HomeGlobal

• Skierniewice
Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o HomeGlobal

Opinie o HomeGlobal Warszawa

Nie przegap nowości o HomeGlobal!

qwerty

09.09.2024 09:04

No to na jakim poziomie musi być ten język obcy żeby tu dostać pracę? Ktoś pisał że jedna dziewczyna nie dostała pracy bo zna go za dobrze.... no szok. Chyba że tylko na rekrutacji trzeba udawać że wie się mniej xd

;.

10.02.2025 12:59

żyjemy w xxi wieku, w szkole ucza angielskiego. Jak mozna miec problem z takim wymogiem na rozmowie o prace? xD
    NJDN

24.11.2021 22:41

Tydzień po wysłaniu aplikacji zadzownila do mnie bardzo miła Pani z informacją, że przejrzała moja aplikację i po krótce opowiedziała mi, na czym praca polega. Umówiła mnie również na następny dzień na rozmowę sprawdzającą mój język obcy. Urodziłam się i mieszkałam 10 lat za granicą, tam też chodziłam do szkoły i uczyłam się tamtejszego języka równocześnie z językiem polskim. Na rozmowie testowej dostałam zadanie, aby opowiedzieć o sobie kilka słów i zostały mi zadane dwa proste pytania. Pani, która język ten rzekomo weryfikowała brzmiała, jak po szybkim tygodniowym kursie, więc byłam przekonana, że z umiejętnościami językowymi, jakimi operuję i po tak prostych pytaniach ten etap rekrutacji przejdę pomyślnie. Następnego dnia dostałam wiadomość, że niestety, ale się nie zakwalifikowałam. Zdziwiona przebiegiem spraw, spytałam, co było powodem odrzucenia mojej kandydatury (spodziewałam się, że mogę zostać odrzucona, że względu na brak doświadczenia w sprzedaży). Odpowiedzią okazały się być "błędy gramatyczne" i "niewystarczający poziom językowy". Pani w słuchawce najwyraźniej uznała, że 10 lat życia i edukacji w obcym kraju, to za mało, aby umieć poprawnie powiedzieć o sobie 5 zdań. Napisałam maila z zażaleniem i próbą wyjaśnienia sprawy; do tej pory nie otrzymałam żadnej odpowedzi. Jak ktoś już niżej wspomniał—im mniej umiesz, tym więcej osiągniesz w tej firmie. Totalny brak poszanowania kandydatów i zero profesjonalizmu. Żenada.

30.09.2022 15:13

Dzień dobry państwo serdecznie, wyrażę swoją własną opinię, otóż około 6 miesięcy temu nie przyjęli mnie do HomeGlobal z niewiadomo jakich przyczyn chociaż mój język francuski jest na poziomie native, a wiedza sprzedażowa jest ogromna bo na tą chwilę zarabiam średnio ponad 17 000zł w firmie konkurencyjnej z moimi metodami sprzedażowymi oraz perswazją, także bardzo się cieszę że odmówiliście mojej kandydaturze Serdecznie pozdrawiam

Gigi

07.12.2022 17:59

Nie możesz być lepsza w języku i pracować w firmie bo rekruterka może stracić pracę. Ta pani chroni swoje miejsce pracy ????
    Ol

22.10.2021 11:53

Czy ma ktoś numer telefonu do HR dziękuję

26.10.2021 16:04

Cześć, jeśli masz jakieś pytania to skontaktuj się z nami mailowo([email protected]) i umówimy się na ewentualną rozmowę telefoniczną :) pozdrawiamy, Dział HR
    Rutka

29.07.2021 20:17

Sam proces rekrutacyjny miły i przyjemny. Tylko po co rekrutujecie jak nie macie stanowiska. Pani rekrutującą zadzwoniła, że przeszłam pomyślnie weryfikację i mam czekać . No pytam się na co i jak długo? A Pani, że nie wie, i że tak jest i koniec. No trochę nieprofesjonalne
    Gość

21.07.2021 16:26

Moja opinia dotyczy procesu rekrutacji. Po weryfikacji znajomosci języka obcego zadzwoniła do mnie Pani, która stwierdziła, że tak test językowy został zaliczony, i mam czekać na uwaga rekrutację. Wtf? A w międzyczasie oni będą mi wysyłać zadania do zrobienia w ramach rekrutacji. Brak słów. Podziękowałam niegrzecznie

22.07.2021 08:42

Dzień dobry, dziękujemy za uwagi. Weryfikacja znajomości języka obcego jest jednym z pierwszych elementów prowadzonych przez nas procesów rekrutacyjnych. Rozmowa rekrutacyjna również jest nieodzownym etapem w procesie rekrutacyjnym bez którego nie ma możliwości ewentualnego nawiązania współpracy. Takie spotkanie jest szansą dla kandydata na lepsze poznanie firmy oraz oferty, a dla nas możliwością sprawdzenia umiejętności kandydata. Cały proces rekrutacji opisany jest na naszej stronie internetowej. pozdrawiamy i życzymy powodzenia, Dział HR

30.06.2021 11:15

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w HomeGlobal?
    ela

06.07.2021 12:45

Zazwyczaj już po 3 miesiącach podpisywana jest umowa na czas nieokreślony
    Norbert

15.01.2021 13:58

jak chcesz dobrze zarobić to polecam. Sporo wymagają ale to pewnie jak wszędzie a dają dużo szkoleń. Dla mnie liczy się pensja a tu jak sprzedaje to mam dużo.
    man

18.05.2021 12:17

co to znacze duzo? ponat 10000zł dla mnie to jest duzo... 4-5 tys chyba to jest normalna pensja
    Ala28

14.06.2021 14:06

Jak będziesz miał dobry msc i będziesz rzeczywiście chciał to ponad 10k też wyciągniesz. Nie masz górnej granicy w wynagrodzeniu.

25.05.2021 14:44

Nie polecam, szkoleń powinno być więcej, A i wsparcia na samym początku tak samo.
    Ala28

14.06.2021 14:04

Nie przesadzajmy z tą ilością szkoleń. Jak dla mnie 5 dni szkolenia wstępnego a potem wdrożenie z Tl jest wystarczające. Potem jak ktoś chce to też ma inne szkolenia ale szkoda czasu na to skoro możesz w tym czasie robić już niezłą kasę. Jak ktoś nie odnajduje się na takim stanowisku to i setne szkolenie mu nie pomoże niestety.
    Cyganov

06.04.2021 15:34

Witam moja osobista opinia o firmie HomeGlobal. Od 13 lat mieszkam w Norwegi gdzie przechodziłem szczeble edukacji i pracy z językiem Norweskim gdzie miałem doświadczenie pracy z klientem w Transporcie i spedycji. Rozmowa po Norwesku z osobą która z językiem Norweskim ma nie wiele doczynienia(pewnie sam kurs) Rozmowa nr3 na każde z zadanych pytań miałem odpowiedź i to akurat dotyczyło tematyki w której też jestem bardzo obeznany. Po kilku dniach dostałem odpowiedź że nie przeszedłem do następnego etapu rekrutacji bez żadnego powodu. Tak jak wcześniej ktoś wspominał, zero profesjonalizmu,im mniej umiesz tym większa kariera. Przykre ale prawdziwe. Z perspektywy czasu jestem szczęśliwy że nie dostałem miejsca pracy w HomeGlobal. W Polsce chyba wszyatkie Korporacje w ten sposób działają, strach przed konstruktywna i umiejętna konkurencją. Powodzenia w nauce języka Norweskiego xd Pozdrawiam Cygan
    Thomas

16.04.2021 10:53

Ja też niestety dostałem odmowę po tej rozmowie po norwesku chociaż znam ten język bardzo dobrze. Napisałem do nich i podobno to nie zawsze kwestia języka tylko czasem biorą dalej ogólnie lepszych ludzi ale powiedzieli mi że do innego działu mnie chętnie zaproszą na spotkanie. najlepiej do nich napisać i wyjaśnić wszytsko a nie dopowiadać historie i tu je wypisywać. Ha en fin dag!
    Cyganov

20.04.2021 18:37

Kolego po to jest forum aby wyrażać swoje opinię, jestem osobą szczerą i wyraziłem swoje doświadczenia z rekrutacją.
    Diana

07.04.2021 17:54

Moja weryfikacja jezykowa trwala minutę, ale w miare płynnie odpowiadalam na pytania, ktore byly dość latwe.... czy mam się o co martwic?
    Luc

09.04.2021 10:15

Moja również była krótka, a pytania były łatwe. To szybki test który nie wymaga wielogodzinnej rozmowy. Jeśli na pare pierwszych pytań potrafiłas odpowiedzieć sprawnie to test językowy możesz uznać za udany
    Lolek94

22.03.2021 19:18

Czy ktoś pracował w tej firmie z językiem norweskim i byłby w stanie się jakoś wypowiedzieć o zespole, atmosferze w pracy, wolumenie pracy oraz możliwościach związanych z podszkoleniem języka?

23.03.2021 11:26

Nie ma szkoleń językowych, będziesz jedynie mógł odsłuchać rozmów poprzednich pracowników.
    Lukasz

26.03.2021 18:24

Wczoraj zadzwonili z informacja ze sa zainteresowani, zaczynam zdalnie od 12 kwietnia zaczynajac od kursu 5 dniowego online. Moja rada- trzeba być szczerym i duży nacisk stawiać na dobre wyszkolenie się, jeśli wcześniej nie było styczności z praca przez telefon. Dział rekrutacyjny bardzo przyjazny i profesjonalny, na takich przynajmniej ja trafiłem.
    Wkurzona

12.03.2021 14:51

Ta firma to dramat, cieszę się, że już tu nie pracuję. Nie potrafią wystawić nawet dokumentu Pit.

18.02.2021 12:16

Hej, Pracował ktoś na linii niemieckiej jako specjalista ds. Sprzedaży? O ci chodzi z dodatkiem do stawki godzinowej za przepracowana odpowiednia ilość godzin i aktywność? To się faktycznie dostaje? I jaka średnia prowizje można wyciągnąć?

22.02.2021 21:17

Zarabiac mozna duzo, ale jesli zachorujesz za te dni nie dostajesz nic, tak samo z urlopem.

22.02.2021 21:08

Kiedys ta byla nawet porzadna firma ale teraz HR to dramat
    ktośtam

25.01.2021 11:14

Pracuję już chwilę, pracowałem i u konkurencji. Zdecydowanie wygrywa HG, przede wszystkim bardziej przejrzystym i zdecydowanie bardziej propracowniczym systemie premiowania, który faktycznie potrafi zmotywować do bardziej efektywnej pracy. Wiadomo napracować się trzeba, a praca łatwa nie jest, ale zdecydowanie lepiej się przyjmuje dużą ilość pracy jeśli stan konta również potem się zgadza.

14.01.2021 08:49

Patrząc na te wszystkie opinie osób które pewnie zostały zwolnione i teraz wylewają swoje żale w internecie stwierdziłam że napiszę od siebie coś pozytywnego. Jestem w firmie już 4 miesiąc i jest to moje trzecie call center w jakim pracowałam w Warszawie. Wiadomo, że czasem praca bywa męcząca ale każdy kto decyduje się na pracę w CC o tym wie. Patrząc na moje wcześniejsze prace w teoretycznie podobnych miejscach stwierdzam,że nie spotkałam się jeszcze z tak ludzkim podejściem do pracownika. W pandemii gdzie muszę zajmować się synem który uczy się zdalnie naprawdę mam duże wsparcie od swojego TL. Nie ma problemu żebym pracowała zdalnie nawet jak mieszkam w Warszawie albo w ciągu dnia miała kilka godzin przerwy. Nie muszę bać się swojego TL jak mam jakiś problem tak jak miałam w poprzedniej pracy gdzie trzeba było tylko dzwonić dzwonić i poza tym się nie odzywać najlepiej. Każdy kto chce naprawdę pracować i dobrze na tym zarabiać będzie tu zadowolony.
    Todor

29.12.2020 14:01

Dzień dobry, jakieś tydzień temu może więcej, zadzwoniła do mnie Pani z dz. HR, zapytała u mnie czy jestem chętny do pracy oraz jakie zarobkie oczekuje na początek i tak dalej. Dałem jej znać, że mogę przystąpić do pracy natychmiast. I dostałem informacje, że w następnym dniu zadzwoni do mnie kolega, który sprawdza mój język bułgarski , więc czekałem . Tak i było, że następnego dnia była rozmowa z Panem, który właśnie miał sprawdzić. Zadał mi 3 pytania, które moim zdaniem , w ogóle nie dotyczy pracy ( oczywiście to mogło być tylko sprawdzienia posługiwania języka i nie było znaczenia jakie to pytania będą) i na końcu dostałem od tego chłopaka” dziękuje za rozmowę , powodzenia” . I od tego czasu czekam na jakieś informacje i nic... Moje pytania brzmi tak, czy jest informacja zwrotna dla kandydatów , czy został przyjęty na kolejny etap czy nie Dziękuje za odpowiedź

04.01.2021 15:21

Dzień dobry, informację zwrotną przekazaliśmy Panu 21 grudnia. Proszę ewentualnie sprawdzić folder SPAM w skrzynce mailowej. Jeśli chodzi o weryfikację języka to tak jak Pan już zauważył jest to tylko sprawdzenie poziomu języka. Na takiej rozmowie nie weryfikujemy pozostałych umiejętności. Gdyby miał Pan jeszcze jakieś pytania, prosimy bezpośredni kontakt z rekruterem. pozdrawiamy, Dział HR

08.12.2020 15:29

Jakie są etapy rekrutacji? Na czym polega rozmowa na skype z dwoma osobami z firmy?

14.12.2020 13:48

Rekrutacja składa się z kilku etapów. Pierwszym z nich jest krótka rozmowa telefoniczna z naszym rekruterem. Jest to czas na poznanie Twoich oczekiwań ale także możliwość dla kandydata na zadawanie pytań. Kolejnym etapem w przypadku rekrutacji na stanowiska językowe jest weryfikacja znajomości języka obcego. Ostatnim etapem jest spotkanie z osobą z działu HR oraz Team Leaderem zespołu do którego aplikujesz. Na takim spotkaniu masz możliwość dowiedzieć się dokładnie na czym będą polegały Twoje obowiązki, z kim będziesz współpracować a my mamy szansę, żeby lepiej poznać Ciebie i Twoje oczekiwania.

01.12.2020 10:42

Jakoś nie mam zaufania do firm, które w zakładce "kontakt" podają jedynie adres mailowy. Pozdrawiam

03.12.2020 12:25

Posiadamy kilka lokalizacji w różnych miastach, jednak nie ograniczamy się do tego. Dajemy możliwość całkowitej współpracy zdalnej - cały proces rekrutacji oraz wdrożenia odbywa się zdalnie, a niezbędny sprzęt dostarczamy kurierem. Pozdrawiamy, Dział HR
    Kuba

01.12.2020 21:09

Składałem wiele razy CV na stanowisko Specjalisty ds obsługi klienta z językiem norweskim, ale widocznie za każdym razem moje podanie jest odrzucane, a oferta pracy w Lublinie ciągle widnieje na stronach dla osób poszukujących pracy. Wrzucają ogłoszenia o prace z j.nor i nic sie nie odzywaja, jedyne co sie dowiedzialem to ze nie znam jezyka norweskieg - nikt zresztą znajomosci jezyka nie sprawdzal, nie wiem na jakich podstawie dostalem informacje ze sie nie lapie ze wzgledu na brak wiedzi z jezyka skoro nie zostalo to zweryfikowane. Pracowica firmy bardzo nie mila. Odradzam firme, jak zadzwonilem by cos wiecej sie dowiedziec to osoba po drugiej stronie powiedziala ze zle sie dodzwonilem. Kazde ogloszenie to widocznie jakas sciema i nie ma co sie w to mieszac. Nawet na jedna gwiazdke ta firma nie zasluguje.

03.12.2020 11:51

Szanowny Panie, dziękujemy za uwagi. W wiadomości zwrotnej po aplikowaniu na konkretne stanowisko kandydat zawsze otrzymuje informację, że skontaktujemy się w przypadku profilu odpowiadającego naszym oczekiwaniom. Kilka miesięcy temu brał Pan udział w procesie rekrutacyjnym, język norweski został zweryfikowany jednak nie zjawił się Pan na zaplanowanym spotkaniu rekrutacyjnym. Życzymy sukcesów i powodzenia w dalszym poszukiwaniu pracy. pozdrawiamy, Dział HR

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HomeGlobal?

Kontakt - HomeGlobal

Długa 29 00-238 Warszawa

Stefi

21.11.2020 11:30

Jestem juz po drugim etapie rekrutacji Pierwszy to weryfikaja jezykowa Drugi 2 h rozmowa z dwoma osobami online.Obiecano poinformowac mnie w x terminie o wynikach Nie dostalam info ..widze ze nie ja pierwsza .....
    Gizela

20.03.2020 00:01

Hej, czy ktoś może dookreślić zarobki na stanowisku Specjalista ds. kontroli jakości z językiem obcym? Z góry dziękuję bardzo za pomoc

20.03.2020 08:41

Witaj Gizela, wszystko zależy od tego jakim językiem się posługujesz. Zachęcam do zaaplikowania na ogłoszenie a na pewno skontaktujemy się z Tobą telefonicznie i udzielimy więcej informacji :) Pozdrawiam Dział HR
    Lola

21.11.2020 11:23

Ja tez jestem zainteresowana jak wygldaja zarobki na tym stanowisku
    Afro

11.10.2020 00:40

I recommend. Very good company, I work in French marcket. The company is open 24/24 hours. There is possibility to work from home. They pay by hours. I get 5000 to 6000 zlt netto by month. Team leaders are very cool. You feel free like in your home at work.

19.10.2020 21:39

Hi. On which position are You working? I applied for one position with foreign language and I am curious about the payment. Thanks a lot!
    Kot w butach

26.09.2020 09:02

Hej, czy na stanowisku Specjalista ds. Posprzedażowej Obsługi Klienta, jest wyłącznie sprzedaż? Jakie są godziny pracy? Czy wynagrodzenie składa się z podstawy i premii? Czy firma udostępnia sprzęt do pracy zdalnej?
    djego

08.10.2020 19:50

udostępnia. ale po miesięcznym szkoleniu na miejscu, w siedzibie. na tym stanowisku masz podstawę i bonus liczony za jakość. ja nie dałem rady, ale każdy ma swoją moralną skalę i różne motywacje. niby się da, ale może się jednak nie powinno. no, kwestia smaku. (usunięte przez administratora)
    Olk

11.09.2020 15:53

Czy ktoś pracuje na stanowisku Specjalista ds. Testowania Kampanii Sprzedażowej? Jakie sa obowiazki? Czy praca polega na sprzedazy telefonicznej produktow?
    olk

11.09.2020 15:11

Czy pracuje ktoś na stanowisku Specjalista ds. Testowania Kampanii Sprzedażowych? Jakie są obowiązki? Czy praca polega na sprzedaży produktów?
    ktoś

05.09.2020 17:13

Planuję aplikować na jedno ze stanowisk, wie ktoś może jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na odpowiedź w sprawie wysłanego CV?

30.07.2020 10:38

Czy HomeGlobal zapewnia kartę multisportu?
    elka

26.08.2020 09:20

Hej, tak, masz możliwość skorzystania z prywatnej opieki medycznej lub pakietu sportowego
    Kuba

14.02.2020 22:20

Składałem cv na stanowisko konsultanta z językiem norweskim, miła pani zadzwoniła, wyjaśniła co i jak, mówiła że zadzwoni do mnie Pan by sprawdzić "jakość" mojego norweskiego. Zaznaczyć chciałem że mieszkałem wiele lat w Norwegii, skończyłem tam każdy szczebel edukacji. Pan zadzwonił rozmawialiśmy po norwesku, pan jakiś wystraszony, jego język norweski jak po kursie, słabo władał, ale ważne co było później, dostałem informację że nie zostałem wzięty do następnego etapu rekrutacji, bo widocznie słaby miałem język norweski, słabszy od tego pana i Pan ten dał mi słaba ocenę za moje umiejętności. Bal się konkurencji w pracy? Czy może zatrudnił swojego kolegę? To chyba jakiś żart

16.05.2020 09:23

Takie rzeczy w Polsce to norma.
    Już ktoś ważny

08.07.2020 12:35

Proszę uwierzyć, im ktoś mniej kompetentny, tym lepszą "karierę" może tam zrobić. Pracowałem tam ponad dwa lata na studiach, więc z czystym sumieniem mogę Panu powiedzieć, że nic Pan nie stracił :)
    Lenka

17.06.2020 08:52

Patrząc na recene trochu się bałam tam posłać CV ale przez pandemię zostałam bez prace a oni w pandemi cały czas szukają nowych ludzi to zdecydowałam się aplikovat na Specjalista ds. sprzedaży i obsługi klienta z j. czeskim. Od maj tu jestem i bardzo zadowolona. Mam laptop i pracuja z domu. Pres skype mam treninki i duzo sie ucza.
    Larisa

09.06.2020 10:07

Witam, Dnia 12.05.20 dostałam takiego maila od Pani M (mail poniżej). Rozumiem, że sytuacja jest lub była dynamiczna ale od miesiąca nie dostałam żadnej wiadomości mimo, że 2 razy pisałam. Spełniłam wszystkie wymagania rekrutacyjne wysłałam wymagane dokumenty oraz zainstalowałem internet który spełnia Państwa oczekiwania. Rozumiem, że może Państwo ze mnie zrezygnowali mimo, że cała korespondencja którą mam świadczy, że dostałam pracę ale profesjonalizm i odpowiednie podejście działu HR powinno skutkować informacją. Ja do końca maja czekałam na informację od Państwa będąc przekonana, że mam pracę a do dziś zero informacji... Pozdrawiam, Larisa D Dzień dobry, widziałam, ze Pani dzwoniła. Niestety miałam spotkanie i nie mogłam rozmawiać. Wynik testu jest teraz jak najbardziej ok. W związku z obecną sytuacją musimy się wstrzymać z decyzją co do terminu rozpoczęcia szkolenia, ale jak tylko będę mieć takie informacje to od razu je Pani przekeżę.
    Igor B.

31.05.2020 15:09

Umowa o dzieło + umowa zlecenie. Zdrowotne i chorobowe bez emerytury. Da się zarobić z domu, wypłata na czas. Praca polega na sprzedaży przez telefon suplementów diety w mocno wygórowanych cenach. Firma przeszkoli cię tak, aby mógł\mogła w sposób poprawny i bezkarny sprawiać wrażenie, że jesteś specjalistą i "gwarantujesz" efekt suplementów. Wszystko opiera się tam na sprawianie wrażeniu, ale kasa jest. Im wyższa cena, tym większe wynagrodzenie i dla pracownika. Dla osób nie mających problemu z sumieniem iż wycisneli ludziom czasami ostatnie pieniądze za coś co przynajmniej im nie zaszkodzi.

17.05.2020 10:09

Pracuje już w firmie od 8 miesięcy i jest super. Fajni ludzie, szkolenia,pieniadze na czas a jeszcze do tego można naprawdę dobrze zarobić.Szczerze polecam.

20.04.2020 10:17

Hej, jakieś info o HomeGlobal? Ogłoszenie Specjalista ds. Obsługi Klienta, pojawiło się 15 kwietnia na Gratka.pl, ktoś coś wie?

20.04.2020 18:02

Nie oszczedzajcie za dużo na rekruterach, bo nie dość że kaleczą po polsku to jeszcze przedstawić firmy i stanowiska w podstawowym zakresie nie potrafią. Szkoda czasu zawracać glowę takimi żenującymi telefonami i rozmowami..
    Maciej89

13.11.2019 20:32

Jak wygląda kwestia umów w tej firmie? Rekruterka wspominala coś o umowie zlecenie łączonej z umową o dzieło. Nigdy o czymś takim nie słyszałem. Czy jest sie normalnie zgłoszonym do ubezpieczenia chorobowego? Dziękuję za odpowiedzi

20.03.2020 08:47

Tak jak najbardziej, przy umowie zlecenie przysługuje ubezpieczenie zdrowotne. Zleceniobiorca może ponadto zawnioskować o objęcie go składkami na ubezpieczenie chorobowe. Korzyści z dobrowolnego opłacania składek na ubezpieczenie zdrowotne to: możliwość korzystania ze zwolnień lekarskich oraz prawo do zasiłku macierzyńskiego i urlopu opiekuńczego. Pozdrawiam serdecznie, Dział HR
    Ewi

16.04.2020 21:41

Witam ale w przypadku jak jest umowa zlecenie i umowa o dzieło to już nie są opłacane składki emerytalne wiec w przyszłości z emerytury nie będzie dużo ????
    Lilly

25.09.2019 19:06

Witam Mam zamiar studiować i pracować w Home Global. Nie jestem z polski Mieszkam w Niemczech i po studiach w Warszawie będę pracować z mojego domu w Niemczech. Każdy ma jakiekolwiek doświadczenie w pracy zdalnej z tą firmą. Czy przedstawiciel firmy wita cię na lotnisku i pomaga w zakwaterowaniu? Ponieważ przybywam sam, a moje miasto jest zupełnie nieznane. Przepraszam za zły język polski. Poproszę o twoją pomoc i opinię. Dziękuję.
    Magii

01.04.2020 14:07

Hej Lilly, Jak sobie podkładałaś prace ? Nadal jesteś w Home global ...ja tez mieszkam w Niemczech może wspólna kawa ..;-) wymiana zdań na temat tej pracy ..? Magii
    Ewka

20.03.2020 08:23

Cześć, wie ktoś może czy w obecnej sytuacji rekrutacje u nich dalej są otwarte czy moze wstrzymane? nie wiem czy jest sens aplikować a pilnie szukam pracy zdalnej.
    Natalia

30.03.2020 09:54

Cześć, wszystkie rekrutacje prowadzone są w trybie online.

29.02.2020 12:25

Duże rozczarowanie - pierwsze etapy rekrutacji oceniłem bardzo pozytywnie, niestety po godzinnej rozmowie rekrutacyjnej w Waw (ostatni etap) i ustaleniu konkretnej daty kontaktu z informacją o wyniku rekrutacji - ZERO kontaktu. Przepraszam bardzo, ale to stawia firmę w bardzo złym świetle. Proszę Państwa, bardzo zły poziom HRów.
    kropka

20.02.2020 09:32

Czytając opinie w internecie byłam bardzo sceptycznie nastawiona co do pracy w tej firmie, ale w związku z tym, że mieszkam w małym mieście i szukałam pracy zdalnej, zaryzykowałam i przyjęłam ich ofertę. Pracuje już czwarty miesiąc na stanowisku z językiem bułgarskim. Przez pierwszy miesiąc byłam w Wawie gdzie wszystko super ogarnięte( dostałam za darmo nocleg) a teraz mogę pracować z domu. Zarobki jak dla mnie są świetne ale to wiadomo że zależy jak kto się stara. Wcześniej nie miałam za dużego doświadczenia a rozmowy z ludźmi trochę mnie krępowały a mogę powiedzieć,że po tych 4 msc uwielbiam to. Czasem warto zaryzykować i wyrobić sobie własne zdanie.
    Pavel

24.02.2020 13:34

Cześć, myślisz, że jak szukam pierwszej pracy to też mam szansę żeby mnie wzięli? Czy trzeba mieć jakiś specjalny sprzęt żeby zdalnie pracować czy oni coś dają? dzięki
    kropka

27.02.2020 15:07

Z tego co się orientuję jest tam dużo osób bez doświadczenia w sprzedaży albo które dopiero skończyły studia. Jest dużo szkoleń więc brak doświadczenia można szybko nadrobić. Ja po miesiącu tam, przed wyjazdem dostałam laptopa ze wszystkimi potrzebnymi pierdołami więc Ty tylko musisz mieć dobry internet w domu.

12.02.2020 15:15

Brak jakiejkolwiek odpowiedzi po drugim etapie rozmowy. Minimum kultury wymaga, aby dać odpowiedź, nawet jeśli jest negatywna. Jednakże jak widać, firma kieruje się absolutnym brakiem szacunku.
    Kasia

24.02.2020 14:47

Sprawdź skrzynkę spam. Miałam tydzień temu spotkanie i też nie dostałam maila bo podobno mieli jakąś awarię serwerów i wiadomości trafiały do Spamu.

Zostaw merytoryczną opinię o HomeGlobal