Thermosilesia

• Paniowy
  • Przyszowice
  • Chudów
  • Chorzów
Ruda Śląska - Thermosilesia Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Ruda Śląska
  5. Opinie o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Thermosilesia Ruda Śląska

Nie przegap nowości o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.!

borsuk

29.05.2019 16:02

Widać po wpisach, że ktoś jest mocno sfrustrowany ale myślę, że takie rzeczy powinien chociaż spróbować wyjaśnić z przełożonym. Ja pracuję od troszkę ponad pół roku i nie zdarzyło mi się jeszcze aby coś mi w firmie nie pasowało. Może od początku: 1. Przełożeni- dogaduję się bez żadnych problemów. Przede wszystkim jest równe traktowanie, nie czuję że rozmawiam z moim przełożonym co jest naprawdę wielkim plusem, a wszelkie sprawy zawsze pozostają załatwione. Nie zostaję nigdy bez pomocy. 2. Wypłata- jest dokładnie taka jaka została dogadana na rozmowie. Nie mogę mieć żadnych pretensji. 3. Szkolenia- szkolenie wprowadzające odbyło się i było dość wyczerpujące. 4. Siedziba- wygodna, duża, robi wrażenie. Nie jest przystosowana dla niepełnosprawnych. 5. Dodatki do wypłaty- mamy premie uznaniowe ale tylko kiedy przebywasz cały miesiąc w pracy. Jest też możliwość zapisania do karty multisport, która jest w 50% dofinansowana. We wtorki mamy darmowe owoce, co jest fajnym dodatkiem. 6. Prezes- ma swoje humory ale nigdy nie dało się odczuć z jego strony jakiegoś poniżenia czy wyższości. 7. Pracownicy- większość jest pozytywnie nastawionych i pomocnych. Zdarzają się "marudy" ale to chyba wszędzie.
    Widz

21.05.2019 16:06

Pozdrawiam babcię
    Krzysztof Ibisz

21.05.2019 18:00

Biorę po 100 zł od każdej drużyny i słucham Państwa!
    zieloni

22.05.2019 12:37

Zieloni 500!
    Poldi

17.04.2019 19:41

Magazynier 3500 na rękę na początek? Duże doświadczenie (chłodnictwo, klimatyzacje, magazynier).
    Ty

23.04.2019 08:24

To co tu jeszcze robisz skoro jest tak źle?
    ciekawski George

23.04.2019 10:23

też mnie to zastanawia, chętnie się dowiem
    zadowolony

11.04.2019 12:56

Atmosfera fajna, dużo roboty jak wszędzie, za darmo nikt nic nie daje. Ja tam jestem zadowolony. Kasa się zgadza, ludzie OK. Polecam.
    xyzw

15.04.2019 15:01

Przepraszam bardzo ale nie wiedziałaś jaką umowę podpisujesz? Ktoś Cię do tego zmusił? Już na rozmowie ustala się wynagrodzenie. Jeśli ci nie odpowiada to czemu podpisałaś umowę?
    Legal

16.04.2019 23:39

Nie ma co się przejmować, takie gadanie o minimalnej krajowej znajdziesz na co drugim profilu polskich firm na tym portalu. Zwykła paplanina bez pokrycia. Nie znam nikogo, kto dziś za najniższą krajową pracuje, chyba, że nieoficjalnie... Ale w TS na szczęście pełen legal.

14.04.2019 14:14

15.04.2019 12:05

WTF???
    Sambestian

18.03.2019 23:15

Kierownik ostatnio prosił mnie o zamknięcie dużego projektu. To zdecydowanie było powyżej moich kwalifikacji. Mimo to trzeba było spróbować. Skończyło się bezcenna nauka i niesamowitym efektem. Opracowaliśmy technologie która spowoduje rewolucje na rynku. Mam teraz gwarantowane niebieskie miejsce parkingowe ze znakiem podwojnych kół olimpijskich i człowieka.uznaja mnie w firmie za coś w rodzaju mistrza. Zawsze czeka na mnie paczek i ciepła kawa.
    Dobry pracownik

23.03.2019 23:54

Na mnie też czeka kawa. I na pączek przyjdzie czas :)
    abcd

29.03.2019 11:59

Kojarzysz coś takiego jak sarkazm? Wpisz w google i poczytaj definicję. Może coś Ci to przybliży :)
    Magda

20.03.2019 11:21

Cześć, Firma rekrutuje również na stanowisko zakupowca. Jakieś opinie, doświadczenia z tego zakresu ?
    someone_new

13.03.2019 19:46

Pracuję od niedawna. Rozmowa kwalifikacyjna była bardzo rzeczowa, przyjemna. W pierwszym etapie z osobą z HR, w drugim - z potencjalnym bezpośrednim przełożonym oraz Szefem Firmy. Pierwsze wrażenia po zatrudnieniu... tylko pozytywne. Nowa siedziba, efektowne i wygodne biura, duży parking, w budynku wiele ciekawych i trafnych rozwiązań. Jest wyposażona kuchnia, sale konferencyjne i inne miejsca :) Ale - co najważniejsze - w THERMOSILESII pracują bardzo pomocni ludzie. Załoga jest młoda, ale wiedza wielu Koleżanek i Kolegów jest imponująca. Firma oferuje cykl szkoleń, lecz pomimo szerokiego zakresu wiedzy, jaka jest do przyswojenia, ów okres wdrożeniowy przebiega naprawdę bardzo pozytywnie. Zmiana pracy zawsze jest stresująca, zawsze niesie ryzyko, że "zamieni stryjek siekierkę na kijek", zwłaszcza dla osoby, która nie jest bezrobotna i płynnie zmienia jednego pracodawcę, na drugiego. W tej chwili jednak mam pełne poczucie, że decyzja była słuszna :) Aż chce się być częścią tej firmy i ją współtworzyć.
    polly

07.03.2019 15:34

Szczerze, nie rozumiem skąd te negatywne opinie. Co prawda, pracuję w części biurowej, a nie na magazynie czy w dziale handlowym, jednak nie mogę złego słowa powiedzieć o firmie. Większość osób jest pomocna i miła, nowa siedziba w Rudzie Śląskiej jest naprawdę ładna i wygodna. Mamy owocowe wtorki, karty multisport, premie i wyjazdy integracyjne. Szef również jest w porządku. Wiadomo, że jak wszędzie mogliby więcej płacić ale to chyba zdarza się w każdej pracy. Po paru miesiącach zawsze jest mało.
    Pracuś

02.03.2019 21:32

W takim razie ja również obiektywnie . Pracowałam tam jako handlowiec i nie mogę powiedzieć złego słowa o nikim w firmie. Fajna , zgrana ekipa i kierownictwo. Tak naprawdę wyszłam z tej firmy z dużą dawką wiedzy i jeżeli ktoś lubi się uczyć i być perfekcjonistą, to jest miejsce dla niego. Z mojej perspektywy kontakt z magazynem też był dobry i jak poprosiłam o pomoc , to nikt mi nie odmówił, a wręcz odwrotnie. Specjalne pozdrowienia dla wyjątkowej kadrowej. Aniu jesteś wielka. :)

Kontakt - Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.

Szyb Walenty 16 41-700 Ruda Śląska

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

23.07.2018 23:15

Parobek

31.08.2018 13:18

Przedstaw się kolego!!
    Realistka

29.01.2019 19:46

Raczej standard w wielu firmach. Czasem nawet nowy pracownik wynegocjuje sobie wyższą pensję na starcie przy takiej samej posadzie. To jest smutne. Ale takie mamy realia.
    Stefan Warszawski

14.11.2018 13:20

Witam, Zwracam się do Was z prośbą o poradę.... Aplikuje na doradcę handlowego i po przeczytaniu poniższych komentarzy mam wątpliwości czy jest to dobry wybór? Czy wspomniany " Łysy z kijem..." jest zwierzchnikiem handlowców? Jakie "układy" panują w tej firmie? Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam Stefan
    ryba

24.11.2018 19:18

Najlepiej sprawdzić samemu. Zawsze można złożyć wypowiedzenie.

25.05.2018 14:38

Pracownik Roku

06.07.2018 15:24

Na magazynie wody ile chcesz :) . Kawa, mleko, cukier, herbata wszystko firma daje :)

15.11.2017 18:15

Jakie są zarobki magazyniera lub jakie będą na nowym magazynie? (netto) z doświadczeniem.
    PLEBS !

05.07.2018 22:07

hahaha dobrze powiedziane :) bo kierownik magazynu zaczarował sobie szefa i wszystkich wokół.. ma swoich parobków i z tego jest zadowolony :) jak to się mówi każdy ma wynagrodzenie na jakie zasługuje hihi powodzenia w rekrutacji i przyjmowania ludzi za najniższą krajową :D oby same plebsy tam robiły ! moze ktoś się w końcu obudzi ! swoją drogą wystarczy dać paski na ławe... każdy robi tą samą robotę tylko że kogoś się lubi a kogoś nie... proste :) ja się zwolniłem z magazynu i mam święty spokój ariwederczi roma :D
    Pracownik Roku

06.07.2018 09:31

Praca nie do końca lekka ale za darmo pieniedzy nie rozdają. Atmosfera bardzo dobra a to w dzisiejszych czasach bardzo ważne. Zarobki na początek dobre i to nie najniższa krajowa. Kierownik Magazynu Bardzo wesoły i fajny chłop. Ogólnie polecam :)
    Miki

05.07.2018 20:16

Nie ma kanapek ani cateringu :(
    Ewelina

03.07.2018 11:01

Kawa jest na standardzie, co jest bardzo przyjemne.

25.05.2018 10:03

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w THERMOSILESIA? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.
    Slon

20.04.2018 13:18

Warto iść tam do pracy ?

14.03.2018 17:34

anonymous

25.03.2018 23:10

tylko dlatego zrezygnowałeś?

19.01.2018 19:12

Jakie stanowiska pracy pracy będą?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Thermosilesia?

Zostaw merytoryczną opinię o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.