Apleona Polska sp. z o.o.

1.7 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o Apleona Polska sp. z o.o.

Witamy na profilu Apleona HSG Sp. z o.o.

widząc Państwa rosnące zainteresowanie, postanowiliśmy dołączyć do portalu i wykorzystać, to miejsce do przedstawienia warunków współpracy, jakie proponujemy oraz przybliżyć atmosferę, jaką staramy się budować w naszej firmie. Dlatego zachęcamy do śledzenia naszego profilu.

Jesteśmy firmą otwartą na opinie i chętnie odpowiemy na nurtujące Państwa pytania. Nie o wszystkich jednak sprawach możemy rozmawiać na forum. W przypadku kwestii wymagających wyjaśnienia najlepiej kontaktować się z nami bezpośrednio na adres: marcin.silski@apleona.com lub monika.sosnowska@apleona.com.

Pozdrawiamy!
Teresa

Pracuję w Manie w Niepołomicach jako pracownik gospodarczy . Wypłata zawsze na czas, zawsze na koniec miesiąca. Wczasy pod gruszą również dostałam. Umowa o prace od pierwszego dnia, nie jak w innych firmach.

Maryla
@Teresa

Może ktoś napisze, jaka jest kasa za te wczasy pod gruszą? Jaka jest kwota i czy jest to kasa zależna od liczby dzieci, jak ma sie ich np. 3 to dostaje się więcej? W jakim miesiącu te wczasy pod gruszą są wypłacane, przed wakacjami czy juz po wyjeździe?

Dobry pracodawca, wypłata na czas, z urlopem nie ma problemu. Praca dobra dla kogoś kto chce zarobić i czegoś się nauczyć. Ja jestem zadowolony.

Natala
@Pracownik

Zdarza się, że kasa jest nawet wcześniej, do którego dnia wypłacają pieniądze? Urlop trzeba ustalać jakoś wcześniej czy tak z dnia na dzień też nie ma możliwości?

Czesław

Po pierwsze. Trzeba wziąć pod uwagę to, że komentarze i opinie przeważnie dodaja ludzie niezadowoleni, bo zadowoleni raczej nie szukają w internecie możliwości dodania oceny pracy. Kontakt z przełożonymi oceniam na 5/5. Atmosferę w pracy 5/5. Organizacje w pracy, różnie z tym bywa, ale też nie można negatywnie oceniac. 4/5 Co do powyższych komentarzy. Z ZFŚS każdy pracownik dostaje premie na swieta, to samo jeśli chodzi o słynne "wczasy pod gruszą". Jeżeli komuś została wypowiedziana umowa, lub nieprzedłużona .. to wynika z faktu, że poprostu nie są w stanie opłacać tylu ludzi, lub nie potrzebują w danym dziale aż tylu osób. Pozdrawiam.

Magdalena
@…......

do pracy idzie się za wypłate ktora ustalasz na umowie, wszystko inne jest dobrą wolą pracodawcy, wiec jak daje nawet jakieś dodatkowe swiadczenia socjalne, nawet jak są niskie jak to piszesz jałmużna to chyba jednak na plus że daje, bo w wielu firmach nie ma nic ?

Technikson

Przyznam szczerze, że socjal jest dobry. Warunki i zarobki są dobre. Czasami w zależności od kierownika może być ciężko z organizacją pracy ale to drobiazg. Idealnie nie jest ale w porównaniu z innymi firmami na rynku to jest naprawdę przyzwoicie. Brakuje mi tylko szkoleń i wdrożeń ale to jak pisałem bardziej kwestia na jakiego kierownika się trafi.

Teresa Nowy wpis

Maryla Nowy wpis
@Teresa

Pracownik Nowy wpis

Natala Nowy wpis
@Pracownik

Witam na dzień dzisiejszy jestem z pracownikiem firmy atravona na dolnym Śląsku ale nie jestem zadowolony z traktowania pracowników przez przełożoną panią kierownik (usunięte przez administratora) nie daje możliwości obrony jeżeli ma jakieś zarzuty co do współpracy wiecznie źle wiecznie mało zrobione nadgodziny nie są liczone dokąd jest z obowiązującymi zasadami 100% za sobotę 200 za niedzielę i święta tylko ile zarobiłeś przelicznik średnio wychodzi 17 zł za godzinę w moim przypadku wyszło o 70 zł mniej za święte niż za zwykłą sobotę Straszy naganami nie przedłuża umowy a jeżeli chodzi o zmianę firmy na tym samym obiekcie pracującym to da ci taką wypowiedzenie że do pół roku nie możesz podjąć współpracę na tym samym obiekcie z inną firmą.

Kobieta
@Pracownik

A jest tu jakaś opcja zgłoszenia zastrzeżeń tego typu do HR? Jest jakaś droga czy system zgłaszania nawet anonimowo takich uwag?

Ksenia
@Pracownik

Co dokładnie mówiła Pani kierownik do pracowników, pamiętasz? Jak to godziny nie są liczone, to za darmo trzeba zostawać dłużej? Z tym wypowiedzeniem to trochę dziwna sytuacja, co oni tam piszą?

Ven

Jakie są widełki wynagrodzenia dla Technika Obiektu?

@Ven

Wynagrodzenie oferowane pracownikom jest uzależnione od wielu czynników , m. innymi ich wiedzy i doświadczenia a także zakresu obowiązków technika na danym obiekcie. Jego wysokość jest ustalana indywidualnie na ostatnim etapie procesu rekrutacyjnego.

Szczegółowe informacje na temat procesu rekrutacji w naszej firmie mogą Państwo znaleźć w zakładce "Rekrutacje". Zazwyczaj cały proces trwa od dwóch tygodni do miesiąca.

Maria

A jeszcze, czy zawsze jest odpowiedź? Chodzi mi o to czy jak ktoś nie dostaje pracy, to i tak dostanie info o tym od firmy?

Dzień dobry, Proces w procesie rekrutacji do utrzymania ruchu kandydaci do tygodnia otrzymują od nas odpowiedź, rekrutacja jest 1 etapowa. Zachęcam do aplikowania.

@Maria

Tak, każdy kandydat, który był na rozmowie rekrutacyjnej otrzymuje odpowiedź.

Monika
@Apleona Polska sp. z o.o.

Super! W takim razie wysyłam męża na rozmowę! Można wiedzieć jeszcze tylko jak długo się czeka od podesłania aplikacji do kontaktu? Może być tak że nikt się nie odezwie?

Firma Apleona Polska sp. z o.o. szukała nowego pracownika na stanowisko Mistrz / Brygadzista ds. utrzymania czystości (K/M). Brałeś udział w rozmowie kwalifikacyjnej? Po jakim czasie dostałeś odpowiedź zwrotną?
Danuta

Interesuje mnie stanowisko Mistrz zmianowego utrzymania ruchu. Mogę wiedzieć, ile wynosi ten wspomniany w ofercie dodatek za pracę w systemie czterobrygadowym? I czy mistrzami są tam panie również?

@Danuta

Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Szczegółowych informacji na temat warunków zatrudnienia udzielamy podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Zachęcamy do przesłania swojego CV. Oczywiście jesteśmy zainteresowani zatrudnieniem także pań.

Aleksander
@Apleona Polska sp. z o.o.

Dzień dobry, a czy mogą Państwo przybliżyć, ile u Was trawa proces rekrutacji i czy zamyka się on w jednym spotkaniu? Kontekstem pytania jest ogłoszenie dla technika - elektromontera. Prosiłbym również o określenie, czy da się pracować w innym, niż proponowany w ogłoszeniu system 4-brygadowy, po 12 godz.?

pracodawca
@Aleksander

@Aleksander Dzień dobry, w procesie rekrutacji na stanowisko technika elektromontera do tygodnia kandydaci otrzymują od nas odpowiedź. Jeśli chodzi o godziny pracy, na początku jest możliwość pracy w systemie 3-zmianowych (6-14, 14-22, 22-6) natomiast dążymy do tego, aby praca była w systemie 4-brygadowym (12/24, 12/48). Zachęcam do składania aplikacji, o pozostałych szczegółach możemy porozmawiać podczas rozmowy rekrutacyjnej.

Paulinaw

Czy jest możliwość pracować na zmiany ale dwa tygodnie 2zmiany 1tydzien na rano potrzebuje wymieniać się zmianami z mężem

@Paulinaw

Staramy się uwzględniać preferencje pracowników dotyczące godzin pracy ale nie zawsze jest to możliwe ze względu na organizację pracy na danym obiekcie. W celu uzyskania szczegółowych informacji na ten temat proszę o kontakt telefoniczny pod numer telefonu podany w treści ogłoszenia dotyczącego stanowiska, którym jest Pani zainteresowana.

Paweł

Aplikowałem prze pracuj.pl 2 listopada, w tej chwili jest już 9 listopad, a moja aplikacja nie została jeszcze otwarta. Mam wrażenie jakby firmie nie zależało na kandydatach. To po co daje ogłoszenie, że poszukuje pracowników?

Czesław

Pozdrawiam
@Czesław

Tekst pisany chyba przez osobę ściśle związana z zarządzającymi. Chaos, kompletny chaos. Rozmów z kierownictwem nie ma bo brak czasu. Atmosfera słaba, bo zarobki mierne.

Edek
@Czesław

Czesław Co ty za bzdury piszesz ? Jakie premie z ZFSS? To nie są premie Premi nie płaci się z funduszu świadczeń chyba ze jest on źle zarządzany i jest to wtedy malwersacja. Z funduszu można przyznawać np bony na święta i nie jest to żadna łaska bo to są nasze pieniadze

…......
@Czesław

Świadczenia socjalne są na poziomie jałmużny Do tego próg dochodowy który jest od tamtego roku obniżony Firma krzak

Magdalena
@…......

Gruby/chudy

Witam, może ktoś się wypowiedzieć jaka jest atmosfera w Apleona Wrocław? Warto nawiązać współpracę?

Były robotnik

Wszystko super (pensja na czas, nadgodziny). Zarząd i biuro kompletne (usunięte przez administratora) to najlepsze ziomale. Prowadzą firmę w "dobrą stronę".

Rychu
@Były robotnik

Płacą i tępią leserow. Można robic nadgodziny. Polecam

Jak wygląda ścieżka kariery w Apleona HSG Sp. z o.o.? Czy trudno jest zdobyć awans?

@Pytanie

Nie ma żadnej ścieżki kariery. Chyba, że masz znajomości. Też zależy o co pytasz( który oddział).

Czy w Apleona HSG Sp. z o.o. możliwa jest praca na podstawie B2B?

@Pytanie

Dzień dobry, wszyscy pracownicy są zatrudnieni na podstawie Umowy o Pracę i jest to preferowana przez firmę forma zatrudnienia. Umowa B2B jest możliwa tylko w wyjątkowych sytuacja (np. konkretne zadania, projekt do wykonania w określonym niedługim czasie).

Pipuś

Co się dzieje w firmie ze odchodzą serwisanci?

Kinio
@Pipuś

Branża chłodniarzy się zna wzajemnie i wymieniają się opiniami o swoich pracodawcach.Jak komuś się obcina dodatki i przywileje to ludzie odchodzą.Na ich miejsce ciężko znaleść Fachowców.

Kobyłka
@Pipuś

Jak się nie szanuje uzgodnień płacowych ,zabiera dodatki do pensji ,nie inwestuje w podnoszenie kwalifikacji a na górze są premie roczne i za wyniki to tak jest.Ludzie nie są głupi i wbrew pozorom jest praca dla Specjalistów przez duże S

KM
@Kinio

Był sobie Serwis przez duże S W Serwisie byli Fachowcy przez duże F A co zostało? Raczej czy jeszcze ktoś został?

Oszukany

Zgadzam z Zyczliwym. Jak fajny klient ABB to nic nie umieją z niego korzystać. A pieniądze strumieniem tam płyną. A pracownik to gno*** który chce wypłaty. Szkoda bo polubiłem fajny team, ale i atmosfera też padła jak z kasą kłopoty.

Smutny

Zgadzam się niestety z Życzliwym. W ostatnich czasach zarząd zamilkł a kadra zarządzająca odeszła z firmy. Następcy niestety nie dorastają im do pięt????. Nie posiadają jakiegokolwiek doświadczenia. Wielcy specjaliści którzy przepracowali maksymalnie kilka lat w branży bez doświadczenia, wykształcenia i podstawowej wiedzy praktycznej i zdroworozsądkowego myślenia. Stosują chamskie zagrywki traktując swoich podwładnych z pogarda. Jedyne co robią to szukają dupochronów poprzez wysyłanie @ by probowac ochronić swój tyłek. Niestety wydaje mi się ze zarząd żyje w wielkiej nieświadomości i niestety nie wie kim się otacza. Brak jakiegokolwiek rozwoju firmy a po nazwie i renomie Bilfinger pozostała tylko wielka tęsknota. Kolesiostwo które dostąpiło szczytu swoich marzeń i zajęło stanowiska menadżerów w centrali firmy jest pośmiewiskiem i to już nie tylko wewnątrz ale i na zewnątrz firmy. Nie doświadczyłem także żadnego wsparcia ze strony wielkiej centrali tudzież od zatrudnionych tam ludzi którzy podobno maja takie możliwości.

Bartosz
@Smutny

Rozumiem Twoje rozczarowanie, ale czy myślałeś o tym, jak mógłbyś poprawić atmosferę w firmie i relacje z przełożonym? Czasem spokojna rozmowa może wiele zmienić i sprawić, że otoczenie stanie się bardziej przyjazne. Napisz jakiego rodzaju umowy są podpisywane z nowymi pracownikami? Zlecenie, czy na czas określony? Każda informacja będzie ważna dla osób zainteresowanych tym pracodawcą.

jak nie ma premii rocznych? są ale przyznaje je sobie kilka osob kwota premii-mega wysoka że kazdy by dostał i byl zadowolony

Jestes pracownikiem to powinieneś dostać premie KO są tez pracownikami i dostają premie roczne w wysokości do 2 pensji.Aplikuj na KO

Boguś

Ale farmazony gadasz i plujesz na firme Mamy premie nawet ..... równowartość pensji Bo na nie zasługujemy Jak jej nie dostałeś to jestes cienki w szelkach P

Wyrobnik

Witam wszystkich. Jeżeli ktoś jest ciekawy prawdy to warto popytać bezpośrednio pracowników jak są traktowani i co tak naprawdę firma im oferuje. Jedyna prawda jest taka, że jedyne co jest ważne to zyski.

@Wyrobnik

Bardzo jestem ciekawa jak się pracuje, i czy w firmie dają możliwość rozwoju, jakieś z warsztaty, szkolenia?

Paul
@Wyrobnik

Jedna wielka ściema to niby oczekiwanie na konstruktywną krytykę. Zero szacunku kiedy np już jestes niepotrzebny. Brak pomysłu na „zagospodarowanie”pracowników kiedy kończy się np kontrakt na FM. najprościej wypowiedzenie a raczej dwa wypowiedzenia do tzw wyboru.Jedno dyscyplinarne a drugie za obopólnym porozumieniem stron .Wszystko tak aby nie płacić Ci odprawy.Powinny się tym zachowaniem zająć organy do tego powołane.Wystarczy przesłuchać zwolnionych w ciągu kilku ostatnich lat ( za czasu obecnego jeszcze zarządu)

Pikopolo
@Danuta

Jakie warsztaty masz na myśli?

Boguś
@Wyrobnik

Ale jaja ale jaja Ale żeś odkrył Amerykę ze ważne są tylko zyski My robaczki jesteśmy trybikami by te zyski były Gorzej jeżeli trybików się nie smaruje co ma miejsce w naszej kochanej Firmie przez duże F Nasza Firma woli wymieniać trybiki zamiast wydawać kasę na materiały smarownicze-podobno jest to eko A serio Co jest ze nikt się nie skarży? Może to jest jednak kraina miodem i mlekiem płynąca? Coś tam mieszasz w necie i nikt prawie nikt nie odpisał na Twego posta Jeżeli wiesz jak jest naprawę to po prostu wywal kawę na ławę Trzymam kciuki

Danuta

Cześć, niestety sprawdziłam i widzę, że w internecie ciężko o dokładne informacje na temat tego, jak wygląda praca w tej firmie na co dzień. Drodzy pracownicy, czy moglibyście powiedzieć coś o swoich obowiązkach? Super byłoby poczytać o tym, jak przedstawia się typowy dzień pracy w tej firmie. Mam nadzieję, że będziecie w stanie napisać.

Wacław
@Danuta

A o jakie stanowisko pytasz? Sprzątaczki Technika obiektu Koordynatora obiektu Kierownika obiektu Księgowość Kadry Zakupy Zarząd

Marcin

Szybko i sprawnie, polecam

Tomm
@Marcin

Marcin Szybko sprawnie Następny proszę Codzienne rekrutacje bo codzienne redukcje lub ktoś sam odchodzi. Ilu było w 2020 roku kierowników na Spire?

Polococta
@Marcin

Szybko czyli byle jak Sprawnie bo jest to już rutyna

kokon

Jaka płaca na Manie w Starachowicach, są jakieś dodatki? Jestem teraz w Cersanit i nie wiem czy przechodzić. Jak brygadziści, da się normalnie pracować?

MANiak
@kokon

Super kasa Mamy związek zawodowy Każdy jest zadowolony Ktoś pisał ze nie było pączków w centrali bo poszły na premie w MANie Popytaj Sprawdź Są premie roczne i za wyniki W sumie możesz wyciągnąć dodatkowo ..... pensje Ci co narzekają to pewnie się obijają

lolek
@MANiak

a jak praca w centrali ogolnie ? są lepsze i gorsze stanowiska

MANiak
@lolek

Jasne ze są Jak masz Ok 25 lat to zajdziesz wysoko bo jestes miękki jak plastelina i za tytuł kierownika bedziesz tańczył jak ci zarząd zagra

Buu

Jolanta Witold i Grześ idealne trio na VW Poznań

Fix
@Buu

Jest jeszcze trio z Wawy co na to ppzwala

Qwe

Jak duża jest załoga w Apleony w MANie Niepolomice?

Fix
@Qwe

Duza

Zostaw merytoryczną opinię o Apleona Polska sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w Apleona Polska sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Apleona Polska sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Apleona Polska sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 2 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Apleona Polska sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii