MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
3 101

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Orzeł 88

Z mojej strony kieruje sprawę do sądu pracy i dam znać jakie będą wyniki :)

   
Orzeł 88

Nie polecam tej firmy- mieszkanie w barakach 3osobowe z 2 pokojami 30km od miejsca zamieszkania. Biuro interesuje się pracownikami tylko do czasu wyjazdy ,później zaczyna się olewanie i chamskie odzywki- wręcz zastraszanie. Nie wywiązują się z umowy ni slownej ni pisemnej, A pani marta to już w ogóle szczyt bezczelności- po tym jak kazała nam dojeżdżać komunikacja miejska lub taksówką gdy poprosilismy o szukanie mieszkania blizej pracy to dostaliśmy SMS że będą nas delegowac do polski bo jesteśmy beznadziejnymi elektrykami, jak napisaliśmy, że uciekamy stąd wtedy babsko idzie po rozum do głowy i zaczyna coś pomagać (i już wtedy złymi pracownikami nie byliśmy) dziwne ,że za tą bezczelność nikt ją jeszcze nie klepnal w grzywe

   
M_Elek

Witam firma Mr JOB wypłaca na czas pieniądze to się zgadza ale zawsze jakoś nie mogę sie doliczyć dlaczego raz jest tak a raz inaczej . za zwroty za przejazd możecie zapomnieć i za zjazd zawsze coś jest nie i to słyszałem od 12 pracowników razem ze mną a ni razu nie dostaliśmy za przejazd . kontrahent zależy jak trawisz . Pani Aneta potrafi na niewygodne pytania się rozłączyć i nie odbierać. pomocy w nadaniu numeru podatkowego możecie zapomnieć nie ma takiej pomocy masz to załatwić a jak nie to najgorsza grupa podatkowa . jedyna osoba to chyba Marta w zespole zawsze zapyta jak się pracuje jak warunki mieszkalne i zawsze odpowiada na sms

   
tomek
@M_Elek 04.04.2018 12:07

bredzisz jak moja teściowa. Jak nie umiesz przeczytać kwitka z wypłaty , to daj sobie spokój z wyjazdami za granicę. Robiłem już z takim pajacem dla którego kwota brutto , to była kwotą netto , a potem wyzywał mr joba , że mu za mało przelali na konto. Jak nie znasz języka , to kiepsko jest - chyba ,że jest ktoś , kto na miejscu ogarnia tematy. Z meldunkiem już jest nieaktualne , bo wyczaili myk ,że 3 miechy możesz robić bez meldunku- wreszcie.... Na przejazdy trzeba mieć fakturę vat wystawioną na joba , ale bardziej opłacasię odpisać to z niemieckiego podatku - 0,30 euro od km... Ja tak chapnąłem 600 jurków.

   
Anula

A co z pracą na produkcji chleba jak jest jakie warunki

   
hegon

Potencjalni przyszli pracownicy tej firmy-dobrze wam radze (jako były pracownik tej firmy), DAJCIE SOBIE Z NIMI ŚWIĘTY SPOKÓJ !!!!!!!!! przez telefon bedzię wszystko kolorowo i elegancko , a potem się dowiecie jak już podpiszecie umowe i bedziecie za granicą ja to na własnej skórze odczułem i was przestrzegam , Nie są warci zaufania!!!!!!!!!!

   
hegon
@MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej 07.06.2018 09:19

I w czym to pomoże ? Teraz już w niczym , przekonałem się jaka jest z wami współpraca i wątpie w to żeby siępowtórzyła , sami jesteście sobie winni takiej opini!!

   
Monter wentylacji

Co ile można zjerzdzać do Polski ? Ile godzin w miesiącu wypracować ?

   
MR JOB
@Monter wentylacji 16.05.2018 04:18

Ilość godzin naszych pracowników na stanowisku Monter wentylacji za miesiąc maj wyniosła ok. 185h . Jeśli chodzi o kwestie związane ze zjazdami do Polski, to urlop ustala się indywidualnie z Kierownikiem budowy. Za każdy przepracowany miesiąc należy się 2 dni urlopu. Mamy nadzieję, że nasza odpowiedź sprostała oczekiwaniom. Zachęcamy do kontaktu z biurem.

   
Rob

Narzekacie na MR JOB a i tak wracacie,bo gdzie indziej (usunięte przez administratora)

   
zawiedziony

MR Job to wielka lipa .obiecują wiele , ale nic z tego. przez telefon każda pani wiele obiecuje .rzeczywistość jest brutalna. zdecydowanie nie polecam.

   
Ad
@zawiedziony 05.04.2018 18:00

Ale co Cię zawiodło ? Że trzeba pracować ..?

   
Hydraulicy Berlin D

Bardzo chcę pochwalić firmę MR JOB gdyż wypłata wpywa na konto w czasie jak 10 to 10 jezeli 10 dzien miesiąca wypada w sobote wtedy wyplata na 9tego. Wypłacane są koszty podróży . Pani Marta wywiązuję się ze swoich obowiązków w jak najlepszym stylu załatwia bardzo dobre mieszkania ( z basenem ) miła sympatyczna nie ma problemów z kontaktem z pracownikami

   
Elektryk

Pracuję w firmie MR JOB już pół roku, jak dotąd nie miałem nigdy żadnych problemów. W szczególności chciałbym pozytywnie się wypowiedzieć na temat Pani Marty, która bez względu na porę dnia jest nadzwyczaj miła oraz pomocna, wszystkie niejasności załatwia od ręki czy to święto czy też nie. Jest niezwykle przyjacielską i troskliwą osobą. Moim zdaniem Pani Marta stanowi wzór godny naśladowania jeżeli chodzi o obowiązki którch się podejmuje, a zarazem osobowość której można zaufać i na której można polegać. Zdecydowanie zasługuje na więcej niż zwykłe dziękuję. Przede wszystkim właśnie dla takich osób warto podjąć współpracę z tą firmą. Pozdrawiam Damian.

   
HARRY1000

Proszę mi powiedzieć skąd te sumy ??? Jak ktoś to liczy ??? Z podanych d. niżej wyliczeń wynika że. 12€ ×174 daje 2184 brutto skoro daje 2088 ??? A 12 € ×242 daje 2958 brutto skoro daje 2904 ??? Czekam właśnie na wypłatę dostanę na rękę to napisze jakie są realia. Pozdrawiam

   
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@HARRY1000 30.03.2018 10:49

Prosze wskazać dokładnie o którym przykładzie Pan pisze, wówczas postaramy sie opisać go dla Pana czytelniej.

   
HARRY1000

A i ważne ...tak na poważnie wcale u nich nie pracujesz ! Ty jesteś w ich bazie na 6 miesięcy taka podpisuje umowę ,pracodawca polski niemiecki czy inny ma zapotrzebowanie na danego pracownika oni cie wysyłają do pracy . Nie masz wpływu gdzie będziesz pracował i z kim . Dobrze trafisz to bajka źle no to lipa . Jedni pracodawcy chcą pracować tylko po 8 g i poniedziałek - piątek u innych robisz jak i oni np. 12 dziennie 7 dni w tygodniu. No i tu jak kto uwaza dobrze to czy źle... kwatery jak trafisz raz lepiej raz gorzej. Jakieś pytania walce jak w dym .

   
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@HARRY1000 30.03.2018 11:01

Panie HARRY1000, Musimy sprostować ww. wypowiedz: 1. pracownicy oddelegowani do Pracy do Klientów do Niemiec sa oddelegowani tylko do Klientów na terenie Niemiec, nie ma możliwości aby pracował Pan na podstawie tej samej umowy w innym kraju 2. Pierwsza umowa o pracę podpisywana jest na okres 6 miesięcy, jeśli dane kontrakt trwa krócej wówczas otrzymuje Pan propozycje podpisania aneksu z uwzględnieniem nowego miejsca pracy na terenie Niemiec

   
Karolina

Czy podpowiecie jakie prace dla kobiet ma agencja? Jakie kierunki są dobre?

   
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@Karolina 16.03.2018 17:35

Czy interesują Panią oferty w Polsce czy za granicą?

   
bil

dopłaty za przejazd z Polski do Niemiec i z powrotem, nie wierzcie w te bzdury ja do tej pory nie otrzymałem pełnego wzrotu

   
pan_nikt
@MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej 13.03.2018 09:25

Ja przeczytałem powyższy wpis ze zrozumieniem ale ten kto to wymyślił musiał się nakombinować jak to napisać by i tak agentura była na swoim.... I udało mu się... :D xD

   
anonymous

Współpraca wzorowa !!! Nie rozumiem negatywnych opinii, albo byliście słabymi pracownikami i Niemiec nie był z Was zadowolony to MR JOB musiało Wam podziękować, albo oczekiwaliście gruszek na wierzbie. W mojej ocenie od samego początku wszystko na wysokim poziomie, rekrutacja miła, sympatyczna, szybka przede wszystkim - stały kontakt i pomoc z dokumentami. Wyjazd ok, to co mówili tak było, zakwaterowanie w dobrych warunkach. Kontakt z Paniami dobry, czepiacie się że kontakt zerowy, przecież nie jesteście jedynymi pracownikami, z tego co się orientuje to MR JOB zatrudnia bardzo dużo osób, nie dziwić się że czasem mogą nie odebrać, te Panie też pracują, też mają swoje rodziny, domy i czas na odpoczynek. Jak ktoś ma coś załatwić w urzędzie to jaki problem pójść do urzędu zadzwonić do opiekuna i dać go do telefonu - po problemie. Poza tym wynagrodzenie zawsze na czas !!! - JA TAM POLECAM WSPÓŁPRACĘ

   
DariuszK
@anonymous 18.02.2018 14:53

Można śmiało dać "LAJKA" jak na FB za tą opinię. Dokładnie!!! Każdy ma to, na co zasługuje. "Poza tym wynagrodzenie zawsze na czas !!! - JA TAM POLECAM WSPÓŁPRACĘ" święte i prawdziwe słowa. Do tego jest wysyłana szybciutko informacja o wynagrodzeniu na maila. Wypada 10-go w sobotę, pieniądze w piątek na koncie. Podpisuję się pod kolegą.

   
dzony2

bardzo polecam tą firmę, szcegulnie p,Anete-jak panu nie pasuje to są inne firmy. te słowa usłuszałem przez telefon swietne zarobki w granicach 7 euro za godzinę w Mr Job

   
DariuszK
@dzony2 16.02.2018 19:09

Hej "John". Widzę, że bulwersujesz się strasznie , gdyż "gostek" do mnie się zwracasz. Rozumiem Ciebie. Nie jestem "podszywany" jak to mi insynuujesz. Pracuje 8,5 godzin dziennie. Wiadomo, są godziny, jest wypłata. To takie proste. Nie o tym jednak była mowa. Mowa o Twojej pracy. Nie jesteś zadowolony. Pozwól, że odeślę Ciebie do opini "anonymous 18.02.2018 14:53". Są tam myślę wątki o Tobie. Polecam podobnie jak "anonymous" firmę MR Job. Jestem tu ponad trzy lata. Żadnych problemów. Jak wcześniej pisałem, wszystko super łącznie z kontaktem telefonicznym. Myślę , że poszukaj problemu w sobie i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Pozdrawiam Ciebie i powodzenia w pracy.

   
Zyga

Ja też nie polecam. A ta pani Marta L to szkoda gadać, bo nie odbiera telefonow

   
dzony2
@Zyga 13.02.2018 22:30

zyga tak to prawda niczym się nie interesują byle byś był w robocie i zarabiał dla nich zeo totalne zero ta firma

   
MICHAIŁ

STOP wszystkim co sie z nimi wybierają do niemczech (usunięte przez administratora) kontakt z biurem zeroooowy.szkoda nerwów . (usunięte przez administratora).STOP!!!!

   
Andrzej

Co do pracy w tej firmie nie było zastrzeżeń. I to jedyny plus. Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony jak to ładnie zostało ujęte „koordynatora”, w sprawie meldunku - „ proszę sobie załatwić samemu” fajnie tylko szkoda, ze urzędy czynne w godzinach twojej pracy. Opłaty za abonamenty telewizyjne - „ proszę to sobie załatwić samemu”, skoro firma wynajmuje pracownikom mieszkanie, to powinna załatwić meldunek j wszystkie sprawy związany z dalszymi krokami, a nie radź sobie samemu. No i te ciekawe 40 godzin pracy, a nadgodziny liczone od 47. A No i nie ma co liczyć na zwrot za powrót do kraju, jeżeli paragon za paliwo nie jest z dnia zakończenia umowy.

   
pawel
@Andrzej 31.01.2018 16:23

@Andrzej oni tak zawsze, żeby się skontaktować, żeby się skontaktować i nic za tym nie idzie. Taka firma

   
wiki

a co do ustawy o delegowanju pracowników pracownik delegowany ma prawo otrzymać dietę ponieważ jest odelegowany do pracy za granicą lub innym miejscu niż fiedziba firmy

   
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@wiki 30.01.2018 21:02

Panie "WIKI" informujemy że Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (Definicję "podróży służbowej" zawiera art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie o pracę jako miejsce jej wykonywania, nie odbywa zatem podróży służbowej w rozumieniu art. 775 § 1 Kodeksu pracy, mamy w tej sytuacji z oddelegowaniem. Podczas oddelegowania diety nie przysługują . Podróż służbowa jest czymś innym niż oddelegowanie. zachęcam do zapoznania sie z definicja pracownika delegowanego: Kim jest pracownik delegowany? Na czym polega delegowanie pracowników? Zasada swobodnego przepływu pracowników daje każdemu obywatelowi prawo do swobodnego przemieszczania się do innego państwa członkowskiego w celu podjęcia pracy i zamieszkania w tym państwie oraz chroni go przed dyskryminacją dotyczącą zatrudnienia, wynagrodzenia i innych warunków pracy w porównaniu z obywatelami tego państwa członkowskiego. Należy odróżnić swobodny przepływ od swobody świadczenia usług, obejmującej prawo przedsiębiorstw do świadczenia usług w innym państwie członkowskim i do tymczasowego wysyłania („delegowania”) w tym celu swoich pracowników do wykonania tam koniecznych prac. Przykład: Polak wyjeżdża tymczasowo do Niemiec w ramach umowy zawartej w Polsce ze swoim polskim pracodawcą – mimo że pracę wykonuje za granicą, nadal pracuje dla swojego polskiego pracodawcy. Swoboda świadczenia usług, w którą wpisuje się delegowanie pracowników pozwala na to, aby przedsiębiorstwo mające siedzibę w jednym kraju członkowskim, świadczyło usługi w innym i w tym celu czasowo przemieszczało do tego kraju swoich pracowników. Zgodnie z obowiązującą dyrektywą o delegowaniu pracowników (96/71/WE ) z 1996 roku, delegowanie pracowników może wystąpić w trzech przypadkach: zamówienie/podwykonawstwo – przedsiębiorstwa delegują pracowników na własny rachunek i pod swoim kierownictwem na terytorium państwa członkowskiego, w ramach umowy zawartej między przedsiębiorstwem delegującym, a odbiorcą usług działającym w danym państwie członkowskim, przeniesienie wewnątrz przedsiębiorstwa – przedsiębiorstwa delegują pracowników do zakładu albo przedsiębiorstwa należącego do grupy przedsiębiorców na terytorium państwa członkowskiego, agencja pracy tymczasowej/agencja pośrednictwa pracy – przedsiębiorstwa jako agencje pracy tymczasowej lub agencje pośrednictwa pracy wynajmują pracownika przedsiębiorstwu prowadzącemu działalność gospodarczą lub działającemu na terytorium państwa członkowskiego. więcej informacji znajdzie Pan na między innymi na naszej stronie http://www.mrjob.pl w zakładce FAQ dla pracowników DE

   
wiki

(usunięte przez administratora)-godziny nadliczbowe powinny być płatne po 40 godzinach pracy nie po 47 -wynika na to ż firma te 7 godzin ma dla siebie(usunięte przez administratora)

   
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@wiki 18.01.2018 19:22

WIKI, Odnosząc sie do formy rozliczania nadgodzin, W Niemczech obowiązuje układy zbiorowe, nasza firma zobowiązana jest do stosowania układu BZA_DGB, każdorazowo jest to wskazane w każdej umowie o prace. poniżej link do układu zbiorowego :http://www.mrjob.pl/o-firmie/regulacje-prawne/. Układ zbiorowy BZA-DGB zobowiązuje do rozliczania nadgodzin od 47 godziny.

   
Pracownik

Pamiętajcie, że MRJOB zarabia na waszej pracy, na każdej godzinie waszej pracy. Zależy im, by pracodawca zapłacił im jak najwięcej a MRJOB wam jak najmniej. Reszta to zysk pań, które was do tej pracy webują. I albo to zaakceptujecie i będziecie z nimi pracować albo znajdziecie sobie pracę sami. Takie są zasady i nie ma co tutaj marudzić.

   
Zyga
@toom 22.01.2018 20:51

Porozmawiajcie z tym co odeszli. Już nie mają nic do stracenia i często mówią prawdę jak jest w tej firmie.

   
wiki

Jeśli będziecie mieć problemy z wynagrodzeniem lub jest zaniżone zgłoście to do Finanzamt Cottbus pracuą tam polscy urzędnicy i pomogą w każdej sprawie strona w google...

   
tomm

Witam po raz kolejny--pytanko czy otrzymujecie dietę???-zgodnie z przepisami UE pracownik oddelegowany w kraju bądz za granicę ma obowiązek otrzymania diety w UE jest to od 9 euro na dzień do 50 w ZALEŻNOŚCI OD KRAJU..prawo pracy ustalone STRASGOURG..jakoś nikt nie pisze o tym czyżby nie wiedzieli czy są tę.......i

   
MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej
pracodawca
@tomm 18.01.2018 11:34

Panie "TOMM" informujemy że Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (Definicję "podróży służbowej" zawiera art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie o pracę jako miejsce jej wykonywania, nie odbywa zatem podróży służbowej w rozumieniu art. 775 § 1 Kodeksu pracy, mamy w tej sytuacji z oddelegowaniem. Podczas oddelegowania diety nie przysługują .

   
toma

Pracownik G : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 13,00 euro / suma godzin 242 /przychód 3480 euro/ wynagrodzenie netto 2423 euro--po obliczeniach zgodnych z opisem mrjob --tooo ktoś tu się niezle pomylił prosze jeszcze raz to obliczy ,powinno być 2505,6 euro

   
spawacz
@toma 15.01.2018 19:05

Dokładnie jest błąd, poza tym pracując 242 godziny to jest ponad 12 godzin dziennie, stawka netto wychodzi 10 euro. Jestem spawaczem w Polsce za stawkę 57 zł.

   
Andrzej

Pracuję w firmie MR JOB od pół roku i oceniam współpracę pozytywnie. Najważniejsze: pieniądze na czas, zakwaterowanie jest OK, praca dobra. Polecam jako opiekuna Panią Martę L. - kompetentna i sympatyczna osoba.

   
anonymous
@Marta L 08.01.2018 17:08

@Marta L kultura telefonowania właśnie polega na nie odrzucaniu połączenia, no ale teraz już pani się dowiedziała.

   
Pracownik Wojownik

Witam chciałem coś dodać od siebie co do Pani Marty L. Dziewczyna ma w chusteczke roboty Problemów co do kwater ,pracy jaka jest im zlecana Wszystko wychodzi w praniu nikt nie jest jasnowidzem Weźcie bądźcie wyrozumiali Jak nie odbiera to jest zawalona dziesięcioma innymi sprawami wtedy pisz na pewno odpowie Ja dziś miałem spine z właścicielką mieszkania co wszystkiego nie mówiła na temat mieszkania podczas wynajęcia napisałem do Pani Marty odpisała że zainterweniuje do włascicielki była 19 oddzwoniła z odpowiedzią Załatwiła sprawę Była dziewczyna po pracy a i tak zareagowała Podziwiam Jej upur determinacje Ludzie ogarnijcie się Wszystkie problemy są przez niemieckie firmy albo włascicieli mieszkań Nie jest tak kolorowo Niemiec prawdy Ci nie powie Pracuje tu pare lat i wiem jak jest Zawsze mi pomogli Na chłopski rozum rozkmińcie to i weźcie poprawke na to co się dzieje Nie jest kolorowo jak jest problem to go rozwiązują Proste

   
Mario hydraulik

Przestrzegam wszystkich przed tą firmą. Obiecują super pracę w Niemczech a jak przychodzi do wyjazdy na dwa dni przed podróżą okazuje się że albo klient się wycofał albo jest niewypłacalny i nici z wyjazdu. Już kilka razy do mnie dzwonili z ofertami Na szczęście już nie biorę ich na poważnie bo bym tylko siedział na walizkach i czekał.

   
Kazimierz
@Mario hydraulik 02.01.2018 22:01

@mario hydraulik pisze prawdę.

   
Marcin

Pracuję dla MR JOB od kilku dobrych lat na stanowisku elektryka. Jak oceniam naszą współpracę? Wykorzystam w tym celu skalę szkolną. 1. Warunki mieszkaniowe :4+ Mieszkania są w pełni wyposażone, w 90% przypadków wliczone sprzątanie raz w tygodniu, pokoje max po 2 osoby, 50/50 są to jedynki, firma stawia duży nacisk na dostęp do internetu, czasem doskwierał brak pralki. 2. Kontrahenci :5 W przeciągu 4 lat zmieniłem 3 kontrahentów - na własną prośbę, nic osobistego. większość kontrahentów zdecydowanie nastawiona była na dłuższą współpracę, warunki pracy wiadomo uzależnione od rodzaju budowy, zdecydowanie wszystkie kontrakty wspominam pozytywnie. 3. Zarobki : 4+ (zawsze może być więcej) Oczywiście w głównej mierze uzależnione od własnych kwalifikacji, opinii kontrahentów oraz znajomości języka niemieckiego. 4. Kontakt z firmą : 6 Wzorowy, nie mam się do czego przyczepić, dziewczyny zawsze miłe, pomocne i kompetentne. Ocena ogólna 5 Gorąco polecam wszystkim współpracę.

   
Wiesiek
@Marcin 04.01.2018 18:08

Podziwiam wypowiedź szkolną @Marcina. Oczywiście ma prawo taką mieć.Ja mam inne doświadczenie. zatrudniono mnie nie informując, że jest to zlecenie na 3 tygodnie. Musiałem jeszcze jakieś pieniądze za umowe zlecenie zaplacić i nie moglem się dowiedzieć za co. Owszem byli mili do zawarcia umowy potem już tak nie było. Kilkakrotnie miałem jeszcze telefony potem jak szukali do pracy. Ja już nie jestem zainteresowany współpracą i nie polecam.

   
Radomski

Robię tu trochę i póki co najlepsza praca jaka miałem. Zakwaterowanie jest lepiej niż okej. Czytając niektóre opinie mam wrażenie że ludzie tu oczekują pałaców. Tak czy siak po przejściu na 1 klasę podatkowa zarobki są takie jakie być powinny. Nie robię tu bardzo długo ale wygląda na to że firma wypłacana i że płaci w terminie. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. Pozdrawiam

   

Zostaw opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej - Legnica

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej