Syrion Sp. z o.o.

Ornontowice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 42 ocen.

Syrion Sp. z o.o.
4 42 6 1

Opinie o Syrion Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Syrion Sp. z o.o.

Ewelina

Na chwilę obecną firma Syrion poszukuje do pracy pracowników na kilka wolnych stanowisk. Firma szczegółowo przedstawia wymagania, jakie powinien spełniać potencjalny kandydat na dane stanowisko pracy. Oferty, są dostępne na stronie internetowej w zakładce "praca" http://www.syrion.pl/syrion/praca.html Ktoś z Was rozważa wysłanie swojego CV, na któreś z wolnych stanowisk?

Marek

Syrion to pracodawca, którą spokojnie mogę polecić każdemu, kto szuka pracy i jest gotów do podnoszenia swoich umiejętności. Piszę to na podstawie własnego przykładu, ponieważ za miesiąc będzie trzy lata jak współpracuję z tą firmą. Wszelkie uzgodnienia podczas rozmowy rekrutacyjnej pokrywały się z warunkami dalszej współpracy. Tak jak moi przedmówcy wspomnieli, warunki płacowe bardzo godziwe. Wynagrodzenie wzrasta wraz z naszymi predyspozycjami. Osoby wyrażające się w negatywny sposób o pracodawcy to Ci najambitniejsi, którym predyspozycje nie pozwalały na adekwatne podnoszenie wynagrodzenia. Podejrzewam że twórcą wielu negatywów jest jeden sfrustrowany bądź zwolniony pracownik czy nawet odrzucony podczas rekrutacji kandydat. W najgorszej wersji - konkurencja, która pragnie zdyskredytować firmę w oczach klientów i potencjalnych pracowników. Wszelkie osoby zainteresowane pracą w firmie Syrion zapraszamy do składania swoich CV. Oszczędnością i pracą ludzie się bogacą. Pozdrawiam, Marek

Mała Daga
@Marek 20.07.2018 08:56

Pani Anno proszę się nie kompromitować, Nasz Marek ma wyj.... A Pani sieje ferment w necie, dobrze że tylko na goworku.

Ewelina

@Słodki jak miód, wspomniałeś w swojej wypowiedzi o zagrożeniu odejścia obecnej kierowniczki. Wiesz może, dlaczego obecna kierowniczka może odejść z pracy w firmie Syrion? Czy jest to jej dobrowolna decyzja? @Future the Join!, czy Ty pracowałeś w firmie Syrion i mógłbyś podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat warunków pracy w tym miejscu? Zachęcam do udzielenia odpowiedzi.

Future the Join!
@Ewelina 15.07.2018 13:18

1. Dobrowolnie, zmiana miejsca zamieszkania 600km+ 2. Już się wypowiedzialem.

Dział Ambitnych Superbohaterów

Bardzo polecam pracę w Syrion. Zarobki zawsze na czas. Ścieżka rozwoju na konkretnych i jasno określonych zasadach. Praca bardzo angażująca i dająca dużą satysfakcję. Poznałem tutaj świetnych współpracowników. Tworzących rodzinną, niepowtarzalną atmosferę. Każdy mój przełożony którego spotkałem na "swojej ścieżce" rozwoju w firmie to wykwalifikowana osoba o ogromnej wiedzy i dużej chęci dzielenia się nią. Wykazanie się, chęć nauki, rozwoju i zaangażowanie są w Syrion widoczne, doceniane i odpowiednio nagradzane. Uważam, że te negatywne opinie to sfrustrowani ludzie którzy poza narzekaniem nie wnoszą żadnych propozycji zmian.

Future the Join!
@Słodki jak miód 13.07.2018 01:39

Jeśli pracujesz nadal to brawo za odwagę cywilną :) Cwaniak w necie,....

Czerwony

Po 10 odpowiedziach zadowolonycb pracowników w ciągu tygodnia. Mam pytanie. Na ile na start może liczyć nowy pracownik serwisu z doświadczeniem w branży ?

Słodki jak miód
@czerw 08.07.2018 21:30

Bo taka jest prawda, prawdziwej ciężkiej pracy nikt w tej firmie nie docenia. Szkolenia bardzo słabe, pani z Warszawy z wielkim widzi misię a nic sobą nie reprezentuje utarte schematy z (usunięte przez administratora) żal.pl

Ewelina

@Słodki jak miód, możesz napisać coś więcej na tema imprezy integracyjnej organizowanej przez firmę Syrion? Czy firma często organizuje tego typu spotkania miedzy kadrą pracowniczą? Napisz coś więcej o przebiegu tej imprezy. @Krystyna z gazowni, mogłabyś napisać więcej odnośnie możliwości awansu w firmie Syrion? Pracodawca w tym zakresie opracował jasną przejrzystą drabinkę awansu zatrudnionych pracowników?

Krystyna z gazowni

Pozytywne opinie są kierowane od osób, które podczas podziału na działy odbięły wymarzone stanowiska pracy. Nie ze względu na umiejętności, czy też wiedzę. Lecz, przez długotrwałe i owocne lizanie (usunięte przez administratora)

Słodki jak miód

Firma to mniej niż zero, potwierdza to ostatnia impreza integracyjna. Zamiast imprezy przyjmijcie nowych pracowników bo się obrobic nie idzie.

Join the future
@Słodki jak miód 05.07.2018 00:30

Uwielbiam to jak wypowiada się pracownik, który zamiast wykonywać swoją pracę i pomagać innym (skoro jest tak rzekomo mało pracowników) to większość czasu spędził na zwolnieniu lekarskim oraz urlopie na żądanie, którego limit mu się wyczerpał. Brawo Ty ! :)

Ewelina

@Słodki jak miód, dziękuję za odpowiedź. Czy możesz napisać coś na temat ewentualnych możliwości rozwoju zawodowego pracując w firmie Syrion? Pracodawca organizuje ciekawe i merytoryczne szkolenia, które podnoszą jakość kwalifikacje pracowników? Napisz proszę coś na ten temat. @pracownik, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Syrion. Czy poleciłbyś tą pracę dla osób młodych bez doświadczenia, które dopiero wstępują na ścieżkę zawodową? Czy takie osoby odnajdą się pracując w tej firmie? Zachęcam do dalszej dyskusji.

Technik

Pieniądze przeciętne a nawet niskie. Dla przykładu w innych firmach w branży można zarobić o kilkaset złotych więcej za tą samą pracę. Polecam od razu uderzyć do Leona lub Rybnetu. Kierownictwo....w dziale technicznym wszystko stoi. Brak wiedzi o tym kiedy się awansuje. Zresztą awanse są sztuczne jak same stanowiska...no ale cóż jak 7 kierowników w jednym dziale je tworzyło przez rok czasu... to nie ma sie czym dziwić :)

Wilkie
@Technik 18.03.2018 23:49

Nie chwal konkurencji jeśli jej nie znasz. Pogadaj z pracownikami rybnetu to ci opowiedzą jak jest

krótko

Praca dla osób ambitnych i chcących się rozwijać. Liczne szkolenia które podnoszą nasze umiejętności. Zarobki dobre, wynagrodzenie zawsze na czas. Nowe działy które zostały utworzone dają możliwość pracownikowi rozwijać się w danym kierunku. Praca w miłej i przyjaznej atmosferze.

Ewelina

@Bogini, w swoim komentarzu piszesz o dziale handlowym w firmie Syrion, czy wiesz coś w temacie nowych rekrutacji na stanowiska przedstawicieli w firmie Syrion? Uważasz by ten pracodawca był odpowiedni dla osób studiujących zaocznie? Chętnie dowiemy się więcej nowych informacji, będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny wpis w tym wątku.

Zwięźle
@Ewelina 08.06.2018 06:03

Firma stale się rozrasta, proces rekrutacyjny trwa, studenci mile widziani

Dawid

Jeżeli chodzi o firmę Syrion to jak najbardziej polecam ją każdemu kto chce się rozwijać, zdobywać nowe kwalifikacje oraz co najważniejsze doświadczenie. Pracodawca inwestuje w szkolenia oraz rozwój pracowników. Zarobki zależą głównie od zaangażowania pracownika. Nie jest to firma w której na rozmowie kwalifikacyjnej mówią jedno a w rzeczywistość jest inaczej, wręcz przeciwnie. Na rozmowie kwalifikacyjnej kadra kierownicza przedstawia warunki w sposób jasny i zrozumiały. Jeżeli chodzi o samą atmosferę to uważam iz cała kadra funkcjonuje jak jedna wielka rodzina co potęguje zadowolenie oraz chęci do pracy.

pracownik

Życzę każdemu takiego pracodawcy. Umowa o pracę na pełen etat, wypłata na czas, jasna ścieżka kariery (człowiek nie stoi w miejscu przez 5lat), imprezy integracyjne, szkolenia, wspaniała atmosfera w pracy, benefity, nowoczesne biura, szef, który troszczy się o pracownika! W każdej pracy trzeba się napracować, to zrozumiałe... Pracy jest dużo, ale firma stale się przekształca i zatrudnia nowe osoby. Polecam

Kamil

Usluga bez zarzutu, obsługa na wielki plus. Najlepszy operator w regionie. Polecam!

Atomówka

W firmie można powiedzieć że znalazłam się przypadkowo i pracuje już kilka dobrych lat. Miałam okazję uzyskać kilka razy awans i dzięki temu zyskalam mnóstwo doświadczenia i wiary w siebie. Ludzie, ktorzy w tej firmie pracują chętnie pomagają innym w rozwoju ich umiejętności, oferują wsparcie i powodują, że każdego dnia przychodzisz do pracy z chęcią i uśmiechem. Pytacie jaka jest atmosfera w firmie? Otoz moim zdaniem wyjątkowa i niebywała, ludzie chcą że sobą współpracować, spotykają się po za pracą itp. Kazdy nowo zatrudniony pracownik jest pełen podziwu atmosfery, która panuje w danym dziale i po za nim również. Dodam, że firma inwestuje w pracownika np. Organizując szkolenia co jakiś czas, które podnoszą nasze kwalifikacje. Odnosząc się również do wspomnaniego działu jakim jest BOK to uważam, że jest to dział w którym ludzie najbardziej mogą się rozwinąć i awansować, więc jak najbardziej polecam pracę w ww dziale. Podsumowując: Chcesz się rozwijać? Chcesz nabywać nowe umiejętności i kwalifikacje? Chcesz poznać życzliwych ludzi? Chcesz mieć jasno określone możliwości awansu i rozwoju? Chcesz pracować w wyjątkowej atmosferze? Jeśli tak, to zapraszam Cię współpracy z nami! Join the future ;)

Strażniczka Poprawnej Polszczy

No i jak ktoś pisze słowo "wykwalifikowani" z błędem to nie dziwota, że "Wrustracja" rośnie;)

Zołza;)

Pracuję w tej Firmie dobrych kilka lat. Zaczynając od przysłowiowego przybijania pieczątek, kończąc na stanowisku kierowniczym - co dowodzi temu, że można być tu docenionym za staż i wykonywane obowiązki. I jako osoba z wewnątrz mogę śmiało przekreślić poprzednie zdania jakoby "nawet kierownicy odchodzili bo taka kicha". Otóż większość rotacji podyktowana jest kwestiami prywatnymi (sama taką osobą jestem), co podejrzewam każdy z wtajemniczonych i odwazniejszych tu potwierdzi. Zawsze cenię sobie tutejszą możliwość rozwoju. Wiec jesli ktos z Was również - prócz wynagrodzenia - poszukuje Firmy, która zaopatruje stale w szkolenia, ma transparentne ścieżki kariery pracowniczej oraz dostarcza wyzwań i różnych benefitow: Syrion jest takim miejscem. Dodatkowo należy wspomnieć o świetnej atmosferze w działach, którą budują wspaniali ludzie:) ps. Niestety rynek pracy wypluł nam w ostatnich latach odsetek osób, które chcą mieć od początku jak najwięcej, najmniejszym kosztem. I to wlasnie mentalność pokolenia konsumpcyjnego napędza negatywne opinie. Nie dajmy się zwariować. Zachęcam do trzeźwego odbioru sączącego się jadu osób typu "czy się stoi czy się leży..itd". Pozdrawiam

Ucho

Jak to często w życiu bywa, rzadko wypowiadają się Ci, którzy są zadowoleni. Z reguły (w różnych tematach, serwisach) piszą osoby z jakiejś przyczyny nieusatysfakcjonowane, gdyż chcą się pozbyć swojej frustracji. Ja z firmą Syrion mam do czynienia już jakiś czas. Jestem jednocześnie pracownikiem i użytkownikiem Internetu. W każdym aspekcie jestem bardzo zadowolona. Nie będę się wypowiadać w kwestii korzystania z łącza dalej, gdyż nie taki jest zamysł tej strony. Co do zatrudnienia - w moim odczuciu, warunki finansowe godziwe, a nawet bardzo dobre za wykonywaną pracę na danym stanowisku. Nie znam wynagrodzenia na innych stanowiskach, więc tutaj nie oddaję głosu. Ja czuję się doceniona i spełniona zawodowo. Jestem zdania, że trzeba chcieć pracować i okazywać entuzjazm, a uzyska się odpowiednią gratyfikację. Tak w każdej pracy, nie tylko tutaj. Jest ciekawie, co dzień pojawiają się nowe wyzwania, praca rozwija i z każdym dniem można się nauczyć nowych rzeczy. Z całą pewnością zgodzą się ze mną najbliżsi współpracownicy.

Ewelina

@Bogini, czy możesz napisać coś więcej w tej kwestii? Proszę rozbuduj swój wpis, z miłą chęcią dowiemy się więcej informacji w tym wątku. Najnowsze wieści dotyczące pracy w firmie Syrion będą tu bardzo przydatne dla innych użytkowników forum!

Słodki jak miód
@Ewelina 19.06.2018 19:07

Firma się sypie na każdym kroku, roboty tylko przybywa a niema komu pracować. Serwisy i instalacje leżą, obsługa klienta tak samo, w tej firmie jest tylko dobrze tym którzy nic nie robią i dziubią u kierownika. Najśmieszniejsze jest to ze sami kierownicy się zwalniają bo jest taka kicha. Śmieszne działy sztucznie utworzone, jacyś koordynatorzy, pytam się czego? Brak wiedzy i jakiegokolwiek doświadczenia! Jeśli ktoś zamierza aplikować to odradzam bo obiecują złote góry a jest kiepsko.

Prokurent

Jo je przerażono, co to się robi...

Bogini

Koleżanko Ewelino niestety benefitów nie ma a przynajmniej tak do tego podchodzimy. Dziewczyny są aktywne chciałby poćwiczyć i co? Niby multisport... pracodawca dopłaca do niego 30 zł. Pracownik musi opłacić sobie 50 zł. W innych firmach to standard. Pracownicy się zwalniają. Kierownicy odchodzą. Jeżeli chcesz się rozwijać omijaj tą firmę a już na pewno BOK. Jak masz predyspozycje to może dział handlowy tam przynajmniej zarobki maja dobre jak sobie wypracują. Atmosfera w dziale? Bardzo dobra, ale poza działem jest już gorzej. Nie ma jasno spianych zasad a wszystko jest zależne od działu technicznego w którym koledzy są panami firmy i się z tym obnoszą.

Ewelina

Widzę tu wiele opinii klientów firmy Syrion, a może jakiś pracownik wypowie się w temacie pracy w tej firmie? Chętnie poznamy informacje dotyczące atmosfery pracy u tego pracodawcy, kwestie związane z godzinami pracy oraz benefitami również nas zaciekawią, dlatego zachęcam was do pozostawienia tu nowych wpisów!

Klient Syrion

Nie polecam tej firmy zdecydowanie, przy każym wyłączeniu prądu, dekoder przestaje działać i wyskakuje błąd, restart dekodera nic nie pomaga, cały czas to samo. Kontakt z obsługą telefoniczną- to zależy na kogo się trafi. Za każdym razem trzeba tłumaczyć problem, ktòry jest ten sam.

Administrator

Jak od czasu ostatniej opinii zmieniła się praca w Syrion Sp. z o.o.? Podziel się informacjami z osobami, którzy ich poszukują.

anonymous

Awaria goni awarię. Nie dziwię się jak pracowników tak traktują - NIE POLECAM!

Administrator

Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z Syrion Sp. z o.o.. Jak dziś wygląda zatrudnienie w tym przedsiębiorstwie?

Były pracownik
@Administrator 10.03.2018 08:43

Bo pracownicy się boją XD jest jeszcze gorzej, pozdrawiam :)

Wkurzona

Szukam opinii o pracodawcy a znajduję opinie klientów, oczywiście niezadowolonych. Ludzie czy wy wiecie na jaki serwis wchodzicie???

Stefan

Szkoda, że pracownicy nie piszą. Interesuje mnie praca w firmie.

niezadowolony użytkownik

Syrion to jedna wielka porażka. Może i internet nawet działa, ale telewizja to dno totalne. Co kilka dni jest problem i w przy wlączaniu dekodera wyskakuje błąd sieci. Przy próbach kontaktu i zgłoszenia awarii za pierwszych razem awaria została niby zapisana. Na drugi dzien nikt o niej nie wiedział, a trzeciego okazało sie, że to u nich problem. Firma to jedna wielka amatorka... Pozdrawiam i nie polecam

Zostaw opinię o Syrion Sp. z o.o. - Ornontowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Syrion Sp. z o.o.