3.9/5

• Jakuszów
  • Dobrzejów
  • Jezierzany
Chojnice - MR Job
Legnica - MR Job Connect Sp. z o.o.
Wałcz - Mr Job

3. Opinie o pracodawcach Legnica
  5. Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Opinie o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej Legnica

Nie przegap nowości o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej!

prawda

14.02.2020 10:01

Prawda jest taka ze ta firma to jedna z najporzadniejszych jakie są na rynku. Sam bylem glupi i skusily mnie niemieckie warunki i odszedlem od firmy, a i tak wrocilem. mieszkanie oplacaja i kasa ostatecznie jest wieksza niz u niemca. Ktos kto nie zna jezyka nie powinien sie zastanawiac tylko jechac z nimi. A te wielke żale pisza pewnie te nieroby ktorzy przyjezdzaja i im do roboty sie nie chce nawet isc, Wiem bo sam bylem z takim na mieszkaniu
    Jarek

12.02.2020 23:08

Jeżeli macie ofertę pracy a ja nie mogę rozmawiać przez telefon bo jestem w pracy/urzędzie/za kierownicą, to prześlijcie ją na maila. W czym problem? Z resztą łatwiej mieć wszystko czarne na białym, jak będę zainteresowany to oddzwonię. Zdarza mi się pracować po 10-12 godzin i nie mam czasu odbierać.

13.02.2020 09:59

Dzień dobry Panie Jarku, Aby wysłać ofertę na maila musimy mieć Pana zgodę chociażby uzyskaną podczas rozmowy telefonicznej. W związku z czym Koleżanki z działu rekrutacji pierw kontaktują się telefonicznie w celu przedstawienia oferty pracy, natomiast jeśli Kandydat nie ma czasu rozmawiać i prosi o ofertę na maila, to taka oferta jest przez nas przesyłana, celem potwierdzenia naszych warunków. Tak jak Pan napisał, aby wszystko było czarno na białym. Zachęcam do kontaktu. Pozdrawiam Paprzycki Paweł Menager działu Rekrutacji DE

22.01.2020 17:16

23.01.2020 14:31

Panie Emilu, jest nam przykro, że nie udało się nam sprostać Pana oczekiwaniom. Liczymy jednak na to, że uda nam się zakończyć współpracę w polubowny sposób. Życzymy powodzenia na dalszej drodze zawodowej. Pozdrawiam, Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]
    dobra rada

28.01.2020 14:02

jezeli umowa byla w polsce podpisana to nie musisz sie martwic, bo ona nie ma mocy prawnej ,wszelkie spory podlegaja pod niemcy jezeli tam pracowales.biesz prawnika w niemczech oczywiscie.

14.01.2020 14:11

15.01.2020 09:44

Panie Jakubie, jeżeli Pan pozwoli, skontaktuję się z Panem dzisiaj w sprawie zwrotów. Pozdrawiam, Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]

20.01.2020 13:34

Szanowny Panie Jakubie, jak poinformowałam Pana w rozmowie telefonicznej, nie otrzymał Pan zwrotu, za wyjazd, ponieważ nie przepracował Pan 30 dni i samowolnie zjechał do Polski. Zgodnie z umową , warunkiem koniecznym, do otrzymania zwrotu kosztów dojazdu jest przepracowanie 30 dni, Pan natomiast wrócił do Polski bez naszej zgody po 8 dniach. Uzasadnienie Prace rozpoczął pan 22-07-2019, po kilku dniach dostaliśmy informacje ze Kontrahent nie był zadowolony z Pana pracy. Menager negocjował z Firma dalsza kontynuacje Pana pracy. Nie jest prawdą, że zostali Pan i kolega odwołani przez pracodawcę niemieckiego. Pan natomiast bez uzgodnień z nami w dniu 29-07-2019, tzn. po 7-dmiu dniach zatrudnienia wrócił do Polski, o tym fakcie poinformował Pan nas będąc już w drodze. Podjął Pan bez uzgodnień z nami decyzje o powrocie do Polski. Zwracamy uwagę ze naszym celem jest zapewnienie ciągłości zatrudniania naszych pracowników. W przypadku pojawienia się obiekcji firmy do konkretnego pracownika nasi menagerowie podejmują każdorazowy rozmowy w celu kontynuowania pracy u danego PU lub kontynuacji pracy na innym zleceniu. Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]
    Ryszard - elektryk, elektronik

13.12.2019 22:17

Nie polecam, Przed wyjazdem wszystko wygląda dobrze. Skierowanie na badania lekarskie to tylko proforma. W skierowaniu w punkcie czynniki fizyczne wpisano: BRAK. Po podjęciu pracy w Niemczech okazało się ,że muszę pracować na wysokości 11 pietra na dachu przy urządzeniach telefonii komurkowej gdzie te urządzenia były włączone i pracowały. Urządzenia te są nadajnikami wysokiej częstotliwości bardzo niebezpiecznej dla organizmu ludzkiego. Ponadto w informacji do przeszkolenia z zakresu BHP wpisano praca na wysokości poziom "zerowy". Czy praca na wysokości 11 piętra to jest poziom "zerowy"? Obszar pracy na dachu nie był zabezpieczony przed upadkiem w żaden sposób gdzie normalnie są stawiane barierki. Brak jakichkolwiek szelek czy linek zabezpieczających pracownika przed upadkiem. Na szczęście zrobiłem sobie bardzo bogatą dokumentację fotograficzną i filmową z pracy na tej wysokości. Przyda mi się bo będę się z nimi sądził. Umowy są sporządzane w taki sposób aby wydoić klienta do ostatniego centa. Obiecują zwrot kosztów podróży 60 Euro za dojazd do pracy i powrót. Pracę rozpoczynaliśmy o godz. 7.00 a kończyliśmy o godz. 18.00.(11 godz.) Za 6 dni takiej pracy dostałem wypłatę w wysokości 357,44 Euro. Podziękowałem im za współpracę. Niestety finał będzie w Sądzie. Jeszcze raz NIE POLECAM.

18.12.2019 08:30

(usunięte przez administratora) Na początku chcielibyśmy zaznaczyć, że sytuacja taka absolutnie nie powinna mieć miejsca, za co Pana bardzo przepraszamy. Ubolewamy jednak, ponieważ my jako agencja, nie zostaliśmy niestety poinformowani natychmiastowo o zaistniałej sytuacji – tak aby móc jak najszybciej zareagować w Pana imieniu. W odpowiedzi na Pana wpis informujemy, że pracodawca niemiecki, już podczas podpisywania umowy, został poinformowany jakich czynności naszym Pracownikom (a w tym przypadku Panu), kategorycznie wykonywać nie wolno (a do nich należą m.in. prace na wysokości). Pan ze swojej strony, powinien był jednak poinformować nas niezwłocznie o tym fakcie i nie czekać dwa i pół tygodnia. Wszelkie nieprawidłowości w miejscu pracy powinny być zgłoszone do nas, tak abyśmy mogli odpowiednio zareagować. Otrzymaliśmy informacje o zaistniałej sytuacji dopiero w dniu w którym przesłał nam Pan wypowiedzenie i zjechał do Polski, stawiając nas w tydzień do świąt, w bardzo trudnej sytuacji. Oczywiście jako pracodawca podejmujemy już odpowiednie kroki. Zgodnie ze wstępnymi ustaleniami z firmą niemiecką, możemy Pana zapewnić, iż w chwili wykonywania przez Pana pracy przy nadajnikach telefonicznych, urządzenia te były wyłączone i nie pracowały. Jeżeli okaże się, że mimo to, został Pan skierowany przez niemieckiego pracodawcę, do pracy na wysokości, będziemy niezwłocznie wyjaśniać tą sprawę. Mamy nadzieje na owocną współpracę z Pana strony w celu wyjaśnienie całej sytuacji. Pozdrawiam, (usunięte przez administratora)

10.01.2020 10:30

Szanowny Panie Ryszardzie, Na początku chcielibyśmy zaznaczyć, że sytuacja taka absolutnie nie powinna mieć miejsca, za co Pana bardzo przepraszamy. Ubolewamy jednak, ponieważ my jako agencja, nie zostaliśmy niestety poinformowani natychmiastowo o zaistniałej sytuacji – tak aby móc jak najszybciej zareagować w Pana imieniu. W odpowiedzi na Pana wpis informujemy, że pracodawca niemiecki, już podczas podpisywania umowy, został poinformowany jakich czynności naszym Pracownikom (a w tym przypadku Panu), kategorycznie wykonywać nie wolno (a do nich należą m.in. prace na wysokości). Pan ze swojej strony, powinien był jednak poinformować nas niezwłocznie o tym fakcie i nie czekać dwa i pół tygodnia. Wszelkie nieprawidłowości w miejscu pracy powinny być zgłoszone do nas, tak abyśmy mogli odpowiednio zareagować. Otrzymaliśmy informacje o zaistniałej sytuacji dopiero w dniu w którym przesłał nam Pan wypowiedzenie i zjechał do Polski, stawiając nas w tydzień do świąt, w bardzo trudnej sytuacji. Oczywiście jako pracodawca podejmujemy już odpowiednie kroki. Zgodnie ze wstępnymi ustaleniami z firmą niemiecką, możemy Pana zapewnić, iż w chwili wykonywania przez Pana pracy przy nadajnikach telefonicznych, urządzenia te były wyłączone i nie pracowały. Jeżeli okaże się, że mimo to, został Pan skierowany przez niemieckiego pracodawcę, do pracy na wysokości, będziemy niezwłocznie wyjaśniać tą sprawę. Mamy nadzieje na owocną współpracę z Pana strony w celu wyjaśnienie całej sytuacji. Pozdrawiam, Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]
    Były

03.01.2020 09:57

Podpisaliśmy kontrakty na 6 miesięcy a przed Świętami zwolnili nas bez powodu. Pani powiedziała ze takie sa u nich procedury - nie polecam tej agencji

10.01.2020 10:18

Szanowny Panie, w grudniu 2019 faktycznie byliśmy zmuszeni rozwiązać umowy z kilkoma pracownikami. Sytuacja ta wyniknęła jednak z przyczyn od nas niezależnych, podyktowanych w większości rozwiązaniem umów przez kontrahentów niemieckich. Z nowym rokiem jednak mamy wiele nowych zleceń. Dlatego bardzo chętnie wracamy do współpracy z naszymi sprawdzonymi Współpracownikami. pozdrawiam, Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]

03.01.2020 13:27

10.01.2020 10:08

Witam, uwagi są zbyt ogólne, nie jestem więc w stanie odnieść się do nich w sposób konstruktywny. Bardzo chętnie jednak ustosunkuję się do bardziej szczegółowej opinii. Zachęcam do kontaktu mailowego. Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]

29.12.2019 11:40

Czy w MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

10.01.2020 09:06

Witam, pragnę zapewnić, że podejmujemy wszelkie starania, żeby skutecznie reagować na zgłaszane przez Pracowników pytania i problemy. W naszej Agencji, istnieje dział specjalnie dedykowany temu zagadnieniu. Już przy podpisaniu umowy przekazujemy Pracownikom dane kontaktowe do osób z którymi będą współpracować. Następnie, nowi Pracownicy otrzymują na początku współpracy telefoniczną oraz mailową informację na temat najważniejszych zagadnień dotyczących współpracy. Wszystkie te działania mają na celu zapewnienie, zwłaszcza osobom pierwszy raz wyjeżdżającym do pracy za granicę, otrzymanie rzetelnej opieki i konstruktywnego wsparcia w sytuacjach problematycznych. Pozdrawiam, Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]
    Kasik

09.01.2020 09:52

Witam czy posiadacie oferty pracy dla mamy z dziećmi by można było wspólnie wyjechać i zamieszkać lub dla rodziny np sprzątaczka i spawacz

09.01.2020 12:36

Dzień dobry, Odpowiadając na Pani pytanie, potrzebowalibyśmy więcej informacji, czy ma Pani na myśli małe dzieci, czy już dzieci pełnoletnie posiadające doświadczenie zawodowe. Oferty pracy na rynek niemiecki , które posiadamy, głównie skierowane są do Fachowców posiadających odpowiednie kwalifikacje tj. Elektryk, Hydraulik, Spawacz, Monter itp. Jednak od czasu do czasu trafiają się nam zlecenia typowo produkcyjne, gdzie zatrudniamy np. Pary, które wspólnie mieszkają i pracują. Zachęcamy do kontaktu z naszym działem Rekrutacji oraz do śledzenia naszych ofert pracy. Pozdrawiamy Zespół MR JOB Pozdrawiamy Zespół MR JOB

09.01.2020 08:21

09.01.2020 12:19

Szanowny Panie, zwroty są realizowane w po upływie miesiąca. Rozliczeń dokonujemy na podstawie dokumentów księgowych, jak faktury czy rachunki, które muszą być prawidłowo wypełnione i spełniać narzucone prawnie wymogi formalne. Naturalnie zdążają się sytuacje, że na zwrot czeka się dłużej, kiedy dokumenty są wystawione błędnie, bądź brak w nich informacji, kogo dany rachunek dotyczy. Bywa też, że nasi Pracownicy nie dostarczą nam na czas numeru konta złotówkowego, na które dokonywane są zwroty, to również wydłuża proces. Są to jednak czynniki, na które nie mamy wpływu. Poniżej moje dane kontaktowe, chętnie przyjrzę się bliżej Pana rachunkom, proszę tylko o przesłanie mi imienia i nazwiska. Pozdrawiam, Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected]
    Darek

23.10.2019 09:19

Bardzo polecam agencję MR JOB . Z kolegą podjęliśmy zatrudnienie przy produkcji i montażu barierek balkonowych. Pozytywy opisze w kilku punktach: 1. Po pierwsze cały proces rekrutacji i zatrudnienia przebiegł sprawnie i miło. Wiadomo, że trochę dokumentacji jest, ale wszystko zostało wytłumaczone. Medycyna i BHP umówione tam gdzie chcieliśmy. 2. Praca 3,5h drogi od domu (gdy nie ma korków :) ) , jak chcemy to na weekendy zjeżdżamy, 3. Warunki zakwaterowania na miejscu bardzo dobre, domek z ogrodem - do naszej dyspozycji są 3 pokoje, oddzielna kuchnia, Internet udostępnia właściciel, 4. Stawka dobra, sama praca nie jest ciężka - Właściciel firmy na miejscu super Człowiek, wszystko można z nim załatwić - Pracujemy w zespole z Niemcami, dogadujemy się po angielsku bardziej, czasem Kolega trochę po niemiecku, ale podstawowo. Szef bardzo z nas zadowolony, to też duży plus. 5. Wynagrodzenie co miesiąc na czas - bez zarzutów, 1 klasa podatkowa załatwiona przez Panią Opiekun - pozdrawiamy przy okazji. Podsumowując, my trafiliśmy bardzo dobrze, więc z czystym sumieniem POLECAM.
    Darek

22.11.2019 15:48

@Dominika Zakwaterowanie jest w pełni płatne przez MR JOB, nie interesuje nas nic. Czy jestem na urlopie czy na chorobowym cały czas mieszkanie opłaca MR JOB więc jest to ich bardzo duża zaleta. POLECAM
    Dawid

09.12.2019 14:16

Darek, czy w pracy jako monter balkonów możliwe są nadgodziny? Pytam bo dostałem ofertę wyjazdu po nowym roku :)

20.11.2019 17:06

22.11.2019 09:23

Szanowny Panie, Bardzo dziękujemy za komentarz, Pana uwagi są dla nas bardzo cenne. Ubolewamy nad tym, że nasza współpraca nie przebiegała w satysfakcjonujący dla Pana sposób. Bylibyśmy wdzięczni, gdyby zechciałby Pan poświęcić chwilę i przesłał nam wiadomość z konkretnymi problemami, z którymi Pan się spotkał podczas naszej współpracy. Proszę o kontakt na adres mailowy: [email protected] , chętnie pomogę w wyjaśnieniu wszelkich niejasności i zastrzeżeń. Pozdrawiam, Marta Jadach-Łukjańczuk Menager zespołu ds. pracowników zagranicznych [email protected] // www.mrjob.pl
    Manekkrk

21.10.2019 08:24

Witam. Mam pytanie co możn robić w tej firmie jak się ma doświadczenie takie jak ja,, prawo jazdy kat b uprawnienia sep 45 lat praca jako Złota rączka 15 lat. Remonty instalacji elektrycznych hydraulicznych montowałem domofon bramę przesówną - takie różne rzeczy ????. Obsługa elektronarzędzi badania psychotechniczne na kat B. Nie znam języka niemieckiego a chodzi mi o pracę w Niemczech. No i jeszcze ile mogę zarobić netto?

21.10.2019 12:15

Dzień dobry, Jeśli posiada Pan udokumentowane doświadczenie min. 3 lata, to mamy wiele różnych zleceń dla osób bez znajomości języka niemieckiego. Uprawnienia SEP w zupełności wystarczą. Stawki, które możemy zaproponować dla osób nie znających języka niemieckiego to 12,50-13,50 Euro Brutto, do tego oczywiście zapewniamy w pełni opłacone zakwaterowanie, zwrot kosztów przejazdu na i z Kontraktu, zwrot za zakup niezbędnego obuwia i odzieży. W przypadku nie posiadania udokumentowanego doświadczenia, istnieje możliwość podjęcia pracy na stanowisku Pomocnik Elektryka, wówczas stawki są nieco niższe 10,50-11,00 Euro Brutto. Zachęcamy do śledzenia naszej strony www oraz do kontaktu z działem rekrutacji. Wszelkie informacje znajdzie Pan na stronie www. Pozdrawiamy Zespół MR JOB
    Były pracownika

06.10.2019 19:34

Czytając te komentarze chciałbym się podzielić swoją opinią na temat pracy w Mr Job. Pracowałem przez agencję przez 6miesiecy i gdyby nie oferta bezpośrednio od kontrahenta niemieckiego pracowalbym tam wciąż. Osobiście polecam: wypłaty ZAWSZE na czas i zgadzają się co do grosza . Warunki mieszkaniowe : naprawdę w porządku jak coś jest nie tak z miejsca zmieniają kwatere lub doposażania jest aktualna. Urlop , ewentualnie zaliczka nie ma problemu. Ilość godzin? Wszystko zależne od firmy niemieckiej i od pracownika ja akurat limitu nie miałem : chcesz pracuj 40h /tydz albo 65 jak w moim przypadku. Dużo ludzi narzeka na kontakt z koordynatorem Ludzie te Panie mają na głowie po kilkunastu czy też kilkudziesięciu pracowników. Sam byłem świadkiem jak "superpracownicy" potrafili nic nie robić tylko wisieć na tel dzwoniąc do agencji bo woda za ciepła bo woda za zimna bo pada deszcz bo świeci slonce hahaha. Naprawdę przedszkole a później mają pretensje że nikt nie odbiera. Ja osobiście dzwoniłem w sprawach ważnych i gdy ktoś nie odbierał to byłem pewien że oddzwoni w wolnej chwili. To nie call center tylko agencja pracy - mają mnóstwo spraw na głowie. Podam przyklad: kolega miał lekki wypadek w czasie pracy : szpital badania Pani Aneta była w ciągłym kontakcie tel. Pomogła jako tłumacz pokierowała przez tel co robić dalej i było to gruuubo po godz 16 a więc w pracy już nie była. Przy okazji chciałbym zaznaczyć że za każdym razem udzielała konkretnych i przydatnych rad w danym temacie. nie bylo mydlenia oczu nigdy. Pracuje w DE rok i nasłuchałem się dużo kto jakie kokosy mial mieć w innych firmach a na czym się skończyło. Zresztą trzeba odróżnić ludzi którzy chcą przyjechać tu i pracować od tych którzy chcą dostawać ojro za statystów :-) Osobiście byłem świadkiem jak gwiazdy przyjeżdżały do pracy w dresikach i adidasach na budowę. Najchętniej przeczekali by dniówkę maks 8 godz i oczekiwali z 200 euro za to hahaha. Kontrahent z nich zrezygnował i co? Panie z Joba od razu starały się im znaleźć inną pracę. Podsumowując osobiście w 200 procentach polecam tą firmę. Wszystko jest uczciwie i jasno ustalone. Nie musisz się doszukiwac ukrytych punktów w umowie bo takich nie ma. Pani Aneta jest naprawdę super pomocna w zasadzie w każdej sytuacji i Rozwiązuje profesjonalnie każdy problem !!! Super Pani Aneto! Pani Marta? Troszkę słabiej no ale w końcu ona decydowała o podwyżce :-) Pani Adrianna miła i pomocna. Chyba jeszcze tam wrócę!

27.08.2019 07:24

Witam. Czy ktoś pracowal/pracuje jako elektryk w Krefeld? Mógłby napisać opinię o tym miejscu? Pozdrawiam.

30.08.2019 07:15

Dzięki za odpowiedz. Wiadomo, że praca idealna nie istnieje. Możesz mi powiedzieć ile godzin miesięcznie pracujecie? Ile sobót w miesiącu?

10.09.2019 12:01

Myślę, że jak najbardziej. Przecież firma tak od razu nie wrzuci Cię z bomby na montaz. Szkolenie musi być, przynajmniej jednodniowe.
    Wlodzimierz

27.08.2019 18:18

Witam. Pracowałem w firmie rok czasu. Polecam. Pieniądze wyplacane na czas. Wszystko co do grosza. Warunki mieszkaniowe zalety od opiekuna, w moim przypadku było dobrze. Jedynym dużym minusem to jest kontakt telefoniczny, to porażka (( Tylko sms i to ....
    Piotr

19.08.2019 20:09

Ja przepracowałem z tą agencja kilkanaście miesięcy i jestem zadowolony. Wypłata zawsze na czas,darmowe mieszkanie to duży plus tej firmy. Zdażają się jakieś nieporozumienia ale to zawsze można wyjaśnić . A swoją drogą to zastanawiają mnie ludzie którzy jadą do pracy narzekają na wszystko,ciągle coś im nie pasuje . Jak mieszkaliby w ośmiu w jednym pokoju co wtedy. Polecam firmę bo warto
    Zastanawiam Sie

30.06.2019 09:06

Norwegia pracownik ogólnobudowlany jakieś opinie? ktoś pracował?
    Zenek

03.07.2019 11:08

Ja również w tej sprawie. Norwegia pracownik ogolnobudowlany. Może ktoś opisac warunki pracy jakie lokum oferują i czy kasa się zgadza. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    Jackob

16.03.2019 19:43

Witam Pracowałem na stanowisku elektryk. Polecam bardzo agencję, wypłaty na czas, jaki by nie był problem, lub pytanie zawsze szybko rozwiązane. Np. Mieliśmy taką sytuację, że przyjechaliśmy do nowego mieszkania i okazało się, że warunki nie są za ciekawe, szafki się rozpadają :D Następnego dnia zadzwoniliśmy do naszej koordynatorki i tylko musieliśmy poczekać do końca tygodnia. W następnym tygodniu dostaliśmy nowe mieszkanie. Na prawdę Polecam ;)
    Józek

18.03.2019 20:46

Masz szczęście do koordynatorki bo ja mam taką która jest dostępna gdy ona tego chce pomijam bzdury jakie pisze o zwrocie za zjazd z kontraktu. Niby agencja ok ale nie poleciłbym jej nikomu :-(
    kommando

16.06.2019 03:29

Moje komentarze do tego postu napisane 3 tyg temu , oczywiscie znikneły ... po raz kolejny was pozdrawiam z racji ze przez krotki czas z waszym biurem wyjechalem za granice , nie wiem po co? bo po 2 tyg nie bylo juz na tej budowie co robic lazenie i zabijanie czasu glupotami wiec dostalem wkoncu telefon od was ze mam sie pakowac i sobie jechac do domu do PL bo innej pracy dla mnie nie ma , korystajac z tego ze mialem internet na kwaterze w przeciagu 2 dni, robote znalazlem na wlasna reke w odleglosci 30 km od tego mieszkania i dzieki temu zostalem tam jeszcze 3 miesiace tyle ze na Mini job(trudno ale robota byla i sie zarabialo) i po tym zjechalem dopiero do domu TO PO CO MI TEN POSREDNIK JAK TA FIRMA??? skoro nie potrafią oni zapewnic ciaglosci pracy za granicą i w kazdym momencie powiedza ze nie ma roboty i do domu , to jeszcze oni na mnie zarabiają za nic nie robienie i dodac musze poraz kolejny. Pierwszy i ostatni przelew na moje konto bankowe od firmy mr job oczywiście się nie zgadzał bo policzyli mi za malo godzin niz faktycznie bylo , co jest klamstwem z ich strony i próbą okradania pracowników bo ; po kazdym tygodniowym uzupelnieniu ''tygodniówki'' oczywiscie oryginal to droga pocztowa poszedl, ale nakazywali zrobienie zdjecia telefonem i wyslaniem poprzez MMS , robilem tak za kazdym razem przy rozliczeniu miesiecznym ZONK... cos nie pasuje trzeba wydzwaniac dopytywac sie ponownie zdjecia wysylac bo rzekomo ,,zgubili'' ,,doszlo do pomylki'' ,,bo osoba za to odpowiedzialna jest akurat w tym momencie na urlopie'' itp itd , Jak to w kazdej polskiej firmie tego typu trudniacej sie tym biznesem... Nie ma lepszych i najlepszych wszyscy tacy sami. Wypisalem tutaj mnostwo komentarzy w odpowiedzi na rozne tematy , kilka tematow sam zakladalem ale tez juz ich nie widac. Nie dziwie sie bo myslicie ze jak komentarz zostanie usuniety to bedzie po problemie ale zaszliscie mi tak za skore w moim przypadku ze do teraz byly tylko komentarze tutaj z mojej strony , teraz to dopiero wam krwi napsuje i nie odpuszcze predko :) i nie polapiecie sie w tym... Pozdrawiam serdecznie :)
    WASYL

06.06.2019 17:44

Polecam prace w ktòrych macza paluchy pan Paweł T

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej?

Zawiedziony

03.06.2019 17:36

Czas poświęcony po raz drugi na rekrutacje w Mr Job to czas stracony, sam candidate experience to niestety porażka, pod każdym względem chaos. Brak poszanowania kandydatów i ich czasu.

04.06.2019 15:35

Dzien dobry, Przykro nam ze jest Pan/Pani zawiedziony. Bardzo prosimy o szerszy opis sytuacji jakie są Pana/Pani zastrzeżenie uwagi. zachęcam do kontaktu na maila [email protected]
    Dominik

06.12.2018 14:43

Od czasu do czasu czytam te Wasze opinie i nie wierzę. Pracowaliście ludzie w innych Agencjach ?, Pracuje w MR JOB kilka miesięcy, nie mam się do czego przyczepić tylko trzeba być trochę ogarniętym. Plusy Agencji: + wynagrodzenie terminowe, na razie nie spóźnili się nawet o dzień i tak też mówili że u nich to podstawa POTWIERDZAM, + mieszkanie trafiło mi się fajne, nie mogę narzekać, + dokumenty - dokumenty o które proszę otrzymuję, + kontakt - nie zdarzyło mi się na razie aby na jakieś pytanie mi nie odpowiedzieli, Minusy Agencji: Cięzko trochę nazwać to minusem ale wiem że zatrudniają dużo osób więc nie jestem jedyną osobą która do nich dzwoni czy też coś wymaga i czasem trzeba ich pomęczyć. Tylko ze ja w przeciwieństwie do niektórych potrafię to zrozumieć. P.S. żeby nie było, bo takie wpisy tez widziałem , nie jestem żadnym z ich koordynatorów hehe P.S.2 do tych co tak narzekają, pewnie musieli cię zwolnić szybko bo coś odwaliłeś i zostałeś w du... a teraz trza coś ponarzekać nie
    jenix

18.12.2018 19:29

''kontakt - nie zdarzyło mi się na razie aby na jakieś pytanie mi nie odpowiedzieli'' a mi sie to zdarzylo i co ty na to ? tylko mi mow ze to jakas pomylka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11.05.2019 01:27

Pochwal się co ty tam za granicą robiłeś ? Bo plusy wymyslac i wpisywac jako byly pracownik kazdy umie ...

05.11.2018 12:28

28.12.2018 16:35

Dzien dobry Panie Andrzeju, pracował Pan na zleceniu w firmie Muhmel wraz z Panem Robertem. Otrzymaliście Panowie od firmy dwie wkrętarki, każdy swoją. Pan zapomniał o swojej i zostawił Pan ją przed samochodem co Pan potwierdził. W związku z tym firma zakupiła nową (rachunek otrzymał Pan do wglądu). Jednocześnie chciał Pan żeby koszt był podzielon na dwie osoby (Pana i Pana kolegę). Jednak w naszym zdaniem nie zasadne jest obciążenia kosztami Pana kolegi skoro każdy miał swoją wkrętarkę i to Pan zapomniał o swojej. Niestety zagubienie powierzonych sprzętów nie jest ubezpieczone. Świadectwo pracy zostało wysłane do Pana w dniu 06.10.2017, jeśli go Pan nie ma proszę o kontakt na a otrzyma Pan duplikat.

11.05.2019 00:58

Uciekłeś z jakiegoś zakładu bez klamek ?

15.11.2018 12:06

Witam, wyjeżdża ktoś na pakowanie lodów ? Czy może się jakaś osoba, która tam już pracuje wypowiedzieć ? Pozdrawiam
    Lody

28.12.2018 20:15

Cześć wybieram się do pracy na lody proszę napisz jak tam jest ile się wyciąga za cały miesiąc i jak jest z mieszkaniami ja dostałem jakiś adres na wioskę

11.05.2019 00:50

Wszyscy zrozumieli ostatnie zdanie , polecam tę firme ale tą od lodów :D
    buli

08.01.2019 19:37

jade do niemiec jako pilarz-drwal jaka stawka jest

11.05.2019 00:46

Stawka jest naprawde dobra zaraz panu powiem ile , tylko niech pan najpierw tutaj podpisze z nami umowe ...hahahah :D
    Elektryk-Janek

17.07.2018 11:31

Czytam od czasu do czasu te opinie i nie wierzę czasem w to co wypisywane jest. Dla mnie wszystko pozytywnie, wynagrodzenie zawsze na czas, chce zarobić wiecej to potrzaskam kilka nadgodzin i jest dobrze . Zakwaterowanie spoko, jak cos sie nie podoba to mozna poprosić i postarają się zmienić. Pracuje sie w zespołach wiec języka nie muszę znac. Ludzie na budowie calkiem spoko. MR JOB ma dużo zlecen wiec jak jakies sie konczy to zawsze zapewnią ciaglosc6. Tylko trzeba być dobrym pracownikiem a nie pseudo. Pewnie czesc tych opini piszą osoby ktore albo pochlaly albo udają fachowców a pozniej sie dziwią ze zjeżdżają. Ogólnie polecam
    były pracownik

23.01.2019 21:43

Co ćpasz widzę że dobre bo umysł masz wypalony albo jesteś pracownikiem tej agencji nie nazywasz się czasami Czarnecki?

11.05.2019 00:35

Ja też ogólnie polecam , ale usunąć twoją opinie bo coś bardzo pozytywna i kolorowa jest i nie pasuje do tych wszystkich negatywnych , pomyliles forum kolego...

Kontakt - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Zamkowa 8 59-220 Legnica

Branża główna: Praca tymczasowa

piotrpizol

23.02.2019 23:32

Proszę o opinię kogoś kto pracuje jako spawacz MAG
    chris

17.04.2019 08:28

Chyba jeszcze nie podłapałeś tego niemieckiego bo w DE nie ma czegoś takiego jak "light firma". Ja wiem tylko o Zeitfirmach
    Niezrzeszony

20.04.2019 17:01

yyyyy.. hmm... Jakby to powiedzieć. Jak jest paru polaków w firmie , to ci wytłumaczą co i jak - jak są ruski w firmach , też dasz radę , bo wyjaśnią co jak masz robić. Każda firma ma jakieś wymogi technologiczne iii... trza się ich nauczyć. Gorzej , jak trafisz do małej firmy i sam musisz orać robotę i niemiecki . Powiem inaczej - do firmy trafiają często bezdomni , którym się wydaje ,że są panami świata , a w rzeczywistości są gamoniami z podrasowanym CV i pracują .... Jak zrobiłeś papier - nie martw się dasz radę. Ps. Panie chris .... Ja w rajchu robię ze... 7-8 lat i nigdy mi się nie zdarzyło ,że jak mówię ==== Ich arbeite in light firma === Niemiec by tego nie rozumiał.... Nie wiem jak z twoim niemieckim , ale słabo kumasz niuanse niemieckiej fonetyki . Po takim komentarzu jesteś Ganz erleidich... oder gefeuert
    Konkret

08.03.2019 15:02

Pracuje ktos w Munster przy montarzu tras kablowych z tej firmy? Bardzo prosze o opinie.

09.03.2019 11:53

Witam !!! Sprecyzuj tylko po co ci ta opinia na temat pracy przy montażu ??? Praca jak każda jedna raz ciężko raz lekko ...
    Konkret

07.03.2019 12:21

Witam Czy pracuje ktos z tej Firmy w Munster na montarzu Tras Kablowych? Bardzo Prosze o opinie :) Z góry Dziękuje i Pozdrawiam :)
    były pracownik

23.01.2019 21:43

Jedna z najgorszych agencji pracy,nastawiona tylko na zysk. Choć przyjdzie wam pracować w wielu przypadkach na wysokości badań wysokościowych wam nie zrobią bo w razie wypadku nie zapłacą odszkodowania. Najgorszą postacią jest oszust Czarnecki i tu wszystkich przestrzegam żeby z gościem umowy nie podpisywać. Układy ma dobre szkolenie BHP podpiszecie nie biorąc w nim udziału i tu ukłon dla PIP . Po opublikowaniu przez pracowników tej agencji schematów komisariatu w Aachen zwłaszcza p-poż i alarmu oraz obrazków cel w podziemiach i innych są też pod nadzorem Niemieckiej Policji. Większość zatrudnionych pseudo elektryków nigdy nie miała ani szkoły ani uprawnień SEP więc jak chcecie tam pracować to droga otwarta,każdy z was z tą agencją może być elektrykiem, W razie potrzeby kontaktu w większości przypadków usłyszycie sekretarkę a jak wam powiedzą że nie macie się martwić dojazdem a nie jesteście samochodem to pamiętajcie że starzy cwaniacy,którzy przyjadą samochodami zrobią wam łaskę że podwiozą za kilkadziesiąt euro miesięcznie. Jeżeli chcecie popaść w alkoholizm to ta agencja i ludzie idealnie pasują ,a co do godzin pracy kartę trzeba podpisać co tydzień a z tym bywają problemy,robicie 10 godzin a np.2 wam skreślą. A w agencji będą mieli was w DE.I to by było na tyle.Z tą agencją się nie dorobicie i nie zarobicie,każda porządna agencja płaci dietę i za dojazd i o tym warto pamiętać daje też narzędzia i ubranie .
    Max

03.02.2019 20:59

Beżowy Misiu piszesz o pseudo elektrykach i starych cwaniakach żądających pieniędzy za dojazd do pracy .Nikt nie zmusza do jazdy autem można korzystać z komunikacji zbiorowej koszt 7 euro dziennie .Fakt jest że przyjeżdżają do Niemiec nieudacznicy i oczekują że jakoś to będzie bez języka bez samochodu i doświadczenia w pracy za granicą
    były pracownik Darek

04.02.2019 18:10

Witam. Z przykrością muszę stwierdzić dwie sprawy. Pierwsza to, że odszedłem od firmy z powodów niezależnych od Nas, a druga to bardzo przykro jest jeżeli się czyta takie słowa. Każdy myślę, ocenia po sobie. Ja żałuję, że musiałem skończyć pracę w tej firmie. Najlepsza firma jaką znałem. Zacytuję i skomentuję... "...nastawiona tylko na zysk." - każdy chce zarobić. Ja naprawdę miałem super stawkę i nie narzekałem. A że ktoś zarobił. W końcu bez "nich" by nie było Nas tutaj. "...BHP podpiszecie nie biorąc w nim udziału." - może w Twoim przypadku. "...potrzeby kontaktu w większości przypadków usłyszycie sekretarkę."- nie miałem problemu z kontaktem z biurem w pilnych sprawach nawet w weekendy. "...przyjadą samochodami zrobią wam łaskę że podwiozą za kilkadziesiąt euro miesięcznie."- sam brałem pieniądze za amortyzację. "...Jeżeli chcecie popaść w alkoholizm to ta agencja i ludzie idealnie pasują."- nad alkoholem trzeba mieć kontrole a na marginesie żałuję, że nie organizują imprez integracyjnych. (nie rozumiem co firma może mieć wspólnego z alkoholizmem, może jeszcze za ilość dzieci obwinisz firmę. "...A w agencji będą mieli was w DE..." - no w końcu sam chciałeś pracować w DEutschland. Pozdrawiam bardzo Wszystkich którzy są zadowoleni ze współpracy w firmie. Mam nadzieje, że kiedyś wrócę do niej. P.S. Pani Aneto, Pani Marto, Pani Joanno... Dziękuję za poświęcony czas na łączach i załatwione sprawy. Pozdrawiam.
    Daria

16.01.2019 16:39

Rekruter skontaktował się ze mną już dwa dni po złożeniu CV. Nie było także problemu z umówieniem się na rozmowę rekrutacyjną. Sama rozmowa przebiegła bardzo profesjonalnie. Mam jednak zastrzeżenia do braku odpowiedzi zwrotnej o wyniku rekrutacji. Rozmowa odbyła się na początku grudnia, a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Moim zdaniem jak już potencjalny pracownik odbył rozmowę rekrutacyjną to wypadałoby ze strony MR Job o informację na temat wyniku rekrutacji.

23.01.2019 10:24

Pani Dario, najmocniej przepraszamy za zaistniałą sytuację. Została ona skonsultowana już z osobą odpowiedzialną za rekrutacje do wewnątrz naszych struktur i jak okazało się, grudniowa rekrutacja przedłużyła się znacząco z przyczyn od nas niezależnych. Tym samym wszyscy uczestnicy tego procesu otrzymali opóźnione informacje zwrotne, za co jeszcze raz przepraszamy.

15.01.2019 12:00

Czy oferta na lody jest jeszcze aktualna? Jeśli nie, to czy w najbliższym czasie będą oferty pracy dla par?

15.01.2019 11:56

15.01.2019 11:52

Ziomek

07.01.2019 14:24

Witam, czy ktos pracuje na produkcji lodow? Prosze o info jaka jest praca itd jakie warunki mieszkaniowe?????? Osobne mieszkania czy jakis hotel robotniczy ? Prosze o opinie.

08.01.2019 18:02

Praca lekka w ciepłym. Mieszkania to zależy nie ma na pewno hoteli robotniczych, są to domy lub mieszkania. Mieszka się od 2 do 5 -6 osób w jednym mieszkaniu. Ja jestem już dwa miesiące tutaj i jestem zadowolony, ale dużo osób już zrezygnowało z pracy nie wiem czemu. Jeśli ktoś oczekuje kokosów to tutaj ich nie znajdzie. Przy pełnym przepracowanym miesiącu 1100-1200 euro to max
    Slawek

11.01.2019 06:10

Powiedz mi czy jesteś zameldowania?
    fonsi

14.12.2018 11:54

witam ile sie zarabia miesiacznie na tych lodach bez nadgodzin i z nad godzinami?

16.12.2018 10:05

przy pierwszej klasie bez nadgodzin ok. 1000 euro z nadgodzinami to ok 1150 euro

16.12.2018 10:06

przy pierwszej klasie bez nadgodzin ok. (usunięte przez administratora)euro a z nadgodzinami ok. 1150

17.11.2018 18:16

wazelina

06.12.2018 21:55

Naucz się czytać kwitek z wypłaty gamoniu. Za pracę w święta masz wypłacane nadgodziny... Nadgodziny są w osobnej pozycji.... Ps Z jednym złodziejstwem JOBa się (nie)zgadzam . Tydzień pracy wynosi u nich 46 godzin tygodniowo= JAK W BANGLADESZU. Dopiero od 47 godziny dostajesz dodatek...
    Nie dajmy się oszukiwać!!!

14.12.2018 00:36

Czyli jakiś mankament w tej firmie widzisz (usunięte przez administratora)!!!
    Monter Wentylacji

12.12.2018 11:28

Witam. Mam zamiar jechać do pracy jako Monter Wentylacji. Co możecie mi powiedzieć o agencji?

29.11.2018 20:05

Witam Chcialbym przestrzec nowych pracownikow lub osoby szukajace wspolpracy z ta agencja , a wiec tak podczas załatwiania spraw z umowa badaniami i wyjazdem pracownicy agencji sa w stanie odebrac telefon i pomoc ci o kazdej porze w kazdej sytuacji natomiast jesli juz jestes za granicy w miejscu pracy kontakt jest ograniczony poniewaz dodzwonić sie do biura jest bardzo ciezko w jakiejkolwiek sprawie a panie preferuja rozmowy smsami co wedlug mnie jesy bardzo nie powazne i nie profesjonalne . Agencja zapewnia ze zwroci pieniadze za dojazd za ubrania za badania po przepracowanym miesiacu co nie jest prawda bo po 2 miesiacach walki o zwrot sa szanse na otrzymanie go. podczas pobytu na kontrakcie bedziecie panstwo traktowani przez agencje rzeczowo licza sie tylko wasze wyrobione godziny a wszelkie problemy maja w (usunięte przez administratora) . Koordynatorow ciezko jest nazwac koordynatorami poniewaz nie maja pojęcia nawet czym sie w pracy zajmujecie ani gdzie dokladnie mieszkacie . Nie polecam a wrecz odradzam wspolprace z ta agencja .

30.11.2018 10:56

Dzien dobry, "Pracownik" cichlibyśmy odnieść sie do ww. uwag: -pracownicy administracyjni w biurze pracują od godz. 8 do godz. 16 w tym czasie zawsze są dostępni telefonicznie - po godz. 16 w sprawach pilnych prosimy o przesłanie sms-a z opisem sytuacja, aby określić czy sprawa jest bardzo pilna i wymaga natychmiastowego kontaktu, czy można ją rozwiązać w standardowych godzinach pracy -zasady zwrotów za dojazdy opisane są w umowie oraz ulotce informacyjnej. Jeśli uważna Pan/Pani ze został popełniony błąd prosimy o zgłoszenie sprawy droga mailowa do Działu Organizacyjno Prawnego [email protected] , wówczas będziemy mogli ustosunkować sie oraz wyjaśnić ewentualne nieprawidłowości
    Wawrzyn75

28.11.2018 14:57

Witam czy wybiera się ktoś w sobotę albo w niedzielę do Apensen na produkcję lodów?

Zostaw merytoryczną opinię o MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej

Oferty pracy - MR JOB Agencja Pracy Tymczasowej