Od czego zależy ilośc zamówień na dany dzień a tym samym ilość pracy? Czy jest to jakoś wcześniej ustalane, czy może się okazać nawet z dnia na dzień źe będzie ciężej?
Estymacje spływają kilka dni wcześniej, więc wiadomo, kiedy pracy jest więcej, a kiedy mniej.
Witam, jak wygląda praca na stanowisku brygadzisty? Czy zarobki są adekwatne do stanowiska?
wiem że jest zespół ds. innowacji i rozwoju, jak duży jest , na czym dokładnie polega praca, jakie trzeba pełnić warunki, czy jest rozwojowy i czy jest szansa się tam zatrudnić czy skład niezmienny
Aktualnie prowadzona jest rekrutacja na stanowisko Product Managera ds. dań gotowych. W dziale RND mamy już komplet.
Jeśli chodzi o to stanowisko to jest wymagane doświadczenie w branży czy ogólnie Managerskie wystarczy?
faktycznie takiej stritce oferty też nei znalazłam. ale jest kilka innych na pracuj pl i na oficjalnej stronie sushi także sprawdź
@Oleo, widzę że ogłoszenie wygasło, ale rekrutacja jeszcze się nie zamknęła, więc możesz wysłać CV na adres hr@sushifoodfactor.pl. Zależy nam na osobach z doświadczeniem w branży food.
stawiacie tylko na takie osoby z doświadczeniem w branży czy nie jest to absolutnie konieczne?
Jak wygląda ogólnie atmosfera na produkcji?
Pierwszy raz spotkałem się z brakiem pytań na rozmowie kwalifikacyjnej,pokazuje to że potrzebują pracownika " na cito".Pani przedstawila warunki,kiedy jestem chętny i tyle.
Na moje pytania o nadgodziny i system pracy Pani zaczyna się denerowac i dziwnie kręcić i mówi, .Szkoda ,że kłamie prosto w oczy mówiąc, że czasem się zdarzyć 1h przy awari.A nadgodziny dla chetnych.Gdzie firma codziennie zamawia produkt dodatkowo. Nie polecam kłamliwy Hr.Mam nadzieje że karma wróci.Szkoda mojego czasu. Osoby max 3 miesiące i się zwalniają. Jeśli wytrwają.600 osób w firmie w tym chyba 550 Ukraina.Na produkcji może 5 z Polski. Nie polecam nawet wrogowi!!!
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Hej czy jest możliwość przyjęcia się na sam okres wakacyjny? Tak od czerwca do końca września? Chciałabym sobie dorobić trochę, ale później nie będę w stanie pogodzić pracy ze studiami, więc koniec końców, musiałabym odejść przed październikiem.
Pewnie 3 miesiące, ale z chęcią przedłużenia na stałe ze strony Sushi&Food. Ale ja tu weszłam w innej sprawie: szukają teraz specjalisty ds. kadr do Poznania, kontrolera jakości i magazyniera do Robakowa i Poznania. Zastanawia mnie ten kadrowiec z min. 2-letnim doświadczeniem. Ktoś wie, na ile miesięcznie brutto można liczyć?
oczekiwałem jakiegoś bardziej konkretu a nie że pewnie tak ale może być inaczej. czy jakiś pracownik może mi odpowiedzieć?
Cześć, to zależy, ale standardowo jest miesiąc, trzy miesiące, rok, czas nieokreślony. Nie potrafię określić poziomu zarobków - wiem, że to średnia jak w większości firm.
Koleżanka tu pracuje i na zarobki nie narzeka, zwłaszcza, że praca podobno jakaś specjalnei trudna nie jest
Jak to działać pod presją? Chodzi o wyrabianie norm czy jest dużo różnych zamówień czy jak? Przybliżysz ten temat? Czy ta presja jest zawsze w Sushi&Food Factor? Czy tylko np. jak jest więcej danego dnia pracy?
Cześć, myślę, że Adamowi mogło chodzić o działanie pod presją czasu. U nas dzieje się bardzo dużo, praca jest dynamiczna, są oczywiście dni spokojne, ale są też dni, kiedy jest bardzo dużo zamówień i trzeba trzymać tempo pracy.
Pracy, jest przeważnie dużo a teraz coraz więcej. Trzeba szybko działać no i przygotować się na nie normowane godziny pracy
Nawet niezłe robicie to sushi. kupowałam ostatnia w żabce - fajna alternatywa na obiad, zamiast jakiś bułek czy innych niezdrowych posilków
Czy sushi można uznac jako dietetyczny posiłek? Bo jestem na diecie ale mam straszną ochotę za każdym razem jak mijam lodówkę w biedrze i zastanawiam się, czy mogę wszamać bez wyrzutów sumienia
Kassai, sushi jest potrawą niskokaloryczną i lekkostrawną, ale wybierając rolki sięgaj po te w rybą, owocami morza czy warzywami - bo np. majonez, serek czy awokado - te składniki są już bardziej kaloryczne :)
Dokładnie tak jak mówi Pani Zuzanna. Sam ryż i ryba to zdecydowanie niskokaloryczny posiłek i dobra alternatywa na dietę jeśli chce się zjeść coś innego
W Biedronce na stałe jest Sushi4You Toshii i średnio co tydzień jakiś zestaw ekstra z linii restauracyjnej (składniki the best :). W Żabce na stałe w ofercie są dwa zestawy - Sushi4You Katsumi i Sushi4You Noriko. Dodatkowo pojawia się tam też super set - Aika z dużą ilością krążków z surowym łososiem.
to chyba będę polował na coś esktra z tej linii restauracyjnej, jest to oznaczone jakoś jako zestaw premium, żeby rozpoznać, że to o to chodzi?
Zobacz na naszej stronie: https://sushifoodfactor.pl/do-zjedzenia/. W sekcji Sushi4You masz oznaczone zestawy restauracyjne - najłatwiej je poznać po opakowaniach - mają całą zadrukowaną folię z japońskimi postaciami :) to też sushi w specjalnych tackach - m.in. w kształcie łódki lub serca.
przyjmujecie też osoby świeżo po szkole? kończę w tym miesiącu i chciałabym sobie dorobić. nie chodzi mi o krótki okres czasu, tak jak niżej dziewczyna pisała, tylko o dłuższe zatrudnienie, to uczulam od razu. jak można się łatwo domyślić, to doświadczenia nie mam..
też chciałam przyjsc tutaj do pracy od lipca jeżeli się uda. dasz znać jak się dostaniesz i zaczniesz już?
Ile trwa mniej więcej etap szkoleń wstępnych? Długo trzeba się wdrażać?
tak naprawdę jest to zależne od tego po pierwsze jakie to stanowisko pracy i po drugie czy masz już jakieś doświadczenie i po trzecie jak szybko się uczysz
Hej, widzę że wiesz co się dzieje w firmie więc prawdopodobnie tam pracujesz. Powiesz mi jakie są widełki płac w Sushi&Food Factor? Nie mogę nigdzie znaleźć takich informacji więc super jeśli podzielisz się ze mną tą wiedzą. ;)
Hej, firma daje umowe o prace, czy jakieś inne formy?
I nie ma czegoś takiego jak pierwszy dzień próbny bezpłatny? bo z spotkałam się już z czymś takim w swojej karierze
To trochę takie niesprawiedliwe. Ale tu potwierdzam słowa, w Sushi nie było nigdy czegoś takiego żeby jakiś dzień pracy nie był wypłacany. Nie ważne czy się uczysz, próbujesz czy już pracujesz, zawsze jest uczciwie. pozdrawiam
Wiem, ale to różnie bywa, więc wolałam się zapytać. Grunt, że tu nie ma, to już pierwsze dobre wrażenie
Widze że udało się zmienić nazwę na profilu na tą aktualną :)
taaa też to ostatnio zauwazyłem także spoko że to uaktualnili, a myślałem że to jest nie do zrobienia
Dlatego, że dziś robimy nie tylko sushi, ale i dania gotowe, więc należało rozwinąć także i nazwę :)
W Carrefourze znajdziesz Krewetki w Tempurze. Dania azjatyckie Asia4You są w E.LECLERC. Jeżeli chodzi o Sushi4You to zestawy są w Biedronce, Netto, Stokrotce, Polomarkecie, Żabce i E.LECLERC :)
uaaa krewetki w tempurze brzmią naprawdę fajnie, muszę też poszukać ich w moim kerfie w takim razie, co prawda byłem wczoraj ale to podjadę dziś jeszcze raz.
Jak na okoliczne standardy Sushi wypada bardzo dobrze. Są szkolenia. Jest opieka medyczna. Praca jak praca, czynności powtarzalne, ale nie ciężkie. Łatwo załapać, potem już z górki. Na pewno jest lepiej niż gdziekolwiek gdzie pracowałam dotychczas... Co do zarobków skłamałabym twierdząc, że jest standardowo czy najniższa krajowa. Ludzie przyjaźnie nastawieni. To chyba tyle ode mnie. Miłego weekendu wszystkim.
czyli przygotują mnie jak należy? jak jestem całkiem zielona to nie rzucą mnie na taśmę i rób, tylko wszystko pokażą nowemu? czy w trakcie pracy też sa szkolenia, czy mówisz tylko o tych wprowadzających? można podnosić kompetencje w trakcie? i ile mniej więcej zajmuje wdrożenie takiemu świeżakowi bez doświadczenia w tego typu pracy? z góry dzięki za odpowiedzi
no jakże mogliby cię rzucić na tasme i skąd byś miałą wiedzieć co masz robić? domyślisz się? raczej nie sądzę
a ile trwa takie szkolenie wprowadzające? i czy można później też liczyć na jakieś inne szkolenia?
to możesz w takim razie opowiedzieć coś więcej o tych szkoleniach? jak to wygląda? jaki zakres?
szkolenia wewnętrzne są zazwyczaj z jakości/bezpieczeństwa żywności i kompetencji miękkich jak na przykład komunikacja
jeśli chodzi natomiast o zewnętrzne to takie odbywają się na wyraźną prośbę pracownika i pod warunkiem że jest ona uzasadniona. wtedy organizowane są takie szkolenia gdzieś indziej
firma całkiem spoko. zarobki w normie, jakby były za niskie to pewnie nie było by takiej obsady. dobre przygotowanie do pracy, nie oczekują na wstępie, żebyś już wszystko umiał, a nieraz w poprzednich pracach rzucali od razu na linię i radź sobie. produkt dobry, jakościowy. robić trzeba, niektórzy by chcieli zarobić za siedzenie, tak to nie ma nigdzie, a na pewno nie tutaj. Nadgodziny się zdarzają no i czasem naturalnie trochę męczą, ale jednocześnie wiem że jest to dodatkowy zastrzyk gotówki.
Jak wyglądają zarobki?czy przysługuje premia miesięczna?
Zarobki trzymają się średniej krajowej, a jeżeli chodzi o premie to dodatkowo płatne są tylko nadgodziny.
aha to nawet nie wiedziałem że jest tak taki zapis na temat nadgodzin, nigdy jakoś dokładnie go nie przerabiałem
A jak nie przyjdziesz w weekend bo coś wypadło, lub nie zostaniesz nadgodzin to pogróżki i szukanie haka.. A z tego kodeksu pracy chyba strony Wam wypadły niektóre.
nie kłam bo to podchodzi pod znieslawienie. nigdy nie miałem w pracy takiej sytuacji które tu opisujesz
Jolka, sytuacja, o której piszesz jest niedopuszczalna. Jeżeli kiedykolwiek doświadczyłaś takiego odczucia, koniecznie powinnaś zgłosić to albo Pani Dyrektor Zakładu Produkcyjnego, albo bezpośrednio do Kadr. Pracodawca nigdy nie zgodziłby się na takie praktyki.
A skąd masz pewność, że kłamię? Fakty, nazwiska, daty i najważniejsze -świadkowie. Nigdy nie wiesz kiedy to się przyda.. A skoro już mowa o zgłaszaniu problemów do Pani Dyrektor... to także nie przynosi skutków, obracanie kota ogonem.
Czy jest możliwość awansu w strukturach firmy?
jeśli pracujesz tak jak trzeba i to zauwaza to dlaczego by nie. zawsze awansowac lepiej kogos wewnatrz kto sie zna na robocie zna ludzi niz sciagac kogos calkowicie obcego z zewnatrz do firmy i zaznajamiac go ze wszystkim
Logicznie brzmi to dobrze jak najbardziej, ale wolałem się dopytać jak to tutaj konkretnie wygląda. Co firma to inne zwyczaje
polecam
Czy w Sushi pracownicy mają dostęp do prywatnej opieki medycznej?
Nie mówię że to dla mnie najważniejszy aspekt, ale miałem już w kilku firmach i muszę przyznać że bardzo to wygodne i przydatne
cześć, na ile zmian robi produkcja i w jakich godzinach?
Dzień dobry. Na produkcji pracuje się na dwie zmiany: ranną i popołudniową. Jeżeli chodzi o godziny, one uzależnione są od obszaru - fabryka funkcjonuje w godzinach od 04:00 do 24:00.
a jakie są jeszcze inne, pozostałe obszary na produkcji? czy na któres wymagane jest doświadczenie?
Jacku, na produkcję prowadzona jest rekrutacja ciągła - może warto, abyś zgłosił swoją kandydaturę? Na rozmowie kwalifikacyjnej rekruter odpowie na każde Twoje pytanie :)
Z reguły nie wymagają doświadczenia jako takiego, wiadomo fajnie jak już pracowałeś gdzies na produkcji, ale douczyć też się możesz wszystkiego. Co najważniejsze to książeczka sanepidowska - to musisz mieć
Polecam zestaw premium, kupiłam wczoraj w Biedronce, bardzo dobry
Aktualnie zestawy premium możesz kupić w Żabce - świeżutka dostawa Sushi4You Aika :) od 06.04 w Biedronce będzie też nasz set premium Emiko - musisz spróbować :) za kilka tygodni pojawią się też zupełnie nowe propozycje - coś naprawdę extra - będę informować ;)
Widziałam właśnie na waszej stronie te nowe zestawy premium i muszę przyznać że na zdjeciach wyglądają naprawdę imponująco
Dawno tu nie wchodziła, widzę, że sporo chętnych do pracy tu ostatnio
no przynajmniej mnie to utwierdza w przekonaniu że dobrze też kiedyś wybrałam i w praktyce się to sprawdza jak najbardziej
no ale może trochę tak to dla mnie zabrzmiało jakby to coś dziwnego czy złego było ;) a lepiej się cieszyć że są nadal chętni do pracy i jakby kogoś brakowało to ma kto przyjść nowy
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Sushi&Food Factor Sp. z o.o. sp.k.?
Zobacz opinie na temat firmy Sushi&Food Factor Sp. z o.o. sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 151.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sushi&Food Factor Sp. z o.o. sp.k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 55, z czego 15 to opinie pozytywne, 13 to opinie negatywne, a 27 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Sushi&Food Factor Sp. z o.o. sp.k.?
Kandydaci do pracy w Sushi&Food Factor Sp. z o.o. sp.k. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.