McKinsey & Company

Poznań

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 94 ocen.

McKinsey & Company
5 94 6 1

Opinie o McKinsey & Company

AP

Chciałabym podzielić się opisem mojego procesu rekrutacyjnego w McK. Ocenę pozostawiam czytelnikom :) Mój proces rekrutacyjny rozpoczął się 14 grudnia - zostałam zaproszona na spotkanie, które składało się z testu z języka angielskiego, testu ze zwracania uwagi na szczegóły i na koniec testu z Excela. Test językowy nie był trudny, natomiast test z Excela wymagał znajomości formuł i bardziej skomplikowanych opcji programu. Następny etap odbył się 20 grudnia i była to rozmowa telefoniczna po angielsku, dotycząca mojego doświadczenia zawodowego i zachowania w różnych sytuacjach. Od razu dostałam wiadomość zwrotną, że jestem rekomendowana do kolejnego etapu. Trzecia część rekrutacji miała miejsce 17 stycznia i składała się z Assessment Center oraz indywidualnych rozmów. Zadanie na AC było dość rozbudowane, wymagało współpracy uczestników i odbywało się po angielsku. Zostałam oceniona pozytywnie i przeszłam na etap dwóch indywidualnych z pracownikami zespołów, do których szukano pracowników. Następny, z założenia finalny etap, polegał na wideokonferencji z czterema osobami (po dwie na raz) prowadzonej w języku angielskim. Rozmowy dotyczyły mojego doświadczenia i sytuacji z życia zawodowego. Po tych rozmowach ze strony McKinsey zapadło milczenie. Po dwóch tygodniach oczekiwania skontaktowałam się z firmą. Dowiedziałam się, iż moja kandydatura, choć spełniająca wszystkie wymogi, nie została wybrana ze względu na mniejsze dopasowanie do zespołu niż konkurencyjnej kandydatki. Otrzymałam jednak propozycję aplikowania na inne stanowisko, bardziej zaawansowane i o wyższym poziomie językowym. 7 lutego odbyła się kolejna wideokonferencja, tym razem z dwoma osobami. Po niej usłyszałam, podczas rozmowy telefonicznej, iż powinnam porozmawiać z jeszcze jedną osobą. Spotkanie ustalono na 15 lutego. Kilka dni przed rozmowę odwołano z powodu choroby osoby z McKinsey. Przez następne dwa tygodnie czekałam na informacje. Po raz kolejny musiałam sama zgłosić się po wiadomość. Rozmowę miała przeprowadzić inna osoba. Odbyła się ona 6 marca i była bardziej ogólna niż poprzednie. Niestety, po tygodniowym milczeniu po raz kolejny musiałam sama dzwonić po odpowiedź co do decyzji. Poinformowano mnie, że jest ona negatywna. Uzasadniono to niedostateczną znajomością angielskiego, nie słownikową czy gramatyczną, lecz "brakiem swobody wyrażania myśli po angielsku". W sumie rekrutacja ta trwała 3 miesiące.

moris
@AP 22.03.2018 20:48

u mnie przebieg rekrutacji byl bardzo podobny, tzn. rozmowy telefoniczne po angielsku i niemiecku. testy na miejscu w firmie, nastepnie, kolejnego dnia wideorozmowa po niemiecku a nastepnego po angielsku i za kazdym razem slyszalam od pani rekruterki, "brawo! przeszla pani do kolejnego etapu!". na koniec dostalam juz sucha odpowiedz mailowa, ze firma wybrala inna osobe, zapytalam dlaczego, skoro po kazdym etapie slyszalam, ze bylo super. Okazalao sie , ze moj angielski nie spelnil ich oczekiwan, potrzebny byl na poziomie C1 a moj byl na poziomie B2:), przy czym w ogloszeniu stalo czarno na bialym, ze potrzebuja B1-B2, i tak poziom mojego angielskiego jest poswiadczony egzaminem na tym wlasnie poziomie. rekrutacja trwala miesiac i moje wrazenie, podobnie jak i innych aplikujacych osob, bylo takie, jakbysmy startowali conajmniej na stanowisko managera lub dyrektora. A pensja byla jeszcze kilka lat temu żenująco niska jak na stanowisko z dwoma plynnymi jezykami (2300-2500 netto) ale widze, ze to sie juz poprawilo.

Agnieszka

Jestem bardzo zadowolona z pracy w tym miejscu(dział graficzny). Wiadomo, zawsze się da znalezc jakieś mankamenty ale w porównaniu z poprzednim miejscem pracy tutaj panuje sielanka xd. Dużo benefitow, pakiet relokacyjny, przerwy na jedzenie / odpoczynek obowiazkowe. Czasem jest kocioł ale jeśli się pali jeszcze nikt nie odmowil mi pomocy. Poznałam wiele bardzo miłych ludzi z którymi mogę spotkać się po pracy bez uczucia że mam ich dosyć już na co dzień ;P czego nie mogłam powiedzieć wcześniej. Zarobki mi odpowiadają w zupełności. Jednak trzeba pokazać że nie znaleźliśmy się tam przypadkiem.

Ala

Ja pracuję w McKinsey od kilku miesięcy u jestem bardzo zadowolona. To firma bardzo dbająca o pracownika - oferuje chyba najlepszy pakiet benefitów w Poznaniu i jeden z lepszych w Polsce w ogóle. Świetna kultura i ludzie. Wbrew zamieszczanym tu opiniom szybko przeszłam przez proeces rekrutacyjny, aplikując po prostu z ogłoszenia. Kultura, ludzie - super. A za chwile będziemy mieć także mega ładne biura (wprowadzamy się za tydzień). Tak samo z kasą - jako asystent zaczynasz od 4500, jak znasz niemiecki to od 5000. To chyba nie jest źle?

MXX
@Ala 28.03.2018 20:58

Dokładnie. Dla mnie jeszcze dochodzą: pełne wyżywienie w firmie - co rano świeże pieczywo i owoce, lodówka pełna dodatków (włączając w to mój ulubiony hummus ;) i pokrojone świeże pomidorki. Odkąd pracuję w McK w tygodniu żywię się w 100% w biurze - śniadanie, obiad i kolacja. Wyszystko za fri, do wyboru i do koloru. Słowo do hejterów: McK w Poznaniu zatrudnia już ponad 1000 osób, więc chyba jednak są chętni do pracy + proces rekrutacyjny jest do przejścia ;)

anonymous
@Ala 28.03.2018 20:58

brutto czy netto?

edfan
@Ala 28.03.2018 20:58

Pracuje na stanowisku asystenckim od prawie roku i niestety, ale nigdy nie zarabialem 4500 brutto. Jest to stawka jednak mniejsza, no i oczywiście, że brutto.

anonymous
@MXX 28.03.2018 21:25

przez takie samoluby jak Ty, wielu pozostałych pracowników śniadaniem czy owocami się nie nacieszy. Od dawna jest ten problem, że wiele osób rzuca się na jedzenie jakby w życiu nigdy nic nie jedli, nie wspominając o tych, którzy bezczelnie wynoszą litry soków do domu, itp. Mimo wszystko są to przekąski i należałoby mieć na uwadze ilość pozostałych pracowników zanim się zaczniesz chwalić, ile to ty jesz za fri. Pracuje w mckinsey juz kilka lat i zawsze mialem swiadomosc tego, ze jedzenie w kuchni nie jest tylko dla mnie, szczegolnie jesli pracujesz na 2-3 zmiany

Marcin
@Ala 28.03.2018 20:58

5000 zł brutto czy netto? bo to jest mała różnica :)

Belcia

Praca dobra dla osób po studiach od razu. Dobra okazja by zdobyc doswiadczenie jednak średnie możliwosci rozwoju. Zarobki na poziomie 4 brutto do 6 brutto. wyżej już ciężko. Na stanowiskach menadżerskich tylko. Jeśli ktoś szuka prawdziewej pracy a nie klepania wiecznie to zdecydowanie musi poszukac gdzies indziej

Magellan

Potwierdzam opinię użytkownika Marco Polo, u mnie było podobnie, a aplikowałem już jakieś trzy razy. Trzeci był ostatnim. Za każdym razem dzwonił do mnie ten sam rekruter o inicjałach MM, a po wszystkim dostawałem od niego ten sam, legendarny już w Poznaniu template o nieprocesowaniu dalej z moją kandydaturą. Zero feedbacku, zero personalizacji, od taka masowa przeklejka. Nie wiem, gdzie tutaj to całe prokandydackie podejście, a uważam, że wypadałoby dostać chociaż kilka słów komentarza, zwłaszcza, że przy jednym razie był to już trzeci etap rekrutacji (wcześniej rozmowa telefoniczna po polsku i test z angielskiego na miejscu na Malcie). Rekrutacje na najprostsze stanowiska wyglądają tu co najmniej jak na inżyniera nuklearnego. O samej firmie słyszałem kiepskie opinie z kilku źródeł; co prawda zarobki nie takie najgorsze, ale masa stresu i ostry zap... Na pewno są w Poznaniu miejsca, gdzie można zarobić tyle samo, a pracować na większym luzie.

Milena
@Magellan 25.07.2018 23:47

Przynajmniej dostałeś informację. Od ilu innych pracodawców otrzymałeś takie powiadomienie? Ja aplikowałam już do kilku firm, w tym co McKinsey. I to była jedyna firma, która z jakąkolwiek informacją do mnie wróciła. Nadal szukam, ale doświadczenie w tego procesu oceniam bardzo pozytywnie.

Tak sobie myślę
@Milena 13.08.2018 20:38

Mileno, na zachodzie taka odpowiedź to po prostu norma. A Ty oglądasz się na polskie, bardzo kiepskie standardy i jeszcze cieszysz się, kiedy ktoś w Polsce zrobi to, co w innych krajach jest po prostu na porządku dziennym. To nie jest nic ekstra, żaden "efekt wow". Natomiast martwić powinny inne, opisywane tu przez iluś ludzi sytuacje.

Kolumb

Na stanowiska z językiem rosyjskim trafić szansę mają tylko Ukraińcy odkąd team liderką została dziewczyna z Ukrainy. Powiecie, że pracuje tam garstka Polaków? Jasne, ale zostali zatrudnieni jeszcze za poprzednią osobę. Warunki pracy fajne, ale szkoda czasu na tę firmę z takim podejsciem.

Insider
@Kolumb 10.08.2018 09:03

To fake. Team leaderka zespolu z rosyjskim od poczatku była Olga, pochodzaca z Ukrainy. Ponieważ team się powiekszyl, utworzono drugie stanowisko TL, które piastuje także osoba z Ukrainy. Mamy w zespole Polakow i inne narodowosci. Wszystko zalezy od poziomu rosyjskiego danej osoby. Tak samo, jak w innych teamach (francuskich, angielskich i niemieckich) mamy mieszane narodowosci.

martin

ile tam się zarabia jako Niemiec z kwalifikacją magisterską w ekonomii z kwalifikacją magisterską w ekonomii? brutto? Od ilu zaczynają zarobki w górę od konsultanta?

Style digger
@martin 27.05.2018 13:52

Raczej śmieszne stawki niestety. Polecam inne ssc - zwłaszcza jesli chcesz nabyć prawdziwą wiedzę księgową a jeszcze jak masz niemiecki to Cię szkoda na mck.

Martyna

Słyszałam, że McKinsey & Company ma opinię świetnego pracodawcy, potrzebujecie pracowników?

Kamila

Proces rekrutacyjny składa się z kilku etapów. Na stanowisko w dziale HR była rozmowa telefoniczna po polsku i po angielsku, videocall z managerem, a następnie assestment day (45min test z angielskiego, 45min test z excela po angielsku, case study, rozmowa z działem HR oraz managerem). Bardzo profesjonalne podejście, zadania do rozwiązania oraz pytania w trakcie rekrutacji powiązane z pozycją, na którą się aplikuje. Bardzo pro-kandydackie, elastyczne podejście w kwestii organizowania terminu rozmów. Nie tylko dbają o swoich pracowników (poprzez oferowane benefity, wysoką pensję itd.), ale także o tworzenie długoterminowych relacji z kandydatami. Nie zostałam pracownikiem w McKinsey, ale proces rekrutacyjny był bardzo pozytywnym doświadczeniem.

Marco Polo
@Kamila 26.04.2018 15:42

Co, jakie pro-kandydackie podejście? Miałem rozmowę po angielsku, jedyny pozytyw taki, że kto miał zadzwonić ten zadzwonił o umówionej godzinie i ze mną pogadał. Wypadło wszystko bardzo dobrze, raczej nawet przewyższałem komunikatywnością mojego interlokutora i... no właśnie, podziękowano mi drogą mailową po 2-3 dniach bez podania przyczyny, bez pozostawienia furtki. Dziękujemy i do widzenia. Akurat pracowałem już w paru firmach, gdzie używa się angielskiego, więc gołosłowny co do znajomości tego języka nie jestem. Nic innego nie zaważyło, bo na wszystko byłem przychylny, a poza tym niewiele oprócz sprawdzania języka się podczas tej rozmowy działo. Nie mam żadnych pozytywnych, a nawet średnich wrażeń. Pracodawca nie był zainteresowany moimi kompetencjami i sam nie wiem czym w ogóle był zainteresowany. Niepotrzebne zawracanie głowy i tyle. Nie obchodzi mnie jakie są zadania na testach czy potem zarobki, skoro podejście jest, ale jak już anty-kandydackie. Takie są moje wrażenia i na pewno nie jestem jedyny z tego co tu wyczytałem. Dobrze, że nie tłukłem się do Poznania na marne. Odradzam.

xoxo
@Marco Polo 01.06.2018 17:55

A czy wziąłęś pod uwagę że w pracy i życiu liczą się także takie aspekty jak kultura osobista czy zdolności interpersonalne? Czytając Twoją wypowiedź, nie dziwię się (a nawet cieszę) że zostałeś w procesie odrzucony. Pracownik McK.

Marco Polo
@xoxo 01.06.2018 20:05

A co w moje wypowiedzi było niekulturalne drogi pracowniku McK? Zdolności interpersonalne to mam na pewno nie gorsze od Ciebie, bez obaw. Ja również cieszę się, że nie muszę pracować z człowiekiem, który wypowiada się bez powodu negatywnie na temat mojej kultury osobistej. Napisałem uczciwą, polemizującą z innymi opinię, ale opartą na faktach. Sorry, to nie sekta czy mafia, gdzie można kogoś uciszyć. Tak naprawdę Twój komentarz tylko upewnia mnie jak wygląda u Was rekrutacja. Pewnie jak ktoś już pracuje to też wmawiacie ludziom jakieś urojone opinie na ich temat (dokładnie jak Ty próbujesz ze mną). Teraz mam już 100% pewność, że to z Wami jest coś niezbyt w porządku. Dzięki za potwierdzenie :)

Tymon

Słyszałem, że firma ma opinię bardzo dobrego pracodawcy.

Katarzyna

@Kamila, wygląda na to, że procesy rekrutacyjne w McKinsey & Company prowadzone są bardzo profesjonalnie. Będziesz próbowała jeszcze kiedyś aplikować do pracy w tym miejscu? @John K., dodatkowe benefity, które wypisałeś, brzmią naprawdę dobrze! Planujesz związać się z McKinsey & Company na dłużej? @Ala, a na jakim stanowisku pracujesz w McKinsey & Company? Czy istnieje możliwość awansu w tym miejscu?

John K.

Pracuję w McKinsey od roku w Finansach. Uwagi: - Wynagrodzenie - porównywalne z innymi SSC w Poznaniu. - Benefity - bogaty pakiet dodatków, które znacznie obniżają koszty życia: a) Wyżywienie - śniadania, woda, soki, owoce, ciastka oferowane przez cały dzień pracy b) Karta Sodexo - 15 pln / dzień do wydania w restauracjach, barach, kantynach, lub 12 pln / dzień do wydania w sklepach. c) Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych - ok. 1,000 pln na rok do wydania na multisport, kino, finansowanie studiów d) Karta Medicover - zniżki na usługi medyczne e) CIGNA - dofinansowanie do większości usług medycznych i zakupu lekarstw na poziomie 80% dla całej rodziny. f) MAXIS - ubezpieczenie na życie - dwukrotność rocznego wynagrodzenia wypłacana rodzinie na wypadek śmierci g) PZU - rozszerzony pakiet ubezpieczeniowy. - Biuro - nowoczesny, świeżo wyremontowany open space z kuchniami, chill-out roomami - Ludzie - młoda, wielojęzyczna kadra, z przewagą kobiet i sporą ilością obcokrajowców - Kultura pracy - egalitarna, projektowa, zorientowana na samodoskonalenie ("make your own McKinsey"), duży poziom zaufania - Rozwój - możliwość wyjazdu do innej jednostki na "rotację" (1-2 lata), możliwość przeniesienia do innej funkcji, możliwość awansu w ramach poznańskiej struktury organizacyjnej; ograniczony dostęp do wyższych stanowisk poza Poznaniem. Ogólnie, jeden z atrakcyjniejszych SSC w Poznaniu.

Anonim

Widzę, ze wszystkie osoby tutaj się wypowiadące nie popisaly się na rozmowie kwalifikacyjnej i na testach, w związku z czym nie powinny się udzielac, bo pracodawcy nie zdążyli poznać. McK to firma dbająca o pracownika, przestrzegająca prawa pracy w 100%, przyjazna zarowno stazystom dopiero rozpoczynajacym prace zawodową, jak i np matkom z malymi dziecmi. Przyjemna atmosfera, wiele benefitow dodatkowych i wystarczająco wysokie wynagrodzenie to glowne atuty pracy w McK. Jako pracownik z letnim stażem bardzo polecam.

Mizerny Typ
@Anonim 25.01.2018 22:16

Dobająca o matki? CZy dlatego wyrzucają dziewczyny wracajace z macierzyńskiego? Przypadki chociażby w team assistant gdzie wróciły dziewczyny i je wyrzucono (oczywiście zgodnie z prawem buhaha) tego nie potwierdzają. Weście mnie nie rozśmieszajcie. Ludzie drewno i bezmózgi. Sprani ideologią mck - jaklepszej firmy na świecie i wyprani z osobowości. same głupie laleczki i szczurki.

Urbi
@Mizerny Typ 28.02.2018 22:17

A kogo konkretnie wyrzucili? Zgodnie z polskim prawem osoba wracająca z urlopu macierzyńskiego jest chroniona przed zwolnieniem przez 1 rok. Więc jeśli wiesz coś o takiej sytuacji, powinnieneś powiadomić PIP. No chyba że to tylko plotka, którą zasłyszałeś w osiedlowym warzywniaku...

Tomasz

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje? Warto starać się o pracę?

Natalie zedd
@Tomasz 20.02.2018 14:06

daruj sobie, ratuj swoją karierę. Będziesz robił robotę głupiego jak na taśmie produkcyjnej, i będzie Ci to sprzedawane jako rozwój i niewiarygodna kariera.

Boruta
@Natalie zedd 28.02.2018 22:22

A na czym konkretnie polega Twoim zdaniem ta „robota głupiego”?

A.N.

Czy ktoś może pracował/pracuje na stanowisku Administrator w dziale rekrutacji i mógłby coś powiedzieć na temat tego stanowiska/wymagań itp?

Katarzyna

@AP, bardzo dziękuję za Twoją szczegółową opinię na temat procesu rekrutacyjnego, w którym brałaś udział. Wygląda na to, że był to bardzo złożony proces. Czy na którymś z etapów byłaś poinformowana o warunkach oferowanych przez McKinsey & Company? @Tomasz, jakim stanowiskiem byłeś zainteresowany? Zdecydowałeś się aplikować do pracy w McKinsey & Company? @Natalie zedd, rozumiem, że pracowałaś w tym miejscu. Dlaczego masz takie zdanie o pracy tu? Możesz je poprzeć jakimiś konkretami?

dać szansę a nie odrzucać bez

Po udanych testach i rozmowie oraz przy dużym doświadczeniu zawodowym i juz posiadaniu umiejętności przynajmniej w połowie z tego co chcą odrzucili moja kandydaturę w firmie drewno i a ludzie zbyt poważni bez elementu normalności strata czasu

Strata czasu

Rozmowa, testy z Excela i angieslkiego , nastepne 2 rozmowy z team leaderami, potem rozmowa z managerem....i potem 3 tygodnie i zero odezwu. Napisalam maila - nic. Dzwonilam - obiecali ze sie dowiedza co sie stalo z moja aplikacja i oddzwonia - nie oddwonili. Zero szacunku dla aplikujacych. Bardzo (BARDZO!) nieprofesjonalna rekrutacja.

Kasiaa
@Strata czasu 25.08.2017 19:36

Miałam to samo, szkoda czasu i paliwa ....

AK124

Też się zgadzam. Mam potężne doświadczenie zawodowe. Język obcy bardzo dobry. Nawet nie zaprosili mnie na spotkanie. Jeżeli firma na wstępie odrzuca taką kandydaturę jak moja, to coś tu nie gra. Mam wrażenie, że chyba należałoby porozmawiać. Nie byłem jednak świadomy w/w godzin pracy. Może dobrze, że nie zaprosili, bo byłaby to dla mnie strata czasu.

informacja

są 3 zmiany, ale nie wiem, czy będą robili teraz zmiany, czy rekrutują pracownika na dany przedział czasowy, myślę, że na ten ostatni przedział może brakować chętnych, dziwna jest ta rekrutacja do mckinseya, wymienisz kilka maili i nie udzielą ci informacji, na którą zmianę jesteś rekrutowany i czy chodzi o to stanowisko czy o jakieś inne czy ponad 8 godzin dziennie to nie wiem, na super zarobki też się nie nastawiaj, jak powiesz, że chcesz 4500-5000 brutto to się raczej nie odzywają

Romek

nie polecam, rozmowa kwalifikacyjna to po prostu ŚMIECH na SALI !!!

Mała Mi
@Romek 04.04.2017 20:33

Możesz powiedzieć coś więcej?

informacja o godzinach pracy

wpisujemy godziny pracy, bo w ogłoszeniach brakuje godziny pracy visual graphic 7:00-15:30, 11:00-20:30 oraz 16:00-0:30

Zainteresowany
@informacja o godzinach pracy 01.03.2017 12:14

Praca jako visual graphik jest na 3 zmiany i to ponAd 8godzinne???

E
@Zainteresowany 26.05.2017 20:16

tak, te dodatkowe polgodziny przeznaczasz na obowiazkowy obiad (45 min - z czego 15 min jest zagwarantowane przez prawo pracy a 30 min musisz pracowac dluzej)

Wiedźma

A ja z kolei mam zupełnie inne doświadczenia. Nie było w mojej grupie nikogo, kto znałby któregokolwiek rekrutera. Było za to dużo testów sprawdzających wiedzę językową - te musiały być wykonane bardzo szybko, oraz rozmowy kwalifikacyjne z 2 rekruterkami. Niestety na jedną czekałam 50 minut, co było bardzo nieprofesjonalne, gdyż nie zostałam o tym powiadomiona. Pani rekruterka przyszła w chwili, w której chciałam już wstać i wyjść. Z pracy w tej firmie jednak zrezygnowałam (choć byłam już na finiszu rekrutacji i firmie na mojej kandydaturze zależało ze względu na moje umiejętności), gdyż ciągle mydlono mi oczy dodatkami do wynagrodzenia, a o samym wynagrodzeniu powiedzieć mi nie chciano. Obawiam się zatem, że propozycja firmy nie spełniłaby moich oczekiwań.

sdsd

zgadzam się miałem tak samo, bardzo nie profesjonalne podejście do sprawy. Wręcz śmieszne, zmarnowany czas i paliwo

Ala

Zgadzam się z przedmówcą, w moim przypadku było dokładnie tak samo. Na rozmowie 4 osoby, w tym 2, które wszystkich mijanych na korytarzu od dawna znają, pozdrawiają itp. W powietrzu czuć o co chodzi "czysta ustawka". Ogólnie dla tzw. osób z zewnątrz strata czasu.

hop

Szemrana rekrutacja. Z 5 osób przeszły ją dwie - jedna pani z polecenia i pan, który przyszedł na rekrutację razem z osobą rekrutującą. O czymś to świadczy... Strata czasu i robienie z siebie błazna. Nie polecam.

Zostaw opinię o McKinsey & Company - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie McKinsey & Company