HomeGlobal

Rekomenduj i zarabiaj

• Skierniewice

5. Opinie o HomeGlobal

Opinie o HomeGlobal Warszawa

Nie przegap nowości o HomeGlobal!

Szukający

06.02.2020 12:47

Witam. Czy firma obsługuje jeszcze klientów w Języku Polskim czy tylko rynki zagraniczne?
    Ola

18.01.2020 18:44

Hej, czy mogłybyśmy się jakoś skontaktować, bo mieszkam blisko Poznania
    Nn

08.01.2020 15:21

Byłem wczoraj na Długiej 29 w Warszawie, żeby dowiedzieć się czegoś osobiście na temat pracy, ale tam nie ma takiej firmy, ani nikt o niej nic nie słyszał. Co mam o tym myśleć? Czy ktoś może coś wiedzieć na ten temat? Bo bardzo mnie ta praca interesuje, ale mam propozycję, która wykracza nieco poza możliwości aplikacji komputerowych i potrzebuję rozmawiać z żywym człowiekiem, odpowiedzialnym i kompetentnym.
    Emil

09.01.2020 10:42

Z tego co się orientuję to na Długiej nie prowadzą działalności. Podobno działają w jakimś biurowcu w centrum na Marszałkowskiej.
    Jrorm

10.01.2020 15:01

Marszałkowska 89

30.12.2019 10:38

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w HomeGlobal? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
    Maciej89

30.12.2019 20:40

Rekrutacja składa się z: telefonicznej weryfikacji języka oraz dwóch rozmów kwalifikacyjnych. Ostateczną decyzję otrzymałem ok. tydzień po drugiej rozmowie kwalifikacyjnej.
    Czlowiek

22.11.2019 19:06

Zarobki sa dobre!!! I tam sie skończyły zalety. Firma bazuje w sprzedazy na najnizszych wartosciach. Oklamuje ludzi obiecujac gory/efekt dzialania...sprzedaje marzenia, sprzedaje nadzieje. Osoby sprzedajace nie maja wiedzy odnosnie terapii/kuracji o ktorej mowia. Wiekszosc rzeczy preEntowanych dziala na zasadzie bodzcow mozgu/NLP Na osoby starsze to dziala.. Jesli masz moralnosc i etykę firma Cie prawdopodobnie zmusi do placzu wieczorami. To ze jaszczurce odrasta noga bo je miedzyinnymi rosline X ktora zawiera Y, nie znaczy ze czlowiekowi odrosnie reka mino przyjmowania tego specyfiku. Ale czlowiek uwierzy... Odradzam kazdemu kto patrzy sercem. Jesli komentarz zniknie to sie zdziwie bo sposob napisania jest zgodny z balansem na granicy prawa i sumienia na ktorym firma bazuje. Ludzie spoko,ale sprzedaz NIE!!!
    Maciej89

13.11.2019 20:38

Jak w tej firmie wygląda kwestia umów. Pani rekruterka podczas rozmowy wspominała coś o umowie zlecenie łączonej z umową o dzieło. Nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałem. Czy jest się normalnie zgłoszonym do ubezpieczenia chorobowego? Dziękuję za odpowiedzi.
    Patka

29.10.2019 14:29

Jakie są zarobki co miesiąc tak około zł ? My rozmawiamy tylko po włosku z klientem ?
    Patrycja

19.09.2019 15:13

Pracuje już ponad 2 lata i muszę szczerze przyznać, że jest mi tu bardzo dobrze. Jestem zadowolona zarówno z wynagrodzenia jak i atmosfery w miejscu pracy, która jest dla mnie bardzo istotnym elementem. Jeśli chodzi o zarobki - są one bardzo dobre, z przyjemnością i uśmiechem na twarzy sprawdza się swój stan konta zaraz po wypłacie :) Dużą wagę przywiązuje się do wzajemnych relacji, co dodatkowo wpływa na komfort pracy, wiadomo, że zawsze przyjemniej przychodzi się do miejsca, w którym masz obok pomocne, cierpliwe i miłe osoby, na które zawsze możesz liczyć. Nigdy wcześniej nie pracowałam w podobnym miejscu ani na podobnym stanowisku dlatego troszkę obawiałam się, czy na pewno sobie poradzę, jednak z każdej strony dostawałam mnóstwo wsparcia i tak w lipcu tego roku minęły już 2 lata od kiedy zaczęłam tutaj pracować. Wiadomo, jak to w życiu bywa są i gorsze momenty ale z pewnością nie mam na co narzekać i każdy kto mnie zapyta "czy warto?" odpowiem, że "zdecydowanie tak". Grafik jest w miarę elastyczny, obowiązków sporo ale wszystko bardzo szybko wchodzi w krew! Pracownicy są doceniani, świadczy o tym fakt, że bardzo często za dobrze wykonaną pracę dostać można wiele super bonusów! :D W poprzednich miejscach pracy naprawdę się z tym nie spotkałam a tutaj byłam mile zaskoczona, że to jednak my - pracownicy - jesteśmy na pierwszym miejscu. Reasumując - zachęcam do składania CV, może kiedyś z kimś z Was będę miała przyjemność wypić dobrą kawkę w czasie przerwy :D
    Irek

18.09.2019 17:20

Jeśli chodzi o tą firmę to po 7 miesiącach pracy śmiało mogę polecić. Jeśli ktoś poszukuje pracy o elastycznych godzinach, dobrze płatnej i przede wszystkim w fajnej ekipie, to śmiało zachęcam. Firma bardzo duży nacisk stawia na twój rozwój, pomaga ci poprawić twoją sprzedaż, szkoleniowcy podchodzą do ciebie indywidualnie aby poprawić aspekty w których w jakimś stopniu czujesz się niepewnie. System premiowy jest naprawdę korzystny, tak naprawdę godzinówka to tylko dodatek. Jeśli chodzi o atmosferę w firmie jest naprawdę przyjemna, panuje przyjazny i zarazem spokojniejszy,luźniejszy klimat a ludzie są mega pozytywni, otwarci.
    kontroler jakosci

18.09.2019 10:49

Hej, czy ktoś może pracował jako specjalista ds. kontroli jakości ? Jakieś opinie ? Na czym polega ta praca?

17.09.2019 10:45

Czy HomeGlobal na ściśle ustalone godziny pracy?
    Karol

17.09.2019 12:13

godziny są elastyczne. Samemu można ustalić grafik razem z managerem. Jak potrzebujesz zaczynać np o 11 to nie ma problemu. Możesz też łączyć pracę z zajęciami na uczelniach/innymi obowiązkami. Myślę, że elastyczne podejście do godzin jest ich największym plusem bo nigdy nie ma problemu z dniami wolnymi, dopasowaniem grafiku do obowiązków domowych itp.
    Mum

16.09.2019 18:42

A wie ktos moze hak eygląda praca zdalna ? Bo na ten moment tylko tska mnie interesuje.
    Natka

17.09.2019 11:20

Ja pracuję obecnie zdalnie z Poznania. Najpierw musiałam pojechać na szkolenie w Warszawie ale na te 4 tygodnie mogłam zatrzymać się w mieszkaniu służbowym - dzielone z kilkoma innymi osobami ale warunki były bardzo ok, czysto, kuchnia wyposazona, dobry dojazd do biura. Bałam się trochę pracy samodzielnie z domu, że sobie nie poradzę ale mam na skype szkolenia i spotkania z managerem więc zawsze ma kto mi pomóc w razie wątpliwości.
    Krejzolka

10.09.2019 20:26

Ekstra ludzie, super biuro, satysfakcjonujące warunki :) polecam

04.09.2019 12:16

W szeregach firmy Homeglobal jestem już prawie od 1,5 roku. Jest to pierwsze miejsce pracy, w którym znalazłem przede wszystkim fantastyczną atmosferę oraz godne zarobki. Oczywistym jest, że jak w każdej firmie coś można by było zmienić lub zorganizować inaczej, co nie zmienia faktu, że czuję się tu naprawdę dobrze. Grafik jest elastyczny, przełożeni pomocni, a na tych, którzy chcą się rozwijać w sprzedaży czeka wiele szkoleń pod tym kątem. Polecam szczególnie studentom oraz osobom chcącym zarobić więcej niż w innych firmach o podobnym profilu.
    Jakub m

04.09.2019 21:19

Jak jest z zarobkami? W ogłoszeniu podany jest przedział od 11 do 18 brutto? Skąd taka rozbieżność?
    Kasia Katarzyna

10.09.2019 10:25

Wydaje mi sie, ze zalezy to od tego w jakim jezyku pracujesz ????
    Daria.w.

26.08.2019 14:48

Mija mi własnie drugi miesiąc w tej firmie. Czytając inne komentarze trochę się bałam ale ciężko znaleźć w Warszawie pracę z chorwackim więc się zdecydowałam. Płacą w terminie, super lokalizacja. Manager bardzo pomocny i wyrozumiały kiedy potrzebuję mieć wolne żeby zostać z dzieckiem w domu. Nie wiem czemu tu tyle negatywnych komentarzy bo niema sie zbytnio o co przyczepić.

09.08.2019 13:17

(usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) z Marszałkowskiej 89 i Kruczkowskiego/Herberta 2!
    Tomek

19.07.2019 15:37

Pracuje już tu prawie pół roku i jak na razie jestem zadowolony. Nawet jak nie wyrabiam pełnego wymiaru to wyciągam niezłą premię. Wypłatę dostaję zawsze na czas co jest dla mnie dużym plusem bo wcześniej w innej firmie z tym były problemy. Najlepsze co tu jest to atmosfera. Ze wszystkimi można na luzie gadać, organizują mega konkursy dla najlepszych, imprezy, integracje.
    Tomek

08.08.2019 10:37

Paweł, premia uzależniona jest od sprzedaży, nie masz tu żadnego limitu. Im więcej sprzedajesz tym więcej zarabiasz. Możesz spokojnie w dobrym miesiącu mieć 5-7 tys. Co do konkursów to różnie. Są typowo rozrywkowe w gry(szachy, ping pong, turnieje sportowe ) ale też takie doceniające wyniki. Jak się nie obijasz i sprzedajesz to oprócz premii masz szanse zgarnąć wartościowe nagrody materialne.
    Ewelina

26.03.2019 17:56

witam wszystkich czytajac te wszystkie opinie jestem troszke zdziwiona jaki hejt oraz niechec tu panuje. Kilka dni temu mialam rozmowe rekrutacjna na stanowisko team leadera. 1sza rozmowa zostala prowadzona przez bardzo mila pania z HR ktora zadawala bardzo konkretne i kompetentne pytania.. fakt- feedack nie zostal przekazany podczas rozmowy natomiast pamietajny iz nie zawsze takowy dostajemy odrazu- co wg mnie jest rzecza bardzo normalna. 2 etap rozmowy zostal poprowadzony przez Dyrektora Operacyjnego - przemila rozmowa, bardzo profesjonalna- widac iz ten Pan posiada ogromna wiedze na temat pracy ktora wykonuje. Pytania ktore padly na rozmowie byly bardzo interesujace oraz osoba posiadaja wiedze na temat managementu bylaby w stanie odpowiedziec na nie bez problemu. otrzymalam informacje iz na outcome rozmowy rekrutacyjnej mam oczekiwac max do konca tygodnia natomiast moje dotychczasowe doswiadczenie jest bardzo pozytywne. Kochani zamiast zaczniemy krytykowac ludzi ( TLs- niekompetentni/ slaba kasa/ bonusy nieosiagalne ) zastanowmy sie nad tym co chcemy osiagnac oraz jakie mamy kwalifikacje. . jesli jestesmy dobrymi sprzedawcami i czujemy to co robimy to odnajdziemy sie w kazdej pracy- oraz mozemy dorobic sobie 2 wyplaty samymi bonusami. pozdrawiam wszystkich
    ehhhhhh

03.04.2019 10:01

Ty musisz mieć niskie kwalifikacje skoro nie potrafisz nawet po polsku pisać... Nie uczyli Cię że zdania zaczyna się od wielkiej litery?
    madSHARP

10.07.2019 19:22

Hahahahahahah. Szacun.
    Dghb

06.03.2018 23:45

Czy ktos wie gdzie w Lublinie jest oddzial??
    Ala

10.07.2019 16:06

Jana Sawy 2

Kontakt - HomeGlobal

Długa 29 00-238 Warszawa

hakan

23.04.2019 10:11

praca=ok, zarobki=bomba, jak sie zepsulo i krytykowalem to mnie wyzucili bo mam za silne EGO. ale kto umi sprzedac to robi kase

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HomeGlobal?

Megi

23.04.2019 07:20

Rekrutacja niby Ok. Szkoda tylko,(usunięte przez administratora), od razu przekazuje feedback, ze jest zainteresowana i ... na tym proces rekrutacji się kończy.
    Ruda

09.04.2019 09:33

Dzień dobry, czy pracował ktoś w tej firmie na stanowisku specjalisty ds. reklamacji? Na jakie zarobki można liczyć i jak wygląda sama praca? Pozdrawiam,
    Renata

06.02.2019 19:48

Rozmowa kwalifikacyjna na niskim poziomie. Nie dość że na rekrutacji nie pojawiła się osoba z która miałam rozmawiać, a dwie inne, to uwaga... spózniły się 30 minut. Nowe doświadczenie jak dla mnie. Tendencyjne pytania, miałam nadzieję że pytania o zastosowanie długopisu już nie usłyszę, a tu niespodzianka. O warunkach dowiedziałam się dopiero nazajutrz, kiedy to zaproponowano mi etat. I tu kolejna niespodzianka. Pracujesz pełen etat, ale umowa obejmuje nie 168 godzin, a 10 miesięcznie! Reszta to umowa o dzieło. Stawka najniższa. Szkoda czasu, dlatego piszę, bo rekrutacja trwa non stop. Bardzo mnie rozczarowała ta rekrutacja. Odradzam, szczególnie jeśli ktoś ma doświadczenie i szuka dobrej pracy. Moje sugestie dla HomeGlobal: Więcej szacunku i lepsze przygotowanie do rozmowy.
    Teraz już ktoś

16.02.2019 18:14

Proszę mi wierzyć, Pani doświadczenia z rekrutacji odzwierciedlają sposób funkcjonowania tej.... Nie powiem czego :) Brak elementarnych zasad szacunku jest widoczny na każdym poziomie współpracy, począwszy od rekrutacji na dawaniu wypowiedzenia skończywszy Tak jak Pani wspomniała. Szkoda czasu na kogoś, kto nawet na unówione spotkanie spóźnia się pół godziny...
    Sprzedawca

11.02.2019 11:10

Uwaga!!!!! wciskają różnego rodzaju suplementy na odchudzanie i ćwiczenie, na porost włosów, na przybranie mięśni w cenach wyższych od rynkowych. (usunięte przez administratora). sam wymyślasz cenę produktów im wyższa tym lepsza.Na telefonie obiecujesz klientowi, że produkt działa, po prostu musi go właściwie używać ale wiesz, że produkt nie ma żadnego efektu klient zostaje w ten sposób (usunięte przez administratora)i uszkodzony finansowo!!! Nie polecam tej firmy w 100% omijać szerokim łukiem
    Gosia

09.01.2019 12:42

Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie i niestety, ale była to najdziwniejsza rozmowa, na jakiej byłam. Pani z HR bardzo sympatyczna, ale niestety miałam wrażenie, że ściga się z czasem i nie zależy jej na znalezieniu odpowiedniej osoby. Już na początku podkreśliła, że jeśli mam pytania to mogę zadać je na końcu, ale tylko te najbardziej ogólne, bo to nie czas na szczegóły - w życiu nie spotkałam się z takim podejściem do potencjalnego pracownika. Rozmowa trwała ok. 10 min, Pani nie miała do mnie żadnych pytań, więc założyłam, że się nie udało - dostałam się jednak dalej. Spotkanie odwołano z powodu choroby pracownika, więc poprosiłam o nowy termin spotkania - do dziś bez odzewu. Dziwna rekrutacja i nieprofesjonalne podejście, choć atmosfera tam wydawała mi się przyjemna.
    Ola

17.01.2019 18:14

Cześć Gosia. Również byłam w tym dniu na rozmowie, Pani M z HR bardzo miła, w spotkaniu towarzyszył Nam jeszcze menager - A. Zdecydowanie miał mniej pytań, chociaż konkretnie odpowiadał na wszystkie moje, feedback się udał i niedługo zaczynam pracę, na jakie stanowisko aplikowałaś z ciekawości?
    Ciekawy

20.09.2018 15:27

Stara śpiewka. Call center znajduje się na pierwszym albo na drugim piętrze przy ul. Marszałkowskiej 89. Nie da się tam normalnie dostać - nie znasz nazwiska (usunięte przez administratora)rekruterki, która ma z tobą rozmawiać - recepcjonistki cię nie wpuszczą. (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)
    Ewelina

10.04.2017 21:23

Pani rekruterka w Home Global jest nieprofesjonalna - nie udziela feedback'u po przeprowadzonej rekrutacji. (usunięte przez administratora)
    anonymous

10.09.2018 09:49

teraz na marszalkowskiej 89

20.09.2018 12:41

A wcześniej na Łuckiej 15

17.09.2018 16:22

@Someone Zapewniam Cię, jeśli zauważyłeś, że jakieś komentarze zostały usunięto, to na pewno w jakiś sposób naruszały regulamin serwisu Gowork. Jesteś zatrudniony w HomeGlobal? Jeśli tak, to w jakim charakterze? @Obiektywnie Dziękuję Ci za Twój wkład w dyskusję. Na jakie stanowisko aplikowałeś? I może zdradzisz nam, jakie konkretnie pytania zadawała Ci Pani od rekrutacji?
    stary pracownik BPO / Homeglob

18.09.2018 09:46

@ Grzegorzu, wystarczy, że pracodawca napisze maila, żeby usunąć komentarz i go usuwacie po 48 godz.. Wiem, bo tak robiliśmy w innej firmie. Przecież sam wiesz jak jest
    Obiektywnie

09.09.2018 12:49

Odbyłem rozmowę kwalifikacyjną na odległość z jedną Panią i czułem się jak na przesłuchaniu. Łapanie za słówka (co konkretnie kandydat do pracy ma na myśli i podnosząca ciśnienie mantra, żeby odpowiedzieć na pytanie, mimo udzielonej obszernie odpowiedzi) jakby to decydowało czy człowiek (notabene z 3-letnim doświadczeniem w danej branży) potrafi wykręcać numery, obsługiwać komputer i ewentualnie wpisywać do Excela, chociaż nie mogę osądzać, skoro tam nie pracowałem, ale praca w każdym innym call center mniej więcej na tym polega. Przykro mi, ale moja otwarta opinia na ich temat jest taka, że są odpychający i butni.

13.08.2018 02:36

Czy jakiś korposzczur dostał "etat" w postaci umowy o dzieło+zlecenie i usuwa opinie? Obrzydliwa, chamska cenzura. Ta firma sama sobie wystawia świadectwo.

20.06.2018 19:44

Firma przede wszystkim sprzedaje(usunięte przez administratora) kremy na zmarszczki czy tabletki, jakieś pasty itp. na odchudzanie. Także podobno kursy do nauki języków w ultra szybkim, ekspresowym wręcz tempie. Nigdy mnie to aż tak bardzo nie interesowało. Nawet kiedyś mnie przyjęli do pracy jak jeszcze nie przenieśli się z ul. Łuckiej 15 i siedzieli wszyscy na drugim piętrze. Co ciekawe podobno reszta firmy siedziała też w tym samym budynku, ale pod innym adresem(usunięte przez administratora)

18.06.2018 21:42

@Nikt ważny Dziękuję Ci serdecznie za tak szczegółową opinię. Szczególnie negatywy współpracy z Homeglobal.com, opisane tak dokładnie, będą niezwykle pomocne dla każdego, kto będzie chciał złożyć swoją aplikację do tego właśnie pracodawcy. Plusy oczywiście są również ważne, jednak wiadomo, że atmosfera w miejscu pracy oraz traktowanie podwładnych jest istotnym czynnikiem motywującym, tak jak premie. Może chciałbyś jeszcze dodać co nieco na temat wynagrodzenia, jakie jest oferowane nowym pracownikom?
    Nikt ważny

19.06.2018 01:33

Pewnie Grzegorz, chętnie odpowiem. Co do wynagrodzenia, muszę przyznać, że jest godne. Nawet bardzo godne. Masz płacone za każdą przepracowaną godzinę. Jest to stała kwota, której nie wolno podawać, gdyż jest zależna od rynku na którym pracujesz. Mogę powiedzieć, że jest to dobra kwota. Ja jestem zadowolony. Dodatkowo masz prowizję od sprzedaży. To już wg Twoich wyników i wewnętrznych zasad. Muszę przyznać, że wszystko potrafi się zamknąć w sporej kwocie. Nawet kwota 9.600 pln, o której wspomniał jeden z wcześniej wypowiadających się Panów jest realna. Moje zarobki są z reguły dużo niższe, aczkolwiek nie mam prawa narzekać. Co do zarobków na innych stanowiskach, nie potrafię się wypowiedzieć, gdyż nigdy z nikim nie rozmawiałem na ten temat. Proszę nie zrozumieć źle mojej poprzedniej wypowiedzi. Absolutnie nie miałem na celu zniechęcać kogoś do tej pracy. Chciałem jedynie rzetelnie przedstawić sytuację oraz odnieść się do wypowiedzi jednej z Pań. Jak wszystko inne, Firma ma dobre i złe strony. Przykładowo: -umowa zlecenie= elastyczny grafik, nieco większa kwota na rękę, ale mniejszy pakiet socjalny. Chociaż może się coś zmieniło, gdyż były zmiany przepisów. Na plus dla firmy, że zgodziła się pokryć koszty obowiązkowych ubezpieczeń emerytalnych (o ile dobrze pamiętam). Kwota netto de facto się nie zmieniła a okres pracy wlicza się do stażu. Z drugiej zaś strony, kiedy jest się chorym nie przysługuje płatne zwolnienie lekarskie. Chociaż możliwe, że i tu się coś zmieniło. Nie zagłębiałem się w to. W trakcie choroby, nie proszę Pani Doktor o wystawienie zwolnienia, gdyż ono jest honorowane tylko w przypadku umów o pracę (chyba). Przy tym typie umowy, nie przysługuje również płatny urlop, także w tej firmie trzeba się liczyć z tym, że kiedy chcemy podróżować, bądź zachorowaliśmy odbije się to na kondycji naszego portfela. Także przed podjęciem pracy warto by rozważyć, co jest dla nas w danym momencie najlepsze. Moim skromnym zdaniem, jest to fajna opcja dla studentów. Nieco gorsza dla osób po studiach, które potrzebują większej stabilizacji. Co do sytuacji przez mnie opisanych one faktycznie mi się przytrafiły. Byłoby jednak nieuczciwym mówienie, że zdarzają się one codziennie. Chociaż faktycznie dominuje korporacyjny sposób podejścia do człowieka. Mówiąc szczerze, potrafi być to stresujące. Warto nad tym pomyśleć przed podjęciem pracy. - System premiowy. Tutaj sytuacja jest analogiczna. Z jednej strony, motywuje do pracy. Im więcej się uda sprzedać, tym więcej zarobimy. Z drugiej strony istnieje wiele czynników, które na wysokość premii mogą wpływać ujemnie, co równie skutecznie potrafi zdemotywować. System ten był również kilkukrotnie zmieniany. To również warto mieć na uwadze. Muszę uczciwie powiedzieć, że osoba mająca talent do sprzedaży zarabiała bardzo dużo bez względu na kształt owego systemu. -Awanse. Tak jak wcześniej wsppmniałem. Na kierowniczych stanowiskach są osoby, nie będące adekwatnymi na te stanowiska, aczkolwiek zdarzyło mi się poznać kilka osób (kierowników), którzy byli bardzo otwarci i sprawiedliwi. Tutaj naprawdę nie ma chyba reguły. Z moich obserwacji wynika jednak, że do tej drugiej grupy należą jednak tzw. "Perełki" a niestety przeważa pierwsza grupa. Podsumowując: Zarobki są godne. Potrafią być wysokie. System premiowy stanowi fajny dodatek do pensji, aczkolwiek jest on bardzo zmienny i wpływa na niego wiele czynników. Cały czas mówię o moim stanowisku, które jest najniższym w firmie. Jest to wypowiedź z perspektywy szeregowego pracownika. W odniesieniu do innych, bardziej odpowiedzialnych stanowisk kompletnie się nie odnosi. Przepraszam wszystkich za tak długi wpis. Mam nadzieję, że moja opinia będzie stanowiła dobry punkt odniesienia przy podejmowaniu decyzji o podjęciu pracy w wyżej wspomnianej firmie. Generalnie, nie ma czego się bać :). Zawsze może być gorzej

08.06.2018 17:17

@Janette Jaki jest konkretnie powód tego, że tak się wypowiadasz o pracy w firmie Homeglobal.com? Nie napisałaś za wiele szczegółów. Czy chodzi tylko o atmosferę? Ponadto, czy jesteś pewna, że nie da się napisać nic pozytywnego na temat pracy tutaj? Będę Ci wdzięczny za odpowiedź.
    Nikt ważny

18.06.2018 09:17

@Grzegorz Pytanie nie jest skierowane do mnie, aczkolwiek potrafię Ci na nie odpowiedzieć. O tej firmie można powiedzieć o wiele więcej złego niż dobrego. Pani Współpracownik wspominała coś o pro-ludzkiej atmosferze... Uwierz mi, jeżeli jesteś szeregowym pracownikiem, nie będziesz traktowany jako równorzędny partner do czegokolwiek. Będziesz kontrolowany/oceniany pod dokładnie KAŻDYM aspektem. Czas pracy będzie Ci wyliczany co do sekundy. Ja miałem takie akcje, że aplikacja pokazywała, że zamiast przykładowo 8h, miałem przepracowane 7:52h. Każdemu zdarzy się spóźnienie itd. Każdy jest człowiekiem, natomiast wg mojej przełożonej nie byłem godzien takiego traktowania w związku z czym ten konkretny dzień policzyła mi jako 7,5h zamiast 8. Druga sprawa związana z czasem pracy. Aplikacja liczy Ci dokładnie wszystko. Oczywiście będzie Ci wypominana każda przerwa oraz każdy moment, w którym nie dzwonisz/rozmawiasz z klientami. Normy z miesiąca na miesiąc są coraz bardziej restrykcyjne. Ostatnio miałem jeszcze jedną ciekawą sytuację. Mianowicie zachorowałem i nie było mnie tydzień w pracy. Pomijam fakt, że firma nie płaci za zwolnienia chorobowe. Z tym się już pogodziłem. Reakcja mojego przełożonwgo była natomiast genialna. Otwarcie zapytał, kiedy mam zamiar NADROBIĆ ten czas, w którym byłem chory. To samo tyczy się urlopów. Przełożeni oczekują, że każdy urlop będziesz nadrabiał (przy umowie zlecenie/ o dzieło). Jest to kolejny przykład na to, że nie jesteś dla nich człowiekiem.(usunięte przez administratora) Kolejna kwestia. Będziesz oceniany za każde słowo w rozmowie z klientem. (usunięte przez administratora) . Pracownicy wyższego szczebla mają czas, żeby sobie spacerować z lewa do prawa po budynku. Ty natomiast zastanawiasz się, czy lepiej będzie zjeść czy pójść do łazienki, gdyż na obie czynności nie wystarczy Ci przerwy (przekroczenie dozwolonego % przerwy warunkuje obcięcie prowizji). Także sam oceń, czy Szanowna Pani Współpracownik mówi prawdę... Przejdę teraz do plusów tej firmy, gdyż takie też są: - Ludzie z różnych krajów. Ja, jako obcokrajowiec nie czułem się dzięki temu wyalienowany. Dodatkowo możesz zawrzeć fajne znajomości, ale to też nie ze wszystkimi, bo tzw. "Strzelanie z ucha" jest dość częstą praktyką - Pensja jest płacona na czas. -Niektórzy przełożeni znają Twój język ojczysty. Ja na początku nie potrsfiłem mówić po polsku. Moja na tamten czas szefowa mówiła w moim języku, dzięki czemu nie było bariery komunikacji. Ten punkt tyczy się tylko części pracowników wyższego szczebla. Część z nich mówi po polaku jeszcze gorzej ode mnie :D (taka malutka zlośliwość z mojej strony) Podsumowując. Nie jest to ani praca ani firma marzeń. Jeżeli masz możliwość, spróbuj poszukać czegoś innego. Natomiasta, kiedy tak jak ja, pochodzisz z innego, biednego kraju znajdziesz tu jako-taką stabilizację. Ja jak narazie muszę się pogodzić z tskim traktowaniem, stresem (z jednej stony klienci z drugiej ta korporacja) i relatywnie ciężką pracą. Nie ukrywam jednak, że gdyby pojawiła się możliwość podjęcia innej pracy, poważnie bym się nad nią zastanowił. Pozdrawiam Cię Grzegorz i wierzę, że weźmiesz moją wypowiedź pod uwagę. Co do osób związanych w jakikolwoek sposób z firmą, chcę tylko powiedzieć, że nie miałem na celu nikogo urazić. Chciałe tylko wyrazić swoją opinię i mój osobisty punkt widzenia.

24.02.2018 18:17

Posiadasz bieżące informacje na temat wynagrodzenia w Homeglobal.com? Twoja opinia może być bardzo pomocna.
    bob

11.04.2018 09:40

w drugim miesioncu pracy zarobilem razem z proviziom bez wysilku 9.600 pln netto. zprzedawalem na zagranicznym rynku. bob 514 706 316
    Współpracownik

08.11.2017 13:56

Weszłam z ciekawości zobaczyć jakie opinie piszą o firmie w której pracuje. Otóż same bzdury. Aby rozwiać wszystkich wątpliwości wyjaśnię - siedziba firmy mieści się w Warszawie i to prawda, w Lublinie mieści się oddział firmy i nie widzę w tym nic złego - wiele firm posiada oddziały w różnych miastach i nie jest to oszustwo. Osobiście wszystkich którzy chcą pracować w luźnej, pro-ludzkiej atmosferze zachęcam do aplikowania . A Wy drodzy hejterzy jeżeli nie wiecie to się nie wypowiadajcie @Someone . Pozdro

23.12.2017 16:43

Koleżanko, nawet nie wiesz w jakim bagnie pracujesz. Brak umów o prace, zatajanie informacji w KRS, kilkanaście spółek w tym samym biznesie (usunięte przez administratora) Do tego kadra - jedna pani z HR przyszła z któregoś projektu ze słuchawki i powinna tam jak najszybciej wrócić, bo o rekrutacji nie ma zielonego pojecia a jest podobno HR business partnerem LOL. Szefostwo co najmniej podejrzane i cześci z nich nie ma na papierze w KRS. Lokalizacja w Warszawie oficjalnie jest tajna. Czego sie boicie?
    Romeo

02.11.2017 06:50

Wciskają różnego rodzaju suplementy na odchudzanie, na porost włosów, na przybranie mięśni w cenach 10x wyższych od rynkowych. Oszuści.
    Adi

05.09.2017 22:57

Ciekawe, że Lublin, choć na stronach nic nie podają?! Chyba to nie kolejni oszuści? Coś jak padłe Alma Mater....

20.09.2017 22:00

(usunięte przez administratora) Siedziba firmy która zarządza "firmą" Homeglobal jest w Warszawie. W Lublinie nie uwidzisz.
    Ciekawy

26.03.2017 15:07

To jest odnoga firmy BPO Poland znanej też jako B.P.O. Poland. Właściwie to jest ta sama firma z tymi samymi właścicielami współdzieląca oferty pracy.
    niepelnosprawny,org

03.12.2016 13:21

co to za dziwny pracodawca zdalny - home office job zagraniczny...

Zostaw merytoryczną opinię o HomeGlobal