H&M Hennes & Mauritz
2 48 6 1

Opinie o H&M Hennes & Mauritz

nowa /////

witam, od marca mam zamiar pracować w magazynie h&m - jaka jest pensja ? czy są jakieś dodatki ?

Małgorzata
@nowa ///// 05.02.2019 21:13

Witam Miło , że wykazujesz zainteresowanie podjęciem pracy w H&M :-) O wszystkim na temat pracy w H&M , wymaganiach oraz wynagrodzeniu i benefitach dowiesz się w czasie spotkania rekrutacyjnego :-) Pozdrawiam :-) Mądry wybór :-) H&M jest świetnym pracodawcą w okolicy :-) Z poważaniem Małgorzata

Kolo z grodziska
@nowa ///// 05.02.2019 21:13

Dziewczyno uciekaj stąd jak najprędzej.......

Dana
@Kolo z grodziska 11.02.2019 08:30

A dlaczego tak piszesz?

Kolo z grodziska
@Dana 11.02.2019 16:50

Pracowałem tam i poznałem dość dogłębnie sposób funkcjonowania tej firmy. Nie liczą się umiejętności czy zaangażowanie tylko klika hr i gl jeżeli wiesz o czym piszę.

Tereska
@Kolo z grodziska 12.02.2019 19:24

Możesz podać jakieś przykłady takich wydarzeń,ile płacą teraz na początek na stanowisko pracownik magazynowy? Jakie są dodatki? Na jaki okres zawierają umowę z pracownikiem?

michał
@Tereska 12.02.2019 20:55

Skontaktuj się z hr a obiecają ci złote góry..........

ktosiek
@Małgorzata 06.02.2019 11:53

Ta firma ma jedne z najgorszych opinie w regionie, w negatywach wyprzedza ją tylko centrala w Gądkach

Patrząc z boku
@Kolo z grodziska 12.02.2019 19:24

Hahahaha od razu widać że jesteś tępa dzida i nic więcej. To co tam poznałeś to najwyżej smak wody z kranu. Pracowałem w wielu korporacjach i nie ma nic takiego jak "kliki" tylko tak płasko patrzący roszczeniowe żłoby jak ty tak sądzą i myślą że za siedzenie wszystko sie wam na leży. Nie stety jak sama nazwa wskazuje do pracy przychodzi się żeby pracować, a pracodawca ma prawo tego wymagać. A tacy jak ty skończą na kuroniówce biorąc 500+ i bedą żerować na uczciwie pracujących ludziach, bo "ci sie należy".

Kolo z grodziska
@Patrząc z boku 14.02.2019 19:41

Stuknij się w łepek-patrzący z-boku, może i robiłeś w jakiejś korpo jako szczurek ale jak nie znasz sytuacji w tej firmie to się nie udzielaj, owszem pracuje się żeby zarabiać a nie dostawać jałmużnę i wyrazy uznania w postaci oklasków za dobrze wykonaną ciężką pracę. To tyle.

Grażynka
@Kolo z grodziska 14.02.2019 22:41

Kolego Twoje wypowiedzi są żałosne i nie mają żadnego pokrycia z prawdą. Dlatego też Drodzy Moi mili-nie wierzcie temu Panu. I naprawdę drogi mówco nie rzucaj na firmę oszczerstw na forum, bo skoro pracujesz w H&M albo pracowałeś to sam się ośmieszasz takimi wypowiedziami. Nikt Cię do tej firmy na siłę nie przyciągnął i nikt ci na siłę nie kazał pracować i na sam koniec nikt na siłę cię nie zwolnił. Tak więc daruj sobie te wypowiedzi. Albo jak już piszesz to bardziej konkretniej i merytorycznie o to cie proszę.

Kolo z grodziska
@Grażynka 15.02.2019 15:48

O prawdomówności moich wypowiedzi świadczą inne negatywne opinie na tym forum i ogólna ocena tej firmy przez ludzi z Grodziska i okolic. Porozmawiaj z kimkolwiek kto tu pracował, może się przekonasz.

Grażynka
@Kolo z grodziska 15.02.2019 17:21

Jeden pozytywnie ocenia firmę, drugi negatywnie ale nie należy przesadzać z krytyką. Tak można przesadzić z krytyką! We wszystkich innych firmach z okolicy to po prostu płacą 3 razy tyle niż w H&M a w H&M to płaca poniżej progu minimalnej a liderzy z ruchami ludzi do roboty pograniają. Rzeczywiście zły jest ten H&M Człowieku logiki trochę i nie przesadzaj.

Kolo z grodziska
@Grażynka 15.02.2019 18:58

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. I tyle w temacie. Logicznie i bez przesady.

ona_g

Nie polecam. Ciężka praca w której człowieka mają za (usunięte przez administratora) Bardziej cenią Ukraińców. Cwaniactwo, układy. Wiele osób robi więcej od innych a wypłatę otrzymuje identyczną. Haruj & Milcz.

Może przyszły pracownik

Jestem przerażona negatywnymi opiniami o tej firmie. Nie wiem co o tym myśleć. Czy to jest prawda? Co tu piszą?

michał
@Może przyszły pracownik 11.02.2019 19:38

Daruj sobie i szukaj czegoś innego. Niestety wszystkie negatywy to prawda.

Pracownik od poczatku

Drodzy byli / obecni pracownicy firmy H&M DC Chlebenia - Wy jyż tak naprawdę nie narzekajcie jaka to zla jest tu praca. Może placa powinna byc wyzsza - coz powinna byc! - Ale sama praca , atmosfera pracy - jest tez czyms czego sie nie da przeliczyc na pieniadze a po za tym firma dba o swoich pracownikow oferujac benefity pozaplacowe : np : znizki na zakupy w naszej sieci , dofinansowanie do obiadow , pryawatna opieke medyczna / dla zainteresowanych / , karte multisport / dla zainteresowanych i wiele innych atrakacji. Wiecie zawsze mozna narzekac , ale jak cos napisze , to przemyslcie to kilka razy . Bo nie warto i nie elegancko jest oczerniac swojego pracodawce na roznych forach !!!! To o jest taka dziecinada !!!!! - Jezeli cos Wam sie nie podoba - zawsze mozecie zlozyc stosowne wypowiedzenie i szukac lepszej pracy , zawsze tez mozecie swoje uwagi zglosic do Group Leadera albo do Pan z HR - to tez ludzie i jezeli im sie przedstawi klarownie i jasno swoje spostrzezenia to na pewno wezma sprawe na serio i z pewnoscia postaraja sie usprawnic to cos - na co pracownik zwraca uwage.

pracownik od początku- były
@Pracownik od poczatku 28.11.2018 11:07

Człowieku, pracujesz tu od początku w dziale hr czy innym managmentowym? Ile firma zapłaciła ci za ten wpis? Dlaczego twierdzisz, że obiektywne przedstawianie sytuacji w tym szwedzkim (usunięte przez administratora)to dziecinada ?! Niestety wszystkie opinie tu przedstawiane to szczera prawda a wy nie możecie znaleźć chętnych do pracy bo wielu z potencjalnych kandydatów dzięki temu forum poznaje wasze (usunięte przez administratora)i obietnice . Musicie zrozumieć, że ludzie nie będą pracować na zasadach jakie oferujecie jeżeli w innych firmach mają lepsze warunki tak płacowe jak i godzinowe. I jeszcze jedno, módlcie się żeby ukraińcy nie wyjechali od stycznia do niemiec bo naprawdę będziecie musieli zamknąć ten bałagan. Tradycyjnie nie polecam, szkoda czasu i życia.

Ex pracownik Darek
@pracownik od początku- były 02.12.2018 19:25

A ja polecam firmę. Ja po prostu kocham tą firmę. Pozdrawiam Darka ze storingu.

Dana
@pracownik od początku- były 02.12.2018 19:25

Nie warto narzekać , warto doceniać to co się ma, najważniejsze że jest praca , a ciuszki przyjemne w dotyku , atmosfera spoko , ogolnie polecam pozdrowionka dla piku

Emilia
@Dana 09.12.2018 23:10

Napisz proszę coś więcej na temat aktualnie oferowanych przez H&M Hennes & Mauritz warunków zatrudnienia. Jaka umowa jest podpisywana z pracownikami? Jest to jeden z najważniejszych aspektów branych pod uwagę przy poszukiwaniu pracy. Osoby, które chciałyby zasilić szeregi tej firmy, z chęcią dowiedzą się na co mogą liczyć.

Bronek
@Emilia 10.12.2018 21:20

Osoby zainteresowane aplikacją do pracy do firmy H&M - mogą się wszystkiego dowiedzieć w czasie spotkania rekrutacyjnego. Dla osób już zatrudnionych , ale mających jakieś wątpliwości , bądź chciałyby bardziej dopełnić swą wiedzę na dany temat - to zawsze mogą zgłosić się do osób pracujących w dziale HR i na pewno wszystkie wątpliwości będą rozwiązane.

Niewolnik
@Pracownik od poczatku 28.11.2018 11:07

Panie z HR to zawodowe kłamczuchy i manipulantki. A wszystkie twoje uwagi lederzy mają głęboko w (usunięte przez administratora) Powiadasz takie wspaniałe benefity nikła zniżka na najdroższe ciuchy w całej Polsce, dopłaty do obiadów których porcje są tak małe że nie idzie się najeść + jeszcze jakieś sporty i opieka za opłatą której później nie będziesz mógł się doliczyć na pasku. Ale tak wiem kochajmy HM

Pracownik od początku - Daruś
@Niewolnik 14.12.2018 19:15

Drogi " Niewolniku " - nikt Tobie nie karze korzystać z benefitów jakie oferuje firma. Ale opisywanie czy określanie firmy H&M jako (usunięte przez administratora) , czy też , że panują w tej firmie j" Jakieś nieludzkie warunki " - To jest obłęd osób piszących takie kłamstwa i oszczerstwa . Oczywiście i to jest raczej zupełnie zrozumiałe , że nie ma takiej firmy czyt. pracodawcy w jakimkolwiek miejscu na naszej planecie - która by wszystkim dogodziła , zawsze znajdzie się ktoś - komu coś przeszkadza bądź go nie satysfakcjonuje ! Ale co do firmy H&M -> To opisując na tym forum wszelkie oszczerstwa i kłamstwa - obraża się nie tylko firmę ale i pracowników , którzy w tej firmie pracują ! I powinieneś o tym wiedzieć jako osoba racjonalnie myśląca. Ps. Pamiętaj , że firma , logo , nazwa , pochodzenie tej firmy - to tylko czyste formalności. Każdą firmę tworzą ludzie i to od nich zależy , w jakim kierunku dana firma będzie się rozwijała ! Skoro w firmie H&M pracuje około 160 000 osób na całym świecie to zatem według Twojego myślenia ? - > Te 160 000 osób - to nieudacznicy , nieroby itp ? -> Cóż każdy z nas jest inny ale nie warto wszystkich wrzucać do jednego worka , bo to po prostu jest nieracjonalna ocena. Tak na podsumowanie : Skoro 160 000 osób na całym świecie -> Znalazło swoje miejsce w firmie H&M to znaczy , że według tych 160 000 istnień ludzkich uważa , że warto pracować dla tej firmy i że ta firma to jest właśnie to miejsce w której chcą rozwijać swoje umiejętności

Devil
@Pracownik od początku - Daruś 14.12.2018 19:42

Wiesz niektórzy nie mają wyboru i muszą pracować w firmie H&M. A jeśli chodzi o rozwój to nie w tej firmie tu się na rozwój nie pozwala bo się zaraz liderzy boją o swoje (usunięte przez administratora) Tu nie pozwala się na wprowadzanie nowości. A gdy chcesz coś osiągnąć, zdobyć awans to góra robi wszystko, aby tylko cię poniżyć. No cóż stołków jest niewiele więc tylko góra taboretami się wymienia. A co do oszczerstw i kłamstw to ja bym uważał bo wbrew pozorom jest tu więcej prawdy niż sądzisz. No i oczywiście cieszymy się że tak podoba Ci się w H&M. Oby tak dalej. Pamiętaj jutro będziesz robił za dwóch. No i doradzam poodwiedzać inne działy bo widocznie nie wiesz jak wygląda praca w tej firmie i jak jesteśmy traktowani. Pozdrawiam

Kate

Witam, chciałabym zapytać jak wyglądają zmiany? Po ile godzin itp?

Kasia
@Kate 07.02.2019 19:22

3 zmiany, po 8 godzin i 15 minut

Cichociemny niewolnik mobingu.

Ludzie.. Co jest z tą ochroną?! Mamy majtki i staniki pokazywać na kontroli, bez nawet zadnej podstawy jak np nakaz rewizji, bez obecności policji, gdzie przy takiej szczegółowej kontroli powinna być obecna, zeby tylko czasem niczego nie wynieść z magazynu. Do tego obowiązek noszenia paragonu przy(usunięte przez administratora)wie ile czasu na wypadek sprawdzania. Po to są te cholerne bony by kupować ubrania i te rożne akcesoria z H&M i w nich chodzić. Chyba widzą na kamerach że wchodzisz w tych samych ubraniach i wychodzisz w tych samych.. Nie mają prawa robic nam rewizji osobistej. Moze jeszcze mam sie do naga rozebrać bo schowałam kredki do oczu w (usunięte przez administratora)Jak w wiezieniu... Ukucnąć(usunięte przez administratora) i kaszlnąć jeszcze :) Bez przesady, nie róbcie z człowieka złodzieja! UKRAINE przeszukiwać bo oni kradą ile wejdzie a nie skupiać całą swoją uwage na osobach zatrudnionych przez firme... Żenujące i krzywdzące.

Zabka
@Cichociemny niewolnik mobingu. 23.01.2019 15:51

Przyjmują ludzi którzy nie znają się na przepisach...ludzie z pierwszej łapanki..Pani z ochrony Nowa jakaś grzebie mi na kontroli w majtkach bo szuka metki .dotyka mega ciała ludzie tak nie można...za wszelką cenę chcecie kogoś złapać .Ale poczytajcie sobie USTAWĘ O OCHRONIE OSÓB I MIENIA! No nie umiecie nawet dobrze swojej pracy wykonać...I w pomieszczeniu kontroli powinna być kamerą.ciekawe czy biuro wie co ochrona wyczynia!

Pracownik hm
@Cichociemny niewolnik mobingu. 23.01.2019 15:51

Weź jej pierdolnij...nie będzie Cię obmacywala (usunięte przez administratora) ona to by do AUSCHWITZ się nadawala

Anonimus123

Szczerze? Odrazam pracy w H&M. Niektórzy Liderzy faworyzują sobie pracowników,jest totalny chaos i zamieszanie, zero pomocy gdy jej potrzebujesz. Ciągle tylko kazania jakie to mamy niskie takty, a czy któryś Lider wziął do ręki pick liste i wyrobił takt 380? Najpierw trzeba traktowac ludzi po ludzku i z szacunkiem a nie jak maszyny i roboty. Kazdy pracownik fizyczny ma jakies ograniczenia, nikt nie będzie latał przez alejki na skrzydłach bo takt 280 jest za mały. A z resztą o jakim takcie my tu mowimy?! NIGDZIE NIKT NAM NIE NAPISAŁ ŻE TO PRACA NA AKORD!! Mamy płacone od godziny a nie od ilości zebranych sztuk, więc przestancie przesadzac z tym taktem. Ci ktorzy dostali troszkę władzy to obrosli w skrzydełka i myślą że mogą nas poniżać i rozkazywać a sami napierdzielaja na tele na fb. A nowe osoby zatrudnione niech się nie panoszą tak na magazynie bo ludzie nie będą znosić ciągłych rozkazów.. Niech nie wkładają nosa tam gdzie nie mają pojecia o pickowaniu czy też korektach list. Rozprawka jak robic korekty?! Co to kur** jest?! Przedszkoke? Praca domowa w pracy! SUPER! ;) Oswiece was, nie jedni byli liderzy na tym magazynie którzy probowali na siłę pokazać że są wyżej od nas, skonczyło sie na tym ze ludzie pisali skargi do góry bo był mobing w pracy i traktowanie gorzej niz psa. Wiele ludzi pracuje od poczatku powstania DC H&M i oni doskonale wiedzą jak mają pracować. A nie przychodzą sobie takie dwa nowe ludki ktore pracują tydzień i oni będą mi mówić jak mam pickowac. Porażka ludzie.. Porażka. Zero organizacji, zero wsparcia..tylko mobing.. Ale cóż nazwa Firmy zobowiazuje, HARUJ i MILCZ ;)

pytanie

jakie zmiany obowiązuja ?

Anka T

W porównaniu z innymi magazynami to raj na ziemi.

ZnającyKlucz

"Dla chcącego nic trudnego" pozwole sobie zacytować, ponieważ pracuję tu od listopada 17r. Wiadomo magazyn nie jest dla wszystkich ale po co się pchać tam, gdzie się nie nadajemy? Od zawsze duży przemiał ludzi, Ukraińcy czują się "wyżsi" od Polaków, (naprawde nie raz usłyszałem rozmowy o Polakch), praca nie jest ciężka ale wymaga chodź trochę logicznego myslenia i zaangażowania. Liderów Grupy pozwolę sobie wypowiedzieć się o nich krótko... Po wyrobionym ( takcie,normie czy jak tam to jeszcze nazwac) chcą wiecej wiecej wiecej ... Gdyby nie ta atmosfera w pracy dawno juz by mnie tu nie było, chciaż ludzie są ludzmi... Chodź wiadomo zdarzają się wyjątki ;))) Moje sugestie dla H&M Hennes & Mauritz: Do poprawy kilka podstawowych kwesti Lubię atmosferę w H&M Hennes & Mauritz za: Bardzo mi się podoba atmosfera ponieważ jeżeli Lider nakazuje zrobic danej osobie jakąś czynność 10 min. Do końca zmiany/pracy i nie ma, że nie. Wszyscy z działu idą za sobą w ogień i biorą się do pracy, chodź wcale nie muszą. Bardzo nas cieszy wtedy mina Lidera gdy nie wykonalne staje się zrobione i sprawia nam to satysfakcje to jeden z głównych powodów. Żeby poznać ich więcej trzeba tu przyjść i się przekonać :)

Gosia

Witam , Planuję aplikować do firmy na stanowisko : Lider Grupy Bardzo Was proszę moi mili o opinie na temat jak wygląda praca lidera grupy w H&M , jakie są obowiązki , jakie są zalety a jakie są wady. Na jaką kwotę wynagrodzenia na dzień dobry może spodziewać się lider grupy ? , Jaki jest system premiowy ? Poprzez te forum chciałam się dowiedzieć jak wygląda praca w Centrum Dystrybucyjnym H&M w Chlebni ale od pierwszej ręki. Wiem , że ciągu procesu rekrutacyjnego HR-ki zawsze nadmiernie wyświęcają firmę , cóż nie dziwię im się - ponieważ to jest element ich pracy, Dlatego Was proszę Drodzy Mili o prawdziwe opinie jak wygląda praca w H&M Dziękuję Gosia

Niewolnik HM

Liderzy nic nie wiedzą nie są pomocni i karzą tylko (usunięte przez administratora) bo premi nie dostaną. Do tego każą kłamać i udawać że wszystko jest ok. Mają bujną wyobraźnię i traktują ludzi jak śmieci. Rzucają ludzi po stanowiskach i mają w (usunięte przez administratora) to czy wiesz co masz robić. Ważne jest tylko to żeby takty się zgadzały. Chociaż nie jesteś zatrudniony na akord. Wywyższają Ukraine. Nie zwracają uwagi na naćpanych ludzi tylko aby to tuszują. Jak wszystko. Kłamstwo jest ich głównym mottem. Ogólnie nie polecam. Moje sugestie dla H&M Hennes & Mauritz: Niech bardziej zwracają uwagę na to co dzieje się poza biurem i niech rozmawiają z prostymi pracownikami Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zdecydowanie niech zaczną być obecnym w życiu pracowników nie popracują z nimi i niech robią wszystko by ułatwić im pracę

Były z Jagi.

Praca tam była bardzo spoko. atmosfera itp, Najciężej było na kluczu i rozładunku trzeba było się naprawdę napracować, Pracowaliśmy przez Agencje pracy Jaga TEMP całe 3 tygodnie bo potem zabrakło pracy na magazynie i rozwiązano z nami umowę. Gdybym mieszkał bliżej to zatrudnił bym się tam na stałe.

wasz ziomek

do wszystkich tu piszących weście się za robote bo w domach wam najwyraźniej się nudzi chyba brak wam zajęcia jak komuś coś nie pasuje to po co tu jeszcze siedzi skoro tak wam żle to co tu jeszcze robisz skoro tyle zakładów obok

Obserwatorka Stancja

Nie polecam pracy w H&M. Człowiek pracuje jak maszyna. Normy coraz większe i więcej obowiązków na głowie. Szerzy się kolesiostro pozdrowienia dla pani Agaty z metek co pierdzi w stołek i wysoko nosi głowę razem ze swoją psiapsi Panią B.

Pani z metek
@Obserwatorka Stancja 26.06.2018 15:42

Ujawnij się A nie wypisujesz takie rzeczy! Masz odwagę pisać to podejdź i powiec to co ci leży na sercu A nie takie rzeczy wypisujesz! Wiesz gdzie mnie szukać. Zapraszam

Pani z metek
@Obserwatorka Stancja 26.06.2018 15:42

A jak szukasz przyjaciół to chętnie cie przyjmę do naszego grona

Nik
@Pani z metek 27.06.2018 14:44

"powiec" - lol skąd ty jesteś, że języka polskiego nie ogarniasz?!?!?! Wstyd!

Pani z metek
@Nik 01.11.2018 19:54

No ciekawe taka osoba jak ty to jest tylko mocna przez internet! Haha

Oto ja

Słaba firma , Całkowity Brak profesjonalizmu, polecam omijać szerokim szerokim łukiem Moje sugestie dla H&M Hennes & Mauritz: Słabo słabiutko

Nik

Pracowałem tam przez krótki okres czasu, bo pojawiła się lepiej płatna oferta. Podsumowując - dość zaskakująca rozmowa z rekruterami z Poznania, zupełnie jakbym aplikował na jakieś kierownicze stanowisko, a tymczasem chodziło o magazyn... W firmie na plus posiłki oraz zniżki w H&M, tyle że to tak naprawdę jedyne plusy tej pracy. Pensja taka, że za tą pracę w tej części Europy to nie można tego nazwać inaczej jak niewolnictwem. Dziwne, bo firma bogata, a tak chamsko oszczędza na pracownikach. Dopóki pensje nie będą na normalnym poziomie, to proponuję poszukać innej pracy, której wbrew pozorom nie brakuje po sąsiedzku. Pozdrawiam!

Pracownik od początku

Ja odszedłem jakiś czasu temu z H&M - pracowałem na storingu i powiem że żałuję że odszedłem. Faktycznie odszedłem przed podwyżkami i łza się w oku pojawia jak jadę do pracy która jest via a vis firmy H&M :-(((( ach to były czasy. Szkoda :-( Ze łzą w oku trzeba dalej podążać do przodu. Pozdrawiam dział storing ! Siema i dobrej niedzieli dla wszystkich. Dariusz

pracownik od początku- były
@Pracownik od początku 23.09.2018 17:49

Jakie to były czasy? Może dla ciebie jako lider i opierdal.....acz to było dobrze ale inni dymali świątek piątek za 1900 netto i myślisz , że te 500 brutto podwyżki coś zmienia?

kolega

każdy gdzieś musi pracować czy to (usunięte przez administratora) czy to Ty p.s. postaw się na jego mniejscu

Jacek

Skoro adrian na ciebie doniósł do hr to musiał mieć podstawę takiego podjęcia działania. Trzeba pracować w pracy a nie się opierdzielać i starać się być mądrzwjszym od szefa. Nie warto tez siać zamętu.

Anonim
@Jacek 30.09.2018 22:11

Gdybym nie miał kredytu to bym z nim inaczej porozmawiał

pracownik od początku- były
@Jacek 30.09.2018 22:11

Na szczęście nie muszę już pracować w tym bałaganie gdzie zamiast umiejętności i chęci do roboty liczą się wzajemne układziki kadry zarządzającej natomiast reszta pracowników jest tylko bydłem roboczym- smutne ala prawdziwe.

Kasia M

Jego Ekscelencja - " Adrianek Baranek " - to najgorszy szef jakiego dotąd miałam i to przez niego się zwolniłam. Ten z łapanki wzięty grup lider powinien się nauczyć jednej cechy a jest nią szacunek do ludzi a nie wywyższanie się , bo jest się liderem i nosi się kamizelkę. Ogólnie praca była okej , trochę chodzenia było ale do zniesienia. Tylko lider niewłaściwy !!!!!

pracownik od początku- były
@Kasia M 01.10.2018 09:08

Tu masz całkowitą rację , większość tzw grup liderów to gamonie i nieudacznicy nie nadający się kompletnie na te stanowiska, przerażające jest to , że wraz z menagmentem- też z du...y wziętym tworzą klikę wzajemnej adoracji a cierpią ma tym szeregowi pracownicy i ogólnie atmosfera pracy tego kołchozu.Na szczęście już nie muszę w tym cyrku uczestniczyć.pozdrawiam.

Damian - były pracownik
@pracownik od początku- były 01.10.2018 11:25

Pracownik od początku - były : Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Group Leaderzy są okropni , są nastawieni na własne interesy. Pracownik magazynowy : nie ma żadnego poszanowania w oczach Group Leadera. Taka jest niestety prawda i trzeba uczciwie sobie powiedzieć , że w firmie istnieje taka domena jak " kolesiostwi " i wzajemne układziki pomiędzy Group Leaderami !!!! Zwykły pracownik nie ma szans na przebicie , jeżeli nie będzie " właził w du.ę " - group leaderowi. Bez takiej fatygi pracownik magazynowy w oczach group leadera jest tylko zasobem ludzkim , który ma jak niewolnik za 3200 brutto - wykonywać niewolniczo polecenia i nie zadawać zbędnych pytań a już co najważniejsze to nie mieć żadnych oczekiwać względem urlopu itp. Ja pracowałem na rozładunkach , na szczęście praca w Holandi się znalazła i już w cyrku mija 5 miesiąc odkąd nie pracuję. To prawda pamiętam Pana (usunięte przez administratora) - i to prawda co o nim tu piszą - gość ma jakieś kompleksy i odwala mu a i lubi podpier.alać !!!!!

Ana
@Pracownik od początku 23.09.2018 17:49

Jakie godziny pracy sa na magazynie w Chlebni pod Grodziskiem?

Kolo z grodziska
@Jacek 30.09.2018 22:11

Skoro donosi to jest (usunięte przez administratora)i donosicielem- wszystko i na temat a ty może też jesteś jednym z tych pseudo liderów skoro przyznajesz mu rację.

Adrian

Witam chce zadać wam parę pytań. 1.Jak jest faktycznie w firmie ? 2. Jest coś takiego jak rozmieszczanie ubrań i kompletowanie ? jakie są normy na 1 godzinę. 3. Jak jest z atmosferą ? 4. ile trwa przerwa ? 5. W jaki sposób się zachowywać w korporacji ? 6. Ile można zrobić zrobić Km będąc na picku ? 7. Jakie są formy pracy ??

Anonim
@Adrian 05.10.2018 16:07

Ktoś odpowie na jego pytania ?? bo tez jestem ciekaw

Ana

Jakie godziny pracy sa w firmie?

pracownik od początku- były
@Ana 03.10.2018 14:14

Zależy gdzie trafisz, normą jest 6-14,14-22 oraz 22-6 ale to tylko dla wybranych ;-)) możesz się też przygotować na soboty i niedziele a także np.nocki zaczynające się w dzień świąteczny ale w ogóle to daj sobie spokój z tym bagnem szkoda czasu i życia. 3300 brutto ha, ha, ha.......

Malgosia
@pracownik od początku- były 03.10.2018 19:46

Odradzam pracy w H&M w Chlebni k. Grodziska Maz. Drodzy forumowicze naprawdę zastanówcie się conajmniej trzy razy zanim tam wyślecie swoje CV - mówię Wam to ja jako jeszcze pracująca osoba od otwarcia tej firmy. Szukam pracy i pracuje tu jeszcze poniewaz mam kredyt , gdyby nie ten fakt to dawno by mnie ta firma i ci liderzy nie widzielu.

kolega
@pracownik od początku- były 03.10.2018 19:46

raczej 3200 złoty starzy pracownicy tyle mają ale ludzie i tak się zwalniają H M faktycznie coś w tym zakładzie musi być nie tak skoro starzy pracownicy się zwalniają ludzie ogarnijcie się pick i jeszcze raz pick tam zero szacunku ma pracownik liczą się tylko wyniki i cyferki obok tyle zakładów i sporo większe stawki tylko się rozejrzeć

Jucha
@pracownik od początku- były 03.10.2018 19:46

A mam pytanie...czy w tym magazynie jest jakiś dział gdzie można kupić odzież hurtowa z końcówki kolekcji tzw.outlet?

pracownik od początku- były
@Jucha 05.10.2018 22:32

Nie ma takiej możliwości, w Gądkach raz do roku były takie okazje ale to tylko dlatego, że tam jest obsługa wysyłek online.

nasz pracownik

moi kochani witam koledzy i koleżanki ja uważam że naszą prace trzeba traktować niczym nasz drugi dom ponieważ spędzamy w niej dwie trzecie naszego życia codziennego więc skończmy z tym pisaniem a zacznijmy normalnie żyć i przede wszystkim pracować jak komuś coś nie pasuje to niech zmieni prace pozdrawiam całe alo jak również pick

pracownik od początku- były
@nasz pracownik 23.09.2018 17:23

Pracujesz żeby żyć czy żyjesz żeby pracować?

niedowiarek

dlaczego nikt na magazynie nic nie powie tylko tutaj każdy mądry ja to mam wrażenie że ludzie inni im po prostu zazdroszczą to jest ludzka zawiść ale tak się nie da żyć te osoby które to piszą niech same zaczną prowadzić stacje i niech zobaczę czy tak dobrze im to wyjdzie

Kikuś
@niedowiarek 02.09.2018 10:04

Każdy to mówi na magazynie. Trzeba tylko słuchać ludzi . Chętnych jest wiele tylko nie dają nam możliwości, bo (usunięte przez administratora) nie lubią pracować

anonymous
@niedowiarek 02.09.2018 10:04

A w Bangladesz ludzie pracują za 7 zł (cały dzień ).Prawdopodobnie niedługo będą ????

#tag
@anonymous 06.09.2018 19:42

Przelot za drogi.

Alutka
@niedowiarek 02.09.2018 10:04

W mojej ocenie po prostu ludzie już stracili wiarę w to - że przełożony weźmie ich sugestie na poważnie. Niestety takie podejście to nie w H&M :-( Ps. Dlatego co niektóre osoby wolą pisać swoje spostrzeżenia na tym portalu aby osoby zainteresowane miały bardzo dobitny przekaz jak wygląda sytuacja w H&M . Niestety z tego co widzę po różnych opiniach to to że H&M ma jedną z najgorszych opini spośród innych firm zlokalizowanych w Grodzisku Mazowieckim i okolicach. Skąś to się jednak bierze! A skąd ? Domyślcie się sami ? :-) Z pełną powagą " Alutka"

Patryk

Siema ludziska z H&M Dzisiaj na meetingu startowym jeden z Group Leaderów po zakończeniu meetingu rzucił żartobliwą zagadkę "W stawie pływają ? Kaczki się nazywają ? O kim mowa ? ........Grupa milczy , GL odpowiada : No kaczki " Ha ha :-)

#Tag

Praca w H&M dla mla mnie jest ok ,trzeba robić to prawda, ale jak sie idzie do pracy to po to by pracować prawda ? ;) Wiadomo ze wszedzie gdzie ludzie tam różne opinie ,tak juz jest ale uwazam ze jak ktos sumiennie wykonuje swoje obowiazki to ma to ręce i nogi przecież kazdy kto pracuje ponosi odpowiedzialność , nieważne czy jest człowiek z polski czy z ukrainy ,jeżeli chodzi o ukraine to im nie ma co zazdroscić i niedziwie sie ze przyjezdzaja do nas bo srednia stawka w kijowie to jest 5 zl /h stad taki naplyw przecież Ci ludzie chca żyć , zauwazylem że dziewczyny z ukrainy sa pracowite.Myśle ze czlowiek to czlowiek ,i wsrod polakow znajda sie tacy co chca odwalic tylko 8h.Podam taki przyklad troche z kosmosu ;) tak pół serio półżartem , praca w H&M jest jak gwiezdne wojny ;) Każdy organizm jest w symbiozie ;) Statki (wózki widłowe ,paleciaki ) są i nawet z lasera (skanera )można postrzelać ;) Także cóż ,punkt widzenia zależy od puntu siedzenia ,własnego nastawienia i myślenia .Wszystko to jest w ludzkich głowach !

Ukraina
@#Tag 05.09.2018 16:04

Lecz sie człowieku!!!!!

luzny pracownik

co tam z alo jedna odchodzi odejda i inni ale moim zdaniem niech dadza'" super :prowadzace które udaja ze sa najlepsze to znaczy obgadują najwięcej ta taka a ta owaka szkoda slow to najlepsze pazdro dla Bozeny P., Malgorzaty G. no i dla Beaty S , i koniec dyskusji p.s. liderzy zlitujcie się dajcie z agencji na prawadzace i zobaczycie czy wasi ludzie przez h m będzie taki super za jakich tych ludzi uważacie '

Biznes
@luzny pracownik 02.09.2018 09:51

Ta co odeszła wcale nie była lepsza, tez narzucała tempo jak w akordzie i nie interesowało jej to, ze nie ma czasu na wypychanie boxów!!! I tez potrafiła te morde drzec bez powodu. Wiec cieszyć się ze jedna mniej! Wszystkie prowadzące muszą mieć dodatek za wydajność skoro tak się zachowują. Czas iść na górę i zrobić z tym porządek. HMskie nie są lepsze od agencyjnych i czas to zmienić

Pracownica hm zmiana B

Witam wszystkich !!! Napisze wam moje spostrzeżenia pracowania w firmie H&M w Chlebni! Porażka totalna porażka 2220 zł miesięcznie netto. Nie polecam tam pracować jesli jesteś osoba spokojna wyluzowana ktora nie chce sie stresować denerwować i ktora jest normalna to nie praca dla ciebie !!! H&M to firma dla ludzi o mocnych nerwach ( dla większości nienormalnych) mądrzy ludzie juz odeszli a zostali ci którym łatwo mozna zatruć mózg glupotami wiecej wiecej wiecej robić !!! Ja obecnie pracuje jeszcze w H&M na allo czyli na stacjach !!! Boże jak ja marze o tym by juz tam nie pracować przychodze do pracy z stresem z niechęcią obrzydzeniem juz nie mogę patrzeć na tych liderów od siedmiu boleści !!!! Praca na stacjach jest grupowa są wyznaczane prowadzące które prowadza dana linie !!! Mamy 12 skanerów czyli jeden skaner jest dla jeden osoby prowadząca oczywiście skanera nie ma ale za to ma dokumenty i oklejanie Ukrainy plus do tego nadawanie tempa ludziom na stacji by jak najwięcej zrobiła i była najlepsza od pozostałych prowadzących oczywiście kosztem innych !!! Bo to nie prowadząca haruje tylko osoby na stacji !!! Wiec tak nasza kochana liderka ustawia ludzi na stacji po 6 osób po 7 osób gdzie przypominam jest 12 skanerów!!!! Wiec na jedna osobę przypada 2 skanery dwie stacje Boże wiecie jak ciezko jest obsłużyć dwie stacje ???? Nawet i więcej ...prowadząca nada takiego tempa gdzie sie ludzie na stacji obsraja za przeproszeniem !!! Prowadzące mają taka sama stawkę jak inne pracownice a niektóre tak rządzą ponizaja ludźmi jakby nie wiadomo kim byli w firmie H&M a szczególności pozdrowienia dla Pani Bożeny ktora poniza ludźmi nie szanuje nadaje takiego tempa na stacji gdy prowadzi by najwięcej zrobic !!! Nie zwaza na to ze ludzie maja po dwie stacje co tam aby szybko szybko jak najwięcej .. Uważa siebie niewiadomo za kogo pomiata ludźmi a zwłaszcza ludźmi z agencji jest osoba nerwowa.. Przewrazliwiona jest na swoim punkcie gdy usłyszy ze ja ktoś obraduje potrafi sie na tobie zemścić w taki sposob ze wszyscy będą mieli po jednej stacji a ty za kare po dwie !!! A gdy pójdziesz z tym do Pani Brygadzistki to Pani Brygadzistka odpowie ze prowadzącą rzadzi na swojej stacji !!! W takim razie jak rzadzi to mamy sobie pozwalać na poniżanie na harowanie jak wół ???? Normalnie jak śmieć !!! Na tym polega praca w H&M????

agencyjna
@Pracownica hm zmiana B 28.08.2018 18:02

od dawna wiadomo , że prowadzące to największe leserki,które są wielce pokrzywdzone i wściekłe kiedy same muszą alokować :) wówczas same twierdzą ,że 1 stacja to wszystko co mogą robić ,bo więcej to już nie można! ale najgorsza to ta cała Ewka ,która z kulturą i dobrym wychowaniem nic nie ma wspólnego .Plociuch i podpierdalacz jakich mało w tej firmie.Ma się za bożyszcze ,a do roboty ostatnia i wielkie fochy stroi jak nie prowadzi! Najlepiej jej wychodzi latanie i (usunięte przez administratora) głupot ,Wielka pani bo uprawnienia na wózki zrobiła i myśli ,ze jej niezastąpiona!

Dorota

Drodzy moi mili Jestem zatrudniona w firmie H&M od września 2017 roku i powiem Wam tak : Bardzo się zawiodłam na wszelkiego rodzaju strukturach organizacyjnych dotyczących pracy w H&M Pod niemal każdym względem pracy są ogromne zaniedbania i jakikolwiek brak zainteresowania rozwiązywaniem problemów. Pracuję niemal od początku na dziale Allocation , na stacjach. Praca na stacjach to totalny koszmar , dla Leaderów i nieokiełzanej brygadzistki problem rozwiązania jakiegokolwiek problemu , nawet minimalnego - to temat tabu. Jak jeszcze była do niedawna Pani Liderka co dostała awans to jeszcze praca jako tako się nadawała do zniesienia - Po prostu ta Pani sprawując nadzór nad działem była bardzo rzetelna i gołyn okiem było widać że z zaangażowaniem podchodzi do pracy oraz że wykazuje szacunek do pracowników. Niestety po tym jak Pani Group Leader otrzymała posadę na górze w biurze - Co szczerze jej gratuluję awansu. To po jej odejściu z działu pieczę przejęła młodociana brygadzistka , która robi wszystko na pokaz natomiast w praktyce nie robi nic. Trochę to można zrozumieć i tłumaczyć że Pani jest niezbyt doświadczona ale że też sytuacja zwiazana z odgórnymi wytycznymi dot wyrabiania jak najwyzszych norm po prostu ja przerasta. Naprawdę jeżeli która kolwiek z Pań Mengaerek , Pań z HR , Pań z Kadr - Naprawdę proszę Państwa pokornie : Zróbcie Państwo w końcu porządek z pracownikami , którzy sprawują stanowiska kierownicze - ponieważ jestem przekonana co do jednego że dobry przykład powinien płynąć ze strony przełożonego i proszę przeanalizujcie czy niektóre osoby znajdują się na odpowiednim miejscu w hierarchi pracowników H&M - minimum pokory nikomu nie zaszkodzi.

olaaaa

Hej, włsąnie wysłałam cv. Może przemyślałabym czym z daleka pachnie ta praca, zanim wysłałam, no ale cóż pracy potrzebuję na już. Mam takie pytanko, w ogłoszeniu była umowa zlecenia, przez agencję, z możliwością zatrudnienia bezpośrednio? Jak to wygląda? fakt czy pic na wodę? I o co chodzi z tymi sobotami, ze proponują netto 50 dodatku, czy ktoś mnie może przymusić do tych sobót i nadgodzin tym samym?

Pracownik picku
@olaaaa 19.04.2018 19:01

Ola jezeli bedziesz pracownikiem firmy to niestety bedziesz musiala przychodzic w soboty do pracy. Dobrze to przemysl i poszukaj czegos innego. Bo tu szkoda sobie psuc nerwy. Chuba ze poprostu chcesz to przezyc. Ludzie na magazynie sa super Naprawde. Ale ta kadra ktora rzadzi powinna juz dawno cala wyleciec. Teraz byly nadgodziny i dziewczyny chcialy dodatkowe 5 min przerwy. Owszem P. Menager sie zgodzila ale przerwe musza odpracowac.

Chamzhm
@Pracownik picku 21.04.2018 22:29

Po panią menadżer to taczkami należy podjechać i ją w te taczki zapakować i wywieźć w pi*u. Człowieka mają za nic. Wykorzystują do granic możliwości. Zresztą poniekąd ludzie są sami sobie winni. Gonienie norm a nawet robienie dużo ponad normę a potem płacz że każą robić jeszcze więcej. A najgorsze dwulicowe osoby to te co jak stoją i alokują to im źle że mają robić 2 stacje ale jak są prowadzącymi to cisną alokujących ile wlezie. No i to tego grona należy zaliczyć pewne panie które to niedawno zostały brygadzistkami. Jak były zwykłymi pracownicami to pracowały jak każda inna a po objęciu tego intratnego stanowiska to woda sodowa do niektórych główek uderza. No ale cóż trzeba się pokazać przed dumną kadrą menedżerską. Dobrze, że rzuciłem tę robotę w cholerę. Nikomu nie polecam ;) Pozdrawiam

Byla pracownica
@Chamzhm 22.04.2018 00:40

Jak sie nazywa Pani manager?

Takajedna
@olaaaa 19.04.2018 19:01

Moi kochani, mam w rodzinie prawnika specjalizującego się w prawie pracy i dowiedziałam się, że w sumie mogę się nie zgodzić na soboty i niedziele. No bo podobno z zasady sob/nd nie obowiązuje, ale dopiero wtedy kiedy to my wyrazimy na to zgodę. No ja wiem oczywiście, że jak się nie zgodzimy, to nie będzie pracy w ogóle. Ale to podobno jest państwo prawa, gdzie się w umowach warunki wypracowuje razem, a nie przyjmuje z góry ustalone przez kogoś innego. Bo to wtedy nie jest umowa, a zwyczajny dyktat. Ale wiadomo, o pracę wbrew pozorom łatwo nie jest i oni to wykorzystują. Inspekcja pracy by się tu przydała. Ale ciekawe kto się z tym tam zgłosi, jak się każdy trzęsie jak galareta.

Prawo pracy
@Takajedna 07.05.2018 00:10

Kochana, to ten twój ktoś z rodziny musi się nieźle podszkolić, bo głupoty ci opowiada. I to podobno prawnik ????

Qwerty
@Takajedna 07.05.2018 00:10

To jest trochę bardziej skomplikowane. Pokręciłaś. To zależy od umowy (o pracę czy zlecenie). Wolne dni są ustalone z góry (ustawą: jak niedziele i święta), albo kiedy wypadają "okresy odpoczynku" wynikające z systemu czasu pracy wprowadzonego w zakładzie. Pytanie główne: jaki jest system w Grodzisku, a jaki w Gądkach. Zwykły czy równoważny?

Daniel

Ludzie !!!! Jeżeli macie godność- omijajcie tę firmę szerokim łukiem. Firma nie szanuje swoich pracowników , sztuczne uśmieszki a i tak jesteś dla nich nikim. Nie polecam raz jeszcze nie szanują ludzi. Pracownicy agencyjni to dla nich maszyny a nie ludzie. Odradzaaaaam !!!

zawidziona
@Daniel 03.07.2018 03:08

No właśnie agencja ,idziesz jak na pole ,nikt nie zwraca uwagi ,nie dzwonią dlaczego cie nie ma ,przyjmuja i nikt nie zwraca uwagi kto jest a kto odszedł ,robisz 50 godzin tyg.nie jak w normalnych umowach 40 ,nie zwracaja uwagi na człowieka ,dzwonisz nikt sie nie odzywa po co jeden w tą a tą rozpacz,tu jest racja pracować w agencji nie polecam

Nick:)
@Daniel 03.07.2018 03:08

Ukraina też tam pracuje i jest górą???

Były pracownik

Gdyby pozbyć się paru osób z góry byłoby całkiem niezle. Najgorsza w tym wszystkim jest Pani z HR która nieudolnie stara się wykonywać swoje obowiązki. Sieje popłoch i wykazuje zero szacunku dla normalnego człowieka który pracuje na jej wynagrodzenie

Paweł
@Były pracownik 13.07.2018 13:25

Racja ta jedna Pani - Human Resources to porażka. Ta Pani nic nie ogarnia , zero jakiegokolwiem profesjonalimzu i ludzkiego podejścia. I to ona zajmuje sie niby rekrutacją pracowników. To masakra ! Panie z HR - ktore byly delegowane z Gądek były 1000razy lepsze i o wiele bardziej kompetentne oraa mialy zupelnie ludzkie podejscie do kazdego pracownika. Ta woda totalnie zrobila tej Pani wode z mozgu. Przykra opinia ale prawdziwa !!! Niestety !!!!!!

Aga
@Były pracownik 13.07.2018 13:25

Mam pytanie czy posiada ktoś jakiś numer telefonu do nich ?! Ponieważ na żadnej stronie nie mogę znaleźć bezpośrednio do magazynu w grodzisku mazowieckim

Zostaw opinię o H&M Hennes & Mauritz - Grodzisk Mazowiecki

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie H&M Hennes & Mauritz