Rohrbogen Sp. z o.o.

Radom

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 9 ocen.

Opinie o Rohrbogen Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rohrbogen Sp. z o.o.

Pracownik

Pani prezes dba o to aby były pozytywne komentarze. Coraz bardziej się ośmiesza.

Radosław
@Pracownik 20.02.2018 15:05

He,he, słoma jej z butów wystaje i ma ubrudzone w krowim kale

Gelo
@Radosław 20.02.2018 15:22

Radzio!!! Sloma tobie wystaje wiesniaku jeden to maja byc opinie na temat firmy nie poszczegolnych osob 80% to Wiesniaki .Zostali zatrudnieni mimo braku kwalifikacij , a teraz gryza, bo nic innego nie potrafia. Gdybyscie byli wczesniej tacy bojowi to by nie bylo rozbioru Polski AAAAA Wczesniej nie bylo internetu bo byscie np W Austrie sie wgryzli jak te wilki ktorymi jestescie . Gryze reke ktora mnie karmi jestescie mniej niz smieszni

Haha

Sloma to wam wystaje buraki jedne. (usunięte przez administratora)jak wam sie nie podoba . Tylko klapac na tym necie i nic wiecej . Bzdury piszecie bo jestescie NIe!!! udacznikami !!! Ale nie calosc jest ladne

Zadowolony

A czym się objawia ten brak szacunku do pracownika i kołchoz ? Konkretnie i bez kłamstw. Tym, że kierownicy przymykają oko na to,że ludzie śpią na nocy, czy tym że starają się wychodzić swoim ludziom na przeciw w trudnych dla nich sytuacjach? Czy tym, że można legalnie palić i nie trzeba tego odpracowywać? Rotacja pracowników jest w każdej firmie, a do Rohrbogen i tak przyszły te czasy z opóźnieniem, jeśli jest tak źle to złóż wypowiedzenie i polepsz sobie.s Komuś bardzo zależy na sianiu propagandy i kłamstw, to trochę podejrzane.

Ciekawy
@Trol 16.02.2018 12:09

To ile zarabiasz ?

Radosław
@Trol 16.02.2018 12:09

Za mało, poza tym jest to tajemnica. Podpisywałem w umowie

Tamara

Niestety są osoby, które na forum muszą wyrzucić z siebie frustracje!!Nie doceniają tego, że pracują w dobrej firmie.

Irena
@Hela 17.02.2018 16:12

Ja dalej bym pasała krowy gdyby nie Rohrbogen.

Jolcia
@Irena 17.02.2018 17:34

Irenko nie badz taka sflustrowana my dziewuchy trzymajmy szwajcarski poziom zarabiamy przecierz podobnie

Nowy

Firma ok. Jak narazie same pozytywy w porównaniu do mojego poprzedniego miejsca pracy.

Lolo
@Nowy 16.02.2018 00:18

Co to za pozytywy?? Jestem chetny od zaraz!!!!! Bilety na basen itp???

Bracownik

Aż miło popatrzeć jak Rohrbogen tonie. A to jeszcze nie koniec złej farsy. Tak to jest jak się ludzi nie szanuję. Pozdrawiam załogę.

Zawiedziony

Super kolejne odejscie starego i doswiadczonego pracownika dzialu pras hydraulicznych czy to daje do myslenia chyba tak z tego co wiem to jeszcze nie koniec dalej nie ma reakcji tylko tak dalej moze nie dlugo bedzie tam park trampolin

Stary Pracownik

To się ubawiłem. Ooo to się któryś z kolegów z polernii uruchomił, akurat teraz nie mają tam roboty i się nudzi któremuś. Wszyscy wiemy jaka jest prawda, a za kłamstwo idzie się do piekła. A wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Pracownik

Ta firma to jedna wielka pomyłka. Brak poszanowania poszanowania pracownika czego efektem są wypowiedzenia. Odeszło już wielu doświadczonych operatorów z maszyn. Kilku jest jeszcze na wypowiedzeniu. Chłopaków ze szlifierni straszą zamknięciem działu. Od nowego roku dostali podwyżkę ale ucięli im premię 50%. Jednym słowem na papierze mają więcej ale jednak po przeliczeniu max co mogą zarobić teraz a przed podwyżką różnica wynosi jedynie ok 20zł. Firma podeszła do nich ten sposób - "róbcie więcej a my zapłacimy wam mniej". Z tego co mi wiadomo to ponad połowa chłopaków z tego działu czeka tylko do wiosny. Możecie już składać CV bo będą przyjęcia ;) Operatorzy którzy odeszli twierdzą że trafili z piekła do nieba.

Były pracownik
@Pracownik 28.01.2018 21:29

Widzę że odszedłem w odpowiednim momencie. Na okresie próbnym w nowej firmie mam 200zł więcej niż na stałej umowie w firmie z zagranicznym kapitałem która zwie się Rohrbogen. Nie marnujcie czasu w tym kołchozie - normalne firmy w Radomiu szukają teraz pracowników. Motywują swoich pracowników podwyzkami a nie (jak w Rohrbogen) straszą że założą online (monitoring maszyn) czy kamery na szlifierni.

jabu

dalej są jaja z pracowników.ogłaszają się na olx zarbki od 2500 do 4600 kto na produkji tyle zaradia ,zarobki podane w brutto.ale i tak nikt tyle niema

trele morele

I negatywy i pozytywy sa i beda . Jest tak ze obie opinie sa prawdziwe i socjal i kasa na czas . Coraz bardziej widoczny brak szacunku do pracownika , ja rozumie ze moze denerwowac gdy pracownicy sie zwalniaja ale sa takie czasy jak sie nie dostaje min 2500 netto to sie szuka pracy

Nowy pracownik

Firma Ok, wszystko na legalu. Teraz maja jakas dodatkowa kase na swieta dawac. Są ludzie, którzy zawsze i wszędzie beda narzekac. A teraz siedza na zwolnieniach i nikt za nimi nie teskni

pracownik

Widzę że firma dba o usuwanie niepochlebnych komentarzy... W sumie to się nie dziwię. Od kliku tygodni szukają pracownika na "maszyny" oraz kilku pracowników na szlifiernię. Przyjdą nowi, zobaczą jak to wygląda i odchodzą. Temu chyba Rohrbogen nie zaprzeczy? Sami stwierdziliście że przez te opinie nie znajdziecie pracowników. Ale czy ktoś tu pisze nie prawdę? Dlaczego ludzie się zwalniają? Dlaczego kolejni chcą się zwolnić? Dlaczego nowi pracownicy nie zagrzeją u Was na dłużej miejsca? Każdy pisze opinie według swojego doświadczenia z Wami. Nikt nikogo nie zniechęca do przyjścia i pracowania. Żeby nie było że tylko żle jest - jest też kilka plusów. Normalna umowa o pracę. Jak komuś braknie do wypłaty można dostać zaliczkę. Praca w cieple i na głowę nie pada. Kasa na pewno nie najniższa krajowa jak tu niektórzy piszą - jest więcej. Jeśli nie dojdzie do konkretnych zmian to obudzicie się z ręką w nocniku i sami będziecie zmuszeni zakasać rękawy i wziąć sie do roboty bo zostaniecie sami. Mimo wszystko pozdrawiam i mam nadzieję że zaświeci w końcu słońce dla pracowników Rohrbogen...

Ja

Łaaaa!!! Ile pozytywnych komentarzy... Szkoda że to wszystko po wielkim 'bum' w firmie, od czasu gdy pracodawcy się dowiedzieli o tej stronie i opiniach. Pozdrawiam Rohrbogen. Pracownik Rohrbogen

Pracownik

Firma Ok, jak w każdej trzeba pracować za siedzenie nie pochwalą.

obiektywna

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Rohrobogen bardzo dobre warunki pracy, pełny socjal, wczasy pod gruszą itp. Zarobki jak na Radom też niezłe.

Zadowolony

Ja też jestem zadowolony, na tyle na ile mogą idą pracownikowi na rękę. Latem w hali bywa gorąco, za to zimą w krótkim rękawku się pracuje. Kasa max 3 dnia miesiąca na koncie i nie przesadzajmy, nie są to najgorsze pieniądze.

Pracownik

Ja tam jestem zadowolony, cieżko ale kasa na czas, robisz swoje i wychodzisz. Jak trzeba zaliczki daja. Jedyny minus to soboty drugie zmiany ale maja zlikwidowac na prosbe pracowników.

De marco
@Pracownik 10.09.2017 23:27

Do nowego roku

Rohrbogen

Drodzy Państwo, cenimy sobie chęć opiniowania na temat naszej firmy, ale pamiętajmy o rzetelności wypowiedzi. Prawdą jest, że firma pracuje w systemie trzyzmianowym (średnio 5-dniowym tygodniu pracy) od niedzieli godz. 22.00 do soboty 22.00. Oznacza, to że pracownik rozpoczynający pracę w niedziele kończy tydzień pracy w piątek o 6.00 i ma wolne do poniedziałku do godz. 14.00 czyli ponad 3 doby - ten system wprowadziliśmy na prośbę pracowników. Prawdą jest również, że w zamian za dzień wolny (od poniedziałku do piątku) pracujemy w sobotę- jest to jedna sobota w miesiącu - max. co drugi miesiąc dwie. Są osoby, którym to odpowiada. Natomiast nieprawdą jest, że którykolwiek pracownik produkcji otrzymuje wynagrodzenie równe minimalnej krajowej. W Rohrbogen obowiązują stawki rynkowe ( chętnych zapraszamy do zapoznania się z warunkami finansowymi, które oferujemy na stanowiskach, gdzie rekrutacja trwa). Na Święta Wielkanocne i Bożego Narodzenia wypłacane są premie świąteczne, oraz świadczenia urlopowe ( ,,wczasy pod gruszą"). Chętnych zapraszamy na osobistą rozmowę, celem zapoznania się z rzeczywistą sytuacją panująca w firmie.

Adrian
@Rohrbogen 08.09.2017 10:19

Jak to wszystko ładnie wygląda na początku, aż pod wrażeniem jestem. Ja tez się nabrałem! A gdzie szacunek do pracownika? (jako szacunek do drugiego czlowieka?) A gdzie ta cała organizacja w tym zakładzie? Na ile wyceniacie zdrowie fizyczne i psychiczne swoich pracowników? - bo jak na tyle co teraz płacicie, to to jest śmieszne # to jest tylko moja wypowiedz moich odczuć w tej dyskusji która mam prawo wypowiedzieć, każdy może spróbować tu pracy (ale dłużej niż pierwsze 2-3 tygodnie) i albo opowie się za mną albo wytworzy swoja opinię Aaa, prawie zapomniałbym... ogólnie to zakład utrzymuje się dzięki tym najmniejszym rangą, jak im żle - odchodzą, jak będzie ich zbyt mało, zakład zostaje zamknięty i wszyscy tracą pracę... - czy tak to wygląd? skrócie i na temat: czy pracodawcy nie są uzależnieni od pracowników? a ciężko mieć pracowników, przy takich warunkach - według mojego rozumowania; moje zdanie, które mam prawo wypowiedzieć

Pracownik

Ja nie polecam pracy w tej firmie jako operator. Dostaniecie najniższą krajową a do tego prace w soboty (2 zmiany) i niedzielę(zaczynamy 3 zmiane).Podwyżki mają być, ale dopiero w STYCZNIU, aneksy mamy dostac teraz a to dlatego,że wyszkoleni pracownicy z wieloletnim stażem się zwalniają i chcą uspokoić sytuację w firmie. Premię dostaniecie jak dział wyrobi 100 000 sztuk na tydzień całe 50 zł (rzadko się zdarza). Nowi pracownicy przychodzą, ale kiedy zobaczą ten bałagan od środka to szybciej wychodzą jak weszli (Max 2 dni). Pracownik traktowany jest jak robot ma zapier...... Ć i się nie odzywać.

Pracownik szlifierni

Polecam, nie rozumiem czemu ktoś tu takie głupoty wypisuje. Jeszcze nikogo nie zwolnili nie dając mu wielu szans Pracuje tu od niedawna, pieniądze niezle, ludzie ok, nie ma chamstwa itd. Co Ci sie nalezy otrzymasz, nie oszczedzaja na BHP

Pracownik

W firmie wlasnie aż huczy, że jakies negatywy są zamieszczone w necie. Powiem tak czlowiek, ktorego zwolnili, a nie sam sie zwolnił byl nawet pojętny, ale spedzal wiecej czasu na zagasywaniu ludzi niz przyuczniu się. Dali mu szanse na innym dziale, ale tam również nie mial ochoty do roboty, tp go zwolnili natychmiastowo. Co do szlifierni praca wylacznie reczna, nie najłatwiejsza, ale widze ze ludzie sie tam odnajduja. Faktycznie norm nie wyrabiaja, dzial isnieje krótko, wiec pwwnie niebawem dadzą rade. Mnie osobiscie przeszkadza praca w soboty za odbior, ale dopuki jest to jedna max 2 w miesiacu - przezyje. Obiecali podwyżki ????

zainteresowany

Pracowałeś na tej polernii czy jako operator ? Jestem zainteresowany pracą jako operator, znajomy tam pracuje od lat i sobie chwali, że kasa zawsze na czas i na warunki radomskie Ok. Do pracownika podchodzą jak do człowieka. Kurcze trochę mnie dziwią te negatywne wpisy, bo od ludzi słyszę dobre opinie. Już nie wiem co myśleć.

Poliren ;)

W tej chwili nie polecam. Jeszcze kilka miesięcy temu było ok. Teraz fatalna atmosfera, zarobki coraz gorzej (niska premia).

noga

witam. chcialem zatrudnic sie w tej firmie, reklamuje sie jako zagraniczny kapital, czy ktos moze doradzic czy warto.

admin

Jak wspominasz pracę w firmie Rohrbogen Sp. z o.o.? Skomentuj i pomóż innym podjąć decyzję.

Zostaw opinię o Rohrbogen Sp. z o.o. - Radom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rohrbogen Sp. z o.o.