Grupa Eurocash S.A.

Błonie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 356 ocen.

Grupa Eurocash S.A.
2 356 6 1

Opinie o Grupa Eurocash S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Eurocash S.A.

Fafa

A ja otwieram swoją firmę i mam na was wygwizdane parobki!

Flufas
@Fafa 17.07.2018 02:57

I pewnie będziesz wielką konkurencją dla Ełrosresza i w ciągu 3 lat wywalisz ich z rynku

There's no room for innocence

Opinia dotyczyła będzie działu Fresh z magazynu na Batorego. Zaczynając od początku, jest to na tyle dziwna firma że na okresie próbnym zarabia się więcej niż na normalnej umowie, okres próbny trwa 3 miesiące, i przez te 3 miesiące możecie opierać się o palety bo akord nie jest wam liczony. Zarobki realne na rękę są w okolicach 3tyś w górę. Po tym okresie, zarobki oczywiście spadają do poziomu 2600. Lecimy dalej, regulamin w tej firmie jest wymyślany na poczekaniu przez "bandę kolesi" w biurze. W mniemaniu szefów ekipy pracownik nie powinien mieć czelności kwestionowania decyzji/rozkazu szefa i bez namysłu powinien go wykonać. Jeżeli pracownik jednak odważy się postawić jest od razu atakowany przez resztę szefów zwykle dwóch których nazwisk nie będę tu wymieniał, sprowadzany do ich poziomu ( totalnego chamstwa) i niszczony. Niestety osobnicy Ci zapominają że nie każdy jest totalnym gamoniem, i niektórzy pracownicy znają swoje prawa. Zastraszanie w tej firmie jest na porządku dziennym, mało tego większości pracowników nawet nie trzeba zastraszać bo nie potrafią walczyć o swoje i godzą się na takie traktowanie. Nie mówię już o Ukrainie która pracuje tam po 12-16 H. Nikt nie widzi w tym problemu. Wyjście z tej pracy po 8 H to jest PRZYWILEJ, tak samo jak urlop to również jest PRZYWILEJ i gest łaski ze strony "szefa". W obecnej chwili dział nabrał więcej pracy niż może przerobić, przy bardzo małej ilości osób, ale oczywiście w biurze nie ma żadnego problemu. Pracownicy mają na tyle wyprany mózg że nie potrafią się postawić chamskiemu traktowaniu, z góry stwierdzając że tak musi być bo tak tu jest. Szefowie przez to nie widzą problemu dlatego sytuacja wygląda tak tragicznie, siedzisz w pracy do póki nie skończysz zleceń. Ani dziękuje ani przysłowiowe chvj Ci w (usunięte przez administratora) zrobiłeś to won. Jeżeli chodzi o nadgodziny to 0,5H wpisywane jest do "pliku" czyli czas do odbioru, dopiero pełna godzina wpisywana jest na listę. Ogólnie godziny zwykle nie zgadzają się ani na liście ani w pliku. Wszystkie nadgodziny rozpisywane są tak aby pracownik przy wypłacie praktycznie ich nie odczuł, wrzucane są w tak zwaną premię ogólną. Jeżeli chodzi o premię frekwencyjną to jest ona zabierana za UŻ, czyli wtedy kiedy szef nie chce dać urlopu, niedawno dowiedziałem się że szef może również zabrać premię za "stosunek do pracy" czyli w teorii nigdy nie możesz być pewien jakie widzimisię trafi szefa. Zaznaczam też że regały w tej firmie mają uszy, i za zwykłe pomówienia można mieć nieprzyjemności, zwłaszcza jeżeli ktoś nie jest świadomy swoich praw w firmie. Co do samej pracy, cóż, pobierasz zlecenie, bierzesz paletę i ogień. Rękawiczki jak trafisz to dostaniesz, o nożu zapomnij. Premia akordowa jest na zasadzie kopiuj wklej co miesiąc, dlatego nie powinna nikogo dziwić różnica w wypłacie i to niekoniecznie na plus tego co pracuje więcej. Nie wiem komu polecić taką pracę, jeżeli ktoś ma w sobie odrobinę godności to długo tam nie wytrzyma. Jeżeli ktoś daje po sobie jeździć, to idealna praca. Na koniec dodam że ponad 70% pracowników stanowi Ukraina, nie jest to ani minus ani plus gdyż bywają to ludzie normalni. Jak wcześniej wspomniałem pracowali nawet po 16H pod groźbą braku zapłaty za dany dzień. Główną motywacją od szefa jest to że inni zarabiają mniej czyli argument totalnie z (usunięte przez administratora) I niech nie zapomną też że traktując Ukrainę i resztę Polaków w ten sposób, sami sobie kręcą bat na swoje (usunięte przez administratora) Chociaż skutecznie udało im się wprowadzić niemiłą atmosferę wśród pracowników, gdyż Ci którzy mają czelność wyjść po 8 godzinach do domu, są dziwnie odbierani przez grupę zostającą do końca.

Wuj Truj
@Buby 09.07.2018 18:35

sturlaj se freda,ełrolubny sreszowcu

Wujo sam

A jak tam pensje po zmianach w akordzie?

accord

Pracy nie polecam nikomu, wyzysk i ukraina. Coraz więcęj ich jest, no niestety, w tej firmie ukraina jest lepiej traktowana od polaka, nie ma co ukrywać

anonymous

A jak tam zyje Super Mario Nieścior - Ciec nad cieciami?

Fafa

Która ,,mądra" głowa wymyśliła ten nowy regulamin? za niektóre punkty powinien dostać nagrodę ,,debila roku" . Czyżby był nim Super Boss ochrony Mariusz N ?

Wuj Truj
@Fafa 01.06.2017 17:36

Super Mario Nieścior pozdrawiamy cię - ciecie Bojany

Sram na Sresza

Ełrosresz to banda ciuli,frajerów i innych zasrańców na kierowniczych stanowiskach.Oni wszyscy żyją z pracy zwykłych ludzi, których (usunięte przez administratora) jak bure suki.No ale to może jest taka polityka tej śmiesznej firmy.Zgadzam sie całkowicie z wieloma przedmówcami.Ełrosresz żydzi sie na wszystko.A wujek Luis siedzi se w Portugali i tylko obserwuje jak mu na koncie pieniążków przybywa. Ja bym wykończył tych matołów, ale sam z ta mafią nie wygram. Po za tym zawsze znajdą jakiś (usunięte przez administratora) ze Wschodu,ktorzy zamiast bronic swojej ziemii spierdalają w poszukiwaniu pieniędzy do kaczlandii.Tyle w temacie

Były Pracownik

Jak tam w "WIELKIM" Eurocashu

Zbychu Pychu
@Były Pracownik 02.07.2018 16:09

Ełrosresz to jest pies - cytat za wujkiem generałem

Jeje

Halo CD Płońsk. Podobno polowa ekipy na l4? Brawo chlopaki tak trzymac. Z norma tez sie nie wyglupiajcie bo pamietajcie ze to wy ustalacie warunki. Jak sobie sami wyscielicie tak sie wyspicie. Tepic glupkow ktorzy robia ponad norme, ustalcie sobie gorna granice I jej nie przekraczac inaczej bedziecie nie doceniani, wyzyskiwani jak w pinczowie. 200 zl podwyzki to nic. Jestesmy w stanie wyciagnac duzo wieksze podwyzki ale to zalezy juz tylko od was. Nie wyglupiac sie szanowac robote, nie zgadzac sie na nadgodziny a podwyka to bedzie tylko kwestia czasu. Jak ich nauczycie ndgodzin to bedziecie pracowac po 10-12 godzin codziennie. Hurtownie od was wracaja do pinczowa a u nas zaczyna sie robic straszny kociol. Ludzi u nas malo. Wszystko pewnie bylo planowane z podwyzkami bo wiedzieli ze zrobi sie duzo roboty I chca zmotywowac ludzi. Ale te 200 brutto to nic za taka robote. W pinczowie jezeli te nadgodziny beda jeszcze sie tak ciagnac znowu zaczna sie l4 I nowe przyjecia a nie tak dawno byly zwolnienia grupowe. Plonsk teraz sila w was bo w pinczowie nie ma. kim sie postawic a wy pokazujecie jak powinno sie pracowac. Pokazecie ze potraficie zrobic norme to pozniej wam podniosa poprzeczke! Zapraszamy Plonsk na forum!

Wuj Truj
@Jeje 17.05.2018 11:35

Zaprawdę powiadam Wam - obojętnie czy to Pinczów, Płońsk, Piorunów czy inne miejsce - EłroSresz to gówno.Luis drze z was łacha, bo mu zapieprzacie na paliwo do learjeta,hahahaha.Gówno wam da.Portugalia straciła kolonie w Afryce (Angola) a więc oraja polaczków.ChuwDu frajerom

mlody

Firma dba o pracownika ale nie najmniejszych szczeblem,w tamtym roku przed sezonem w eurocash alkohole mowiono ze beda podwyzki ale zapomniala dodac ze najnizszej krajowej.Podstawa KM i ZKM od 3-4 lat stoi w miejscu i nie sa to jakies duze pieniadze a co dopiero mowic o magazynierach.Zeby wywalczyc jakas poprawe tych warunkow powinny wszystkie oddzialy ze soba wspolpracowac i sie postawic tak robia np.nauczyciele,pielegniarki i sa tego efekty my tez ciezko pracujemy a za co mamy zyc,lepiej obcokrajowcow zatrudniac ktory jest zielony niz o swojego dbac.

accord

Super podwyżki. Damy ci jedno, zabierzemy ci drugie.

Chińczyk
@accord 31.05.2018 12:34

Zabiercie tych gumowych ucholców Krawatów zasranych, a będzie dobrze. Znowu mnie (usunięte przez administratora) zasrańcy. Dojadę ich w tej kiernozi

idol

W magazynie tym sytuacja jest nie tylko tragiczna, ale zatrważająca. Obecny giermek pana Łukasza R.Biela pełniący obowiązki kierownika magazynu nie nadaje się na to stanowisko.Nie radzi sobie z żadnymi tematami związanymi z magazynem,wszystko mu nie odpowiada. Dlaczego poprzedni kierownik magazynu nigdy nie miał problemu z ludzmi,z kadrą kierowniczą,z przygotowaniem magazynu pod audyty,osiągał zamierzone cele,w przeciwieństwie do obecnego kierownika. Dlaczego tylu pracowitych pracowników własnych opuszcza ten magazyn,my wiemy powodem jest płaca i poszanowanie za ciężką pracę,gdzie w tym magazynie od momentu objęcia stanowiska kierownika magazynu przez R.Bielę tego nie ma.Dla obecnego kierownika magazynu liczą się tylko pracownicy z "Ukrainy",czekamy momentu jak długo taka sytuacja będzie miała miejsce.

igla

W magazynie sytuacja tragiczna . Obecny kierownik bez jaj.Typowy czopek. Nadaje sie do prowadzenia przedszkola. Ale hrabia Zych nie po to przyjal murgrabiego Biele by ten mu przeszkadzal w rzadzeniu . On ma juz doswiadczenie z Pawlem i ten ktory jest teraz ma byc mierny ale wierny . Polityka tej dwojki jasna jak slonce - tak obrzydzic prace Polakom by ci odeszli sami , przeciez na ich miejsce juz czekaja roboty z Ukrainy pracujace 14 godzin na dobe. Firma obracajaca miliardami a na cztery kible dwa nieczynne juz pol roku, pourywane klamki,rozwalone drzwi , w kabinach napisy ukrainskie obrazajace Polakow. Na stolowce (usunięte przez administratora) i smrod. W szafkach na jedzenie smierdzace potem ciuchy Ukraincow,kaski,buty.....brak tylko karaluchow. Jak kontrola to pakuja to wszystko do worow i na magazyn. Kontrola wyjdzie przynosza ten (usunięte przez administratora) z powrotem. Niedzialajace rampy, folia do d..y, na zwrotach dziesiatki palet a u gory za elektronicznymi drzwiami hrabia Zych zadowolony ze dostal znow premie za oszczednosc . Nie zejdzie na dol, nie zlozy zyczen swiatecznych, nie bedzie rozmawial z motlochem, a co...arystokrata pelna geba . Doskonale wie ze to Ci na dole pracuja na jego utrzymanie ale ma to gdzies. A kierownicy zmian , macie do nich zale, moze nieslusznie bo kazdy dba o swoj tylek....tylko o wasze nie ma kto zadbac. Ostatnio przeginaja z tajemnica danych osobowych. Nie wydrukuja grafika calej zmiany tylko pojedynczy pasek z jednym nazwiskiem.....to dlaczego do cholery paski wyplat nie sa pakowane w koperty i zaklejane. Tam jest dopiero mnostwo danych osobowych ,nie tylko samo nazwisko. Nie stac firme na koperty to ludzie na pewno sie zgodza zeby odbijac im po 5 groszy od wyplaty. Bo dochodzi do tego ze cala ta ferajna w biurze kierownika zmiany oglada i komentuje wszystkie paski .

anonymous
@igla 13.05.2018 12:07

dd

Bylemtam

Nie przychodzcie do tej firmy do pracy tutaj pracuje 80 procent Ukrainy z początku dadza wam wyższą kasę a potem obniżą chyba że lubicie ukrainę i znacie ukraiński język

JumboJet
@Hmm 13.05.2018 00:37

Ty chyba nie znasz Krawatów !? Dzień bez podpierdolki to dzień stracony i spać jeden z drugim nie może w nocy po robocie.

Gall anonim

Więc tak ,Kierownik magazynu Biela jak ostatnio się wyraził,ma pracownika Polaka głęboko w tyle... zdziwiony że ludzie chcieliby zarabiać jakieś przyzwoite pieniądze,bo co przecież według niego nic nie robią. Według mnie jakby on jeden dzień robił tak jak wózkowy lub kompletujacy to musiałby zapisać się na co najmniej dwa miesiące rehabilitacji na kręgosłup bo by się złamał... niech zacznie doceniać ludzi bo inaczej zostanie sam z ukraincami i wtedy ten magazyn zamkną...niby taka firma A proponuje zarobki że aż żal...

Administrator

Coraz większa liczba firm zdaje sobie sprawę, jak duże znaczenie dla pracowników mogą mieć pozapłacowe benefity. Czy Grupa Eurocash S.A. jest takim przedsiębiorstwem?

GHOST BUSTERS

Ciężko w tej firmie doprosić się o cokolwiek,jeżeli za często coś chcesz od kierownika odbija się to natychmiastowo w zleceniach które składasz(grzecznie mówiąc dostajesz śmietnik sztukówki i punkty akordowe na poziomie 0), za błędy w kompletacji kierownictwo obciąża pracowników finansowo jeżeli chcecie tam pracować to powodzenia życzę i cierpliwości .do wszystkiego się tam czepiają .Najważniejsi pracownicy tam są Ukraińskiej ziemi dostają zlecenie o niebo lepsze od POLAKÓW .

Filip

Albo pracujemy nawet w wolne dni i zarabiamy dobrze albo siedzenie w domu za najniższą krajową!!

D.Jaczyński

Kierownicy zmianowi są nieodpowiedni,najlepiej we wszystkie niedziele żeby pracować,i oczywiście kapować na kolegów z pracy wtedy tam możecie pracować i koło 3000zł zarobić

Work
@D.Jaczyński 28.02.2018 14:38

Taki jestes kozak to podaj kim naprawde jestes a nie pod kogos sie podszyles i wielki Pan nagle widac odrazu jaki jestes odwazny szkoda słow

hahayh

w euro....szonie jest cudownie ..nic tylko się smiać

Juziek

Dla mnie wkurzajace jest to jak traktują pracownikow eurocash ludzie pracuja po 15 lat i maja po 2300 gora wyplaty a malolaty co pracuja krotko maja ok 3000 .Panie Zych pan wraz z wyzszym wiekiem stazu obniza pan swoje zarobki ?Jak pan wejdzie na hale i zrobi zebranie prosze sie odniesc do tego tematu a propo jak panu nie wstyd kiedy pan pracownikom podziekowal ze was utrzymuja tam w biurze kiedy pan zlozyl pracownikom zyczenia na hali wstyd

igla

Na choince pan Z w koncu dowiedzial sie co mysla o nim pracownicy . I nie chodzilo tylko o srodkowy palec. To cos wiecej . Ludzie odczuli na wlasnej skorze jak sa traktowani . Ten pan stworzyl (usunięte przez administratora) w ktorym Polakow traktuje sie gorzej niz Ukraincow. Smieszne podwyzki , smieszne karty upominkowe , tylko ludziom nie do smiechu .

Gad

Miłość miłość w zakopanym polewamy się szampanem ..... Obreczarek i Jaroszkiewicz wymiata buahahaha

Mario

Jestem super zadowolony po podwyżkach mam ponad 3000 oczywiscie mogło by byc lepiej ale eurocash idzie w dobra strone:)

pracownik
@Mario 11.01.2018 17:24

Bo chyba dobrze szarpiesz dźidę pod biurkiem. Nie bądź śmieszny.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bimbom

Generalnie ok 60% pracowników to Ukraince którzy nie potrafią jeździć na wózkach , stwarzają zagrożenie , wyzywaja Polaków od najgorszych. Jeśli chodzi o pensje to jest coraz gorzej, podwyżki po których pracownicy są w plecy o kilkanaście złotych. Generalnie jeśli Ci to nieprzeszkadza to zapraszamy do naszej ukraińskiej firmy.

Loks

Pewnie już nie jestem pierwszy, bo od jakiegoś czasu bardzo dużo złych choć niestety prawdziwych opinii o współpracy z E się pojawia ale opiszę jak wygląda współpraca z mafią E ze strony fb. Specyfika działania E w mojej opiera się na wciąganiu w wir zadłużenia. Podsuwają zupełnie nierentowne punkty, obiecują, że będziesz zarabiał, że punkt sprawdzili, przeanalizowali – będzie bankowo robił dużą kasę itp. Otwierasz sklep, zaczyna się zadłużanie w E u którego musisz kupować towar (w jedynie 96% - tacy dobroduszni, że 4% zakupów możesz robić poza E). To co obiecywali przed podpisaniem umowy jest już nieaktualne, okazuje się, że Cię wrobili, żadnej fachowości, pomocy, profesjonalizmu nie ma. Jest współpraca na zasadzie monopolu, na ponad 8 lat jesteś na nich skazany - jak wypowiesz umowę to kara 50 tys. Zadłużasz się dalej, po pól roku twoje długi mogą sięgać nawet miliona zł w E a Panowie specjaliści dalej jeżdżą do Ciebie i mówią jak mantrę: wytrzymaj, to trudny czas, zaraz będzie poprawa, to normalne itp. Ty już nie masz na pensje dla pracowników, pomocy się nie doczekasz, ceny bez szału- jak marże masz 18% to jesteś najdroższy we wsi, wierzyciele zewsząd a w E szaleją ze szczęścia bo mają jeden sklep więcej. Na koniec jak już nie masz wyboru, długi jak pieron to zamykasz sklep i wtedy okazuje się ze fachowcy z E mają jeszcze jedną specjalizację o której nie mówili wcześniej – wypisywanie weksli i szczucie wykorzystanych przez nich fb komornikami. Potem już z górki, oddajesz prywatny mająte itp., itd. Jeżeli w jakiś dziwny sposób uda się i otrzymasz lokalizację ok z której możesz coś uciułać to tez nie jest różowo – bo E otwiera konkurencję wewnętrzną swoim fb. Zaczyna Ci brakować na zobowiązania i lecisz w zadłużenie. E to jedyny franczyzodawca, który wspiera zadłużane swoich fb i otwiera im konkurencję. Nie polecam .

Justa

Czy my też od marca będziemy pracowali 2 niedziele?

Kkk.

A na Freshu fajni ludzie sa i kierownicy ,szefowie ?

lu

Ja tam jestem zadowolony z działu kadr, dziewczyny zawsze chętnie pomogom we fszystkim. Pozdrfiam wszystkich z grupom inwalicką

Ciekawska
@ank 24.10.2017 12:14

Siedzi i pierdzi w stołek

xxxxxx

Pozdrawiam wszystkich pracowników podobnież szlachta się bawi za pieniądze zwykłych pracowników. Nawet mają na fotobudkę za 2500 tyś. A paczki swiąteczne marne i tak to pójdzie z naszego socjalu. Jesli ktoś ma trochę honoru to nie powinnien iść na bal w Styczniu. Niech się bawią z Ukraińcami tak jak dziś.

Zostaw opinię o Grupa Eurocash S.A. - Błonie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Eurocash S.A.