Opinie o Fundacja Aktywizacja w Warszawa

2.2/5
Na podstawie 43 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych i obecnych pracowników o pracodawcy Fundacja Aktywizacja. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie Fundacja Aktywizacja o rekrutacji.

Branże: Organizacje i związki

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Fundacja Aktywizacja w Warszawa

Vanessa

Uważajcie ta tą fundację. Pracują tam same agresywne psychopatki. Powinni ostrzegać że pracownicy tej fundacji mają coś z głową. Oni nie są wstanie pomóc nawet sobie, nie mówiąc już o innych niepełnosprawnych.

@Dorcia
@beneficjent

Długo szukałam pracy jako osoba z niepełnosprawnością.Na kolejnej wizycie wPUP w sprawie oferty pracy powiedziano mnie ospotkaniu z pracownikiem Fundacji Aktywizacjaw Opolu z filia w Katowicach.Nie żałuję kontaktu z Fundacją ,bo po podpisaniu z Nimi umowy chociaż projekt dawno był rozpoczęty po niecałych dwóch miesiącach choć była jeszcze pandemia dostałam pracę i dofinansowanie za to że podjęłam pracę.Dziękuję Pani Andżelice F. za cierpliwość do mnie i za wsparcie z J ej strony ,żebym szukała pracy.

Z

Nie polecam Fundacji Aktywizacji. Niestety czas z nią uważam za zmarnowany. Ciągłe telefony, proszenie się o znalezienie pracy najczęściej nic nie wnoszą. Owszem są staże, ale nie oszukujmy się ile razy można je brać i to za tak słabe pieniądze...Może któraś z wielce szanownych Pań lub Panów zamiast umowy o pracę i ciepełka w pracy weźmie staż za 1000 zł?! Na olx można czasem znaleźć szybciej pracę niż w owej fundacji zajmującej się ponoć znalezieniem pracy. Są niekiedy, ale bardzo rzadko kompetentne Panie, które chcą pomóc, ale giną wśród ludzi mało kompetentnych. Niestety większość osób, które pracowały w moim oddziale w centralnej Polsce tej kompetencji nie miały. Nie będę tutaj reklamował z imienia i nazwiska tych osób, ale niestety nie są to osoby godne zaufania. Polecam samemu szukać pracy zamiast marnować czas na Fundacje, która mami jedynie obietnicami, a wszystko tyczy się jedynie obecności i podpisywania niekiedy więcej niż jednej karty obecności.

Rozczarowany
@Z

Zgadzam się z tobą w 100 %, tylko papierki do podpisywania, realnej pomocy nie dostaniesz, Panie mają pracę dzięki osobom niepełnosprawnym, nieprzydatne kursy, szkoda na nich czasu, trzeba samemu szukać pracy, może ktoś wie gdzie można na nich zgłosić skargę, ciekawe na co idę pieniądze które na nas dostają, może jakaś instytucja powinna ich skontrolować.

Kursant123

Uczestniczyłam w Kursie Akademia oficer w Bydgoszczy. Bardzo fajny kurs, prowadzący miły, cierpliwy. Polecam z całego serca

@Kursant123

Kurs fajny, prowadzący fajny. Pozdrawiam pracowników fundacji w Bydgoszczy - jesteście SUPER

Coco Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 18 dni.

Co ta za fundacja? Nie raczą odpisywać na e- mail szkoda słów nie polecam!!!! Niech nie piszą adresów e-mail i sprawa załatwiona!!!!

Wkurzony Nowy wpis

Owa fundacyjka to banda omamiaczy i (usunięte przez administratora) Nie chcą odbierać telefonów, a jak już odbiorą to znalezienie zatrudnienia polega na możliwości udziału w jakichś programach aktywizacyjnych, w pakiecie oczywiście z wszystkimi tam zatrudnionymi pracownikami -nierobami, którzy sobie z PFROnu uczynili intratne źródło dochodowe. DLa ON są tylko obiecanka - cacanki. Nie interesuje mnie udział w takich programach, bo wielokrotnie w przeszłości brałem w nich udział, a konkretne zatrudnienie przez pracodawcę. Składam skargę do PFRON aby się przyjrzeli finansowaniu ich działalności.

Katowice Nowy wpis
@Wkurzony

Korzystałam z usług w katowicach (usunięte przez administratora) totalne mówli że kończą się pieniędze dali mi rozmowę z psychologiem 5 minut i tyle i dają marny staż na pół roku ale muszę iść do następnej edycji bo teraz nie ma kasy (usunięte przez administratora) totalne za kasą z pefrony siedzę i nic nie robią a obiecali gruszki

ania13q

Fundacja w Olsztynie nie potrafi w ogóle pomóc w znalezieniu zatrudnienia. Wysyłane są tylko linki do ofert pracy i to ma być pomoc. Sama potrafię klikać na oferty pracy w internecie. Nie wiem po co ci ludzie tam w ogóle siedzą, jak w ogóle się nie angażują w pomoc dla osoby niepełnosprawnej.

Rozczarowany
@ania13q

W Bydgoszczy to samo, nie mam pojęcia, za co ci ludzie biorą pieniądze? Lepiej samemu szukać pracy.

Też rozczarowany Nowy wpis
@Rozczarowany

To samo doświadczenie mam. Po 2 miesiącach o pierwszego kontaktu z fundacją nie ma postępu. Były tylko spotkania i podpisywanie listy obecności. Moim zdaniem oni nie poszukują pracy lecz mówią jak masz szukać.

Wiesiu

Jako kandydat na pracownika ochrony mogę liczyć na porady prawne, psychologa i doradcy zawodowego? Tak czytałem na stronie i myślę o wysłaniu CV.

Firma Fundacja Aktywizacja szukała nowego pracownika na stanowisko Doradca zawodowy/Doradczyni zawodowa. Brałeś udział w rozmowie kwalifikacyjnej? Po jakim czasie dostałeś odpowiedź zwrotną?
!

dofinansowanie z prfon jest po to by ludzie w aktywizacji mieli tam pracę nie po to by niepełnosprawni mieli pracę , ofiarując pracę w aktywizacji niepełnosprawny ma jedynie szkolenia i kursy = nie pracę !! ci zatrudnieni z tego maja wynagrodzenie ! krytyczne komentarze usuwane . --------!!

kika

Jako pracownik biurowy jest szansa na rozwój i awanse w tej firmie ? Czy jednak stanowisko dla mało ambitnych?

criss

Występują nadgodziny lub różne godziny pracy czy zawsze stała dla stanowisk pracownik biurowy?

Osoba bez orzeczenia o niepełnosprawności również może starać się ubiegać o stanowisko pracownika biurowego?

Józia

Czy jako pracownik porządkowy muszę odznaczać się dużą sprawnością fizyczną? Nie pisali szczegółowo o wymaganiach stąd wolę podpytać.

annkes
@Józia

zadzwoń do oddziału który dodał oferte to ci powiedza. oferta ofercie nierowna.

Bobik

Widziałem ze fundacji jest potrzebny Pracownik ds. social mediów. Nim będę słać papiery na dział to możecie opisać atmosferę na nim? wszyscy sa przyjaznie nastawieni?

Mikołaj

W ogłoszeniu na obsługę klienta nie podają ani widełek ani nie piszą żeby była jakaś premia. jeśli jej nie ma to można chociaż wynegocjować jakaś dobra podstawę?

Abc

Oddział w Gdańsku to strata czasu. Korzystałam ale pomocy nie miałam żadnej z ich strony.

Gucio

To znaczy, co masz na myśli że osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności nie mają wsparcia, nie są mile widziani, są źle traktowani o co dokładnie chodzi w twoim komentarzu?

Aldona

Opieka merytoryczna i praktyczna przez cały okres zatrudnienia - to mnie zaciekawiło. Planuję przesłać CV na obsługę klienta z orzeczeniem. Faktycznie będę miała swojego mentora który mnie wdroży i wesprze?

@A

Opinia dotyczy oddziału w Bydgoszczy. Byłam na szkoleniu bardzo sobie cenię pomoc osób z fundacji, pan prowadzący szkolenie super. Polecam

Lidzia

Pracownik porządkowy może się spodziewać jakiej kasy na rękę? Wszystko cudnie i ładnie ale nie ma w ofercie żadnych widełek...osoby z orzeczeniem dostają coś więcej niż najniższa?

Kursant123

@Kursant123

Zgadzam się fajne szkolenie, fajny prowadzący, Dziękuję wszystkim pracowników fundacji w Bydgoszczy jesteście SUPER

Baśka

Różnie oceniacie wynagrodzenie i atmosferę a jak z rozwojem? Natrafiłam na ogłoszenie dla pracownika biurowego. Można liczyć na wzrost kompetencji i rozwój? Dzięki z góry za odpowiedzi!

!

no smialo pokazcie sukcesy poza rozdawnictwem ulotek i robieniem facebooka jak i castingów ilu osob w ciagu miesiaca z widocznymi niepełnosprawnosciami otrzymało pracę w okresie marca 2024 . pierdzenie na stołku wciąż popularne ?

K.

Liczba zwolnień wśród często świetnych specjalistów mówi sama za siebie. Non stop można gdzieś znaleźć oferty pracy do FA. Lepiej nie będzie póki będzie liczył się PR, a nie zwracanie uwagi na problemy i potrzeby zgłaszane przez pracowników. Sama płaca za faktyczne obowiązki i świecenie przed klientem oczami, bo ma się z różnych powodów związane ręce to też ciężki temat. I drodzy klienci, to nie wina zwykłych pracowników, że to wygląda, jak wygląda tylko zarządzania i ograniczeń narzucanych z góry, oczywiście trzeba tu też pamiętać o realiach rynku pracy, ale jednak... My chcemy dla człowieka dobrze, ale zawsze wychodzą jakieś ograniczenia...

Zostaw merytoryczną opinię o Fundacja Aktywizacja - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Fundacja Aktywizacja?

Zobacz opinie na temat firmy Fundacja Aktywizacja tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Fundacja Aktywizacja?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 0 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Fundacja Aktywizacja
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)