Thermosilesia

• Paniowy
  • Przyszowice
  • Chudów
  • Chorzów
Ruda Śląska - Thermosilesia Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Ruda Śląska
  5. Opinie o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Thermosilesia Ruda Śląska

Nie przegap nowości o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.!

19.01.2022 12:26

Poprawka

06.09.2022 07:18

Poprawka, jest już 300 osób.
edd

09.09.2022 08:36

Nie ma 300 osób.
Marian

10.08.2022 10:35

Widziałem ciekawą ofertę pracy na stanowisko Product Managera. Czy macie jakieś doświadczenia na tym stanowisku? Co prawda mam doświadczenie ale nie w branży technicznej. Są jakieś szkolenia wprowadzające?
Nik Cave

10.08.2022 14:03

Osoby na tym stanowisku są odpowiedzialne za urządzenia i systemy począwszy od etapu współpracy z działem rozwoju, poprzez współtworzenie dokumentacji technicznej i dalej strategii marketingowej dla produktu. Jeżeli masz chęć uczenia się to warto spróbować. Doświadczenie w branży nie jest konieczne, ale zainteresowanie/zacięcie techniczne będzie pomocne ponieważ w firmie stawia się na fachowość. Podczas rekrutacji na to stanowiska zweryfikują Twoje predyspozycje. Jeżeli masz smykałkę to bez obaw. Nowy pracownik spędza kilka tygodni na szkoleniu wstępnym więc nikogo zielonego nie puszcza tu na głęboką wodę, a praca naprawę ciekawa, bez nudy i co najważniejsze z fajnymi ludźmi, którzy sobie pomagają, a to już nie takie częste. Go4it ;)
JA

11.04.2022 22:55

Czy warto aplikowac na stanowisko specjalisty ds administracji magazynowej, czy duza jest rotacja na magazynie ?
ooooo

04.08.2022 07:03

https://www.pracuj.pl/praca/konstruktor-w-dziale-r-d-krakow,oferta,1001985758?s=535b8c77&searchId=8a36d870-13b2-11ed-80b5-53dcb3e2ae5a tutaj jest taka oferta pracy, pytanie czy w LED Labs Sp. z o. o. dobrze opisali to stanowisko?
Fiona

05.08.2022 14:21

To nie jest ogłoszenie od Thermsilesia. Aktualne oferty są publikowane tutaj: https://thermosilesia.pl/pl/page/kariera Obecnie jest sporo nowych ofert pracy w związku z budową nowego zakładu produkcyjnego w Rudzie Śląskiej.
Ukura

10.03.2022 21:09

Wiecie co? Dobrze mi się pracuje tutaj. Przede wszystkim ze względu na ludzi, jacy tworzą firmę.

17.05.2021 11:52

Czester

18.02.2022 00:18

Wiesz w ogóle co to jest rotacja? Nie używaj słów których nie rozumiesz. Idź w takim razie do budżetówki skoro "prywaciarze" to samo zło. Na pewno zarobisz tam krocie.
fajnychlopak

11.10.2021 12:07

siemka, zastanawiam sie zeby startowac na stanowisko konstruktora R&D, jakia jest atmosfera w dziale i jak wspolpracuje sie z kierownictwem ?
Piotr

22.10.2021 15:23

Pracuję tu już jakiś czas i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że atmosfera w firmie jest bardzo fajna.

07.02.2021 09:27

Czy można liczyć w THERMOSILESIA na prywatną opiekę medyczną?
Już można

04.08.2021 00:16

Jest prywatna opieka medyczna, full pakiet w mega cenie, polecam.
Tak

26.09.2021 07:32

Można, wdrożono Luxmed.
Borek

27.07.2021 07:57

Jaka atmosfera panuje w biurze? Od jakiegoś czasu firma szuka różnych księgowych, czyżby osoby pracujące miały dość? Pewnie kiepskie zarobki a roboty full.
Atmo

31.07.2021 19:37

Atmosfera jest ok
Atmo

31.07.2021 19:40

Atmosfera jest ok

12.07.2021 23:58

W firmie przepracowałem ok 6 msc. Docelowo miałem pracować na stanowisku operatora wysokiego składowania, jednak tutaj dodam tylko krótką wzmiankę o tym ,że mój kontakt z tym stanowiskiem był raczej znikomy,więc moje stanowisko odbiegało od tego czym de facto miałem się zajmować. Aby było zwięźle informacje związane z pracą w firmie opisze po kolei. - stawka to 2200 zł plus premia 30% w zależności od tego jak nam idzie kompletowanie zamówień, akord. Tutaj bywało różnie ze względu na to, że przyjąłem się przed tzw ' sezonem' tych zamówień było na tyle mało, że sporo czasu spędzało się po prostu na czekaniu przy biurku i odświeżaniu listy zleceń aż w końcu coś się pojawi. Dodam tutaj, że o zlecenie trzeba było walczyć ze współpracownikami na zasadzie odświeżania listy zleceń na skanerze- kto pierwszy ten lepszy. Pod koniec miesiąca można było usłyszeć, że premia to tylko 15% dlatego, że nie wyrobiło się jakiejś odgórnej normy. - normą było latanie po magazynie z miotłą i sprzątanie de facto już wysprzątanego magazynu ze względu na kamery trzeba było stwarzać pozory, że się pracuje - odcinki na których się pracuję można podzielić na 3 stanowiska: *kompletacja, czyli latanie po magazynie z paleciakiem i układanie towaru na palecie, większość towaru na magazynie to kartony od 10kg do 40 kg, znajdzie się też sporo cięższego towaru, który trzeba na ogół przerzucać samemu * praca przy komputerze polegająca na tworzeniu zleceń dla kurierów, najlżejsze stanowisko aczkolwiek obsadzane przez te same osoby * rozładunek kontenerów, tutaj dodam, że towar nie znajduje się na paletach tylko jest układany luzem więc trzeba go układać bezpośrednio na paletach. Czas takiego rozładunku to w zależności od towaru 1,5h do 2,5h. na ogół w 3 osoby. W sezonie takich kontenerów jest kilkanaście na dzień. Po rozładowaniu kontenera jest przerwa 15 min po czym idzie się rozładowywać następny. W okresie letnim taki kontener zamienia się w piekarnik, z którego należy zrzucić sporo ciężkiego towaru. Przy tym stanowisku jest duża presja ze względu na to, że kontener ma być rozładowany jak najszybciej ponieważ w kolejce stoją już następne - w okresie zimowym i ze względu na małą ilość zleceń głównym zajeciem było odśnieżanie nie małego parkingu przy pomocy łopaty. Firma nie zapewnia obuwia a także odpowiedniego ubrania więc normą było wracanie na magazyn w przemokniętych butach i ubraniach. - przypadkowe nieznaczne uszkodzenie towaru wpływało na obniżenie premii bądź jej całkowite odebranie - negocjacje stawki przy rozmowie kwalifikacyjnej nie mają żadnego znaczenia, ponieważ każdy zarabia to samo - na rozmowie kwalifikacyjnej zapewniają o stałym i długoletnim zatrudnieniu, jednak na start otrzymuje się umowę na miesiąc następnie 3 miesiące i rok - rotacja pracowników, tutaj z jednej strony ludzie są zwalniani bez podania przyczyny a z drugiej ludzie sami odchodzą po przepracowaniu raptem kilku miesięcy - brak perspektyw na jakikolwiek rozwój, w zasadzie po zapoznaniu się z powyższymi stanowiskami nie robi się już nic innego - znaczna ilość pracowników nie posiada uprawnień UDT, takie szkolenia także nie są przeprowadzane przez firmę - zasady BHP są tu mocno naginane pod względem magazynowania towaru - zwolnienie lekarskie wpływa na obniżenie premii - praca od 8-16, weekandy wolne poza sezonem - dzięki młodemu zespołowi magazynierów atmosfera jest dosyć wesoła Z własnego doświadczenia odradzam zatrudniać się w tej firmie.
Fobex

27.06.2021 22:29

Pracuje mi się w firmie bardzo dobrze, jestem tu już kilka lat. Na ten moment, nie ma opcji, żeby zmieniać pracę. Atmosfera, oganizacja i warunki pracy moim zdaniem na 5-. Największym atutem jest rozwój firmy. Pandemia nie zachwiała pozycją firmy. Ma się poczucie, że jest dobrze i że będzie jeszcze lepiej. Takie mam odczucia.

28.06.2020 11:03

Czy całe wynagrodzenie wpływa na konto, czy jest to w jakiś sposób rozdzielane w THERMOSILESIA?
Premia

05.08.2020 10:12

Nikogo nie znasz? Czyli nie znasz nikogo z marketingu, infotmatyka, handlowca, magazyniera, więc wydaje mi się ze tam sprzatasz
Uuu

26.06.2021 17:30

Nie, wynagrodzenie nie ma wpływu na konto. Rachunek bankowy się oddzielnie zakłada. Można też mieć ppk i to też jest niezależne od pracodawcy.

07.10.2020 11:55

Czy w THERMOSILESIA zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
Beer

17.03.2021 22:41

Wiesz, co to znaczy większość? To ponad 50%. Więc po prostu przestań kłamać, bo to nieładnie. Pewnie kilka takich osób się trafiło, które nie czuły tematu, albo po prostu ich przerósł profesjonalizm, jakiego się tu oczekuje. I dobrze zresztą, bo dzięki temu mamy zgrany team. A więc nie większość! Może 5% rezygnuje. Nie więcej. Z kolei na pewno WIĘKSZOŚĆ uważa ThermoSilesię za dobrego pracodawcę, co widać po stabilności wśród zatrudnionych.
Handlowy

20.06.2021 06:20

Też uważam pracę za totalne (usunięte przez administratora) Pamiętam jak po znacznym przekroczeniu chorych norm prezes zaproponował mi 40 zł (słownie czterdziesi złotych) BRUTTO premii. Żart na sali

17.05.2021 11:10

Witam. Jeśli chodzi o zakład Thermosilesia powiem tak...
M.

07.01.2021 23:29

Jakie są zarobki na stanowisku Export Manager?
Tadeusz

08.01.2021 00:47

Wybacz, ale zadając takie pytanie nie można liczyć na wiarygodną odpowiedź. To anonimowe forum. Pisze tu mnóstwo osób, a wśród nich nawet jest jeden były sfrustrowany pracownik, który nabija negatywne komentarze. Tego typu pytania zadaje się na rozmowie o pracę. Wtedy się uzyskuje wiarygodną odpowiedź. Jak się szuka dla siebie szansy, to z pewnością warto poświęcić pół godziny, albo i całą. Pracuję w tej firmie, mam fajnych współpracowników i nie narzekam na pensję. Nie planuję zmiany. Czy to dobra rekomendacja? Powodzenia :)

06.02.2020 20:46

Dzika

14.02.2020 08:07

Jeden osobnik X pod wieloma nick'ami (Roman, koleś, dziki, przerażony itd) zamiast po prostu żyć swoim życiem, siedzi i rozmyśla w wolnej chwili co napisać na tym forum by obrazić pracowników tej firmy lub krytykować sama firmę na tak wiele sposobów. Z łatwością można dostrzec, że to ta sama osoba. Jakim trzeba być nieszczęśliwym (a może i niezrównoważonym psychicznie) człowiekiem by poświęcać czas na takie coś? Ile trzeba mieć w sobie nienawiści? Rozumieć napisać co jest na nie, co mi się nie podoba, raz czy niech będzie dwa, ale pisać wielokrotnie, samemu sobie odpowiadać, podszywać się pod kogoś i bezustannie z tym samym natężeniem pogardy pisać różne rzeczy by dac ujscie swojemu nieszczęściu, to absolutnie specyficzny stan umysłu. Taki który powinien poprosić o pomoc psychoterapeuty. Bo nie ważne jak bardzo możesz być niezadowolony, nikt normalny by tak nie robił. Nie aż tyle razy w tak rozległym czasie. Wiem, że masz o sobie duże mniemanie, ale to nie wstyd prosić o pomoc.
Pieron jasny

01.12.2020 23:30

Babcia nie mówiła ci, że jak komuś źle życzysz, to to życzenie się spełni ale tobie samemu?

21.05.2020 14:30

Roz Marzony

06.06.2020 00:18

Być stróżem i patrzeć w mały czarno-biały telewizorek kineskopowy...
były_pracownik

25.09.2020 12:50

no chyba Ty < rozbawiłeś mnie tym wpisem >
zaciekawiony

17.02.2020 11:25

A jak tam praca biurowa? ludzie raczej narzekają? zarobki niskie? praca pod presją czasu i stresu? dział kadr, czy marketing ok?
PELA

08.05.2020 13:15

Czesc a jak z praca na stanowisku handlowca? Czy to taki telemalketer bardziej czy musi sie znać na programach do doboru klimatyzacji wetylacji i miec doswiadczenie w tematach HVAC? Jest ogloszenie akurat na to stanowisko w Rudzie zastanawiam się.
Edward

13.05.2020 05:11

Typowa praca na słuchawce. Siedzisz i cały dzień wydzwaniasz jak w call center. Większość pracowników ma słuchawki na uszach żeby nie musieć trzymać cały dzień telefonu w ręce.

19.03.2020 09:19

Jaki rodzaj umowy preferowany jest w firmie THERMOSILESIA?
Coco

21.03.2020 12:32

Warto przedzwonić do działu HR i zapytać. Zapewne umowy się różnią w zależności od charakteru pracy. Większość osób (o ile nie wszyscy) jest zatrudniona na podstawie umowy o prace
PELA

08.05.2020 13:10

Umowa o prace. okres probny na 3 miesiace pozniej na rok czy 2 latat i na stałe.
nickname

07.05.2020 11:44

w jakich godzinach pracuje magazyn ?

13.03.2020 07:47

Staszek

14.03.2020 21:32

Odwołane zostały wcześniej ale mailing został późno wysłany. Z resztą konkurencja odwołała je później niż Thermosilesia.
Richart

14.03.2020 22:56

A w ilu sklepach byłeś/aś w ciągu ostatnich 3 dni? Nie wszystko można w jednej chwil albo z dnia na dzień odwołać. Granice też zostaną zamknięte po ponad 24h od decyzji władz.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Thermosilesia?

Kontakt - Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.

Szyb Walenty 16 41-700 Ruda Śląska

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

05.12.2019 09:38

Jakie są warunki zatrudnienia w THERMOSILESIA?
lustereczko

22.01.2020 10:59

roman i burosz zajmijcie sie lepiej swoja nowa robota zamiast klamac
Piotr

22.01.2020 10:22

Nie będę dyskutował w kwestii innych działów, ale mogę powiedzieć, że w Serwisie warunki są OK. Atmosfera w dziale jest pozytywna choć praca nie jest łatwa bo zawsze jest ciśnienie żeby wszystko było na już. Zespół od jakiegoś czasu buduje się na nowo i to daje duże możliwości. Każda nowa osoba wnosi coś nowego do zespołu. Oczywiście charakter pracy jest dość specyficzny i nie każdemu może odpowiadać. Stąd pewne zmiany personalne. Osobom zainteresowanym polecam skontaktować się bezpośrednio z firmą zamiast czerpać informacje na tym forum. W moim odczuciu mogą wprowadzać w błąd gdyż są bardzo jednostronne i niekoniecznie obiektywne...wiadomo, że każda osoba ma prawo do swoich odczuć w kwestii pracodawcy, trzeba jednak uszanować, że każdy może mieć inne. Czasem warto wyrobić sobie opinię samodzielnie. Warunki finansowe - wynegocjowane warunki są realizowane. A tak już zupełnie poza tematem...Dziwią mnie trochę narzekania niektórych w dobie "rynku pracownika"... jest tyle ofert pracy na rynku, że każdy znajdzie coś dla siebie gdzie mu będzie lepiej. Po co się tu tak wywnętrzać? Wbrew pozorom więcej szkodzicie swoim kolegom niż im pomagacie.
Iron

29.10.2019 19:48

Powiem tak... w firmie, która liczy kilkadziesiąt osób (a w Thermosilesii jest już chyba 80) to zupełnie normalne, że ktoś jest zatrudniany i ktoś odchodzi. Takie czasy, że nikt nie pracuje w jednym zakładzie przez 40 lat. Wszyscy szukają dla siebie lepszych warunków i pracodawca też chce mieć jak najlepszych pracowników. Handlowcy mają trochę obowiązków, muszą dbać o regularny kontakt (mail&telefon) , ale za to nie żyją na walizkach i nie tkwią w korkach jak typowi przedstawiciele handlowi. Firma jest nowoczesna. Można znaleźć tu dobrych i fajnych ludzi. Magazyn działa prężnie, towaru też nie brakuje. I dojazd dogodny. Zawsze można znaleźć 100 powodów ZA i 100 powodów PRZECIW. Zależy kto ma jak bogatą karierę zawodową i jakie ma oczekiwania.
Scan Dal

11.11.2019 09:53

To skandal, że wypowiedzenie nie biegnie przez okres 24 miesięcy. Pracownik powinien w tym czasie dostawać 200% pensji prezesa, bez obowiązku świadczenia pracy. Mam nadzieję, że nowy rząd się zajmie tym projektem.
Dziki

04.12.2019 21:12

Dokładnie tak jest i nikt tego nie ukrywa, przecież ogłoszenia o pracę są wszędzie.
Moje pytanie

04.11.2019 23:53

Jakie są ulubione piosenki pracowników tej firmy?
Hah

05.11.2019 17:55

I need a HIRO
Hirek Wrona

05.11.2019 23:28

HIRO of the day!
미래

02.11.2019 23:02

UWAGA. KOMENTARZ WYSŁANY Z PRZYSZŁOŚCI. Pora na moją opinię. Ostrzegam od razu, że jest ona w 100% pozytywna. Jeżeli ktoś spróbuje z tym faktem dyskutować, to nie wiem jak to skomentować. Może zjedz płatki? Zacznijmy od daty. Jest 17 styczeń 2231. W ramach dowodu podaję numery lotto losowania sobota 02.11.2019: 2 16 19 28 40 48. Nie korzystajcie proszę wszyscy, bo wtedy nagrody się dzielą. Podam jeszcze jakieś numery później, jeżeli kogoś to będzie interesować. Fajnie byłoby udostępnić listę polityków z IQ mniejszym od znaku drogowego, ale wtedy będą mnie ścigać za udostepnienie tajemnicy państwowej. W XXIII wieku bardzo tego pilnują, a po wygranych przez Populus Ichtius Saevum wyborach nie wolno w ogóle mówić o Polsce, bo to tajemnica. Jak widzicie zgłaszanie i smutnominkowanie tego komentarza jest niemożliwe. To dlatego, bo w przyszłości nie ma negatywów. Opinia zła czy dobra - każda jest bardzo cenna. Można się z każdej opinii tylko cieszyć. Wiem, że teraz ekscytacja sięga zenitu. Każdy zawsze jest ciekawy przyszłości. Ale mam jeszcze lepsze niespodzianki. Oto moje wcześniej niepublikowane wspomnienia z THERMOSILESIA - Katowice. Dokładnie. Dobrze rozumiecie. Są ciepłe i dopiero co wyjęte prosto z mózgu. Obok THERMOSILESIA - Katowice jest taka restauracja KFC. Tam można zjeść pyszne kanapki. W zestawie, jeżeli się go zamówi, będą też frytki. Grander Texas to jest majstersztyk. Dobra bułka, soczysty kurczak, sałata, super sos barbecue. I to jest dla mnie naprawdę cenne wspomnienie. Kiedy w zimny styczniowy wieczór wychodzę z pracy i kupuję sobie tę pyszną kanapkę. Można też robić zakupy w Euro RTV AGD. Ja lubię patrzeć na sprzęt AGD i wyobrażać sobie jakby to było go mieć. Sprzęt RTV jest moim zdaniem mniej ciekawy. Nie przekonacie mnie, że jest inaczej. Pranie bawełna 30 stopni z dodatkowym płukaniem to jak oglądanie powtórki ulubionego odcinka ulubionego serialu. A jak znudzi mi się czerwona koszula, to wrzucę białą. Swoją drogą polecam dodać czasami do prania trochę pieprzu. Efekty was zadziwią :).
Dyr h bd dsw

03.11.2019 21:36

Czy w 2231 google maps są nadal w wersji beta?

07.10.2019 14:42

Ambroży

25.10.2019 17:23

Ilu handlowców jest chętnych na podróże służbowe? Wielu to odpowiada, że pracują w biurze na mailu i telefonie.

23.10.2019 10:37

Ciekawski

24.10.2019 16:54

Używasz sprzętu firmowego do własnych celów pomimo, że mamy 2019 rok i każdy ma smartfona czy komputer w domu. Trzeba być niezlym dzbanem. Do pracy idzie się pracować i wykonywać to do czego zostałeś zatrudniony. Przychodząc do pracy, zaraz po szkoleniach otrzymałem laptopa i telefon służbowy w pełni skonfigurowany. Co do produkcji w ChRL. Wow, odkryłeś koło na nowo. Wyobraź sobie, że większość tego co masz w domu jest tam produkowane,a obecnie wielkie marki wynoszą się z produkcją do krajów takich jak Vietnam czy Tajwan. Produkty jak najbardziej są adekwatne jakością do ceny.

27.09.2019 12:43

Profesjonalista

27.09.2019 14:32

Prawo pracy nie zabrania wysłać swojej kandydatury drugi raz do tego samego pracodawcy :)
Profesjonalista

27.09.2019 14:25

Xyz

26.09.2019 08:48

Witam, zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko specjalisty ds sprzedaży w Rudzie Śląskiej. Czy ktoś z doświadczeniem mógłby się podzielić swoją opinią i przybliżyć obowiązki na danym stanowisku?

26.09.2019 16:46

Cześć, pracuję w firmie już prawie rok. Trochę mnie przerażało to, że tematyka dla mnie była zupełnie nowa, ale po cyklu szkoleń i przy pomocy ekipy, udało się dobrze wystartować. Fajny budynek (zmiana na plus), dobry klimat pracy (ponoć niebawem kolejna integracja), młodzi ludzie, a jednocześnie nie brakuje doświadczenia. Zawsze jest się do kogo zwrócić o pomoc, dla mnie to bardzo ważne. Co do finansów: każdy ma jakieś oczekiwania, o tym rozmawia się na rozmowie kwalifikacyjnej. Powiem tak, nie było by mnie tutaj za minimalną krajową, a tym bardziej, gdyby nie wywiązywano się z ustalobego systemu premiowego.
Ewela

26.09.2019 21:19

Opinie bardzo zróżnicowane, aczkolwiek jak w większości jeśli się nie spróbuje samemu to ciężko oceniać
Lady Bird

02.09.2019 00:23

Przyjemna i profesjonalna rozmowa kwalifikacyjna. Młodzi ludzie. Na ścianach salek są murale z różnych miejsc na Śląsku. Ludzie rozmawiają i żartują... Firma robi świetne wrażenie.
Antyromek

12.09.2019 22:10

Człowieku przestań wylewać żale o tym że ktoś ci nie dał obiecanej premii. Co to znaczy "obiecana"? Masz 10 lat czy co? Nie wiesz jak zadbać o swoje interesy? Żałosne. Chcesz tym malkontenctwem kogoś zniechęcić? Weź pozitiwum. Albo zjedz snikersa.
Magda

19.09.2019 07:30

Jeżeli nie podoba ci się co ktoś inny napisał to tego nie czytaj. Załatw to sobie z tą osobą prywatnie. A jak nie skutkuje, to poszukaj sobie innego portalu z opiniami.
Rollo

28.06.2019 17:12

Atrakcyjne wynagrodzenie? Tzn. Jakie ? Warto aplikować na managera inwestycji?
Yes you can

30.07.2019 07:17

To nie jest prawda. Jestem szeregowym pracownikiem i dostaję wyższą premię.
HR

13.08.2019 05:29

Tak stawka 2.500 zł brutto jest jak najbardziej realna. Przy 100% obecności wraz z premią dostaniesz nawet nieco wyższą stawkę.
Robert Lawendowski

25.07.2019 23:37

Cześć. Każdy może napisać wszystko, zwłaszcza w internecie. Prawda to czy nie, kłamstwo puszczone w eter, powtarzane 100 razy, staje się prawdą. Smutne. Ale na szczęście rozumny człowiek nie wyciąga wniosków na podstawie anonimu. Krytyka ma sens wyłącznie wtedy, kiedy się pod nią podpiszesz z imienia i nazwiska. Zwłaszcza, jeśli już tu nie pracujesz! W przeciwnym razie to zwyczajne tchórzostwo, które nie zasługuje nawet na odrobinę wiary, ani szacunku.
Cocosanka

14.06.2019 19:59

Czytam te opinie i nie wierzę. Firmę tworzą ludzie, a w TS ludzie są fantastyczni, pomocni, uśmiechnięci, życzliwi. Organizacja pracy dobra, jak ktoś wykonuje swoje obowiązki i nie biadoli na prawo i lewo nad swoim losem to nie ma problemów. Każdy ma określony jasno swój zakres obowiązków, nie zrzuca się jeden na drugiego swoich nierozwiązanych spraw. Magazyn, wg moich informacji, ma płatne nadgodziny. Dział handlowy, VRF, zakupy, marketing, IT pracuje od 8-16, nie zabiera się laptopów czy telefonów żeby jeszcze pracować z domu. Nie ma ciśnienia i mega presji, wiadomo że wymagania są, nawet spore, ale nigdy nie odczułam, że jestem inwigilowana czy dociskana na zasadzie „bo jak nie to...”. Wypłaty w dziale handlowym, po wypracowaniu premii (a te jak najbardziej są do zrobienia!! Nie ma celów sprzedażowych z kosmosu, nie do wykonania) są w porządku. Obie Anie robią mega robotę. Jeden zawsze będę wdzięczna za szansę i rozbrajający uśmiech na rozmowie kwalifikacyjnej, a drugiej za ciepłe przyjęcie, cierpliwość i pomoc.
Dariusz

18.06.2019 21:47

Kokosanka to takie ciastko.

06.04.2019 17:21

chcemisiępracować

09.04.2019 14:39

No zobacz, a jednak Thermosilesia nie znika, tylko się rozrasta :) Cóż za zaskoczenie. Owocowe wtorki, dofinansowanie do karty Multisport, premie świąteczne, praca bez nadgodzin, fajni dyrektorzy- uważasz, że to wszystko to nie jest dbanie o pracownika? Jaki masz problem trolu, że non stop piszesz o jednym i tym samym? Co aż tak złego spotkało Cię w tej pracy, że zamiast odejść wylewasz swoje gorzkie żalu na portalu?
Cocosanka

14.06.2019 19:36

Co za bzdura

17.03.2019 12:32

Szukają osoby do działu eksportu? Proszę o waszą opinię. Czy już jest mocno rozwinięty eksport? Fajni ludzie? Zarobki? Możliwość rozwoju: szkolenia, studia podyplomowe dofinansowane? Dofinansowanie języków? Kto tym zarządza? Poziom, wykształcenie ludzi?
Rum

10.06.2019 00:06

Przyjdź, zobacz firmę, porozmawiaj. To będą odpowiedzi na Twoje pytania :)
Albert Einstein

10.06.2019 23:34

Na forum wchodzą także osoby, które chcą ściągnąć darmowe filmy i seriale. Kiedy jakieś wreszcie zostaną udostępnione? Kogo obchodzą bzdurne wypłaty, gadaniny o pieniądzach i tym kto co komu. Kapitan Ameryka to jest przyszłość. Gowork.pl jest po prostu przestarzały. Wszystkie liczące się ośrodki informacji o pracy udostępniają już najnowsze hity kinowe. Fałszywy Dariusz, fałszywa Anna. Dlaczego od razu nie podpisywać się Albert Einstein?

27.05.2019 07:05

Rum

10.06.2019 00:02

jak nie chcesz siedzieć cicho to podpisz się z imienia i nazwiska, nic prostszego! tchórz i tyle
Quqa

03.06.2019 23:34

Jestem tu w Thermosilesii już wiele miesięcy. I naprawdę fajnie się tu pracuje, bo ludzie sobie pomagają, w pracy jest pozytywna atmosfera. Kadra przy tym jest bardzo młoda, można szybko się tu odnaleźć. Pensja na czas, zgodna z tym, co się wynegocjowało... Wiadomo, zawsze chciałoby się mieć więcej, bo po to się pracuje. I gdy masz 3000, chcesz 4. Masz 4000, chcesz 5. Tak to jest. Wszędzie trzeba pracować i ambitnie wykonywać obowiązki, nikt ci nic za darmo nie da, no chyba, że w budżetówce. Firma się fajnie rozwija, dobrze jest widzieć, że handlowcy, koledzy z biurek obok dostają awanse na "Starszych Specjalistów", jeśli tylko widać zaangażowanie. To im dodaje skrzydeł, a innych motywuje. Z wynikami poszczególnych osób jest oczywiście różnie, ale wiadomo, w każdej pracy są lepsi i gorsi, optymiści i maruderzy, pracowici i leniwi. Tutaj serio ma się wrażenie, że plusów jest znacznie więcej. Czytam opinie negatywne i nie mam wątpliwości, że pisze jedna i ta sama osoba. I chyba nie trudno ją nawet wytypować... Szkoda, bo ona stworzyła fałszywy obraz Thermosilesii tu na tym portalu. A wiadomo, jak jest w internecie, łatwo kogoś anonimowo oczernić, ale napisać dobrą opinię, to już trudniej... Strasznie to niesprawiedliwe z jednej strony, ale z drugiej, nikt rozsądny raczej nie oceni firmy po kilku niezbyt merytorycznych wpisach. Od wielu miesięcy jestem w Thermosilesii i nigdzie się nie wybieram.
Jegomość

31.05.2019 12:40

ale się tu BURZA ;) zrobiła :) :)

13.05.2019 16:03

abc

23.05.2019 08:23

Pech to pech. Nie ma co. Gdyby chociaż istniała możliwość wyboru miejsca zatrudnienia... ;)

30.05.2019 06:54

A ja się zgadzam, po to jest forum żeby napisać co się mysli o firmie. Jak dla mnie jest całkiem w porządku, ja jestem w miare zadowolony.

Zostaw merytoryczną opinię o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.