ProService Finteco

Kogo szukamy

Korzyści

Proces rekrutacyjny

• Ciechanów

5. Opinie o ProService Finteco Sp. z o.o.

Opinie o ProService Finteco Warszawa

Nie przegap nowości o ProService Finteco Sp. z o.o.!

Julka

03.04.2024 19:50

Niektórym ludziom pasuje odbieranie nadgodzin w postaci wolnego a nie kasy, zależy kto co lubi. Widziałam, że jest ogłoszenie dla Młodszego Specjalisty w Wydziale Jakości Procesów Operacyjnych. Podobno po okresie wdrożenie jest możliwość przejścia na pracę w systemie hybrydowym, do firmy mam spory kawałek i taka jazda codziennie sporo by mnie kosztowała, podpowiedzcie ile trwa taki okres wdrożenia żeby móc zacząć pracować w domu?

27.07.2024 19:18

Nie ma co wieżyc w to co mówią na rozmowach i po zatrudnieniu może się okazać że w praktyce jest inaczej niż mówili.

27.07.2024 19:20

Nie ma co wierzyć w to co obiecują na rozmowie bo po zatrudnieniu może się okazać zupełnie co innego. Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie.
    Marta

01.08.2023 22:16

Czy to prawda, że zamiast nadgodzin proponowane są dodatkowe umowy zlecenia w ramach której wykonują swoje obowiązki w godzinach nadliczbowych?
    JMm

31.08.2023 16:09

W operacjach był duży nacisk żeby odbierać godziny jak najszybciej w ciągu maksymalnie miesiąca. Zwykle jak miało się nadgodziny w sierpniu to menager cisnął żeby odebrać jeszcze w sierpniu. Podobno to było wymuszone przez górę. Nie było nawet szans żeby uzbierać sobie np cały dzień o ile nie było się w zespole który miał dużo nadgodzin.

30.01.2024 09:04

Zgadza się i dotyczy to również osób na UoP. Dzięki takim umowom masz szybciej wypłacaną kasę za nadgodziny i nie musisz czekać do końca roku.

17.09.2022 13:30

Dj Bobo

06.10.2023 15:53

Podpisuję się pod każdym punktem z przedmòwcą. Premie są żenujące ale pewnie dlatego że dyrektorzy muszą najwięcej dostać. Wieczne nadgodziny Ciągła rotacja. Wynagrodzenie tak jak wyżej napisane nawet 2krotnie niższe niż na rynku. (usunięte przez administratora)
    Lutelo

18.01.2024 12:48

Netto. A podstawa jest nienegocjowalna z tego co dobrze pamiętam - minimalna krajowa. Pewnie też zależy od oddziału i rodzaju pracy więc ja się wypowiadam jedynie o dziale operacji.
    Mi

04.02.2023 00:10

Jak w tym roku z premiami? Zostały wypłacone? Czy są przewidywane podwyżki z uwagi na wysoką inflację?

09.10.2023 18:46

Typowe zachowanie sprytnego inaczej zarządu... podwyżki rozbijane na raty żeby zatrzymać pracownika obietnicami jeszcze na kilka kolejnych miesięcy. Pod byle pretekstem będą starali się oczywiście tego nie wypłacić albo wypłacić częściowo.
    gerwazy

08.11.2023 20:05

To o czym piszesz to jakaś skrajna abstrakcja. Pierwszy raz słyszę o podwyżkach "na raty", chyba, że to są żarty? Premia to samo, serio, pracowałem w wielu firmach, raz lepszych, raz gorszych, ale to o czym piszesz to "januszerka" na wysokim poziomie. Najlepsze jest to, że ta firma dostaje jakieś śmieszne odznaczenia jako "super pracodawca", ciekawe ile one kosztują.

09.10.2023 11:06

Czy ProService Finteco Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?

13.10.2023 13:23

Nie prawda, w zależności od wynagrodzenia jest różny udział pracownika w opłacie za Multisport. To jest współfinansowanie, nie tylko podatek.
    Wielki mistrz

18.10.2023 09:02

Jest Luxmed. Odnośnie ubezpieczenia na życie sam nie korzystam z takich rzeczy ale chyba było. Kuponów lunchowych nie było

23.08.2023 11:48

Wymagają ogromnej ilości wiedzy do przyswojenia w bardzo krótkim czasie.
    Kornela

18.07.2023 02:16

Nie tak dawno ogłosili, że szukają Konsultantki ds. Obsługi Klienta na infolinię przychodzącą. Zastanawiam się tylko, skąd ten wymóg żeby umieć pracować w stresie, trochę się obawiam. Aż taka stresująca ta praca? Czemu?
    Jonny

18.07.2023 09:00

Jak to infolinia. Nie radzę Ci się w to pchać bo non stop do telefonu będziesz uwiązana.

30.06.2023 11:30

Czy firma ProService Finteco Sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    XDDD

17.07.2023 18:38

Szkolenia? Zależy do jakiego działu ale jedyne co to dostaniesz szereg instrukcji co masz robić i tyle ze szkoleń, które trwają po 2tyg
    Jefferson

25.05.2023 18:23

Serdecznie wszystkim odradzam. Dobrze, żeby TFI zainteresowały sie poważnie komu powierzają kluczowe obszary i jak są traktowani pracownicy outsourcera. Przede wszystkim nikt nie dotrzymuje tam słowa co powoduje ze pracownicy niechętni są jakimkolwiek nowym projektom i albo szukają nowej pracy, albo prokrastynują i robią na prawdę niewiele. Brak wizji rozwoju, oszczędzanie na pracownikach, bardzo niska - a w zasadzie brak kultury korporacyjnej. Sprawozdania finansowe są ogólnodostępne - ich lektura niech najlepiej posłuży za komentarz i perspektywy tej „firmy”.
    Jefferson

17.07.2023 18:04

nagminne jest nierozliczanie projektów. klient płaci, pracownik nie dostaje nic - mimo najczęściej ustnych zapewnień, które są potrzebne, żeby zapieprzać po godzinach, w weekendy i święta. współczuję koleżankom i kolegom co tam zostali. na prawdę jest życie poza PSF i jest to wspaniałe życie.

14.06.2023 21:17

15.06.2023 21:12

Dokladnie na tej zasadzie to działa, że jeśli ktoś zeobi jakieś nadgodziny to odbiera je w ciągu roku. Wyplacane są jedynie te, które do końca grudnia nie zostały odebrane ponieważ są rozliczane w cyklach rocznych.
    N

28.03.2023 13:48

Czy w firmie jest praca zdalna? Jak to będzie wyglądało od kwietnia po wejściu nowych przepisów?
    W

14.11.2022 19:28

Jak jest z elastycznością godzin pracy? Można dopasować godzinę rozpoczęcia pracy do swoich potrzeb lub wyjść w środku dnia na godzinę?
    Frog

15.11.2022 08:25

Można złożyć wniosek o tzw. wyjście prywatne za zgodą przełożonego a potem to wyjście odpracować. Szef układa grafik. W moim wydziale idzie się dogadać co do godzin pracy, ale nie może to oczywiście zaburzać bieżącej obsługi procesów.
    Frog

04.02.2023 15:51

Trzeba uzgadniać w zespole/wydziale/departamencie. Przynajmniej u nas tak zawsze było.

18.09.2022 10:17

Czy w ProService Finteco Sp. z o.o. poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?
    H

21.10.2022 19:55

A do tego przełożeni wmawiający, że premie za 2020 już dawno wypłacone, a przelew w grudniu to niespodziewanie szybko przyznane pieniądze za 2021. Warto też wspomnieć, że kiedyś były premie kwartalne. Oczywiście firma w ramach oszczędności z nich zrezygnowała
    F

01.11.2022 12:14

Została wypłacona z dużym opóźnieniem a menagerom zdarzało się wmawiać że to już za ledwo co zakończony kolejny rok. Podejrzewam, że chcieli tak uciszyć narzekanie pracowników i dopytywania, kiedy będą pieniądze. Konkretnych kwot nie mogę podać. Kwartalne po prostu zniknęły i zostały jedynie roczne, z tego co wiem w kwocie mniej więcej takiej jak wcześniej. Nigdzie nie ma określonych widełek premii ponieważ to uznaniowa. Oczywiście nowi pracownicy przez ponad pół roku mogą zapomnieć o jakichkolwiek premiach mimo iż podlegają ocenie (a bardziej skrzętnemu notowaniu każdego błędu bo oceną pracy ciężko to nazwać)

21.10.2022 15:23

Premie wypłacane z tak kolosalnym opóźnieniem, żeby przypadkiem się na nie nie załapać ???? Bardzo nie fair traktowanie pracowników, którzy dbali o firmę i dosłownie zapierniczali na jej wyniki i opinie. Serdecznie nie polecam, chyba ze na pierwsza prace zaraz po maturze, by zdobyć niezbędne doświadczenie i pofrunąć z nim gdzieś dalej.
    Bartosz

28.09.2022 22:36

Pracowałem tam 2 lata. Spoko firma jak na pierwszą pracę. Można wprawy nabrać jako elektryk. Firma bardzo związana z praca w delegacji na stanowisku technik instalator. Kasa na czas nigdy się nie spóźnił z wyplata. Za delegacje extra kasa można wyrobić druga wypałate. Praca na terenie całego kraju można dużo zobaczyć i pozwiedzać po robocie. Soboty i Niedziele extra płatne. Szkolenia z urządzeń firmy ale to czasami. Hotele nie jakieś pracownicze tylko naprawdę spoko. Śniadania wliczone w cenę. Mała firma to plotki się rozchodzą szybko. Wolne dają bez niewiadomo jakich problemów. Tak że na pierwszą robotę to super.
    Aaaaaaaa

29.08.2022 15:52

Rekrutacja na stanowisko analityka biznesowego. Zobowiązanie się do poinformowania o wynikach rekrutacji, niezależnie od rezultatu a potem zero kontaktu to brak szacunku do aplikanta. Ja również utraciłem szacunek do Waszej firmy. Nie pozdrawiam.
    Graboszczak

25.01.2019 15:38

Zwolnienie ponad 40 osób w ciągu 1 godz. w PSF.. Niestety wyniki finansowe marne i jest coraz gorzej.. GPW i TFI w Polsce to teraz "równia pochyła", raczej może być tylko gorzej.. Brak strategii i jakiejkolwiek koncepcji.. Bez ładu i składu..chaos.. To wegetacja a nie praca w normalnej firmie..
    Ol

23.08.2022 22:19

Ciekawa jestem czy podejście się zmieniło co do zatrudniania 50+
    B

25.08.2022 09:55

Raczej nie, ale dużo pewnie zależy od zespołu. HR selekconujac cv nie patrzy aż tak na wiek, ale już menagerowie tak. Byłam świadkiem wybierania kandydatów na rozmowę przez menagerka i ludzie potrafili odpadać właśnie za wiek, wcześniejsze prace lub zbyt dobre doświadczenie/studia (z góry zakładali że nikt z dobrym CV nie będzie chciał pracować za stawkę która oferują). Chociaż już szybciej zaryzykują z kimś z dobrym CV niż 50+. Studenta Koźmina mimo początkowych wątpliwości wzięli na rozmowę i nawet zatrudnili. Oby szybko przejrzał na oczy, bo w tej firmie będzie tylko stał w miejscu
    Paweł

06.07.2022 18:35

Jakie macie opinie o pracy w dziale rozliczeń?
    T

19.08.2022 20:04

Zatrudniają jak leci, a później wymagają cudów na kiju i wiedzy, której nawet przełożeni nie mają

24.08.2022 13:16

Dokładnie to. Pracowałem w WRD PPK - JA musiałem tłumaczyć przełożonym że robimy tam rzeczy niezgodne z ustawą, w odpowiedzi usłyszałem tylko (grzeczne bo grzeczne ale jednak - NIE INTERESUJ SIE) - jak po jakimś czasie jak to wyszło to była afera, i tu pytanie za 1000 pkt, ZGADNIJCIE CZYJA TO BYLA WINA XD Dodatkowo Pani kierownik pare dni później pytająca mi się prosto w twarz z ironicznym uśmiechem czy pamiętam czy na mojej ofercie pracy była podana stawka... Już wtedy uznali że pora wywalić takiego cwaniaka do to ma czelność podważać "kompetencje" przełożonych. Dodam od siebie jeszcze pierwszy moment w którym zapaliła mi się czerwona lampka że to typowy Januszex nastawiony na wyzysk pracownika, a stało się to dokładnie w 20 min 1 dnia w pracy, w momencie trwania tzw Welcome Day'a. Chłop puszczał film o tym ile pali się choinka w domu (sic!) Ale tego że np wg prawa ubezpieczenie obejmuje także drogę do i z pracy to już nikt nam nie powiedzial bo jeszcze nie daj Boże prole pieniądze będą chcieli (to jeszcze tak a propos kondycji finansowej firmy wbrew klepania się po plecach kierowników jak to jest wspaniale). Merytorycznie - firma FATALNIE!!! zarządzana, bez pomysłu na siebie i pracowników, wszystko na już i na teraz, 'innowacyjne" pomysły wdrażane co tydzień - miesiąc które absolutnie niczego nie zmieniaja po za dodatkową praca. Dodatkowo przemiał pracowników i, co gorsza, menagerow gdzie każdy jeden popełnia ten sam błąd - wywraca wszystko do góry nogami aby tylko pokazać że coś robi i że nie dostał awansu tylko dlatego że wiedział z kim wyjść na kielicha (spojler! Dokładnie tak jest ;) ) ergo - de iure zmienia się wszystko - de facto - dosłownie NIC!!! a to tylko zbiór doświadczeń z mojej 9 m-cznej przygody tam, gdzie starsi stażem (ale nie ranga) pracownicy mówią że i tak w porównaniu z tym co było to teraz i tak jest Ameryka. Duże Wow. Niestety takie są realia, a każda osoba która tam przyjdzie niech najpierw zwróci uwagę jak zastraszeni i przerażeni są obecni pracownicy - NIKT tam nie ma odwagi chociażby pisnąć że coś jest nie tak bo wiedzą że w moment poleca z hukiem i fajerwerkami. Naprawdę szkoda życia i nerwow. Ale jedno przyznam - ludzie na tych samych (najniższych) stanowiskach są naprawdę w porządku, do tej pory mamy kontakt :) tylko jak ktoś dostanie awans to mu się odkręca korba.

05.08.2022 07:00

Typowe korpo ze wszystkimi jego wadami - kółko wzajemnej adoracji kierowników, niekompetencja przełożonych, jak masz czelność samodzielnie myśleć a już nie daj boże coś skrytykować - lecisz... Z tej "firmy" śmieją się nawet Panie z recepcji - podpinam się pod każdą osobę która tutaj napisała - jak nie ma się noża na gardle - uciekać! Praca na max rok - więcej płacą praktycznie wszędzie + nie wyniesie się z tej pracy nic, żadnej umiejętności którą można dopisać do CV czy realnie może się przydać w życiu. Komentarze tutaj to nie wylew frustratów tylko naprawdę tam jest folwark - oceny 2.3 znikąd się nie wzięły. Raz jeszcze - uciekać!

05.08.2022 08:28

ad hoc: Nigdy nie traktowałem tej pracy poważnie i chyba to jest jedyne remedium na wytrzymanie w tak niegodziwym miejscu. To. albo autolobotomia ;)
    Aaa

17.07.2022 12:24

Jak praca w dziale reklamacji ? Jaka pensja na start ? Czy możliwa praca zdalna przynajmniej 3 dni w tygodniu? Jakie godziny pracy ?
    Stały pracownik

22.07.2022 22:26

Jeżeli managerem jest dalej Pani D. To dział polecam:) mega ogarnięta osoba znająca odpowiedź na każde pytanie oraz bardzo chętna do pomocy. Ile dostajesz na start już się ktoś wypowiedział.
    J.

24.07.2022 13:44

Jeżeli nie znasz branży to trudno się wdrożyć. Kompletny brak szkoleń wstępnych dot. zakresu obowiązków. Trudno wykonywać swoją pracę bezbłędnie jeżeli uczysz się na żywym organizmie. Koledzy z działu pomocni ale oni też nie za bardzo mają czas. Tak wiec wiele chaosu Cię czeka. Wynagrodzenie jest bardzo marne, niestety. Tylko to wszystko zależy czego oczekujesz od pracy. Atmosfera, z małymi wyjątkami, jest naprawdę fajna, a to już połowa sukcesu :-) Powodzenia!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ProService Finteco?

Kontakt - ProService Finteco Sp. z o.o.

Konstruktorska 12A 02-673 Warszawa

Branża główna: Finansowanie i dotacje
    Run

29.06.2022 23:10

Plusy: -bezproblemowa relacja z HR -bardzo fajny, zgrany zespół bez żadnych kwasów, rywalizacji czy wewnętrznej presji -ogarnięty menadżer starający się działać na korzyść członków zespołu -niski próg wejścia - wystarczy być uważnym i podstawowo ogarniać excela, reszta do nauczenia -porządne benefity - PPE, ubezp. na życie, Multisport, prywatna opieka medyczna, karty Edenred, platformy językowe Minusy: -wynagrodzenie - skandaliczne na każdym poziomie doświadczenia jak na warszawskie korpo -podejście "góry" do nadgodzin -spychologia, powtarzające się pytania, kiepski przepływ informacji między działami -szkoleń wstępnych brak, poszerzających kwalifikacje prawie też -brak ścieżki kariery, ocen rocznych, usystematyzowania awansów - po prostu nagle wchodzisz wyzej albo się tego dopraszasz -braki kadrowe (przy takim poziomie wynagrodzeń zero zaskoczenia) -jeśli komuś zależy na pracy zdalnej 100% to nie da rady, kierownictwo chce hybrydy 50%, mimo że zdalna nie wpływa na poprawność procesów. Dlaczego? "Bo tak" Podsumowując, firma jest okej na sam początek przygody z korpo i finansami. Ale lepiej płacą w zasadzie wszyscy, więc lepiej dłużej poszukać i zacząć od przyzwoitej stawki na start
    Stały pracownik

30.06.2022 07:44

Podsumowując: jeżeli nie macie noża ma gardle i nie potrzebujecie pracy na cito nie pchajcie się tam:)
    nn

03.07.2022 19:31

Z menadżerami dużo zależy jak się trafi. Niestety nikt ich nie szkoli, nie zwraca uwagi czy mają odpowiednie kompetencje do zarządzania ludźmi i chociaż podstawową wiedze na temat praw pracowników oraz granic, których nie należy przekraczać. W moim przypadku menadżer stał się doskonałym motywatorem do zmiany pracy- zniszczył chęć do pracy, pogorszył atmosferę, pozwalał sobie na uwagi, które nie powinny paść w miejscu pracy. Jeśli ktoś już jako nowy pracownik widzi jakiekolwiek red flags to polecam uciekać jak najszybciej. Z czasem będzie tylko gorzej
    były pracownik

06.05.2022 08:34

Pracowałam w dziale zajmującym się administracją i nie polecam, atmosfera napięta, menadżer bardzo stronniczy, ale raczej kiepsko przeszkolony z zarządzania kadrą. Braki kadrowe, płaca bardzo słaba, targety nie do wyrobienia przy tak małej liczbie pracowników, ale oczywiście bez nadgodzin!, bo nie ma na nie pieniędzy. Menadżer szczyci się "autorskim" programem, który praktycznie nie działa od kilku lat, ambicje bardzo wysokie, szkoda tylko, że średnio możliwe do realizacji. Siedzenie przy biurku przez bite 8 godzin, z dość niemile widzianą przerwą na bardzo szybkie jedzenie to norma. Menadżer wychodzi o której potrzebuje, najczęściej zostawiając najmłodszego stażem pracownika, żeby dokończył wszystko. Odbywają się rozmowy cykliczne, ale tylko z wybranymi osobami (czyt. mniej lubianymi). Typowa korporacja z najgorszymi wadami. Z plusów benefity jak PPE, PPK, MultiSport, miłe pracownice HR. Ale ogólna atmosfera wśród pracowników raczej na zasadzie świńskich zagrywek i podstawiania kłód pod nogi. Szkolenia polegają na chodzeniu od jednej osoby do drugiej i wyciąganiu informacji, ponieważ nawet sam menadżer nie wie, jak, co i z czym.

02.01.2021 09:11

Rozbawiony

15.01.2021 20:25

@Nn dowiadywanie to już szkoła przetrwania , nie dowiesz się na czas to długo nie przetrwasz ;-)
    Mm

08.04.2022 22:30

Tak

27.08.2020 10:29

Czy pracodawca ProService Finteco Sp. z o.o. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

24.11.2021 19:30

To nie są szkolenia podnoszące kwalifikacje...
    Mm

08.04.2022 22:29

Ostatnio organizowane było szkolenie z Excela

24.03.2021 12:54

Witam, Przeglądając oferty pracy natknąłem się na Waszą. Chciał bym dopytać jak wygląda program emerytalny? Każdy pracownik otrzymuje komputer do użytku domowego? Jak wyglądają ogólnie benefity pozaplacowe?

31.03.2022 12:32

Komputer do użytu domowego? Ty sobie żartujesz? Jak długopis na biurko dostaniesz i kartek na druk Ci nie policzą to będzie super :D

01.04.2022 07:46

To zależy, w którym obszarze. Tam gdzie są laptopy to możesz korzystać. Z benefitów to karty edenred, ppe, angielski, benefit
    Agent07

23.03.2022 19:06

W końcu się trochę zmienia na lepsze. Dodatkowe szkolenia z excela, podwójne doładowanie edenreda i większa kasa za wydatki sportowe, teraz czekamy na premie :)

01.02.2022 11:02

Jak wygląda sprawa grafiku w ProService Finteco Sp. z o.o.. Czy pracodawca idzie na rękę?

03.03.2022 23:05

Zależy od wydziału/zespołu. Kwestia ustalenia z bezpośrednim przełożonym i zespołem.
    Key Account Manager

06.02.2022 16:33

Zdecydowanie nie polecam. Bardzo niskie wynagrodzenia, brak programu szkoleniowego na każde stanowisko (radź sobie sam), brak wewnętrznych procedur, nadgodziny wypłacane z początkiem następnego roku (!), brak negocjacji przy przedłużaniu umowy, pracodawca nie docenia Twojego wysiłku, nawet jak robisz coś dla dobra pracodawcy poza swoimi powinnościami to dostajesz nic. Braki kadrowe, które zmuszają Pracownika do świecenia oczami przed klientami. Managerowie nie mają przeszkolenia z zarządzania zasobami ludzkimi. Duża rotacja pracowników, przez co jest okropny bałagan. Omijać szerokim łukiem
    Zamiatacz

03.12.2021 23:42

Dzień dobry czy firma prowadzi rekrutacje na stanowisko zamiatacza ?
    Bocian

04.12.2021 07:57

Prosze Pana nie ma tutaj takiego stanowiska. Zamiatać to najwyżej mogą premie pod dywan ot co. Proszę zapoznać sie z ofertami na stronie.
    Big Knaga Sado

03.12.2021 23:31

Przyjmiecie ? Bo w sumie tęsknie, nawet będę siedział na nadgodzinach

18.11.2021 17:31

Cześć. Polecacie aplikować na specjalistę ds. Reklamacji? Jaka atmosfera w zespole i hajs?

22.11.2021 18:13

Kasa koło 3300 brutto, ale po studiach i z doświadczeniem :)

27.11.2021 19:28

Lol 3300 brutto? To żart prawda?

23.10.2021 12:07

Czy w ProService Finteco Sp. z o.o. zatrudniani są obcokrajowcy?

27.10.2021 20:06

Obcokrajowiec to Obcokrajowiec... Ile, nie wiem. PSF to nie plac budowy, nikt tu (usunięte przez administratora) nie robi i nie dyskryminuje pracowników ze względu na Kraj z którego pochodzą ;-)
    sam

04.11.2021 13:46

Dużo. nie wiem jaką maja stawke bo się nie chwalą.
    weteranprawie

03.06.2021 09:56

Niestety, od firmy, która miała swoje problemy (rozliczenie nadgodzin, słaba pensja, niekompetentne kierownictwo), stała się to korporacja z wszelkimi wadami i żadną z zalet. Kilka lat temu nawet jeżeli pensja była słaba, to przynajmniej atmosfera pracy była w porządku. Obecnie to targety, targety, targety. Pensja w miejscu, kadry o inflacji nie słyszały. Ciągłe naciski "ma być zrobione" bo automatyzacja, bo nowy klient. O premiach czy zwykłym "dziękuję" za gigantyczne nadgodziny - zapomnijcie. PS ewidentnie przygotowuje się do pełnej automatyzacji większości procesów, ale w drodze do tego obecni - szczególnie doświadczeni i najbardziej rzetelni - są "dojeni". Jedyne słowo, jakie mi przychodzi do głowy, bo innego określenia nie da się znaleźć. Standardem stało się już ściąganie nowych pracowników (z polecenia oczywiście - znajomi znajomych) na dużo lepszych warunkach. Stanowisko wyżej niż bardziej doświadczony i obyty w firmie wół roboczy - mam wrażenie że tak nas góra postrzega. Są od lat i pewnie zostaną więc po co przeprowadzać ich ze stajni na łąkę
    Bezjaj

10.06.2021 09:20

Pracowałem w wielu miejscach, również w ProService i była to najgorsza z firm. Inne miejsca zatrudnienia to firmy często większe, typowe koroporacje. Nigdzie nie spotkałem się z taką ilością WYMAGANYCH!!! nadgodzin jak w PSAT. W innych firmach zdarzały się sytuacje, że po prostu cały zespół, z usmiechem na ustach odmawiał pracy po nadgodzinach ( jedna osoba ma siłownię, inna dzieci, trzecia ma w planach z kimś sie spotkać ), sugerował "górze" bez owijania HRowych gadek, że to ich problem i mają za mało pracowników i złe procesy, złe targety. Kombinowanie z rozliczaniem nadgodzin od kadry zarządzającej kończyło się tym, że cały zespół mówił wprost : nie jesteśmy zainteresowani nadgodzinami w takiej formie i nie będziemy z nich korzystali ;). To był właśnie ZESPÓŁ, z którym "góra" nauczyła się dość szybko wszystko przedyskutować, naradzić się w sprawie terminów projektowych itd. Co do Twojej sytuacji to polecam po prostu zmianę pracodawcy, jak i tym innym "dojonym weteranom/kom", najlepiej wszyscy w krótkim terminie. Spróbujcie jeszcze podejść do tego inaczej : trochę więcej bezpośredności, pewności siebie i bezczelności w rozmowach zespół "góra".
    Ros

14.10.2021 21:03

Nie płacą za nadgodziny tylko każą je odbierać i najlepiej na własny wniosek i oczywiście nie wtedy kiedy akurat Ci się przyda (np za miesiąc)tylko już natychmiast.
    Niewinne

28.08.2021 20:20

Jak się pracuje w itmagination ? Jak projekty?
    były pracownik

12.05.2021 14:25

Niestety firma nie szkoli kadry managerskiej w zakresie zarządzania ludźmi, bo nie posiada kompetencji, często z językiem angielskim u kadry managerskiej jest słabo...wiem to bo kiedyś mój manager poprosił o napisanie maila po angielsku, widocznie miał problem z gramatyką... więc to praca dla studentów, którzy chcą zdobyć pierwsze doświadczenie, nie dla ludzi z ambicjami.
    MagdalenaJ

05.05.2021 15:53

Nie lubię krytykować, ale niestety potencjalni Kandydaci powinni wiedzieć do jakiej firmy aplikują. Proces rekrutacyjny i panie z HR sympatyczne, choć już na tym etapie da się odczuć, że szukają przysłowiowych "parobków" najlepiej za 2800 brutto. Na feedback po rozmowie nie ma co liczyć, pomimo że firma szczyci się nagrodą za przyjazne miejsce pracy (ciekawe kto im to dał?), brak szacunku, profesjonalizmu, pomysłu na rozwój pracowników to standard, przykro, ale to rzeczywiście. Nikomu nie polecam.

29.04.2021 10:45

Jak wygląda podstawa wynagrodzenia w ProService Finteco Sp. z o.o.?
    Sulejman

29.04.2021 13:50

1500 do renki, bierze pan ? Bo mam już 10 ukrow na pana miejsce
    Belmondo

27.04.2021 17:19

Udało mi się dostać, wreszcie porządna firma nie to co w mabbyn i rafalalą, lece bo dostałem mesydż.
    ona

14.01.2021 12:15

Brak odpowiedzi po rozmowie rekrutacyjnej, a obiecali. Szkoda czasu czekać na odpowiedź, skoro i tak nie nadchodzi. Nie ma co wierzyć takiemu pracodawcy, skoro już na etapie rekrutacji nie dotrzymuje słowa. Usuwanie komentarzy negatywnych o tej firmie to chyba standard na tej stronie.
    ex pracownik

29.03.2021 09:27

Naprawdę, aż tak Cię to zabolało, że nie napisali maila: "nie bo nie" ? Wygląda na to, że jesteś osobą dokuczliwą. Miej trochę godności osobistej - nie chcą Cię z jakiegoś tam powodu, no trudno. Może się mylą, może tracą dobrego pracownika, ale... to ich firma. Patrząc na ilość Twoich emocjonalnych (nie merytorycznych) komentarzy wygląda na to, że lubisz postawić na swoim. Tacy ludzie są na ogół upierdliwi w codziennej współpracy...
    K

15.04.2021 21:10

Takie konfliktowe osoby też nie są łatwe we współpracy. Zalecam trochę samorefleksji
    K

15.04.2021 21:07

Rozmowa odwołana na kilka godzin przed terminem - rekrutacja zakończona poprzedniego dnia. Można było dać znać poprzedniego dnia to potencjalny pracownik nie traciłby czasu na przygotowanie się do rozmowy. Od razu nasuwa się myśl czy jeżeli tak traktujecie kandydatów to czy pracowników nie traktujecie czasem podobnie. Może i dobrze się stało :)

Zostaw merytoryczną opinię o ProService Finteco Sp. z o.o.