Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.

Mamilec

@Nikt Dlaczego piszesz, że kadra zarządzająca nie ma odpowiedniego wykształcenia i nie szanuje pracowników?. Czy masz konkretne powody żeby tak pisać, oskarżać lubi wiele osób ale często bezpodstawnie. Vienna Insurance nie pozwoliłaby sobie na niewłaściwych ludzi !!

anonymous
@Mamilec 01.10.2017 19:44
@Nikt Dlaczego piszesz, że kadra zarządzająca nie ma odpowiedniego wykształcenia i nie szanuje pracowników?. Czy masz konkretne...

a ty to panienka z kadr ?

anonymous
@Mamilec 01.10.2017 19:44
@Nikt Dlaczego piszesz, że kadra zarządzająca nie ma odpowiedniego wykształcenia i nie szanuje pracowników?. Czy masz konkretne...

no niestety ale zarządzać to oni nie potrafią , brak im wykształcenia w tym kierunku , a ścieżka kariery oparta jest na kolesiostwie i kablowaniu

Daria

Dużo piszecie o niekompetencji osób zarządzających. Czy to są typowe opinie osób, które zazdroszczą takich stanowisk czy to fakt mający wpływ na działania i wyniki pracy firmy? Mam zamiar aplikować dlatego bardzo proszę o kilka informacji, to pomoże mi podjąć decyzję.

anonim
@Daria 08.10.2017 09:01
Dużo piszecie o niekompetencji osób zarządzających. Czy to są typowe opinie osób, które zazdroszczą takich stanowisk czy to fak...

zastanów sie co piszesz , tam jest jedna wielka orka

MK

Hej, znalazłem info, że szukają kogoś na stanowisko Administratora Sieci. Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w ich dziale IT? Są tam jakieś możliwości rozwoju? Jak wygląda sprawa z zarobkami?

Daria

@Damian Opinie na tym forum powinni pisać pracownicy lub nowi kandydaci a z Twojego wpisu wynika, że masz konflikt z firmą Vienna Insurance Group Polska . Trudno w takim przypadku oczekiwać obiektywnej oceny.

Damian

Niestety firma posiada zespół pełen nierozumnych i niekompetentych osob. Państwo są tak irytujący, ze az trzeba do nich pisac maile, ponieważ odechciewa się rozmawiać z nimi przez telefon. Ciagle zmieniają decyzje, ciagle maja podejrzenia. Pomimo ze policja wskazała na ich klienta jako winnego, to oni będą prowadzić swoją sprawe zeby dowieść ze ich klient jest niewinny, pomimo tego ze dostał mandat za spowodowanie wypadku. Nie polecam brac ubezpieczeń u nich, ponieważ strasznie zaniżają wartość wszystkiego lub chca naprawiać na najtańszych częściach zamiennych. Ewentualnie już jak się ktoś zdecyduje zeby jednak to oni naprawi auto, to wykręcaja się ze już nie moga tego naprawić. Banda degeneratów.

Agnieszka

Zmarnowałam kilka lat swojego życia w Compensa. Rozwój zero, podwyżki zero, kadra zażądzająca dno. Raz usłyszałam od przełożonego , że " W polskich realiach kapitalizmu oraz pracy korporacyjnej nikt nie chwali kogokolwiek za dobrze wykonywaną pracę". Ręce opadają. To nawet nie dno, to śmierdzące szambo...

Paulina

Rozumiem, że nie znalazłeś ofert, które by Cię interesowały? Piszesz, że nie znalazłeś żadnych ofert, a przecież firma poszukuje kandydatów do pracy jako Serwisant IT oraz Specjalista SAP. Zawsze warto też przesłać aplikację do firmy poza rekrutacją. Co sprawia, że interesuje Cię praca właśnie w Vienna Insurance Group?

Jerzyk

Właściwie to Vienna Insurance Group nie ma zupełnie nowych ofert pracy. Słyszałem o nich sporo dobrego i miałem aplikować ale okazuje się , że nic nie ma. Czy warto składać cv i czekać na ewentualny kontakt? Podpowiedzcie trochę o firmie? Jak się pracuje?

Nikt

Nic dobrego o tej firmie nie powiem, nawet więcej należy jej się porządna kontrola ,za łamanie praw i mobbing na wszystkich szczeblach , co do kadry zarządzającej to tak ja poprzednicy pisali brak im elementarnego wykształcenia i szacunku dla pracowników

Maria

Sądzę, że już niedługo firmy będą zmuszone podnosić wynagrodzenie żeby pozyskać pracowników. Jak będą to odpowiednie place to wrócą rodacy do kraju z zagranicy. Po co pracować daleko jeśli tu można zarobić więcej? Inna sprawa, że pracę w Vienna Insurance Group Polska trzeba lubić.

Danka

Jak się ktoś nie nadaje do pracy w ubezpieczeniach to powinien zmienić pracę i nie narzekać na forum. Wiadomo, że to dość trudna działalność więc lepiej nie psuć sobie wzajemnych relacji. Na siłę nic z tego dobrego nie wyjdzie najwyżej frustracja po stronie pracownika .

Qwer
@Danka 15.08.2017 21:17
Jak się ktoś nie nadaje do pracy w ubezpieczeniach to powinien zmienić pracę i nie narzekać na forum. Wiadomo, że to dość trudn...

Jak ktoś nie umie przeprowadzać rozmów kwalifikacyjnych i szanować ludzi to też powinien zmienić pracę. A poza tym o pracownika należy dbać a nie wykorzystywać fakt, że na rynku pracy jest kiepsko. Młodzi Menadżerowie powinni nauczyć się w pierwszej kolejności efektywnie zarządzać i motywować pracowników a nie wpadać w samozachwyt

Ewa

Właśnie doczytałam na ich stronie, że wołają referencje.

Baśka

Aplikowałam na stanowisko konsultanta ds. telefonicznego kontaktu z klientem. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć coś o pracy? Czy firma stawia jakieś wymagania przed kandydatem? Zależy mi na pracy w firmie. Czy poza pensją są jakieś dodatki, może karta multisport?

Ewa
@Baśka 12.08.2017 19:59
Aplikowałam na stanowisko konsultanta ds. telefonicznego kontaktu z klientem. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć coś o pracy? Czy...

Podtrzymuje. Ile płacą?

Aaa
@Baśka 12.08.2017 19:59
Aplikowałam na stanowisko konsultanta ds. telefonicznego kontaktu z klientem. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć coś o pracy? Czy...

Praca na telefonie cały dzień, karta multi sport odpłatna ;) ok 110 zł, ; wymagania na maxa, bez szkoleń , kilka osób uciekło w pierwszym dniu pracy ????

ano

Po liczbie spamu jaki jest tu produkowany widać jakie firma ma ma problemy czyżby nikt rozsądny nie chciał tu już pracować?

Paulina

@Izkaczyli nie zgadzasz się z negatywnymi opiniami na temat firmy? Jak Ty oceniasz Vienna Insurance Group Polska jako pracodawcę? Dlaczego? Najbardziej istotne będą konkretne informacje.

Izka

Są osoby, które jak mają zły nastrój to dużo piszą negatywów.

Były pracownik

Tragedia przez duże T , mobing nepotyzm, praca w ilościach przerażających, stracone lata, praca w niedziele - norma - sposób na pip ...odradzam

Daria

Czy jesteście pewni, że nie da się napisać coś dobrego o firmie? Może to jest tak, że komuś akurat nie odpowiada charakter pracy i narzeka? Często żałujemy ale jest za późno

pracownik

A ja muszę poprzeć poprzednikow. Najlepsi ludzie uciekają z VIG. Świta około Fuchsowa zaczyna się panoszyć i jest tego efekt. Ostatnio nawet kryminalny - i to na szczycie :/ . @kochana Dario: gdzie Ty pracujesz, że tak bronisz VIG? W grupie pracują tylko 3 Darie. Wszystkie (bez urazy) na dosyć podrzędnych stanowiskach, stąd nie wiem czy było Ci dane poznać prawdziwy VIG Polska

Jw
@pracownik 05.06.2017 08:39
A ja muszę poprzeć poprzednikow. Najlepsi ludzie uciekają z VIG. Świta około Fuchsowa zaczyna się panoszyć i jest tego efekt. O...

witam! Właśnie pojawiła się oferta pracy w controllingu, czy wiadomo, jak tu wygląda ta działka? Co znaczy 'świta' około Fuchsowa? Jeśli nie w VIG IT, to gdzie pracować w controllingu?

Paulina

@H uważasz, że praca w Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o. nie jest rozwojowa? Dlaczego? Czy firma stosuje rekrutacje wewnętrzne? Czy oferuje szkolenia swoim pracownikom?

Daria

@jol Uważam, że nie masz racji i odnoszę wrażenie iż przerosła Cię firma. Może chcesz w ten sposób odreagować. Vienna to potentat ubezpieczeniowy na światową skalę.

H

Praca w IR departament likwidacji szlód - zarobki i możliwości rozwoju - żadne . Pracuje bo muszę

Paulina

@ano, piszesz o tym, że firma jest mało nowoczesna. Co przez to rozumiesz? Dlaczego tak uważasz? Podziel się swoją oceną.

ano

Jaki pan taki kram. A firma faktycznie delikatnie mówiąc mało nowoczesna

Paulina

@jol, a jakie pozytywne aspekty zauważyłeś pracując w Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.?

jol

Szczególnie nie polecam VIG IT w którym pracowałem. Przerażający wręcz poziom kompetencji tamtejszych 'ekspertów'. Zarządzający, to jakaś kompletna pomyłka. Kolesiostwo, układy, uprawianie polityki przeciwko innym spółkom.. Prawnik jest na czele IT, więc więcej pisać nie trzeba. Podsumowując: Jeżeli chcecie się czegoś nauczyć, współpracować z mądrymi ludźmi, stosować innowacyjne technologie to definitywnie NIE JEST FIRMA DLA WAS! Zostając tam dłużej możecie nieźle sobie zmarnować karierę. Polecam firmę natomiast tym, którzy są bilsko wieku emerytalnego i chcą dotrwać do końca;) - nikt nie zauważy i nie zweryfikuje, że nie macie aktualnej wiedzy :)

Paulina

@Też bym tak zrobił, a Ty byłeś na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie?

Paulina

Cześć! Byliście już na rozmowie kwalifikacyjnej do Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.? Może podzielicie się jakimiś radami? :)

Daria

Znana firma na rynku ubezpieczeń i z przyjemnością mi się pracuje choć praca nie jest najłatwiejsza. Praca w stresie nie każdemu służy, ale można nieźle zarobić, taka forma rekompensaty. Polecam choć trudno sie dostać.

maro

Jest oferta "Młodszy Specjalista ds. Regresów Ubezpieczeniowych" wymagane wykształcenie prawnicze i język obcy. Czy ktoś może coś napisać o tym stanowisku? Jaki zarobki, atmosfera itp.

samba

show atmosfera moim zdaniem drugorzędnym czynnikiem w życiu zawodowym jest, a jak jest teraz ogłoszenie że chcą analityka IT to nawet karnety sportowe chcą dawać i prywatną opiekę medyczną, wygląda atrakcyjnie

anonim

(usunięte przez administratora)

q

podpinam sie , tez jestem ciekaw odnosnie siedziby na jerozolimskich

p

bo rekturuja przez agencje

p

Witam mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda praca w IT (jako programista) w biurze na Alejach Jerozolimskich? Jaka panuje tam atmosfera ? Czy praca jest rozwojowa? jakie są benefity oraz jakich można spodziewać się zarobków?

p

Witam mam pytanie. Czy ktoś mi może powiedzieć jak wygląda praca w IT (jako programista) w biurze na Alejach Jerozolimskich? Jaka panuje tam atmosfera ? Czy praca jest rozwojowa? jakie są benefity oraz jakich można spodziewać się zarobków?

smallsweet

Witam! Bylam na rozmowie o prace w Compensie na stanowisko Archiwista. Jak oceniacie prace w dziale rozliczeniowym?

Jacek

Pracuję 3 miesiąc. Luzie wszędzie są podobni. Mogę pochwalić organizację pracy. Negatywnie jednak oceniam samo biuro na Jerozolimskich 162, chodzi o wyposażenie kuchni gdzie nie ma nawet widelca i jest jedna mikrofala na pół piętra ludzi. W łazienkach jest brzydki zapach, brak jakiejkolwiek intymności, ponieważ kabiny są z jakiegoś kartonu z ogromnymi przestrzeniami (więcej intymności jest w przebieralni w sklepie).

@an

ale chyba nie umiecie czytać ze zrozumieniem, ogłoszenia są wystawiane przez Centralę lub poszczególne oddziały, ale nie przez CR!!!!! Nie wiem ile razy można powtarzać jedną rzecz.

an

tak jak zostało napisane, do CR zostają przyjmowani ludzie z ulicy, po znajomości, siostra, brat, chłopak, znajomy itd. przekonacie się, jak tam popracujecie :)

CR/IR

Nie polecam pracy w CR InterRisku. Bieg kilku szczurów (po trupach) bez celu, bo na końcu nie ma marchewki, tylko kij. Zerowe możliwości rozwoju, jeśli przechodzisz na inne stanowisko, to tylko dlatego, że akurat kierownictwo czuje smr*d przy d.... Robią to bez pytania pracownika o zdanie, a jeśli masz inne- to won! Kadra "managerska" to pożal się Boże pracownicy. Nikt z nich nie posiada umiejętności zarządzania nawet jedną osobą, a co dopiero setką! ciągle ponoszą konsekwencje swojego niedouczenia, ale są przeświadczeni, że jest cudownie! o pieniądzach wolę nie pisać, bo to temat do śmiechu warte. ciągle koszty, ciągle brak pieniędzy, a zarząd i dyrektorzy często bawią się w USA, Chinach itp.

anonim

(usunięte przez administratora)

CR/IR

to ściema, biorą każdego z ulicy. jeśli się szanujesz, nie idź tam do pracy, serdecznie odradzam.

CR

nic mnie nie trzyma a raczej wstrzymuje kiepska sytuacja na rynku pracy. Od roku szukam pracy... Praca w Oddziale to zapewne inna bajka :)Wiem coś o premiach oddziałowych ( są to premie kwartalne) i niestety nie każdy Oddział je wyrabia. Zapytaj koniecznie na rozmowie jak często udaje im się wyrobić premię i kiedy ostatnio ją otrzymali!

CR

Jestem pracownikiem Compensa Centrum Rozliczeniowego już kilka lat i jedynym pozytywnym aspektem pracy są ludzie - współpracownicy. Jeżeli zależy Ci na ciągle przybywających obowiązkach, zerowym wsparciu kadry zarządzającej, niskim wynagrodzeniu, braku podwyżek,braku socjalu, braku rozwoju oraz pracy w najmniej szanowanym dziale w firmie to jest to idealna praca dla Ciebie!

qwer

Rozmowa rekrutacyjna z panią o imieniu jednej z bohaterek krzyżaków - bez zachowania jakichkolwiek zasad dobrego wychowania i profesjonalizmu....Dani D. była bardzo napastliwa i z pogardą wypowiadająca się o różnych aspektach dotychczasowej kariery. Nasuwa się pytanie czy przeczytała wcześniej całe CV skoro dziwiły ją i niezbyt podobały się jakieś niuanse...Oczekiwanie aż ta pani zejdzie do mnie - dobre 30 min. Uwaga i rada do tej Pani - szacunek należy się każdemu! A do przeprowadzania rozmów należy się odpowiednio wcześniej przygotować a nie wertować CV podczas rozmowy w dodatku udzielając kąśliwych uwag.Rozmowa zakończyła się po 5 minutach ponieważ arogancja tej pani była nie do zniesienia, wyszedłem.

Też bym tak zrobił
@qwer 29.03.2015 14:44
Rozmowa rekrutacyjna z panią o imieniu jednej z bohaterek krzyżaków - bez zachowania jakichkolwiek zasad dobrego wychowania i p...

Słusznie postąpiłeś!

Kamyk

Vienna Insurance Group jest jedną ze starszych firm działających na rynku. Poza tym praca na terenie Warszawy zawsze jest niezłym rozwiązaniem, bo wszędzie można względnie prosto dojechać. Zastanawiam się tylko czy i jakie są ewentualne profity socjalne w Vienna, bo tego wątku nie widzę, żeby ktoś poruszał.

nowa

Interesuje mnie kwestia zarobkow i liczba godzin do przepracowania. Ktos, cos?

klakson

aktualnie to jak wygląda w tej firmie sytuacja z zatrudnieniem dla przedstawicieli handlowych, taka firma to rozumiem z pewnoscią już zatrudnia na umowę o prace więc tej kwestii nawet nie poruszam. a możecie natomiast napisać mi jak wygląda kwestia zarobków netto i procentowo jak się przedstawiają procentowo prowizji?

Niki

[usunięte przez moderatora] Dużo roboty i nieadekwatne zarobki. Praca tam to strata czasu, no chyba że chce się dojść do czegoś w mniej etyczny sposób i być całe życie przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asem na skinienie palcem.

anonim

Pracuje poza centralą w jednym z oddziałów, atmosfera zależy od ludzi - u mnie jest bardzo dobra. Na zarobki można ponarzekać ale dużym plusem jest socjal, dostep do internetu i stabilność zatrudnienia. Jest dużo pracy jak wszędzie, teraz to już nigdzie nie jest lekko.

gugyfvyuhjhh

czytając wypowiedź wyżej mam wrażenie, że pracujemy w tym samym dziale. Również odradzam pracę w Compensie. Zarobki marne (3 tys brutto i później MOŻE dostaniesz z 300-500 brutto podwyżki). [usunięte przez moderatora] . atmosfera nie do zniesienia, internetu brak.

Zostaw opinię o Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vienna Insurance Group Polska Sp. z o.o.