Envio Group Poland

• Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k.

Opinie o Envio Group Poland Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k.!

24.01.2022 16:10

Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą na temat szkoleń zewnętrznych ?. Czy jest jakiś plan bądź możliwość realizacji takich szkoleń jak to się odbywa ?.
    Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k.

27.01.2022 14:07

Dzień dobry, szkolenia zewnętrze dobierane i przygotowywane są pod aktualne potrzeby pracowników, które są zgłaszane bezpośrednio przez nich, bądź zauważane przez przełożonych. W związku z tym nie przygotowujemy długoterminowego planu kursów. Ostatnie szkolenia, w których uczestniczył zespół Envio Group były z zakresu skutecznej windykacji i kontaktu z klientem, odpraw celnych, excela oraz efektywności pracy w dziale administracji. Pozdrawiam, Martyna

15.12.2021 09:51

Jaka umowa obowiązuje w Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k. podczas okresu próbnego?

15.12.2021 10:53

Dzień dobry, od samego początku zatrudnienia, czyli także podczas okresu próbnego, współpracujemy na podstawie umowy o pracę. Pozdrawiam, Martyna
    Alicja

23.05.2021 09:23

Zastanawiam się dlaczego cały czas jest rekrutacja? Nie wierzę, że firma się tak rozwija, że ogłoszenia są z miesiąca na miesiąc. Moi znajomi byli już na rozmowach u Was. Niestety mieli negatywne opinie po rozmowie dlatego zastanawiam się czy warto. Proszę o informacje czy to prawda, że przez pierwszy miesiąc pracownik sam poszukuje sobie potencjalnych klientów i cały czas siedzi na słuchawce?

23.11.2021 14:41

Alicja, jako pracownik tej firmy, na stanowisku Starszy Specjalista ds. Transportu i Sprzedaży, chcę podzielić się swoją opinią. Od samego początku wypowiadałam się pozytywnie na temat naszej firmy, nie tylko charakteru pracy, ale również ludzi, z którymi pracujemy. W Envio Group można wyrobić naprawdę wysokie premie, potwierdzi to każdy pracownik naszej firmy. Jeśli nie zależy Ci na wysokich zarobkach, a za takimi zawsze stoi praca, sumienność i cierpliwość- to masz rację, to nie jest miejsce dla Ciebie. Jeśli jednak Twoim celem są wysokie zarobki i praca w naprawdę fajnej ekipie, powinnaś spróbować i dać nam i sobie szansę. Pozdrawiam :)

23.11.2021 16:13

Panie Łukaszu, wynagrodzenie oraz szczegóły dotyczące obowiązków przypisanych do stanowiska Specjalisty ds. sprzedaży i transportu, omawiamy na każdym spotkaniu rekrutacyjnym. Podczas rozmowy wyjaśniamy także inne istotne elementy dotyczące zatrudnienia, takie jak ścieżka kariery, wdrożenie czy szkolenia poszerzające kompetencję i wiedzę naszych pracowników. Z chęcią spotkamy się aby objaśnić te wszystkie zagadnienia. Zapraszamy do aplikacji przez stronę chcewiecej.com lub portal pracuj.pl. Odpowiadając na dalszą część Pana komentarza, pozyskiwanie Klientów to jedno z zadań na tym stanowisku. Natomiast każdy z pracowników otrzymuje niezbędne narzędzia ułatwiające pracę. Jest nim m.in. przygotowana specjalnie pod to zadanie baza klientów potencjalnych. Pozdrawiam, Martyna
    Sara

04.10.2021 12:33

Czy rekrutacje w firmie odbywają się na miejscu pracy czy w formie zdalnej? Czy jest możliwość aplikowania na stanowiska administracyjne, biurowe, copywriterskie, itp. lub w najbliższym czasie?

19.11.2021 13:55

Pani Saro, standardowo rekrutacje odbywają się w formie bezpośredniej w siedzibie firmy. Niemniej jednak w sytuacjach wymagających kontaktu zdalnego, jak najbardziej jesteśmy w stanie odbyć rozmowę online. Wszystkie dostępne oferty pracy znajdzie Pani na naszej stronie chcewiecej.com oraz na portalu pracuj.pl. W tym momencie poszukiwany/a jest pracownik na stanowisko Specjalista ds. administracyjno-windykacyjnych. Zapraszam do zapoznania się z ogłoszeniem https://tiny.pl/9dxc1 Pozdrawiam Martyna

28.08.2021 10:34

Co wchodzi w socjal Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k.?

31.08.2021 10:38

Dzień dobry, każdy z pracowników Envio Group ma dostęp do szerokiego wachlarza benefitów. Dla aktywnych sportowo lub spragnionych relaksu dostępne są karty do klubu CrossFit, czy MultiSport umożliwiająca wejścia do obiektów sportowych w całej Polsce. Kinomaniacy także znajdą coś dla siebie i mogą skorzystać z karty UnLimited CitemaCity. Każdy pracownik jest otoczony prywatną opieką medyczną, otrzymuje także możliwość ubezpieczenia grupowego. W doszkalanie i rozwój naszych pracowników angażujemy ekspertów z całej Polski, którzy dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem na szkoleniach wyjazdowych oraz organizowanych w siedzibie firmy. Dwa razy w miesiącu odbywają się warsztaty i szkolenia wewnętrzne przygotowane przez Kierowników specjalnie pod bieżące potrzeby. Umiejętności językowe można rozwijać na kursach, które odbywają się na miejscu w firmie. Stawiamy nie tylko na rozwój edukacyjny, ale także stanowiskowy oraz finansowy z nim ściśle powiązany. W każdym dziale rozpisana jest ścieżkę kariery. Dodatkowo w drodze rekrutacji wewnętrznej istnieje możliwość objęcia stanowisk zarządzających działem. Oferowane są także półroczne dodatki świąteczne oraz codzienny bezpłatny ciepły posiłek w formie cateringu. Bardzo istotna jest dla nas atmosfera w firmie, dlatego nasze relacje budujemy nie tylko poprzez wspólną pracę ale również podczas wyjazdów integracyjnych, imprez tematycznych czy wspólnych wyjść aby po prostu świętować. Po więcej informacji jak wygląda zespół Envio po pracy zapraszamy na naszego Facebooka Envio Group Crew facebook.com/EnvioGroupCrew/ oraz Instagram @enviogroupcrew. Pozdrawiam, Martyna
    Tadzik

07.08.2021 21:22

Cześć. Bylem na rozmowie na stanowisko sprzedażowe. Rekrutacja konkretna, pytania pozornie proste ale juz widzę, że na niektórych się „wyłożyłem”. Na razie nie mam nic do zarzucenia. Kontakt z rekrutującą płynny wiec do tego etapu na plus. Samo stanowisko jak to w spedycji, kontakt telefoniczny ale z możliwością dobrego zarobku. Akurat w tej firmie mam znajomego i potwierdza, że sporą prowizję da się wyciągnąć przy odpowiedniej włożonej pracy. To wszystko zalezy co komu odpowiada i jak lubi pracowac.

09.08.2021 17:10

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą oraz rozmowę rekrutacyjną. Cieszymy się, że odniosłeś pozytywne wrażenia zarówno na temat spotkania, jak i przebiegu całego procesu. Pozostajemy w kontakcie! Pozdrawiam, Martyna
    Kandydatka

31.07.2021 02:28

Również zostałam zaprosza na rozmowę. Bardzo pozytywne wrażenia. Zostałam poinformowana o tym , kiedy zostaną przekazane wyniki rekrutacji. Czekam z niecierpliwością na wyniki.

02.08.2021 15:29

Dzień dobry, dziękujemy za docenienie oraz zainteresowanie naszą firmą i oferowanym stanowiskiem. Jesteśmy w kontakcie w sprawie informacji zwrotnej na temat Pani Kandydatury. Pozdrawiam, Martyna

30.07.2021 08:05

Na rozmowie byłam i czekam z niecierpliwością na wyniki. Spotkanie miłe ale konkretne. Nie rozumiem rozgoryczenia w komentarzach. Jeżeli jesteście zainteresowani firmą aplikujecie od razu, nie raz miałam tak, że czekałam za długo i firma już sobie kogoś znalazła.

02.08.2021 15:28

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i uczestnictwo w procesie rekrutacyjnym. Cieszymy się, że odniosła Pani pozytywne wrażanie dotyczące naszego spotkania. Jesteśmy w kontakcie w sprawie informacji zwrotnej. Pozdrawiam, Martyna
    Mała

29.07.2021 16:33

Dzień dobry. Rekrutacja na dział administracji miała się kończyć z tego co pamietam wraz z końcem lipca. Przygotowałem swoje dokumenty do aplikowania i tu moje zaskoczenie- rekrutacja już zakończona. Nie daliście Państwo szansy innym, szkoda.

30.07.2021 08:01

Dzień dobry, ze swojej strony, jako pracodawca nie wskazujemy konkretnego terminu zakończenia rekrutacji. Czas, który się pojawia przy ogłoszeniu to standardowy informacja portalu pracuj.pl. Przykro nam, że poczuła się Pani potraktowana w sposób niesprawiedliwy. Nie było to naszym zamiarem. Podczas każdego z procesów rekrutacyjnych Kandydaci mają szansę zaprezentować się za pomocą swojej aplikacji. Można przesłać ją na wspomnianym portalu pracuj.pl, ale także używając formularza kontaktowego na naszej stronie www czy mailowo bezpośrednie do mnie - te formy nie mają ograniczeń czasowych. W razie jakichkolwiek pytań dotyczących obecnych czy przyszłych rekrutacji zapraszam do kontaktu na adres [email protected] lub numer telefonu 733490890. Pozdrawiam, Martyna

28.07.2021 21:25

A jest tu ktoś kto był na rozmowie? czy to stanowisko już obstawione wcześniej. Moja aplikacja nawet nie została odczytana.

29.07.2021 15:14

Dzień dobry, zapewniam, że każda aplikacja została rozpatrzona i zweryfikowana pod kątem naszych wymagań. Natomiast jeżeli chodzi o kolejny etap procesu jakim jest rozmowa kwalifikacyjna - spotkaliśmy się z wybraną grupą Kandydatów/Kandydatek wpisujących się w oczekiwania. Tym razem postanowiliśmy postawić na innych potencjalnych pracowników, niemniej jednak dziękujemy za zainteresowanie oferowanym przez nas stanowiskiem. Zachęcamy do obserwowania naszej strony internetowej chcewiecej.enviogroup.pl oraz profilu pracodawcy na portalu pracuj.pl, gdzie znajduje się każda aktualna oferta pracy. Pozdrawiam, Martyna
    Nicoll

29.07.2021 15:28

Idiotyzmem byłoby tracić kasę na ogłoszenie mając kogoś kto mógłby objąć stanowisko. Zastanów się po co mieliby to robić skoro to nie jest firma państwowa i nie potrzebują przetargów. Jak jesteś zainteresowana stanowiskiem to zadzwoń i dopytaj, może masz jeszcze szanse
    Paweł

29.07.2021 13:35

Ewelina, jeśli chodzi o mnie moja aplikacja też nie została otwarta.

29.07.2021 15:24

Panie Pawle, każda aplikacja została rozpatrzona. Nam także zależy na weryfikacji CV, dzięki której mamy szansę znaleźć odpowiedniego Kandydata wpisującego się w nasze wymagania. Zapoznanie się z sylwetkami osób, które się do nas zgłaszają, to pierwszy i jeden z istotniejszych kroków do zatrudnienia takiej osoby :) Każdorazowo, po otworzeniu CV przez rekrutera, Kandydaci otrzymują automatyczną wiadomość z portalu pracuj.pl o rozpatrywaniu zgłoszenia. Proszę sprawdzić czy taka informacja do Pana dotarła. W razie pytań pozostaję do Pana dyspozycyjności pod adresem mailowym [email protected] lub numerem telefonu 733490890. Pozdrawiam, Martyna

23.07.2021 21:53

Co się stało z ogłoszeniem na stanowisko administracyjne?

27.07.2021 13:03

Dzień dobry, proces rekrutacyjny na stanowisko Specjalisty ds. administracji dobiega końca, dlatego ogłoszenia umieszczone na naszej stronie www oraz pracuj.pl zostały zakończone. Odbyły się już pierwsze rozmowy z wybranymi Kandydatami/Kandydatkami wpisującymi się w zakładany profil pracownika uwzględniony w ofercie pracy. Informacja zwrotna dla pozostałych osób uczestniczących w rekrutacji zostanie przekazana maksymalnie do końca tygodnia. Pozdrawiam, Martyna
    MP

13.07.2021 15:46

Rekrutacja miła i sympatyczna. Kontakt wzorowy . Były scenki , no ale :) nic strasznego :) . Atmosfera bardzo fajna. Chociaż się nie dostałem ( ale kto wie co czas pokaże) , to miło będę wspominał spotkania w tej firmie , po nastu latach odświeżyłem chociaż swoje CV :) Widać , że firma się rozwija i patrzy w przyszłość . p.s. po przeczytaniu wielu opinii na temat tej firmy swteirdzam , że w tym co zauważyłem wiele osób się myli i pewnie pisze złośliwie , no ale tacy są ludzie :) Byłem kandydatem nie pracownikiem , jakby ktoś chciał to komentować . pozdrawiam Marcin

16.07.2021 08:18

Dzień dobry, dziękujemy za miłe słowa i podzielenie się swoimi wrażeniami na temat procesu rekrutacyjnego w naszej firmie. Ważnym jest dla nas aby niełatwy dla Kandydata moment weryfikacji jego umiejętności przebiegał w dobrej atmosferze i był wspominany jak najlepiej. Panie Marcinie, jeszcze raz dziękuję za spotkania i do zobaczenia! Pozdrawiam, Martyna
    Robmag

28.06.2021 08:24

Rekrutacja przebiegła sprawnie bez zbędnych pytań i dziwnych zadań.To co mnie pozytywnie zaskoczyło to ciągły kontakt z firma przed i po rozmowie, wlasciwie aż do momentu informacji o braku zainteresowania. Trudno. Może innym razem.

14.07.2021 10:09

Dzień dobry Robmag, dziękujemy za opinię i za zauważenie starań, które wkładamy aby komfort przebiegu procesu rekrutacyjnego był jak najwyższy. Pozdrawiam, Martyna

24.06.2021 22:08

Czy w związku z rozwojem firmy, będą wolne stanowiska na dziale administracji w najbliższym czasie?

28.06.2021 08:19

Dzień dobry, w najbliższych miesiącach planujemy rozszerzyć Dział Administracji o kolejnego specjalistę. Zapraszam do śledzenia naszej strony internetowej chcewiecej.envigroup.pl oraz profilu na portalu pracuj.pl - tam znajdują się wszystkie aktualne informacje, także na temat prowadzonych procesów rekrutacyjnych. Pozdrawiam Martyna
    JK

06.06.2021 17:03

Na jaką podstawę można liczyć w firmie podczas okresu próbnego oraz tuż po nim?
    JK

12.06.2021 13:38

A odpowiedzi na pytanie nie otrzymałem. ????

15.06.2021 08:14

Tak jak wspominałam w poprzedniej odpowiedzi zapraszam do aplikacji, podczas spotkania rekrutacyjnego udzielimy wszystkich szczegółów. Pozdrawiam, Martyna

07.06.2021 06:20

Nie wiem skąd mogą brać się negatywne opinie na temat tej firmy. Pozdrawiam!

09.06.2021 10:21

Cześć, staramy się jak możemy! Takie komentarze dają nam jeszcze więcej siły do działania :) Pozdrawiamy, Martyna wraz zespołem Envio Group

23.04.2021 10:12

Czy firma Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

26.04.2021 10:41

Witaj! Zarówno warsztaty wewnętrzne, jak i szkolenia zewnętrzne w całości finansowane są przez firmę. Każdy z naszych pracowników ma dostęp do warsztatów przygotowanych przez naszych specjalistów specjalnie pod ich potrzeby. W doszkalanie i rozwój angażujemy również ekspertów z całej Polski, którzy dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem na szkoleniach wyjazdowych oraz organizowanych w siedzibie firmy. Pozdrawiam, Martyna

23.03.2021 14:33

Czy przewidują Państwo w najbliższym czasie rekrutacje na stanowisko administracyjne?

23.03.2021 15:52

Dzień dobry, w ubiegłym miesiącu zakończyliśmy rekrutację rozszerzającą dział administracyjny. W najbliższym czasie nie przewidujemy kolejnych procesów na stanowisko Specjalisty ds. administracji. Ale nigdy nie mówimy nigdy! Rozwijamy się bardzo dynamicznie, dlatego aby być na bieżąco ze wszystkimi informacjami na temat wakatów w Envio zapraszamy do obserwowania naszej strony chcewiecej.enviogroup.com oraz portalu pracuj.pl Pozdrawiam, Martyna
    polka

12.03.2021 12:37

Byłam na rozmowie o pracę jako specjalista ds. sprzedaży. Na miejscu musiałam odgrywać scenki sprzedażowe z rektuterami. (usunięte przez administratora) W trakcie mojego odpowiadania na zadane pytania, wszyscy trzej co chwile odpisywali coś w telefonach. Świadczy to wg mnie o kompletnym braku szacunku do kandydata i braku poszanowania jego czasu. Żałuję że nie wyszłam w trakcie. Praca oczywiscie na słuchawce..

17.03.2021 13:19

Przykładamy dużą wagę do tak ważnego elementu rozmów kwalifikacyjnych jak atmosfera panująca podczas spotkania. Cieszymy się, że jest Pan zadowolony z przebiegu rozmowy i docenia Pan nasze zaangażowanie. Pozdrawiam, Martyna
    polka

19.03.2021 18:44

???????? Zaskocze Cie - poszlo mi. Czy negatywna opinia zawsze musi sie rownac z tym ze komus nie poszlo? Troche zalosne podejscie. Dodstkowo mam prawo do wyrazenia swojej opinii i odczuc po rozmowie. Co nie zmienia faktu ze ciagle wychodzenie z pomieszczenia i odpisywanie na telefonie potrafi rozproszyc i zdenerwowac. Nigdy nie spotkalam sie z czyms takim na poprzednich rozmowach. Jesli nie potrafi sie obejsc bez telefonu to trzeba umawiac rozmowy w godzinach „po pracy”. Przyznac musze ze rozmowa z Pania (usunięte przez administratora)byla bardzo sympatyczna i tego nie moge jej zarzucic. Odnosilam swoje zdanie do pozostalych osob w pomieszczeniu. A uszczypliwosci prosze zachowac dla siebie. Czyzby wypowiedz pisala osoba ktora juz tam pracuje? Nie zdziwilabym sie...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Envio Group Poland?

Kontakt - Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k.

Jagiellońska 21 85-097 Bydgoszcz

Branża główna: Usługi wspierające

Bianka

09.03.2021 18:23

Witam. Na jakie stanowiska firma zatrudnia aktualnie lub w najbliższym czasie?

10.03.2021 08:04

Dzień dobry Bianko, aktualnie trwa rekrutacja na stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży. Nieustannie się rozwijamy w związku z czym poszerzamy Dział Transportu i poszukujemy kolejnych Specjalistów do naszego zespołu! Zapraszam do odwiedzenia naszej strony chcewiecej.enviogroup.com oraz portalu pracuj.pl i zapoznania się z naszą ofertą pracy. Pozdrawiam, Martyna

22.02.2021 12:26

Czy rekrutacja na stanowisko specjalisty ds administracji została już zakończona i wyłoniono odpowiedniego kandydata?

23.02.2021 11:54

Dzień dobry, proces rekrutacyjny na stanowisko Specjalisty ds. Administracji dobiega końca. W ubiegłym tygodniu zakończyły się spotkania z Kandydatami. A już w tym tygodniu zaprosimy wybraną osobę do współpracy! Jeżeli nie udało nam się spotkać podczas tego naboru - nic straconego! :) Wraz z rozwojem firmy i poszerzaniem Działu Transportu, cyklicznie powiększamy także zespół administracyjny. Zapraszam do obserwowania naszej strony internetowej chcewiecej.enviogroup.com oraz portalu pracuj.pl - tam znajdziesz wszystkie nasze aktualne ogłoszenia o pracę. Pozdrawiam, Martyna

22.02.2021 13:44

Czy rekrutacja na stanowisko specjalisty ds administracji dobiegła końca? Kandydat został już wybrany?

23.02.2021 11:52

Arek

15.02.2021 19:40

Witam, chciałem podzielić się kilkoma spostrzeżeniami po rekrutacji na stanowisko specjalista ds. sprzedaży. Może tych kilka zdań będzie pomocne dla kogoś kto zastanawia się czy kandydować, jest w trakcie rekrutacji bądź stoi przed decyzją czy przyjąć ofertę pracy. Osobiście oceniam cały proces rekrutacji za bardzo pozytywny. Konkretne rozmowy rekrutacyjne, dotrzymywanie terminów, jasne i precyzyjne ustalenia, brak mydlenia oczu potencjalnym kandydatom to ważne elementy odpowiedzialnego procesu rekrutacji. Pani Martynie już podczas pierwszej rozmowy zależało na precyzyjnym zobrazowaniu obowiązków oraz charakteru pracy - tak by nie było żadnych nieporozumień, jest to bardzo uczciwa postawa, rzadko obecnie spotykana podczas rekrutacji. To należy podkreślić. Osobiście otrzymałem propozycję pracy w firmie Envio, którą przyjąłem. Niestety po kilku dniach, w wyniku niespodziewanej sytuacji, musiałem zrezygnować z możliwości pracy w Envio. W tym momencie byłem pod bardzo dużym wrażeniem reakcji Pani Martyny, która zrozumiała całą sytuacje i życzyła mi powodzenia w dalszej karierze zawodowej. To oznaka dużego profesjonalizmu ale i zwykłej ludzkiej życzliwości. Osobiście będę polecać każdemu zainteresowanemu takim rodzajem pracy, by spróbował kandydować do Państwa firmy. Pozdrawiam!

22.02.2021 10:55

Dzień dobry Panie Arkadiuszu, bardzo dziękuję za docenienie i wyrażenie zdania na temat procesu rekrutacyjnego. Opinia Kandydatów jest dla nas bardzo ważna. Mam nadzieję, że do zobaczenia w przyszłości :) Pozdrawiam, Martyna
    Malik

16.02.2021 13:41

Cześć, czy jest wymagany język angielski żeby pracować u was w firmie? Czy można zapisać się na kurs w trakcie pracy u państwa w firmie? Z góry dziękuje za odpowiedź

19.02.2021 13:01

Cześć, od Kandydatów chcących zasilić szeregi zespołu Envio Group nie jest wymagana znajomości języka angielskiego. Wiedza ta nie jest także weryfikowana podczas spotkań rekrutacyjnych. Posiadanie umiejętności porozumiewania się nie tylko w języku angielski, ale także w innych językach obcych, pozwala na rozszerzenie swoich możliwości i swobodny kontakt również z Klientem międzynarodowym. Dla pracowników zainteresowanych rozwojem swojej wiedzy językowej przygotowaliśmy kursy w formie benefitu pozapłacowego. Brak znajomości języków obcych nie jest dla nas przeszkodą więc jeżeli rozważasz pracę w Envio - śmiało aplikuj i do zobaczenia na spotkaniu rekrutacyjnym! Pozdrawiam, Martyna
    Ewka

17.02.2021 15:09

Ile zarabia specjalista ds administracji?

19.02.2021 09:44

Cześć Ewka, tak istotną kwestię jaką niewątpliwie jest wynagrodzenie poruszamy podczas spotkań rekrutacyjnych z Kandydatami. Jeżeli masz jakieś dodatkowe pytania w związku z tym zagadnieniem zapraszam do kontaktu z rekruterem. Pozdrawiam, Martyna

15.02.2021 09:38

Czy dostał ktoś negatywna odpowiedź po rekrutacji? Miałam rozmowę. I zero informacji.

15.02.2021 12:08

OK, nieporozumienie z mojej winy. Dopytałam i już wszystko jasne.

15.02.2021 12:22

Ok ok:D
    Anonimowa

11.02.2021 17:33

Dzień dobry. Miałam u Państwa rozmowę kwalifikacyjną i dostałam zapewnienie, że w przeciągu 2 tygodni otrzymam odpowiedź co do statusu mojej rekrutacji. Minęło ponad 2 tygodnie i dalej brak odzewu. Rozumiem, że odebrać mam to jako odpowiedź negatywną?

12.02.2021 06:50

Dzień dobry Anonimowa, we wskazanym przez Ciebie czasie kontaktujemy się z każdym Kandydatem, niezależnie od decyzji pozytywnej czy negatywnej. Prosimy o weryfikację wiadomości przychodzących. Jeżeli nie zauważyłaś kontaktu z naszej strony prosimy o zwrócenie się bezpośrednio do rekrutera w celu doprecyzowania sytuacji. W razie pytań jestem do Twojej dyspozycji pod numerem 733 490 890. Pozdrawiam, Martyna
    Pablo

26.01.2021 21:39

Witam. Czy po udostępnieniu ogłoszenia na pracuj.pl czekacie Państwo na koniec publikacji, by skontaktować się z potencjalnymi kandydatami? Czy jeszcze w trakcie trwania ogłoszenia? Pozdrawiam :)

05.02.2021 08:15

Cześć Pablo, rekrutacja na to stanowisko jest nadal aktywna. To prawda, że w wielu organizacjach działy administracyjne zdominowane są przez kobiety. Dla nas płeć nie jest wyznacznikiem. Najważniejsze są umiejętności i kompetencje, którymi może pochwalić się potencjalny pracownik. Jeżeli jesteś osobą zaangażowaną, rzetelnie i skrupulatnie wykonujesz swoje obowiązki, miałeś styczność z podobnymi zadaniami wymienionymi w ogłoszeniu, a przede wszystkim w pracach administracyjnych czujesz się jak ryba w wodzie - Aplikuj! Czekamy na Twoje zgłoszenie! Pozdrawiam, Martyna
    Pablo

07.02.2021 11:23

Aplikowałem I czekam na szansę :)

28.01.2021 18:32

Cześć, Podpowie ktoś czy praca na stanowisku specjalisty ds sprzedaży nie jest typową pracą "na słuchawce" call center?

05.02.2021 08:06

Cześć! praca w branży transportowo - spedycyjnej wiąże się z kontaktem z Klientem drogą telefoniczną. To jedyny element łączący stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży z call center :) Taki kontakt pozwala nam na szybkie działanie, realizację zapotrzebowania transportowego Klienta, a także na dynamiczną reakcję w razie sytuacji awaryjnych. Pozdrawiam, Martyna

03.02.2021 10:17

Czy rekrutacja na stanowisko specjalisty ds. Administracji jest już zakończona? Czy jeszcze są przeprowadzane rozmowy o pracę.?

05.02.2021 08:00

Dzień dobry, rekrutacja na te stanowisko jest nadal aktywna. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś/aś - zapraszamy do aplikacji przez naszą stronę chcewiecej.envigroup.com lub przez portal pracuj.pl. Natomiast jeśli ten pierwszy krok już za Tobą, prosimy o chwilę cierpliwości. Zainteresowanie stanowiskiem jest bardzo duże i potrzebujemy chwili aby przyjrzeć się Waszym kandydaturom :) Do zobaczenia na rozmowie rekrutacyjnej! Pozdrawiam, Martyna

04.02.2021 16:50

05.02.2021 07:59

Grzegorz

30.01.2021 08:55

Witam, Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób pracownik pozyskuje kontrahentów? Pozdrawiam, Grzegorz

04.02.2021 08:55

Cześć, współpracę z naszymi Kontrahentami nawiązujemy na wielu płaszczyznach. Jednym z takich źródeł jest baza Kontrahentów spółki oraz Klienci pozyskiwani drogą telefoniczną i mailową. Współpracę nawiązujemy także w wyniku spotkań, czy podczas branżowych wydarzeń, takich jak targi, konferencje i szkolenia. Do takich działań do dyspozycji pracowników są samochody służbowe. To kilka ścieżek, dzięki którym docieramy do naszych Kontrahentów. Poza nimi cenne są również indywidualne pomysły naszego zespołu. Pozdrawiam, Martyna

28.01.2021 18:36

Cześć, Podpowie ktoś czy praca na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży jest typową pracą "na słuchawce" call center?

29.01.2021 11:26

Student administracji

18.01.2021 06:49

Witam Jestem studentem III roku administracji. Ciekawi mnie, czy Envio Group posiada jakąś ofertę dla studenta, który chciałby pracować na stanowisku specjalisty ds. administracji?

18.01.2021 14:31

Witaj, to świetny moment na złożenie swojej aplikacji jeżeli jesteś zainteresowany pracą w Envio w Dziale Administracji. Aktualnie rozpoczęliśmy proces rekrutacyjny i poszukujemy kolejnego Specjalisty ds. administracji, który zasili szeregi Działu. Oferujemy pracę w pełnym wymiarze, dlatego potrzebujemy Twojej dyspozycyjności od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 16:00. Jeżeli Twoje studia umożliwiają Ci pracę w takich godzinach - śmiało aplikuj! :) Koniecznie zapoznaj się z pozostałymi wymaganiami oraz zadaniami na tym stanowisku. Znajdziesz je w ogłoszeniu na portalu Pracuj.pl oraz na naszej stronie chcewiecej.enviogroup.com Do zobaczenia na spotkaniu kwalifikacyjnym, Martyna
    Elka

08.12.2020 05:44

Witam, Ja jestem nieco rozczarowana rozmową rekrutacyjną w Envio Group. I etap - jak niechciana wizyta u psychologa, grzebanie w przeszłości (analizowanie po kolei co było nie tak w poprzednich pracach) dopytywanie, drążenie tematu. A przecież nikt nie chce źle mówić o byłym pracodawcy bo to stwarza niekorzystny wizerunek kandydata. Miałam wrażenie, że na pierwszym etapie rozmowa krąży tylko i wyłącznie wokół tego pytania. II etap - ponownie powrót do tematu z I etapu tym razem przed większym gronem rekrutujących, a potem odgrywanie scenek sprzedażowych jak w rekrutacji do typowego call center. Po samej rozmowie już stwierdziłam, że to nie miejsce dla mnie. Cenne aczkolwiek rozczarowujące doświadczenie.

09.12.2020 10:16

Dzień dobry, każde pytanie w naszym procesie rekrutacyjnym jest przemyślane i daje nam cenne informacje na temat Kandydata. Spotkania rekrutacyjne mają na celu jak najlepsze dopasowanie. Są zarówno dla nas, abyśmy mogli ocenić kandydaturę, jak i dla samego Kandydata aby mógł poznać również nas. Właśnie w ramach lepszego poznania potencjalnego pracownika prosimy o opisanie swojej ścieżki zawodowej oraz wspomnienie o momentach zmiany i przejścia od jednego pracodawcy do drugiego. Informacja ta służy tylko i wyłącznie poznaniu oczekiwań Kandydata w stosunku do pracodawcy. Absolutnie nie oczekujemy negatywnych słów o byłym miejscu pracy, a jedynie podania powodu zmiany. Jednocześnie jak najbardziej rozumiemy, kiedy Kandydat nie chce wypowiadać się o danym etapie swojej ścieżki zawodowej. W takim przypadku rekruter przechodzi do dalszej części procesu.
 Zmiana miejsca pracy zazwyczaj wiąże się z niezadowoleniem pracownika i niespełnieniem jego oczekiwań. Uważamy, że rozmowa kwalifikacyjna to idealna okazja do weryfikacji tych kwestii u potencjalnego pracodawcy. Dlatego następnie, w toku rozmowy, rekruter odnosi się do wspomnianych oczekiwań i opisuje jak wygląda praca w Envio Group. Podczas ostatniego etapu procesu rekrutacyjnego na stanowisko Specjalisty ds. sprzedaży chcemy również sprawdzić Twoją intuicję sprzedażową. Oprócz pytań, rekruter przedstawia kilka sytuacji hipotetycznych, które pozwolą nam poznać Kandydata m.in. pod kątem podejścia do klientów. Pytania nie mają na celu weryfikacji wiedzy, regułek czy technik dotyczących sprzedaży, a jedynie poznanie Twojego podejścia do tego tematu. Dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą oraz udział w procesie rekrutacyjnym!
 Mam nadzieję, że wszelkie wątpliwości dotyczące spotkań zostały rozwiane. Pozdrawiam serdecznie, Martyna
    przewoźnik

04.12.2020 09:52

bardzo polecam współpracę z ENVIO GROUP. Doskonały kontakt ze spedytorem, zlecenia zgodne z ofertą . Płatności terminowe.

15.10.2020 10:21

Jakie wartości są cenione w Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k.?

15.10.2020 11:56

Witaj, Envio Group stoi na dwóch filarach - są nimi nasi kontrahenci oraz pracownicy. Pozostałe wartości, takie jak m.in. profesjonalizm, lojalność, elastyczność czy transparentność, są z nimi ściśle związane. Zapraszam serdecznie do obejrzenia odcinka "Kultura organizacyjna" z serii Q&A rekrutacyjne
    gdzie temat wartości firmy jest szerzej omówiony. Zajdziesz go dokładnie od minuty 1:18. Pozdrawiam, Martyna

15.10.2020 14:02

Powyżej wspomniałam o wartościach, którymi kieruje się firma. Równie ważne są wartości naszych pracowników, czyli także te, których poszukujemy w kandydatach chcących rozpocząć z nami współpracę. Jako pierwsze z pewnością mogę wymienić pracowitość i ambicję, bez nich działanie na wyznaczonych sobie celach nie byłoby możliwe. Zaangażowanie to element wspólny całego naszego zespołu. Co się pod nim kryje? Wykonywanie zadań najlepiej jak się potrafi oraz chęć ciągłego rozwoju, czyli dwie cechy, które pozwalają piąć się coraz wyżej. Kolejną istotną kwestią jest nienaganna postawa, rozumiana jako uczciwość, rzetelność i sumienne wywiązywanie się z wcześniejszych ustaleń. Otwartość na sugestię i nową wiedzę oraz odnajdywanie się w nowym otoczeniu to cechy, które bez wątpienia odnaleźć w pracownikach Envio.

03.09.2020 15:37

Witam. Czy w przypadku w którym kandydat po II turze rozmów nie znajdzie się w kręgu zainteresowań zostanie ona/on przez Państwa poinformowana/ny?

23.09.2020 11:12

Dzień dobry Oczywiście! Wszyscy Kandydaci na poziomie każdego etapu rekrutacyjnego otrzymują informację zwrotną na temat wyniku rozmowy. Jest ona przekazywana zarówno w przypadku pozytywnej, jak i negatywnej opcji. Termin otrzymania informacji jest podawany na rozmowach. Pozdrawiam, Martyna

03.09.2020 15:39

23.09.2020 11:12

Zostaw merytoryczną opinię o Envio Group Poland Sp. z o.o. Sp. k.