O pracy w kpda można powiedzieć dużo dobrego, (usunięte przez administratora) jest w porządku, obdarza dużym zaufaniem swoich podwładnych i zastępców. Jest bardzo zabiegany i często nie wie, co się dzieje w firmie. Na stanowiskach menadżerskich są bardzo różne osoby, jedne są życzliwe i propracownicze, ale też są tam czarne owce lub osoby, które kompletnie nie radzą sobie w tej funkcji. W firmie jest też szczebel tzw. team leadera, a tutaj to już jest kolorowo. Od tych osób bardzo wiele zależy, jaka jest atmosfera w zespole, a są tutaj osoby, które bardzo negatywnie na nią wpływają. (usunięte przez administratora) Samego pracodawcę oceniam pozytywnie, a atmosferę w pracy tworzą ludzie.
Zarobki to kwestia indywidualna, zależna od tego ile umiesz i sobie wynegocjujesz. Ale też od tego kto cię poleca do pracy.
Zośka
03.07.2026 14:23
Rozumiem.😊 Dobre podejście, o ile szefostwo faktycznie potrafi docenić indywidualne podejście do pracy i umiejętności pracownika. 😜 Tu jak negocjacje stawki wyglądają, podpowiesz mi?
22.04.2026 08:25
Opinia na temat oddziału w Gliwicach
Miejsce kompletnie pozbawione jakiejkolwiek empatii. Nowy pracownik na stanowisku asystenckim powinien być absolutnie bezbłędny i najlepiej dokładnie wyszkolony zanim jeszcze zacznie pracę. Każdy najmniejszy błąd jest roztrząsany w tej firmie conajmniej jakby ktoś miał przez nas zaraz zginąć. A to wszystko za najniższą krajową. Jeśli ktoś kto czyta aktualnie tą opinię, rozważa zatrudnienie i nawet mimo śmiesznych pieniędzy i tak obrzydliwej atmosfery chciałby zdobyć doświadczenie to odradzam- (usunięte przez administratora) nie radzi sobie z prowadzeniem firmy i stracił już dużą część ważnych klientów.
Atmosfera jest gęsta i poważna a mimo to niektóre osoby zachowują się jak w gimnazjum. (usunięte przez administratora) z jednej strony naśmiewają się (usunięte przez administratora) a z drugiej same podcinają skrzydła. Do zwrócenia uwagi na błędy bezpośrednio brakuje odwagi- musi wyjść mail, w którym dodamy połowę pracowników, mimo że wszyscy siedzimy kilka metrów od siebie. Do poinformowania pracowników o konieczności zakończenia współpracy przez nieprzedłużenie umowy też nikt nie ma jaj. Do ostatniego dnia będziecie przekonywani że zostaniecie w zespole.
Kobietom w szczególności odradzam zatrudnienia w kpda - jak pokazuje świeża historia jednej z koleżanek, nie warto rodzić dzieci. Mimo że w firmie większość stanowią kobiety, to twój urlop macierzyński odbierany będzie jako siedzenie (usunięte przez administratora) w domu, tylko po to żeby zrobić na złość pracodawcy i nie przyjść do pracy. Jak już wrócisz to posiedzisz w pracy tydzień a później jednak zdecydują ci się wręczyć wypowiedzenie i znajdą na to jakiś ładny powód.
Praca to miejsce w którym spędzamy większosc naszego dnia, tygodnia, większość naszego życia. Dlaczego jako pracownicy nie możemy sami sprawić żeby to miejsce nie było dla nas tylko obowiązkiem, ogromem stresu i przykrości? Dlaczego kiedy podejmujemy pracę na wyższym stanowisku i zarządzamy innymi pracownikami to nagle odbiera nam rozum i stajemy się chamscy, próbujemy się dowartościować wytykając w nieprzyzwoity sposób błędy innych? Takie zachowania kojarzą mi się z czasami szkoły. (usunięte przez administratora)
Obecny pracownik
08.05.2026 18:01
Nie pracowałam z lepszym Szefem. Cierpliwy, wyrozumiały. Twojej wypowiedzi nie usprawiedliwia nawet stres związany z otrzymanym wypowiedzeniem. Im mniej takich osób w szeregach firmy, tym lepsza atmosfera.
Inga
11.05.2026 14:39
Rozumiem że możesz mieć inne doświadczenia, ale jak wyglądało wdrożenie nowych asystentów? Ktoś ich prowadził na początku?
Przychody i zysk Kpda Polska
-26,4 tys
2022
2023
2024
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Anita
08.05.2026 07:04
Słuchajcie, bo jest na stronie oferta dla samodzielnego księgowego i wspominają o rozwoju. To poszerzanie doświadczeń i kompetencji gwarantują poprzez dostęp do jakiejś platformy szkoleniowej, szkoleń zewnętrznych czy w inny sposób?
- najniższa krajowa (jeśli właśnie cię zatrudnili bez doświadczenia, nie licz na nic więcej nie tylko w okresie próbnym, masz być wdzięczny, że cię przyjęli oraz że masz zaszczyt pracować w takim miejscu jak biuro rachunkowe)
- premie tylko dla wyżej postawionych pracowników
- bądź nieomylny, twoje błędy będą wyciągane na forum oraz wyolbrzymione do granic możliwości, nie zdziw się jak (usunięte przez administratora) powie (usunięte przez administratora) czego nie rozumiesz?” lub ktoś będzie wściekły bo pomyliłeś datę,
- ucz się szybko, nikt dwa razy nie powtórzy, a jeśli nie czaisz to szybko cię wymienią na nową osobę
- ciężko poczuć się tam swobodnie, niby każdy się uśmiecha ale to tylko sztuczne uśmiechy, a tak to są tworzone 2/3 osobowe grupki, w które ciężko wejść
Podsumowując dużo stresu, mało kasy i nigdy nie czujesz się tam wystarczająco swobodnie
Pracownik z ok. rocznym stażem
Może zależy od stanowiskowa, jako księgowa owszem jesteś wspierana, ponieważ jesteś znacząca, natomiast jako asystent traktowana jesteś jako pomiatacz😊
Inga
21.03.2026 18:51
Piszesz o najniższej krajowej na start dla asystenta i zupełnym braku szans na premie. Udało ci się wynegocjować jakąkolwiek podwyżkę po przepracowaniu pierwszego roku?
10.11.2025 06:05
Żenada nie polecam czytając opinie widać że wypisują ja obecni pracownicy na zlecenie kierownictwa żeby zatuszować negatywne opinie których było wiele.Zarobki
słabe zero szkoleń niemiła atmosfera i ogrom pracy i bardzo duża rotacja pracowników Tam gdzie jest dobrze tam pracownicy nie odchodzą
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Szkoda, że Twoje doświadczenia były inne niż standard, jaki staramy się utrzymywać.
W kwestii poruszonych wątków – pozwolimy sobie doprecyzować kilka informacji, aby przyszli kandydaci mieli pełny obraz sytuacji:
1. Wynagrodzenia
Nie zgadzamy się z tezą o „słabych zarobkach”. Na większości stanowisk płacimy powyżej średniej rynkowej dla biur rachunkowych. Wynagrodzenie zależy od doświadczenia oraz zakresu odpowiedzialności, a pracownicy mają również możliwość uzyskania premii i korzystają z dodatkowych benefitów. Zdarza się, że ktoś oczekuje wyższego poziomu wynagrodzenia niż wynika to z jego kompetencji – i rozumiemy, że może to rodzić rozczarowanie.
2. Szkolenia i rozwój
W KPDA przykładamy dużą wagę do rozwoju zespołu. Zapewniamy dostęp do rozbudowanych platform szkoleniowych, materiałów edukacyjnych i praktycznych narzędzi. Nowi pracownicy mogą liczyć na wsparcie doświadczonych mentorów, a osoby ambitne naprawdę szybko awansują – mamy na to wiele przykładów.
3. Atmosfera i kultura pracy
Dbamy o dobrą atmosferę i otwartą komunikację. Zespół jest duży, więc naturalnie zdarzają się sytuacje wymagające reakcji – niektóre zakończyły się rozstaniem, bo priorytetem jest dla nas współpraca, wzajemny szacunek i brak tolerancji dla zachowań niszczących relacje. Regularnie organizujemy spotkania integracyjne i bardzo uważnie reagujemy na wszelkie sygnały dotyczące niepożądanych zachowań.
4. Obciążenie pracą
Praca jest zespołowa, a zadania są rozdzielane tak, aby były adekwatne do możliwości i doświadczenia. Każdy ma zastępstwo, a w trudniejszych momentach pracownicy mogą liczyć na wsparcie innych pracowników, mentorów lub menedżerów. Uważamy, że jest to jeden z powodów, dla których wiele osób pracuje z nami od wielu lat.
5. Rotacja
Przy blisko 70 osobach pewna rotacja jest naturalna, jednak obecnie jest na niskim poziomie. W ostatnich miesiącach do KPDA wróciły dwie osoby, które kilka lat temu zdecydowały się odejść, a po zdobyciu doświadczenia u innych pracodawców uznały, że chcą ponownie dołączyć do naszego zespołu. W poprzednich latach mieliśmy już kilka takich powrotów. Uważamy, że to najlepszy dowód, iż warunki pracy i atmosfera są oceniane pozytywnie przez tych, którzy znają nas „od środka”. Odejścia pracowników, które czasem się zdarzają wynikają po prostu z wyboru innej ścieżki kariery, a nie z negatywnych doświadczeń.
Szanujemy każdą opinię – również krytyczną – ale jednocześnie zależy nam, by osoby zainteresowane pracą u nas poznały rzetelne informacje o funkcjonowaniu biura. Jeśli jesteś gotowy wskazać konkretne sytuacje lub obszary do poprawy, jesteśmy otwarci na rozmowę poza portalem.
Robert
03.03.2026 22:00
Chyba z tymi zarobkami to ktoś tutaj przesadził. Firma zapewniła, że złe nie są 😀 a jak wyglad system premiowy, ktoś wie?
Księgowa
03.03.2026 20:22
Pracowałam bardzo krótko w KPDA, z przyczyn osobistych musiałam zrezygnować. Natomiast bardzo polecam pracodawcę.
Jasne zasady wynagrodzenia, sympatyczna atmosfera, pracownicy, kierownictwo oraz Prezes bardzo sympatyczni.
Ok, ale możesz napisać, na jakim stanowisku pracowałeś? Wtedy łatwiej będzie zrozumieć, skąd takie odczucia i czy to dotyczy konkretnej roli, czy całej firmy 🤔
Nuntia
11.08.2025 15:52
Asystent AI
Była oferta pracy na Asystenta/Asystentkę księgowej. Wynagrodzenie nie zostało ujawnione. Wymagano doświadczenia w pracy w księgowości i znajomości programów księgowych, najlepiej Symfonii. Z benefitów oferowano elastyczne godziny pracy.
Czy wymagania względem doświadczenia były Waszym zdaniem zbyt wysokie? I czy ktoś wie, jak wyglądały zarobki na tym stanowisku?
Dość krótko wspomniano w opiniach ze występują szkolenia i mentoring przez co warunki mają być świetne. Możecie coś więcej o tym napisać? tak na sucho to wygląda niestety jak sztuczne laurki
Anna
07.08.2025 07:26
Jednym z celów naszej misji jest tworzenie miejsca, które jest przyjazne dla pracowników.
Żeby to osiągnąć działamy na wielu płaszczyznach, a jedną z nich jest tworzenie warunków i atmosfery do rozwoju. Uważamy jednak, że platforma Go Work nie jest miejscem, gdzie chcielibyśmy przedstawiać precyzyjnie szczegóły.
Dziękuję jednak naszym pracownikom za szczere i pozytywne opinie na nasz temat. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu i przesłania CV na adres [email protected].
Wiktoria
05.08.2025 07:27
Pracę w KPDA Polska rozpoczęłam w 2017 roku. W 2021 zdecydowałam się odejść z chęcią poznania czegoś nowego i zdobycia doświadczenia w innych miejscach. Niestety, zetknęłam się z wieloma nieprzyjemnymi sytuacjami oraz pracodawcami, którzy pozostawiali wiele do życzenia. To tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, jak dobrą firmą jest KPDA. Wróciłam w 2024 roku i z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć – to była świetna decyzja.
To właśnie praca w KPDA i wiedza, jaką tutaj zdobyłam, utwierdziły mnie, że księgowość to ścieżka zawodowa dla mnie. Firma daje ogromne możliwości rozwoju, a przy tym panuje tu fantastyczna atmosfera. Zarząd to ludzie, którzy naprawdę dbają o pracowników – są otwarci, profesjonalni i wspierający. Cieszę się, że znów mogę być częścią tego zespołu. Z czystym sumieniem – POLECAM!
Jola
30.05.2024 12:29
Niby same konkrety tu poza tą stawką . Pisali że uzależnione od kwalifikacji etc. To co jak dopiero sie ucze to nie moge liczyc na dobre pieniadze? Mam nadzieję że nie każą charytatywnie pracować :D
04.06.2024 14:43
Dzień dobry,
Dziękujemy za pozostawienie komentarza i podzielenie się swoimi obawami. Chcielibyśmy zapewnić, że rozumiemy, jak ważne jest poczucie bezpieczeństwa finansowego, zwłaszcza na początku kariery.
Rozwijając temat, nasza firma rzeczywiście na początku współpracy ustala wynagrodzenie biorąc pod uwagę kwalifikacje, doświadczenie, staż pracy, ale również potencjał przyszłego pracownika. Dlatego staramy się oferować konkurencyjne stawki także dla osób rozpoczynających swoją karierę, aby motywować do dalszego rozwoju i nauki.
Zależy nam na tym, aby nasza firma była miejscem pracy sprzyjającym rozwojowi pracowników. Dlatego oferujemy programy szkoleniowe i mentoring, które pomagają naszym pracownikom szybko podnosić kwalifikacje, co ma bezpośrednie przełożenie na zmianę wysokości wynagrodzenia. Jesteśmy przekonani, że inwestowanie w rozwój naszych pracowników przynosi korzyści zarówno im, jak i naszej firmie.
Pozdrawiamy, Zespół KPDA Polska Sp. z o.o.
14.05.2024 08:00
Witam. Szukam aktualnych pracowników których możnaby było zapytać odnośnie możliwości współpracy w firmie KPDA Polska Sp. z o.o.. Czy atmosfera w miejscu pracy jest przyjazna ? Czy można liczyć na dodatkowe benefity? Dziękuje szczerze za podpowiedź.
17.05.2024 12:38
Witaj,
W KPDA Polska Sp. z o.o. stawiamy na przyjazną atmosferę pracy, możliwości rozwoju oraz dodatkowe benefity, takie jak dofinansowanie do karty multisport i coroczne imprezy integracyjne. Ponadto, regularnie organizujemy imprezy integracyjne wewnątrz teamów, aby umożliwić jeszcze bliższe relacje między członkami poszczególnych zespołów.
Pozdrawiamy, Zespół KPDA Polska Sp. z o.o.
Tomcio
15.05.2024 10:45
Na ile wzrosła pensja oferowana dwa lata temu pracownikowi kadr? Dawali 4 900–6 300zł brutto. Zakładam że podwyżki były przy takich kosztach życia :)
17.05.2024 11:36
Dzień dobry,
Dziękuję za zapytanie. Informuję, że w naszej firmie wynagrodzenia są uzależnione od kwalifikacji. Cenimy wysoką jakość pracy i zaangażowanie naszych pracowników, dlatego negocjując wynagrodzenie zawsze przykładamy uwagę do tego, aby było one adekwatne do umiejętności i doświadczenia kandydata.
Pozdrawiamy Zespół KPDA Polska Sp. z o.o.
Zostaw merytoryczną opinię o Kpda Polska Sp. z o.o.