Dussmann Polska Sp.z o.o.

3 Dodaj opinię
Dussmann Polska Sp.z o.o.
3 385 416 5 1

Opinie o Dussmann Polska Sp.z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Aneta
 Opinia

@Ochroniarz, z Twojego komentarza wynika, iż jesteś zadowolony ze współpracy z firmą Dussmann Polska. Przedstawiasz, że firma zaskoczyła Cię poziomem socjalnym oraz ogólnymi warunkami. Mógłbyś przybliżyć, na jaki konkretnie poziom socjalny można liczyć, będąc zatrudnionym w tej firmie? Co wpływa na przyznanie premii przez pracodawcę? Opisz, proszę, bardziej szczegółowo swoją opinię.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ochroniarz
 Opinia
@Aneta 23.07.2018 12:56

Socjalne - woda, kawa, mleko, herbata, cukier, środki czystości, zwrot za obuwie raz do roku, umundurowanie na wymiar wymieniane co roku, na obiektach zapewniona lodówka, czajnik, mikrofalówka, toster. Ubezpieczenie grupowe na fajnych warunkach. Dobrej jakości sprzęt służbowy (krótkofalówki, latarki, aparaty, telefony).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia
@Ochroniarz 08.04.2019 13:56

To dosyć bogaty pakiet socjalny. Mógłbyś napisać, czy pracodawca przyjmuje do pracy także osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności? Czy takie osoby mają udogodnienia związane ze swoim orzeczeniem? Osoba wypowiadająca się wcześniej pisała o premiach. Są przyznawane obligatoryjnie, czy raczej są uznaniowe uzależnione od dobrych wyników? Czy poleciłabyś tę firmę innym osobom szukającym zatrudnienia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ker_on
 Opinia

Mam mieszane uczucia co do Dussmann Polska z jednej strony na czas wypłata, zarobki na dobrym poziomie. A z drugiej po dłuższej pracy odechciewa się dalszej pracy. Tym bardziej jak pracownicy technicy pracują na budynkach firm, które obsługują. I widzi się jak dba się tam o pracownika. Dobrze rozwinięty socjal i benefity to nie w Dussmannie. Jakieś dodatki świąteczne? To tylko życzenia w firmie elektronicznej. ;) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie1
Guapo
 Opinia

Jestem pracownikiem tej firmy od dłuższego czasu. Duża rotacja. Brak wykwalifikowanej kadry. Brak szkoleń, żadnych. Niesłowność. Centrala głucha na jakiekolwiek prośby, uwagi, sugestie. Zużyty sprzęt, o nowy ciężko się doprosić. Mowa o podstawowych narzędziach pracy. Jak ktoś przyjdzie na poziomie to szybko ucieka bo za taką stawkę żaden fachowiec nie chce się zgodzić pracować. Kierownik niejaki Tomek, posłaniec Warszawy to jest nieporozumienie. Potwierdzam, pensja na czas i płatne nadgodziny, ale najlepiej żeby ich nie było. Roboty masa, która przecież się sama zrobi. Pozdrawiam wszystkich pracowników. Wytrwałości i więcej odwagi w walce o swoje

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia
@Guapo 24.11.2018 20:22

Dziękuję za Twoją wypowiedź. Napisałeś w niej, że jesteś pracownikiem firmy Dussmann Polska od dłuższego czasu, jednak dodałeś również, że w firmie panuje duża rotacja. Wiesz może, czym jest ona spowodowana? Wysokimi wymaganiami pracodawcy względem nowo przyjętych osób, czy może głównym powodem odejść są warunki, które w skrócie przedstawiłeś? Wyraź, proszę, swoje zdanie na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Guapo
 Opinia
@Dariusz 25.11.2018 11:20

Głównie spowodowane jest to stawkami jakie są proponowane. Kolejna sprawa to do pracy zgłaszają się osoby kompletnie zielone a cierpi na tym reszta zespołu. Ci nazwijmy to stali. Reszta umowa śmieciowa, chodzą kiedy chcą jak chcą. Oczywiście są też osoby na zleceniu które potrafią i pracują ale to jest ułamek. I nikt tam kompletnie nie jest doceniany. Motto firmy które mówi jak to pracownik jest dla nich ważny to jest jakiś żart. Centrala ma gdzieś pracowników. Ich interesuje wynik. A jak to zostanie zrobione i przede wszystkim kim to jest nie istotne. Doceniony pracownik to dobry pracownik. Bo to oni Ci zwykli pracownicy sprawiają że to wszystko się kręci.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia
@Guapo 18.12.2018 10:02

Mam przez to rozumieć, że pracodawca zatrudnia do pracy osoby, które nie mają doświadczenia zawodowego, przez co od razu nie są w stanie pracować z odpowiednią wydajnością? Myślisz, że firma Dussmann Polska powinna wymagać od potencjalnych pracowników posiadania doświadczenia zawodowego? Masz może jakieś pomysły, aby usprawnić tę kwestię?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Nikt, dlaczego uważasz, że "ochroniarze nie umieją tak pisać"? Może sam jesteś w stanie napisać coś na temat pracy w firmie Dussmann Polska? Posiadasz jakieś doświadczenia, którymi mógłbyś podzielić się na forum? Zachęcam do dyskusji w tym temacie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ochroniarz
 Opinia

Sporo negatywów tutaj wyczytałem i wahałem się czy w ogóle zaczynać współpracę z tą firmą. Trwało to około roku i przez ten czas zatrudniałem się w trzech innych dużych firmach, głównie ze względu na wyższe stawki oferowane w ogłoszeniach. Kto zna branżę ten wie jak to w praktyce wygląda. Fajnie że w ogłoszeniu widnieje np. 12 zł netto za godzinę ale niestety do wypłaty wychodzi mniej niż 10. Dussmann na szczęście nie ściemnia, mam tyle ile obiecano, dodatkowo zaskakuje socjal, warunki i premie. Pracuję tu już ponad rok i jest OK.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikt
 Opinia
@Ochroniarz 17.07.2018 23:52

Ochroniaże nie umieją tak pisać wniosek prosty troll.... ;/ Jeżeli ktoś zna branżę to wie jakim językiem posługują się ludzie na tych stanowiskach.

Pomocna?
Tak3Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jana
 Opinia

Były pracownik - albo Twój przypadek to po prostu błąd i wyjątek, albo piszesz aby oczernić firmę. Dussmann to firma międzynarodowa, która w Polsce zatrudnia tak wiele osób, że nie ma możliwości aby opisana przez Ciebie sytuacja była możliwa.

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@Były pracownik, mam rozumieć, że przez dwa lata pracy w firmie Dussmann Polska pracowałeś bez umowy? W takim razie jak wyglądał proces rekrutacyjny do pracy w tej firmie w Twoim przypadku? Opisz, proszę, jak wyglądał szczegółowo proces przyjęcia Cię do pracy w tej firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia

Pracowałam tam dwa lata temu przy ul.Sekundowej w Warszawie. Jeden wielki bałagan,nie rejestrują pracowników przychodzisz do lekarza i okazuje się,że nie jesteś w ogóle ubezpieczony.(usunięte przez administratora) kierowniczka nie wykazywała podstawowych zasad kultury osobistej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

W chwili obecnej firma Dussmann Polska poszukuje pracowników na kilka wolnych stanowisk do pracy w tej firmie https://www.gowork.pl/praca/dussmann-polska-sp.z-o.o.;pr Czy ktoś z Was planuje złożenie aplikacji na któreś z wolnych stanowisk? Może są wśród forumowiczów osoby, które pracowały na tych stanowiskach i mogą napisać coś na temat warunków oferowanych przez firmę Dussmann Polska? Zachęcam do dyskusji na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Igor
 Opinia

Podpowiedzcie jaką macie atmosferę w pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kuba
 Opinia

Jeśli podstawa jest dobra to nie muszą dawać innych dodatków!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Pracowałem rok na stanowisku kierowniczym. Nie ma żadnego socjalu, żadnych premii, żadnych 13, nic a nic tylko wypłata mimo obiecanek. Wypłata zawsze na czas a nawet jeden dzień wcześniej. Jeśli ktoś ma obiecana dobra podstawę to polecam

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@anonymous, czy to była jednorazowa sytuacja, czy opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia zdarzają się częściej? Czy poza tym jesteś zadowolony z zatrudnienia w Dussmann? Możesz powiedzieć, jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@Aneta 14.05.2018 13:12

Odp. Aneta - nie macie pojęcia o żadnej Firmie tego typu i nie można narzucać nikomu treści opinii o firmie . Ja pracowałem w tej firmie kilka lat w nadzorze i nigdy w tej firmie nie było benefitów pozapłacowych , ani dodatków za dobrą pracę oprócz rocznych spotkań integracyjno - szkoleniowych dla wybranych a nieliczni otrzymali drobne nagrody - reszta uścisk dłoni Prezesa . Smutna prawda , chociaż ja nie narzekałem na pracę w P. DUSSMANN .

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia

@FUTRZAK, zapoznaj się z treścią regulaminu, znajdziesz go tu: https://www.gowork.pl/regulamin . Wypowiadasz się na forum publicznym i nie na miejscu jest tutaj obrażanie kogokolwiek lub wypowiedzi w takim tonie. Wpisy łamiące regulamin mogą być usunięte z forum przez administrację. Jeśli pracujesz albo pracowałeś w firmie Dussmann Polska, zachęcam, byś bardziej konkretnie napisał o swoich doświadczeniach. Jakie dostrzegasz plusy i minusy? Czy firma dała Ci możliwości rozwoju? Zależy nam na rzetelnych, szczegółowych wypowiedziach.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
FUTRZAK
 Opinia

Bardzo dobra praca,ale tylko dla (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mira
 Opinia

Zastanawiająca jest ta cisza. Słyszałem sporo dobrego ale może ktoś wrzuci kilka zdań?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nina
 Opinia

( usunięte przez administratora ) netto/h, umowa o pracę, odpowiednie przeszkolenie, jak tu ktoś chyba wspomniał zwrot kosztów dojazdu do miejsca pracy. Żadna inna firma nie zaproponowała mi takich warunków, a dopiero zaczynam przygodę z gastronomią jako pomoc kuchni. Bardzo polecam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
NoMore
 Opinia
@nina 17.09.2016 21:35

zwrot kosztow za dojazd? Ciekawe gdzie hahaha.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuza
 Opinia

Myślę, że dobrze się pracuje ponieważ bardzo rzadko piszecie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ati
 Opinia

Chyba komuś nie wyszło w pracy i swój żal wyraża na forum. Chyba nie tak to powinno wyglądać.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maja
 Opinia
@Ati 11.10.2017 09:08

Ja pracuję w tej Firmie już 5 lat i nie narzekam. Płacą na czas z Szefową można się dogadać idzie na rękę w każdej sytuacji. Jest wymagająca ale pracowac wszędzie trzeba. Jestem z Krakowa.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byk
 Opinia

Unikać tej firmy. Marne grosze płacą, a wymagania ogromne.Nie ma żadnych dodatków na święta nic. Warunki okropne. Nie polecam nikomu.

Pomocna?
Tak9Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Rom@buziarozumiem, że jesteście zadowoleni z pracy w Dussmann Polska. Możecie powiedzieć, czy oprócz podstawowego wynagrodzenia, pracownicy mogą również liczyć na dodatkowe benefity, czy też pakiet socjalny? Takie informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rom
 Opinia

To prawda że jest możliwie , ta sama kierownica jest w Bronowicach , trochę kombinują z ludzmi bo jest nas za mało ale da się żyć .Układy - kultura , idą na rekę . Lubię spokój a w Krakowie spokój jest i kasa zawsze też , mogla by być tylko większa.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
buzia
 Opinia

Pracuję na basenie 2 rok , płacą zawsze 10 , kierowniczka ok , brygadzista zapindala z nami co noc , czego jeszcze chcieć , trzeba robić żeby zarobić takie życie . Firma jak wszystkie , ja zostaję nie jest zle , jak ktoś nie ma roboty to niech do nas przyjdzie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Madzia
 Opinia

pracowałam do dzisiaj w firmie Dussman na strefie w Gliwicach wszystko było znosnie kierownik odcinka na plastik omniu wspaniały człowiek ale głowna kierowniczka ,masakra nie docenia człowieka za prace jaka sie wykonuję czepia sie przeoczonego pyłku .Pracuja na biurowcu sprzatajac 11 pomieszczeń musiałam ogarniac to w czasie 3.5 godziń o doczyszczaniu nie było mowy bo pomieszczenia stale zajęte co godz serwis WC I Aneks kuchenny do ogarniencia plus klatka schodowa i hol .dawałam jakosr ade ale od wszczora burza z gradobiciem a mianowicie wymagania nie stej ziemi mycie na wysokosci powyzej 3m bez badań wysokosciowych czepianie sie najdrobniejszych pyłków jakie człowiek przeoczył gnojenie pracownika przy póblice chyba napokaz kto tu jest wazny nie liczy sie to ze sie sprzata dobry kontak z ludzmi na biurowcu sie miało nikt nie miał pretensji co do spzatania pasni Kierownik przy takim traktowaniu ludzi nigdy nie będzie miała pełnego składu bo gdzie tu jest sprawiedliwosc jedni maja sami odwalac kawał roborty a na halę sa po 3 pracownice na małe odcinki doczyszczanie maja co tydzien a jak si e prosi czy można przyjsc na doczyszczanie biurowe w sobotę to nie am godzin to pytam sie kiedy to ma si e robic jak cały czas ludzie sa mw pomieszczenia nie mam jak okopanych scian umyc czy zmywarki pomyc ,czy lodówkę i porzadnie wyszorowac expres do kawy masakra a taka niesprawiedliwoscia

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
??
 Opinia

Ktoś z was pracuje w Olsztynie? Macie jakieś namiary?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aneta
 Opinia

@Nini chętnie poznamy bliżej również Twoją opinię na temat pracy w firmie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Octi93
 Opinia

hej, Nie mam zamiary wypowiadać się na temat firmy :P Chce Tylko podziękować za miłą obsługę i piękny uśmiech Pań które pracują w hm :) Zwracam się do Czarnulki co czasem staje na kasie :P i Blondyneczki w krótkich włosach. Zakochałam się w Was :P Miły uśmiech a potrafi poprawić nastrój :P Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Madzik
 Opinia

hej, Nie mam zamiary wypowiadać się na temat firmy :P Chce Tylko podziękować za miłą obsługę i piękny uśmiech Pań które pracują w hm :) Zwracam się do Czarnulki co czasem staje na kasie :P i Blondyneczki w krótkich włosach. Zakochałam się w Was :P Miły uśmiech a potrafi poprawić nastrój :P Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Madzik
 Opinia

hej, Nie mam zamiary wypowiadać się na temat firmy :P Chce Tylko podziękować za miłą obsługę i piękny uśmiech Pań które pracują w hm :) Zwracam się do Czarnulki co czasem staje na kasie :P i Blondyneczki w krótkich włosach. Zakochałam się w Was :P Miły uśmiech a potrafi poprawić nastrój :P Pozdrawiam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nini
 Opinia

Chyba Ci Życzliwy w pracy nie poszło i piszesz takie głupoty na forum teraz...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Dussmann Polska Sp.z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny