3.9/5

• Jakuszów
  • Dobrzejów
  • Jezierzany
Chojnice - MR Job
Legnica - MR Job Connect Sp. z o.o.
Wałcz - Mr Job

3. Opinie o pracodawcach Legnica
  5. Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej Legnica

Nie przegap nowości o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej!

bil

04.03.2018 18:09

dopłaty za przejazd z Polski do Niemiec i z powrotem, nie wierzcie w te bzdury ja do tej pory nie otrzymałem pełnego wzrotu

13.03.2018 09:25

Panie "PAN_NIKT" ww. zapisy są elementem umowy, którą pracownicy podpisują dobrowolnie. Zwrot kosztów dojazdu oraz powrotu jest to dodatek który nasza firma wypłaca dobrowolnie. Dodatek wypłacany jest po przepracowaniu min. jednego miesiąca. Zasady sa czytelene.
pan_nikt

16.03.2018 16:43

Ja przeczytałem powyższy wpis ze zrozumieniem ale ten kto to wymyślił musiał się nakombinować jak to napisać by i tak agentura była na swoim.... I udało mu się... :D xD

18.02.2018 14:53

Współpraca wzorowa !!! Nie rozumiem negatywnych opinii, albo byliście słabymi pracownikami i Niemiec nie był z Was zadowolony to MR JOB musiało Wam podziękować, albo oczekiwaliście gruszek na wierzbie. W mojej ocenie od samego początku wszystko na wysokim poziomie, rekrutacja miła, sympatyczna, szybka przede wszystkim - stały kontakt i pomoc z dokumentami. Wyjazd ok, to co mówili tak było, zakwaterowanie w dobrych warunkach. Kontakt z Paniami dobry, czepiacie się że kontakt zerowy, przecież nie jesteście jedynymi pracownikami, z tego co się orientuje to MR JOB zatrudnia bardzo dużo osób, nie dziwić się że czasem mogą nie odebrać, te Panie też pracują, też mają swoje rodziny, domy i czas na odpoczynek. Jak ktoś ma coś załatwić w urzędzie to jaki problem pójść do urzędu zadzwonić do opiekuna i dać go do telefonu - po problemie. Poza tym wynagrodzenie zawsze na czas !!! - JA TAM POLECAM WSPÓŁPRACĘ
anty MR JOB

23.02.2018 22:21

..MR JOB zatrudnia bardzo dużo osób, nie dziwić się że czasem mogą nie odebrać, te Panie też pracują, też mają swoje rodziny, domy i czas na odpoczynek" to niech lepiej te panie zmienią robote bo sie do tego nie nadawają , pomocne one są tylko jak masz podpisac umowe , a pozniej to ich nie interesujesz , ja z tą firmą już nie współpracuje bo są daremni , a taki komentarzyk jak ty piszesz pracowniku biura tej firmy mnie nie przekonuje , albo powiedz co tam robiłeś jeżeli jestes rzekomo zatrudniony i oddelegowany z tej firmy ??
DariuszK

05.03.2018 19:04

Można śmiało dać "LAJKA" jak na FB za tą opinię. Dokładnie!!! Każdy ma to, na co zasługuje. "Poza tym wynagrodzenie zawsze na czas !!! - JA TAM POLECAM WSPÓŁPRACĘ" święte i prawdziwe słowa. Do tego jest wysyłana szybciutko informacja o wynagrodzeniu na maila. Wypada 10-go w sobotę, pieniądze w piątek na koncie. Podpisuję się pod kolegą.

14.02.2018 21:14

bardzo polecam tą firmę, szcegulnie p,Anete-jak panu nie pasuje to są inne firmy. te słowa usłuszałem przez telefon swietne zarobki w granicach 7 euro za godzinę w Mr Job

16.02.2018 19:09

oczywiscie ze masz ale brutto i jedziesz 200 godzi nie sciemniaj gostek lub inny podszywany z firmy MrJob
DariuszK

05.03.2018 19:00

Hej "John". Widzę, że bulwersujesz się strasznie , gdyż "gostek" do mnie się zwracasz. Rozumiem Ciebie. Nie jestem "podszywany" jak to mi insynuujesz. Pracuje 8,5 godzin dziennie. Wiadomo, są godziny, jest wypłata. To takie proste. Nie o tym jednak była mowa. Mowa o Twojej pracy. Nie jesteś zadowolony. Pozwól, że odeślę Ciebie do opini "anonymous 18.02.2018 14:53". Są tam myślę wątki o Tobie. Polecam podobnie jak "anonymous" firmę MR Job. Jestem tu ponad trzy lata. Żadnych problemów. Jak wcześniej pisałem, wszystko super łącznie z kontaktem telefonicznym. Myślę , że poszukaj problemu w sobie i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Pozdrawiam Ciebie i powodzenia w pracy.
Zyga

13.02.2018 22:30

Ja też nie polecam. A ta pani Marta L to szkoda gadać, bo nie odbiera telefonow

14.02.2018 08:09

Panie "ZYGA" Zgodnie z ustawą z dnia 24 listopada 2017 r. od 12.02.2018r. w przypadku jednolitych zezwoleń na pobyt czasowy i pracę: - doprecyzowano, że stroną postępowania jest tylko cudzoziemiec, - nie ma obowiązku składania umowy z podmiotem powierzającym pracę w trakcie postępowania, - informacja starosty o braku możliwości zaspokojenia potrzeb kadrowych na lokalnym rynku pracy nie jest już wymogiem formalnym przy składaniu wniosku, będzie ją można uzupełnić w trakcie postępowania, jeżeli będzie wymagana. - wprowadzono dodatkowe zwolnienia z obowiązku przedstawienia informacji starosty w przypadku gdy cudzoziemiec w okresie 3 lat poprzedzających złożenie wniosku o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy i pracę ukończył uczelnię z siedzibą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej albo innego państwa Europejskiego Obszaru Gospodarczego lub Konfederacji Szwajcarskiej albo jest uczestnikiem studiów doktoranckich odbywanych w Rzeczypospolitej Polskiej, lub przez 3 lata poprzedzające złożenie wniosku o udzielenie zezwolenia na pobyt czasowy i pracę przebywał legalnie i nieprzerwanie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

14.02.2018 21:04

zyga tak to prawda niczym się nie interesują byle byś był w robocie i zarabiał dla nich zeo totalne zero ta firma
MICHAIŁ

13.02.2018 08:32

STOP wszystkim co sie z nimi wybierają do niemczech (usunięte przez administratora) kontakt z biurem zeroooowy.szkoda nerwów . (usunięte przez administratora).STOP!!!!
Andrzej

25.01.2018 20:22

Co do pracy w tej firmie nie było zastrzeżeń. I to jedyny plus. Brak jakiejkolwiek pomocy ze strony jak to ładnie zostało ujęte „koordynatora”, w sprawie meldunku - „ proszę sobie załatwić samemu” fajnie tylko szkoda, ze urzędy czynne w godzinach twojej pracy. Opłaty za abonamenty telewizyjne - „ proszę to sobie załatwić samemu”, skoro firma wynajmuje pracownikom mieszkanie, to powinna załatwić meldunek j wszystkie sprawy związany z dalszymi krokami, a nie radź sobie samemu. No i te ciekawe 40 godzin pracy, a nadgodziny liczone od 47. A No i nie ma co liczyć na zwrot za powrót do kraju, jeżeli paragon za paliwo nie jest z dnia zakończenia umowy.

01.02.2018 10:06

Panie Andrzeju, jeśli dokument został odrzucony a nie zgadza sie Pan z decyzją proszę odwołać sie do działu organizacyjno prawnego adres [email protected]
pawel

06.02.2018 21:39

@Andrzej oni tak zawsze, żeby się skontaktować, żeby się skontaktować i nic za tym nie idzie. Taka firma

30.01.2018 21:02

a co do ustawy o delegowanju pracowników pracownik delegowany ma prawo otrzymać dietę ponieważ jest odelegowany do pracy za granicą lub innym miejscu niż fiedziba firmy

05.02.2018 07:57

Panie "WIKI" informujemy że Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (Definicję "podróży służbowej" zawiera art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie o pracę jako miejsce jej wykonywania, nie odbywa zatem podróży służbowej w rozumieniu art. 775 § 1 Kodeksu pracy, mamy w tej sytuacji z oddelegowaniem. Podczas oddelegowania diety nie przysługują . Podróż służbowa jest czymś innym niż oddelegowanie. zachęcam do zapoznania sie z definicja pracownika delegowanego: Kim jest pracownik delegowany? Na czym polega delegowanie pracowników? Zasada swobodnego przepływu pracowników daje każdemu obywatelowi prawo do swobodnego przemieszczania się do innego państwa członkowskiego w celu podjęcia pracy i zamieszkania w tym państwie oraz chroni go przed dyskryminacją dotyczącą zatrudnienia, wynagrodzenia i innych warunków pracy w porównaniu z obywatelami tego państwa członkowskiego. Należy odróżnić swobodny przepływ od swobody świadczenia usług, obejmującej prawo przedsiębiorstw do świadczenia usług w innym państwie członkowskim i do tymczasowego wysyłania („delegowania”) w tym celu swoich pracowników do wykonania tam koniecznych prac. Przykład: Polak wyjeżdża tymczasowo do Niemiec w ramach umowy zawartej w Polsce ze swoim polskim pracodawcą – mimo że pracę wykonuje za granicą, nadal pracuje dla swojego polskiego pracodawcy. Swoboda świadczenia usług, w którą wpisuje się delegowanie pracowników pozwala na to, aby przedsiębiorstwo mające siedzibę w jednym kraju członkowskim, świadczyło usługi w innym i w tym celu czasowo przemieszczało do tego kraju swoich pracowników. Zgodnie z obowiązującą dyrektywą o delegowaniu pracowników (96/71/WE ) z 1996 roku, delegowanie pracowników może wystąpić w trzech przypadkach: zamówienie/podwykonawstwo – przedsiębiorstwa delegują pracowników na własny rachunek i pod swoim kierownictwem na terytorium państwa członkowskiego, w ramach umowy zawartej między przedsiębiorstwem delegującym, a odbiorcą usług działającym w danym państwie członkowskim, przeniesienie wewnątrz przedsiębiorstwa – przedsiębiorstwa delegują pracowników do zakładu albo przedsiębiorstwa należącego do grupy przedsiębiorców na terytorium państwa członkowskiego, agencja pracy tymczasowej/agencja pośrednictwa pracy – przedsiębiorstwa jako agencje pracy tymczasowej lub agencje pośrednictwa pracy wynajmują pracownika przedsiębiorstwu prowadzącemu działalność gospodarczą lub działającemu na terytorium państwa członkowskiego. więcej informacji znajdzie Pan na między innymi na naszej stronie www.mrjob.pl w zakładce FAQ dla pracowników DE

18.01.2018 19:22

(usunięte przez administratora)-godziny nadliczbowe powinny być płatne po 40 godzinach pracy nie po 47 -wynika na to ż firma te 7 godzin ma dla siebie(usunięte przez administratora)

26.01.2018 09:34

WIKI, Odnosząc sie do formy rozliczania nadgodzin, W Niemczech obowiązuje układy zbiorowe, nasza firma zobowiązana jest do stosowania układu BZA_DGB, każdorazowo jest to wskazane w każdej umowie o prace. poniżej link do układu zbiorowego :http://www.mrjob.pl/o-firmie/regulacje-prawne/. Układ zbiorowy BZA-DGB zobowiązuje do rozliczania nadgodzin od 47 godziny.

22.01.2018 13:23

Pamiętajcie, że MRJOB zarabia na waszej pracy, na każdej godzinie waszej pracy. Zależy im, by pracodawca zapłacił im jak najwięcej a MRJOB wam jak najmniej. Reszta to zysk pań, które was do tej pracy webują. I albo to zaakceptujecie i będziecie z nimi pracować albo znajdziecie sobie pracę sami. Takie są zasady i nie ma co tutaj marudzić.
toom

22.01.2018 20:51

zasady zasadami ale wiki prawde pisze po 40 godz (usunięte przez administratora)
Zyga

24.01.2018 13:20

Porozmawiajcie z tym co odeszli. Już nie mają nic do stracenia i często mówią prawdę jak jest w tej firmie.

20.01.2018 14:21

Jeśli będziecie mieć problemy z wynagrodzeniem lub jest zaniżone zgłoście to do Finanzamt Cottbus pracuą tam polscy urzędnicy i pomogą w każdej sprawie strona w google...
tomm

18.01.2018 11:34

Witam po raz kolejny--pytanko czy otrzymujecie dietę???-zgodnie z przepisami UE pracownik oddelegowany w kraju bądz za granicę ma obowiązek otrzymania diety w UE jest to od 9 euro na dzień do 50 w ZALEŻNOŚCI OD KRAJU..prawo pracy ustalone STRASGOURG..jakoś nikt nie pisze o tym czyżby nie wiedzieli czy są tę.......i

18.01.2018 11:41

Panie "TOMM" informujemy że Dieta przysługuje pracownikom będącym w podróży służbowej (Definicję "podróży służbowej" zawiera art. 775 § 1 Kodeksu pracy). Pracownik, który udaje się do miejsca ustalonego w umowie o pracę jako miejsce jej wykonywania, nie odbywa zatem podróży służbowej w rozumieniu art. 775 § 1 Kodeksu pracy, mamy w tej sytuacji z oddelegowaniem. Podczas oddelegowania diety nie przysługują .
toma

15.01.2018 19:05

Pracownik G : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 13,00 euro / suma godzin 242 /przychód 3480 euro/ wynagrodzenie netto 2423 euro--po obliczeniach zgodnych z opisem mrjob --tooo ktoś tu się niezle pomylił prosze jeszcze raz to obliczy ,powinno być 2505,6 euro

16.01.2018 10:10

Dzien dobry zachęcamy do szczegółowego zapoznania sie z pełnym opracowaniem , zamieszczonym na naszej stronie www.mrjob.pl 1. wysokość wynagrodzeń w MR JOB: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wysokosc-wynagrodzen-w-mrjob/ 2.porównanie wynagrodzeń na umowie w MR JOB vs umowa niemiecka: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wynagrodzenia-pl-vs-de/ 3. porównanie warunków zatrudnienia umowa MR JOB vs niemiecka umowa: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/warunki-pracy-porownanie/
spawacz

16.01.2018 13:00

Dokładnie jest błąd, poza tym pracując 242 godziny to jest ponad 12 godzin dziennie, stawka netto wychodzi 10 euro. Jestem spawaczem w Polsce za stawkę 57 zł.
Andrzej

07.01.2018 21:33

Pracuję w firmie MR JOB od pół roku i oceniam współpracę pozytywnie. Najważniejsze: pieniądze na czas, zakwaterowanie jest OK, praca dobra. Polecam jako opiekuna Panią Martę L. - kompetentna i sympatyczna osoba.
Pracownik wojownik

08.01.2018 21:08

Co wy pieprzycie dziewczyna ma w chusteczkę roboty a i tak ogarnia podziwiam jej cierpliwość Wiadomo nie rozdwoi sie Mieszkania są wedle możliwości Jak są uwagi co do pracy czy mieszkania to pisz jak nie odbiera to odpisuje proste Dziś miałem sytuację spine z wlascicielem mieszkania Najpierw napisałem do Pani Marty Napisała że zainterweniuje zadzwoniłem chwile potem było po 19 nie musiała odebrać jest po pracy a odebrała Załatwiliśmy zgrzyty niejasności co do kwatery i pozamiatane Stary zastanów się problem to stważają niemieccy właściciele któż myślą że sa ponad prawem Rozkmiń to Dziewczyny mają pełne ręce roboty Prędzej czy później firma rozwiąże problemy Pracuje już pare lat i pomagają ludziom ale się nie rozdwoją

09.01.2018 14:48

@Marta L kultura telefonowania właśnie polega na nie odrzucaniu połączenia, no ale teraz już pani się dowiedziała.

Oferty pracy - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Specjalista ds. Sprzedaży i Rekrutacji

Wrocław

Business Development Manager

Specjalista ds. sprzedaży usług HR

Legnica

Specjalista/-ka ds. sprzedaży z językiem niemieckim

Pracownik Wojownik

08.01.2018 21:31

Witam chciałem coś dodać od siebie co do Pani Marty L. Dziewczyna ma w chusteczke roboty Problemów co do kwater ,pracy jaka jest im zlecana Wszystko wychodzi w praniu nikt nie jest jasnowidzem Weźcie bądźcie wyrozumiali Jak nie odbiera to jest zawalona dziesięcioma innymi sprawami wtedy pisz na pewno odpowie Ja dziś miałem spine z właścicielką mieszkania co wszystkiego nie mówiła na temat mieszkania podczas wynajęcia napisałem do Pani Marty odpisała że zainterweniuje do włascicielki była 19 oddzwoniła z odpowiedzią Załatwiła sprawę Była dziewczyna po pracy a i tak zareagowała Podziwiam Jej upur determinacje Ludzie ogarnijcie się Wszystkie problemy są przez niemieckie firmy albo włascicieli mieszkań Nie jest tak kolorowo Niemiec prawdy Ci nie powie Pracuje tu pare lat i wiem jak jest Zawsze mi pomogli Na chłopski rozum rozkmińcie to i weźcie poprawke na to co się dzieje Nie jest kolorowo jak jest problem to go rozwiązują Proste
Mario hydraulik

02.01.2018 22:01

Przestrzegam wszystkich przed tą firmą. Obiecują super pracę w Niemczech a jak przychodzi do wyjazdy na dwa dni przed podróżą okazuje się że albo klient się wycofał albo jest niewypłacalny i nici z wyjazdu. Już kilka razy do mnie dzwonili z ofertami Na szczęście już nie biorę ich na poważnie bo bym tylko siedział na walizkach i czekał.

03.01.2018 14:03

Panie "Mario Hydraulik" niestety to prawda. Z koncem roku otrzymalismy inforamcje od Firmy Euler Hemres (gwarantującej zabezpieczenie naszych transakcji) o niewypłacalności jednego z naszych Klientów. Naszym celem jest zapewnienie dla naszych pracowników bezpiecznego i legalnego zatrudnienia. Tym samym po otrzymaniu negatywnych informacji na temat Klienta, musimy dbac o interes naszych praocowników, w tej sytuacji nie moglismy delegowac Pana do tej firmy. Liczę na Pana wyrozumiałość, jednocześnie zachęcam do kontaktu z działem rekrutacji lub na maila [email protected] z informacja o Pana chęci współpracy. Aktualnie prowadzimy wiele projektów które starują w styczniu, na pewno znajdziemy atrakcyjna pracę również dla Pana.
Kazimierz

07.01.2018 19:02

@mario hydraulik pisze prawdę.

04.01.2018 18:08

Pracuję dla MR JOB od kilku dobrych lat na stanowisku elektryka. Jak oceniam naszą współpracę? Wykorzystam w tym celu skalę szkolną. 1. Warunki mieszkaniowe :4+ Mieszkania są w pełni wyposażone, w 90% przypadków wliczone sprzątanie raz w tygodniu, pokoje max po 2 osoby, 50/50 są to jedynki, firma stawia duży nacisk na dostęp do internetu, czasem doskwierał brak pralki. 2. Kontrahenci :5 W przeciągu 4 lat zmieniłem 3 kontrahentów - na własną prośbę, nic osobistego. większość kontrahentów zdecydowanie nastawiona była na dłuższą współpracę, warunki pracy wiadomo uzależnione od rodzaju budowy, zdecydowanie wszystkie kontrakty wspominam pozytywnie. 3. Zarobki : 4+ (zawsze może być więcej) Oczywiście w głównej mierze uzależnione od własnych kwalifikacji, opinii kontrahentów oraz znajomości języka niemieckiego. 4. Kontakt z firmą : 6 Wzorowy, nie mam się do czego przyczepić, dziewczyny zawsze miłe, pomocne i kompetentne. Ocena ogólna 5 Gorąco polecam wszystkim współpracę.
Wiesiek

05.01.2018 23:20

Podziwiam wypowiedź szkolną @Marcina. Oczywiście ma prawo taką mieć.Ja mam inne doświadczenie. zatrudniono mnie nie informując, że jest to zlecenie na 3 tygodnie. Musiałem jeszcze jakieś pieniądze za umowe zlecenie zaplacić i nie moglem się dowiedzieć za co. Owszem byli mili do zawarcia umowy potem już tak nie było. Kilkakrotnie miałem jeszcze telefony potem jak szukali do pracy. Ja już nie jestem zainteresowany współpracą i nie polecam.
Radomski

04.01.2018 14:59

Robię tu trochę i póki co najlepsza praca jaka miałem. Zakwaterowanie jest lepiej niż okej. Czytając niektóre opinie mam wrażenie że ludzie tu oczekują pałaców. Tak czy siak po przejściu na 1 klasę podatkowa zarobki są takie jakie być powinny. Nie robię tu bardzo długo ale wygląda na to że firma wypłacana i że płaci w terminie. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii. Pozdrawiam
Elektromonter

04.01.2018 14:59

Patrząc przez pryzmat mojej pracy oraz zarobków nie mogę powiedzieć złego słowa o tej firmie. Jako osoba bę z niedużym doświadczeniem praca zapewnia mi rozwój w mojej branży. Mieszkanie zapewnione przez firmę MR JOB także spełnia moje oczekiwania. Moim zdaniem jest to godna polecenia firma. Pozdrawiam
Ludwik

17.12.2017 13:24

Jak komuś nie pasuje droga z pracą to znajdzie pretekst żeby nie pracować?
Const.

20.12.2017 18:12

Ja nie mam dobrych wspomnień po współpracy z tą firmą , po kilku tygodniach(nie długi okres) pracy do której mnie wysłali na teren Niemiec pewnego dnia zadzwonili do mnie i powiedzieli że ta robota już się skończyła i nie mają dla mnie nic innego , jakby nagle w całych niemczech roboty zabrakło w środku sezonu i prosze jechać do polski tyle dobrze że podjechałem do firmy z Franfurtu/Main(usunięte przez administratora) firme z którą już kiedys wspolpracowałem i po kilku dniach wysłali mnie na robote i jakos byli mi w stanie zapewnic zatrudnienie przez kilka miesięcy , (usunięte przez administratora) ogólnie NIE POLECAM !!! (usunięte przez administratora) Uważajcie na nich bo jak wam się podoba tak jeździć co chwile PL-DE DE-PL aż (usunięte przez administratora) znajdą wam robote to róbcie u nich dalej!
Kamil

23.12.2017 20:01

Tez mnie to spotkało. Wydzwaniali jak mieli mnie zatrudnić co chwila. Już na umowie miałem mniejszą kwotę, okazało się, że po miesiącu miała być jak obiecali. Na miejscu kwatera z 3 innymi osobami i 2 pokoje. Nie przepracowałem nawet miesiąca, nie było pracy. A i nie miałem meldunku. A skontaktować się z panią Martą to sztuka. Z tą firmą już nie pojadę.
Mira

17.10.2017 09:11

Mam wrażenie, że na początku podczas uzgadniania warunków nie dopytaliście o wszystko i stąd teraz rozczarowanie. Nikt nie pracuje harytatywnie, prawda?

07.12.2017 14:56

Masz rację @feliks to agencja powinna udzielić informacji.

15.12.2017 15:17

Informuje, że udzielamy wszelkich informacji na bieżąco zarówno telefonicznie, osobiście, podczas zatrudnienia każdorazowo wysyłane sa warunki oraz podsumowanie na maila. W każdej chwili jest możliwość wyjaśnienia każdych wątpliwości.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej?

08.12.2017 08:50

13.12.2017 10:08

Panie Dawid, wszystkie nr telefonu dostępne sa na naszej stronie : http://www.mrjob.pl/kontakt/ Biuro czynne jest od 8:00 do 16:00 w tych godzinach telefony zawsze sa odbierane.
Jan

15.12.2017 15:01

@MR JOB telefony nie są odbierane, też to miałem. Nawet było odrzucane połączenie.
Łukasz

21.11.2017 18:28

Ja napisze tak przeglądam te wszystkie badziewiaste ogłoszenia na Niemcy dawane przez te wszystkie agentury co jak najwięcej chcą ołupić człowieka z tego co zarobi za coraz mniejsze stawki i jeszcze za mieszkanie chcą żeby płacić umowy dają na miejscu przez telefon mówią co innego a na miejscu jest co innego.Powiem tak bo siędzę trochę w tych ogłoszeniach i wiem co agencje proponują to na tle tych innych agencji dających precę w Niemczech Mr Job wypada najlepiej oferując takie stawki godzinowe jak oferuje biorąc jeszcze pod uwagę że oferuje te stawki dla ludzi bez języka,mieszkania dobre w których da się normalnie mieszkać,umowę o pracę i przejazdy do pracy a nie nory 16sto osobowe co nie ma torby gdzie połozyć nie mówiąc o jakimkolwiek rozpakowaniu się itp jeden kibel i jeden prysznic na 16osób oczywiście jak zobaczyłem to mieszkanie i umowę okłamaną od razu zjechałem była to agencja zatrudniająca ludzi do okien prowadzona w niemczech przez polkę niejaką Krystynę która ludziom kłamie przez telefon że będą robić pod dużą niemiecką firmą budowlaną.To jest moje zdanie na ten temat.I żałuję ze nie pojechałem przez Mr Job jak mi prponowali wyjazd na montaż balkonów.Wg mnie jest to dobra agencja przez którą warto pojechać.

04.12.2017 09:41

Informujemy ze biuro jest czynne od poniedziałku do piątku od godz. 8:00 do 16:00. W sprawach pilnych pracownicy maja bezpośredni kontakt do opiekuna projektu. Ewentualne problemy zawsze można zgłosić na adres [email protected]

04.12.2017 11:57

Panie "Staszek" pracowników delegujemy do pracy w Niemczech tylko na podstawie umowy o pracę , stawka zapisana jest każdorazowo na umowie. Wyliczenia dot. wysokości netto uzależnione sa między innymi od klasy podatkowej jaka Pan posiada. poniżej link do wyliczeń: http://www.mrjob.pl/dla-pracownikow/wysokosc-wynagrodzen-w-mrjob/

23.11.2017 07:58

23.11.2017 15:49

Na pewno warto przyjrzeć się tej agencji. Jest tyle innych agencji, że jest w czym wybierać.
Nik

09.11.2017 17:49

Nigdy nie współpracuj z tą agencją! Agencja nie hce powiedzieć jakie potrącenia z wynagrodzeniа. (usunięte przez administratora) Nie polecam !!!

14.11.2017 10:54

W MR JOB każdy pracownik otrzymuje szczegółowo opisane fiszki (odcinki w wypłaty), które w czytelny sposób opisują wszystkie składniki wynagrodzenia. W przypadku pytań opiekuni pracowników odpowiadają na wszelkie pytania, w razie wątpliwości zachęcamy do oficjalnego zgłoszenia zapytania do działu organizacyjno-prawnego na adres [email protected], wówczas odpowiedz otrzymają Państwo na piśmie. Odnosząc się do podatków, tak potwierdzamy ze zaliczki na podatek dochodowy od pracowników rozliczane i opłacone są na terenie Niemiec przez pracodawcę w imieniu pracownika. Zwracamy uwagę ze formą zatrudnienia w przypadku delegowania do Niemiec jest zawsze umowa o pracę, w związku z tym zaplata podatku w imieniu pracownika, zgodnie z przepisami, należny do obowiązków pracodawcy.

19.11.2017 20:19

to jest prawda, nie warto wyjeżdżać z tą firmą.

01.11.2017 09:03

NIK

02.11.2017 16:47

Zgadzam się, też nie polecam tej agencji.
Mira

10.10.2017 08:37

Czy do niezadowolonych są zaliczani ludzie , którym nie chce się pracować? W takiej sytuacji to będzie sporo faktycznie.
Rayman

10.10.2017 19:11

Odezwala sie ta , co chyba sie garnie do roboty jak diabli , a naprawde w zyciu jeszcze nic nie widziala !!!

Kontakt - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Zamkowa 8 59-220 Legnica

Branża główna: Praca tymczasowa

Rychu

06.10.2017 16:11

A prosze mi wytlumaczyc dlaczego w przykladzie gdzie : Pracownik D : 12,5 euro stawki za godzine , i pomnozyc przez 169 godzin wyszlo wam /przychód 2323 euro/wynagrodzenie netto 1811 euro ? Przeciez to wychodzi 2112,5 Euro z kąd taka rozbieznosc ? o co w tym wszystkim chodzi ? przeciez wszystkie przyklady sa podane w jednej klasie podatkowej. W przykladzie E F i G tez co innego wychodzi niz to co jest tu napisane , wiec jak ? przy normalnym 40 godzinowym tygodniu pracy , w miesiacu nie osiagnie sie wiecej niz 200 godzin powyzej to juz nadgodziny wchodza w gre , wiec jaka jest stawka za nadgodziny pytam sie ? chce sie dowiedziec bo tutaj jest duzo niejasnosci z waszych wyliczen, a tez szukam roboty jako spawacz za granica.
kierowca

01.11.2017 04:29

guzik prawda. nigdy nie dostałem zwrotu za dojazd do pracy powyżej 15 km , a robię tak już rok.

06.11.2017 09:38

zwrot za dojazdy rozpatrywany jest na wniosek pracownika, czy składał Pan wniosek o refundacje kosztów dojazdów na [email protected] lub do swojego opiekuna?
MRJOB

05.10.2017 20:09

Poniżej reprezentujemy rzeczywiste wybrane wynagrodzenia za miesiąc sierpień 2017 na stanowisku spawacz. ZAWRACAMY UWAGĘ: - że niniejsze wynagrodzenia rozliczone zostały w I klasie podatkowej, - osoby te miały prawo do rozliczenia w I klasie podatkowej przez pełen miesiąc kalendarzowy. - Stawki euro/h uzależnione są od znajomości języka niemieckiego. Pracownik A : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 11,50 euro / suma godzin 187 /przychód 2153 euro/ wynagrodzenie netto 1691 euro Pracownik B : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12 euro / suma godzin 174 /przychód 2184 euro/ wynagrodzenie netto 1712 euro Pracownik C : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12 euro / suma godzin 242 /przychód 2958 euro/ wynagrodzenie netto 2386 euro Pracownik D : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12,50 euro / suma godzin 169 /przychód 2323 euro/ wynagrodzenie netto 1811 euro Pracownik E : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12,50 euro / suma godzin 175 /przychód 2293 euro/ wynagrodzenie netto 1790 euro Pracownik F : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 12,50 euro / suma godzin 168 /przychód 2312 euro/ wynagrodzenie netto 1768 euro Pracownik G : 1 klasa podatkowa/ stawka godz. 13,00 euro / suma godzin 242 /przychód 3480 euro/ wynagrodzenie netto 2423 euro Dodatkowo każdy z pracowników ma zapewniony przez naszą firmę * nocleg, którego koszt wynosi do 600 euro/ m-c, (pracownik nie ponosi dodatkowych kosztów) * opiekę polskiego Konsultanta * pokrycie kosztów dojazdu oraz powrotu z Kontraktu DE Liczymy iż powyższe informację będą pomocne dla osób zainteresowanych współpraca z naszą firmą

01.11.2017 08:43

nie wiesz jak liczyć???
Jan

04.10.2017 20:47

Napiszcie ile może zarobić dobry spawacz w Niemczech?
Maja

01.10.2017 17:34

To, że jedna osoba miała jakieś problemy nie znaczy, że tak jest ciągle. Tak samo to, że pisze dobrze o agencji nie znaczy,n że jestem pracownikiem biura. Generalnie wiedzą co robią i dobrze im to wychodzi.
Justyna

14.09.2017 22:53

Jak się pracuje z MR JOB w kraju? Czy mają ciekawe prace, czy tylko takie "zapchaj dziurę"?Warto próbować?
Julita

11.09.2017 14:39

@Adrian Thermofin - czyli rozumiem, że pracodawca zapewnia zakwaterowanie? Na jaki okres podpisywana jest umowa z MR JOB?Czy warunki zatrudnienia były wcześniej ujęte w umowie? Czy pracodawca rozlicza się po stałych stawkach godzinowych? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

12.09.2017 11:26

Tak zapewniamy pracownikom bezpłatne zakwaterowanie. Staramy się, by były to wygodne mieszkania z wyposażeniem. Umowa o pracę podpisywana jest na okres 6-ciu miesięcy, a warunki zatrudnienia wraz ze stawkami za godzinę zawsze ujęte są w umowie. Kandydaci, z którymi podpisywana jest umowa otrzymują wcześniej wszelkie informacje mailem, tak by na spokojnie mogli się z nimi zapoznać i w razie pytań uzyskać wszelkich informacji.
Maryśka

08.09.2017 22:10

Dziwnym zbiegiem okoliczności jak pojawia się więcej pozytywnych opinii to zaraz ktoś pisze zupełnie coś innego aby tylko oczernić agencję. Oni sami sie bronią swoją pracą!

07.09.2017 21:31

12.09.2017 11:31

Panie Adrianie, był Pan u nas zatrudniony od dnia 02.06.2017. Otrzymał Pan zgodę na dofinasowanie za dojazd do miejsca pracy z miejsca zamieszkania, od dnia 06.06.2017. Kilkakrotnie prosiliśmy Pana o zbieranie i dostarczenie paragonów potwierdzających tankowanie samochodu. Niestety nie dostarczył ich Pan. Sama tabela zestawienia kilometrów nie jest wystarczająca. Podczas zatrudnienia otrzymał Pan dokładne informacje, jakich formalności należy dopilnować po przyjeździe do Niemiec, by zostać zakwalifikowanym do pierwszej klasy podatkowej. Nie dopełnił Pan niestety tych formalności i nie dostarczył dokumentu Steuer-ID i w związku z tym został Pan rozliczony w 6 klasie podatkowej. Stąd niższe wynagrodzenie netto za godzinę. Jednocześnie informuje ze nadpłacony podatek (wynikający z 6 klasy) zostanie Panu zwrócony jeśli dokona Pan rozliczenia rocznego z Niemieckim Urzędem podatkowym. Nasi koordynatorzy zawsze udzielają wyczerpujących informacji pracownikom. Dodatkowo uzupełniająco informacje są zawsze wysyłane do pracowników mailem.
Weronika

05.09.2017 21:18

Bardzo miło wspominam współpracę z agencją MR JOB. Zawsze najgorzej jest jak człowiek wyjeżdża za granicę po raz pierwszy. Wszystko jest nieznane, i wtedy właśnie pomocny jest przedstawiciel agencji. Można z nimi śmiało wyjechać i spokojnie zarabiać.

05.09.2017 20:30

,,Ponadto ,firma jest rzetelna jeśli mówimy o spełnianie warunków wynikających z umowy o pracę'' mozna by było o tym podyskutować jeszcze...
Tomasz

05.09.2017 17:46

Pracę w MR JOB Legnica oceniam bardzo pozytywnie.Ważną sprawą dla pracowników na wyjeździe jest pomoc "Opiekunów" z firmy macierzystej w kontaktach z kontrahentami -pracodawcami niemieckimi.Zawsze taką pomoc uzyskiwałem,co nie jest standardem w agencjach niemieckich,gdzie bardzo często zostaje się samemu z problemem.Ponadto ,firma jest rzetelna jeśli mówimy o spełnianie warunków wynikających z umowy o pracę.Polecam każdemu,kto chce popracować w miarę bezstresowo na terenie Niemiec
Mariusz

15.08.2017 20:59

Byłem na wyjeździe i wiem, że są bardzo różne powody szybkiego powrotu do domu. Ci którzy tak mają wiedzą o czym piszę!!! Jadąc za granicę do pracy trzeba nastawić się na ciężką robotę to nie wycieczka!

26.07.2017 02:12

Napewno moj komentarz zniknie bo napisze prawde , Dajcie sobie znimi spokoj najpierw cos obiecuja a po jakims czasie jak juz zdecydujesz sie na wyjazd lubia sie z tego wykrecac co naobiecuja , troche tych liehfirm przezylem i sa lepsze od nich , przynajmniej ze wzgledu na sama organizacje , bo w MR JOB to nie ma wogole organizacji jeden wielki (usunięte przez administratora) wszystko na ostatni moment zalatwiane , Obiecali 17 Eur brutto w dzien wyjazdu juz bylo 16 , no bo niemcy chca narazie dac tyle a po miesiacu daja te 17 jak sie pan sprawdzi , nie chcialem wchodzic juz w dyskusje bo nie jestem w stanie stwierdzic czy to niemiec powiedzial czy ten osiolek z biura sobie to tylko wymyslil (zakrecony jak tampon wiadomo gdzie) , majac na uwadze to co sie okazalo w dzien wyjazdu efekt byl taki ze zlecenie po 3 tygodniach sie skonczylo , bo jak sie okazalo na taki okres czasu tylko bylo to po co te bzdury o tym ze narazie 16 a po miesiacu daja 17 euro , jak sie z tego MR Job chce wytlumaczyc ???????? z mieszkaniem tez byly przeboje , pare dni na innym i potem znowu gdzie indziej a jak juz tam dotarlem to jeszcze musialem 3 godziny czekac na klucz bo szanowny pan z biura nie wytrzymal juz presji tych klamstw i nie umial sie wywiazac z tego co ludziom naobiecywal i dodzwonic sie do niego nie mozna bylo poczta glosowa zero kontaktu a ja stoje jak palant pod mieszkaniem , w koncu przyjechala wlascicielka dala mi klucz ja jej mowie cala ta historie nawet ona mnie za ta sytuacje przepraszala i powiedziala ze pana szef to wszystko tak zrobil , nieodpowiedzialny człowiek !!

10.08.2017 20:45

Dodam jeszcze że sa firmy które oferują 13 EUR na ręke i dają samochód służbowy którym jezdzisz gdzie chcesz , co do mieszkania trzeba ze swoich dorzucić ale i tak lepiej wyjdziesz niz w MR JOB i jakos cały sezon oferują robotę a tu jedz na 3 tygodnie i po tym wracaj do domu bo nie sa w stanie ci nic innego zapewnic , wiem to z pewnych źródeł.

10.08.2017 21:22

''- ze względu na krótki staż, została Panu zaproponowana stawka 16 euro przez pierwszy miesiąc, z gwarancją podwyżki po miesiącu jeśli sie Pan potwierdzi swoje umiejętności'' Przez pierwszy miesiąc ????? A po okresie 3 tygodni dostałem informacje że ZLECENIE SIE KONCZY i dostalem wypowiedzenie umowy , sami sie wkopujecie po uszy , i plączecie sie w zeznaniach , posiadam wszystkie maile i z nich jasno wynika kto mówi prawde a kto nie. ''-odnosząc sie do sytuacji z mieszkaniem : na Pana prośbę zmieniliśmy mieszkanie na inne, zlokalizowane bliżej miejsca pracy'' Nooo tego wam nie daruje , z początku miejsce zamieszkania miało być oddalone o max 15 km a na miejscu okazało sie ze musialem dojezdzac 30 km , a zeby wybrnac jakos z sytuacji tłumaczyliście że bliżej nie ma i dopiero po tygodniu udało wam się zorganizować coś bliżej miejsca zamieszkania , a to ze mialem z poczatku dalej to sa moje koszta i nikt mi za to nie zwroci , przez kogo?? zgadnijcie sami!!! Macie jeszcze jakies niejasnosci ?? Czy tak tylko bronicie sie na siłe , ja wam wszystko wytłumacze.

09.08.2017 22:51

Czy jesteście pewni, że o agencji nie da się napisać coś pozytywnego? Bardzo podzielone są opinie na forum, zastanawiam się od czego to zależy? Może ktoś ma zatarg z firmą i dlatego tak pisze? Jaki jest naprawdę powód?

Zostaw merytoryczną opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej