ProService Finteco Sp. z o.o.

2 Dodaj opinię
ProService Finteco Sp. z o.o.
2 97 122 5 1

Opinie o ProService Finteco Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Księgowapsat
 Opinia

Premie wstrzymane kwartalne i roczne. Następne pewnie będą pensje....

Pomocna?
Tak5Nie3
Były pracownik
 Opinia
@Księgowapsat 10.06.2019 14:38

To ktoś tam jeszcze pracuje?:D kiedyś to była spoko firma - o pracownika się dbało, regularne podwyżki i bonusy. Obecnie firma zamieniła się w typowy krzak. Ciągle braki kadrowe uzupełniane są ad hoc pracownikami którzy po 1-2 odchodzą. Wstrzymywane premie ...szkoda, mogło być pięknie ale kadra zarządzająca spieprzyła sprawę.

Pomocna?
Tak8Nie1
Franciszek
 Opinia
@Były pracownik 11.06.2019 09:39

Dlaczego premie zostały wstrzymane. Spowodowała to kondycja firmy, czy miały na to wpływ inne czynniki? Na stronie https://pracodawcy.pracuj.pl/proservice-finteco-sp-z-o-o,11515 znalazłem sporo ofert pracy do różnych działów, więc wydaje się, że firma dobrze prosperuje, gdyż przyjmuje nowych pracowników. Podzielcie się proszę swoimi uwagami dotyczącymi pracodawcy i warunków zatrudnienia.

Pomocna?
Tak1Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Franciszek 14.06.2019 10:43

Mam tylko takie wrażenie,czy jesteś z HR? Jeżeli powyższe jest prawdziwe to powinieneś lepiej znać powody wstrzymania premii niż ja. W kwestii prosperowania firmy to porozmawiaj sobie z szarym pracownikiem a dowiesz się jaka jest sytuacja. Dodam tylko,że tak jak to zostało niżej napisane odchodząca doświadczona kadra zastępowana jest ad hoc pracownikami z łapanki, następnie ci odchodzą i pojawiają się kolejni. Jeżeli miałbym oceniać to firma jest w ostatniej fazie śmierci gwiazdy. Jeszcze próbuje świecić ale odbywa się to na resztkach paliwa.

Pomocna?
Tak6Nie
monika
 Opinia
@Franciszek 14.06.2019 10:43

Sporo ofert pracy wynika z tego, że ludzie odchodzą i zwalniają się, jest duża rpotacja, nie z powodu rozwoju tej firmy. Chyba rzeczywiście jesteś z HR i próbujesz mydlić oczy ludziom.

Pomocna?
Tak7Nie
Meri
 Opinia
@Księgowapsat 10.06.2019 14:38

Uciekaj dziewczyno(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie
Franciszek
 Opinia
@monika 17.06.2019 13:30

Nie jestem osobą w żaden sposób powiązaną z firmą ProService Finteco. Po prostu zaciekawiła mnie ta kwestia, dlatego prosiłem o wyjaśnienie. Skoro w Waszej ocenie panuje duża rotacja w firmie, to zastanawia mnie, kto przygotowuje do pracy nowo zatrudnionych pracowników? Organizowane jest szkolenie z zakresu obowiązków, czy może obowiązek ten spada na doświadczonych pracowników? Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Franciszek 22.06.2019 08:39

Z zakresu obsługiwanych programów miałam szkolenie prowadzone przez wewnętrzny dział szkoleń. W kwestii obowiązków czuwała nademna moja przełożona (o ogromnej wiedzy) + mogłam zwrócić się o pomoc do każdego innego pracownika z działu.

Pomocna?
TakNie
Franciszek
 Opinia
@Była pracownica 08.07.2019 23:07

To dobra informacja, że można liczyć na wewnętrzne szkolenie wprowadzające oraz nadzór doświadczonego pracownika. Jest to na pewno duże ułatwienie dla nowo zatrudnionej osoby. Wiesz może, czy przez początkowy okres zatrudnienia mamy niższe wynagrodzenie względem tego, co możemy otrzymać w przyszłości? Czy może od razu warunki zatrudnienia są takie same jak pracownika doświadczonego?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Franciszek 09.07.2019 09:59

Generalnie jak w każdej chyba firmie możesz liczyć na pomoc przełożonego/starszych. W kwestii wynagrodzenia - wiem, ale nie wypowiem się o tym na forum publicznym. Raz,że jest to pewnego rodzaju tajemnica przedsiębiorstwa a dwa,że te kwestie poruszane są na rozmowie kwalifikacyjnej.

Pomocna?
TakNie
Franciszek
 Opinia
@Była pracownica 09.07.2019 13:55

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie skoro nie chcesz zdradzić wysokości wynagrodzenia, to może napiszesz, chociaż, jak wygląda system świadczeń dodatkowych w tej firmie? Ciekawi mnie, czy wynagrodzenie składa się z samej pensji, czy może są również pozapłacowe świadczenia dodatkowe? Proszę o odpowiedź.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Franciszek 16.07.2019 13:30

Kwestia wynagrodzenia pojawia się podczas rozmowy rekrutacyjnej, nie ma sensu pisać o tym w tym miejscu. Jeżeli przeanalizowales wcześniejsze wypowiedzi to zauważyłeś pewnie info o wstrzymaniu wypłaty premii. Więc premia jest w świadczeniach dodatkowych. Jest też parę benefitow (typu drobne hajsiwo na święta, pakiet Luxmed itp). Szału nie ma.

Pomocna?
TakNie
Nieksięgowa
 Opinia
@Księgowapsat 10.06.2019 14:38

Kwartalne zostały wypłacone a o rocznych dostaliśmy maila jak i kiedy będą wypłacone. Pensje dostajemy co miesiąc 27 dnia miesiąca.

Pomocna?
TakNie
Nieksięgowa
 Opinia
@Była pracownica 18.07.2019 10:13

Karta edenred na Wielkanoc i Boże narodzenie, luxmed za darmo dla pracownika, 50% dofinansowana karta sportowa za jakieś 30 złotych, jak nie chcesz karty sportowej to masz 380 zł na zakupu sportowe, kino teatr. Oprócz tego - dla mnie to - dni zdrowia z masażami, dietetykiem, analizą składu ciała, trenerem personalnym. Byly super warsztaty kulinarne. A ostatnio szkolenie z pierwszej pomocy. Dla dzieci są konkursy, malowanie pisanek wielkanocnych i pierników na Boże narodzenie. Jak był strajk nauczycieli to można było zabrać dziecko do pracy, była opiekunka, dzieci miały obiady zapłacone przez firmę.

Pomocna?
Tak1Nie
Zizu
 Opinia

Odeszłam z tej firmy 2 lata temu. Już wtedy ciągle brakowało im kasy na wypłaty. Kto odczytał to jako znak ostrzegawczy, w porę się ewakuował. Szkoda życia na takie miejsce, atmosfera kiepska, psychotyczny dyrektor i manager, możliwości rozwoju brak a pensja szkoda gadać. Kto myśli o aplikacji to polecam tylko świeżakom na zdobycie doświadczenia, bez koneksji nikt w tej organizacji kariery nie zrobi.

Pomocna?
Tak4Nie
Julia
 Opinia

ProService Finteco została wyróżniona godłem Friendly Workplace 2018 oraz Nagrodą Specjalną za nowoczesne podejście do obszaru rozwoju zawodowego i satysfakcji pracowników, poszanowanie idei work-life balance, a także za zaangażowanie na rzecz tworzenia przyjaznego miejsca pracy! Sądzę w takim razie, że znajda się osoby, które chciałyby tam aplikować. W tym celu odsyłam zainteresowanych na tę stronę: https://psfinteco.pl/kariera/oferty-pracy/ Tam macie dostępne w tym momencie oferty pracy. Czy ktoś znalazł coś dla siebie?

Pomocna?
Tak2Nie20
Była pracownica
 Opinia
@Julia 23.05.2019 13:04

Że co?:D wieczne nadgodziny w niektórych działach, brak szans na rozwój/awans + niedawne zwolnienie 40 osób. Za co to wyróżnienie?

Pomocna?
Tak16Nie
Franciszek
 Opinia
@Była pracownica 24.05.2019 10:11

Rzeczywiście tak często zdarzają się nadgodziny w firmie ProService Finteco? Zastanawia mnie w takim razie, w jaki sposób są one rozliczane? Wypowiedziałeś się w wątku, więc mogę przypuszczać, że masz rzetelne informacje na ten temat, dlatego, proszę o odpowiedź.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Franciszek 31.05.2019 08:17

Zależy to od wielu czynników i raczej dotyczy działów operacyjnych (niestety nie mogę zdradzić więcej szczegółów, nie chciałabym naruszyć tajemnicy firmowej). W kwestii rozliczeń pracodawca stawia na ich odbiór niż wypłatę ekwiwalentu (choć to jest do "dogadania").

Pomocna?
TakNie1
Franciszek
 Opinia
@Była pracownica 31.05.2019 11:01

Większość firm tak postępuje i za nadgodziny można odebrać dzień wolny w dogodnym terminie. A inne aspekty zatrudnienia takie jak długość i stabilność umów zawieranych z pracownikami. Mogłabyś coś o tym powiedzieć? Długość i rodzaj kontraktu to ważne warunki pracy, które mają wpływ na decyzje o zatrudnieniu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Była pracownica
 Opinia
@Franciszek 07.06.2019 08:32

Zwrot "dogodny termin" pozwolę sobie pozostawić bez komentarza. W kwestii długości umów i stabilności zatrudnienia. Ostatnio wyleciało w ciągu godziny prawie 40 osób. O czymś to musi świadczyć. Radzilabym trzymac się od tej firmy z daleka.

Pomocna?
Tak4Nie
Graboszczak
 Opinia

Zwolnienie ponad 40 osób w ciągu 1 godz. w PSF.. Niestety wyniki finansowe marne i jest coraz gorzej.. GPW i TFI w Polsce to teraz "równia pochyła", raczej może być tylko gorzej.. Brak strategii i jakiejkolwiek koncepcji.. Bez ładu i składu..chaos.. To wegetacja a nie praca w normalnej firmie..

Pomocna?
Tak26Nie1
Darek
 Opinia
@Graboszczak 25.01.2019 15:38

Firma od lat zmienia często inwestorów/wlascicieli, którzy mają ją sztucznie pompowac finansowo i zapewniac sprawność działania. Za chwilę zapewne sprzeda ją aktualny właściciel, wykaże poprawę wyników finansowych dzięki zwolnieniom grupowym, redukcji etatów. Fatalne zarządzanie w tej firmie jest podstawą jej problemów. Ogromna rotacja kadrowa, brak doświadczenia i wiedzy wśród pracowników ciągną tą firmę ku równi pochylej. Dobrze zarabia tylko kadra zarządzająca czy ich znajomi znajomych, przez wiele lat naradzajacy się na wspólnych spotkaniach, z których nic nie wynika. Przyznaję rację - ewidentny brak pomysłu i koncepcji na biznes. Nie polecam pracy, szkoda czasu na robienie sobie garba od pracy przy zarobkach poniżej dyskontu na literę b lub l.

Pomocna?
Tak18Nie
Ostatni Wojujący sprawiedliwy.
 Opinia
@Graboszczak 25.01.2019 15:38

Za co ich zwolnili? Jakoś nie chce mi się wierzyć,że za niewinność.

Pomocna?
TakNie6
Zwolniony
 Opinia
@Ostatni Wojujący sprawiedliwy. 28.01.2019 12:24

Polecieli głównie ci, którzy wynegocjowali sobie rynkowe lub okołorynkowe stawki zgodne z ich doświadczeniem i mieli najkrótszy staż w firmie, a więc decyzja uzasadniona kosztowo. Niestety smutną prawdą o tej firmie jest fakt, że zatrudnia głównie tych, których inne firmy nie chcą, włączając w to management. Świetny przypadek do dyskusji nad konsekwencjami oszczędzania na wykwalifikowanej kadrze. Firma nieuchronnie zmierza ku katastrofie i wspomniane zwolnienie należy potraktować jako ostateczne ostrzeżenie, dla tych którzy jeszcze się nie obudzili.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@Zwolniony 28.01.2019 20:38

Cieszę się, że tak aktywnie uczestniczycie w dyskusji o ProService Finteco. Wasze wpisy na pewno w jakimś stopniu przedstawiają nam aktualną sytuację w tej firmie, ale jednak byłoby lepiej, jakbyście spróbowali opisać ogólne warunki pracy w niej. @Zwolniony Jak długo sprawowałeś tam swoje obowiązki? Znalazłam informację, iż każda z nowo zatrudnionych osób przechodzi obowiązkowe szkolenia wstępne, dostarczające informacji zarówno o firmie, jak i o obowiązujących procedurach, a także przygotowujące do pracy na wybranym stanowisku. Czy faktycznie tak to wygląda? Jak było w Twoim przypadku?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujący sprawiedliwy.
 Opinia
@Katarzyna 29.01.2019 10:59

Nie wiem co tu opisywać. Ogólne warunki zostały przedstawione już niżej, natomiast informacja o zwolnieniach może być/jest cenna dla ewentualnych chętnych do pracy w PSF.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Krzysztof
 Opinia
@Ostatni Wojujący sprawiedliwy. 29.01.2019 11:59

A ja chciałbym zapytać o nieco inną kwestię. Mianowicie zastanawia mnie, czy firma ProService Finteco daje możliwości rozwoju zawodowego? Pracownik w trakcie zatrudnienia może liczyć na kursy i szkolenia, które w sposób znaczący podniosą jego kwalifikacje? Dzięki poszerzaniu wiedzy i swoich kompetencji pracownik może spodziewać się wyróżnienia w postaci awansu? Chciałbym, abyś opisał, czy tego typu zdarzenia występują.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hrabiakoks
 Opinia
@Graboszczak 25.01.2019 15:38

wie ktoś z was może jak wygląda sytuacja w oddziale w lublinie ? ukazało się ogłoszenie na asystenta księgowości i zastanawiam się nad złożeniem cv.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujący sprawiedliwy.
 Opinia
@Krzysztof 05.02.2019 12:18

Firma oferuje naukę j.angielskiego to na pewno. Dodatkowo miałem szkolenia produktowe organizowane przez konkretne podmioty dotyczące konkretnych sytuacji. Awans jest możliwy, aczkolwiek osobiście uważam,że uczestnictwo w szkoleniach nie wpływa na niego.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
obserwujący
 Opinia
@Darek 28.01.2019 11:55

Sami sobie strzelają w kolano, robią ciągle rekrutacje nawet na " proste" etaty , zamiast dać prace nawet wiekowym chętnym którzy daliby gwarancje że chcą, docenią i umieją pracować ( bo przyszedł w ich życiu zawodowym na prace etatową,bo zmęczeni walką na rynku z własną działalnością ) i nie w głowie im następne szczebelki w karierze czyli nie będą szukać następnej pracy a firmie opłaciłoby sie wyszkolić i mieć pracowitego , stabilnego i " dozgonnego" pracownika a nie wydawać kolejną kase na kolejną rekrutację, dziwię się że góra nie zerknie co do strategi , już w wielu firmach zaczynają doceniać własnie pracowników 50 + . Znam realia z opowieści obecnych i byłych pracowników.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olaaa
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Witam, Mógłby ktoś się wypowiedzieć na temat tego jak wygląda praca w ProService Finteco w Lublinie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Red Most without stars
 Opinia

Widzę,że firma prowadzi kilka rekrutacji? Opłaca się wysyłać tam CV?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

ProService Finteco obecnie poszukuje do swojego zespołu osób posiadających umiejętność analitycznego myślenia i wysoką kulturę osobistą z pro-klienckim nastawieniem na stanowisko pracownika do spraw obsługi klienta. Czy kogoś z Was interesuje praca w tej firmie? Jeżeli tak, to dodaję link do rekrutacji: https://skk.erecruiter.pl//Offer.aspx?oid=2820531&cfg=779847c760604e9db5e98a44ab96dee2&fromSkk=1547849415344&ejoId=169408&ejorId=268632&comId=18802306

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujący sprawiedliwy
 Opinia

Jestem szeregowym pracownikiem, więc postaram się wypowiedzieć w miarę obiektywnie, a więc: PLUSY: - Spoko atmosfera (przynajmniej w moim dziale); - Stałe godziny pracy (j/w); - Wyrozumiała przełożona nierobiąca problemów (j/w); - Premie + małe dofinansowanie do świąt (ogólnie w firmie); - Wykokszony pakiet Luxmed (naprawdę świetny + przystępna cena); - Nowe biuro i w miarę ok lokalizacja. MINUSY: - Wysokość wynagrodzenia + premii (obcinana za L4); - Likwidacja owocowego czwartku... - Brak regularnych podwyżek i dbałości o "starych" pracowników. Czy poleciłbym firmę nowym osobom? I tak i nie, raczej firma należy do tych z gatunku "kochaj albo rzuć". Praca tu to zawsze ciekawe doświadczenie, mozliwość nawiązania kontaktów itp., niestety do dłuższego pozostania zniechęca wysokość wynagrodzenia w tym premii oraz brak dbałości o pracowników. Prawdopodobnie jeszcze coś by się znalazło, żeby uzupełnić moją wypowiedź.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
berg
 Opinia
@Ostatni Wojujący sprawiedliwy 06.02.2018 13:12

Czy możecie coś wiecej powiedzieć o wynagrodzeniu, na jakim poziomie, czy nadgodziny są płatne, jaki socjal

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujacy sprawiedliwy.
 Opinia
@berg 06.02.2018 18:29

Wynagrodzenie rzędu płacy w Biedronce...nadgodzin osobiście nie mam, ale z zaslyszanych opowieści pracodawca raczej stawia na ich odbiór niż wypłatę. Socjal. Fajny pakiet luxmed, multisport lub 380 zł rocznie dofinansowania do np. Wyjść do kina teatru itp. No i bony na święta (wysokość zależna od dochodu na osobę ).

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ali
 Opinia
@Ostatni Wojujący sprawiedliwy 06.02.2018 13:12

Czy medycyna i sport są za free, czy coś się dopłaca? Które działy są zaje.....fajne, jak z urlopen-duży problem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujacy sprawiedliwy
 Opinia
@Ali 09.02.2018 15:54

Sport wykorzystujesz w ramach 380 zł dofinansowania, z tego co wiem pakiet pracowniczy jest za free (ja dopłacam bo mam nieco bardziej rozszerzony zakres). W każdym dziale znajdziesz coś fajnego i coś kiepnego, nie ma jednoznacznie działu super. Do tej pory z urlopem problemu nie miałem, w święta są dyżury (np. ktoś ma wolną Wielkanoc to przychodzi w majówkę itp).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xena
 Opinia
@Ostatni Wojujacy sprawiedliwy 09.02.2018 16:53

po jakim czasie dają umowę o pracę i jakie wynagrodzenie na początek?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujacy sprawiedliwy
 Opinia
@xena 23.02.2018 17:46

Umowę o pracę masz od razu (przy czym najpierw, jak zresztą wszędzie jest na okres próbny). Wynagrodzenie jest raczej uzależnione od działu, niemniej porównywalne jest z pracownikiem znanych dyskontów na L i B.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Ostatni Wojujacy sprawiedliwy 26.02.2018 10:11

czyli o 3000 na rękę można zapomnieć? czy wszystkie działy mają dyżury w Święta?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Luki
 Opinia
@anonymous 26.02.2018 15:29

Zapomnij

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujacy sprawiedliwy
 Opinia
@anonymous 26.02.2018 15:29

3000 na rękę? Niestety kwota nieosiągalna chyba dla szeregowego pracownika:) plusem jest to, że w święta nie ma dyżurów (nie wiem jak tam z IT).

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lara
 Opinia
@Ostatni Wojujacy sprawiedliwy 27.02.2018 09:04

3000 na rękę to chyba u managera :D

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
<haha>
 Opinia
@Ostatni Wojujący sprawiedliwy 06.02.2018 13:12

Zainteresowała mnie ta "MOŻLIWOŚĆ NAWIĄZANIA KONTAKTÓW" . Możesz rozwinąć ten temat? Z kim mianowicie można te kontakty tam NAWIĄZAĆ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ostatni Wojujący sprawiedliwy.
 Opinia
@<haha> 15.01.2019 17:52

Z wyższymi pracownikami TFI np.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Jan Pochmurny, Twoje komentarze brzmią zachęcająco i przedstawiają firmę w dobrym świetle, myślę, że dzięki temu wiele osób zdecyduje się na przesłanie CV. Czy takie szkolenia, na które zgłaszają się chętni, często się odbywają? Czy zajęcia językowe prowadzone są w siedzibie firmy, czy może osoby, które chcą na nie uczęszczać, mają opłacone lekcje w szkole językowej?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny
 Opinia
@Katarzyna 24.07.2018 02:06

Mi zorganizowali następnego dnia, niemniej uważam, że dużo zależy też od przełożonego/kierownika działu (czytaj: nie każdemu się chce). Językówki są w siedzibie firmy (przynajmniej tak było do niedawna). W zasadzie ja osobiście jestem zawiedziony brakiem dbałości o pracowników w innych aspektach (regularne podwyżki itp). W zasadzie najbardziej neutralną opinię o firmie przedstawił Ostatni Wojujacy Sprawiedliwy czy jakoś tak.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bob
 Opinia
@Katarzyna 24.07.2018 02:06

Bzdury i jeszcze raz bzdury, przez prawie 2 lata swojej pracy w firmie nie miałem żadnego szkolenia. Cały czas mnóstwo pracy, siedzenie po godzinach, brak pomysłu na organizację pracy, wynagrodzenia marketowe. Działy różne, zależy gdzie się trafi. Pracownik bez doświadczenia ma ciężko, bo jeśli nie trafi na kogoś życzliwego i chętnego do pomocy, zostaje sam ze sobą oraz frustracją pozostałych.Świadczenia pozapłacowe średnie, jak na taką firmę, zabrali nawet owocowe dni, za Multisport częściowo płacisz sam. Generalnie większość pracuje do momentu nabycia doświadczenia i ucieka z tego kołchozu, bo rodziny nie utrzyma- ja też jestem już byłym. Nie polecam.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny
 Opinia
@Bob 25.07.2018 17:01

Widać w Twoim dziale nie były one przewidziane...A co do nadgodzin w niektórych działach to prawda (wiem ze słyszenia). Akurat dział w którym pracuję nie ma nadgodzin.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lara
 Opinia
@Jan Pochmurny 30.07.2018 12:27

Jaki to dział w którym nie ma nadgodzin?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny
 Opinia
@Lara 21.08.2018 14:22

Się nie interesuj, bo kociego pyszczka dostaniesz;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janina
 Opinia
@Jan Pochmurny 27.08.2018 13:17

Czy wszyscy pracownicy prezentują taki poziom jak Pan Jan?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
<haha>
 Opinia
@Janina 17.10.2018 15:44

to jeden z tych, którzy chcieliby być Panem a zwłaszcza Janem. To nigdy nie będzie realne (nawet w fantasmagoriach)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mirek
 Opinia

Stanowczo nie polecam.Fatalne zarządzanie i brak jakichkolwiek perspektyw rozwoju.Biorąc pod uwagę aktualną sytuację na rynku TFI,to praca tam to "równia pochyła".

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zaskoczony
 Opinia

Ooo a ja dostałem informację, że osoba która tam pracuje na stanowisku IT z bardzo małym stażem otrzymuje wynagrodzenie na poziomie 19 000 PLN. Rozumiem, że to kłamstwo?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dobriduszny
 Opinia
@Zaskoczony 19.12.2018 17:01

Pewnie (usunięte przez administratora)Ci to powiedział, albo jakaś jego "prawa ręka", czyli kłamstwo :). Oni tam tak już mają, obiecują, kłamią a później głupich udają ( może nie udają). Ta firma oszczędza na wszystkim, nawet sprzęt poleasingowy kupuje i niedługo będzie zatrudniala głównie imigrantów. Trzymać się z daleka

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Somalia 28
 Opinia

Dział księgowości (dawny Ifas) - jeśli chcesz pracować po godzinach za darmo i poznać (usunięte przez administratora) nie z tej ziemi to jest praca dla ciebie! Nadgodziny tu to standard tak normalny, że jeśli zaznaczysz że zostajesz choćby 2 godziny codziennie to menedżerowie cię wyśmieją. Tu są maile wysyłane o 23 i nikt nie widzi w tym problemu, bo dla niektórych (którzy dłużej pracują i więcej mogą) to wymarzona praca bez problemów. Oczywiście wszystko jest podciągane pod usprawiedliwienie "nie wyrabiasz się". Do tego firmy są prowadzone w sposób chaotyczny. Większości dokumentów księgowych często nie znajdziemy w segregatorze. O wydrukach tj. rejestry można pomarzyć. Księgując nie wiesz nawet co z czego wynika, bo każdy robi aby szybciej i nic nie zapisuje. Firmy interesujące - rozwojowe. Ale praca wykonywana na sztukę.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Romek
 Opinia

Fatalna firma.Zero narzędzi do pracy.IT jak w XIX wieku.Kołchoz totalny.Kasa marna. Moje sugestie dla ProService Finteco Sp. z o.o.: Zmiana Zarządu z firmy garażowej od 20 lat.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
cccc
 Opinia
@Romek 23.11.2018 23:46

dokladnie za 2 tys netto...porazka dramat

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cccc
 Opinia
@cccc 25.11.2018 16:07

I jeszcze wypłata premii odkładana w czasie. Żeby była jeszcze wysoka a to kwoty rzędy 300 zł co 3 miesiące.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NIe pracuję od ponad pół roku
 Opinia

Jeżeli chcecie mieć kołchoz w XXI wieku- zapraszam do WKRP lub WRD. Ogromna rotacja wśród pracowników, brak wiedzy i doświadczenia, postawa "radź sobie sam" albo "masz instrukcję i radź sobie". Była już mowa o wyrwanym z rzeczywistości kierownictwie. Przecież jest wszystko OK. Brak podstawowych narzedzi do pracy- dostępów do banków. Jeżeli już dostaniesz dostępy możesz zapomnieć o osmiu godzinach pracy. Zdarza się, że chcesz wyjść o 16:00, ale nie możesz bo musisz "klepnąć" przelewy ponieważ połowa pracowników nie ma dostępów. I takim oto sposobem siedzisz do 20, 21:00. Bo nigdy nie wiadomo kiedy zakończy się zmiana. Nadgodziny, stres i mydlenie oczu owocami i jakimiś pseudo konkursami. Nie polecam.

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
toja
 Opinia
@NIe pracuję od ponad pół roku 27.02.2018 09:57

A jest jakiś dział gdzie zasady są jasne ? Godziny pracy przestrzegane ? A jak infolinia ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kate
 Opinia
@toja 27.02.2018 22:31

Infolinia i reklamacje.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lara
 Opinia
@kate 05.03.2018 14:26

kate tylko nie reklamacje i infolinia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kate
 Opinia
@Lara 20.03.2018 13:51

A co w nich złego według Ciebie? Ja sobie bardzo chwalę.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bard89
 Opinia
@NIe pracuję od ponad pół roku 27.02.2018 09:57

100% racji. Zwłaszcza, jeżeli chodzi o WKRP. Nie wiem, jak jest teraz, ale w poprzednim roku było tragicznie. Dużo nadgodzin, nieudolne kierownictwo, nowi pracownicy po 3 tygodniach pracy uczą kolejnych nowych pracowników. Przestarzały system, olewcze podejście kierownictwa w razie problemów. Im dłużej pracujesz, tym masz bardziej "przerąbane". Ogromna rotacja. Nie polecam

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lara
 Opinia
@kate 20.03.2018 14:17

Bardzo sobie chwalisz? Ciekawe. Infolinia i reklamacje to istny kołchoz, cokolwiek byś człowieku nie zrobił będzie źle. Ogromna rotacja, wrzeszczący klienci, którzy mają więcej informacji niż konsultant telefoniczny bo TFI nie zdążyło przez miesiąc czy dwa przesłać informacji o zmianach. Błędnie udzielane informacje, kontakt z innymi wydziałami w celu uzyskania informacji w większości nierealny (bo ludzi za mało i nie mają czasu telefonu odebrać lub ich po prostu nie ma). Nowi pracownicy szkoleni przez krótko pracujących kolegów (szkolenie w czasie pracy więc 2 etaty konsultant-szkoleniowca za jedną pensję). Wypłata - szczerze? na kasie w Biedronce i Lidlu dostaniesz więcej ;) Spychologia stosowana, wszystkie działy swoją robotę próbują zrzucić na innych tak jak i odpowiedzialność, nikt nic nie wie... Luxmed - cudo, do lekarza specjalisty czekasz po 3-4 miesiące, karta multisport opłacana częściowo przez pracownika. Imprezy integracyjne super ale tylko dla kadry managerskiej :P

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewa
 Opinia
@Lara 21.08.2018 14:32

Niezła z Ciebie frustratka:) na reklamacjach nie masz kontaktu z klientem...także coś ściemniasz

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janina
 Opinia
@Ewa 26.08.2018 15:11

Ewa chyba nie masz pojęcia o czym piszesz, przeczytaj jeszcze raz co zostało napisane powyżej, bo ja tam widzę wymienione dwa działy z tego co widzę to obydwa z DOK, Infolinia (wrzeszczący klienci) reklamacje (niekończące się pisanie listów, brak informacji co i jak ogarnąć, nieznajomość Regulaminów, zmian itd., wrzeszczący klienci przełączani z Infolinii, tak, tak, czyżbyś zapomniała?).

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ewa
 Opinia
@Janina 17.10.2018 15:49

Nie zdarzyło mi się jeszcze z infolinii dostać przekierowania,także coś myli ci sie. I reklamację nie są w dok już...mam wrażenie,że reklamacje są najbardziej ogarnięte z całej tej firmy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olka
 Opinia
@Ewa 18.10.2018 09:24

To chyba Tobie Ewa coś się myli, a że ludzie z Reklamacji ogarnięci to nie wątpię. Jeśli nie wiesz nic o przekierowaniach to chyba nie pracowałaś nigdy i nie pracujesz w reklamacjach ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@JJ, a czy rozmawiałaś z kimś na temat problemu z odbiorem nadgodzin? Warto byłoby poruszyć tę kwestię. Piszesz, że mogą być one płatne, czy stawka jest wyższa niż standardowa? @była z postępu, wspomniałaś, że inne osoby nie są pomocne, czy tak jest na każdym dziale? Z czego to wynika? Czy kadra kierownicza próbowała zintegrować pracowników?

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
była z postępu
 Opinia

Widzę że nic się nie zmienia od 2014 :) Firmę doceniam pod jednym względem - doświadczenie w pracowaniu tam pomogło mi zrozumiec w jakich warunkach nie chcę pracować - brak ściezki rozwoju, ludzie którzy nie chcą pomagać, marna kasa. Polecam masochistom albo ludziom bez doświadczenia życiowego

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aktualna z Postępu
 Opinia
@była z postępu 31.08.2018 11:43

Nie zgadzam się z @była z postępu. Ludzie pomocni są bardzo, można liczyć na odpowiedź na każde zadawane pytanie. Przyszłam tu beż żadnego doświadczenia, ale po dwóch latach pracy i kilku awansach nie oceniam się ani masochistką, ani marnie wynagradzaną osobą.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Obecny
 Opinia
@Aktualna z Postępu 10.09.2018 08:37

Pogratulować dużego "plecaka", że w ciągu 2 lat pracy na Postępu kilka awansów miałaś- dla zwykłego Kowalskiego nierealne, zwłaszcza przy braku doświadczenia!, a wynagrodzenia na poziomie biedronki niestety nie napawają optymistycznie i nie dają zadowolenia. Dodatkowo nadgodziny, brak pomysłu zarządzających na jakiekolwiek zmiany, z tym chętnym odpowiadaniem na pytania też bym nie przesadzał, bo nikt nie ma czasu.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kandydat
 Opinia

Widzę, że firma zalewa Pracuj.pl ogłoszeniami na programistę, a ostatnio już leaderów brakuje. Byłem na rozmowie i potwierdzam słowa @Rekruterki. Dostałem zadanie do zrobienia w godzinę(jak na mnie zadanie było zbyt duże). Zapytałem jak inni kandydaci to Pan dyrektor powiedział, że tylko ja dostałem to zadanie.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
PSF
 Opinia
@Kandydat 06.09.2018 13:25

Rekrutacja programistów prowadzona jest w formie pytań weryfikujacych wiedzę techniczną (max kilka minut na jedno pytanie). Całośc rozmowy trwa zwykle do godziny. Nie są podczas rekrutacji wykonywane zadania wymagające tak ogromnej ilości czasu. Pytania są opracowanym zbiorem pod konkretne stanowisko i są powtarzalne. Rekrutacja Team Leaderów jest efektem nowych projektów oraz konieczności rozbudowy zespołów.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Rekruterka, a czy wszyscy kandydaci otrzymują zadanie w tym samym czasie? Może różnią się one między sobą, ale są takiej samej trudności? @Lara, czy wiesz, z czego ta rotacja wynika? Rozumiem, że pracownicy mają duży zakres obowiązków w związku z brakami kadrowymi? Napisz, proszę, ile trwa początkowe szkolenie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JJ
 Opinia
@Katarzyna 23.08.2018 10:06

Potwierdzam negatywne opinie, początkowe szkolenie trwa chwilę, bo nikt nie ma czasu-ucz się sama. Jeden na drugiego piłuje r...ja, masa nadgodzin, z których tylko znikoma część jest wykazywana. W pierwszej kolejności są do obioru, tylko nie wiadomo kiedy, później płacą(grosze). Nie polecam, zero organizacji, za dużo pracy w stosunku do personelu, nigdy nie wiesz, o której wyjdziesz z pracy, nic nie zaplanujesz, wyścig szczurów, tylko nie wiadomo do czego. Nie wytrzymałam ani fizycznie, ani psychicznie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zuza8
 Opinia

Nie pracuję tu już od roku. Czy coś się zmieniło na lepsze, czy nadal ten sam bałagan? (Chodzi o WKRP)?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiki
 Opinia
@Zuza8 12.08.2018 13:46

Zuza powiem tylko jedno - wracaj :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rekruterka
 Opinia

Nie warto aplikować na programistę. Proces rekrutacyjny jest nieuczciwy. Każdy kandydat dostaje inne zadanie do wypełniania, nie można tego w żaden sposób porównać. Na prośbę ujednolicenia zadań, dyrektor się nie zgodził.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Bob, Twoja opinia dość mocno różni się od komentarza @Jan Pochmurny. Tak jak wspomniał, wiele aspektów może zależeć od działu, w którym jesteś zatrudniony. Napisałeś, że nie odbyło się żadne szkolenie, a czy pracownicy zgłaszali chęć udziału? Czy za nadgodziny stawka była wyższa od standardowej? @ann, czy przesłałaś już swoje CV? Może ktoś z firmy już się z Tobą skontaktował?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ann
 Opinia

Czy warto aplikować na stanowisko asystent księgowości, jakie godziny pracy, atmosfera itp. Ktoś coś?

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Jan Pochmurny, mógłbyś napisać więcej o sytuacji firmy? Już dawno nikt się nie wypowiadał na ten temat. Czy pracodawca oferuje umowę o pracę? Jak wygląda kwestia benefitów pozapłacowych, szkoleń? Czy osoby bez doświadczenia zawodowego również mają szansę na zatrudnienie? Każda kwestia może okazać się ważna.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny
 Opinia
@Katarzyna 09.07.2018 15:05

@Katarzyna, odpowiadając po kolei na Twoje pytania: - Tak, od razu masz umowę o pracę (oczywiście na okres próbny najpierw,ale to standard); - Benefity są dość skąpe...2 x doładowanie karty z okazji świąt, dofinansowanie do Luxmed, multisportu i coś ok 300 zł z groszem rekompensaty wydatków zwiazanych z rozrywką (zakup butów sportowych, wyjścia do kina itp lub wakacje). Ogólnie tyłka nie urywa raczej jest to standard na rynku; - Szkolenia to zależy od zespołu oraz przełożonych. Na pewno są szkolenia wstępne przygotowujące do pracy; - Co do ostatniego się niestety nie wypowiem...na pewno doświadczenie zawodowe jest mile widziane, a czy osoba wchodzaca na rynek pracy ma jakieś szanse? To już chyba zależy od wrażenia jakie zrobisz na rozmowie ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny
 Opinia
@Jan Pochmurny 10.07.2018 10:17

Jeśli miałbym doradzać to trzymaj się z daleka od tej firmy. Całkowity brak szacunku dla pracowników.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tom
 Opinia
@Katarzyna 09.07.2018 15:05

@Katarzyna rozmawiałem z przedstawicielami firmy na targach pracy. Dowiedziałem się ,że oferują umowę o pracę od początku. Na pewno jest karta multisport, opieka medyczna i nauka języka. Tak mi powiedzieli.

Pomocna?
Tak2Nie
Jan Pochmurny
 Opinia
@Tom 18.07.2018 16:21

Potwierdzam powyższe:) na start jest umowa o pracę, mulitsport, luxmed (porządny pakiet) i języki (aczkolwiek to nie oczekujcie cudów).

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@Jan Pochmurny, nie każda firma oferuje pakiet benefitów, dlatego też uważam, że to duży plus. Piszesz, że szkolenia zależą od zespołu i przełożonych, czy w Twoim dziale się one odbywały? Jak często? Czy znajdzie się na forum ktoś jeszcze, kto przedstawi swoją perspektywę? Doradzicie, na jakie stanowisko warto aplikować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny.
 Opinia
@Katarzyna 18.07.2018 20:15

Każda szanująca się firma oferuje benefity pozapłacowe;) Tak, akurat w moim zespole odbywają się szkolenia, co więcej samemu można zgłosić na nie zapotrzebowanie (co uważam za ogromny atut). W kwestii stanowiska się nie wypowiem. Nie idź napewno do działów operacyjnych. Poczytaj sobie wpisy Ostatniego Wojującego Sprawiedliwego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Cezary
 Opinia

Konkurencja inspiruje do pisania tych bzdur?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny
 Opinia
@Cezary 29.06.2018 16:35

Nie, jestem pracownikiem i widzę co się dzieje ;)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan Pochmurny
 Opinia

Od 2 miesięcy następuje odpływ pracowników, ciekawe o czym to świadczy:)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia

@M udało Ci się uzyskać informacje na temat stanowiska Konsultant- Analityk Systemu? Daj znać, wielu użytkowników też z chęcią się dowie. Może posiadacie informacje na temat bieżących rekrutacji w tej firmie? Każda wypowiedź zawierająca merytoryczną treść będzie przydatna.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Emp
 Opinia

W 2017 r. firma przejęła kilka spółek. Jedną z nich była moja macierzysta firma. Niestety po tym przejęciu wiele osób zaczęło odchodzić z powodu dużej dezorganizacji zespołu, chaosu w kierowaniu projektami, braku jasno określonych zadań oraz niedostrzegania wielu problemów przez kierownictwo. Współpracownicy jako ludzie bardzo pozytywni, jednak brak umiejętności zarządzania zespołem sprawia, że atmosfera nie jest sprzyjająca.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Z.
 Opinia
@Emp 07.03.2018 21:51

Nie wiem o jakiej przejętej firmie piszesz? Ja byłem jedną z osób, które odeszły z przejętej spółki, ale tylko ze względu na przeprowadzkę. Jeśli przejętych osób było 65, a odeszły 3 osoby to Twoja opinia jest przesadzona. Z tego co wiem, w drugiej przejętej firmie też odeszły pojedyncze osoby na 30 pracowników i wcale nie z powodu przejęcia.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M
 Opinia

Może ktoś się wypowiedzieć o stanowisku Konsultant – Analityk Systemu (rynek kapitałowy)?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zainteresowany
 Opinia

Podpowiedzcie jak się pracuje? Warto aplikować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mili
 Opinia
@Zainteresowany 15.03.2018 18:48

Do jakiego działu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o ProService Finteco Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny