Borgers

Złotoryja

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 86 ocen.

Borgers
3 86 6 1

Opinie o Borgers

Nie pale

Dlaczego pracownicy palący maja przywilej wychodzenia na fajke na 5/10min a niepalący musi zapieprzac non-stop? Dlaczego lider zwraca mi uwage ze nie wolno zrobic sobie chwile przerwy alby przegrysc kanapke ale na papierosa operator moze znikac z hali kilka razy dziennie.?.????

Paweł

Mam pytanie chciałbym się przyjąć na produkcje, jestem chętny i pracowity. Jakie są zarobki na produkcji? jaka długo trwa umowa próbna? dzięki i pozdrawiam

Junkers
@Paweł 23.10.2018 13:19

Początkowe zatrudnie przez pod firme za 2500 (praca na 3 zmiany) na firmę przechodzisz albo po miesiacu, dwoch, trzech....itd i dostajesz od 2500 do 2700 plus premia 600 zazwyczaj premia to 520zl bo czesto zabieraja za 5s. Kazda sobota platna 100% można zostawać na nadgodzinach tak jak to robia Ukraińcy pracują po 12h. Tetaz przyjmuja na prasy scanii to juz 4bryg. I proponuja 3000 i premia. Brak nadgodzin. Praca 4bryg. Wchodzi od połowy listopada.

Kokisdet
@Paweł 23.10.2018 13:19

Nie wiem co to za bzdury piszą najpierw praca przez agencje adecco 2400 zł brutto i nie masz premi dopiero jak przejdziesz na borgersa to dostaniesz 2500 zł brutto i jest 600 zł premi brutto jak dostaniesz 200 zł to będzie święto na więcej nie licz odradzam tam pracy

Junkers
@Kokisdet 24.10.2018 02:40

To nie bzdury tak bylo 5mies temu, ogolnie każdy mial inna stawke na start i inne warunki. Ja czekalem z innymi lidz 3mies. Na umowe z borgers a ci co teraz przyszli dostaja umowe nawet po 2tyg....

Jacek
@Junkers 24.10.2018 14:24

Bo każdy ucieka i to dla tego

Anonim

Pracuje tu już parę miesięcy. Do dzisiaj nie dostałem szafki na ubranie. Nie będę biegał jak pies za upośledzonym gościem od BHP którego tak boją się nowi pracownicy. Nie będę za nim biegał tylko i wyłącznie dlatego że owa szafkę powinien dać mi sam, to jest w jego obowiązkach a jeśli nie spełnia swoich obowiązków dobrze to zatrudnijcie kogoś kto będzie wypełniał swoje obowiązki dokładnie bo ten żenujący gość nie nadaje się do tej roboty. A jak dalej będzie tak chuczal na pracowników to i trafi kiedyś na mnie i raczej odechce mu się więcej chuczeć. Nabierz szacunku do operatorów typie bo po pracy dalej czas leci a ludzie nie zapominają.

Łukasz
@Anonim 24.10.2018 09:32

Widzę, że negatywnie oceniasz pracę pracownika odpowiadającego za BHP. Może warto okazać gest dobrej woli i przypomnieć temu pracownikowi o swojej szafce? Może ta osoba ma również inne obowiązki na głowie i najzwyczajniej w świecie o tym nie pamięta!

bingo

a gdzie sie podziala Danusia?

Koleżanka z Borgersa....
@bingo 20.10.2018 00:46

bingo,jak wróci Danuta a dla Ciebie pani Danuta to zapytaj się jej osobiście...Bo siedząc tu na forum,siejąc ferment pod co chwila innym profilem jesteś śmieszna/śmieszny....Widać nie masz innych spraw na głowie tylko cudze...Proponuję isć na wybory,przewietrzyć te jakże marne i niskie myślenie,forum i plotki tutaj nic nie dadzą..Świeże powietrze sprawi że jutro dzień w pracy będzie dla ciebie cudnym dniem;-)))

bingo
@Koleżanka z Borgersa.... 21.10.2018 13:16

nie spinaj się tak bo ci żyłka peknie zachowaj siły do roboty

Koleżanka z Borgersa.
@bingo 21.10.2018 20:25

Tobie juz pękła jak widać haha. Moze czas sie ogarnac i w koncu target zrob a nie plotami sie zajmujesz...:-) do zobaczenia.

Duda

Jeśli ktos chce pracowac to bedzie pracowac nawet w takim dziwnym zakladzie jak ten. Nie trzeba byc mocnym psychicznie nie siejcie juz takiego fermentu. W kazdej pracy sa wymagania, sa zlecienia które trzeba wykonać tak by zaklad zarabial na siebie i pracowników. Jesli jeden z drugim maja jakies problemy bo zle sie czuje to ok, ale nie sa w zadnym zakladzie tolerowani osoby ktore nic nie robia i nie widac progresu w ich pracy. Dlatego liderzy takie osoby na poczatku prosza, podchodza z grzecznościa i życzliwością alr gdy widza ze raz drugi trzeci i kolejny masz to w d1u2p3i4e to uzywaj swojego tonu glosu. To chyba normalne. Jak masz dzieci w domu lub psa kota kanarka chomika i jak cos zrobi zle tez podnisi sie glos. To chyba normalne. Nie robcie z siebie pokrzywdzonych przez los ze musisz tu praciwac. Jesli jest tak zle baram jest otwarta a w dzisiejszych czasach to chyba nie problem znaleźć inna robotę. Wiec przestancie i do roboty

Łysy
@Duda 19.10.2018 21:59

A ty chyba dzbanie jebb... Mało wiesz o tym zakładzie albo za krótki czas tam robisz więc stul pysk i nie gadaj głupot bo ten zakład to speluna pozdro

Koleżanka z Borgersa....
@Łysy 21.10.2018 12:54

Łysy,brawo,kultura jak na spelunę przystało,widać w domu nauczono Cię takiej...Może faktycznie,weż się lepiej przyłóż do pracy,przestań(usunięte przez administratora) na przerwach już i zacznij z kulturą podchodzić do innych i do miejsca pracy....Jeśli coś Ci się nie podoba,nie jęcz i nie żal się tylko zwolnij się i idż tam gdzie (usunięte przez administratora) tolerują....Pozdrawiam ;-)

Łysy
@Koleżanka z Borgersa.... 21.10.2018 13:21

Dzbanie najpierw pomysl co piszesz i nie obrażaj ludzi którzy nie mają z tym wpisem nic wspólnego bo się możesz zdziwić a protezy są w cenach chyba wiadomo że jak by to pisał ktoś łysy to by się tak nie podpisał rusz (usunięte przez administratora)Mózgiem ???? ????

Koleżanka z Borgersa.
@Łysy 21.10.2018 21:05

Brawo... pokazales niska klasę. Takich jak Ty nie powonno sie przujmowac do pracy. Psujsz reputację wdzysykom co maja kulture. Ja ją mam i tak nisko nie upadne jak Ty. A zakład powinien zajść się takimi jak ty prawnie. Pozdrawiam:-)

Marcin

Czyli po waszych wypowiedzich wnioskuje ze nie ma co myslec o tym zakladzie. Plotki po miescie na temat firmy tez sa nie ciekawe, myslalem ze to brednie ale znalazlem to formum. Dzieki i pozdrawiam

Kwiatuszek

To jest praca dla ludzi o silnej psychice. Niesty nie jest tam łatwo wytrzymać presji która tam panuje. Spróbuj tylko nie wyrobić normy chociaż by dla tego że pracujesz 2 miesiące to dostaniesz (usunięte przez administratora) Od wielce Pani lider (usunięte przez administratora)Nikogo to nie obchodzi że krótko pracujesz masz zapier... Ale i tak nie będziesz doceniony przykre ale prawdziwe gdzie czas żeby się wdrażać do pracy???? To jest chore wywołują taką presję bo od targetów liderzy mają premie ale żeby Ci pomogli albo dali kogoś do pomocy to zapomnij nie wiadomo czy się śmiać czy płakać jak na nich patrzę i na ten (usunięte przez administratora) który tam panuje

On

Jeden wielki (usunięte przez administratora) zero szacunku dla człowieka. Kiedy nadejdzie czas że zacznie zażądać tym zakładem ktoś normalny kto się na tym zna ?? Jeśli chodzi o zarządzanie tam? Ha ręka rękę myje

Jola

Co mogę powiedzieć o tym zakładzie ???? ((usunięte przez administratora)). Brakuje słów praca ciężka a ludzie okrutni kto tam był to wie a ci co chcą przyjść ODRADZAM dobrze się zastanów a najlepiej pierd... Głową w ścianę jak przyjdzie Ci na myśl żeby tam pracować mniej na tym ucierpisz

Marcin

Witam, Czy ktoś z zainteresowanych podjeciem pracy w Borger Polska mial prowadzona rekrutacje na system 4brygadowy? Bo z tego co wiem tam jest sytem 3zmian. Prosze o odpowiedz czy to prawda nie chce wpakować sie w (usunięte przez administratora) 4br. Nie wiem czy zglaszac cv

Klonik

Skoro nawet tutaj drzecie ze sobą koty,to pewnie atmosfera w firmie też taka jest?Przez Urząd Pracy też można się tam dostać,czy ludzie się zwalniają,że szukają dalej pracowników,czy firma się rozrasta?Co takiego się tam robi?Jak to wygląda?Ciekawi mnie to,bo ludzie różnie mówią,że jest ciężko a inny,że jest ok.Trzeba wyrobič normę?Proszę o odpowiedzi ale takie konkretne

Rumianek
@Klonik 31.08.2018 19:36

Atmosfera w zakladzie jest ciężka. Nikt nie potrafi docenić pracownika, nawet jak przez 364dni jestes idealem a w 1 dzien popelnisz jakaś gafe niktnie bedzie pamiętać sukcesów, pomyslow, pomocy czy ciezkiej pracy ktora wykonywales przez caly rok. Z dnia na dzien jesteś zrownany do poziomu parteru, zgnojony. Dlatego ludzie nie wytrzymują presji, mobbingu i panujacych tam warunków. Wynagrodzenia sa marne, musisz chodzić w soboty by miec troszke lepsze pieniadze. Premia którą kuszą bilbordy to temat tabu. Kazdy ma zabierana indiwidualnie. Wiec pracujac i starajac sie przez caly miesiac i tak w dzien wyplaty dowiadujesz sie ze nie masz pelnej premi plus nie masz zaplacone za soboty... To zaklad dla ludzi mocnych psychichnie i fizycznie. Ps. W tym miesiacu odeszlo ok 8 os. To bardzo duzo!!! Wiec zastanow sie dobrze czy chcesz tu pracowac.

Klonik
@Rumianek 01.09.2018 11:27

Kwiatuszku,baaardzo dziękuję za odpowiedź i za to,że wspomniałaś,że to praca z silną psychiką.Bardzo mi pomogłaś w podjęciu decyzji

K. Zwierzak
@Klonik 31.08.2018 19:36

zapomniałam wszczegulnosci za panią Święs :)

Królewna;-)))
@K. Zwierzak 03.09.2018 00:49

Hihihihihiihhi aż się wszyscy zdziwia;-))) uwielbiam powroty....

bzik
@Klonik 31.08.2018 19:36

w auszwic więcej palono niż nam wolno! szkoda tego jak ktoś uzależnił się od fajek to ma przeje*bane .... z mojej wypłaty nie starcza mi na papierosy i ciągle żule, ale dwie fajeczki na 8 godzin to mao mao :/ no trudno jak ktoś kombinuje to też się wycziluje :P nie jest źle chociaż wszyscy wszystko mają w (usunięte przez administratora) nie dbają o produkcje ,która ich utrzymuje :* gdyby nie ludzie na mojej zmianie yo to bym już nie pracował ;) jak jesteś sumienny na pewno ktoś to doceni chociaż większość ludzi na produkcji to idioci, przez to lider(z)y traktują większą większość ludzi z produkcji jak czwóry. Ja sam tam bardziej (usunięte przez administratora) się stałem niż byłem choć myślałem ,że to nie możliwe. Niektóre maszyny nie są odpowiednio ustawione i na (usunięte przez administratora) robić części ,które się wyrzuci? Jakość nie ilość. Ps. I tak mam (usunięte przez administratora) nie oceniam nie mam porównania pierwsza legalna praca, życzę tej firmie jak najlepiej ale brakuje ładu i składu niby wszystko jest ok a tak na prawdę jest rozpierdol. To tak jak dać dziecku bawić się naładowanym pistoletem ze ślepakami.

123456
@bzik 06.09.2018 15:30

Kolego nie tobie jest dane oceniać innych i wypraszam sobie obrażanie ludzi na produkcji itp . Jeśli masz jakiś problem droga wolna nikt nikogo na sile nie trzyma . Na produkcji są ludzie solidni i umiejący myśleć logicznie może nie każdy jest taki bystry jak ty ale się stara . A to jak liderzy traktują pracowników to tylko o ich kulturze osobistej świadczy a karma wraca.

bzik
@123456 06.09.2018 16:18

Czasem warto mądrego poczytać. Rozumiem ,że nie każdy z każdym się dogaduje ale gdy (usunięte przez administratora) panuje to się wszystko rujnuje. Miejmy nadzieję ,że każdy dostanie to na co zasługuję. Przez to ,że nie mogę sobie spokojnie zapalić zdenerwowany jestem i nie potrafię myśleć logicznie.

Klonik
@bzik 06.09.2018 16:27

Ale czy ktoś może napisać co tam się robi,jak to wygląda?Nie ma filmików i nie mam pojęcia o co chodzi?Przewracacie coś,skladacie,doczepiacie,wkręcacie itd?No naprawdę nie wiem.Da się wyrobić normę?A wypłata tak jak piszą na reklamie,która wisi w mieście?

bzik
@Klonik 06.09.2018 19:58

to co okres próbny masz, od lat ;) jak się sprawdzisz to dostajesz z miejsca 1k + ;) -+ co robimy? tapicerki do aut ciężarowych tak to wygląda na ogół ;) firma coś tam dorabia na boku obsługuje pralki i te inne :) przyjdź to zobaczysz zależy jakie masz ambicje i co potrafisz robić fabryka jak każda logistyka, produkcja i dystrybucja ewentualnie możesz się w marketing wkręcić.

bzik%
@Klonik 06.09.2018 19:58

a ile obiecują? na ładne oczy od razu dobrą posadę dostaniesz

Jaija
@Klonik 31.08.2018 19:36

Jak na moj pkt widzenia to oni zwalniają ludzi. Czlowiek na czlowieka tam poprostu sr... . wystarczy ze jakas dama badz cwaniak cie nie lubi i ci nieb przedluzaja umowy. Bo chodza i gadaja na ciebie do lidera ale firma to fakt powoli sie rozkreca

Jaija
@Klonik 06.09.2018 19:58

Target ciezko wyrobic bo madzyny ciagle sie psuja i czasami nawet nie wycinaja tyle czesci co piwinny. Na konfekcji klei die do gotowych czesci klipsy izolacje itp.

Były..
@Jaija 30.09.2018 13:21

Postój maszyny nie spowodowany błędem pracownika a awarią, nie wpływa na target.. Tak zwany postój nieplanowany..

Monika

Czy ktoś z was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie Borgers? Jak oceniacie warunki pracy i czy jesteście zadowoleni z wynagrodzenia? Czy ta firma oferuje swoim pracownikom od razu umowę o pracę na czas nieokreślony? Czasami sytuacja w firmie zmienia się z tygodnia na tydzień. Przydałby się na forum świeże informacje.

Jaija
@Monika 18.09.2018 11:50

Najpierw miesiec na Adeco jestes. Pozniej jak sie sprawdzisz to przechodxisz na borgersa na 3 miesiace a po tym na stale. Warunki srednie. Patrzac na okolicznych pracodawcow to fakt jak sie chce to mozna tu zarobic.

Abc

Pracuję w tej firmie rok, ale teraz wiem że czas odejść, wszystkie znaki w Borgersie pokazują że nie ma co liczyć że będzie lepiej. Jest coraz gorzej, kłamstwo goni kłamstwo, pracy jest mnóstwo, pracować trzeba cały tydzień, pracujemy ponad siły. I co najważniejsze bez szacunku od przełożonych. Nikt ani Dyrektor ani inni nie liczą się z pracownikami, robota ma być zrobiona i koniec. Praca jest bardzo ciężka, kto tam pracował lub pracuje to wie o czym mówię. Przełożeni coraz gorzej traktują ludzi, liderzy chodzą jakby wszystkim rozumy pozjadali, zero pomocy. Więc żegnam się z tą firmą póki jeszcze mam troszkę siły. Pozdrawiam serdecznie pracowników ze zmiany Beaty, a ją niekoniecznie.

Inteligentny
@Abc 28.08.2018 01:48

Pani abc wraz z twoim odejściem atmosfera się oczyściła,nawet na stołówce pożywienie smakuje lepiej gdyż Ciebie nie ma i nie siejesz fermentu.Jak idziesz do nowej pracy to aż mi żal tych osób które będą musiały cię znosić.

Abc
@Inteligentny 30.08.2018 22:50

Chyba musisz być osobą bardzo zdesperowaną skoro piszesz w imieniu wszystkich. Widocznie sam lub sama siedzisz na stołówce, i nie masz do kogo gęby otworzyć. Skoro tak bardzo ci przeszkadzalam to trzeba było mi to w oczy powiedzieć a nie na forum, widocznie jesteś osobą fałszywą, i bardzo bojaźliwa. Żal mi takich jak ty. Więc nie wypowiadaj się za innych, bo to jest nieuczciwe. A tak w ogóle to nie interesuj się moim życiem tylko spójrz w lusterko ideale. A poza tym widać po twoim komentarzu że żaden z ciebie inteligent.

Black
@Abc 28.08.2018 01:48

Dokładnie zgadzam się z twoja wypowiedzia pracuję tez ju jakis czas i wiem ze dzieja sie nie stworzone rzeczy w tej firmie ale co my możemy tak naprawdę nic bo i tak nikt na nas nie zwraca uwagi jedynie co to zmienic prace tylko tyle pozdrawiam

Niebieski

Nie polecam

zółtek

czas iść na I zmianę, jakoś mnie to cieszy ;) spotkam pozytywnie pier*olniętych ludzi, (usunięte przez administratora) w to ,że lider pewnie się będzie tylko starać żeby się do czegoś przypier*olić,, to jest nawet spoko (troszczy się) hehe... ps. coraz bliżej 10 co za tym idzie jakiś pieniążek wpadnie na konto ;) Jest jakaś koleżanka z pracy chętna wyjść po 10 na kawę ,piwo, lody czy patyki? {PZDR all }

Monika

@anonymous, zachęcam Cię do wypowiedzi związanymi z głównym wątkiem tematu. Przypominam, że dyskutujemy na temat warunków pracy w firmie Borgers oraz możliwości zatrudnienia. Może orientujesz się w aktualnej sytuacji firmy, czy poszukiwani są nowi pracownicy? Na jakie stanowiska warto aplikować do tej firmy?

Klonik
@Monika 12.09.2018 12:20

Skoro oferty pracy do tej firmy są w Urzędzie Pracy,to raczej są wolne miejsca.Było spotkanie też w UP z kimś z tej firmy i można było składać CV ale nie byłam,to nie wiem na jakie stanowiska

K. Zeierzak

Chciałam podziękować zmianie zielonej za miłe pożegnanie mnie. Nie każdy za mną przepadal ale ja lubiłam każdego na swój sposób. Podziękowania szczególne dla kierownika zmiany Ł. Brzostksa i lidera Adasia dzięki nich jakoś czas zleciał. No i tyle będę tęsknić za wszystkimi z pracy

Czysta;-))))
@K. Zeierzak 03.09.2018 00:46

Ty kuz.......a nie tęsknij mi tu tylko wracaj.......jak sarenka na jednej nóżce....

Faurecia 1
@K. Zeierzak 03.09.2018 00:46

Pozdrowienia z Faureci dla Łukaszka B....fajny kolegą i tam go lubią i cieszy nas to????

anonymous
@K. Zeierzak 03.09.2018 00:46

Bo zielona zmiana naj lepsza hehe pozdro

anonymous
@anonymous 09.09.2018 08:59

No i tak jest. Zawsze nam zielono i wesoło :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

J.........

Pracuje tam od nie dawna i powiem tyle . jest jak jest .... Ale firma sie rozwija i da sie to odczuc z dnia na dzien zachodza drobne zmiany a jaki jest ich efekt kazdy widzi. pracuje na zielonej i powiem ze liderzy czy kierownik zmiany sa spox !!!! . A to co sie dzieje zlego z firma to przyczyne szukac wyzej , bo brak ludzi ktorzy praktycznie a nie teoretycznie znaja sie na zeczy. Z tego co widze gdy firma ruszy tak na pelnych obrotach to ci ktorzy beda pracowal dalej , beda zadowoleni ! Cisnienie wywolane jest brakiem pracownikow ktorzy chca robic a nie jeczec i stekac przy urojonych awariach ! Na usunieciu ktorych spedzaja pol zmiany bo nie chce sie robic ! Albo w kiblach wysiaduja po 30 min co godz hehe powaznie ja sobie robie swoim tempem i 8 godz nawet nie wiem kiedy mija a jak bym mial stac i stekac ten czas to bym zwariowal bo czlowiek w tej firmie bardziej sie zmeczy gdy pali glupa niz gdy pracuja . pozdro zielona

On

Już niedługo wszystko napiszę o pani D

Zgh
@On 31.08.2018 01:40

To pisz a nie judzisz....

On
@Zgh 31.08.2018 07:35

Spokojnie wszystko w swoim czasie a jest co pisać oj jest

on
@Zgh 31.08.2018 07:35

a co to za skót Zgh? Zagrodno g .....? h........

Diego

Magazyn wygląda strasznie!!!!!! Trzeba by było zacząć od początków robią liderów mistrzów którzy nie mają pojęcia o tym jak to powinno wyglądać, zero myślenia prowadzi właśnie do tego co jest ale mam nadzieję że się to zmieni bo na dzień dzisiejszy to jest "dramat".Firma jest w porządku tylko brak właściwej organizacji w miejscu i czasie kiedy jest potrzeba wynik tego co chcemy osiągnąć będzie zawsze niższy............. I Zostawię to dalej bez komentarza

On

Kto chce poznać prawdziwą panią D?

On

Kto chce poznać prawdziwą panią Domu?

Chuck Norris

Ludzie nie narzekać ^^ fajna atmosfera, a to że jest no jak jest ;) to efekt tego że firma się rozwija są plusy i minusy Pozdrawiam

anonymous

Lulek

anonymous
@anonymous 29.08.2018 16:55

A więc, pracuję w firmie już jakieś czas,sama praca nie jest zła co najlepsze nie jestem pracą ciężko ????ale ludzie liderzy , planiści i Bóg jeszcze raczy wiedzieć kto bo osoby kadry nadzorującej kursują cały dzień ,w tą i spowrotem ,jest ich mnóstwo cholera wie kto czym się zajmuje, pokazują się przy stanowisku dopiero w momencie jak zobaczą duzooo ilość Nok ,a może by tak bardziej się zainteresować co się dzieje , dlaczego? Myślę że problem leży tylko i wyłącznie po stronie liderów i mistrzów tylko potrafią mówić , rób coś nie stój tak ,ale kurczę jakkk i z czego????

Ble ble
@anonymous 29.08.2018 16:55

A ja pracuję , robię o co poproszą,i mam gdzieś kto z kim dlaczego po co ????????????

produkcja
@anonymous 29.08.2018 17:06

Liderowanie to super sprawa? Spróbuj tego miodu min. 10 godzin dziennie. Wtedy Komentuj i Obrażaj.

Witek
@produkcja 29.08.2018 21:02

Nikt Ci nie kazal byc liderem, wracaj na produkcje jak Ci nie pasuje

Monika

@Czarna, czy możesz przybliżyć co takiego osoba, którą wspomniałaś w swoim poście robi pracownikom firmy Borgers? Dlaczego uważasz, że nie nadaje się na lidera? Napisz coś więcej na ten temat. Przypominam wszystkim uczestnikom dyskusji, aby nie podawać danych personalnych (imion i nazwisk) osób związanych z pracą w firmie Borgers. Proszę również o wypowiedzi kulturalne zgodne z obowiązującym regulaminem gowork.pl https://www.gowork.pl/regulamin

Kołnierzyk
@Monika 25.06.2018 08:27

Kim Ty Moniczko jesteś? Adminem strony? Pania chodzaca w szpilkach po borgersie? Widac wszystko tak bardzo Cie interesuje co dzieje sie w tej firmie ale styl pisania juz nasuwa wiele do myslenia... Jesli jestes zaiteresowana praca w Borgers Polska złóż cv do addeco przyjdz na rozmowę do podfirmy i firmy, popracuj 3miesiace, wyraź swoja opinie.

Ja
@Kołnierzyk 25.06.2018 11:21

Ręce opadaja

Pracownik

Wszystko było by dobrze gdyby pracownicy ze starszym stażem i większymi kwalifikacjami byli bardziej doceniani i zauważalni przez kierownictwo . Operatorzy doswiadczeni nie tylko wyrabiają się ale i przekazują wiedzę nowym dlatego większa odpowiedzialność splywa na nas .

Były..
@Pracownik 22.08.2018 16:39

Nie każdy operator nadaje się na lidera.. Obsługa maszyny to tylko mała cześć. Jak widać bardzo mało osób na tym forum ma o tym pojęcie.

Maly
@Były.. 22.08.2018 17:38

Dobrze powiedziane tyle ze niektóre z tych osób i obslugi maszyn nie pojmuja hehe a co najgorsze procesu

Żaba
@Były.. 22.08.2018 17:38

Jak widac nie trzeba mieć doświadczenia na produkcji wazne sa znajomości

Były..
@Maly 22.08.2018 19:54

Czyli wniosek sam się nasuwa... Kto musi tutaj pracować jeżeli firma sięga po takie rozwiązanie...

byly pracownik
@Maly 22.08.2018 19:54

tylko ja bedac u manka na zmianie umialem zmieniac parametry jak miekkie miejsce wystepowalo lub falda to wiedzialem jaki parametr zmienic itd ale pozniej zakazali nam zmiany parametrow ciekawe czemu co??? (usunięte przez administratora) zwolnilem sie po roku czasu bo lider mial swoich przydupasow gdzie my mielismy przezbrojenie i bylo wiadomo ze byla zgoda na wychodzenie itd a drugi zostawil na celi swiezego pracownika i cela stala a on palil a do mnie sie doj.....bal co robie na zewnatrz gdzie mialem przezbrojenie a jemu slowa nie powiedzial tak mocno jemu (usunięte przez administratora) lizal ze jezyka jemu brakowalo haha i z tym samym liderem zaczal samochodem jezdzic to wszystko wiedzial kto co robi i co o nim mysli zenada nie zaluje ze sie zwolnilem bo mam robote zgodna z kwalifikacjami jako spawacz i mam owiele lepsza stawke i zaden duren nie pogania mnie nie mowi ze za wolno ze wiecej trzeba robic ze terminy itd mam swoje stanowisko i tym bardziej ze jestem pierwszym spawaczem kto wie o co chodzi to ok i sam wybieram co jest do roboty itd i ucze nowych spawaczy nie ma porownania a ten borgers to kpina a nie zaklad pracy smieszny maniek i reszta baranow ze wiedza ze nie maja racji ze zle robia to i tak jeden stanie morem za drugim kpina w bialy dzien nadaje sie to wszystko do smiechu warte a ci co pisza jak Opara ze lepszego lidera nie ma itd to tylko to ze tak jemu lub im (usunięte przez administratora) lizal ze go sie nie czepiali a tylu pracownikow co bylo to czemu sie zwalnialo?? cos to o samym fakcie chyba mowi ...ZENADA nie polecam

Kamyk
@byly pracownik 23.08.2018 19:16

Byles zazdrosny ze pracownik jezdzil z liderem do pracy dlatego zdemolowales mu samochody?

Malpa
@Pracownik 22.08.2018 16:39

Prawda !!! A ludzi za takie same pieniądze i premie nie będą robić nowy pracownik ma prawie tyle samo jeśli jest juz na borgersie i to jest wstyd ze tak się dzieje

Malina
@Pracownik 22.08.2018 16:39

Ciekawe czy nowi liderzy są w stanie sobie poradzić bez pomocy innych starszych i doświadczonych operatorów nie sądzę.

Mute
@Malina 24.08.2018 21:58

Nowi liderzy nie maja o niczym pojecia, starsi operatorzy uczą ich wszystkiego nawet za nich podejmuja decyzję

Worker

W firmie robi sie po raz kolejny bardzo nieciekawa sytuacja. Co chwila słychać niezadowolenie pracownikow. Od ostatnich awansów "po znajomosci" ludzie stracili zaangazowanie do pracy. Doświadczenie na tym zakładzie nie ma szans na najmniejsza pochwale. Bardzo dużo pracowników rozmysla nad ucieczką z powodu kierownictwa i zatrudniania kolegow ze wschodu którzy nie myślą o jakosci tylko o godzinach wpisanych na liste wynagrodzen. Nawet sam marszalek wojewodztwa zainteresowal sie naszym zakladem bo nikt tu nie chce pracować....

Dekorator

Dlaczego nowi liderzy to znajomi pewnego mistrza? Jak liderem produkcji moga zostac osoby bez doswiadczenia ktore pracuja miesiac i nie znaja sie na procesach, czesciach czy jakosci? Jak taki lider ma mi doradzic co jest dobre skolo pracuje od niego 8miesiecy dluzej? Oni nawet nie pdrozniaja faz SFTP

Borówka
@Dekorator 06.08.2018 17:23

Ostatnie awanse na stanowisko lidera sa wybrane po znajomości nie zapracowali na to stanowisko doswiadczeniem. Osoby te nie maja pojecia o produkcji. Nie maja pojecia z jakimi produktami maja stycznosc(SFTP) mieszaja i myla faz lub po prostu ich nie znaja. Firma jest na takim etapie ze ludzie na liderowskich stanowiskach powinni miec wiedzę o produktach, doswiadczenie zdobyte podczas dluzszej pracy w zakladzie niz świeżo zatrudnieni pracownicy. To smieszne i zenujace zachowanie awansujac takie osoby ktore nie potrafia podjąć żadnej dobrej decyzji a co dopiero wyszkolic nowych pracowników skoro oni sami dopiero ucza sie procesów. To smieszne i nie trafne wybory.

Były..
@Borówka 07.08.2018 22:09

Dziwni ludzie pracują w tej firmie.. Nie tak dawno czytałem na forum że ówcześni liderzy byli do bani... Ze nie mieli podstawowych kompetencji.. Teraz przyszli nowi i Ci też są źli... To daje chyba do myślenia kto tutaj na forum komentuje ????

Obecny
@Były.. 10.08.2018 20:36

Albo kto kieruje zakładem i kogo awansuje...

Kobieta.

Firma Borgers Polska jest dobrą firmą. Można doborze zarobić tylko trzeba chcieć pracować. Praca jest fajna tylko trzeba umieć pracować. Trzeba trochę więcej zaangażowania w prace . Lubić to co sie robi . Nie przejmować się tym co inni mówią. Robić swoje , najlepiej jak tylko potrafisz . A będzie wszystko dobrze. Ludzie są jacy są nie wszystkim się dogodzi . Jak ktoś pracować nie chce , albo nie umie to zawsze i wszędzie będzie mu źle . Ja polecam tą firmę z całego serca. Firma gwarantuje pakiet medyczny który jest świetny , dofinansowanie do obiadów, kart multi sport , ubespieczenia , i do tego są premie . Pozdrawiam.

Druga zmiana niebieska

Bardzo dziekujemy kolega z niemiec za lodową przerwe. Byl to bardzo mily gest. Od razu człowiekowi zrobiło sie lepiej w taki zaduch. Przywrociloscie wiare w ten zakład, szkoda ze nasi polscy kierownicy nie sa tak sympatyczni.

Zostaw opinię o Borgers - Złotoryja

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borgers