termet sa

Świebodzice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 59 ocen.

Opinie o termet sa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie termet sa

serwisant z polski

czytam te wpisy i zastanawiam się ile to Wy Chcielibyście zarabiać jak nawet poprawnej pisowni języka POLSKIEGO nie znacie........????? żenua......

Pozdrawiam.
@serwisant z polski 14.12.2017 23:35
czytam te wpisy i zastanawiam się ile to Wy Chcielibyście zarabiać jak nawet poprawnej pisowni języka POLSKIEGO nie znacie........

Pracownikowi produkcji nie płacą za poprawną polszczyznę, ale za wykonywaną pracę fizyczną, której w zakładzie jest coraz więcej.

Pracownik

Niby zakaz palenia a jeden tylko pali i wydzwania.Ciekawe

olo
@Pracownik 26.11.2017 00:02
Niby zakaz palenia a jeden tylko pali i wydzwania.Ciekawe

ktory to

Ja trolllek

Najgorszy zakład nie wiecie że brygadziści są pracownikami umysłowymi to właśnie już wiecie .Kultura co najmniej prehistorią śmierdzi jeśli chodzi o przełożonych.Porazka . Ostatnio ćwierkały ptaki że pracownik nowy ma więcej niż dłużej pracuje hmm co tzn więcej 2gr hmm?

skierniewice

Jestem waszym klientem ze Skierniewic kupiłem pompę powietrze -woda , po roku pompa się ze psuła wymienili mi na inny model mniejszy zero kontaktu , to jest chore mój prawnik już analizuję sytuację .Ale przyznam szczerze że firma jest bardzo słaba .Wręcz badziewie .

Toli 2

Boże, jakie to miłe, że tak za mną tęsknicie!!! Ja również się cieszę, że znów Was wszystkich zobaczę, widzimy się już niebawem!!!

Toli

...BARDZO SIE DZIWIE ZE OSOBY KTORE SIE KIEDYS TAM ZWOLNILY Z TERMETU I NIE UDALO IM SIE U INNEGO PRACODAWCY TO JEDNAK WRACAJA DO TERMETU.JAK NIE TEN PRACODAWCA TO INNY ALE NIE TERMET NIE ZA TAKIE PIENIADZE!!!#

zdziwiony
@Toli 31.10.2017 14:14
...BARDZO SIE DZIWIE ZE OSOBY KTORE SIE KIEDYS TAM ZWOLNILY Z TERMETU I NIE UDALO IM SIE U INNEGO PRACODAWCY TO JEDNAK WRACAJA...

Nikt nie wraca i nie wiem kogo masz na myśli?

nie ćpun

Jeden z brygadzistów idąc przez wydział mówi do swojej pupilki cyt: Uważaj na to wasze palenie bo robi się głośno.TO MA BYĆ BRYGADZISTA?????

Byly

....DZIWIE SIE ZE JESZCZE PRACOJA TAM OSOBY KTORE TAK NAZEKAJA!!!!!PRACY JEST DUZO ZA DOBRA KASE.I NIKT NIE WYDZIERA SIE

rozczarowany

Najgorszy zakład w jakim pracowałem... zarobki tragiczne zero premii i najniższa krajowa a wymagają umiejętności obsługi każdej maszyny na wydziale. Nowy majster nie umie rozmawiać z pracownikami bardzo szybko się denerwuje i unosi głos z byle powodu ogólnie stwarza bardzo nie miłą atmosferę. Pracownicy coraz częściej są zmuszani do pracy po 12 godzin oraz do pracy w soboty.Podsumowując zakład należy omijać szerokim łukiem ponieważ dla rządzących pracownik zawsze jest na szarym końcu nic nie jest robione w kierunku polepszenia mu warunków pracy.

Obserwator

Zmuszanie do pracy po 12 godzin przez cały tydzień i w soboty... Jak się nie zgodzisz - obraza majestatu i dadzą ci odczuć. Nie mówiąc o marnych zarobkach i braku premii. Ludzie uciekają, bo nikt nie docenia "fizycznych". Żeby zarobić 2 tyś. trzeba rąbać 12 godzin kilkanaście dni w miesiącu. Nieważne, że ludzie nie wytrzymują takiego tempa. Każdy ma prawo do odpoczynku!!

ja

co prawda to prawda, brygadzisci - zero kompetencji i zaangazowania, nie wspominajac juz o kulturze. niedlugo juz nie bedzie komu pracowac, skoro wszyscy uciekaja

Magda

Witam wszystkich.Czytam opinie na temat zwolnien pracownikow z TERMET SA. Tzn.ze pracownicy sami sie zwalniaja....Mnie to nie dziwi , a powod jest taki ze sa za male wynagrodzenia.Winni sa przelozeni_ brygadzisci majstrowie kierownictwo!!!! Skonczyly sie czasy ze pracownicy siedzieli na tylku w jednym miejscu, teraz pracy jest bardzo duzo za wiekrze pieniadze!!! Jesli zarzad Termetu nic nie zrobi to wszyscy sie zwolnia.Zostana tylko osoby ktore ida niebawem na emeryture.

pracownik były

nie dziwie się ludzie ze pala ,w takim stresie jakim się pracuje teraz .Brygadzisci w piórka obrośli wszystko donoszą tylko siebie nie widzą ,a przecież oni też powinni być brygadzistami pracującymi tylko bata im dac .nawet kulturalnie się odezwac nie umieja do ludzi. Ciekawe kto wybiera brygadzistów,bo jeden to nawet nie zna się na pracy tylko donosi na ludzi ,aby się podlizać.A sam dobrze nie wie co robi i nie zna nazw części.Ludzie już nie wytrzymują i się zwalniają.Dlaczego ? Dobre pytanie.Małe zarobki ,a pracy tylko dokładają a może ludziom zwiekszyc zarobki to tez nie będą się zwalniac .

Byly
@pracownik były 26.07.2017 14:11
nie dziwie się ludzie ze pala ,w takim stresie jakim się pracuje teraz .Brygadzisci w piórka obrośli wszystko donoszą tylko sie...

...juz kiedys pisalem ze ludzie sie pozwalniaja bo przeciez nikt niebedzie pracowal za najmuzne

Jaro

W koncu wzieli sie za palaczy.Koniec palenia po kiblach i szatniach!!!!!

bierny palacz
@Jaro 18.02.2017 00:01
W koncu wzieli sie za palaczy.Koniec palenia po kiblach i szatniach!!!!!

Koniec palenia? Teraz to dopiero zaczęli fajczyć po toaletach.,które zajmują nawet na przerwach a jak wchodzisz do toalety to wprost w kłęby dymu!A na fajki dalej biegają co godzinę.

bierny palacz
@Jaro 18.02.2017 00:01
W koncu wzieli sie za palaczy.Koniec palenia po kiblach i szatniach!!!!!

Koniec palenia? Teraz to dopiero zaczęli fajczyć po toaletach.,które zajmują nawet na przerwach a jak wchodzisz do toalety to wprost w kłęby dymu!A na fajki dalej biegają co godzinę.

tadget@onet.pl

instalator zainstalował kocioł termet gold 25 nie zgodnie z obowiązującym prawem budowlanym i nie zgodnie z instrukcją instalacji, serwisant kocioł uruchomił /zerowe uruchomienie/ zażądał i pobrał 150,-zł /odległość 20 km/ nie wystawił rachunku, a Oleg Fomenko na złożoną skargę, po zasięgnięciu wyjaśnień serwisanta,uznał na odległość że wszystko jest w porządku i zgodnie z przepisami. Kominiarz po inspekcji stwierdził,że kocioł jest zainstalowany nie zgodnie z prawem budowlanym i instrukcją instalacji.POMOCY!

gosia

Drogi marcinku,ty tak nie punktoj u przelozonych.Bo wszyscy to widza!!!!

adrian

....dajcie wkoncu pracownikom zarobić,bo jeszcze trochę to ukraincow zaczniecie przyjmować.albo brygadziści wezna się za prace.....

andrzej

Kolejny brygadzista nierob CZESIEK PORAZKA!!!!!!!!!!

tomek

a ja myślałem że w tej firmie dobrze płacą

tomek

A ile może tam kierownik zarabiać ? w biurze bo zawsze się nad tym zastanawiałem

Zagubiony

A gdzie się podziało 5 S .

Marek

Temat dotyczy opinii o pracy w zakładzie i panujących tam warunków.Nick to nick . Jak widzę Tobie zabrakło również odwagi by podpisać się imieniem a tym bardziej nazwiskiem więc daruj sobie wstawki o tchórzostwie .

:-)

Drogi Marku, miło, że leży Ci na sercu los zakładu, jednak Twoje wpisy świadczą o tchórzostwie i braku odwagi wypowiedzenia się jawnie o swoich kompleksach, a podpisywanie się cudzym imieniem jest poprostu żałosne... Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów :-)

jeszcze pracownik

Wlasnie zlozylem wypowiedzenie,ale jazda...Zwalniaja sie ludzie.To nie koniec.....ktos prubuje szalec z kierownictwa,tzn. mlody.Niech pruboje nadal,powodzenia.

Marek
@jeszcze pracownik 20.05.2016 21:20
Wlasnie zlozylem wypowiedzenie,ale jazda...Zwalniaja sie ludzie.To nie koniec.....ktos prubuje szalec z kierownictwa,tzn. mlody...

Od wczoraj patyczaka już nie ma został tylko smród i niesmak..

Marek
@Marek 02.06.2016 18:53
Od wczoraj patyczaka już nie ma został tylko smród i niesmak..

Kierownik może chce i dobrze tylko ma złych doradców np. takich jak była patyczak ,która tylko judziła i wprowadzała zamęt .Dobrze wynagradzana praca zawsze będzie dobrze wykonywana i z chęcią.A dobry szef powinien przepracować na każdym stanowisku 8 godz i wtedy będzie miał wyobrażenie o pracy ,ponieważ punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

loli

Sporo ludzi sie zwolni,nie tylko mlodych pracownikow ale i tych starszych.Bo mlody kierownik zaczyna cwaniakowac,a jak narazie jest jeszcze zastepca.Patrzy tylko na zegarek,a moze by spojzal na portwel pracownikow fizycznych.Cos za cos Panie mlody kierowniku.Bo nastopi taka sytuacja,ze nie bedzie komu robic TERMET SA.Pozdrawiam,byly pracownik.

dolny

Ktory to patyczak?

Marek
@dolny 03.05.2016 13:35
Ktory to patyczak?

To ona z bardzo głupim głosem

Marek

Wszyscy się cieszą,że patyczak się zwalnia

ok

A kiedy ta impreza

Marek

Masz racje brygadziści to porażka nic nie robią ,ogólny bałagan.Na montażu wystarczy jeden a i to o jednego za dużo

suchy

Była by impreza za darmo i tak byście nie poszli .Przyjść pobawić się zjeść to jeszcze źle DAJCIE SPOKÓJ

andrzej

Szykuje sie impreza w metalowcu.Prezes organizuje,no super.Tylko dlaczego jeszcze mamy placic?Przy naszych zarobkach taka impreza powinna byc za darmo dla pracownikow.Wstyd dla fimy,dlatego tyle osob nie idzie

anonim

(usunięte przez administratora)

Byly pracownik

Na stanowisku przedstawiciela handlowego w termet stawka podstawowa to 5000 z ktorego musisz oplacac sobie paliwo , telefon, internet... zaznaczam ze warunkiem jest prowadzenie dzialanosci gospodarczej. Za paliwo internet telefon zaplacisz lekko 2000 . Zaplac ZUS itp. I zosyaje tyle co nic. Myslicie ze dlaczego tak dlugo szukaja przedstawiciela na dolnoslaskie? Przeciez handlowcow nie brakuje! Kazdy umie liczyc!

goska

Popieram cie ruda,z ta norma to przesada

ruda

Ciekawe czemu mnie usuneli,pewnie dlatego ze prawde napisalam.W soboty przychoda tylko przydupasy sebastiana i pewnie po zlosci chca norme zwiekrzyc.Sebo staniesz sam z mlodym I pokarzecie jak sie pracuje na kotlach

łysy
@ruda 08.01.2016 21:42
Ciekawe czemu mnie usuneli,pewnie dlatego ze prawde napisalam.W soboty przychoda tylko przydupasy sebastiana i pewnie po zlosci...

oj ruda widzę, że z edukacją u ciebie marniutko, przed napisaniem kolejnych wypocin proponuje krótką lekturę takiej magicznej książki pt. słownik ortograficzny -dowiesz się wielu ciekawych rzeczy:)

ruda

Sebastian i mlody_kierownik....przerobane

zytsa

Szkoda zezaklad inwestuje tylko w nowe maszyny itp.A podwyzek jak nie bylo tak nie ma....tzn sa ale dla pupili

maria

A ja muszę się pozytywnie wyrazić o firmie. Wprawdzie tam nie pracowałam, ale kiedy miałam awarię kotła(dodam prawie 17 letniego)zadzwoniłam do działu sprzedaży bardzo miła pani pokierowała mnie, powiedziała gdzie mogę kupić części zamienne lub nowy kocioł, wszystko wytłumaczyła dodatkowo przełączyła do działu serwisu, który zareagował bardzo szybko i już na drugi dzień miałam naprawiony kocioł...Gdyby tylko we wszystkich fimach tak zajęto się klientem...

AA jak kłub dla pracowników

Oczywiście jest to racją, natomiast niestety prezes chyba nie wie co na zakładzie się dzieje i nie sprawdza kompetencji przełożonych niższego szczebla. Sztuka dla sztuki jak to mawiają

AA jak kłub dla pracowników

Małe zarobki, brak możliwości awansu, kłamstwa, plotki, jednym słowem dziecinada, 30 gr podwyżki dla przełożonych to dużo jak na pracownika szeregowego. Ludzie z średnim jako przełożeni niewiele reprezentując sobą podkradają pomysły, a kotły to sztuka dla sztuki. NIE polecam

bigdan

Teraz to już dobrze ponad pół roku mamy tutaj ciszę, szkoda że nikt się nie wypowiada, bo nikomu to nic nie ułatwia. Ja ze swojej strony wilq mogę Ci pomóc mówiąc że Termer ze Świebodzic jest czołowym producentem gazowych urządzeń grzewczych w Polsce – kotłów gazowych różnego typu, podgrzewaczy wody oraz rozwiązań solarnych.

wilq

witam was kochani forumowicze, własnie planuję starać się o zatrudnienie w termet sa ale mam pewne wątpliwości. wynikają one z tego że nikt się tutaj nie wypowiadał od ponad pół roku a brak aktualnego info o firmie sprawia że nie wim czy ich wybrać na pracodawcę. czy ktoś może mi pomóc i napisać co słychać w termet sa?

hyt

jak to jest z atmosfera i umowami na teraz? czy ktorys z pracownikow ma jakies aktualne info i sie podzieli? :)

Bosiak

Najłatwiej by było na bieżąco obserwować portale z pracami w zależności tego gdzie dają ogłoszenia. Ale nie czytałem, żeby kogoś zwalniali czy rozszerzali działalność więc bym się nie nastawiał na to..

hale

Na stronie termet w zakładce praca znalazłem, że niestety nikogo nie szukają, ale może wiecie, czy nie będą planowali zwiekszyć zatrudnienia?

Alexander

Witam. Przeczytałem Wasze wypowiedzi na temat Termetu S.A.Otóz kupilem cztery lata temu kocił gazowy stojący dwófunkcyjny "ekonomax solar" kosztowal mnie blisko 20,000 zł sporo kasy, jak bym wcześniej przeczytał to co przeczytałem to pewnie bym nie kupił kotla Termetu, Przedstawiciel i zarazem serwisant firmy Termet,który mi go polecił powiedzial mi że kupiłem mercedesa w śrut kotłów Termetu.Po dziś dzień mam z kotłem problemy, pirwsza sprawa to wszystkie połączenia wodne dokręcone jak by dzieci to zdobiły,ciekło z każdego śrubunku,brak słów,podstawę kotła mam zerdzewiałą,uszkodził się wymiennik plytowy ciplej wody użytkowej,następnie wymiennik woda-gaz,na dzień dzisiejszy uszkodzona jest przepona w naczyniu wyrównawczym zasobnika ciepłej wody,i jeszcze,kilka drobiazgów, elektronika jest ok działa bez zarzutu,kocioł jest oszczędny nie mogę złego slowa powiedzieć, tylko do montażu w fabryce, po skręcany tragicznie, teraz wiem dlaczego, skoro ludzie zarabiaja tak mało! Pozdrawiam (usunięte przez administratora)

marecki

Czy w Termecie Świebodzice funkcjonuje kontrola jakości produktów? Z opinii internetowych wynika , że Firma wypuszcza na rynek znaczący odsetek sprzętu nie nadającego się do używania? Czy nie jest to przypadkiem pokłosie marnych zarobków i marazmu w Firmie, a może braku kwalifikacji kadr technicznych?

Saddam

Stawki na początek - 1500, 1600 zł na szczeblu biurowym. Atmosfera średnio przyjazna - wyścig szczurów. Dodatkowo, jak trafisz na przełożonego ze średnim wykształceniem - to pokaże Ci, jak małe masz doświadczenie i wiedzę :). Po 10 latach pracy proponuję - omijać z daleka!!!

Gaweł

Popieram Toma - omijać z daleka - brak perspektyw, narzędzi do pracy, zaściankowość i słabe zarobki...

tom

Omijać z daleka. Marne zarobki, brak możliwości awansu. Były pracownik

Ewa

pracownica - 2013-01-03 16:23:00 1500zł na Święta? Chyba na produkcji tam zawsze więcej płacą bo w biurze dali tylko 1000zł.No i widać, że ktoś robi sztuczny poklask :) - wpis niezgodny z prawdą. Od 150 do 350 zł brutto - to kwoty, które zostały przyznane zależnie od zarobków.

Radziu

Termet to dość mroczna Firma, w której pracowałem. Dziwi mnie, że jeszcze istnieje. Ludzie zarządzający na stanowiskach dyrektorów mają blade pojecie o tym co robią np. (usuniete przez administratora), który poza (usuniete przez administratora) pracowników, nie potrafi sprawnie obsłużyć komputera:). Młodzi ludzie i ich pomysły są natomiast tłumione "w zarodku" tylko po to, by "starzy" mogli podłapać pomysł i pobiec do Prezesa :). Zarabia się tak mizernie, że samoocena spada po 2-3 latach pracy. Nie polecam. PS. Szacunek dla ludzi na szeregowych stanowiskach w Termet S.A.

9
@Radziu 22.03.2013 18:24
Termet to dość mroczna Firma, w której pracowałem. Dziwi mnie, że jeszcze istnieje. Ludzie zarządzający na stanowiskach dyrek...

SKORO WAM JEST TAK ZLE TO SIE ZWOLNIJCIE.PO CO TU JESZCZE PRACUJECIE?!!!!!!!!!!!!SZUKAJCIE INNEJ PRACY,A NIE TYLKO NAZEKACIE!!!!!!!!!!!

Zostaw opinię o termet sa - Świebodzice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie termet sa