ProService Finteco Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 60 ocen.

ProService Finteco Sp. z o.o.
3 60

Opinie o ProService Finteco Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ProService Finteco Sp. z o.o.

Katarzyna

@M udało Ci się uzyskać informacje na temat stanowiska Konsultant- Analityk Systemu? Daj znać, wielu użytkowników też z chęcią się dowie. Może posiadacie informacje na temat bieżących rekrutacji w tej firmie? Każda wypowiedź zawierająca merytoryczną treść będzie przydatna.

   
Emp

W 2017 r. firma przejęła kilka spółek. Jedną z nich była moja macierzysta firma. Niestety po tym przejęciu wiele osób zaczęło odchodzić z powodu dużej dezorganizacji zespołu, chaosu w kierowaniu projektami, braku jasno określonych zadań oraz niedostrzegania wielu problemów przez kierownictwo. Współpracownicy jako ludzie bardzo pozytywni, jednak brak umiejętności zarządzania zespołem sprawia, że atmosfera nie jest sprzyjająca.

   
Z.
@Emp 07.03.2018 21:51

Nie wiem o jakiej przejętej firmie piszesz? Ja byłem jedną z osób, które odeszły z przejętej spółki, ale tylko ze względu na przeprowadzkę. Jeśli przejętych osób było 65, a odeszły 3 osoby to Twoja opinia jest przesadzona. Z tego co wiem, w drugiej przejętej firmie też odeszły pojedyncze osoby na 30 pracowników i wcale nie z powodu przejęcia.

   
M

Może ktoś się wypowiedzieć o stanowisku Konsultant – Analityk Systemu (rynek kapitałowy)?

   
NIe pracuję od ponad pół roku

Jeżeli chcecie mieć kołchoz w XXI wieku- zapraszam do WKRP lub WRD. Ogromna rotacja wśród pracowników, brak wiedzy i doświadczenia, postawa "radź sobie sam" albo "masz instrukcję i radź sobie". Była już mowa o wyrwanym z rzeczywistości kierownictwie. Przecież jest wszystko OK. Brak podstawowych narzedzi do pracy- dostępów do banków. Jeżeli już dostaniesz dostępy możesz zapomnieć o osmiu godzinach pracy. Zdarza się, że chcesz wyjść o 16:00, ale nie możesz bo musisz "klepnąć" przelewy ponieważ połowa pracowników nie ma dostępów. I takim oto sposobem siedzisz do 20, 21:00. Bo nigdy nie wiadomo kiedy zakończy się zmiana. Nadgodziny, stres i mydlenie oczu owocami i jakimiś pseudo konkursami. Nie polecam.

   
Bard89
@NIe pracuję od ponad pół roku 27.02.2018 09:57

100% racji. Zwłaszcza, jeżeli chodzi o WKRP. Nie wiem, jak jest teraz, ale w poprzednim roku było tragicznie. Dużo nadgodzin, nieudolne kierownictwo, nowi pracownicy po 3 tygodniach pracy uczą kolejnych nowych pracowników. Przestarzały system, olewcze podejście kierownictwa w razie problemów. Im dłużej pracujesz, tym masz bardziej "przerąbane". Ogromna rotacja. Nie polecam

   
Zainteresowany

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto aplikować?

   
Mili
@Zainteresowany 15.03.2018 18:48

Do jakiego działu?

   
Martusia142

"Referent w Wydziale Rejestracji Danych" Drodzy koledzy i koleżanki możecie coś powiedzieć na temat tego stanowiska?

   
Taki sobie
@Martusia142 03.03.2018 11:33

Najniższe stanowisko. Ogólnie sprowadza się do wprowadzania zleceń i ewentualnie wysyłki jakichś raportów (o ile Twój przełożony Ci to zleci) 8h pracy....ciężkie do zrealizowania ponieważ albo kogoś nie ma, albo jest tyle pracy ze siłą rzeczy nie zrobisz jej w 8h. Ogólnie na start spoko, pensja nie jest mega wysoka. Trochę dodatków (już wcześniej wymienionych)

   
luki

Ostrzegam przed pracą w dziale rozliczeń. Panuje tam ogromna rotacja oraz fatalna organizacja pracy. Ludzie ciągle odchodzą ponieważ nie wytrzymują presji czasu, obciążenia obowiązkami i stresu. Komfort pracy nie istnieje , liczy się tylko wciśnięcie z ludzi jak najwięcej kosztem ich życia prywatnego i zdrowia. Pieniądze marketowe , ciągła nerwowka , obwinianie o wszystko pomimo że wykonuje się ilość pracy za kilka osób. Szkoda życia , nie dajcie się wykorzystywać tej firmie.

   
1234
@luki 23.02.2018 16:33

a jak wygląda sytuacja w działach na Postępu?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
4444
@robo 23.02.2018 17:30

tutaj nawet dyrektorzy muszą robić dobrą minę do złej gry

   
Ostatni Wojujący sprawiedliwy

Jestem szeregowym pracownikiem, więc postaram się wypowiedzieć w miarę obiektywnie, a więc: PLUSY: - Spoko atmosfera (przynajmniej w moim dziale); - Stałe godziny pracy (j/w); - Wyrozumiała przełożona nierobiąca problemów (j/w); - Premie + małe dofinansowanie do świąt (ogólnie w firmie); - Wykokszony pakiet Luxmed (naprawdę świetny + przystępna cena); - Nowe biuro i w miarę ok lokalizacja. MINUSY: - Wysokość wynagrodzenia + premii (obcinana za L4); - Likwidacja owocowego czwartku... - Brak regularnych podwyżek i dbałości o "starych" pracowników. Czy poleciłbym firmę nowym osobom? I tak i nie, raczej firma należy do tych z gatunku "kochaj albo rzuć". Praca tu to zawsze ciekawe doświadczenie, mozliwość nawiązania kontaktów itp., niestety do dłuższego pozostania zniechęca wysokość wynagrodzenia w tym premii oraz brak dbałości o pracowników. Prawdopodobnie jeszcze coś by się znalazło, żeby uzupełnić moją wypowiedź.

   
Ostatni Wojujacy sprawiedliwy
@anonymous 26.02.2018 15:29

3000 na rękę? Niestety kwota nieosiągalna chyba dla szeregowego pracownika:) plusem jest to, że w święta nie ma dyżurów (nie wiem jak tam z IT).

   
Taco

U mnie atmosfera byla w porządku aczkolwiek tak jak napisano przychodzisz na 8 a możesz wyjść o 20- co zabawne podczas rozmowy wspomniano o nadgodzinach ze występują ale nie było mowy ze to standard. Zreszta jedni nadgodziny maja przy biurku, inni zas w kuchni - rozwój. Śmiech na sali. Wynagrodzenie niskie, dużo osób odeszło do G. bo tam płaca zdecydowanie więcej.

   
gość
@Taco 16.02.2018 08:34

W jakim dziale pracowałeś/aś ?

   
Zbigniew

Nie mam dobrej opiniI o ProService. Pracowałem tam przy projektach informatycznych i pod tym kątem ją oceniam. Niestety pracują tam kierowniczki (do wielu lat), które są bardzo roztrzepane pod kątem realizacji projektów. Trudno jest im zebrać wymagania, zrozumieć całość a jak się wskaże, że coś źle zrozumiały - po prostu się obrażają i atmosfera staje żałosna. Kłamią, ze mówiły inaczej, a kiedy wskaże się im w podsumowaniach ze spotkań, że dana informacja nie była podana, dalej kłamią, że była. Jest to ewidentny brak szacunku dla pracy innych osób. Dlatego atmosfera przy realizacji projektów IT jest obrzydliwa. Po paniach kierowniczkach spodziewałbym się, jak to po kobietach: empatii, zrozumienia i chęci współpracy, cierpliwości a tu wręcz odwrotnie, miejscami po prostu zwykły brak szacunku do drugiej osoby i fochy. Po prostu atmosfera bardzo niemiła, potworne marnotrastwo czasu na spotkaniach, częste zmiany decyzji w sprawach mało istotnych, nie przygotowanie do spotkań. Chętnie zmieniłem pracę. Zarobki przeciętne jak dla IT. Mi zaoferowano średnie wynagrodzenie jak na IT i odpowiedzialność w projektach IT. - ok, nie można oczekiwać od razu Bóg wie czego.

   
Zbigniew
@Nick 16.02.2018 20:42

Panie / Pani Nick O tym „..... dziecku, żaleniu się....” to chyba P. Nick pisał myśląc o sobie. Po drugie w tym co zostało napisane nie ma żadnej nieuprzejmości do jakieś konkretnej osoby w odróżnieniu od komentarza P. Nick-a. Wypadałoby utrzymać odpowiedni ton wypowiedzi, a nie zdecydowanie go zaniżać. Po kolejne, najpierw wypada dążyć do ustaleniu faktów a potem przechodzić do osądu. A tu komentujący postąpił zupełnie odwrotnie. Następne gdyby była taka potrzeba to myślę, że bez problemu można by udowodnić, że Zarząd firmy ProService wiedział odpowiednio wcześnie o sprawie lub miał nie jedną okazję by się o sprawie dowiedzieć. Dlatego nie było tak jak P. Nick myśli i sugeruje w komentarzu. P. Nick zrobił Pan/i dwa błędy ortograficzne. Proszę uważać z pisownią. Na początku komentarza (powinno być dużą literą ale powiedzmy, że tu był pośpiech) a w tym kontekście błędem jest pisanie w j. polskim wyrazu prezes dużą literą. Powinno być z małej. Użycie pisowni „Prezes” wymaga odpowiedniego kontekstu, który w komentarzu nie padł.

   
Kord

stara kadra menedzerska pracujaca powyżej nastu lat, brak tzw. swiezej krwi, stare utarte metody zarzadzania, kto sie z nimi niezgadza, ma spore doświadczenie i szersze horyzonty jest zwalniany- swego czasu rozstano sie z swietnym menedzerem w IT; najczesciej mianowanie za przepracowane lata/wiedzę bez umiejetnosci zarzadzania ludźmi; pracownik nizszego szczebla traktowany przedmiotowo jako cos wymienialnego; w sumie kulture podejscia mozna podsumowac "cel uswieca srodki" (=pracownika); z mlodych to byl w porzadku dyr od sprzedazy porozmawial i niewywyzszal sie; a niektorym sodowka udzerzyla do glowy. w sumie firma w przypadku mlodych osob to dobra na start jezeli ktos bierze pod uwage kapitalowy ale tak do roku aby isc dalej- Ja poszedlem.

   
Ostatni Wojujący sprawiedliwy

Jestem szeregowym pracownikiem, więc postaram się wypowiedzieć w miarę obiektywnie, a więc: PLUSY: - Spoko atmosfera (przynajmniej w moim dziale); - Stałe godziny pracy (j/w); - Wyrozumiała przełożona nierobiąca problemów (j/w); - Premie + małe dofinansowanie do świąt (ogólnie w firmie); - Wykokszony pakiet Luxmed (naprawdę świetny + przystępna cena); - Nowe biuro i w miarę ok lokalizacja. MINUSY: - Wysokość wynagrodzenia + premii (obcinana za L4); - Likwidacja owocowego czwartku... - Brak regularnych podwyżek i dbałości o "starych" pracowników. Czy poleciłbym firmę nowym osobom? I tak i nie, raczej firma należy do tych z gatunku "kochaj albo rzuć". Praca tu to zawsze ciekawe doświadczenie, mozliwość nawiązania kontaktów itp., niestety do dłuższego pozostania zniechęca wysokość wynagrodzenia w tym premii oraz brak dbałości o pracowników. Prawdopodobnie jeszcze coś by się znalazło, żeby uzupełnić moją wypowiedź.

   
Anka

Nie polecam. Chyba, że ktoś zdobyć jakiekolwiek doświadczenie w finansach, ale kosztem nerwów i dużego stresu. Firma nie docenia pracowników z doświadczeniem i wiedzą- zawsze mogą zastąpić ich nowi pracownicy. Nowe osoby odchodzą często po miesiącu. Są rzucane odrazu na głeboką wodę- bez szkoleń, bez wiedzy i często bez wsparcia (menagerowie są super, ale zbyt duża ilość pracy nie pozwala na pomoc). Ogromne liczby nadgodzin, których nie przewidzisz- przychodzisz na 8:00 i nie wiesz, czy wyjdziesz o 16:00 czy 20:00. Brak dostępów do podstawowych operacji. Jednym słowem: stres, nadgodziny, ogromna odpowiedzialność bez przeszkolenia i to wszystko za śmieszne pieniądze i owocowe czwartki. I mam prośbę do pań z HR- zamiast pisać pozytywne opinie na forach o frimie, zajmijcie sie problemami pracowników. Dziękuję.

   
Obiektywny

Moje odczucia co do tego miejsca są jednym słowem negatywne . Nie polecam. , zwykły pracownik zapierdziela codziennie po nadgodzinach i jeszcze zle . Nigdy więcej !

   
Psat

Tragedia, wyzysk, nadgodziny, chore wymagania, brak doświadczonej kadry po szkoleniach i kursach tylko ludzie z łapanki. Włazidupstwo, mydlenie oczu. Tragedia.

   
Amigos

Kiepskie wynagrodzenie, brak podwyżek. Nie samą atmosferą i spoko ludźmi człowiek żyje. Nie polecam.

   
Amigos
@? 12.12.2017 22:23

@? Jestem zobowiązany do zachowania tajemnicy w tym zakresie, niemniej na pewni nie osiągniesz średniej krajowej, raczej kwota porównywalna jest z pensją kasjera w biedrze. Brak podwyżek, ogólnie brak dbałości o starych pracowników (co oczywiście powoduje odejścia).

   
AnnBea

Bardzo fajna firma i dużo się dzieje. Pomocni i sympatycznie ludzie, a moja przełożona bardzo zaangażowana i chętnie odpowiada na wszystkie pytania. To moja pierwsza praca i cieszę się, że tak dobrze trafiłam.

   

Zostaw opinię o ProService Finteco Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ProService Finteco Sp. z o.o.