochrzan. Zarobki tragedia, nie wiesz tak naprawdę czy zarobisz na chleb czy nie, podstawa to 4zł/h jak ci się uda jakimś cudem coś sprzedac to jest ok, ale nie oszukujmy się, ludzie na wieść, że dzwoni do nich konsultant rzucają słuchawką. A jak komuś uda się kogoś namówić na coś przez telefon to biją tej osobie brawo! Ludzie! To nie jest praca tylko jakiś cyrk! Nie idźcie tam bo zmarnujecie tam tylko cenny czas.

Hulk
@robcio 02.06.2016 09:59

Widać, że ta praca nie jest dla Ciebie... Masz bardzo negatywne nastawienie do wszystkich call center, więc na tej podstawie nie oceniaj firmy. Sądzę, że zarobki są ok i można tą pracę spokojnie pogodzić z nauką.

Paulina

Hej, idę na rozmowę o pracę w przyszłym tygodniu, dokładnie 21.02, czy ktoś mógłby powiedzieć, czy nadal panują tam warunki takie o jakich czytam wyżej?

Dagmara
@Paulina 18.02.2017 00:55

Dużo się zmieniło w 2016r. Pracowałam tam w 2013r. i firma naprawdę otworzyła się na ludzi. Mają stabilność zatrudnienia, małą rotację i daję możliwości rozwoju poprzez szkolenia i awanse, które są naprawdę duże. Z początku sceptycznie byłam nastawiona, ale z ciekawości poszłam na rozmowę, bo zaproszenie było zachęcające. Rozmowa także poziom, jeszcze na takiej nie byłam. Do tego jasne zasady. Wiem, za co odpowiadam, wiem za ile pracuję i wiem, czego się spodziewać. Pierwszy raz ogłoszenie o pracę w branży call było rzeczywiste z proponowanymi warunkami. Ja im zaufałam. Na razie jest ok. W razie pytań, dajcie znać, postaram się odpowiedzieć.

mil

Cześć, mam gorące pytanie - POMOCY. COB Orange zaoferowało pracę za 1500zł netto i dwutygodniowe pełnopłatne szkolenie. Faktycznie jest tak, że jednak nie płacą za szkolenie? kiedy podpisuje się umowę? Kobita rekrutująca wydawała się zachwycająco milutka...

darek
@mil 15.02.2017 17:34

Skoro się podpisuje umowę i pisze tam, iż wynagrodzenie się należy...to nie rozumiem, dlaczego pytasz o takie coś? Gdyby nie było umowy, to można się martwić...ale skoro jest umowa, to chyba naturalne, że po to, by was ubezpieczeń i wypłacić wynagrodzenie.

Kamil

A ja zamieniłem w druga stronę... I jestem w Media. Może to nie Atos. Ale przynajmniej coś idzie tu zarobić.

Klaudia
@Kamil 15.02.2017 09:41

Pracowałam w media system i to, co obiecywali okazało się kłamstwem....

to ja

pracowałam nie polecam nikomu,współczesne niewolnictwo, nawet do wc jest problem żeby iść podczas pracy , przerwa 10min, wszędzie szukajcie tylko nie tam w media system jeszcze gorzej

Adam
@to ja 24.10.2016 08:46

Faktycznie, w media system wszystko co mówili na początku okazało się kłamstwem. Teraz jestem w COB i jest tam dużo lepiej!

Dorota B.

Mam pytanie do osób pracujących w COB przy projekcie Philipiaka, czyli umawianiu ludzi na pokazy garnków - czy dzwoniąc do ludzi widzicie dane osoby (imię i nazwisko, adres, numer telefonu), do której dzwonicie? W bajkę o tym, że "to komputer wylosował ciąg znaków" nie wierzę.

olek
@Dorota B. 07.09.2016 22:29

Pracuję w COB i nigdy nie słyszałem o projekcie Filipiaka. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, ponieważ COB prowadzi projekty telekomunikacyjne i informatyczne.

Cobkpina

Cob to jakas kpina, szkolenie teoretyczne jest ok, bo jest zabaenie i oczywiscie prawdy nie powiedza, zarobki to kpina, najnizsza a od 16 zamownenia placa dopiero po 100 zl a na rozmowie gadali, ze za kazde. Za dojazdy zwroca ale dopiero jak masz 10 umow spisanych. Ludzie tego nie chca i dzwonisz do nich poraz kolejny bo wczoraj dajmy na to dzwonila kolezanka a Ty dzis i jest wkurzony i Cie cisnie. A jak o 15:55 juz nie dzwonisz to treber sie lyta czy masz juz przerwe? Ogolnie PORAZKA, odradzam.

Iwona
@Cobkpina 20.07.2016 12:43

Skoro dostajesz za to pieniądze, to pracodawca chce, żebyś pracował w pełnych godzinach Twojej pracy- to chyba nie dziwne... co za pierdoły.

Zdzichu

Powiem tak, pracowałem miesiąc, miałem kilka zamówień i wtedy było super. Z początkiem następnego miesiąca natomiast nie zacząłem od umowy i przez 2-3 dnI miałem gorsze czasy (coś w granicach 2:30 choroba plus ogólne osłabienie organizmu) efekt ? Wspaniały koordynator daje mi tzw "plan naprawczy" czytaj - stawia ultimatum "w 2 dni zrobisz 3 zamówienia albo na zbity pysk" wierzcie lub nie, Ale ciężko zrobić nawet "tyle" zamówień, gdy nie możesz dzwonić z innej bazy jak tylko z głównej (w gwoli wyjaśnienia są dostępne różne bazy - główna, na której są kontakty ludzi, którzy zazwyczaj z Orange nie mają nic wspólnego, czyli 99% rzuca słuchawką i specjalne, na której są klienci Orange z tym, że te bazy dostają tylko najlepsze osoby, które spisują tam najwięcej umów, więc dalej są najlepsze co prowadzi do tego, że te same osoby mają te same bazy cały czas a my, nowi, zadowalajmy się resztkami) na plus za to na pewno atmosfera w zespole. Chociaż drugi raz bym nie poszedł, chyba, że do innego koordynatora.

Mirek
@Zdzichu 11.07.2016 08:33

Umowa naprawcza jest po to, żeby się podszkolić w tym, co robisz. Poza tym firma daje Ci szense na dowiedzenie Twoich umoejętności, a nie zwalnia od razu...

Tomoe

Beti - ja też tam aplikowałem swoje cv z nadzieją, że to jakaś normalna biurowa praca z działem informatycznym. Na rozmowie babka ani razu nie wspomniała o 'call center', tylko mówiła jakieś szmery bajery, projekty, praca 8-16. Wynagrodzenie też w ogłoszeniu było 2400 netto, a na rozmowie 1400 netto i jakieś marne premie. Jeszcze spotkałem kumpla, który mi powiedział, że w cob jest mobing, druga znajoma tak samo. Jak bym miał tam mieć szkolenie 2-tygodniowe i po nich dostać tylko 50 zł, to by była jakaś kpina dosłownie. Kumpel też prawie się wtopił i myślał, że to biuro, a jak mu powiedziałem, to aż nie mógł uwierzyć, że to jest call center.

beti

Aplikowałam na ogłoszenie na pracownika biurowego, okazało się, że to jest sprzedaż telefoniczna. Kiedy zapytałam, czy to na pewno jewst pracownik biurowy, panienka w rekrutacji w oczy skłamała, że tak, bo przecież pisze się raporty. Co się okazazło, na koniec dnia wysyła się raport (zajmuje to może 3 min.) czy coś się sprzedeało. Przykre, że takimi metodami pozyskują ludzi do pracy, kłamstwa na początku nie wróżą dobrej współpracy.

iiii

czyste call center

anonim

(usunięte przez administratora)

lusiek

@Robert, umowy nie podpisałam właśnie ze względu na inne warunki, niż te, które przedstawiano wcześniej. Straciłam tylko czas. Uważam, że nie ma co kłamać w ogłoszeniach i na rekrutacji, bo prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw. Pozostaje tylko niesmak.

lusiek

najgorsza praca na świecie! warunki zatrudnienia całkiem inne niż na ogłoszeniu. za wszystko trzeba słono płacić. Już nie wiedzą jak przyciągnąć pracowników do pracy, dlatego muszą kłamać. Żenada.

anonim

(usunięte przez administratora)

Adelajda
@gość 07.03.2016 06:33

może pora wrócić do szkoły i nauczyć się czytać - dodam - ZE ZROZUMIENIEM :D, przydaje się przy podpisywaniu umów wszelakich ;) No chyba, że urok osobisty Pana Dyrektora Cię zaczarował...

Anna

Bardzo nie kompetentną firma byłam na rozmowie wszystko ok ZADZWONIMY DO PANI W CELU USTALENIA TERMINU PODPISANIA UMOWY minęły 2tygodnie w ciągu których dostałam 4oferty na zupełnie inne stanowiska ..oczywiście na żadne nie wyrazilam zgody bo przez to że czekalam na ,,termin podpisania umowy" straciłam 2inne prace...stratą czasu dla tej firmy :)

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

Żyjcie nadziejami oj żyjcie. COB karmi jedynie obietnicami - zresztą to motto Pana dyrektora. Przez cały okres zatrudnienia nie zobaczyłem opieki medycznej, karnetu na siłownię, angielskiego czy ubezpieczenia o którym mowa była w ogłoszeniu. Nawet słowem nikt nie wspomniał o socjalu. Zarobki żenująco niskie. Brak narzedzi pracy aby skutecznie sprzedawać. Dyrektor - typ narcyza, bufona przejawiającego absolutny brak szacunku do ludzi, co więcej nie potrafiącego zbudować pozytywnej relacji partnerskiej - a o partnerstwie mówi nieustannie zapomniał dodać, że działa to tylko w jedną stronę oczywiście firmy. Odradzam pracę w tej firmie nawet najgorszemu wrogowi. Jeśli macie choć odrobinę szacunku do siebie to nie dajcie się zwieść tym pięknym opakowaniem bo w środku czeka was rozczarowanie.

agnus27

Ja w poniedzialek mam zaczac szkolenie w COB Bydgoszcz bylam nastawiona pozytywnie ale po tych opiniach juz nie mam ochoty tam isc.Moge tez rozpoczac prace w T-mobail w Bydgoszczy a tam jak jest prosze o opinie.

jhkjhjk

Nie polecam z całego serca niezłe mydlenie oczu jak ktoś szuka pracy na dłużej niech lepiej omija COB Centrum z daleka.

KJJKML

Wszystko co tu jest napisane to prawda!! Nie polecam nikomu. Wytrwałam do końca szkolenia i do widzenia. Mimo, że przez całe szkolenie mówili, że jest ok, walczę o klientów i nie odpuszczam tak łatwo i nawet miałam spisane zlecenie to i tak mnie wywalili. Powiem krótko OMIJAJCIE COB SZEROKIM ŁUKIEM!!!!

ZdegustowanyCOB

Nie ma co wiele się rozpisywać - NIE DAJCIE SIĘ NABIĆ W BUTELKĘ !! - Nie polecam nikomu i nigdy!

;)

NO masz przecież wyżej napisane!!! 50 ZŁ ZA 2 TYGODNIE PRACY DOSTANIESZ A POZNIEJ NIE PRZEDŁUŻĄ UMOWY!!!

Zainteresowany pracą

Witam ;) mam przyjsć na rozmowe dotyczącą pracy na Call Center ;) dajcie znac jak jest z atmosferą i zarobkami ;)

MARCIN

KPINA Z LUDZI!!!!!!!!!!!!!!! CO TO MA BYĆ !!! OBÓZ PRACY!!!!! JA TEZ 50 ZŁ DOSTAŁAM ZA 2 TYGODNIE PRACY!!!!! JEŚLI KTOŚ LICZY NA ŚWIĄTECZNĄ WYPŁATĘ TO MOŻE SOBIE O NIEJ JEDYNIE POMARZYĆ. KARP W LIDLU 7,90 ZA KILO!!!! ZA 2 TYGODNIE PRACY!!!! LUDZIE!!! UCIEKAĆ!!!!

mała

Gdyby nie to, że zabrali mi aktywne umowy (bo nie miałam wymaganych czasów połączeń), to miałabym zrealizowany cel. Oni wolą wywalić pracownika na bruk, żeby tylko umowy o pracę nie dać. Na moje miejsce i tak przyjdą nowe osoby na zlecenie, które jeszcze nic o COB nie słyszały, bo jakby słyszały, to by przecież nie przyszły...

żuczek

Niestety zgadzam się z powyższymi opiniami. Miałam okazję pracować z COB i nie polecam. Co innego mówią na rozmowach kwalifikacyjnych np że praca nie ma charakteru sprzedażowego oraz nie trzeba planów wykonywać, a co innego wychodzi w praniu. Jeszcze po drodze okazuje się jak planu nie wyrobisz to zwalniają i płacą tylko 50 zł. Szok. Ja dotrwałam do końca szkolenia ale ciekawe czy zapłacą tyle ile w umowie jest podane...

Zostaw opinię o COB - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COB