ImpactJOB
3 895 6 1

Opinie o ImpactJOB

Filtruj opinie po kryteriach:

Tomi
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Nie polecam wyjazdów do Niemiec .Szkoda pieniędzy i czasu .Firma w polsce łapiąca naiwniaków dla Niemieckich laimfirm ( Agencja pracy tymczasowej ).Ze swojej strony nie ponosi żadnego ryzyka Tylko zarabia na chandlu naiwniakami , całe ryzyko i koszty przerzucane są na złapanego naiwniaka . W umowie zawartej z impactjob jest zawarta klauzula ,że jak naiwniak się nie stawi w wyznaczonym przez nich miejscu i nie odpracuje całych trzech roboczych dni to musi im zapłacić 2500 zł tytułem roszczeń odszkodowawczych .Naiwniak odsyłany jest do laim firmy na swój koszt po czym po przepracowaniu miesiąca lub paru dni Niemiecki pracodawca mówi , że mu przykro ale musi ci podziękować z dnia na dzień gdyż ma mało zamówień i nie stać ich na ciebie.Niemiecka Laimfirma nie ma dla ciebie innej oferty pracy i na własny koszt wracasz do polski .Bez pieniędzy i bez pracy ( Rewelacja ). Jeśli masz w miarę normalną pracę w Polsce , nie warto jechać do Niemiec .Przeliczając rozłąkę z rodziną i poniesione koszta względem wrócenia z Niemiec bez pieniędzy . Zarabiają na naiwniakach tylko wszechobecni w Polsce łowcy ( firmy pośredniczące ) i niemieckie laimfirmy .Pracownik jest z góry na przegranej pozycji.

Pomocna?
Tak8Nie
Monika Kowacz ImpactJob
 Opinia
@Tomi 18.04.2019 11:47

Witam, zakładam, że decydując się na wyjazd dokładnie sprawdza Pan/Pani oferowane warunki. Nigdy nie ukrywaliśmy tego, że jesteśmy pośrednikiem, a dane niemieckiej agencji pracy tymczasowej podajemy zawsze pisemnie. Nikogo nie zmuszamy do wyjazdu za naszym pośrednictwem, nikogo też nie wykorzystujemy. Z poważaniem Monika Kowacz

Pomocna?
Tak1Nie3
Karolina
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Jako pośrednika polecam Impact Job. Wszystko jasne i zgodne z tym co zaoferowali. Umowę ostatecznie podpisuje się z firmą niemiecka, więc to co dzieje się dalej już jest inną bajka. Jestem w Viersen na magazynie z ciuchami. Jeśli chodzi o moją pracę to cały dzień stania i układania ciuchów na wieszaki. Praca lekka, monotonna i bardzo nudna, trzeba się spieszyc. Faceci maja gorzej, kartony są dość ciężkie, tempo spore. Godzin nie jest za dużo niestety. Atmosfera w pracy ok. Zakwaterowanie bardzo dobre. Duży, ładny dom w cichej okolicy, ludzie w domu spokojni i porządni. Nie ma za bardzo na co narzekać, jedynie na zarobki ale nie były one niespodzianka.

Pomocna?
Tak3Nie2
Madzik
 Opinia
@Karolina 27.03.2019 18:40

Hej Karolina, Czy w tym momencie przyjmują dziewczyny do pracy? Jaki jest minimalny okres aby tam pracować?

Pomocna?
TakNie
Karolina
 Opinia
@Madzik 01.04.2019 14:49

Witaj. Po miesiącu pracy niestety bardzo wiele się zmieniło. Dostaliśmy wyplate... Od 19. 03-31. 03 otrzymaliśmy 330e wypłaty. Kpina jakas. Godzin tragicznie mało, dni wolne, pracy po 3-5h. Jeśli tu przyjedziesz to będziesz wegetowac, bo zarobić się na pewno nie da. Atmosfera również bardzo się zmieniła, nie można się odezwać, nawet spojrzeć na kogoś bo zaraz skarżą. Motto tej firmy: rypać jak najszybciej, nie odzywać się i nie zadawać pytań.

Pomocna?
Tak5Nie
Kaszubson
 Opinia

Jak ma do wyboru takich co jak sie z nimi jedzie to sie okazuje ze roboty nie ma albo impact co zawsze wszystko dobrze mowi i sprawdza to chyba proste ze wybieram impact. Siema

Pomocna?
Tak2Nie
Troll
 Opinia

Gdzie tu atrakcyjne wynagrodzenie? Oferujecie min stawki i diety okrojone na max. 3lata doświadczenia żaden fachman nie będzie robił za takie ochlapy. Kur.. a kto się godzi na takie stawki. Żenada.

Pomocna?
Tak5Nie
Troll 2
 Opinia
@Troll 13.04.2019 16:37

Twój nick zobowiązuje trollu????

Pomocna?
TakNie4
Aleksander Czerwiński
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Witam. Mam za sobą dwa udane wyjazdy z ta agencją. Pani rekrutująca zawsze pod telefonem, jeżeli chodzi o sprawy wynagrodzenia to też wszystko się zgadzało. Jestem bardzo zadowolony z ich kompetentnych usług. Pozdrawiam Aleksander Czerwiński

Pomocna?
Tak2Nie3
Nowacka
 Opinia

Mój tata wyjechał w styczniu za ich pośrednictwem. Pracował 3 tygodnie i zdarzył się wypadek. Trafił do niemieckiego szpitala, a że niemiecki znał słabo to bardzo się obawialiśmy. Pani z impactjob chyba szefowa pomogła ze wszystkimi dokumentami i nawet tłumaczyła między mną a panią ze szpitala. Ubezpieczenie i wszystko było załatwione. Bardzo polecamy bo bez ich pomocy byłoby tacie ciężko.

Pomocna?
Tak3Nie2
Desywfc
 Opinia

Witam czy macie cos bez niemieckiego dla dwoch?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polecam
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Bardzo przyjazna firma. Wszystko zgodnie z umową, zapewniają stała opiekę w trakcie kontraktu. Opieka koordynatora na miejscu również super. Polecam współpracę.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ellen
 Opinia

Bardzo rzetelna firma.Miły i pomocny personel. Jasno wyjaśnione warunki pracy oraz zakwaterowania. Firma bardzo szybko załatwia wszystkie formalności związane z wyjazdem. Na miejscu czeka koordynator , który daje umowę do podpisu i w razie jakiś problemów zawsze jest pod telefonem...zawsze też można kontaktować się z firmą Impactjob ,która w miarę możliwości pomoże rozwiązać ewentualny problem.Ja osobiście pracowałam przez ta firmę i nie miałam żadnych niespodzianek.Wszystko zgodnie z tym co zostało mi przedstawione w ofercie. Tak więc z góry polecam;)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jaworski Wald
 Opinia

Od czego zalezy czy impakt płaci albo nieplaci za mieszkanie? Widzialem kilka ofert i raz jest taka raz tak. Stawki co podaja sa w miare ale mnie to mieszkanie zastanawia

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
elektryk
 Opinia

pojechalem jako elektryk, niemal z dnia na dzień mi znaleźli pracę, cały czas pod telefonem. Stawki się zgadzają, więc naprawde nie mam na co narzekać. Agencja jest OK

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zadowolona
 Rekomendacja

Czytam komentarze i nie mogę uwierzyć, że żyjąc w XXIw. niektórzy ludzie potrafią się zachowywać jakby nadal trwało średniowiecze! ImpactJob to firma bardzo dobrze zorganizowana i uczciwa. Zespół kompetentny, zawsze pod telefonem, pomogą, doradzą, wyjaśnią wątpliwości i z każdej trudnej sytuacji znajdą wyjście. Warunki pracy są przedstawiane jasno i zrozumiale od samego początku, począwszy od kontaktu telefonicznego, aż po umowę KIEROWANIA do pracy, na której są jasno zaznaczone - z tego wszystkiego wystarczy posiadać umiejętności czytania ze zrozumieniem. DO WSZYSTKICH ROZŻALONYCH: trzeba pamiętać, że to agencja POŚREDNICTWA pracy, więc działa na określonych zasadach: nie zatrudnia, nie wypłaca wynagrodzeń i nie zapewnia zakwaterowania -> należy to do obowiązków PRACODAWCY czyli strony niemieckiej, z którą podpisuje się umowę o pracę. Odnosze wrażenie, że największe pretensje mają osoby, które nie mają zielonego pojęcia z czym mają do czynienia i nie znają różnic między pośrednictwem, a innymi formami agencji. Ja osobiście sprawdziłam i szczerze polecam! wyjadę z nimi jeszcze nie raz!

Pomocna?
Tak4Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
edi
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Witam. Czy w najbliższym czasie będą oferty dla kobiet bez samochodu i bez języka?

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lampa
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia
@edi 01.04.2019 16:23

też dzwonię i pytam ale panie mi mówią, że trudno przewidzieć kiedy klient będzie miał zapotrzebowanie. Trzeba dzwonić dalej i czekać

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

(usunięte przez administratora) jak chcesz popłynąć na kasie to idz do pracy i dopłacaj

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Panna
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Witam dostałam propozycje pracy przez ta firmę pod berlinem. Zaproponowali mi 9,27€ brutto na godzinę ... a nie powinna być 9,49€ brutto bo taka jest aktualnie najniższa stawka przez agencje w Niemczech ? Jak warunki w mieszkaniu ?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza 2
 Opinia

Do „Iza” czemu twoje takie same wpisy sa na profilach 3 różnych firm? Nick godzina dodania i tresc ta sama. Brawo ty napewno nikt si nie kapnie ze to fejk

Pomocna?
Tak4Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Darek
 Opinia

A jak jest u nich z ofertami z angielskim?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zwickau
 Opinia

Firma sama w sobie jest ok ale zastanawia mnie coś innego, a mianowicie: czytam rozne opinie i dziwi mnie bardzo ze w dzisiejszych czasach kazdy moze szkalowac kazdego i nikt nie moze z tym nic zrobic. Bardzo przykre. Elektryk- praca w Zwickau za pośrednictwem osobistym pani Kowacz, chyba byłem jednym z pierwszych. Polecam

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
John
 Opinia
@Zwickau 28.03.2019 05:56

W jakim sensie jednym z pierwszych? W zwickau elektryków nie mają?????????

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Inzynier
 Opinia

Witam, interesuje mnie praca przy nadzorze budowlanym. Czy są takie oferty u firmy ImpactJob?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marek
 Opinia

Czy w tym roku jest prowadzony nabor na opony do Ludwigsburg?

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
S128
Nazwa działu: Magazyn produkcja
 Opinia

Czy są jeszcze jakieś miejsca pracy na magazynie z odzieżą?

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edyta1
 Opinia

Czy w najbliższym czasie planowane są nowe projekty dla kobiet bez znajomości języka niemieckiego i samochodu?

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ulek
 Opinia
@Edyta1 01.03.2019 15:02

Właśnie ja też jestem zainteresowana czy takie oferty będą bo niestety nie mam auta, a jeśli chodzi o język niemiecki to uczę się. Narazie można powiedzieć że znam podstawy ale nie wiem czy to pomoże w kontakcie z niemcami. Niestety największy mój problem to brak samochodu :-/ Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Monika Kowacz ImpactJob
 Opinia
@Ulek 20.03.2019 22:22

Witam, tak mamy taką ofertę. Miejscowość Furth, komisjonowanie ubrań. Język niemiecki i samochód nie są wymagane. Pozdrawiam Monika Kowacz

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia
@Ulek 20.03.2019 22:22

Napisz skąd jesteś, bo też planuję wyjazd to może akurat się zabierzemy moim autem. Janusz (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowana
 Opinia
@Monika Kowacz ImpactJob 21.03.2019 18:07

witam. Czy sa jeszcze wolne miejsca. ? Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pikus
 Opinia

Firma nie jest godna polecenia,wykorzystuja niewiedze mlodych ludzi po czym żądają zwrotu tzw kary umownej.

Pomocna?
Tak4Nie2
4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wachter
 Opinia
@Pikus 20.03.2019 23:35

Ja już wyjeżdżałem 3 razy z Impactem i za każdym razem nie było problemu. Raz musiałem przedłużyć wyjazd z powodu choroby, ale poinformowałem rekrutera ((usunięte przez administratora)) i nie było żadnego problemu. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to czemu po prostu nie zapytasz?

Pomocna?
Tak2Nie1
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Polecam
 Opinia
@Pikus 20.03.2019 23:35

Umowa to umowa. Należy ją przeczytać, zanim podpiszesz.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ulek
 Opinia

Cześć szukam kogoś chętnego na wyjazd do pracy w niemczech może być z Impactjob ale niekoniecznie. Niestety nie mam samochodu i to jest moj najwiekszy problem. Myslalam o wyjezdzie samej ale mysle ze razniej wyjechac z kims dlatego prosze o jakis namiar a odezwe sie. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kika
 Opinia
@Ulek 24.03.2019 17:57

Hej tez szukam drugiej osoby . Napisz email to się odezwe ????

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ulek
 Opinia
@Ulek 24.03.2019 17:57

urszula8@op.pl

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sandra
 Opinia
@Ulek 24.03.2019 17:57

Witaj, też planuje wyjazd. Odezwij się na maila (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kas Sols
 Opinia

Sa na poziomie

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mariusz P.
 Opinia

Bardzo polecam firmę, warunki pracy i zakwaterowania takie jak przedstawione telefonicznie, opieka koordynatora z niemieckiej firmy, dostepnosc rekrutera z agencji impact - super!! Polecam kazdemu kto chce podjac prace za granica i miec normalna prace!!!!

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

warunki zatrudnienia na miejscu daleko od normalnych, mieszkanie tragedia, nie polecam

Pomocna?
Tak4Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

Nie polecam

Pomocna?
Tak4Nie3
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
 Opinia
@Iza 21.03.2019 09:29

jakieś szczegóły, czego nie polecasz?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wachter
 Opinia
@Iza 21.03.2019 09:29

Czy możesz coś bardziej szczegółowego napisać, czego nie polecasz w firmie, bo strasznie ogólnikowo poleciałaś siostro:)

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia

Polecam wszystkim firmę ! Obecnie pracuje w Peine ,praca lekka i przyjemna . Agencja mimo ze już pracuje drugi tydzień dalej odbiera od nas telefony ????

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nick
 Opinia

A ja tam nie narzekam

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o ImpactJOB - Skawina

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ImpactJOB

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny