3.9/5

• Jakuszów
  • Dobrzejów
  • Jezierzany
Chojnice - MR Job
Legnica - MR Job Connect Sp. z o.o.
Wałcz - Mr Job

3. Opinie o pracodawcach Legnica
  5. Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej Legnica

Nie przegap nowości o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej!

Wojtek

21.07.2023 15:05

Wszystko spoko! Praca szybko załatwiona, zakwaterowanie również jest wiec nie trzeba nic zalatwiac, a wynagrodzenie zawsze na czas - równiutko 10 na koncie!
Piotrek

15.07.2023 17:37

Dla mnie plusem było szybkie rozpoczęcie pracy oferta wysłana w ten sam dzien. No i można robić nadgodziny za które placa extra. W pracy dużo Polaków tez z agencji, jesto spoko atmosfera i z kim pogadać. W mieszkaniu tez luz, jakoś sie dogadujemy z kolegami.

19.07.2023 13:22

Panie Piotrze, dziękujemy za zaufanie i cieszymy się, że możemy wspierać Pana w codziennej pracy w Niemczech. Miło nam, że postanowił Pan podzielić się swoim doświadczenie z pracy z nami. Pozdrawiamy Pana serdecznie. :)
Patka

17.07.2023 02:13

Polecam prace, bo na każdym etapie jest super kontakt z agencją i opiekunem (pozdrowienia dla Pani Agaty :)). Zawsze można się kontaktować w razie problemów, nigdy nie było problemu z odpowiedzią. Faktycznie, kilka razy linia była zajeta, ale oddzwoniła szybko i wszystko wyjasnione, wyslane mailem. Szybko też pomagają, co sprawia, że są super agencją! Tez troche sie bałam jak to będzie, bo jednak wyjazd zagranice, ale jest super!

19.07.2023 13:13

Pani Zuzanno, każdy nasz Pracownik posiada przydzielonego konkretnego Koordynatora, a nawet dwóch. :) Mogą Państwo liczyć na Managera Kontraktu oraz Opiekuna Pracownika, którzy przekażą istotne informacje i wskazówki na rozpoczęcie pracy w Niemczech, jak i zapewnią codzienne wsparcie w trakcie trwania kontraktu. Problemy zgłaszane przez Pracowników są różne. Niekiedy są to dodatkowe pytanie związane z numerem Steuer-ID czy systemem klas podatkowych w Niemczech. Czasami są to nieplanowane nieobecności w pracy i zdarzenie losowe lub bezpośrednie kwestie związane z pracą (np. chęć zmiany godzin pracy). Wspieramy również Pracowników poprzez zapewnienie zorganizowanego i opłaconego zakwaterowania na terenie Niemiec. Aby zapewnić Państwu jak najbardziej płynne oraz kompleksowe wsparcie i kontakt z nami, dedykowany Opiekun Pracownika wspiera go w sprawach dotyczących: kart czasu pracy, planowanych urlopów i wypełniania wniosków urlopowych, zaliczek i pasków z wypłat wynagrodzenia, zwrotów poniesionych kosztów za m.in. badania lekarskie, BHP, odzież roboczą czy dopłaty za przejazd tam i z powrotem, informacji dotyczących klas podatkowych w Niemczech oraz innych spraw kadrowych. A Manager Kontraktu pomaga w kwestiach: wynajętego zakwaterowania i kontaktu z właścicielem mieszkania oraz meldunku na mieszkaniu, kontaktu z pracodawcą użytkownikiem na terenie Niemiec oraz w razie problemów pojawiających się na stanowisku pracy, nieplanowanych nieobecności w pracy i zdarzeń losowych, np. popsuty samochód, brak możliwości dojazdu do pracy itp.; Znaleźliśmy dla Pani również artykuł na naszej stronie, szerzej opisujący role naszych koordynatorów. Link: https://mrjob.pl/aktualnosci/rola-managera-kontraktu-oraz-opiekuna-w-agencji-pracy-tymczasowej/ Pozdrawiamy.
Robcio

22.06.2023 02:12

Ogólnie wszystko super! Przedstawili różne oferty pracy na produkcji, no i agencja przede wszystkim pomaga w zatrudnieniu. Kilka rozmów z agencja i zawsze pytają, czy wszystko okej w pracy i nawet wytłumaczyli te całe klasy podatkowe. Jedziesz, pracujesz, zarabiasz i innymi kwestiami nie trzeba się przejmować! Pełen luz!

04.07.2023 13:03

Dziękujemy za podzielenie się swoim pozytywnym doświadczeniem ze współpracy z nami. Zadowolenie naszych Pracowników jest dla nas bardzo ważne, dlatego zawsze chętnie kontaktujemy się z Państwem po rozpoczęciu pracy, żeby sprawdzić jak minęły pierwsze dni w nowym miejscu pracy oraz odpowiedzieć na wszystkie dodatkowe pytania. :) Pozdrawiamy serdecznie!
Aaa

02.07.2023 01:14

W jakiej lokalizacji jest to praca stolarza? Tutaj wiem, że było ogłoszenie, ale z jakiegoś powodu już nie widzę. Jeśli to w ogóle aktualne, to można wiedzieć, czy jest tutaj jakaś pomoc dla pracownika, która jest dostępna cały czas, bo nie napisaliście tutaj dokładnie? Chodzi o tego opiekuna.

04.07.2023 12:58

Każdy nasz Pracownik, pracujący z nami na terenie Niemiec, może liczyć na wsparcie dedykowanego Opiekuna Pracownika oraz Managera Kontraktu. W przypadku potrzeby kontaktu poza godzinami pracy naszego biura, zachęcamy do przesłania informacji w wiadomości sms'owej lub mailowej, co pozwoli nam na niezwłoczny kontakt, gdy nasz zespół będzie dostępny. Posiadamy oferty pracy na terenie całych Niemiec, które na bieżąco aktualizujemy - lokalizacja zależy więc od wybranego zlecenia. Wszystkie nasze aktualne oferty dla stolarzy znajdzie Pan na naszej stronie. Może Pan również skontaktować się bezpośrednio z naszym działem rekrutacji telefonicznie. Kontakt do naszych rekruterów: Ola: +48 600 787 656 Kasia W: +48 692 848 424 Alina: +48 536 262 629 Martyna: +48 730 212 828 Kinga: +48 534 202 626 Agnieszka: +48 536 262 020 Pozdrawiamy. :)

29.06.2023 19:54

Nie polecam (usunięte przez administratora)kwatery, przedłużają na maxa zrobienie stauer i meldunek, prymitywna agencja i praca , gorszy rygor niż (usunięte przez administratora) na kasie nie dostałem nawet zwrotu parę grosz za buty i zamiast 13E policzyli do 12.43.(usunięte przez administratora)

30.06.2023 11:18

Szanowny Panie, Dokładamy wszelkich starań, by mieszkania naszych pracowników były komfortowe i estetyczne. Potwierdzają to wypowiedzi naszych pracowników w Badaniach Satysfakcji MR JOB 2022, gdzie 87% naszych pracowników oceniło warunki mieszkaniowe jako dobre. Jeśli w Pana przypadku mieszkanie nie spełniło odpowiednich standardów, proszę to zgłosić Opiekunowi, których natychmiast zareaguje w celu rozwiązania problemu. Jeśli Pana zastrzeżenia, pozostały bez odpowiedzi, proszę o opisanie sytuacji i przesłanie maila pod adres [email protected] Obecnie, w przypadku starania się o STEUER-ID warunkiem niezbędnym jest meldunek w miejscu zamieszkania. Pracownik zatrudniony na terenie Niemiec powinien osobiście udać się do Urzędu Meldunkowego, w celu wypełnienia formularza meldunkowego. Na miejscu urzędnik pomoże uzupełnić stosowny dokument, który zostanie wysłany bezpośrednio do Urzędu Skarbowego. Urząd Skarbowy w ciągu 14 dni od daty dokonania meldunku nadaje STEUER-ID, który uprawnia do zniżek podatkowych na terenie Niemiec. Nie jesteśmy w stanie tego przyspieszyć bez Pana udziału. W przypadku jakichkolwiek problemów w urzędzie meldunkowym, proszę kontaktować się z Opiekunem, który udzieli Panu odpowiednich wskazówek. Kontakt do Opiekuna otrzymał Pan w ABC Pracownika podczas zatrudnienia.
Krzysiek

30.06.2023 09:38

Praca w Legnicy na produkcji załatwiona błyskawicznie. Rekrutacja szybka i przyjemna, warunki pracy ok.
Paweł

28.06.2023 13:37

Szukałem pracy w Legnicy i agencja szybko ją znalazła. Miłe i sympatyczne Panie rekruterki we wszystkim pomogły! Aż chce się wracać do biura, gdzie wszystko tlumacza bez pośpiechu i jeszcze pytają, czy wszystko jasne. Tego się trochę bałem szukając nowej pracy, wszystko jednak zorganizowane i przekazane co do joty.
henryk

27.06.2023 21:56

po przyjeździe okazało się, żejest tylko jedna szafa. Niby nie ma tragedi, ale srednio bo wszystkich rzeczy nie wypakjesz. Jeden telefon i agencja wszystko załatwiła. Kolejna szafa stala w ciagu kilku dni. pytali tez, czy wlascicel przywiozl, czy jest ok. polecam wiec agencje za pomoc i mega kontakt!
Piter

25.06.2023 02:38

Posiadam wieloletnie doświadczenie w pracy spawacza w polsce i zagranica i agencja znalazła mi zatrudnienie w tym samym zawodzia. Kasa jest dobra, spoko warunki nie ma co narzekac. Pierwszy i nie ostatni wyjazd
Piotr

07.06.2023 23:05

Polecam zero jakich kolwiek problemów praca naprawdę super zakwaterowanie również bez zarzutów wypłata na czas zero jakich problemów

15.06.2023 15:16

Pani Malwo, wysokość wynagrodzenia zależy od stanowiska, na którym wykonywana będzie praca oraz doświadczenia i znajomości języka niemieckiego u Kandydata. Każdy pracownik może skorzystać ze zorganizowanego i opłacanego przez nas zakwaterowania. A w ostatnich Badaniach Satysfakcji Pracowników MR JOB w roku 2022 aż 87%* ankietowanych oceniło zapewniane przez nas warunki mieszkaniowe w Niemczech jako dobre. :) Zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z naszym działem rekrutacji, który będzie mógł opowiedzieć więcej o aktualnych ofertach, wraz ze stawkami: Ola: +48 600 787 656 Kasia W: +48 692 848 424 Alina: +48 536 262 629 Martyna: +48 730 212 828 Kinga: +48 534 202 626 Agnieszka: +48 536 262 020 Pozdrawiamy.
@malwa

20.06.2023 16:27

Zarobki zależne od ilości godzin przepracowanych ale proszę mi uwierzyć byłem z wieloma agencjami pracy i za wszystko płaca nie ma z tym problemu zakwaterowanie jest opłacone przez agencje
Oko

06.05.2023 18:05

A ja nigdy u was nie pracowalem a czasem dostaje oferty a to źle o was świadczy dodam że tylko raz bylem w waszym biórze w celu zrobienia rozeznania. Proszę was o wymazanie mojego numeru z systemu

19.06.2023 13:06

Szanowny Panie, Zadowolenie naszych Pracowników oraz relacja z nimi są dla nas bardzo ważne, ponieważ pozwalają nam budować długofalową i udaną współpracę. I zawsze dokładamy wszelkich starań, aby Państwa praca przebiegała komfortowo - oferując pełne wsparcie naszego ponad 70-osobowego zespołu. Przykro nam zatem, że negatywnie ocenia Pan pracę z nami. Niestety, ze względu na anonimowość oraz brak dokładnych informacji, które mogłyby wpłynąć na Pana negatywną opinię o nas, nie jesteśmy w stanie w pełni odnieść się do Pana opinii. Zawsze zależy nam jednak na pełnym wyjaśnieniu oraz rozwiązaniu zgłaszanych sytuacji, dlatego prosimy o przesłanie pełnego opisu mailowo na adres: [email protected]. Pana wiadomość zostanie przekazana bezpośrednio do Managera Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych i zostanie dokładnie rozpatrzona. Pozdrawiamy.

20.06.2023 09:34

Pani KAMO, każdy nasz Pracownik zatrudniony jest w oparciu o polską umowę o pracę tymczasową, która podpisywana jest przed rozpoczęcie pracy. Zarobki uzależnione są od zlecenia, zakresu i rodzaju pracy czy umiejętności Kandydata (np. znajomości języka niemieckiego). Dla pracy w Niemczech na stanowisku pracownika produkcji zazwyczaj są to stawki od 13,00 do 14,00 euro/h brutto. Na niektórych zleceniach zdarzają się premie okolicznościowe lub podwyżki w przypadku, kiedy Pracownik się sprawdzi i nasz Kontrahent jest z niego zadowolony. Każdy pracownik może również liczyć na zorganizowane i opłacone zakwaterowanie na terenie Niemiec. Jeśli chodzi o zakres pracy to zawsze dostosowywany jest on dla kobiet, a nasi rekruterzy dokładnie mówią, jak wyglądać będzie praca i obowiązki w trakcie przedstawiania oferty. Zapraszamy do kontaktu bezpośrednio z naszym działem rekrutacji. Kontakt do naszych Rekruterów: Ola: +48 600 787 656 Kasia W: +48 692 848 424 Alina: +48 536 262 629 Martyna: +48 730 212 828 Kinga: +48 534 202 626 Agnieszka: +48 536 262 020 Pozdrawiamy. :)

19.06.2023 01:30

Interesuje mnie stanowisko Specjalista ds. sprzedaży usług pracy tymczasowej w tej firmie, bo widziałem ogłoszenie. Orientujecie się, jak wygląda praca i jakie zadania są do wykonania? Jak wygląda atmosfera w pracy? Wole dopytać, zanim wysle CV, bo kilka razy się sparzyłem.

19.06.2023 14:35

Panie ANONIM, odpowiadając na Pana pytania: rekrutacja na stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży usług pracy tymczasowej prowadzona jest do naszej centrali w Legnicy z biurem w samym centrum miasta. Jako firma wciąż dynamicznie się rozwijamy i nie zwalniamy tempa - stale powiększając nasz już ponad 70-osobowy zespół. :) Praca obejmuje bezpośrednią pracę z klientem B2B: pozyskiwanie klientów w zakresie sprzedaży usług pracy tymczasowej i budowanie z nimi trwałych relacji biznesowych, uczestniczenie w spotkaniach handlowych oraz negocjowanie warunków współpracy, przygotowywanie prezentacji i ofert handlowych. Dodatkowo zatrudniony pracownik będzie zajmował się inicjowaniem działań zwiększających efektywność procesów sprzedażowych, realizacją planów sprzedażowych i przygotowywaniem raportów sprzedażowych oraz współpracą z działem rekrutacji, koordynując proces zatrudniania pracowników. W związku z tym poszukujemy osoby z doświadczeniem w sprzedaży o obsłudze klienta, ze zdolnościami interpersonalnymi, sprzedażowymi, negocjacyjnymi i komunikacyjnymi oraz gotowej do odbywania częstych podróży służbowych na terenie Dolnego Śląska i nie tylko (przyda się zatem prawo jazdy kat. B). Komunikacja i integracja to dla nas podstawa w codziennej pracy i lubimy się nawzajem. Często wyjeżdżamy więc na wspólne weekendowe wypady. Byliśmy już w Austrii i odkrywaliśmy raftingowo rzekę Salzę oraz przejechaliśmy kilkadziesiąt kilometrów na off-roadach. Jednocześnie, nie zapominamy o rozwoju, dlatego na naszym ostatnim szkoleniu uczyliśmy się o komunikacji. Cenimy również wspólne świętowanie - zarówno w Dzień Chłopaka, Mikołajki czy urodziny można liczyć na miły prezent. Codziennie pracujemy z ludźmi i dla ludzi, więc wiemy, jak ważna jest empatia i zrozumienie. Organizujemy zbiórki żywności, angażujemy się w szlachetną paczkę (wspierając wiele rodzin) czy licytacje charytatywne. Zachęcamy do przesłania swojego CV mailowo na adres: [email protected] lub kontakt telefoniczny: 600 787 689 :) Pozdrawiamy.

Oferty pracy - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Specjalista ds. Sprzedaży i Rekrutacji

Wrocław

Business Development Manager

Specjalista ds. sprzedaży usług HR

Legnica

Specjalista/-ka ds. sprzedaży z językiem niemieckim

Dama

24.05.2023 13:28

Czy ktoś w ostatnim czasie wyjechał do pracy w Niemczech? Jak ocenianie współpracę z agencją? Zastanawiam się z koleżanką czy wyjechać do pracy. Jakie zarobki są realne? Plis odpowiedź ktoś czy warto
Irka

14.06.2023 11:08

Jasne, że warto! Zarobki zależne są od tego, jaką pracę otrzymasz, ale wszystko jest legalne, bezpieczne, kasa na czas co miesiąc. W razie problemów masz też zawsze agencję do pomocy i są z Tobą w kontakcie. Pracuje od kilku miesiecy i nie zaluje wyjazdu.
Leszek

26.05.2023 16:31

Agencja szuka księgowego do swoich struktur. Tyle, że wśród wymagań jest najmniej 2 lata praktyki w zawodzie oraz komunikatywna znajomość niemieckiego. Czy osoba nieposługująca się tym językiem i z mniejszym stażem pracy, może z powodzeniem ubiegać się o tą posadę? I ilu spotkań trzeba, by dostać tę pracę?

30.05.2023 13:28

Panie Leszku, jeśli chodzi o aktualnie prowadzoną rekrutację na stanowisko Księgowy/a to co najmniej 2-letnie doświadczenie na podobnym stanowisku oraz komunikatywna znajomość języka niemieckiego są wymagane, ze względu na zakres obowiązków w codziennej pracy. Wciąż jednak dynamicznie rozbudowujemy nasz dział księgowości, więc często szukamy kolejnych osób. Zawsze warto więc zaaplikować i zostawić swoje dane kontaktowe do kolejnych rekrutacji. Po przesłaniu CV, rekrutacja jest 2-etapowa i składa się z dwóch spotkań. Pierwsza rozmowa odbywa się bezpośrednio z działem HR. Jest to okazja nie tylko do lepszego poznania Kandydata, lecz również lepszego poznania nas jako firmy, dowiedzenie się więcej o pracy z nami czy dostępnych benefitach (takich jak m.in. niesamowite spotkania i wyjazdy integracyjne w naszym zespole). Drugi etap rekrutacji obejmuje spotkanie z Managerem działu Księgowości i skupiamy się na sprawdzeniu kompetencji twardych. Wiemy, że czekanie na odpowiedź w sprawie pracy może być stresujące, dlatego każdy etap rekrutacji zakończony jest informacją zwrotną (niezależnie od wyniku rekrutacji). :) Panie Leszku, zachęcamy do przesłania swojego CV mailowo na adres: [email protected]. Nasz zespół nie przestaje się rozwijać, również w dziale księgowości. Pana aplikacja trafi bezpośrednio do naszego działu HR-u, który skontaktuje się z Panem, jeśli pojawi się nowa oferta w przyszłości. Pozdrawiamy.
Robert Bok

04.05.2023 09:01

Pracuje przez biuro w legnicy. Ogolnie jest spoko. Kilka ofert przedstawili od renki, rozmowa była po kilku dniach i pracuje od 4 miesięcy. Wczoraj dostałem smsa, ze będą dni otwarte i jakies konkursy w maju. Na pewno podejde, może akurat cos wygram – byłoby milo :D Pozdrawiam dzieczczyny z biura. Zawsze mile i usmiechniete, mega pomagaja !
Andriej

08.05.2023 10:42

Widziałam na mieście plakat, że te dni otwarte będą 20 maja. Chyba też podejdę i zobaczę oferty jakie będą dostępne. gdzie dokładnie pracujesz? Jakie są warunki?
Krzychu

28.04.2023 09:11

Praca w porzadku, warunki dobre i zawsze płacą na czas. Wyjazd i zakwaterowanie dobrze zorganizowane - dostałem adres i trafiłem. Pracuje, zarabiam i jestgit

02.05.2023 15:48

Pani Emilio, aktualnie zatrudniamy na stanowiska takie jak pracownik produkcji, spawacz czy elektryk. Posiadamy również oferty dla Pracowników z mniejszą znajomością języka niemieckiego - jednak zależy to od wybranego zlecenia. Wszystkie nasze aktualne oferty pracy znajdzie Pani m.in. na naszej stronie: https://mrjob.pl/oferty-pracy/ Zapraszamy również do kontaktu bezpośrednio z naszym działem rekrutacji. Kontakt do naszych Rekruterów: Ola: +48 600 787 656 Kasia W: +48 692 848 424 Alina: +48 536 262 629 Martyna: +48 730 212 828 Kinga: +48 534 202 626 Agnieszka: +48 536 262 020 Pozdrawiamy. :)

02.05.2023 08:03

Pierwszy raz wyjazd z tą agencją i okazał się niezbyt przyjemny. Mieszkanie w którym mieszkaliśmy to jakaś masakra może i ładnie wyglądało na zdjęciach ale to co się tam działo było porażką, kilkanaście karaluchów na mieszkaniu, odkręcenie wody w kuchni wiązało się z zalaniem łazienki, kable wisiały sobie koło wody, gdzie w każdym momencie mogło się zrobić zwarcie. Panie w biurze nie doinformowane w pewnych kwestiach. Co do wypłaty jest to na plus zawsze na czas, praca też spoko. I dużym atutem jest dofinansowanie przejazdu.

02.05.2023 15:38

Szanowny Panie Anonimie, miło nam, że pozytywnie ocenia Pan naszą terminowość, pracę na zleceniu czy oferowane zwroty. Jednocześnie, zgadzamy się, że opisywane przez Pana warunki mieszkaniowe są jak najbardziej niedopuszczalne i nie powinny mieć miejsca. Tym bardziej, że jako agencja zawsze dokładamy wszelkich starań, aby organizowane przez nas zakwaterowania spełniały wyznaczone standardy oraz były komfortowe do codziennego mieszkania. Czy warunki mieszkania zostały zgłoszone do Managera Kontraktu? Prosimy zgłosić opisaną sprawę i opisać dokładnie sytuacje na zakwaterowaniu swojemu managerowi – zapewniamy, że podejmiemy odpowiednie kroki, aby zapewnić Państwu komfortowe warunki mieszkaniowe, które pozwolą na spokojną pracę w Niemczech. Pozdrawiamy.

26.04.2023 10:03

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej?

02.05.2023 15:11

Jako agencja pracy z kilkunastoletnim doświadczeniem, doskonale wiemy, że przyjazna i dobra atmosfera miejsca pracy to ważny aspekt codziennej pracy. Tym bardziej że niezależnie od branży czy stanowiska, każdy z nas spędza w pracy sporą część swojego tygodnia. Zawsze dbamy więc, aby nasi pracownicy mogli pracować w miejscach, gdzie będą czuć się dobrze. Aby to zapewnić, szczegółowo sprawdzamy miejsce oraz warunki pracy i regularnie badamy zadowolenie naszych Pracowników nie tylko z miejsca pracy, lecz także z relacji ze współpracownikami czy kierownikiem. I jest nam niezwykle miło, że w ostatnich Badaniach Satysfakcji Pracowników MR JOB 2022 nasi Pracownicy ocenili swoje miejsca pracy w Niemczech na średnią ocenę 4,2 z 5, a miejsca pracy w Polsce na 4,5 z 5. :) Pozdrawiamy.
Michał

24.07.2021 17:50

Tak szczerze, to Mr Job jest pierwszą agencją z którą nie miałem absolutnie żadnych problemów..

15.03.2022 08:52

Szanowny Panie XL, jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości co do wysokości swojego wynagrodzenia, zapraszamy do kontaktu z Panią Anetą Kläsener - Managerem Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych, email: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie!
No ba.

30.04.2023 11:39

Na wstępie aplikacji miałem problem, mam negatywne podejście, wręcz z dystansem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej?

Olek

25.04.2023 16:56

Mega szybka rekrutacja, dzięki czemu szybko zaczyna się pracę. Warunki w Legnicy ok, nie mam uwag
wojtek

22.04.2023 02:00

Zakwaterowanie super, czysta kuchania i łazienka ok, wypłata zawsze na czas - a nawet szybciej na koncie. Wszystkie godziny się zgadzaja. Kilka miesięcy pracy jako spawacz i współpracę oceniam bardzo dobrze.
radek

19.04.2023 17:44

Wszystko ok! Świetny kontakt z koordynatorem, ze wszystkim pomogła i wiele wyjaśniła. Wsystarczyło zadzownić i od razu dostałem odpowiedź. Zero czekania na niewiadomo co. Sama praca też spoko! Nie było problemu pojechac z kolega.

20.04.2023 13:44

Pani Julio, mamy nadzieję, że jeden z Pracowników odpowie na Pani pytanie o swoich wrażeniach z oferowanego zakwaterowania. Z naszej strony możemy dodać, że każdorazowo oferujemy bezpłatne i zorganizowane zakwaterowanie naszym Pracownikom. Pokoje są z reguły 1 lub 2 osobowe, a ilość osób w mieszkaniu zależy od wielkości zakwaterowania, możliwości mieszkaniowych w okolicy czy preferencji Pracowników. Wybierając zakwaterowanie dla naszych Pracowników, kierujemy się ich wygodą oraz lokalizacją - a wszystkie mieszkania muszą spełniać określone przez nas standardy. Niezwykle cieszy nas zatem, że w ostatnich Badaniach Satysfakcji Pracowników MR JOB w roku 2022 aż 87%* ankietowanych oceniło zapewniane przez nas warunki mieszkaniowe w Niemczech jako dobre. :) Pozdrawiamy.
Ktos

26.03.2023 12:04

Czy to prawda,że jeżeli w danym miesiącu było się na l4 to 2 dni wolne za ten miesiąc nie przysługują? Jest jakaś ustawa która o tym mówi?

27.03.2023 14:37

Dla współpracy, jaką jest praca tymczasowa, wymiar urlopu wypoczynkowego regulowany jest zgodnie z art. 17 ust. 1 ustawy z dnia 9 lipca 2003 r. o zatrudnianiu pracowników tymczasowych. A Pracownikowi tymczasowemu przysługuje urlop wypoczynkowy w wymiarze dwóch dni za każdy miesiąc pozostawania w dyspozycji pracodawcy użytkownika lub więcej niż jednego pracodawcy użytkownika. W przypadku zwolnienia lekarskiego Pracownik nie pozostaje w dyspozycji Pracodawcy Użytkownika i w związku z tym nie nabiera prawa do urlopu wypoczynkowego w tym okresie. W razie dodatkowych pytań dotyczących zasad urlopu, zapraszamy do kontaktu z dedykowanym Opiekunem Pracownika. Jego dane znajdują się w "ABC Pracownika", dokumentach otrzymanych przy zatrudnieniu, jak również w mailu powitalnym. Pozdrawiamy.
karol

16.02.2023 02:57

Bardzo duża pomoc kordynatorów, załatwili wszystkie formalności. Pierwszy wyjazd, ale na pewno nie ostatni

23.03.2023 17:23

Śmiech na sali wielokrotnie temat był poruszany z opiekunem projektu i to przez wielu pracowników .

24.03.2023 08:59

Panie Bartku, Jaki pisaliśmy wcześniej, każdy Pracownik ma prawo do urlopu wypoczynkowego, a przedłużający się brak zgody jest niedopuszczalny i niezgodny z wartościami naszej agencji. Prosimy o przesłanie dokładnych informacji oraz opisu problemu mailowo na adres: [email protected] Pozwoli nam to sprawdzić, jak dokładnie wygląda sytuacja oraz niezwłoczne ją rozwiązać, aby mógł cieszyć się Pan odpoczynkiem. Pozdrawiam, Aneta Kläsener Manager Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych
Ludwik

20.02.2023 01:20

Szybko załatwili pracę na produkcji w Legnicy, bez zbędnych formalności i przez błyskawiczną rekrutację. Pozdrawiam p. Michaline

10.03.2023 15:12

Panie Ludwiku, dziękujemy za Pana opinię. Pozdrowienia zostały oczywiście przekazane. :) Miłego dnia!

Kontakt - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Zamkowa 8 59-220 Legnica

Branża główna: Praca tymczasowa

Wiertniczy

08.03.2023 13:45

W tej agencji polecam jedynie tylko to ,że wypłata jest na czas.Inne sprawy dotyczące tej agencji odradzam: -zła komunikacja między koordynatorami a pracownikiem -o wnioskach za dofinansowanie za dojazdy informują dopiero po miesiącu czasu (pracownik jest minimum miesiąc czasu w plecy z pieniędzmi za dojazdy) -jesli przedstawiasz merytorycznie sprawę i masz w 100% rację np. co do zwrotów jakich agencja zapewniała przy podpisywaniu umowy ,nie masz na co liczyć ze strony agencji na prawdę i wymyślają jakieś błache wymówki -i te papiery ciągle wypełniać i wysyłać listownie do agencji...(drukowanie,wypełnianie,druczki itp.) ,koszmar

10.03.2023 15:11

Szanowny Panie WIERTNICZY, Bardzo nam przykro, że negatywnie ocenia Pan naszą współpracę, która rozpoczęła się w styczniu 2023 roku. Warto jednak podkreślić, że sprawdziliśmy dotychczasowe rozmowy z naszymi koordynatorami i zawsze mógł Pan liczyć na kontakt telefoniczny oraz mailowy, zarówno z dedykowanym Opiekunem Pracownika oraz z Managerem Kontraktu. Co więcej, wiele prób naszego kontaktu pozostawało bez odpowiedzi z Pana strony. Odnosząc się jednak do bezpośrednio do Pana zarzutów, nie możemy zgodzić się, że został Pan potraktowany niesprawiedliwie w zakresie zwrotów. Zasady są takie same dla wszystkich Pracowników i działają w naszej firmie już od lat. Dostarczona przez Państwa faktura do zwrotu nie miała wyszczególnionych nazw zakupionego towaru. Przez to nie mogła zostać rozliczona jako zakup odzieży roboczej, o czym zostali Państwo natychmiast poinformowani. Jako agencja wierzymy we współpracę na przejrzystych zasadach, dlatego zasady zwrotów zawarte są m.in. w Informatorze „ABC Pracownika”. A każdy Pracownik otrzymuje także maila powitalnego, w którym przybliżone są najistotniejsze tematy - w tym zasady zwrotów poniesionych kosztów. Warto również zaznaczyć, że zwrot kosztów dojazdu do miejsca pracy nie jest obowiązkiem pracodawcy, lecz wyłącznie jego uprawnieniem. Aby ułatwić Państwa pracę w Niemczech, oferujemy takie dofinansowanie, zgodnie z określonymi warunkami (m.in. zasadą, że gdy kilka osób dojeżdża jednym samochodem, zwrot przysługuje tylko jednej z tych osób), które przedstawione zostały Panu bezpośrednio przez Opiekuna Pracownika w rozmowie telefonicznej. Aktualnie zatrudniamy ponad 800 Pracowników i w każdym tygodniu rozpoczynamy współpracę z nowymi Kandydatami. I to właśnie dla Państwa bezpieczeństwa – wszystkie formalności wymagają wypełnienia odpowiednich druków czy przesłania dodatkowych dokumentów. Dzięki temu, zarówno My, jak i nasi Pracownicy, mamy pewność, że m.in. Państwa wynagrodzenie trafi terminowo na odpowiednie konto bankowe. Nie uważamy, więc tego za wadę naszej współpracy, ponieważ pozwala nam to oferować w pełni legalne i bezpiecznie zatrudnienie Pracownikom, którzy obdarzyli nas swoim zaufaniem. Pozdrawiamy.
Ktoś.

10.02.2023 15:32

Gdybym mógł dałbym Zero...Najgorsza Agencja w jakiej pracowałem.Człowiek dowiaduje się prawie pod koniec tygodnia ze nagle dostaje wypowiedzenie .Chodząc do pracy robiąc przysłowiowe swoje no bo przecież jak można pracować jak się jest zastępstwem za kogoś...I najlepsze jest to ze do wypłaty daleko a do końca tygodnia trzeba opuścić mieszkanie do godziny .0.00 i bądz tu mądry i nagle szukaj transportu bo nagle dostajesz wypowiedzenie.. ich to nie obchodzi czy masz za co wrócić nawet królewny podały by jakiś numer do busa bo na pewno są z takimi firmami w kontakcie. Druga sprawa Podobno język nie wymagany a przychodzisz do pracy i 95% procent ludzie mówiący w języku Niemieckim .. Szkoda ze z nikim po Angielsku nie porozmawiasz ale tego w biurze ci nikt nie powie. Trzecia kwestia to Niby darmowe mieszkanie które i tak jest odciągane z wypłaty ale najlepszy mankament to ze Ogrzewanie w danym mieszkaniu nie jest grzane od około 22 do 6 rano budzisz się a tam z 16 stopni w mieszkaniu obłęd. Do tego nikt nie powiedział ze pralka płatna 2 euro które wciąga i nie oddaje dobry patent. Internet do Bani dojazdy do pracy na własną rękę do Bani.Z jednym agentem dojadę fajnie na czas do pracy z drugim na ostatnią chwile i nie radzę Aplikować na takie oferty ze niby z kimś się będzie jezdziło do pracy. Generalnie firma nadaje się na publikacje do (usunięte przez administratora) jako jedna z najgorszych pomyślę o tym.Do tego za taką stawkę w takich warunkach to proszę .Mój członek z rodziny 12 lat temu miał więcej miesięcznie niż oferowane stawki przez to biuro istny dramat i nie Polecam z całego serca. Bo człowiek jedzie zarobić a wraca po chwili z Niczym a wycieczkę za granicę to sobie można samemu ogarnąć .Nie polecam !
Gurol

09.03.2023 14:30

Zgadzam się z kolegą wyżej co do zimnych warunków w mieszkaniu, aż (usunięte przez administratora) do (usunięte przez administratora) się chowa.

10.03.2023 09:46

Szanowny Panie KOLEGA, sytuacja z ogrzewaniem została niezwłocznie rozwiązana przez Managera Kontraktu. Co więcej, od 30 stycznia i do dnia dzisiejszego, w mieszkaniu mieszka tylko dwóch naszych Pracowników, którzy nigdy nie zgłaszali podobnych problemów lub zastrzeżeń. A sytuacja z ogrzewaniem rozwiązana została jeszcze przed rozpoczęciem przez nich pracy na tym zleceniu. Mając jednak na uwadze wcześniejszy problem (niewynikający z naszej strony), dedykowany Opiekun pytał czy warunki na mieszkaniu są w porządku oraz jak oceniają zakwaterowanie po rozpoczęciu współpracy. Opisywany przez Pana problem nie został zgłoszony - zarówno wtedy, jak i w ostatnich tygodniach naszego regularnego kontaktu z Pracownikami. Zawsze staramy się, aby zapewnione mieszkania spełniały wysokie standardy i były komfortowe niezależnie od pory dnia. A w razie problemów lub zastrzeżeń doradzamy kontakt z Managerem Kontraktu, który na bieżąco wspiera naszych Pracowników w kwestiach zakwaterowania i kontaktu z właścicielem. Dane dedykowanego Opiekuna oraz Managera znajdują się zawsze w dokumentach przekazanych przy zatrudnianiu (m.in. w Informatorze ABC Pracownika) oraz w przesłanym mailu powitalnym. Jednocześnie, jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości, co do pracy naszych koordynatorów, prosimy o przesłanie informacji wraz z opisem sytuacji mailowo na adres: [email protected] Pozdrawiamy.

05.03.2023 15:05

Moje pytanie jest takie dlaczego w umowie zapisane jest 24 dni urlopu jeśli polskie prawo przewiduje 21 lub 26 w zależności od ilości przepracowanych lat a niemieckie prawo przewiduje 30?. Dlaczego nie jest wypłacana dieta jaka przysługuje pracownikom w delegacji? Dlaczego nadgodziny wypłacane są dopiero po 46 h pracy skoro w Polsce obowiązuje 40sto godziny tydzień pracy a w Niemczech 39godzinny? Byłbym wdzięczny za odpowiedź na te nurtujące mnie pytania

08.03.2023 13:25

Panie Bartku, wszystkie te elementy związane są z formą współpracy, jaką jest praca tymczasowa oraz obowiązujące ją przepisy. Umowa przewiduje 24 dni urlopu, ponieważ urlop wypoczynkowy przysługuje Pracownikowi tymczasowemu w wymiarze 2 dni za każdy miesiąc pozostawania w dyspozycji jednego pracodawcy-użytkownika. W przypadku urlopu i ekwiwalentu za niewykorzystany urlop nie obowiązują przepisy Kodeksu Pracy, tylko Ustawy z dnia 9 lipca 2003 r. o zatrudnianiu pracowników tymczasowych z późniejszymi zmianami. Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (zgodnie z definicją art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie jako miejsce jej wykonywania (tak jak jest to w przypadku umowy o pracę tymczasową), nie odbywa zatem podróży służbowej i jest to znacząca różnica. Jednocześnie, w ramach diety nie są przyznawane m.in. zwroty kosztów za przejazd czy w pełni opłacone i zapewnione zakwaterowanie. A nasi Pracownicy mają te elementy zapewnione. Naliczanie nadgodzin związane jest ze stosowanym Układem Taryfowym w umowie o pracę tymczasową - to właśnie on dyktuje liczenie nadgodzin od 47 godziny w tygodniu. Więcej o Układzie Taryfowym znajdzie Pan tutaj: https://www.personaldienstleister.de/fileadmin/user_upload/11_Publikationen/Tarifvertrag-Zeitarbeit-Basistarifwerk-Juni-2022.pdf Panie Bartku, zapraszamy również do zapoznania się z FAQ na naszej stronie, który szerzej przybliża najważniejsze kwestie naszej współpracy. Link: https://mrjob.pl/dla-pracownikow/faq-najczesciej-zadawane-pytania/ :) Pozdrawiamy!

08.03.2023 17:19

Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź. Pozdrawiam

24.02.2023 12:16

Dzień dobry wszystkim byłam zatrudniona przez tą agencje mam same pozytywne opinie mieszkanie super osoby które mieszkały razem z nami naprawdę w porządku praca jak każda inna raz lepiej raz gorzej ale to już nie jest zależne od agencji warunki umowy są takie jak podpisujesz wypłata zawsze na czas a nawet szybciej czasami godziny pracy zawsze się zgadzają fiszki dostajesz co miesiąc dzień po wypłacie.Szybko dostałam świadectwo pracy oraz pity rozliczeniowe jeden do Niemiec a drugi do Polskiego urzędu nie mam absolutnie nic do zarzucenia panie które tam pracują są bardzo miłe i bardzo pomocne jak jest jakiś problem na mieszkaniu lub nie masz jak dojechać do pracy wystarczy zadzwonić powiedzieć a tam panie już się zajmą i problem rozwiążą...bardzo rzetelna firma polecam ją każdemu z całego serca nie bójcie się bo (usunięte przez administratora) na pewno nie zostaniecie....Pozdrawiam wszystkie Panie z Mr Job

08.03.2023 13:33

Pani Kasiu, dziękujemy za podzielenie się swoim doświadczeniem ze współpracy z nami. Bardzo nam miło, że mogliśmy wspierać Panią w trakcie pracy w Niemczech i cieszymy się, że poleca nas Pani innym Pracownikom. :) Również pozdrawiam serdecznie!
Jan12

08.03.2023 08:01

Po jakim czasie od zakończenia umowy wysyłają państwo świadectwo pracy?

08.03.2023 12:51

Panie Janie, świadectwo pracy wysyłane jest do 7 dni po zakończeniu stosunku pracy. Pozdrawiamy.
Żona pracownika

06.03.2023 13:14

Zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat tej agencji pracy.Już na samym początku pojawia się masa problemów.Między innymi z podstawowymi zasadami.Jak chcesz jechać na EKUZ jako turysta.. to życzę powodzenia.A na miejscu okazuje się nagle że masz umieć Niemiecki...jakiś żart!
Kasiola

08.03.2023 05:42

Tylko, że jest EKUZ na wyjazd do pracy za granicę

08.03.2023 12:45

Szanowna Pani ŻONA PRACOWNIKA, EKUZ, czyli Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego, którą polecamy wyrobić każdemu Pracownikowi wyjeżdżającemu do pracy w Niemczech, to dokument unijny. Potwierdza on prawo Pracownika do bezpłatnego leczenia na terenie Państw UE. Nie jest to EKUZ dla turystów jak Pani pisze, ponieważ karta dla Pracowników wydawana jest w związku z wykonywanie pracy za granicą i na podstawie dokumentu A1. Każdorazowo, dedykowany Opiekun Pracownika przekazuje wszystkie przydatne informacje o EKUZ (w tym m.in. jak ją wyrobić) na początku zatrudnienia. Zawsze dokładamy wszelkich starań, aby wyjazd do pracy w Niemczech był komfortowy, a Pracownik otrzymał wszystkie informacje dotyczące przyszłego zatrudnienia. W zatrudnieniu mamy wielu Pracowników bez znajomości języka niemieckiego, którzy chwalą sobie naszą współpracę i codzienne wsparcie. A nasi Rekruterzy zawsze dokładnie informują, czy język niemiecki będzie wymagany na zleceniu i jeśli tak, to w jakim stopniu. Każdorazowo zależy nam na jak najdłuższym kontrakcie i pobycie pracownika w Niemczech. A zatrudnianie Pracowników bez znajomości niemieckiego na oferty pracy z wymaganym językiem na stanowisku prowadziłoby jedynie do frustracji i byłoby zdecydowanie nieekonomiczne dla każdej ze stron. Każdy Pracownik może również zgłosić dodatkowe uwagi lub pytania bezpośrednio do swojego Managera Kontraktu lub Opiekuna. Do czego zawsze zachęcamy, ponieważ pozwoli nam to na bieżące rozwiązanie zgłaszanych zastrzeżeni oraz rozwianie wszelkich wątpliwości dotyczących zasad współpracy. Dane dedykowanego Opiekuna oraz Managera znajdą Państwo w dokumentach przekazanych przy zatrudnianiu (m.in. w Informatorze ABC Pracownika) oraz w przesłanym mailu powitalnym. Pozdrawiamy.
Kasia:)

05.03.2023 15:11

Szkoda ze agencja nie ma oferty na produkcje spożywcze a kontakty wtedy są dłuższe tylko więcej ofert dla stolarzy murarzy itp
Rysiek

25.02.2023 21:17

Oferują dobre warunki i uczciwe płace. Polecam, jeśli poszukujecie pracy.
Mateusz

23.02.2023 21:15

Agencja zaoferowała mi świetną ofertę! Raz byłem i jade jeszcze raz!

17.02.2023 15:46

Polecam! Praca jako spawacz MAG bardzo mi odpowiada. Jeśli chcem sobie dorobić, jest opcja nadgodzin.
Maciek

12.02.2023 21:22

Zorganizowali i opłacili zakwaterowanie w świetnych warunkach. Problem z głowy. Wszystko na plus!

14.02.2023 13:27

Panie Maćku, dziękujemy za podzielenie się swoim doświadczeniem ze współpracy z nami. :) Pozdrawiamy!
Krzysiu

11.02.2023 13:07

Agencja to porażka przez wielkie "P", a szefowa tego "bagna" w rozmowie telefonicznej wykazała się ogromną arogancją, jak by była jakimś Bóstwem i ona decyduje czy wypłaci pieniądze na konto bo takie ma widzi mi się, rżnie paniusie jakąś ...dnooooo
Mikołaj

12.02.2023 08:56

Tu również zostawię taktyczny komentarz bo jestem ciekaw jak się do tego agencja ustosunkuje

14.02.2023 13:19

Szanowny Panie Krzysztofie, opisany przebieg rozmowy z pewnością nie odpowiada codziennym standardom oraz wartościom naszej firmy. Prosimy o szczegółowe opisanie sytuacji mailowo pod adresem: [email protected] – zapewniamy, że sytuacja zostanie dokładnie rozpatrzona przez Managera Zespołu ds. Pracowników Zagranicznych oraz podejmiemy odpowiednie kroki w celu jej rozwiązania. Bardzo zależy nam na Pracownikach i relacji z nimi, dlatego będziemy wdzięczni za dokładną informację. Na ten moment ze względu na brak szczegółów, ciężko nam sprawdzić przedstawioną rozmowę oraz odnieść się do Pana zastrzeżeń. Pozdrawiamy.
Ciekawa

07.02.2023 18:19

Witam, jak wygląda sprawa przedłużenia kontraktu? Czy to okres 6 czy 12 miesięcy? Oraz kiedy trzeba byłoby się zdecydować na przedłużenie umowy

08.02.2023 15:27

Pani Ciekawa, kwestię długości pracy na jednym zleceniu określa określa Ustawa z dnia 9 lipca 2003r. o zatrudnianiu pracowników tymczasowych z późniejszymi zmianami. Łączny czas pracy tymczasowej na rzecz tego samego Kontrahenta (czyli pracodawcy-użytkownika) nie może przekroczyć 18 miesięcy w okresie obejmującym 36 kolejnych miesięcy. Jeśli Pracownik jest zainteresowany przedłużeniem umowy, przesyłany jest odpowiedni aneks - umowa zawierany jest na okres kolejnych 12 miesięcy. Pracownik może kontynuować pracę u innego Kontrahenta (czyli innego pracodawcy-użytkownika) do czasu jej zakończenia (również otrzymuje wtedy odpowiedni aneks na zmianę pracodawcy-użytkownika). Wszystkie formalności związane z przedłużeniem współpracy mają miejsce przed zakończeniem trwania umowy - decyzję warto rozważyć zatem wcześniej. :) Pozdrawiamy.
Kapii12

04.02.2023 18:20

Witam czy wysyłacie pit rozliczeniowy po Polsku aby się rolizczyć w Polsce?

06.02.2023 11:46

Tak, PIT-y do obowiązkowego rozliczenia podatków w Polsce będą umieszczone na platformie - do pobrania przy użyciu kodu przesłanego SMS'em. Dodatkowo, wszyscy Pracownicy otrzymali już drogą mailową niemieckie PIT-y. Rozliczenie w Niemczech nie jest obowiązkowe, jednak z doświadczenia zalecamy je zrobić, ponieważ często Pracownicy mogą liczyć na miły zwrot. :) Pomocne w rozliczeniu w Niemczech są kancelarie podatkowe, które specjalizują się w tej dziedzinie. Pozdrawiamy.

Zostaw merytoryczną opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej