Firma ZKS Ferrum S.A.

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 55 ocen.

Opinie o Firma ZKS Ferrum S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma ZKS Ferrum S.A.

Zadowolony pracownik

Pracuje tam od jakiegoś czasu. Ten zakład to jakieś nieporozumienie. Na rozmowie kwalifikacyjnej słyszysz o złotych górach atrakcyjnych zarobkach a prawda jest taka że większość pracuje tam za niespełna 2000 na rękę.( mowie tu o placy podstawowej a nie o tym ile Zrobisz nadgodzin) Majstrowie maja się za jakichś bogów a tak naprawdę nic nie umieją. Poszanowanie człowieka żadne. Nie ma kto pracować to naprzyjmowali koreańska fale z północy a teraz moda na Ukraińców przychodzi. Nie bez powodu zwolnili się stamtąd ok 5o ludI z produkcji. Co pochwila nowe twarze . Nie polecam. Szukam czegoś lepszego.

Pracownik zks

Pracuje tam od jakiegos czasu. W sumie juz dluzszego. Ktos pisal ze nikt nie zarabia ponizej 2000-2500 zl na msc. Bujda! Po 3 miesiecznym okresie probnym daja umowe na rok gdzie z 12.5 daja ci 13.50 brutto! Premie marna dostaniesz jesli nie wezmiesz ani jednego dnia wolnego czy tez L4. Premia powinna byc uznaniowa a nie dla tych ktorzy maja przepracowane 100% miesiaca. Bo co to jeden dzien nieobecnosci! Weekendy robia praktycznie sami firmowcy. Bo pracownikom zks sie nie nalezy. Jesli raz czyms podpadniesz majstrom czy brygadzistom to nie masz szans na nadgodziny. A czym mozesz podpasc? W sumie wszystkim. Jak ktos o tobie powie cos zlego nawet o twoim zyciu prywatnym to juz wierza plotkom i nie robisz nadgodzin! Premi nie dostajesz bo ci sie nie nalezy z jakiegos powodu i po roku pracy na zakladzie twoja wyplata to jakies 1700 zl max za je**nie 8h. Mobbing jest straszny z czym nie robia doslownie nic. A slyszysz tylko ze jak ci sie nie podoba to mozesz isc gdzie indziej. Maszyny stare i do tego rozwalone.. A i tak musisz pol godziny szukac jakiejs zeby miec na czym pracowac. Pozatrudniali koreancow ktorzy niszcza kazdy sprzet bez konsekwencji a ty pozniej sluchasz zjeby ze malo zrobiles tak chocby to byla twoja wina ze maszyne jakis zoltek rozwalil! Potrzebujesz szlifierke? Trzbieniowke? Przedluzacz? Twoj problem! Na magazynie nie ma a majstrowie wymagaja zrobionej pracy! Formowcy nie pozycza.bo to ich prywatny sprzet a ferrum nie ma nic na stanie! Jeden wielki syf! Nie polecam pracy na tym zakladzie. Omijajcie ludzie go z daleka! Majstrowie zawsze niezadowoleni sa z twojej pracy. Chyba ze tak jak ktos juz pisal jestes ich przydupasem wtedy mozesz nic nie robic przez cala zmiane a i tak bedziesz cudowny bo wymyslasz.mu historyjki na temat uczciwych pracujacych ludzi!

nick

Nie płacą swoim kontrahentom na czas!!!!!

Maciek

Prosze nie obrażać tych z częstochowy... może ten czerwony jest tylko cham ale taka jego rola. Najgorszy to jest ten pryszcaty caly wizerunek firmy na tym cierpi

Maciek K

Idzie w dół przez jednego z mistrzów spawaczy... dziwie się że ciągle ludzie dają sie poniżać mu i nic z tym nie robią

qwerty

Chciałbym przyjąć się do ZKS . Rozumiem, że każda firma ma plusy i minusy. Napiszcie czy w ZKS jest duża rotacja pracowników ( czy są zwalniani czy sami odchodzą), czy można wylecieć za to że np. nie spodobało się szefowi. Czy pracownicy sobie chwalą pracę, czy są mają szkolenia np. spawacze? Czy firma się rozwija czy wręcz przeciwnie - idzie w dół?

Loczek
@qwerty 02.02.2017, 12:27
Chciałbym przyjąć się do ZKS . Rozumiem, że każda firma ma plusy i minusy. Napiszcie czy w ZKS jest duża rotacja pracowników...

Idzie w górę :);):]

Niezłomny

Podwyżki o czym Ty BABO gadasz.... Pracowałem w tej firmie. 12zł/h na tyle można liczyć. Premia uwarunkowana jest tym ile napie..... nadgodzin. Do tego jeszcze ten pryszczaty z brodowąsem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] której teraz jak spotkam napluje w twarz..... Skończył podstawówke i wielki "miszcz opierdalania sie"

wiola
użytkownik zarejestrowany

no dokładnie, jak w wieksozsci firma od razu na poczatku nie dostaniesz nie wiadomo ile tyle ile sobie sam zazyczysz, ale pozniej to wszystko calkiem mozliwe,jakies podwyzki czy awanse

awr

Witam. Proszę o namiar na firmy podwykonawcze na ZKS Ferrum.

Młody ze spawalni
@awr 15.09.2016, 13:02
Witam. Proszę o namiar na firmy podwykonawcze na ZKS Ferrum.

Szczerze? Jako "młody", owszem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na szlifierce, narzędzi, a tym bardziej sprawnych nie było, kolesiostwo dokladnie takie samo jak wszędzie indziej. Umowa o prace była 11zl brutto/godzine. Mało? Mało, ale nie od razu Rzym zbudowano. Jako jeden z " mlodych" musiałem sie nauczyć obslugi szlifierki (tak, tego tez sie trzeba nauczyć) i wielu innych rzeczy ktore w pozniejszym czasie okazały sie dobrą manierą w innym zakladzie pracy. Wy starzy potraficie tylko narzekać, a wy młodzi chcecie od razu dostawać 5000na ręke i najlepiej żeby nic nie robić. Nie podoba sie? To po co taki fach wybrałeś? Idziesz tam na pogaduchy czy nauczyc sie konkretnego fachu? Jak Ci nie smakuje, to nie jedz, a jak chcesz to idz na ochrone stać jak idiota i jako jedyne osiągnięcie życiowe w twoim CV to napis CIEĆ. Jesteś młody, chcesz sie uczyć? Polecam. Mało zarobisz? A po co Ci wiecej skoro w dalszym ciągu matka Ci pierze gacie i pilnuje żebyś miał gotowe śniadanko do roboty i wybacz, ale założe się że nie musisz opłacić rachunków ani nakarmić swojej rodziny. A co do stawki, to z tego co mi wiadomo(kumpel się przyjmował) 12,50 na spawalni. P.S. Majstry ze spawalni to ch...je i tyle. Jak z resztą 90% pracowników.

katowiczanin

Jak zarobki na początek wyglądają na spawalni? Po jakim czasie możliwa podwyżka? Jakieś premie? Macie tam w ogóle jakiś socjal (bony, gruszka, multisport). Jaka panuje atmosfera?

Poldek

Siemanko słyszałem że prezesi i dyrektory którzy byli pod HW i spowodowali upadłość dalej rządzą to jest chore

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

loczek

O czym Ty piszesz, pracuję tam już jakiś czas i nie widziałem ani jednego zbiornika LPG ...

loczek

O czym Ty piszesz, pracuję tam już jakiś czas i nie widziałem ani jednego zbiornika LPG ...

loczek

Same bzdury :( Ja tam zarabiam 7000 netto i nie chce mi się robić sobót ani niedziel :)

ryż

a na batorym bez gazu,prądu i wnet bez wody.wiecie coś nowego

ryż

czy ktoś wie co Batorym

tigg

slaba kasa, kolesiostwo, podlosc i kablowanie, zmiana decyzji przez majstrow co 5 min jak nie ten to ten kazdy udaje boga a sie ch.. zna. Szczegolnie te dwa pokemony ze spawalni! Na montazu egzmain jakbys bombe skladal a i tak szlifujesz! A typ co po budowlance kible lepil sklada na cm! Slabizna i syf, wiecej sprzatnia i poprawania ale bvyl;e szybko , to kpina , konstrukce na Opole to zjebane juz na starcie !

loczekQQ

3 miechy robilem, syf i wstyd, mozesz slabo zarabiac bo godziny zabieraja i tyle gadki, na spawali dno gdyby nie ludzie z pod firmy, a i niektorzy to miernoty ale koledzy, majstrowie ze spawalni i kiero, to robole bez szkoly co ganiac ludzi umieja pyskuje a nie wie o czym w ogole, na montazu lepiej, niby czestochowa ale oni zrobia, a kolega czy jakas rodzina co nie wie jak skladac recznika dupe lize, kolesiostwo, i rodzinka na calym zakladzie.. gra w kulki i podpierdalacze, oboz pracy chronionej.. zeby miec 2500 brutoo to wszytskie weekendy haha powodzenia!

Foreman

Witam, bylem tam na wlasnej dzialanosci, ta firma to oboz pracy,na spawalni to majstarmi sa rob*le co jeden udaje ze sie zna a drugi Cie straszy ze godziny zabierze i ciagle wydzwania tyle moze, pod zakladaem stawka 11-13 zl brutto niby na start,ale moga Cie tak trzymac ile chcą, polowa pracownikow pod zakladem to dziekuje bogu,ze ma robote bo im zaklad zycie uratowal, nieudacznicy, rodzinka i kolesiostwo, kable.. Co wc*uja graja i placza ze inni tez graja,a robota wiecznie zjebana. A kasa jak mowia jest tylko w weekendy,dla d*powlazow. Syf,brak narzedzi to pikuś,jak idziesz do kibla czy na sniadanie wracasz a reduktor pod*ebany! Nikt Ci prawdy nie powie bo zaraz sprzedaja, tak tam jest. Kierownik to udaje ojca chrzestnego. Nauka mlodego to gitara i robienie psychozy bo kazdemu sie nudzi, i udaje waznego a ch.. umie.

normalniejszy

Chciałbym spotkać kogoś kto w ZKS zarabia 1500 zł brutto... Może ktoś kto zaczyna pierwszy miesiąc pracy i jest zatrudniony na próbę. Z tego co wiem faktycznie ok 12-13 zł taki gość dostaje. Normalnie stawki od 15-20 zł zależy co kto potrafi. Jak ktoś potrzebuje dorobić to nadgodzin ile się chce. Płatne uczciwie 100 %. Smród, zimno, faktycznie nie jest to kancelaria prawna, ani prywatna klinika. Polecam każdemu kto ma maturę szybo na studia prawnicze albo medyczne.

transport

Ferrum nie płaci za usługi transportowe- ostrzegamy pzrewoźników

transport

Ferrum nie płaci za usługi transportowe- ostrzegamy pzrewoźników

rudek
@transport 12.10.2015, 16:11
Ferrum nie płaci za usługi transportowe- ostrzegamy pzrewoźników

To jest brutto. Nikt nie podaje płacy netto. Jeśli pensja w okolicach 1500 zł w smrodzie, zimnie i hałasie ci pasuje to polecam.

medalik

krasnal, ten z anoreksją? dobre! a jak tam super prezes KK? :-)

rudek

Ja na Ferrumie pracuję już ładnych parę lat( nie mylić z ZKSem). Po przejęciu firmy przez Pietrzak Holding w firmie jest dno i kilo mułu. Zarobki w granicach 13-14 zł na godzinę to norma. Dla ferajny stawki są wyższe! Rozlatujące się maszyny, zero inwestycji i poważnych napraw. Na nic nie ma kasy. Tu się ludzi nie szanuje. Jak chcesz usłyszeć, że na sprawnym urządzeniu, każdy głupi będzie pracował, to polecam.

firmowiec

Niestety Runda to prawda huta ferrum schodzi na psy odkąd pojawili się ludzie z częstochowy.Tych dwóch pajaców ten krasnal i ten z anoreksją wszyscy ,którzy wiedzą o kogo chodzi,czekamy tylko kiedy ich wyj...ą.Nie ma z kim normalnie pogadać a jak komuś coś powiesz to zaraz wszyscy wiedzą.Chorzy ludzie i atmosfera.Kierownictwo też nie lepsze byle im było dobrze reszte mają w głębokim poważaniu.No ,ale trzeba zapier....ć.Ja w tamtym miesiącu zarobiłem niecałe 1500 zł,na opłaty wystarczy ale będe musiał chyba zabrać się za zbieranie złomu.cześć.

gość

To prawda zapierdzielał cały miesiąc i na papierze 1200,1600 zeta.A te darmozjady medaliki to słyszałam, że nawet po 3000,4000 koła.Dziwię się chłopakom,że na takie coś pozwalają. A ponoć jeden z majstrów pije na zakładzie alkohol. Parodia a nie zakład.

firmowiec

Widzę uderz w stół a nożyce się odezwą.O czym pisze urażony, rozsądny, to bzdura. Pracowałem tam i po trzech miesiącach przy drugiej umowie miałem dalej na papierze 11.50 brutto. A ty gościu piszesz, że ktoś tu kłamie. Zapewne jesteś tym przydupasem i masz 20 zł na godzinę. Może się komuś wypiołeś.Właśnie znajomy tam robi, zapierdzielał cały miesiąc i dostał niecałe 1650 złotych. No i gdzie te 2500.A jeszcze w dodatku ta chora atmosfera, dno. Pozdrawiam.

Jegozek
@firmowiec 12.04.2015, 20:10
Widzę uderz w stół a nożyce się odezwą.O czym pisze urażony, rozsądny, to bzdura. Pracowałem tam i po trzech miesiącach przy dr...

brawo...nie znam osoby co by tam zarabiala 1000zl...panowie;) bez przesady;))

Rozsądny

Jak sie czyta te bzdury rozżalonych pewnie zwolnionych nierobów, to sie chce wymiotować. Kto zarabia 1000 zł? Stawki chodzą 15-20 kilka złotych. Faktycznie na próbę dają jakieś 12 zł ale na krotki okres. Poza tym wszystko legalnie, nadgodziny płatne uczciwie. Nie jest cudownie, ale bez przesady. Chciałbym zobaczyć pracownika który dostaje na rękę mniej niż 2000-2500. Może ktoś kto pracuje pierwszy miesiąc. Ja myśle ze lepiej przyjść i sprawdzic niż czytać takie bzdety. Szkoda po prostu ludzi którzy mogli by znaleźć nienajgorsza praca a nie przyjdą po przeczytaniu tych kłamstw. A pracy i zleceń coraz więcej i przyjmują do pracy. Ale jak przychodzi spawacz i nie potrafi włączysz maszyny no to sorry. Zostaje mu wpis na gowork.

firmowiec

Co do poprzedników piszących przede mną to z niektórymi się zgadzam obłuda, chamstwo pracowników, polak dla Polaka hu...to co mnie tam zaskoczyło.Te przepaści stawowe odbijają się głównie na atmosferze w zakładzie. Jak koleś z Częstochowy mówi do tutejszego pracownika, że za 15 złotych to nie wstawał by rano z łóżka to tylko gość zasługuje żeby go wyje...z roboty.Ale w tej firmie tylko oni mają prawo do napięcia się na zakładzie wódki albo piwa.Parodia goni parodie odkąd pojawili się ludzie z huty Częstochowa.Nie ma nic dziwnego, że tam wszystko upada.Teraz pracuje w normalnym zakładzie i z normalnymi ludźmi.pozdrowienia.

spawacz

Pracowałem 2 lata chamstwo.parszywa atmosfera.kierownictwo traktuje cie jak niewolnika

Mariusek

Pracowałem aż miesiac jak zobaczyłem wypłatę to już więcej mnie nie widzieli , mam uprawnienia na suwnice a oni dali mi palnik i kazali palić blachy przez 8h dziennie jak zobaczyłem na pasku niecałe 1100 zł podziękowałem , i zdecydowanie odradzam jak chcesz robić i nic z tego nie mieć to tylko na Zks ...

Spawaczzzzz

Krótko zwięzle i na temat ( usunięte przez administratora )pozdrawiam ;)

gosc

Nadgodziny to dla tz.przydupasow firmowych ,jedni i ci sami.Czyli czy sie stoi czy sie lezy zlotóweczka sie należy.Ludzie beznadziejni totalna zbieranina z różnych wiosek.Do czego byś nie przystawił tam zaczynają sie schodki,to szlifierki zepsute,to czegos nie ma i ta w kółko.Jak ktoś tam pracuje lub pracowal to wie o co chodzi.Pracowalem tam niedługo i nie raz doznalem szoku.Osobiście firmy nie polecam choćby ze względu na zarobki nie adekwatne do wykonywanej pracy oraz rozbieżności pomiędzy zwykłym robolem a przydupasami a w końcu jesteśmy ludzmi mamy rodziny,oplaty ale kto na to patrzy masz(usunięte przez administratora) i juz.Dziśiaj nie żałuje decyzij ,że z tamtąd odszedłem.POZDRAWIAM.

spawacz

Kieruję swoje pytanie na to forum bo przypuszczam, że zaglądają tu również wieloletni pracownicy. Pytanie to czy przy hucie istnieje jeszcze dawny ośrodek szkolenia spawaczy, lub jeśli nie to jaka firma może posiadać ich dokumentację. Jestem spawaczem, w latach 80 zdobyłem uprawnienia, jednak dokumenty uległy zagubieniu przy przeprowadzce. Czy jest możliwe ich ponowne wydanie, czy istnieje firma upoważniona z ramienia (?byłego) ośrodka? Z góry dziękuję za pomoc w sprawie.

Atomek

Moim zdaniem sytuacja idzie wyraźnie ku dobremu. Dużo zleceń. Premie dla większości pracowników. Można dorobić i to całkiem nieźle w nadgodzinach. Ja bym raczej polecił tu pracę, w porównaniu do podobnych firm w okolicy.

jackM

Ja właśnie kończę tam karierę po 3 tygodniach. Mam stosowne upr, ale nie takie doświadczenie jak chcieli by majstrowie (5 lat spawania pachwin to za mało). Jak to jeden powiedział "teoretycznie nie umiesz spawać". Ja oczywiście chciałem się uczyć i nabierać tego doświadczenia. Niestety brak szans. Jak na zarobki minimalne to wymagają nie wiadomo czego. Zawiodłem się po całości

Nowy
@jackM 25.02.2014, 08:08
Ja właśnie kończę tam karierę po 3 tygodniach. Mam stosowne upr, ale nie takie doświadczenie jak chcieli by majstrowie (5 lat s...

Witam! To są przyjęcia ?????????? Jak wygląda praca na kontroli jakości ??????????

kermit zaba

A więc tak drodzy . W dawnych czasach była bajka , teraz jest jedna wielka zadyszka . Różnica między stawką pracownika z ponad 20 letnim stażem a młodym to kwestia 20gr co jest parodią . Majster u nas na wydziale to nadaje sie tylko do sprzedawania osób na inne wydziały i siać zamęt . Pytaliście o stawki to młodzi z tego co mi wiadomo maja po max 13.60 brutto/h + premia Ci zatrudnieni niedawno pewnie maja jakas złotówke mniej . Na plus jedynie to że wypłaty na czas , nadgodziny liczone 100% . Dla zainteresowanych : składać podania , dopytywać bo mają być przyjęcia i to spore . PP

spawacz

Jak to możliwe, że mistrz zmianowy łapiąc pracownika za ubranie potrząsa nim i mu grozi?! Poprzedni zarząd za podobny (tylko mniej drastyczny) incydent następnego dnia zwolnił z pracy zastępcę szefa produkcji. Dobrze by było gdyby ktoś przyjrzał się z bliska temu co tam się dzieje. Co stało się z firmą, która przez wiele lat była przodującą i uznaną w Polsce firmą spawalniczą???!!!

Jack

Pracowalem w Hucie Ferrum w latach 1967 - 81. Bralem udzial w budowie Wydzialu Rur Wzdluznie Spawanych i Wydzialu Rur Spiralnie Spawanych +++. Byl to okres wielkich inwestycji za czasow (usunięte przez administratora) Milo wspominam te czasy i z nostalgia mysle o kolegach - wspolpracownikach z tego okresu. Bylo nie latwo ale nie zaluje - duzo sie nauczylem. Kto w tym czasie mial problemy z praca. Praca nas szukala. Teraz zyje i mieszkam na Antypodach w systemie wielkiej korpracji i kapitalizacji. Ale czy to znaczy, ze tu dolary rosna na palmach? Troszke Was Solidarnosc oklamala. No chlopcy do roboty bo wielki brat obserwuje i bez glupich komentarzy. Cheers Jack

Morfeusz

Witam ! Planuję wysłać CV do firmy. Czy w obecnym czasie są przyjęcia ? pracowałem 5 lat jako ślusarz monter produkcji w aluminium, bez uprawnień spawalniczych. Jezeli tak to na jakie wynagrodzenie można liczyć na starcie ? od której godziny firma pracuje ???

toja

robota jak wszędzie nerwówka ale jak ci się uda staraj się dostać do działu kontroli jakości tam jest najspokojniej nikt cie nie pogania nadgodzin robisz do woli w sumie najspokojniejszy wydział , na produkcjii jesteś cały czas pod obserwacją dozoru i wielkiego brata nie odpoczniesz na moment wszystko na już i ogólny chaos

spawacz

Robota w tej firmie robotą,ale szlag człowieka trafia,że Polak,Polakowi hujem.Połno nierobów którzy patrzą jakby gdzis w h... pograc a jeszcze więcej śmiesznego dozoru,którzy łażą z kąta w kąt i niewiedzą co z czasem zrobić.Miejmy nadzieję,że w koncu ktoś pójdzie po rozum do głowy i zrobi z tym porządek.Pozdrawiam.

świrek

miki a teraz odpowiedz mi na pytanie kupując auto albo inny towar zastanawiasz się jaka osoba tworzyła ten towar czy patrzysz na markę odpowiadając na te pytanie odpowiesz sobie na swoje. co nie zmienia faktu ,że mam wrażenie upadku jakościowego wyrobów wszystko jest robione na szybko jak to w budowlance zobaczymy jak to długo pociągnie

miki

Witam wszystkich niezadowolonych pracowników. Mam pytanie czy w związku z tym że cały dział kierowniczy i dyrektorski jest do (usunięte przez administratora) to ma znaczenie na jakość wyrobu czy warto kupić od tej firmy okna czy jest tak że jaka kadra taki towar. Jak moge chciałbym prosic o szczerą odpowiedź warto kupić czy nie warto???

czesław

pragmatyk - 2012-11-26 09:42:46 Kolega powyżej musi być chyba kierownikiem zmianowym. Panuje coraz większy bałagan kompetencyjny i organizacyjny. Ludzie pracują na niektórych wydziałach po 12 godzin dziennie (dwie ruskie szychty na dobę) po parę miesięcy z rzędu, bo pozwalniali ludzi i nie są w stanie obstawić trzeciej zmiany. Stawki godzinowe marne 12 - 13 zł na godzinę, więc ludzie godzą się na taki niewolniczy wyzysk. Limity nadgodzin dawno wyczerpane - więc przeliczają je na premię. Gospodarka czysto rabunkowa - kompletny brak kultury technicznej zarządu, nie wspomnę o braku kultury osobistej, i mobbingu. Przyjmując się tu do pracy czeka cię degradacja zawodowa. Wartościowi ludzie (zwolnieni) już znaleźli pracę u konkurencji. W Łabędach powstanie nowiutka linia zgrzewania, Izostal - następny konkurent. Jeszcze parę kluczowych osób odejdzie i zakład się rozsypie. Co niektórzy się boją odejść - psychologiczny lęk przed nową pracą. Jest jednak pewna granica której nikt nie wytrzyma i jest mu już to obojętne. Związki zawodowe? - parodia - można przyjąć że nie istnieją. Ludzie powinni się wypisać, a związkowców zwolnić. BHP-owiec nie wiadomo za co pieniądze bierze. Przydała by się jakaś inspekcja PIP-u. Z powodu braków kadrowych przywożą ludzi busikami z wiosek z pod Częstochowy - co na to związki, kto na tym zarabia? Zakład się degraduje - za parę lat teren po ferrumie będzie na sprzedaż.(usunięte przez administratora) jak was czytam jest pewna zasada jak się nie podoba to zabieram zabawki i (usunięte przez administratora) .alam do innej piaskownicy a nie żale i smutki wypłakiwać i to najlepiej na necie pod dziwnym nickiem żeby się inni nie dowiedzieli a przychodzi do pracy i "tak szefunciu co jeszcze mogę zrobić" a przed klawiaturą to chojrak (usunięte przez administratora) ja już zmieniałem kilka razy zakłady gdzie źle to szedłem dalej a ci co tu piszą to najwięksi tchórze "bo co ja zrobię"

dziwak

dla chlopakow co szukaja pracy informacja, moze dobra, moze zla, placa za godzine ok. 15-20 zl (zalezy od szefa, jak zakwalifikuje pracownika) + premia + nadgodziny (platne + 50% lub 100% pelen legal) z tego co wiem potrzebni monterzy i spawacze szukalem pracy na rynku w okolicy i nie bylo duzo lepiej, a czesto nawet gorzej

dziwak

Jedno jest pewne mimo pewnie wielu błedów, że ZKS ma tyle zamówień jak dawno nie miał także przynajmniej o pracę sie nie ma co martwić, zarobki srednie, ale teraz wszedzie lipa. Tu wypłata na czas, zagrozen nie ma ze upadnie, nadgodziny placone jak nalezy, takze mysle ze nie ma co przesadzac. Pewnie sa lepsze firmy, ale ja mysle ze w tej branzy nie jest to najgorsza firma. Widac zmiany, widac ze coraz wiecej firm zleca, wicac ze sie to rozkreca, czy sie to komus podoba czy nie. Dla oson takich ja co szukaja stabilizacji wszystko jest w miare ok, choc mogloby byc lepiej, jak wszedzie.

pragmatyk

Kolega powyżej musi być chyba kierownikiem zmianowym. Panuje coraz większy bałagan kompetencyjny i organizacyjny. Ludzie pracują na niektórych wydziałach po 12 godzin dziennie (dwie ruskie szychty na dobę) po parę miesięcy z rzędu, bo pozwalniali ludzi i nie są w stanie obstawić trzeciej zmiany. Stawki godzinowe marne 12 - 13 zł na godzinę, więc ludzie godzą się na taki niewolniczy wyzysk. Limity nadgodzin dawno wyczerpane - więc przeliczają je na premię. Gospodarka czysto rabunkowa - kompletny brak kultury technicznej zarządu, nie wspomnę o braku kultury osobistej, i mobbingu. Przyjmując się tu do pracy czeka cię degradacja zawodowa. Wartościowi ludzie (zwolnieni) już znaleźli pracę u konkurencji. W Łabędach powstanie nowiutka linia zgrzewania, Izostal - następny konkurent. Jeszcze parę kluczowych osób odejdzie i zakład się rozsypie. Co niektórzy się boją odejść - psychologiczny lęk przed nową pracą. Jest jednak pewna granica której nikt nie wytrzyma i jest mu już to obojętne. Związki zawodowe? - parodia - można przyjąć że nie istnieją. Ludzie powinni się wypisać, a związkowców zwolnić. BHP-owiec nie wiadomo za co pieniądze bierze. Przydała by się jakaś inspekcja PIP-u. Z powodu braków kadrowych przywożą ludzi busikami z wiosek z pod Częstochowy - co na to związki, kto na tym zarabia? Zakład się degraduje - za parę lat teren po ferrumie będzie na sprzedaż.

normalny

Jak zwykle Ci co nic nie porafią narzekają, a najlepsi nagradzani albo nie piszą, albo rzadko piszą dobrze. Do roboty Panowie, a nie narzekać, jak Wam nie pasuje to szukać roboty w okolicy gdzie przecież majstrowie są super i zarobki wysokie...

Krasnal
@normalny 16.11.2012, 21:06
Jak zwykle Ci co nic nie porafią narzekają, a najlepsi nagradzani albo nie piszą, albo rzadko piszą dobrze. Do roboty Panowie...

Tak to typowe dla tej firmy jak nie pasuje to szukać mają innej roboty to pewnie pisał Częstochowski krasnal Jest to osoba bardzo fałszywa gratuluję zarządowi takiego kierownictwa .Nie piszą dobrze o zarobkach bo ich po prostu brak zarządzają medaliarze z Częstochowy

wojtek
@Krasnal 07.03.2017, 19:27
Tak to typowe dla tej firmy jak nie pasuje to szukać mają innej roboty to pewnie pisał Częstochowski krasnal Jest to osoba bard...

Tak potwierdzam krasnal jest fałszywy wręcz kłamie twierdząc że było inaczej niż faktycznie było. Krasnal to Kłamca !!!!

Zgorszony

Kim jesteś \" Lizo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie\" ? Może którymś z kierowników lub dyrektorów? Musisz nieźle kablować skoro nie narzekasz i dostajesz podwyżki !!!!

zadowolony

ja nie narzekam robić trzeba jak wszędzie są premie i podwyżki jako jeden z nielicznych zakładów w rejonie przyjmuje do pracy

Zostaw opinię o Firma ZKS Ferrum S.A. - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma ZKS Ferrum S.A.