MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
4 136 6 1

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

anonymous

WITAM , MAM PYTANIE CZY WARTO SIE ZATRUDNIC W FIRMIE MR JOB , MONTER WENTYLACJI DOSWIADCZENIE 2,5 LETNIE , JAK WYGLADA PRACA , SAMEU ? , W PARACH ?. BERLIN

rayman
@anonymous 26.06.2018 15:14

Przeczytaj sobie opinie i wyciagnij odpowiednie wnioski , te pozytywne to raczej autoreklama , a negatywne to prawdziwe wpisy bylych pracownikow , radze ci nie idz w to , po doswiadczeniach z ta firma mam niemiłe wspomnienia , szukej czegos innego ..

tomek
@rayman 28.06.2018 22:19

A ty coś napisałeś o MR Jobie , czy tylko robisz z siebie durnia??? Dają gówniane pieniądze , ale są w terminie i na czas... Jak ci nie pasuje zatrudnij się w limnus work Kraków = tam przyjdą ci rachunki za nie twoje kredyty.... WNIOSEK = MAŁO ALE W TERMINIE NAWET JAK NIEMIEC DA TYŁKA.... Nie polecam , bo sam planuję zmianę , ale na start jest ok

rayman
@tomek 13.07.2018 20:44

A wogóle to opisz tutaj : kiedy u nich pracowałeś? , co robileś? jak było ? Jestem ciekaw jak w twoim przypadku wyglądała współpraca z tą firmą ? Otwórz sie poprostu , ja jestem ciekaw pozdrawiam ''Dureń''

poldek

ile wyjdzie z 14 brutto przy180 godziach na ręke przy 1 grupie podatkowej

poldek

Ile wyjdzie przy 14 brutto I netto przy 180 godzinach

Maksym.UA

Не смотря на то что девочки имеют очень много работы, обслуживание хорошое .И консультанты делают приглашения,карты, советуют куда к врачу идти.Для человека который первый раз в Польше это очень важно.Конечно же всем не угодишь,а что поделаешь,сколько людей,столько и мнений.

Elektryk-Janek

Czytam od czasu do czasu te opinie i nie wierzę czasem w to co wypisywane jest. Dla mnie wszystko pozytywnie, wynagrodzenie zawsze na czas, chce zarobić wiecej to potrzaskam kilka nadgodzin i jest dobrze . Zakwaterowanie spoko, jak cos sie nie podoba to mozna poprosić i postarają się zmienić. Pracuje sie w zespołach wiec języka nie muszę znac. Ludzie na budowie calkiem spoko. MR JOB ma dużo zlecen wiec jak jakies sie konczy to zawsze zapewnią ciaglosc6. Tylko trzeba być dobrym pracownikiem a nie pseudo. Pewnie czesc tych opini piszą osoby ktore albo pochlaly albo udają fachowców a pozniej sie dziwią ze zjeżdżają. Ogólnie polecam

M_Elek

Witam firma Mr JOB wypłaca na czas pieniądze to się zgadza ale zawsze jakoś nie mogę sie doliczyć dlaczego raz jest tak a raz inaczej . za zwroty za przejazd możecie zapomnieć i za zjazd zawsze coś jest nie i to słyszałem od 12 pracowników razem ze mną a ni razu nie dostaliśmy za przejazd . kontrahent zależy jak trawisz . Pani Aneta potrafi na niewygodne pytania się rozłączyć i nie odbierać. pomocy w nadaniu numeru podatkowego możecie zapomnieć nie ma takiej pomocy masz to załatwić a jak nie to najgorsza grupa podatkowa . jedyna osoba to chyba Marta w zespole zawsze zapyta jak się pracuje jak warunki mieszkalne i zawsze odpowiada na sms

tomek
@M_Elek 04.04.2018 12:07

bredzisz jak moja teściowa. Jak nie umiesz przeczytać kwitka z wypłaty , to daj sobie spokój z wyjazdami za granicę. Robiłem już z takim pajacem dla którego kwota brutto , to była kwotą netto , a potem wyzywał mr joba , że mu za mało przelali na konto. Jak nie znasz języka , to kiepsko jest - chyba ,że jest ktoś , kto na miejscu ogarnia tematy. Z meldunkiem już jest nieaktualne , bo wyczaili myk ,że 3 miechy możesz robić bez meldunku- wreszcie.... Na przejazdy trzeba mieć fakturę vat wystawioną na joba , ale bardziej opłacasię odpisać to z niemieckiego podatku - 0,30 euro od km... Ja tak chapnąłem 600 jurków.

Anula

A co z pracą na produkcji chleba jak jest jakie warunki

hegon

Potencjalni przyszli pracownicy tej firmy-dobrze wam radze (jako były pracownik tej firmy), DAJCIE SOBIE Z NIMI ŚWIĘTY SPOKÓJ !!!!!!!!! przez telefon bedzię wszystko kolorowo i elegancko , a potem się dowiecie jak już podpiszecie umowe i bedziecie za granicą ja to na własnej skórze odczułem i was przestrzegam , Nie są warci zaufania!!!!!!!!!!

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@hegon 06.06.2018 19:21

Panie HEGON, co takiego sie wydarzyło przed czym Pan przestrzega przyszłych pracowników? Prosze opisać szczegółowo, chlelibyśmy sie ustosunkować do Pana opinii.

hegon
@MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej 07.06.2018 09:19

I w czym to pomoże ? Teraz już w niczym , przekonałem się jaka jest z wami współpraca i wątpie w to żeby siępowtórzyła , sami jesteście sobie winni takiej opini!!

Monter wentylacji

Co ile można zjerzdzać do Polski ? Ile godzin w miesiącu wypracować ?

MR JOB
@Monter wentylacji 16.05.2018 04:18

Ilość godzin naszych pracowników na stanowisku Monter wentylacji za miesiąc maj wyniosła ok. 185h . Jeśli chodzi o kwestie związane ze zjazdami do Polski, to urlop ustala się indywidualnie z Kierownikiem budowy. Za każdy przepracowany miesiąc należy się 2 dni urlopu. Mamy nadzieję, że nasza odpowiedź sprostała oczekiwaniom. Zachęcamy do kontaktu z biurem.

Rob

Narzekacie na MR JOB a i tak wracacie,bo gdzie indziej (usunięte przez administratora)

zawiedziony

MR Job to wielka lipa .obiecują wiele , ale nic z tego. przez telefon każda pani wiele obiecuje .rzeczywistość jest brutalna. zdecydowanie nie polecam.

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@zawiedziony 05.04.2018 18:00

Dzien dobry, przykro nam ze jest Pan zawiedziony. Jednak bardzo prosimy o opisanie co Pana zawiodło, na pewno znajdziemy dla Pana satysfakcjonujące rozwiązanie.

Ad
@zawiedziony 05.04.2018 18:00

Ale co Cię zawiodło ? Że trzeba pracować ..?

Hydraulicy Berlin D

Bardzo chcę pochwalić firmę MR JOB gdyż wypłata wpywa na konto w czasie jak 10 to 10 jezeli 10 dzien miesiąca wypada w sobote wtedy wyplata na 9tego. Wypłacane są koszty podróży . Pani Marta wywiązuję się ze swoich obowiązków w jak najlepszym stylu załatwia bardzo dobre mieszkania ( z basenem ) miła sympatyczna nie ma problemów z kontaktem z pracownikami

Elektryk

Pracuję w firmie MR JOB już pół roku, jak dotąd nie miałem nigdy żadnych problemów. W szczególności chciałbym pozytywnie się wypowiedzieć na temat Pani Marty, która bez względu na porę dnia jest nadzwyczaj miła oraz pomocna, wszystkie niejasności załatwia od ręki czy to święto czy też nie. Jest niezwykle przyjacielską i troskliwą osobą. Moim zdaniem Pani Marta stanowi wzór godny naśladowania jeżeli chodzi o obowiązki którch się podejmuje, a zarazem osobowość której można zaufać i na której można polegać. Zdecydowanie zasługuje na więcej niż zwykłe dziękuję. Przede wszystkim właśnie dla takich osób warto podjąć współpracę z tą firmą. Pozdrawiam Damian.

HARRY1000

Proszę mi powiedzieć skąd te sumy ??? Jak ktoś to liczy ??? Z podanych d. niżej wyliczeń wynika że. 12€ ×174 daje 2184 brutto skoro daje 2088 ??? A 12 € ×242 daje 2958 brutto skoro daje 2904 ??? Czekam właśnie na wypłatę dostanę na rękę to napisze jakie są realia. Pozdrawiam

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@HARRY1000 30.03.2018 10:49

Prosze wskazać dokładnie o którym przykładzie Pan pisze, wówczas postaramy sie opisać go dla Pana czytelniej.

HARRY1000

A i ważne ...tak na poważnie wcale u nich nie pracujesz ! Ty jesteś w ich bazie na 6 miesięcy taka podpisuje umowę ,pracodawca polski niemiecki czy inny ma zapotrzebowanie na danego pracownika oni cie wysyłają do pracy . Nie masz wpływu gdzie będziesz pracował i z kim . Dobrze trafisz to bajka źle no to lipa . Jedni pracodawcy chcą pracować tylko po 8 g i poniedziałek - piątek u innych robisz jak i oni np. 12 dziennie 7 dni w tygodniu. No i tu jak kto uwaza dobrze to czy źle... kwatery jak trafisz raz lepiej raz gorzej. Jakieś pytania walce jak w dym .

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@HARRY1000 30.03.2018 11:01

Panie HARRY1000, Musimy sprostować ww. wypowiedz: 1. pracownicy oddelegowani do Pracy do Klientów do Niemiec sa oddelegowani tylko do Klientów na terenie Niemiec, nie ma możliwości aby pracował Pan na podstawie tej samej umowy w innym kraju 2. Pierwsza umowa o pracę podpisywana jest na okres 6 miesięcy, jeśli dane kontrakt trwa krócej wówczas otrzymuje Pan propozycje podpisania aneksu z uwzględnieniem nowego miejsca pracy na terenie Niemiec

Karolina

Czy podpowiecie jakie prace dla kobiet ma agencja? Jakie kierunki są dobre?

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@Karolina 16.03.2018 17:35

Czy interesują Panią oferty w Polsce czy za granicą?

bil

dopłaty za przejazd z Polski do Niemiec i z powrotem, nie wierzcie w te bzdury ja do tej pory nie otrzymałem pełnego wzrotu

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@bil 04.03.2018 18:09

Panie BIL zwroty z Polski do Niemiec i z powrotem ma Pan zagwarantowane w umowie o prace jaka Pan podpisuje. Poniżej fragment umowy mówiący o zwrotach: "§ 6 12. Pracodawca zwraca Pracobiorcy jednorazowo koszty przejazdu do miejsca pracy (z Polski do Niemiec), do maksymalnej wysokości 60 EURO. Zwrot zostanie dokonany po dostarczeniu do Pracodawcy oryginałów rachunków, w terminie do 25-go dnia miesiąca za miesiąc poprzedni. 13. Zwrot określony w § 6 pkt. 12 przysługuje Pracobiorcy wyłącznie jeżeli jest uzgodniony z Pracodawcą oraz po przepracowaniu na podstawie niniejszej umowy o pracę min. 30 dni. 14. Pracodawca zwraca Pracobiorcy jednorazowo koszty przejazdu z miejsca pracy (z Niemiec do Polski), do wysokości maksymalnej 60 EURO. Zwrot zostanie dokonany po dostarczeniu do Pracodawcy oryginałów rachunków, w terminie do 25-go dnia miesiąca za poprzedni miesiąc. 15. Zwrot określony w § 6 pkt. 14 przysługuje Pracobiorcy wyłącznie jeżeli jest uzgodniony z Pracodawcą oraz po przepracowaniu na podstawie niniejszej umowy o pracę min. 3 miesięcy. 16. Uprawnienia przewidziane w pkt. 12 oraz 14 nie przysługują w przypadku rozwiązania umowy o pracę przed końcem okresu na jaki została zawarta, a także powrotu do Polski z przyczyn innych niż wynikające z uzgodnionego z Pracodawcą zakończenia pracy na terenie Niemiec."

pan_nikt
@MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej 05.03.2018 10:50

Fajny ten regulamin .... Przypomina Incepcję... Punkty regulaminu są uzależnione od następnego, a ostatecznie po przerobieniu nie pełnego miesiąca, bo tak robią agentury, to i tak nic nie dostaniemy zwrotu...

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@pan_nikt 12.03.2018 20:13

Panie "PAN_NIKT" ww. zapisy są elementem umowy, którą pracownicy podpisują dobrowolnie. Zwrot kosztów dojazdu oraz powrotu jest to dodatek który nasza firma wypłaca dobrowolnie. Dodatek wypłacany jest po przepracowaniu min. jednego miesiąca. Zasady sa czytelene.

pan_nikt
@MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej 13.03.2018 09:25

Ja przeczytałem powyższy wpis ze zrozumieniem ale ten kto to wymyślił musiał się nakombinować jak to napisać by i tak agentura była na swoim.... I udało mu się... :D xD

anonymous

Współpraca wzorowa !!! Nie rozumiem negatywnych opinii, albo byliście słabymi pracownikami i Niemiec nie był z Was zadowolony to MR JOB musiało Wam podziękować, albo oczekiwaliście gruszek na wierzbie. W mojej ocenie od samego początku wszystko na wysokim poziomie, rekrutacja miła, sympatyczna, szybka przede wszystkim - stały kontakt i pomoc z dokumentami. Wyjazd ok, to co mówili tak było, zakwaterowanie w dobrych warunkach. Kontakt z Paniami dobry, czepiacie się że kontakt zerowy, przecież nie jesteście jedynymi pracownikami, z tego co się orientuje to MR JOB zatrudnia bardzo dużo osób, nie dziwić się że czasem mogą nie odebrać, te Panie też pracują, też mają swoje rodziny, domy i czas na odpoczynek. Jak ktoś ma coś załatwić w urzędzie to jaki problem pójść do urzędu zadzwonić do opiekuna i dać go do telefonu - po problemie. Poza tym wynagrodzenie zawsze na czas !!! - JA TAM POLECAM WSPÓŁPRACĘ

anty MR JOB
@anonymous 18.02.2018 14:53

..MR JOB zatrudnia bardzo dużo osób, nie dziwić się że czasem mogą nie odebrać, te Panie też pracują, też mają swoje rodziny, domy i czas na odpoczynek" to niech lepiej te panie zmienią robote bo sie do tego nie nadawają , pomocne one są tylko jak masz podpisac umowe , a pozniej to ich nie interesujesz , ja z tą firmą już nie współpracuje bo są daremni , a taki komentarzyk jak ty piszesz pracowniku biura tej firmy mnie nie przekonuje , albo powiedz co tam robiłeś jeżeli jestes rzekomo zatrudniony i oddelegowany z tej firmy ??

DariuszK
@anonymous 18.02.2018 14:53

Można śmiało dać "LAJKA" jak na FB za tą opinię. Dokładnie!!! Każdy ma to, na co zasługuje. "Poza tym wynagrodzenie zawsze na czas !!! - JA TAM POLECAM WSPÓŁPRACĘ" święte i prawdziwe słowa. Do tego jest wysyłana szybciutko informacja o wynagrodzeniu na maila. Wypada 10-go w sobotę, pieniądze w piątek na koncie. Podpisuję się pod kolegą.

dzony2

bardzo polecam tą firmę, szcegulnie p,Anete-jak panu nie pasuje to są inne firmy. te słowa usłuszałem przez telefon swietne zarobki w granicach 7 euro za godzinę w Mr Job

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@dzony2 14.02.2018 21:14

Panie "DZONY2" dziękujemy za polecenie, pisze Pan nie prawdę o zarobkach. Dla zainteresowanych prawdziwe wysokości wynagrodzeń publikujemy oficjalnie na naszej stornie: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wysokosc-wynagrodzen-w-mrjob/ Pani Aneta ma oczywiście racje, jak ktoś jest niezadowolony z pracy zawsze może ja zmienić w każdej chwili, nie stosujemy przymusu. Działa to obustronnie... ps. szczególnie pisze sie przez Ó, :) ale to taki szczegół.

DariuszK
@dzony2 14.02.2018 21:14

Panie "dzony2". Pozwolę sobie skomentować Twój wpis Panie "dzony2" gdyż mam czas. Dlaczego? Pracuję tylko do 16-tej, gdyż nie muszę dłużej. Mam 12 euro na godzine w tej firmie plus mieszkanie itd. Razem to daje mi w miesiącu 2000 Euro. hmmm, myslę, że każdy ma to na co zasługuje. Co do Pani Anety to grzeszysz człowieku. Po pierwsze, często kontaktuję się w Panią Anetą w sprawach służbowych, a nawet z prośbą w sprawach które stają się w pewnej części jako indywidualne. Jakieś pytanie o urlop, o cokolwiek zwiazane z pracą. nie ma problemu z odpowiedzią. Mało tego Panie "dzony2". Nie ważne czy to sobota czy niedziela lub powszedni dzień tygodnia późnym wieczorem. Nie pozostaję wówczas bez odpowiedzi. Myślę, że zrozumiał Pan to co napisałem? Po drugie...Pani Aneta tylko tam pracuje i nie decyduje kto ile ma. Po drugie, nawiązując do Pana, Panie "dzony2" rozmowy telefonicznej z Panią Anetą, to pozwolę sobie zauważyć, że z grzecznosci zaproponowała inną pracę, czyli Pana osoba, Panie "dzony2" nie jest jej obojętna. Dlaczego więc te nerwy i złe zdanie i ocena??!!! Każdy inny napisałby"..proszę sobie radzić..." Tutaj dostał Pan, Panie :"dzony2" uważam propozycję bardzo miłą. Cytuję "...jak panu nie pasuje to są inne firmy..." W czym problem Panie "dzony2". Pozdrawiam i wie Pan Panie "dzony2", życzę wiele szczęścia w zmianie firmy i odnalezieniu tej, która przypasuje Panu. Aaaaa, przepraszam, może inaczej. Może takiej firmy dla której Pan, Panie "dzony2" przypasuje. Z poważaniem Dariusz K.

dzony2
@DariuszK 15.02.2018 18:02

niewiem ile ci zapłacili czy premie dostałeś za wpis ale byłem wiem ze to jest firma 0000

dzony2
@DariuszK 15.02.2018 18:02

tak inne firmy niż Mrjob o to tu chodziu a pracodawca był zadowolony z nas nie mr job

dzony2
@DariuszK 15.02.2018 18:02

oczywiscie ze masz ale brutto i jedziesz 200 godzi nie sciemniaj gostek lub inny podszywany z firmy MrJob

DariuszK
@dzony2 16.02.2018 19:09

Hej "John". Widzę, że bulwersujesz się strasznie , gdyż "gostek" do mnie się zwracasz. Rozumiem Ciebie. Nie jestem "podszywany" jak to mi insynuujesz. Pracuje 8,5 godzin dziennie. Wiadomo, są godziny, jest wypłata. To takie proste. Nie o tym jednak była mowa. Mowa o Twojej pracy. Nie jesteś zadowolony. Pozwól, że odeślę Ciebie do opini "anonymous 18.02.2018 14:53". Są tam myślę wątki o Tobie. Polecam podobnie jak "anonymous" firmę MR Job. Jestem tu ponad trzy lata. Żadnych problemów. Jak wcześniej pisałem, wszystko super łącznie z kontaktem telefonicznym. Myślę , że poszukaj problemu w sobie i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Pozdrawiam Ciebie i powodzenia w pracy.

Zyga

Ja też nie polecam. A ta pani Marta L to szkoda gadać, bo nie odbiera telefonow

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@Zyga 13.02.2018 22:30

Panie "ZYGA" Zgodnie z ustawą z dnia 24 listopada 2017 r. od 12.02.2018r. w przypadku jednolitych zezwoleń na pobyt czasowy i pracę: - doprecyzowano, że stroną postępowania jest tylko cudzoziemiec, - nie ma obowiązku składania umowy z podmiotem powierzającym pracę w trakcie postępowania, - informacja starosty o braku możliwości zaspokojenia potrzeb kadrowych na lokalnym rynku pracy nie jest już wymogiem formalnym przy składaniu wniosku, będzie ją można uzupełnić w trakcie postępowania, jeżeli będzie wymagana. - wprowadzono dodatkowe zwolnienia z obowiązku przedstawienia informacji starosty w przypadku gdy cudzoziemiec w okresie 3 lat poprzedzających złożenie wniosku o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy i pracę ukończył uczelnię z siedzibą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej albo innego państwa Europejskiego Obszaru Gospodarczego lub Konfederacji Szwajcarskiej albo jest uczestnikiem studiów doktoranckich odbywanych w Rzeczypospolitej Polskiej, lub przez 3 lata poprzedzające złożenie wniosku o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy i pracę przebywał legalnie i nieprzerwanie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

dzony2
@Zyga 13.02.2018 22:30

zyga tak to prawda niczym się nie interesują byle byś był w robocie i zarabiał dla nich zeo totalne zero ta firma

MICHAIŁ

STOP wszystkim co sie z nimi wybierają do niemczech (usunięte przez administratora) kontakt z biurem zeroooowy.szkoda nerwów . (usunięte przez administratora).STOP!!!!

Andrzej

Co do pracy w tej firmie nie było zastrzeżeń. I to jedyny plus. Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony jak to ładnie zostało ujęte „koordynatora”, w sprawie meldunku - „ proszę sobie załatwić samemu” fajnie tylko szkoda, ze urzędy czynne w godzinach twojej pracy. Opłaty za abonamenty telewizyjne - „ proszę to sobie załatwić samemu”, skoro firma wynajmuje pracownikom mieszkanie, to powinna załatwić meldunek j wszystkie sprawy związany z dalszymi krokami, a nie radź sobie samemu. No i te ciekawe 40 godzin pracy, a nadgodziny liczone od 47. A No i nie ma co liczyć na zwrot za powrót do kraju, jeżeli paragon za paliwo nie jest z dnia zakończenia umowy.

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@Andrzej 25.01.2018 20:22

Panie "Andrzej" 1. odnosząc się do meldunku: Opiekun pracowników przekazuje każdorazowo informacje na temat potrzeby oraz formy meldunku. Na terenie Niemiec, zameldowanie musi być podpisane własnoręcznie przez meldującego oraz złożone osobiście w urzędzie, w niektórych gminach meldunku może dokonać właściciel mieszkania (jednak są to wyjątki). Dodatkowo każdy urząd w Niemczech jeden dzien w tygodniu pracuje do godz. 18:00, zdarzają sie również czynne urzędy w soboty. 2. Odnosząc sie do formy rozliczania nadgodzin, W Niemczech obowiązuje układy zbiorowe, nasza firma zobowiązana jest do stosowania układu BZA_DGB, każdorazowo jest to wskazane w każdej umowie o prace. poniżej link do ukłądu zbiorowego :http://www.mrjob.pl/o-firmie/regulacje-prawne/ 3. Wszelkie zwroty udzielane sa na podstawie przedstawianych dokumentów dot. danego zwrotu. jednocześnie zachęcamy do zapoznania sie z naszą strona http://www.mrjob.pl w zakłądkach dla pracowników oraz FAQ : http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/faq-dla-pracownikow-de/ w przypadku dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.

Andrzej
@MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej 26.01.2018 09:31

Dokument dotyczący zwrotu został dostarczony do firmy i jakoś nie został rozpatrzony pozytywnie. NIe każdy ma możliwość powrotu w tym samym dniu co jest zakończona umowa. Dobrze, że są jeszcze inne firmy, które nie robią takich problemów

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@Andrzej 31.01.2018 16:23

Panie Andrzeju, jeśli dokument został odrzucony a nie zgadza sie Pan z decyzją proszę odwołać sie do działu organizacyjno prawnego adres dop@mrjob.pl

pawel
@Andrzej 31.01.2018 16:23

@Andrzej oni tak zawsze, żeby się skontaktować, żeby się skontaktować i nic za tym nie idzie. Taka firma

wiki

a co do ustawy o delegowanju pracowników pracownik delegowany ma prawo otrzymać dietę ponieważ jest odelegowany do pracy za granicą lub innym miejscu niż fiedziba firmy

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@wiki 30.01.2018 21:02

Panie "WIKI" informujemy że Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (Definicję "podróży służbowej" zawiera art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie o pracę jako miejsce jej wykonywania, nie odbywa zatem podróży służbowej w rozumieniu art. 775 § 1 Kodeksu pracy, mamy w tej sytuacji z oddelegowaniem. Podczas oddelegowania diety nie przysługują . Podróż służbowa jest czymś innym niż oddelegowanie. zachęcam do zapoznania sie z definicja pracownika delegowanego: Kim jest pracownik delegowany? Na czym polega delegowanie pracowników? Zasada swobodnego przepływu pracowników daje każdemu obywatelowi prawo do swobodnego przemieszczania się do innego państwa członkowskiego w celu podjęcia pracy i zamieszkania w tym państwie oraz chroni go przed dyskryminacją dotyczącą zatrudnienia, wynagrodzenia i innych warunków pracy w porównaniu z obywatelami tego państwa członkowskiego. Należy odróżnić swobodny przepływ od swobody świadczenia usług, obejmującej prawo przedsiębiorstw do świadczenia usług w innym państwie członkowskim i do tymczasowego wysyłania („delegowania”) w tym celu swoich pracowników do wykonania tam koniecznych prac. Przykład: Polak wyjeżdża tymczasowo do Niemiec w ramach umowy zawartej w Polsce ze swoim polskim pracodawcą – mimo że pracę wykonuje za granicą, nadal pracuje dla swojego polskiego pracodawcy. Swoboda świadczenia usług, w którą wpisuje się delegowanie pracowników pozwala na to, aby przedsiębiorstwo mające siedzibę w jednym kraju członkowskim, świadczyło usługi w innym i w tym celu czasowo przemieszczało do tego kraju swoich pracowników. Zgodnie z obowiązującą dyrektywą o delegowaniu pracowników (96/71/WE ) z 1996 roku, delegowanie pracowników może wystąpić w trzech przypadkach: zamówienie/podwykonawstwo – przedsiębiorstwa delegują pracowników na własny rachunek i pod swoim kierownictwem na terytorium państwa członkowskiego, w ramach umowy zawartej między przedsiębiorstwem delegującym, a odbiorcą usług działającym w danym państwie członkowskim, przeniesienie wewnątrz przedsiębiorstwa – przedsiębiorstwa delegują pracowników do zakładu albo przedsiębiorstwa należącego do grupy przedsiębiorców na terytorium państwa członkowskiego, agencja pracy tymczasowej/agencja pośrednictwa pracy – przedsiębiorstwa jako agencje pracy tymczasowej lub agencje pośrednictwa pracy wynajmują pracownika przedsiębiorstwu prowadzącemu działalność gospodarczą lub działającemu na terytorium państwa członkowskiego. więcej informacji znajdzie Pan na między innymi na naszej stronie http://www.mrjob.pl w zakładce FAQ dla pracowników DE

wiki

(usunięte przez administratora)-godziny nadliczbowe powinny być płatne po 40 godzinach pracy nie po 47 -wynika na to ż firma te 7 godzin ma dla siebie(usunięte przez administratora)

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@wiki 18.01.2018 19:22

WIKI, Odnosząc sie do formy rozliczania nadgodzin, W Niemczech obowiązuje układy zbiorowe, nasza firma zobowiązana jest do stosowania układu BZA_DGB, każdorazowo jest to wskazane w każdej umowie o prace. poniżej link do układu zbiorowego :http://www.mrjob.pl/o-firmie/regulacje-prawne/. Układ zbiorowy BZA-DGB zobowiązuje do rozliczania nadgodzin od 47 godziny.

Pracownik

Pamiętajcie, że MRJOB zarabia na waszej pracy, na każdej godzinie waszej pracy. Zależy im, by pracodawca zapłacił im jak najwięcej a MRJOB wam jak najmniej. Reszta to zysk pań, które was do tej pracy webują. I albo to zaakceptujecie i będziecie z nimi pracować albo znajdziecie sobie pracę sami. Takie są zasady i nie ma co tutaj marudzić.

toom
@Pracownik 22.01.2018 13:23

zasady zasadami ale wiki prawde pisze po 40 godz (usunięte przez administratora)

Zyga
@toom 22.01.2018 20:51

Porozmawiajcie z tym co odeszli. Już nie mają nic do stracenia i często mówią prawdę jak jest w tej firmie.

wiki

Jeśli będziecie mieć problemy z wynagrodzeniem lub jest zaniżone zgłoście to do Finanzamt Cottbus pracuą tam polscy urzędnicy i pomogą w każdej sprawie strona w google...

tomm

Witam po raz kolejny--pytanko czy otrzymujecie dietę???-zgodnie z przepisami UE pracownik oddelegowany w kraju bądz za granicę ma obowiązek otrzymania diety w UE jest to od 9 euro na dzień do 50 w ZALEŻNOŚCI OD KRAJU..prawo pracy ustalone STRASGOURG..jakoś nikt nie pisze o tym czyżby nie wiedzieli czy są tę.......i

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@tomm 18.01.2018 11:34

Panie "TOMM" informujemy że Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (Definicję "podróży służbowej" zawiera art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie o pracę jako miejsce jej wykonywania, nie odbywa zatem podróży służbowej w rozumieniu art. 775 § 1 Kodeksu pracy, mamy w tej sytuacji z oddelegowaniem. Podczas oddelegowania diety nie przysługują .

toma

Pracownik G : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 13,00 euro / suma godzin 242 /przychód 3480 euro/ wynagrodzenie netto 2423 euro--po obliczeniach zgodnych z opisem mrjob --tooo ktoś tu się niezle pomylił prosze jeszcze raz to obliczy ,powinno być 2505,6 euro

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@toma 15.01.2018 19:05

Dzien dobry zachęcamy do szczegółowego zapoznania sie z pełnym opracowaniem , zamieszczonym na naszej stronie http://www.mrjob.pl 1. wysokość wynagrodzeń w MR JOB: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wysokosc-wynagrodzen-w-mrjob/ 2.porównanie wynagrodzeń na umowie w MR JOB vs umowa niemiecka: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wynagrodzenia-pl-vs-de/ 3. porównanie warunków zatrudnienia umowa MR JOB vs niemiecka umowa: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/warunki-pracy-porownanie/

spawacz
@toma 15.01.2018 19:05

Dokładnie jest błąd, poza tym pracując 242 godziny to jest ponad 12 godzin dziennie, stawka netto wychodzi 10 euro. Jestem spawaczem w Polsce za stawkę 57 zł.

Andrzej

Pracuję w firmie MR JOB od pół roku i oceniam współpracę pozytywnie. Najważniejsze: pieniądze na czas, zakwaterowanie jest OK, praca dobra. Polecam jako opiekuna Panią Martę L. - kompetentna i sympatyczna osoba.

nick
@Andrzej 07.01.2018 21:33

@Andrzej pieniądze na czas to prawda, ale jeżeli chodzi o tą panią Martę L. to sympatia pozostawia dużo do życzenia. No chyba, że nieodbieranie telefonu i odrzucanie połączenia to jest sympatyczne. Kwatera 40 km od pracy.

Marta L
@nick 08.01.2018 14:17

Nick- istnieje rowniez kultura telefonowania Jeśli ktoś odrzuca połączenie oznacza to ze nie może rozmawiać- nie jest pan jedynym pracownikiem a jednym z ponad wielu pracujących w MRJOB Wówczas w wolnej chwili oddzwonię Zawsze można napisac e-mail On nigdy Nie pozostaje bez odpowiedzi Warto by było również podać swoje dane a nie podpisywać się jako nick Pozdrawiam

Pracownik wojownik
@nick 08.01.2018 14:17

Co wy pieprzycie dziewczyna ma w chusteczkę roboty a i tak ogarnia podziwiam jej cierpliwość Wiadomo nie rozdwoi sie Mieszkania są wedle możliwości Jak są uwagi co do pracy czy mieszkania to pisz jak nie odbiera to odpisuje proste Dziś miałem sytuację spine z wlascicielem mieszkania Najpierw napisałem do Pani Marty Napisała że zainterweniuje zadzwoniłem chwile potem było po 19 nie musiała odebrać jest po pracy a odebrała Załatwiliśmy zgrzyty niejasności co do kwatery i pozamiatane Stary zastanów się problem to stważają niemieccy właściciele któż myślą że sa ponad prawem Rozkmiń to Dziewczyny mają pełne ręce roboty Prędzej czy później firma rozwiąże problemy Pracuje już pare lat i pomagają ludziom ale się nie rozdwoją

anonymous
@Marta L 08.01.2018 17:08

@Marta L kultura telefonowania właśnie polega na nie odrzucaniu połączenia, no ale teraz już pani się dowiedziała.

Pracownik Wojownik

Witam chciałem coś dodać od siebie co do Pani Marty L. Dziewczyna ma w chusteczke roboty Problemów co do kwater ,pracy jaka jest im zlecana Wszystko wychodzi w praniu nikt nie jest jasnowidzem Weźcie bądźcie wyrozumiali Jak nie odbiera to jest zawalona dziesięcioma innymi sprawami wtedy pisz na pewno odpowie Ja dziś miałem spine z właścicielką mieszkania co wszystkiego nie mówiła na temat mieszkania podczas wynajęcia napisałem do Pani Marty odpisała że zainterweniuje do włascicielki była 19 oddzwoniła z odpowiedzią Załatwiła sprawę Była dziewczyna po pracy a i tak zareagowała Podziwiam Jej upur determinacje Ludzie ogarnijcie się Wszystkie problemy są przez niemieckie firmy albo włascicieli mieszkań Nie jest tak kolorowo Niemiec prawdy Ci nie powie Pracuje tu pare lat i wiem jak jest Zawsze mi pomogli Na chłopski rozum rozkmińcie to i weźcie poprawke na to co się dzieje Nie jest kolorowo jak jest problem to go rozwiązują Proste

Zostaw opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej