Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

tomm

Witam po raz kolejny--pytanko czy otrzymujecie dietę???-zgodnie z przepisami UE pracownik oddelegowany w kraju bądz za granicę ma obowiązek otrzymania diety w UE jest to od 9 euro na dzień do 50 w ZALEŻNOŚCI OD KRAJU..prawo pracy ustalone STRASGOURG..jakoś nikt nie pisze o tym czyżby nie wiedzieli czy są tę.......i

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@tomm 18.01.2018 11:34

Panie "TOMM" informujemy że Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (Definicję "podróży służbowej" zawiera art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie o pracę jako miejsce jej wykonywania, nie odbywa zatem podróży służbowej w rozumieniu art. 775 § 1 Kodeksu pracy, mamy w tej sytuacji z oddelegowaniem. Podczas oddelegowania diety nie przysługują .

toma

Pracownik G : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 13,00 euro / suma godzin 242 /przychód 3480 euro/ wynagrodzenie netto 2423 euro--po obliczeniach zgodnych z opisem mrjob --tooo ktoś tu się niezle pomylił prosze jeszcze raz to obliczy ,powinno być 2505,6 euro

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@toma 15.01.2018 19:05

Dzien dobry zachęcamy do szczegółowego zapoznania sie z pełnym opracowaniem , zamieszczonym na naszej stronie http://www.mrjob.pl 1. wysokość wynagrodzeń w MR JOB: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wysokosc-wynagrodzen-w-mrjob/ 2.porównanie wynagrodzeń na umowie w MR JOB vs umowa niemiecka: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wynagrodzenia-pl-vs-de/ 3. porównanie warunków zatrudnienia umowa MR JOB vs niemiecka umowa: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/warunki-pracy-porownanie/

spawacz
@toma 15.01.2018 19:05

Dokładnie jest błąd, poza tym pracując 242 godziny to jest ponad 12 godzin dziennie, stawka netto wychodzi 10 euro. Jestem spawaczem w Polsce za stawkę 57 zł.

Andrzej

Pracuję w firmie MR JOB od pół roku i oceniam współpracę pozytywnie. Najważniejsze: pieniądze na czas, zakwaterowanie jest OK, praca dobra. Polecam jako opiekuna Panią Martę L. - kompetentna i sympatyczna osoba.

Pracownik wojownik
@nick 08.01.2018 14:17

Co wy pieprzycie dziewczyna ma w chusteczkę roboty a i tak ogarnia podziwiam jej cierpliwość Wiadomo nie rozdwoi sie Mieszkania są wedle możliwości Jak są uwagi co do pracy czy mieszkania to pisz jak nie odbiera to odpisuje proste Dziś miałem sytuację spine z wlascicielem mieszkania Najpierw napisałem do Pani Marty Napisała że zainterweniuje zadzwoniłem chwile potem było po 19 nie musiała odebrać jest po pracy a odebrała Załatwiliśmy zgrzyty niejasności co do kwatery i pozamiatane Stary zastanów się problem to stważają niemieccy właściciele któż myślą że sa ponad prawem Rozkmiń to Dziewczyny mają pełne ręce roboty Prędzej czy później firma rozwiąże problemy Pracuje już pare lat i pomagają ludziom ale się nie rozdwoją

anonymous
@Marta L 08.01.2018 17:08

@Marta L kultura telefonowania właśnie polega na nie odrzucaniu połączenia, no ale teraz już pani się dowiedziała.

Pracownik Wojownik

Witam chciałem coś dodać od siebie co do Pani Marty L. Dziewczyna ma w chusteczke roboty Problemów co do kwater ,pracy jaka jest im zlecana Wszystko wychodzi w praniu nikt nie jest jasnowidzem Weźcie bądźcie wyrozumiali Jak nie odbiera to jest zawalona dziesięcioma innymi sprawami wtedy pisz na pewno odpowie Ja dziś miałem spine z właścicielką mieszkania co wszystkiego nie mówiła na temat mieszkania podczas wynajęcia napisałem do Pani Marty odpisała że zainterweniuje do włascicielki była 19 oddzwoniła z odpowiedzią Załatwiła sprawę Była dziewczyna po pracy a i tak zareagowała Podziwiam Jej upur determinacje Ludzie ogarnijcie się Wszystkie problemy są przez niemieckie firmy albo włascicieli mieszkań Nie jest tak kolorowo Niemiec prawdy Ci nie powie Pracuje tu pare lat i wiem jak jest Zawsze mi pomogli Na chłopski rozum rozkmińcie to i weźcie poprawke na to co się dzieje Nie jest kolorowo jak jest problem to go rozwiązują Proste

Mario hydraulik

Przestrzegam wszystkich przed tą firmą. Obiecują super pracę w Niemczech a jak przychodzi do wyjazdy na dwa dni przed podróżą okazuje się że albo klient się wycofał albo jest niewypłacalny i nici z wyjazdu. Już kilka razy do mnie dzwonili z ofertami Na szczęście już nie biorę ich na poważnie bo bym tylko siedział na walizkach i czekał.

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@Mario hydraulik 02.01.2018 22:01

Panie "Mario Hydraulik" niestety to prawda. Z koncem roku otrzymalismy inforamcje od Firmy Euler Hemres (gwarantującej zabezpieczenie naszych transakcji) o niewypłacalności jednego z naszych Klientów. Naszym celem jest zapewnienie dla naszych pracowników bezpiecznego i legalnego zatrudnienia. Tym samym po otrzymaniu negatywnych informacji na temat Klienta, musimy dbac o interes naszych praocowników, w tej sytuacji nie moglismy delegowac Pana do tej firmy. Liczę na Pana wyrozumiałość, jednocześnie zachęcam do kontaktu z działem rekrutacji lub na maila anfrage@mrjob.pl z informacja o Pana chęci współpracy. Aktualnie prowadzimy wiele projektów które starują w styczniu, na pewno znajdziemy atrakcyjna pracę również dla Pana.

Kazimierz
@Mario hydraulik 02.01.2018 22:01

@mario hydraulik pisze prawdę.

Marcin

Pracuję dla MR JOB od kilku dobrych lat na stanowisku elektryka. Jak oceniam naszą współpracę? Wykorzystam w tym celu skalę szkolną. 1. Warunki mieszkaniowe :4+ Mieszkania są w pełni wyposażone, w 90% przypadków wliczone sprzątanie raz w tygodniu, pokoje max po 2 osoby, 50/50 są to jedynki, firma stawia duży nacisk na dostęp do internetu, czasem doskwierał brak pralki. 2. Kontrahenci :5 W przeciągu 4 lat zmieniłem 3 kontrahentów - na własną prośbę, nic osobistego. większość kontrahentów zdecydowanie nastawiona była na dłuższą współpracę, warunki pracy wiadomo uzależnione od rodzaju budowy, zdecydowanie wszystkie kontrakty wspominam pozytywnie. 3. Zarobki : 4+ (zawsze może być więcej) Oczywiście w głównej mierze uzależnione od własnych kwalifikacji, opinii kontrahentów oraz znajomości języka niemieckiego. 4. Kontakt z firmą : 6 Wzorowy, nie mam się do czego przyczepić, dziewczyny zawsze miłe, pomocne i kompetentne. Ocena ogólna 5 Gorąco polecam wszystkim współpracę.

Wiesiek
@Marcin 04.01.2018 18:08

Podziwiam wypowiedź szkolną @Marcina. Oczywiście ma prawo taką mieć.Ja mam inne doświadczenie. zatrudniono mnie nie informując, że jest to zlecenie na 3 tygodnie. Musiałem jeszcze jakieś pieniądze za umowe zlecenie zaplacić i nie moglem się dowiedzieć za co. Owszem byli mili do zawarcia umowy potem już tak nie było. Kilkakrotnie miałem jeszcze telefony potem jak szukali do pracy. Ja już nie jestem zainteresowany współpracą i nie polecam.

Radomski

Robię tu trochę i póki co najlepsza praca jaka miałem. Zakwaterowanie jest lepiej niż okej. Czytając niektóre opinie mam wrażenie że ludzie tu oczekują pałaców. Tak czy siak po przejściu na 1 klasę podatkowa zarobki są takie jakie być powinny. Nie robię tu bardzo długo ale wygląda na to że firma wypłacana i że płaci w terminie. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. Pozdrawiam

Elektromonter

Patrząc przez pryzmat mojej pracy oraz zarobków nie mogę powiedzieć złego słowa o tej firmie. Jako osoba bę z niedużym doświadczeniem praca zapewnia mi rozwój w mojej branży. Mieszkanie zapewnione przez firmę MR JOB także spełnia moje oczekiwania. Moim zdaniem jest to godna polecenia firma. Pozdrawiam

Ludwik

Jak komuś nie pasuje droga z pracą to znajdzie pretekst żeby nie pracować?

Const.
@Ludwik 17.12.2017 13:24

Ja nie mam dobrych wspomnień po współpracy z tą firmą , po kilku tygodniach(nie długi okres) pracy do której mnie wysłali na teren Niemiec pewnego dnia zadzwonili do mnie i powiedzieli że ta robota już się skończyła i nie mają dla mnie nic innego , jakby nagle w całych niemczech roboty zabrakło w środku sezonu i prosze jechać do polski tyle dobrze że podjechałem do firmy z Franfurtu/Main(usunięte przez administratora) firme z którą już kiedys wspolpracowałem i po kilku dniach wysłali mnie na robote i jakos byli mi w stanie zapewnic zatrudnienie przez kilka miesięcy , (usunięte przez administratora) ogólnie NIE POLECAM !!! (usunięte przez administratora) Uważajcie na nich bo jak wam się podoba tak jeździć co chwile PL-DE DE-PL aż (usunięte przez administratora) znajdą wam robote to róbcie u nich dalej!

Kamil
@Const. 20.12.2017 18:12

Tez mnie to spotkało. Wydzwaniali jak mieli mnie zatrudnić co chwila. Już na umowie miałem mniejszą kwotę, okazało się, że po miesiącu miała być jak obiecali. Na miejscu kwatera z 3 innymi osobami i 2 pokoje. Nie przepracowałem nawet miesiąca, nie było pracy. A i nie miałem meldunku. A skontaktować się z panią Martą to sztuka. Z tą firmą już nie pojadę.

Mira

Mam wrażenie, że na początku podczas uzgadniania warunków nie dopytaliście o wszystko i stąd teraz rozczarowanie. Nikt nie pracuje harytatywnie, prawda?

anonymous
@feliks 05.12.2017 14:24

Masz rację @feliks to agencja powinna udzielić informacji.

MR JOB
@feliks 05.12.2017 14:24

Informuje, że udzielamy wszelkich informacji na bieżąco zarówno telefonicznie, osobiście, podczas zatrudnienia każdorazowo wysyłane sa warunki oraz podsumowanie na maila. W każdej chwili jest możliwość wyjaśnienia każdych wątpliwości.

anonim

(usunięte przez administratora)

MR JOB
@Dawid 11.12.2017 00:15

Panie Dawid, wszystkie nr telefonu dostępne sa na naszej stronie : http://www.mrjob.pl/kontakt/ Biuro czynne jest od 8:00 do 16:00 w tych godzinach telefony zawsze sa odbierane.

Jan
@MR JOB 13.12.2017 10:08

@MR JOB telefony nie są odbierane, też to miałem. Nawet było odrzucane połączenie.

Łukasz

Ja napisze tak przeglądam te wszystkie badziewiaste ogłoszenia na Niemcy dawane przez te wszystkie agentury co jak najwięcej chcą ołupić człowieka z tego co zarobi za coraz mniejsze stawki i jeszcze za mieszkanie chcą żeby płacić umowy dają na miejscu przez telefon mówią co innego a na miejscu jest co innego.Powiem tak bo siędzę trochę w tych ogłoszeniach i wiem co agencje proponują to na tle tych innych agencji dających precę w Niemczech Mr Job wypada najlepiej oferując takie stawki godzinowe jak oferuje biorąc jeszcze pod uwagę że oferuje te stawki dla ludzi bez języka,mieszkania dobre w których da się normalnie mieszkać,umowę o pracę i przejazdy do pracy a nie nory 16sto osobowe co nie ma torby gdzie połozyć nie mówiąc o jakimkolwiek rozpakowaniu się itp jeden kibel i jeden prysznic na 16osób oczywiście jak zobaczyłem to mieszkanie i umowę okłamaną od razu zjechałem była to agencja zatrudniająca ludzi do okien prowadzona w niemczech przez polkę niejaką Krystynę która ludziom kłamie przez telefon że będą robić pod dużą niemiecką firmą budowlaną.To jest moje zdanie na ten temat.I żałuję ze nie pojechałem przez Mr Job jak mi prponowali wyjazd na montaż balkonów.Wg mnie jest to dobra agencja przez którą warto pojechać.

MR JOB
@Staszek 26.11.2017 19:45

Informujemy ze biuro jest czynne od poniedziałku do piątku od godz. 8:00 do 16:00. W sprawach pilnych pracownicy maja bezpośredni kontakt do opiekuna projektu. Ewentualne problemy zawsze można zgłosić na adres dop@mrjob.pl

MR JOB
@Staszek 26.11.2017 19:45

Panie "Staszek" pracowników delegujemy do pracy w Niemczech tylko na podstawie umowy o pracę , stawka zapisana jest każdorazowo na umowie. Wyliczenia dot. wysokości netto uzależnione sa między innymi od klasy podatkowej jaka Pan posiada. poniżej link do wyliczeń: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wysokosc-wynagrodzen-w-mrjob/

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Na pewno warto przyjrzeć się tej agencji. Jest tyle innych agencji, że jest w czym wybierać.

Nik

Nigdy nie współpracuj z tą agencją! Agencja nie hce powiedzieć jakie potrącenia z wynagrodzeniа. (usunięte przez administratora) Nie polecam !!!

MR JOB
@Nik 09.11.2017 17:49

W MR JOB każdy pracownik otrzymuje szczegółowo opisane fiszki (odcinki w wypłaty), które w czytelny sposób opisują wszystkie składniki wynagrodzenia. W przypadku pytań opiekuni pracowników odpowiadają na wszelkie pytania, w razie wątpliwości zachęcamy do oficjalnego zgłoszenia zapytania do działu organizacyjno-prawnego na adres dop@mrjob.pl, wówczas odpowiedz otrzymają Państwo na piśmie. Odnosząc się do podatków, tak potwierdzamy ze zaliczki na podatek dochodowy od pracowników rozliczane i opłacone są na terenie Niemiec przez pracodawcę w imieniu pracownika. Zwracamy uwagę ze formą zatrudnienia w przypadku delegowania do Niemiec jest zawsze umowa o pracę, w związku z tym zaplata podatku w imieniu pracownika, zgodnie z przepisami, należny do obowiązków pracodawcy.

anonymous
@Nik 09.11.2017 17:49

to jest prawda, nie warto wyjeżdżać z tą firmą.

anonim

(usunięte przez administratora)

NIK

Zgadzam się, też nie polecam tej agencji.

Mira

Czy do niezadowolonych są zaliczani ludzie , którym nie chce się pracować? W takiej sytuacji to będzie sporo faktycznie.

Rayman
@Mira 10.10.2017 08:37

Odezwala sie ta , co chyba sie garnie do roboty jak diabli , a naprawde w zyciu jeszcze nic nie widziala !!!

Rychu

A prosze mi wytlumaczyc dlaczego w przykladzie gdzie : Pracownik D : 12,5 euro stawki za godzine , i pomnozyc przez 169 godzin wyszlo wam /przychód 2323 euro/wynagrodzenie netto 1811 euro ? Przeciez to wychodzi 2112,5 Euro z kąd taka rozbieznosc ? o co w tym wszystkim chodzi ? przeciez wszystkie przyklady sa podane w jednej klasie podatkowej. W przykladzie E F i G tez co innego wychodzi niz to co jest tu napisane , wiec jak ? przy normalnym 40 godzinowym tygodniu pracy , w miesiacu nie osiagnie sie wiecej niz 200 godzin powyzej to juz nadgodziny wchodza w gre , wiec jaka jest stawka za nadgodziny pytam sie ? chce sie dowiedziec bo tutaj jest duzo niejasnosci z waszych wyliczen, a tez szukam roboty jako spawacz za granica.

kierowca
@MR JOB 10.10.2017 09:18

guzik prawda. nigdy nie dostałem zwrotu za dojazd do pracy powyżej 15 km , a robię tak już rok.

MR JOB
@kierowca 01.11.2017 04:29

zwrot za dojazdy rozpatrywany jest na wniosek pracownika, czy składał Pan wniosek o refundacje kosztów dojazdów na dop@mrjob.pl lub do swojego opiekuna?

MRJOB

Poniżej reprezentujemy rzeczywiste wybrane wynagrodzenia za miesiąc sierpień 2017 na stanowisku spawacz. ZAWRACAMY UWAGĘ: - że niniejsze wynagrodzenia rozliczone zostały w I klasie podatkowej, - osoby te miały prawo do rozliczenia w I klasie podatkowej przez pełen miesiąc kalendarzowy. - Stawki euro/h uzależnione są od znajomości języka niemieckiego. Pracownik A : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 11,50 euro / suma godzin 187 /przychód 2153 euro/ wynagrodzenie netto 1691 euro Pracownik B : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12 euro / suma godzin 174 /przychód 2184 euro/ wynagrodzenie netto 1712 euro Pracownik C : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12 euro / suma godzin 242 /przychód 2958 euro/ wynagrodzenie netto 2386 euro Pracownik D : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12,50 euro / suma godzin 169 /przychód 2323 euro/ wynagrodzenie netto 1811 euro Pracownik E : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12,50 euro / suma godzin 175 /przychód 2293 euro/ wynagrodzenie netto 1790 euro Pracownik F : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12,50 euro / suma godzin 168 /przychód 2312 euro/ wynagrodzenie netto 1768 euro Pracownik G : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 13,00 euro / suma godzin 242 /przychód 3480 euro/ wynagrodzenie netto 2423 euro Dodatkowo każdy z pracowników ma zapewniony przez naszą firmę * nocleg, którego koszt wynosi do 600 euro/ m-c, (pracownik nie ponosi dodatkowych kosztów) * opiekę polskiego Konsultanta * pokrycie kosztów dojazdu oraz powrotu z Kontraktu DE Liczymy iż powyższe informację będą pomocne dla osób zainteresowanych współpraca z naszą firmą

Pracownik
@MRJOB 05.10.2017 20:09

nie wiesz jak liczyć???

Jan

Napiszcie ile może zarobić dobry spawacz w Niemczech?

Maja

To, że jedna osoba miała jakieś problemy nie znaczy, że tak jest ciągle. Tak samo to, że pisze dobrze o agencji nie znaczy,n że jestem pracownikiem biura. Generalnie wiedzą co robią i dobrze im to wychodzi.

Justyna

Jak się pracuje z MR JOB w kraju? Czy mają ciekawe prace, czy tylko takie "zapchaj dziurę"?Warto próbować?

Julita

@Adrian Thermofin - czyli rozumiem, że pracodawca zapewnia zakwaterowanie? Na jaki okres podpisywana jest umowa z MR JOB?Czy warunki zatrudnienia były wcześniej ujęte w umowie? Czy pracodawca rozlicza się po stałych stawkach godzinowych? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

MR JOB
@Julita 11.09.2017 14:39

Tak zapewniamy pracownikom bezpłatne zakwaterowanie. Staramy się, by były to wygodne mieszkania z wyposażeniem. Umowa o pracę podpisywana jest na okres 6-ciu miesięcy, a warunki zatrudnienia wraz ze stawkami za godzinę zawsze ujęte są w umowie. Kandydaci, z którymi podpisywana jest umowa otrzymują wcześniej wszelkie informacje mailem, tak by na spokojnie mogli się z nimi zapoznać i w razie pytań uzyskać wszelkich informacji.

Maryśka

Dziwnym zbiegiem okoliczności jak pojawia się więcej pozytywnych opinii to zaraz ktoś pisze zupełnie coś innego aby tylko oczernić agencję. Oni sami sie bronią swoją pracą!

anonim

(usunięte przez administratora)

MR JOB

Panie Adrianie, był Pan u nas zatrudniony od dnia 02.06.2017. Otrzymał Pan zgodę na dofinasowanie za dojazd do miejsca pracy z miejsca zamieszkania, od dnia 06.06.2017. Kilkakrotnie prosiliśmy Pana o zbieranie i dostarczenie paragonów potwierdzających tankowanie samochodu. Niestety nie dostarczył ich Pan. Sama tabela zestawienia kilometrów nie jest wystarczająca. Podczas zatrudnienia otrzymał Pan dokładne informacje, jakich formalności należy dopilnować po przyjeździe do Niemiec, by zostać zakwalifikowanym do pierwszej klasy podatkowej. Nie dopełnił Pan niestety tych formalności i nie dostarczył dokumentu Steuer-ID i w związku z tym został Pan rozliczony w 6 klasie podatkowej. Stąd niższe wynagrodzenie netto za godzinę. Jednocześnie informuje ze nadpłacony podatek (wynikający z 6 klasy) zostanie Panu zwrócony jeśli dokona Pan rozliczenia rocznego z Niemieckim Urzędem podatkowym. Nasi koordynatorzy zawsze udzielają wyczerpujących informacji pracownikom. Dodatkowo uzupełniająco informacje są zawsze wysyłane do pracowników mailem.

Weronika

Bardzo miło wspominam współpracę z agencją MR JOB. Zawsze najgorzej jest jak człowiek wyjeżdża za granicę po raz pierwszy. Wszystko jest nieznane, i wtedy właśnie pomocny jest przedstawiciel agencji. Można z nimi śmiało wyjechać i spokojnie zarabiać.

pracownik

,,Ponadto ,firma jest rzetelna jeśli mówimy o spełnianie warunków wynikających z umowy o pracę'' mozna by było o tym podyskutować jeszcze...

Tomasz

Pracę w MR JOB Legnica oceniam bardzo pozytywnie.Ważną sprawą dla pracowników na wyjeździe jest pomoc "Opiekunów" z firmy macierzystej w kontaktach z kontrahentami -pracodawcami niemieckimi.Zawsze taką pomoc uzyskiwałem,co nie jest standardem w agencjach niemieckich,gdzie bardzo często zostaje się samemu z problemem.Ponadto ,firma jest rzetelna jeśli mówimy o spełnianie warunków wynikających z umowy o pracę.Polecam każdemu,kto chce popracować w miarę bezstresowo na terenie Niemiec

Mariusz

Byłem na wyjeździe i wiem, że są bardzo różne powody szybkiego powrotu do domu. Ci którzy tak mają wiedzą o czym piszę!!! Jadąc za granicę do pracy trzeba nastawić się na ciężką robotę to nie wycieczka!

mr xxx

Napewno moj komentarz zniknie bo napisze prawde , Dajcie sobie znimi spokoj najpierw cos obiecuja a po jakims czasie jak juz zdecydujesz sie na wyjazd lubia sie z tego wykrecac co naobiecuja , troche tych liehfirm przezylem i sa lepsze od nich , przynajmniej ze wzgledu na sama organizacje , bo w MR JOB to nie ma wogole organizacji jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko na ostatni moment zalatwiane , Obiecali 17 Eur brutto w dzien wyjazdu juz bylo 16 , no bo niemcy chca narazie dac tyle a po miesiacu daja te 17 jak sie pan sprawdzi , nie chcialem wchodzic juz w dyskusje bo nie jestem w stanie stwierdzic czy to niemiec powiedzial czy ten osiolek z biura sobie to tylko wymyslil (zakrecony jak tampon wiadomo gdzie) , majac na uwadze to co sie okazalo w dzien wyjazdu efekt byl taki ze zlecenie po 3 tygodniach sie skonczylo , bo jak sie okazalo na taki okres czasu tylko bylo to po co te bzdury o tym ze narazie 16 a po miesiacu daja 17 euro , jak sie z tego MR Job chce wytlumaczyc ???????? z mieszkaniem tez byly przeboje , pare dni na innym i potem znowu gdzie indziej a jak juz tam dotarlem to jeszcze musialem 3 godziny czekac na klucz bo szanowny pan z biura nie wytrzymal juz presji tych klamstw i nie umial sie wywiazac z tego co ludziom naobiecywal i dodzwonic sie do niego nie mozna bylo poczta glosowa zero kontaktu a ja stoje jak palant pod mieszkaniem , w koncu przyjechala wlascicielka dala mi klucz ja jej mowie cala ta historie nawet ona mnie za ta sytuacje przepraszala i powiedziala ze pana szef to wszystko tak zrobil , nieodpowiedzialny człowiek !!

mr xxx
@MR JOB 01.08.2017 12:17

Dodam jeszcze że sa firmy które oferują 13 EUR na ręke i dają samochód służbowy którym jezdzisz gdzie chcesz , co do mieszkania trzeba ze swoich dorzucić ale i tak lepiej wyjdziesz niz w MR JOB i jakos cały sezon oferują robotę a tu jedz na 3 tygodnie i po tym wracaj do domu bo nie sa w stanie ci nic innego zapewnic , wiem to z pewnych źródeł.

mr xxx
@MR JOB 01.08.2017 12:17

''- ze względu na krótki staż, została Panu zaproponowana stawka 16 euro przez pierwszy miesiąc, z gwarancją podwyżki po miesiącu jeśli sie Pan potwierdzi swoje umiejętności'' Przez pierwszy miesiąc ????? A po okresie 3 tygodni dostałem informacje że ZLECENIE SIE KONCZY i dostalem wypowiedzenie umowy , sami sie wkopujecie po uszy , i plączecie sie w zeznaniach , posiadam wszystkie maile i z nich jasno wynika kto mówi prawde a kto nie. ''-odnosząc sie do sytuacji z mieszkaniem : na Pana prośbę zmieniliśmy mieszkanie na inne, zlokalizowane bliżej miejsca pracy'' Nooo tego wam nie daruje , z początku miejsce zamieszkania miało być oddalone o max 15 km a na miejscu okazało sie ze musialem dojezdzac 30 km , a zeby wybrnac jakos z sytuacji tłumaczyliście że bliżej nie ma i dopiero po tygodniu udało wam się zorganizować coś bliżej miejsca zamieszkania , a to ze mialem z poczatku dalej to sa moje koszta i nikt mi za to nie zwroci , przez kogo?? zgadnijcie sami!!! Macie jeszcze jakies niejasnosci ?? Czy tak tylko bronicie sie na siłe , ja wam wszystko wytłumacze.

Marek

Czy jesteście pewni, że o agencji nie da się napisać coś pozytywnego? Bardzo podzielone są opinie na forum, zastanawiam się od czego to zależy? Może ktoś ma zatarg z firmą i dlatego tak pisze? Jaki jest naprawdę powód?

anonim

(usunięte przez administratora)

mr xxx

I masz chlopie calkowita racje

MRJOB

Nasze oferty obejmują: - bezpłatne zakwaterowanie na terenie Niemiec lub w przypadku samodzielnego najmu zwrot kosztów dot. wynajmu mieszkania w wysokości 400 euro netto/ m-c -Stawki uzależnione są od stanowiska, umiejętność/ doświadczenia kandydata, znajomości j. niemieckiego średnie stawki wynoszą 12 -13 euro, max. stawki oferowane na dzień dzisiejszy wynoszą 16-18 euro - podwyżki są możliwe, należy złożyć wniosek wraz z odpowiednim uzasadnieniem -zwrot kosztów za dojazd oraz powrót do Polski -praca w nadgodzinach dodatkowo płatna 25% /50% / 100% rozliczana w formie wynagrodzenia w danym miesiącu (brak baku godzin).

anonim

(usunięte przez administratora)

MR JOB

Kaeol zachęcam do zgłoszenia swojego problemu bezpośrednio do Działu Organizacyjno-Prawnego dop@mrjob.pl , odpowiedzialnego za wyjaśnienia ewentualnych obiekcji pracowników. Jednocześnie informuje, ze MR JOB nie dokonuje potrąceń wypracowanych godzin, zatwierdzonych przez pracodawcę.

Milena

Wiem jedno, że maruderów jest wszędzie pełno. Zamiast wziąć się solidnie do pracy to chcieliby dużo kasy ale bez pracy. Takie agencje jak MR JOB są godne polecenia, wiadomo, że trzeba swoich spraw pilnować ale z nimi można wyjechać i dobrze zarobić.!

Minka

MR JOB jest na tyle długo w branży, że można spokojnie z nimi wyjechać za granicę. Ja osobiście polecam.

mr xxx
@Minka 13.07.2017 20:43

A niby dlaczego ?

Jakub

MR JOB zawsze mają dużo ofert pracy. Fajna agencja.

Gregor

Czy na temat pracy dla elektryka / elektromontera w Niemczech mógłby ktoś dodać więcej informacji?Jak przedstawia się mieszkanie tam na miejscu? Za co trzeba płacić? Na jaki okres sa podpisywane umowy?

Iza

MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej są znani na rynku pracy.

elektryk

Mam pytanie odnosnie tej agencji gdzie sa odproqwadzane skladki za ubezpieczenie ile doswiadczony elektryk moze zarobic i na jakich podatkach przez pierwsze 183dni pracy czy od rau w niemczech czy najpierw w polsce i wyplaty ktorego sa czy placa jakies zaliczki

mrjob
@elektryk 18.03.2017 09:48

Odpowiadając na Pana pytania: 1. MR JOB jest Państwa pracodawcą wiec jako Polska firma składki odprowadza Polsce. Daje to gwarancje wypłaty wynagrodzenia dla naszych pracowników. 2. Posiadamy również oferty dotyczące bezpośredniego zatrudnienia w firmach na terenie Niemiec (wówczas składki odprowadzane są w Niemczech) , jednak bezwzględnym warunkiem jest znajomość języka niemieckiego na poziomie B2 / C1 3. Miesięczne wynagrodzenie dla elektryków wynosi między 2300-3300 euro miesięcznie, przy wypracowaniu 170-190 godzin. 4.podatek od pierwszego dnia zatrudnienia odprowadzany jest w Niemczech. Dzięki temu pracownicy mają możliwość dokonania korzystnych rozliczeń, otrzymać zwrotu nadpłaconego podatku oraz pobierać KINDERGELD. 5. tak jest możliwość otrzymania zaliczki 6. wynagrodzenie zawsze jest na kontach pracowników do 10-tego każdego miesiąca pozdrawiam MR JOB

Julita

Agencja pracy działa już na rynku od wielu tak z duzym powodzeniem. Jeśli są chetni do pracy za granicą podajemy adres e-mail: rekrutacja.ue@mrjob.pl

Milka

Czy ktoś wie o pracy dla kobiet w Niemczech lub Holandii organizowanej przez MrJob? Wiem, że praca dla panów jest dobrze zorganizowana.To profesjonaliści i dlatego nabrałam przekonania , że można z nimi wyjechać.

Paweł S.

Pracowałem dla MrJob przez 3 miesiące dla jednego klienta-odbiorcy przy montażu okien, a konkretnie stawianiu ogrodów zimowych. Płacą terminowo, warunki zakwaterowania godziwe. Jakby ktoś trafił do firmy Gutheil na Bawarii to robota cycuś-malina i atmosfera w pracy naprawdę OK wszyscy bardzo życzliwi. Nie polecam wyjazdów z obcymi ludźmi bo firma nie jest w stanie sprawdzić kogo zatrudnia i trafiają się cebulaki ze wschodniej ściany z mentalnością Kalego.

Krys 67
@Paweł S. 15.01.2017 14:46

TY buraku ze wsi nie masz pojęcia o ludziach ze wschodniej ściany . sam marchewki z doniczki wyrywasz zębami bo mama cie nie nauczyła inaczej

JZ

Witam serdecznie. Czytając niektóre opinie myślałe że wszedłem na inną firmę. Wiadomo, każdemu może się trafić jakiś niewypał. Mój komentarz oczywiście dotyczy moich odczuć i dośwoiadczeń z MR Job, a dokładniej jej filarami, czyli Paniami które pracują w firmie. Pani Aneta, gdyż z nią najczęściej mamy kontakt jest naprawdę wzorem dla pracowników na tym stanowisku w innych firmach. Nie ukrywam, że kilka ich przeżyłem. Zawsze było coś, coś co nie pasowało w funkcjonowanoiu kadr. Kontaktu z pracownikami. Pomocy. Tutaj jest zupełnie inaczej. Pani Aneta naprawdę odłoży zaległą pracę ażeby wysłuchać i pomóc. Wzór!!! Oczywiście nie odbiega od pozostałych z pewnością koleżanek, ale znam z imiona jeszcze tylko Panią Martę. To samo można powiedzieć. Nawet jak wybrzydzałem z mieszkaniem to pomogła i coś znalazła. Firma to firma. jak w zegarku wszystko musi zatrybiać. Tak myślę jest tam. Wypłaty, chorobowe, dokumentacja, wszystko co jest dla pracowników istotne bez zarzutów. Firma godna polecenia! Super kontakt! Szefie, gratulacje takiego zespołu, gdyż to te Panie maja także swój wkład, że jesteśmy z Wami. Pozdrawiam .

tom
@JZ 11.10.2016 14:25

Zgadzam się z ta opinią. Pracuje w tej firmie juz Od dobrego roku. Wypłata na czas i wszystko sie zgadza. Wszystkie panie na czele z panią Aneta sa w porzadku. Moge tylko polecic.

tom
@JZ 11.10.2016 14:25

Zgadzam się z ta opinia. Pracuje u nich juz od ponad roku. Wyplata zawsze na czas. Wszystko w porzadku. I wszystkie panie za czele z pania Aneta sa ok. Moge tylko polecic.

paweł

Hej, a wiadomo coś o nowych ofertach pracy? Nie ukrywam, że dobrze by się bylo załapać.

Tomasz

Jest oferta od nich na elektromontera.Mam pytanie do kogos kto był jakie są zarobki na łape na godz,czy trzeba mieć swój środek transportu,czy wysyłają pojedynczo czy kilku do Niemiec?

anonim

(usunięte przez administratora)

Markopolo

przyzwyczaić?

Gregorian

Po przeczytaniu wszystkich opinii . Mr JOB Firma którą tak naprawde my zatrudniamy zeby nam znalazla prace pilnowala platnosci zalatwiala noclegi zalatwiala sprawy urzedowe. Niektórzy w swoich opiniach po jakichs zgrzytach wybuchaja na forum i mowia ze Mr Job jest BE . A tak naprawde pracuja tam ludzie ktorzy w natloku spraw zapominaja czegos zalatwic ,czy popelniaja bledy . Ja osobiscie pilnuje zeby zatrudniona przezemnie firma (formalnie to ja jestem ich pracownikiem? czego sie nie robi zeby ominac przepisy) dopelniala swoich obowiazkow , przypominam sie zadaje pytania itp itd , i wszystko w naszej wspolpracy gra jak w zegarku . pensjonat dostalem nie podobal mi sie to zalatwili nastepny i teraz jestok , wyplaty na czas i czego tu wiecej chciec? Ze troche malo sie zarabia to tylko szczegol dodaj do swojej godzinowki pensjonat za ktory placa (juz lepiej za godzine) dodaj zalatwianie wszystkich urzedowych spraw (musial bys brac wolne zeby osobiscie zalatwic). Wszystkim ktorzy narzekaja nie wiem o co chodzi tak naprawde .

krzysiek328
@Gregorian 18.11.2014 19:31

sam musisz załatwić meldunek ale musi być zgoda właściciela mieszkania inaczej jesteś w 6ej

krzysiek328
@krzysiek328 13.02.2016 17:47

no własnie na początku obiecali ,że oni załatwiają kwaterę ciebie nic nie obchodzi kwatera załatwiona ale zgody właściciela niema. Potem druga kwatera ale jak powiedziały kobiety z mr job to nie my oragnizowałysmy teraz to mieszkanie,niestety zgody tez nie bylo. Skoro się umawiam że załatwiam to załatwiam a nie czaruje.

anonim

(usunięte przez administratora)

gregorian

Pensjonat w którym mieszkasz ma obowiązek zgłosić twój pobyt który jest logicznie wyrażeniem zgody ,a TY masz obowiązek niezaleznie od tego się zameldować Wg prawa na bawarii w ciągu 14 dni )

Krzysiek328

Moja opinia nie będzie pozytywna. Wszystko załatwiane na warjackich papierach,bardzo wiele niedomówień, których brak w umowie nie jasne warunki mieszkaniowe jak i brak konkretnych prac na dłużej niż kilka dni. Przegonili mnie przez połowę Niemiec za pracą a w końcu z dnia na dzień zerwanie kontraktu dodam, że po 2 tygodniach i wycieczce po Niemczech bez grosza przy duszy zostałem na lodzie w obcym kraju.Warunki na placach budowy organizowanych przez tę firmie nie mieszczą się w żadnych normach.Polecam tylko ludziom o mocnych nerwach i szukającym wrażeń.

mrjob
@Krzysiek328 13.02.2016 17:41

Na wstępnie chciałbym zwrócić uwagę, że MR JOB nie organizuje bezpośrednio pracy w zakładzie na terenie Niemiec . Nie jesteśmy firmą podwykonawczą. Naszym zadaniem jest zatrudnienie i udostępnienie pracowników chętnych do pracy, posiadających wymagane kwalifikacje, zgodnych z zapotrzebowaniem PU (Pracodawcy Użytkownika). Za bezpośrednią organizację pracy (w miejscu pracy) odpowiedzialna jet dana Firma na Terenie DE. Jeśli natomiast występują jakiekolwiek problemy, zachęcamy Pracowników do informowania nas o tym (za pośrednictwem opiekuna/ do Działu organizacyjno-prawnego DOP), wówczas wyjaśniamy wszelkie niedociągnięcia. Co do zerwania kontraktu: naszym zadaniem jest zapewnienie ciągłości zatrudnienia dla naszych pracowników, zdarza się ze kontrakty trwają krócej, jednak wówczas organizujemy kolejny kontrakt. Jeśli W Pana przypadku doszło do nieprawidłowości, proszę opisać sytuację i zgłosić do nas droga mailową na adres: dop@mrjob.pl

anonim

(usunięte przez administratora)

mrjob

Zgodnie z ustawą:" Art. 15. 1. Pracownik tymczasowy w okresie wykonywania pracy na rzecz pracodawcy użytkownika nie może być traktowany mniej korzystnie w zakresie warunków pracy i innych warunków zatrudnienia niż pracownicy zatrudnieni przez tego pracodawcę użytkownika na takim samym lub podobnym stanowisku pracy." zatem stawki wynagrodzeń pracowników zatrudnionych w PL, ustalają bezpośrednio firmy dla których wykonywana jest praca tzn. Pracodawca Użytkownik.

gregorian

Proszę o ponowne przeanalizowanie tego co napisałem . W szwecji pracowałem przez inną agencję pracy A NIE MR JOB !!

Zostaw opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej