Groupe Seb Polska Sp. z o.o.

3 Dodaj opinię
Groupe Seb Polska Sp. z o.o.
3 5 73 5 1

Opinie o Groupe Seb Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Pracownik
 Opinia

Home&cook praca Plusy: - dobre zarobki! Od nowego roku zmienił sie system premii - zalezy ona przede wszystkim od wykonania planu, w zwiazku z tym zarobki sa niższe niz w zeszłym roku, ale nadal dobre - ciekawe szkolenia - kazdy pracownik potrafi obsłużyć kazdy program w komputerze, zna cały asortyment, wie wszystko o kazdym z etapów obsługi klienta od sprzedazy po reklamacje, wymianę itd - możliwość testowania produktów - możliwość wygrywania ciekawych nagród - możliwość skorzystania z prywatnej opieki medycznej i karty Multisport Minusy: - zatrudnienie na 1/2 etatu - praca ciezka fizycznie - dostawy ciężkiego sprzętu (czasem kilkanaście palet), ktory trzeba rozładować, rozpakować i rozłożyć - czasem na bardzo wysokie półki - nie powinno sie rozmawiac między soba w trakcie pracy, nie mozna usiasc, a jak nie ma klientow trzeba sprzatac - układać, rozkładać, odkurzać - duza konkurencja między pracownikami o sprzedaz premiowanych produktow

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia
@Pracownik 12.06.2019 22:58

Poruszyłeś sporo kwestii związanych z zatrudnieniem w firmie Groupe Seb Polska. Chciałbym rozwiać jedną wątpliwość, którą mam po przeczytaniu Twojego wpisu. Mianowicie chodzi mi o informację o tym, że pracodawca zatrudnia na pół etatu. Mam rozumieć, że również czas pracy odpowiada umowie, którą otrzymujemy? Po ile godzin pracujemy? Proszę o uzupełnienie tych informacji. Z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Jacek 13.06.2019 09:57

Jacek. Sa osoby zatrudnione na cały etat jednak jest tych etatów tak mało, ze praktycznie maja je "starzy" pracownicy a nowo zatrudniani sa zatrudniani na pol etatu praktycznie bez szans na cały etat. Za to jest możliwość pracowania na nadgodziny, jednak ich ilość jest płynna i zależna od humoru oraz preferencji towarzyskich kierownika salonu.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Jacek 13.06.2019 09:57

Zdarza sie tez tak, ze osoby, ktore chcą miec pol etatu i nie wiecej dostaja wiecej. A osoby , ktore chcą wiecej dostaja mniej niz osoby chcące mniej :) Generalnie lepiej nie miec próśb grafikowych. Ale znakomicie jest byc gotowym w kazdej chwili stawic sie w pracy.

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Aktualność
Dzień dziecka w Groupe SEB 
W ubiegłym tygodniu, w naszym biurze odbył się Bezstresowy Dzień Dziecka. Do udziału w warsztatach pokazujących jak nasi najmłodsi mogą radzić sobie z emocjami, obawami i stresem zaprosiliśmy dzieci razem z rodzicami :)
 A po treningu relaksacyjnym był pyszny deser i pamiątkowe zdjęcia w fotobudce :)
Pomocna?
TakNie
Anna
 Opinia

.Chcę podzielić się opinią na temat serwisu JURMAR w Warszawie na ul. Żytniej 57. Polecam jestem zadowolona z fachowości i przyjemnej obsługi. Zanim zawiozłam do w/w serwisu ekspres do kawy, to dzwoniłam i serwisant był bardzo miły i cierpliwy, pomagał mi w uruchomieniu na kilka dni zanim dostarczę im do naprawy. Odebrałam po tygodniu i jak na razie jest super. Gorąco polecam.

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia
@Anna 23.05.2019 23:26

Widzę, że wypowiadasz się z poziomu klienta, który korzystał z usług serwisu firmy Groupe Seb Polska. Opinie klientów oraz kontrahentów są również ważne. Ciekawi mnie, co skłoniło Cię do tego, aby dokonać zakupu właśnie w tej firmie? Opinie w internecie, czy może zdanie, któryś z Twoich znajomych?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
Jesteśmy dumni, że nasza organizacja Groupe SEB Polska uzyskała certyfikat HR Najwyższej Jakości 2018 przyznany przez Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Zasobami Ludzkimi (PSZK).

Certyfikat HR Najwyższej Jakości otrzymują organizacje o najwyższych standardach zarządzania kapitałem ludzkim. Certyfikat jest potwierdzeniem dla pracowników i potencjalnych kandydatów, że firma jest rzetelnym pracodawcą, który stosuje najnowsze rozwiązania w zakresie zarządzania kapitałem ludzkim.

Nagradzani pracodawcy to organizacje, które wyznaczają trendy w zarządzaniu zasobami ludzkimi i promują wysokie standardy zarządzania zasobami ludzkimi w Polsce.

Podziękowania dla zespołu HR!

Pomocna?
Tak1Nie9
zastraszony
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

To tylko dzięki Działowi Księgowości i jego dyrektorowi Marcinowi.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
księgowa
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@zastraszony 31.03.2019 18:51

Rosjanie też zbowywali medale na olimpiadzie. Wszyscy wiedzą jak sprawa zakończyła się dla sportowców.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
Wczoraj mieliśmy okazję wziąć udział w targach pracy Absolvent Talent Days, które odbyły się na Stadionie Narodowym w Warszawie. 
Wszystkim zainteresowanym bardzo dziękujemy za obecność! Miło nam było z Wami rozmawiać :)
Pomocna?
TakNie3

Pracodawca

 Aktualność
Rok 2018 zakończyliśmy ze świetnym wynikiem, w porównaniu do roku poprzedniego nasze wyniki sprzedażowe wzrosły o 32%! 

Jesteśmy dumni z wyników, ale jeszcze bardziej cieszymy się z zaangażowania naszych Pracowników - bez ich ciężkiej pracy nie byłoby to możliwe :)
Pomocna?
Tak2Nie2
pracownik
 Opinia

Warunki pracy są w porządku, bardzo fajna atmosfera pracy, są możliwości rozwoju i awansu.

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Leszek
 Opinia
@pracownik 07.01.2019 09:45

Napisz proszę więcej na temat warunków pracy, z których jesteś zadowolony w firmie Groupe Seb Polska. Pracodawca oferuje premie do wynagrodzenia lub inne dodatki? Jeśli chodzi o możliwość rozwoju, o których wspominasz, to czy można liczyć na kursy i szkolenia, które dadzą nowe uprawnienia i ułatwią ścieżkę kariery?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia

Lubię atmosferę w Groupe Seb Polska Sp. z o.o. za: Duże pole do popisu, do proponowania, do eksperymentowania, wprowadzania zmian. Czasami decyzje przechodzą przez 5stopnii akceptacji (we Francji) ale idzie to w miarę sprawnie (jak na korporację)

Pomocna?
Tak1Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
W ostatni piątek, 7 grudnia,  mieliśmy przyjemność gościć w naszym biurze podopiecznych Fundacji Soni - wspierającej aktywność fizyczną osób niepełnosprawnych intelektualnie. Jeden z naszych elfów, Kasia, przygotowała plan diety dla młodych sportowców i wspólnie przygotowywaliśmy zdrowe posiłki. 
Było nam niezmiernie miło poznać tak zaangażowane, radosne i otwarte osoby! Mamy poczucie, że w trakcie warsztatów to my uczyliśmy się od nich :)

Pomocna?
Tak4Nie
Henryk
 Opinia

Plusy: - Naprawdę elastyczny czas pracy - Home office (2 razy w miesiącu, ale jest) - Dobrze zlokalizowane biuro - Mało "korpo" - Dużo się dzieje dla pracowników, jeśli ktoś lubi się bawić w pracy - Wynagrodzenia porównywane z innymi rozpoznawalnymi markami, rynkowe Minusy: - Ograniczona decyzyjność pracowników - Management Team - Spora rotacja wartościowych pracowników

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
W dniu wczorajszym wzięliśmy udział w organizowanych na SGH Dniach Kariery. Przygotowaliśmy dla naszych gości dużo ciekawych prezentów, konkurs z nagrodami, a także poczęstunek przygotowany z pomocą naszych produktów. Bardzo się cieszymy, że tak chętnie nas odwiedzaliście, żeby porozmawiać, przekazać swoje CV i zapytać o ważne dla Was rzeczy. Było nam bardzo miło wszystkich poznać i oczywiście zapraszamy na spotkanie z nami w przyszłości :)

Pomocna?
Tak3Nie
Niki
 Opinia

Dużo racji jest w tej opinii. Maruderzy niestety psują dobrą atmosferę a później ogólne narzekanie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
Z okazji jutrzejszego dnia bez samochodu przygotowaliśmy niespodzianki dla wszystkich pracowników, którzy dziś wybrali inną formę dotarcia do pracy i zamienili samochód na rower, hulajnogę czy komunikację miejską. 
Wystarczy otworzyć, podlać i czekać, aż wyrośnie nam coś pięknego!

Pomocna?
Tak6Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
J
 Opinia

omijaj te firme szerokim lukiem:)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia

Witaj, wszystkie aktualne rekrutacje są publikowane w zakładce "Oferty pracy"- zapraszamy do zapoznania się z nimi i aplikowania. Wskazówek dla kandydatów przed rozmową nie mamy zbyt wiele, warto być sobą i się nie stresować :)

Pomocna?
TakNie
Poszukiwacz
 Opinia

Niedawno aplikowałem do SEB, byłem nawet na rozmowie, ale po tych komentarzach cieszę się, że nie będę tam pracować, bo poziom pracowników wypowiadających się tutaj to żenada. No chyba, że w końcu udało im się odejść i są szczęśliwi w innych firmach. Jeśli narzekasz, to po co tam siedzisz? Nie możesz znaleźć innej pracy? To może z Tobą jest coś nie tak. Firmę i atmosferę tworzą PRACOWNICY, a nie Prezes czy HR. Dajcie znać jak malkontenci odejdą, to będę aplikować ponownie, bo lokalizacja bardzo mi odpowiada.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
on
 Opinia
@Poszukiwacz 07.06.2018 19:34

Hmm, skoro nie interesuje cię opinia ludzi pracujących w tej firmie, to po co wchodzisz na portal i czytasz? Ciekawe jest jeszcze to, że nie znając tych pracowników ich oceniasz. Kryterium według którego szukasz pracy - lokalizacja, a nie ciekawa praca, rozwój twoich umiejętności, poznawanie nowych nowych obszarów zawodowych - powinna dać dużo do myślenia potencjalnym przyszłym twoim pracodawcom.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
Dziś w biurze odwiedził nas wyjątkowy gość- Łomot. 
Wzbudził, a właściwie wzbudziła wiele emocji wśród pracowników i na chwilę została gwiazdą Groupe SEB. 
Niestety musieliśmy się pożegnać, ale liczymy na kolejne odwiedziny wkrótce, może zorganizujemy dla niej towarzystwo :)
Pomocna?
Tak8Nie

Pracodawca

 Aktualność
Powoli kończy się tydzień, a jak zawsze w piątek dzień umilają nam najlepsze lody w mieście! Warto dobrze rozpocząć weekend :)
Pomocna?
Tak5Nie

Pracodawca

 Aktualność
W Groupe SEB mamy mnóstwo okazji do świętowania i zawsze staramy się celebrować ważne wydarzenia. A jeśli ma się wokół siebie tak fajny zespół, to można być pewnym, że urodziny zyskają odpowiednią oprawę wizualną :)
Pomocna?
Tak6Nie

Pracodawca

 Aktualność
Od 23 maja pracownicy naszej firmy biorą udział w projekcie sportowym Global Challenge. Utworzyliśmy 15 siedmioosobowych zespołów, które każdego dnia walczą o jak największą liczbę pokonanych kilometrów (a jest już ich prawie 50 000). Rywalizacja jest zacięta, bo zwycięzca może być tylko jeden. Spacery, bieganie, jazda na rowerze, joga, boks czy pływanie- każda aktywność fizyczna ma znaczenie. Polecamy wszystkim, którzy lubią działać drużynowo i dobrze się bawić :)
Pomocna?
Tak5Nie

Pracodawca

 Aktualność
W marcu tego roku zespół Home&Cook miał okazję świętować świetny obrót roku 2017 w scenerii górskiej- w hotelu Czarny Potok w Krynicy. W spotkaniu uczestniczył zespół biurowy Retail, kierownicy sklepów, sprzedawcy oraz reprezentanci ze strony ukraińskiej. Była to największa do tej pory konferencja Home&Cook.
 
Pierwszego dnia podsumowaliśmy wyniki minionego roku oraz przedstawiliśmy cele na najbliższe miesiące. Kolejnym punktem dnia było wystąpienie mówcy motywacyjnego Łukasza Jakóbiaka, znanego z internetowego programu 20m2 Łukasza, który na podstawie swojej historii udowodnił, że nie ma rzeczy niemożliwych. Wśród wieczornych atrakcji zaplanowany był kulig oraz impreza w stylu góralskim, a następnego dnia regenerujący spacer i wjazd wyciągiem krzesełkowym na Jaworzynę Krynicką.
Pomocna?
Tak7Nie

Pracodawca

 Aktualność
Męczy Cię Twoja obecna praca? Nie daje satysfakcji? Zapraszamy na nasz rekrutacyjny taras- odpoczniesz na leżaku, a przy okazji porozmawiamy :)
Pomocna?
Tak7Nie

Pracodawca

 Aktualność
8 czerwca w biurze Groupe SEB gościły dzieci naszych pracowników. Pierwszą część imprezy wypełnił pokaz magika. Następnie na najmłodszych (i tych trochę starszych też) czekała kolejna niespodzianka w postaci pokazu robienia lizaków. Po obejrzeniu pokazu, każde dziecko miało okazję wykonać własnego lizaka.  Humory dopisywały i mamy nadzieję, że w przyszłym roku nasi goście również nas odwiedzą.
Pomocna?
Tak5Nie
Teresa
 Opinia

Czy możecie w rzeczowy sposób wypowiedzieć się o obecnej sytuacji w firmie? Jak podobają wam się warunki zatrudnienia? Może w ostatnim czasie zauważyliście jakieś znaczące zmiany? Czy pracodawca zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia pracy oraz oferuje szkolenia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Irek
 Opinia

Podpowiedzcie jaki jest powód tego milczenia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia

Zastanawia mnie że tak rzadko piszecie. Jest jakiś powód?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
heee
 Opinia

czy grupa seb prowadzi jakies rekrutacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Co powiecie o wynagrodzeniu w Groupe Seb Polska Sp. z o.o.? Czy w ostatnim czasie jego poziom uległ zmianie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia

Czy są jakieś zmiany w firmie? Ostatnio narzekaliście

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowana
 Opinia

Czy jest jakiś powód, że taka cisza panuje na tym forum?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Poinformowana
 Opinia
@Zainteresowana 22.01.2018 11:45

Większość pracowników zamierza zmienić pracę więc dwa razy zastanów się czy chcesz pracować w firmie, która tragicznie wypadła w ankiecie Great Place to Work. Ta opinia nie dotyczy działu księgowości.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czlowiek
 Opinia
@Poinformowana 09.02.2018 19:43

I z tego co wiem opinia nie dotyczy działu Home&Cook. Ankieta wyszła tak samo dobrze jak w księgowości

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zainteresowany
 Opinia

Hej. Interesowałem się trochę firmą seb i obiło mi się coś o uszy, że jeden z pracowników podał firmę do sądu. Czy to prawda i o co poszło? Czy faktycznie jest tam tak źle ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mały Marek
 Opinia
@zainteresowany 26.08.2014 23:49

prawda czekamy na publikację wyroku :-)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
qwerty
 Opinia
@Mały Marek 03.11.2017 00:52

Wyrok już zapadł. Nie spodziewaj się publikacji bo nie jest to powód do odtrąbienia sukcesu. Sąd przyznał rację pracownikowi . Sprawa uprawomocniła się.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Groupe Seb Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny