Thermosilesia

• Paniowy
  • Przyszowice
  • Chudów
  • Chorzów
Ruda Śląska - Thermosilesia Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Ruda Śląska
  5. Opinie o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Thermosilesia Ruda Śląska

Nie przegap nowości o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.!

02.03.2025 09:48

Witaj na profilu firmy THERMOSILESIA!

Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i za każdy merytoryczny wpis, którym się tutaj podzielisz. Zachęcamy do udziału w konstruktywnej dyskusji, która może mieć pozytywny wpływ na zmiany, które możemy wprowadzić w naszej firmie.

Jednocześnie informujemy, że komentarze naruszające przepisy polskiego prawa bądź też stanowiące pomówienia, uderzające w dobra osobiste naszych pracowników lub naruszające tajemnicę handlową firmy, zgodnie z regulaminem serwisu GoWork, będą archiwizowane przez Administratora.

Dodatkowe informacje o nas znajdziesz w zakładkach: Kariera oraz Jak rekrutujemy na naszym profilu tutaj lub na stronie internetowej: http://www.thermosilesia.pl, gdzie możesz zapoznać się również z naszymi ofertami pracy.

Jeżeli masz pytania dotyczące aktualnie prowadzonych rekrutacji, jesteśmy dla Ciebie dostępni pod adresem: [email protected]

Pozdrawiamy
    Zespół Thermosilesia
    monitor

13.01.2025 10:55

Ej, a mnie trochę śmieszą te żale wypisywane bez znajomości zasad języka polskiego (usunięte przez administratora) Długo już tutaj pracuję i, owszem, jest parę rzeczy, które mogłyby zostać poprawione, ale nie spotykam się z niczym, o czym tu piszecie. Atmosfera jest spoko, wszyscy pracujemy w dobrych relacjach. Współpraca, zarówno wewnątrz-, jak i międzywydziałowa funkcjonuje bez zarzutu. Podwyżki są regularnie. Współpracownicy dookoła awansują, gdy zasłużą i pojawi się przestrzeń na nowe stanowiska. Każdy indywidualny pomysł, czy inicjatywa są brane pod uwagę. Kilka moich weszło w życie. To prawda, że nie jest idealnie, ale z moim kilkuletnim doświadczeniem w innych firmach mogę śmiało stwierdzić, że naprawdę nie ma źle. Nie wiem, bądźcie milsi, a nie nie będą Was obgadywać. Pomagajcie innym, to Was też nikt nie zostawi samych. Zróbcie coś zamiast siedzieć i czekać na 16, to docenią Wasz wkład i dostaniecie podwyżkę, może nawet awans. Chciejcie się rozwijać i proponujcie sensowne pomysły. Nie bójcie się mówić co Wam się nie podoba ;). A jeśli to dla Was za dużo, to po prostu zmieńcie pracę. Po co się męczyć? Ja nie mam zamiaru się przenosić. Jest tu dobrze.
    9.10.24

09.10.2024 23:26

Pewnie i tak zbombardujecie moją wypowiedź minusami, bo widzę, że taki jest trend i to nie tylko na profilu Thermosilesii, ale serio uważam, że to fajna firma i pracuje się tutaj bardzo dobrze. Dużo jest tu na tym portalu (w mojej ocenie) niesprawiedliwych opinii na temat firmy, ale tak to już jest w internetach. Na jedną dobrą opinię przypada 10 złych. Jestem tu kilka lat, nie tkwię z pensją w miejscu. Atmosfera w moim dziale jest taka, jaką sobie sami tworzymy - dla nas ekstra. Jeśli się jest w miarę dojrzałym pracownikiem i ma się porównanie z innymi pracodawcami, to tutaj doceni się wszystko, na co można liczyć ze strony firmy. Nie chodzi o kawę i owoce, ale o stabilność zatrudnienia, rozwój, dobry klimat wewnątrz firmy, wsparcie ludzi z innych działów. Kiedyś praca wiązała się dla mnie z codziennym stresem. Na szczęście tutaj tego nie ma. Idealnie nie będzie nigdy i nigdzie. Nawet na emeryturze.
    ts

29.10.2024 21:08

To nie są farmazony tylko niestety taka rzeczywistość.Ciezko jest niektórym w to uwierzyć,ale taka jest prawda.Na każdym piętrze jest grono osób,które wyrażają identyczne opinie tylko siedzą cicho.Pisze jak jest i firma nie zareaguje,bo wie,że tak,a nie inaczej jest.Jak nikt nie bierze takich ,,pyskówek” na poważnie to po co się odzywasz i siejesz zamęt.Prawda zawsze się obroni.To nie czytaj;nikt tobie nie każe i zajmij się swoim szarym życiem.
    20:43

18.11.2024 20:46

Nabijasz posty, a tu naprawdę szkoda czasu! Pisz cv i idź, gdzie będzie ci lepiej. Nie marnuj swoich pokładów energii, szkoda takiego potencjału. Śmiało. Idź i zachwycaj się pracą gdzie indziej.
    pracownica biurowa

12.03.2024 13:57

cześć Wszystkim , jestem dość nowym pracownikiem biurowym, aczkolwiek już mam swoje obserwacje, mój staż liczy się bardziej na miesiące, niż lata, ale spokojnie mogę przyznać, że nie do końca zgadzam się z negatywnymi opiniami, jak każda firma ma swoje problemy i niedociągnięcia, ale zdecydowanie jest w niej dużo dobrego, począwszy od atmosfery w pracy, możliwości rozwoju, ludzie są naprawdę w porządku i pod tym kątem myślę, że firma wyróżnia się na tle innych firm. Firma jest szanowana na rynku i ma dobre produkty oraz dba o to by jakość oferty była na wysokim poziomie. Warto tu pracować, bo można się wiele nauczyć oraz wykazać. Oczywiście, są osoby, które są kontrowersyjne (ale są to jednostki i wszyscy o tym wiedzą może z czasem ktoś coś z tym zrobi...) , ale to też nie jest nic nienormalnego, tak jest w każdej firmie. Uważam, że jak się dobrze pracuje jest to spokojne miejsce w którym można się realizować, bo jednak szanuje się tutaj pracowników i nie zwalnia za byle co.
    Magazynier m.k

18.09.2022 09:35

Witam , pracuje na magazynie pół roku , i polecam ! Zarobki fajne , jeśli ma się nadgodziny to są naprawdę godne. mamy 2 premie (frekwencyjna i uznaniowa) jak jest sezon i dużo pracy to dochodzi 3 premia od prezesa firmy. atmosfera fajna i wesoła. ogólnie praca nie należy do najłatwiejszych , ale pracowałem w gorszych firmach , a ta firma wynagradza dobrymi zarobkami , kuchnia dobrze wyposażona , napoje , kawy , herbaty , cukier. Ogólnie pracuje się od 8 do 16 , jeśli jest dużo pracy to od 6 do 16 , ogólnie polecam firmę , jeśli chce się pracować i nie narzekać co 5min to można fajnie zarobić i miło spędzić czas w pracy. Pozdrawiam.

07.12.2022 15:55

Dzień dobry, zachęcam do przesłania aplikacji na adres e-mail: [email protected]. Podczas rozmowy wstępnej postaramy się udzielić odpowiedzi na wszystkie istotne pytania.
    master

06.06.2023 23:16

Witam,Co to zarobków to mógłbyś przybliżyć coś konkretnie ?Np.Od 5000 brutto podstawy?

Thermothermorhermo

01.06.2026 14:54

Pracowałem chwilkę w firmie i muszę przyznać że złe opinie nie biorą się znikąd. U części pracowników tolerowane jest pracowanie na podwójnym gazie, czyt. wczorajszych, a u części nie jest tolerowane nawet minutowe spóźnienie. Jak to jest możliwe że moja super koleżanka Ania od kilku miesięcy prawie codziennie była na cyku, każdy ja krył i udawał że nie widzi pogorszenia kondycji i spadku formy, a ja kilka razy się spóźniłem i wieczna nagonka. Oczywiście nie każdy ma ustawionych rodziców... ale jak widać zasada równych i rowniejszych nadal mocno zakorzeniona jest w polskich januszexach.

Robert

16.04.2026 06:05

Ta firma to typowy Januszex. Śmieszne pensje, szefostwo wtrąca się w każdą czynność mimo że się na tym nie znają. Ogólnie nie polecam.

asdfg

12.02.2026 01:34

jak to jest że ten (usunięte przez administratora) szuka od ponad 2 lat pracowników na stanowiska handlowe? może zacznijcie odpowiadać ludziom z branży, bo zapewne takich cv sporo dostajecie, chyba, że jessica z hru po zarządzaniu kurzem, lub socjologii nie potrafi tego wyłapać?

PM

06.12.2025 09:13

Aplikowałem do firmy na stanowisko PM. Mimo, że finalnie nie otrzymałem oferty pracy to firma zrobiła na mniebardzo dobre wrażenie.
    #ProductManager

25.06.2025 13:12

Jestem w trakcie przeprowadzki, nie ukrywam, że do firmy miałbym bardzo blisko. Mało jest nowych opinii na stanowiskach które mnie interesują. Rozważam prace na stanowisku kierownik działu badan i rozwoju/ technical product manager, mam kilkunastoletnie doświadczenie w branzy automotive, ale do aplikacji zacheca mnie odleglość od nowego miejsca zamieszkania. Szukam swieżych opinii ! dzieki

26.06.2025 10:25

Dzień dobry, zachęcamy do złożenia aplikacji na interesujące Pana stanowisko. Jeżeli Pana kompetencje będą zbieżne z naszym poszukiwanym profilem kandydata i zaprosimy Pana do udziału w rozmowach, otrzyma Pan wiarygodne informacje na temat wynagrodzenia i benefitów oferowanych na konkretnym stanowisku podczas rekrutacji.

25.06.2025 13:55

Przeprowadzam się do Rudy Śląskiej, chciałem aplikować na stanowisko Kierownika laboratorium albo PM, czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w tych działach ? i jak zarobki ?
    Bufallo

14.05.2025 16:22

Dlaczego ciągle i wszędzie widzę ogłoszenia o pracę do działu marketingu Rotenso? Te rekrutacje naprawdę ciągle się dzieją? Nikt nie jest dość dobry czy ciągle ludzie odchodzą? Jest aż taka rotacja? Osobiście szukam teraz pracy w marketingu ale doświadczenie podpowiada mi, że firmy które wiecznie wiszą na Pracuj.pl z tymi samymi ofertami to nie są dobre miejsca... Warto aplikować?

15.05.2025 11:09

Dzień dobry, nasza obecność na portalach rekrutacyjnych jest związana z ciągłym rozwojem obszaru marketingu w naszej firmie. Dlatego też intensywnie poszukujemy nowych osób, które powiększą zespół i wniosą do niego nowe kompetencje.
    Jacuś

08.03.2025 08:44

Cześć, widziałem dawniejsze wpisy o premii uznaniowej i frekwencyjnej. Ocenicie jak aktualnie kwotowo wychodzą?
    pachoł

15.03.2025 18:39

Zgadza się co do sezonowości tylko nawet w najgorętszym miesiącu w sezonie premia jest nie widoczna (kilka stówek co to jest),gdzie wygenerowana sprzedaż dla firmy jest na bardzo wysokim poziomie.Cele brane są z kosmosu tak,aby firma swój cel osiągnęła nie płacąc ludziom premii.Ten efekt jest już standardowy od dłuższego czasu i nie róbcie dobrej miny do złej gry. Nie ma górnych limitów hehe Jedna/dwie osoby zrealizują cel nawet z dużą górką to w następnym miesiącu zostaną ,,wynagrodzeni” z tego tytułu,że dostaną zdecydowanie większy cel do zrobienia i koło na korzyść firmy się zamyka.W czasie rozmowy nie otrzymałam żadnych takich informacji o których piszecie.(usunięte przez administratora)

17.03.2025 10:18

Dzień dobry, w przypadku jakichkolwiek niejasności dotyczących wysokości oraz sposobu rozliczania wypracowanej premii za sprzedaż, w pierwszej kolejności prosimy o bezpośredni kontakt i rozmowę wyjaśniającą ze swoim przełożonym.
    Marcus

10.03.2025 19:57

Cześć, jakie są Wasze doświadczenia i opinie o pracy w terenie? Podstawa+ premia+ jakie auto?

11.03.2025 11:22

Dzień dobry, warunki płacowe są ustalane indywidualnie, na etapie rekrutacji i są uzależnione przede wszystkim od posiadanych kompetencji oraz poziomu doświadczenia kandydata/kandydatki. Na stanowiskach o profilu sprzedażowym, premia ma charakter zmienny. Jej wysokość zależy głównie od tego na jakim poziomie pracownik zrealizuje plan sprzedaży w danym miesiącu. Przy sprzedaży mobilnej oczywiście zapewniamy samochód służbowy. Zapraszamy do złożenia swojej aplikacji. W przypadku zaproszenia na rozmowę rekrutacyjną odpowiemy szczegółowo na wszystkie pytania dotyczące warunków współpracy z naszą firmą :)
    Jan

13.02.2025 10:31

Jest rekrutacja do nowego zakladu w Rudzie Śl na magazyn, ktoś coś jak tam to wygląda?

19.02.2025 10:57

Podpinam się pod pytanie, w jakim charakterze pracuje się na stanowisku magazyniera, czy praca jest na 3 zmiany i jak sprawa z weekendami ??

07.02.2025 11:11

09.02.2025 12:20

Zdecydowanie nie polecam ze względu na: żenujące niskie wynagrodzenie,samochód nawet ok,gdzie oficjalnie prywatnie masz lać paliwo,ale i tak wszyscy tego nie robią i jeździmy za darmo;kilka spotkań w ciągu dnia,gdzie nic się nie dzieje.Poszukiwane sa osoby w całej Polsce,bo nikt już tam nie chce pracować(usunięte przez administratora)
    prawda

11.02.2025 19:31

To nie jest tak,że wszystko jest niesmaczne,ale w dużej mierze więcej jest rzeczy do poprawy niż działa prawidłowo.Przede wszystkim firma to ludzie(usunięte przez administratora),którzy prezentują brak profesjonalizmu i o niczym nie mają pojęcia;powinny być wzorem do naśladowania,a jest zupełnie odwrotnie.Sa diamenty do oszlifowania tylko nikt nic nie widzi prócz własnego dużego ego.Jak taka Ty odważna jesteś to pokaż swoją prawdziwą twarz i nie udawaj kogoś kim nie jesteś.

23.10.2024 15:12

Karmel

27.10.2024 19:20

Tak z ciekawości. Skąd taka pewność, że prezes decyduje o każdym pracowniku z osobna? Firma to około 200 ludzi. Zapewne decyduje w kwestiach finansowych i w sprawie rozwoju firmy, ale o każdym posunięciu w każdym dziale? Dyrektorzy i kierownicy to tylko marionetki bez możliwości decydowania? Trochę dziwne aby z każdą pierdołą lecieli do niego i pytali czy wyraża zgodę w każdej kwestii. Chyba by z firmy nie wychodził gdyby tak było.

22.09.2024 17:49

ada

29.09.2024 11:01

No ale co tych zwolnień jest tak dużo? Ja nastawiłam się że jak już znajdę pracę to zostane w niej na dłużej
    paula

29.09.2024 16:23

Ludzie zwalniają się, ponieważ są zdecydowanie lepsi pracodawcy i po chwili czasu idą dalej oraz widzą co się tutaj dzieje.Nie nastawiaj się na dłuższą pracę - dobrze doradzam.
    Andrzej

25.09.2024 23:01

Mozna tu liczyc na docenienie ciezkiej pracy? W sensie finansowym, nie w owocowych piątkach...
    warzywo

26.09.2024 19:44

Jak chcesz zarobić to odradzam tego miejsca.Wynagrodzenia na bardzo niskim poziomie.Raz w tygodniu jest dzień owocowy,gdzie tych owoców jest bardzo mało.

30.08.2024 23:18

pablo

30.08.2024 23:30

Strasznie tu jedziecie po takich rzeczach co w innych firmach ludzie by się cieszyli. U mnie minimalna zero owoców i nadgodziny bez płacenia. A temu tutaj kierownicy przeszkadzają. I co z tego że są boli Cię?
    Stary

02.09.2024 09:47

To zatrudnij się w thermosilesi. Będziesz miał wszystko.

23.02.2024 09:13

Czy można liczyć w THERMOSILESIA na prywatną opiekę medyczną?

17.03.2024 15:23

Tak oczywiście i dodatkowo możesz mieć 3 miesiące L4 i dodatkowo premia i oczywiście można wybrać godziny pracy.
    Święty Mikołaj

15.12.2023 18:13

Praca w Thermosilesii na magazynie to wyjątkowe doświadczenie, które łączy w sobie profesjonalizm, przyjazną atmosferę i satysfakcjonujące wyzwania. Firma zapewnia nie tylko stabilne warunki zatrudnienia, ale także inspirujące możliwości rozwoju. Środowisko pracy w Thermosilesii jest niezwykłe. Zarządzanie logistyczne i dbałość o szczegóły są tu kluczowe, co sprawia, że każdy aspekt pracy na magazynie jest odpowiednio zorganizowany. To miejsce, gdzie rzetelność i efektywność są cenione, co wpływa na jakość wykonywanych zadań. Co więcej, atmosfera w firmie jest przyjazna i sprzyja budowaniu solidnych relacji w zespole. Współpraca jest tu kluczowa, a dzięki temu codzienne wyzwania stają się łatwiejsze do pokonania. Pracownicy mogą liczyć na wsparcie kolegów oraz co najwazniejsze przełożonych, którzy doceniają tych wyróżniających się, co sprzyja motywacji i osiąganiu wspólnych celów. Jednym z najbardziej zachęcających elementów pracy w Thermosilesii jest różnorodność zadań. Codzienne obowiązki są interesujące, a dynamika pracy sprawia, że każdy dzień przynosi nowe wyzwania i możliwości rozwoju. To świetna szansa dla osób poszukujących pracy, która nieustannie stymuluje intelektualnie i pozwala rozwijać umiejętności praktyczne. Co więcej, firma kładzie duży nacisk na rozwój pracowników! Dostępne są szkolenia, oraz wsparcie w zdobywaniu nowych umiejętności. To miejsce, gdzie inwestuje się w ludzi, zapewniając im ścieżki kariery i szanse awansu, potwierdzone nie jednym przypadkiem. Podsumowując, praca na magazynie w Thermosilesii to nie tylko zajęcie, ale także szansa na rozwój osobisty i zawodowy. Środowisko sprzyjające pracy, interesujące zadania oraz możliwość rozwoju sprawiają, że jest to miejsce godne polecenia dla wszystkich poszukujących satysfakcjonującej pracy na wysokim poziomie.
    Fatum

19.10.2023 21:24

Drodzy Państwo, patrząc na ostatnie opinie w końcu zdecydowałem się również podzielić swoimi kilkuletnimi doświadczeniami z Thermosilesii. Na szczęście od dłuższego czasu nie figuruję już na ich liście płac. W firmie pracownika się nie szanuje i wychodzi z założenia, że łatwo można zastąpić kimś nowym. Człowiek jest tam tylko kolejną odbijającą się kartą na wejściu. Zacznijmy może od samej góry. (usunięte przez administratora) Mentalność dalej na poziomie firmy 30 osobowej. (usunięte przez administratora) kierownictwo poszczególnych działów to tzw. "przekaźniki" które nie kierują swoimi działami tylko robią to według wizji(usunięte przez administratora). Tutaj jako kierownik na pewno się nie spełnicie, ponieważ będziecie tylko przekazywać informacje uzyskane odgórnie. Kolejnym ciekawy przypadkiem jest dział HR. Jest to dość komiczne, ponieważ ten dział w normalnych i poważnych firmach jest działem, który stara się dbać zarówno o dobre warunki dla pracowników, przy jednoczesnym dbaniu o dobro firmy. (usunięte przez administratora) Pracownik do osób z HR powinien czuć zaufanie i pomoc, tutaj możecie co najwyżej nabawić się nieprzyjemnej gęsiej skórki na plecach (usunięte przez administratora). Poza tym jak już wspomniałem wcześniej, bycie kierownikiem w Thermosilesii sprowadza się do przekazywania informacji z góry i przygotowywania kolejnych Exceli dla pracowników, żeby pokazać im jak słabi są. Dodatkowo jeśli chodzi o pracę w dziale handlowym mogę wspomnieć, że wszechobecna kontrola i brak zaufania nie ułatwi Wam pracy, a Wasza decyzyjność oraz swoboda działania według Waszego schematu jest zerowa. Macie pracować według wytyczonego schematu i koncepcji (usunięte przez administratora). Nikogo nie interesuje, że Wasz sposób pracy będzie bardziej efektywny lub będziecie potrafili ocenić który klient jest wart uwagi, a który nie. Co miesiąc cała baza ma być obdzwoniona niezależnie czy zrobisz z siebie pośmiewisko czy nie (w skrócie call center). Wasze umiejętności negocjacyjne też się nie przydadzą, ponieważ nie macie możliwości cen negocjować poza to co jest w cenniku. Jedyne czym możecie sprzedawać to Wasz urok osobisty oraz rzetelność i wiedza we współpracy z klientem. I tutaj jeśli ktoś dalej myśli o pracy w tej firmie to faktycznie polecam ich wykorzystać jako szybką trampolinę do innych, lepszych firm z branży lub poza nią. Pozdrawiam cieplutko
    Ulm

23.10.2023 09:49

@Pan Nie trzeba być piekarzem, żeby móc ocenić smak chleba. Firma działa, rozwija się i ma się dobrze. Tego nikt nie neguje. Ale ludzi traktują jak (usunięte przez administratora) - tu już jest problem dla Pracowników, a na tym portalu właśnie mówi się o podejściu firmy do Pracownika.
    Gęgę

11.11.2023 09:15

@czarna owca Trochę fałszujesz rzeczywistość. Cały świat się składa z problemów ;), ale jest różnica między konstruktywnymi uwagami i szukaniem rozwiązań, a marudzeniem jak niektórzy mają w zwyczaju i negatywnym nastawieniem na wszystko. Swoje zdanie, no cóż w pracy jesteśmy przede wszystkim po to, żeby wykonywać zadania pracodawcy. I nie chodzi mi o jakieś ślepe narzucanie woli przez przełożonych, ale może ktoś ma inne zdanie od twojego albo widzi coś inaczej, szerzej, może są jakieś inne ograniczenia, że czegoś nie można zrobić? Warto się najpierw dowiedzieć. I nie jest to prawdą, że nie wolno mieć pomysłów bo jak ktoś ma dobre rozwiązanie to jest ono wdrażane. Na L4 zawsze jest niższa wypłata, w każdej firmie ;). Co do dyżuru w kuchni to już są jakieś bzdury, nikt nikomu nie kazał nigdy myć kibli i podłóg. Naprawdę taka zła ta firma? Nie ma żadnych dobrych stron? Może ty ich zwyczajnie nie widzisz. Życzę lepszego kontaktu z rzeczywistością.
    Kryptowaluta

20.10.2023 13:04

Może ktoś z mobilnych napisze jakie są nastroje w firmie? :-)
    xxx

05.09.2023 20:57

Firma nie wyrabia nie przedłużają umowy mimo pochwał i obietnic, zwalniają pracowników, myśleli że będzie sprzedaż w sezonie a mało sie sprzedawało, nie polecam!!!
    Anzu

30.09.2023 23:50

Może kilku (4? 5?) pracowników ostatnio odeszło, bo tak się akurat złożyło, ale przecież to kropla wśród 200 pracowników firmy. Za chwilę otwierana będzie nowa siedziba. Na pewno nie pod zwolnienia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Thermosilesia?

Kontakt - Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.

Szyb Walenty 16 41-700 Ruda Śląska

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

14.08.2023 10:55

Czy można liczyć na umowę b2b podczas zatrudnienia?

20.01.2023 21:20

Pracownik produkcji - ogłoszenie na takie stanowisko. Czytając komentarze dotyczące innych działów można się zniechęcić. Jak w przypadku tego działu? Warto składać aplikacje? Jaka atmosfera? Praca zmianowa? Jaka mniej więcej podstawa? Jeśli ktoś ma ochotę coś konstruktywnego napisać będę wdzięczny.
    Krystyna

26.01.2023 15:20

@Michał warto! THERMOSILESIA to firma o ugruntowanej pozycji na rynku, która uruchamia produkcję nowej grupy urządzeń Rotenso w Rudzie Śląskiej więc stanowisko, o którym mowa to świetna okazja do zdobycia cennego doświadczenia. Zachęcamy do przesłania aplikacji, jeżeli zostanie pozytywnie oceniona to podczas pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej uzyskasz odpowiedzi na wszystkie nurtujące pytania.

29.01.2023 16:09

A jeśli to nie tajemnica, to czy pracownicy mogą liczyć na jakieś dodatki typu "wczasy pod gruszą" albo premia świąteczna?

19.01.2023 09:41

Jak wygląda ścieżka kariery w THERMOSILESIA? Czy trudno jest zdobyć awans?
    Silver

26.01.2023 14:36

Jest jak wszędzie. Dokładnie widać, że pracownicy, którzy pracują kilka lat, sumiennie i zaangażowaniem awansują więc warto się związać z firmą i starać :)

06.01.2022 11:30

Adekwatny

18.01.2023 23:19

To jesteś słabym handlowcem skoro myślałeś że klienci sami będą wpadać ....
    Koordynator

17.01.2023 21:29

Niestety z bólem stwierdzam, że w thermosilesia miałem chyba najsłabiej przeprowadzony proces rekrutacyjny w życiu. Rozmowa na stanowisko managerskie (a przynajmniej tak sugerował opis) odbywa się z osobą która rozmów takich niestety przeprowadzać nie potrafi i thermosilesia przepada możliwość zatrudnienia ciekawych kandydatów. Bardzo szybko pada pytanie o wynagrodzenie, nie znając szczegółów stanowiska kandydaci mogą mieć tendencje do rzucania zaporowej stawki. Sam tak zrobiłem po czym osobiście "w chwili na pytania" dopytałem się o stanowisko to okazało się że jest to znacznie przyjemniejsza i ciekawa praca niż można było sądzić po opisie (firma traci duże możliwości negocjacyjne lub zostają po przesianiu tylko kandydaci którzy mają niskie kompetencje i niskie oczekiwania już na samym początku). Osoby na stanowisko managerskie/kierownicze naprawdę mało interesuje to że najpierw jest umowa na okres próbny, potem na rok, potem znowu na rok a potem na czas nieokreślony... Z pewnością bardziej interesujące są obowiązki/opis stanowiska/czy odpowiada się za zespół - jakiej wielkości itp. Ocenę neutralną (zamiast negatywnej) daję tylko dlatego, że Pani mimo negatywnej decyzji poinformowała mnie o tym = dotrzymała słowa.

18.01.2023 11:27

Koordynator, bardzo dziękujemy za pozostawienie opinii. Każde wrażenie, informacja zwrotna ze strony kandydatów jest dla nas cenna i pomaga doskonalić procesy rekrutacji. Jest to również ważne w sytuacji kiedy Thermosilesia bardzo szybko się rozwija i intensywnie zatrudnia. Zależy aby doświadczenie kontaktu z firmą od początku było dobre. Nawiązując do opisanej przez Ciebie sytuacji -obowiązują nas standardy rekrutacji zgodnie, z którymi kandydat musi zostać poinformowany szczegółowo o proponowanych warunkach pracy ponieważ chcemy wiązać się z wybranymi osobami na dłużej. Ważna informacja: do zakończenia procesu rekrutacji istnieje możliwość sprostowania każdej informacji podanej przez kandydata i żałujemy, że Pan/Pani nie zdecydowała się z tego skorzystać. Nigdy nie jest za późno więc zachęcamy do śledzenia ofert i aplikowania.
    dawid

19.12.2022 16:35

a ja dam pozytywna opinie co do rekrutacji . na samym wstepie propozycja kawa herbata pozniej troche czekania i rozmowa z kadrowa jak i kierownikiem magazynu poprostu profesjonalnie nic dodac nic ujac co do stawek tez nie sa zle to ja nie wiem co wy tutaj oczekujecie ? bo praca ciezka ? a w ktorej pracy nie ma ciezko? tutaj przynajmniej mi konkretna stawke zaproponowali z socjalem w dodatku odwiedziny magazynu czysto schludnie nie ma tragedii

05.01.2023 18:31

Poczekaj do sezonu
    Apmininistrator

02.01.2023 23:13

Gowork znaczy praca
    Tolekok

27.11.2022 16:44

OMIJAĆ TĘ FIRMĘ DALEKIM ŁUKIEM!!! Jestem klientem, który dał się wrobić w zakup od tej firmy pompy ciepła ROTENSO. Po zgłoszeniu usterkowej pracy pompy przedstawiciele firmy wymyślają najróżniejsze powody, żeby tylko nie uznać gwarancji.

07.12.2022 10:43

Z całym szacunkiem - to jest forum dla pracowników / kandydatów zainteresowanych pracą. Usterki sprzętu się po prostu zdarzają w każdej firmie i w każdej marce. Reklamacje towaru należy zgłaszać do serwisu. Naprawdę irytuje mnie gdy ludziska wypisują swoje żale wszędzie gdzie się da i zaśmiecają różne fora.
    Janusz

21.11.2022 09:18

Hej,, czy ktoś mógłby mi napisać jak wygląda praca na stanowisku Doradca Techniczno-Handlowy – systemy klimatyzacyjne? Jakie są godziny pracy, na jakie wynagrodzenie można liczyć i czy praca polega na odbieraniu telefonów przychodzących czy wykonywaniu połączeń wychodzących i akwizycji?
    Janusz

23.11.2022 09:16

Ale to składać przez kontakt czy przez konkretne ogłoszenie? Bo w ogłoszeniu wymaga się również listu motywacyjnego, a Pan wysłał formularz kontaktowy.
    Tomek

23.11.2022 11:16

Ja wczoraj złożyłem CV i napisałem list na to stanowisko Doradcy. Dzisiaj mi kobieta oddzwoniła, że poszukują, ale tylko na specjalistę do spraw sprzedaży pomp ciepła, bo na klimatyzacje wymagają kogoś z branży. Mam 10 lat doświadczenia w sprzedaży i naprawdę sądzicie, że miałbym problem na tym stanowisku? Przecież to chyba nie jest problem nauczyć się produktu, zwłaszcza, że podobno na ten temat są dość obszerne szkolenia. Tak więc jeśli masz doświadczenie w branży klimatyzacyjnej to idź w ciemno, a jeśli możesz poszczycić się tylko sprzedażą, to możesz sobie odpuścić to stanowisko, no chyba że interesuje Cię akwizycja, to wtedy składaj CV na Specjalistę ds. Sprzedaży.

09.11.2022 13:33

whiskas

22.11.2022 15:27

Tak to jest, gdy niektórzy za bardzo dają się ponieść wpisywaniu wszędzie swoich negatywnych opinii. Ten przypadek to już legenda :D Uwaga: Wyślij cv do firmy, zostań zaproszony na rozmowę rekrutacyjną, wystaw firmie negatywną i obraźliwą opinię w necie podpisaną z imienia i nazwiska dzień przed swoją pierwszą rozmową, bądź urażony, że Cię nie przyjęli, wypisuj więcej negatywnych opinii. Powodzenia! :)
    Trufla

09.11.2022 09:48

Szczerze polecam pracę w TS. Pracują tu bardzo fajni i pozytywni ludzie a firma ma dobrą kulturę organizacyjną. Jest dział Hr, który dba o wprowadzenie nowych pracowników to zespołu, jest fajne branżowe szkolenie wprowadzające, które pomaga odnaleźć się w nowym miejscu, pracownicy są życzliwi i pozytywnie nastawieni do nowych osób. Firma dobrze funkcjonuje, bardzo się rozrasta i z uwagi na powiększanie siedziby zatrudniają bardzo dużo nowych osób. Zarobki są na dobrym poziomie, od razu umowa o pracę. Panują jasne i przejrzyste zasady. Owocowe wtorki, prywatna opieka medyczna, multisport i zajęcia językowe to miły dodatek. Jeździć, obserwować, aplikować :)

09.11.2022 13:24

Bardzo ładna formułka napisana przez Panią z HR :)

10.11.2022 15:37

Hejka, nie pracuję w Hr tylko w innym dziale :)
    Mała Mi

08.08.2022 13:05

Pracuję w Thermosilesii od kilku miesięcy i szczerze powiedziawszy jestem zaskoczona tymi opiniami, które tu przeczytałam. Moje odczucia są zupełnie inne. Od początku zostałam tu dobrze przyjęta i wprowadzona do firmy, ludzie są super i sprawiają wrażenie zadowolonych z pracy. W moim dziale wszyscy się lubią i jest fajna atmosfera. Akurat trafiłam do pracy tutaj w momencie kiedy firma robi rekordowe wyniki a branża przeżywa rozkwit , dlatego uważam, że to był dobry wybór i szczerze polecam.
    Poprzedni pracodawca

24.08.2022 22:37

Twój poprzedni pracodawca przekazuje, że żaden z twoich zarzutów nie jest prawdziwy i szerzysz tylko zamęt i chaos.
    Mała Mi

09.11.2022 09:52

Tak było i to nie byle jakie - był dwudniowy wyjazd integracyjny :)
    Handlowiec

02.11.2022 19:23

Nie wiem skąd te negatywne opinie, mam wrażenie że poniektórzy chcą 8h przesiedzieć pogadać z kolegami, nic nie robić i kasę dostać… Firma naprawdę godna polecenia, fajna atmosfera i ludzie którzy tu pracują. Zarobki na odpowiednim poziomie, wypłata zawsze na czas, praca od 8 do 16. Jest prywatna opieka medyczna, multisport czy owocowe wtorki z których co niektórzy się wyśmiewali, ale to tylko dodatek który pracodawca zapewnia aby ludziom się lepiej pracowało chodź wcale nie musiał tego dawać. Zdecydowanie polecam
    5 kw

06.10.2022 10:17

Śmiało kogę polecić pracę w tej firmie. Jasne zasady, przyjazne godziny pracy i dobra kasa przynajmniej na stanowisku handlowca

10.09.2022 10:28

Jaki dress code obowiązuje w THERMOSILESIA?

28.09.2022 20:52

Są polary , koszulki z logiem i pracodawca daje stalkapy , rękawiczki
    Szaliki

30.09.2022 07:09

A szaliki i czapki? Bo zimno może być czasami. Można prosić o fotki ubrań?

19.01.2022 12:26

Poprawka

06.09.2022 07:18

Poprawka, jest już 300 osób.
    edd

09.09.2022 08:36

Nie ma 300 osób.
    Marian

10.08.2022 10:35

Widziałem ciekawą ofertę pracy na stanowisko Product Managera. Czy macie jakieś doświadczenia na tym stanowisku? Co prawda mam doświadczenie ale nie w branży technicznej. Są jakieś szkolenia wprowadzające?
    Nik Cave

10.08.2022 14:03

Osoby na tym stanowisku są odpowiedzialne za urządzenia i systemy począwszy od etapu współpracy z działem rozwoju, poprzez współtworzenie dokumentacji technicznej i dalej strategii marketingowej dla produktu. Jeżeli masz chęć uczenia się to warto spróbować. Doświadczenie w branży nie jest konieczne, ale zainteresowanie/zacięcie techniczne będzie pomocne ponieważ w firmie stawia się na fachowość. Podczas rekrutacji na to stanowiska zweryfikują Twoje predyspozycje. Jeżeli masz smykałkę to bez obaw. Nowy pracownik spędza kilka tygodni na szkoleniu wstępnym więc nikogo zielonego nie puszcza tu na głęboką wodę, a praca naprawę ciekawa, bez nudy i co najważniejsze z fajnymi ludźmi, którzy sobie pomagają, a to już nie takie częste. Go4it ;)
    JA

11.04.2022 22:55

Czy warto aplikowac na stanowisko specjalisty ds administracji magazynowej, czy duza jest rotacja na magazynie ?
    ooooo

04.08.2022 07:03

https://www.pracuj.pl/praca/konstruktor-w-dziale-r-d-krakow,oferta,1001985758?s=535b8c77&searchId=8a36d870-13b2-11ed-80b5-53dcb3e2ae5a tutaj jest taka oferta pracy, pytanie czy w LED Labs Sp. z o. o. dobrze opisali to stanowisko?
    Fiona

05.08.2022 14:21

To nie jest ogłoszenie od Thermsilesia. Aktualne oferty są publikowane tutaj: https://thermosilesia.pl/pl/page/kariera Obecnie jest sporo nowych ofert pracy w związku z budową nowego zakładu produkcyjnego w Rudzie Śląskiej.
    Ukura

10.03.2022 21:09

Wiecie co? Dobrze mi się pracuje tutaj. Przede wszystkim ze względu na ludzi, jacy tworzą firmę.

17.05.2021 11:52

Czester

18.02.2022 00:18

Wiesz w ogóle co to jest rotacja? Nie używaj słów których nie rozumiesz. Idź w takim razie do budżetówki skoro "prywaciarze" to samo zło. Na pewno zarobisz tam krocie.

Zostaw merytoryczną opinię o Thermosilesia Sp. z o.o. sp.k.