Borne Furniture Sp. z o.o.
2 23 106 5 1

Opinie o Borne Furniture Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Paweł
 Opinia

Każdy może zmienić firmę tylko czy znajdzie lepszą? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Pomocna?
Tak3Nie3
Arek
 Opinia
@Paweł 12.06.2019 19:04

Wiele firm oferuje znacznie lepsze warunki pracy....

Pomocna?
Tak7Nie
Slim
 Opinia
@Arek 13.06.2019 19:15

Jakie??

Pomocna?
TakNie1
Ibisz
 Opinia
@Slim 30.06.2019 22:28

Faurecia, chociażby. 700 PLN dla każdego pracownika na święta, paczki, festyny.....

Pomocna?
Tak1Nie
Gosiaczek
 Opinia

Czytam te wszystkie opinie broniąc ten zakład. Domyślam się że piszą je te blondyneczka z HR które wożone są passatem na te imprezy pijackie. Żal mi was.

Pomocna?
Tak13Nie1
bubrik
 Opinia

Kierownictwo gburowate, zarobki nieadekwatne do obowiązków, wyśrubowane normy, BHP? hahahaha.

Pomocna?
Tak16Nie
Optymista
 Opinia
@bubrik 02.02.2019 09:54

Dziwne jak często ostry język idzie w parze z tępym umysłem....zmień pracę inteligencie...

Pomocna?
Tak8Nie1
Bubrik
 Opinia
@Optymista 05.02.2019 09:14

Przepraszam ale czy skłamałem i czy jestem wulgarny?

Pomocna?
Tak3Nie
Optymista
 Opinia
@Bubrik 15.02.2019 20:26

Muszę Cię pochwalić ,że umiesz przepraszać ! Ale do rzeczy "kierownictwo gburowate" - tak uważam to za wulgaryzm!"Zarobki nie adekwatne do obowiązków"- sam się zgodziłeś na takie warunki więc skąd pretensje, "wyśrubowane normy" - kłamstwo skoro masz jeszcze czas na inne rzeczy w czasie pracy, "BHP"- jeżeli czujesz się zagrożony w swoim miejscu pracy zgłoś się do nich a na pewno Ci pomogą! Może zmień pracę skoro masz za wysokie kwalifikacje w stosunku do zajmowanego przez Ciebie stanowiska .... w innych zakładach jest na pewno dużoooo lepiej ....przecież wiesz .....

Pomocna?
Tak5Nie1
BlondB
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Optymista 17.02.2019 13:01

Masz blond włosy optymistko z biura?

Pomocna?
Tak4Nie1
CYPIS_SOLO
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Tragedia aktualnie pracuje, lecz nie robie tego chetnie. Kierownik Działu Lakierni tylko nagradza swoich pupili i nie bierze pod uwagę innych osob. Wprowadzili jakieś oceny a dalej operatorzy ze stazem oraz doświadczeniem nie zostali potraktowani prawidlowo i doszlo do sytuacji że lepiej sie zwolnic i przyjac jeszcze raz. Hahah nie marnujcie czasu na rozmowy o pracę, w ,, obozie".

Pomocna?
Tak8Nie
Antoni
 Opinia

Pracowałem ponad trzy lata będąc na koniec brygadzistą. Porzucenie pracy było jedną z lepszych decyzji w moim życiu. Pomimo wysiłku i starań nikt z przełożonych tego nie docenił. To był naprawdę stracony czas w życiu i nie polecam.

Pomocna?
Tak17Nie1
Niesławny
 Opinia
@Antoni 14.12.2018 19:20

Jakie były powody porzucenia pracy? Znalazł Pan lepszą ofertę? Czy zachował Pan się dobrze wobec pracodawcy? Zapewne gdyby nic Pan nie znalazł, to nadal by tam Pan robił. To jest smutne,że tacy pracownicy dopiero po ustaniu stosunku pracy tak piszą na forum.

Pomocna?
Tak6Nie
Antoni
 Opinia
@Niesławny 24.12.2018 22:58

Smutne jest to co piszesz ...

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niesławny
 Opinia
@Antoni 05.02.2019 20:11

Smutne, ale prawdziwe

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Muszkieter
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Niesławny 24.12.2018 22:58

Panie/i Niesławny/a- proszę przestać kompromitować tą firmę wśród czytelników tego portalu. Mało inteligentne ataki na wypowiedzi pracowników tylko szkodzą wizerunki działu HR. Kiedy pracownik ma ocenić pracodawcę? Kiedy tylko zechce- czy to na początku współpracy,w jej trakcie czy też już po zmianie miejsca zatrudnienia. Dlaczego? Bo powodów do wypowiedzi może być wiele. A stosowania argumentu "gdybyś nic nie znalazł, to dalej byś tu robił"...... Przecież na tym właśnie polega bycie odpowiedzialnym i dorosłym człowiekiem, nie odchodzi się do gorszej pracy tylko do lepszej. Fakt iż pracownicy biurowi w firmie tego najwyraźniej nie pojmują dyskwalifikuje was w oczach tych z nas którzy to czytają i mają choć trochę oleju w głowach. Polecam skończyć jakiś kurs czy szkolenie z umiejętności miękkich.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pacos
 Opinia

Firma wporządku, ma swoje wady i zalety. Zaczynając od zalet: dobra atmosfera w pracy, można porozmawiać z przełożonymi na normalnym poziomie, ciągłe zmiany, firma rozwija się w bardzo szybkim tempie i jest duża mozliwosc awansu dbałość o rozwój pracowników Wypłaty zawsze na czas Wady: Ukraińcy nie znający języka polskiego i nie przestrzegający zasad BHP, duża rotacja pracownikow, technolodzy z łapanki, nie znają się na swojej pracy Słaby system wynagrodzeń zależnych od umiejętności Często trzeba pracować w sobotę, ale chociaż wypłacane są nadgodziny s nie jak w innych zakladach dzień wolny, Podsumowując jak ktoś chce się rozwijać, jest ambitny i rzetelnie wykonuje swoją pracę to na pewno zostanie w firmie zauważony i doceniony. Jak nie chce się rozwijac, przychodzi odbebnic 8 godzin i tylko chciałby więcej zarabiać w ogóle nie angażując się w swoją pracę to niestety ale w żadnej firmie nic nie osiągnie.

Pomocna?
Tak11Nie2
Muszkieter
 Opinia

Do pracownicy firmy która tak dzielnie broni jej dobrego imienia- jeśli zakład nie chce mieć negatywnych opinii to może niech zmieni swoje podejście do pracowników? Może niech zacznie słuchać co ci mają do powiedzenia, zamiast wypluwać z siebie puste formułki zasłyszane na szkoleniach z coachingu....Może niech firma zacznie doceniać doświadczonych pracowników, którzy muszą użerać się z ukraińcami nie znającymi nawet podstaw języka polskiego? Przecież oni swoją nieznajomością języka stwarzają realne zagrożenie dla współpracowników na linii! O sprawach higieny osobistej poniektórych nawet nie wspominam, bo to jest istny horror. Jeśli nadal nie zmieni firma swojego podejścia, to ilość zwolnień będzie tylko rosła.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Muszkieter 14.12.2018 12:31

Zgadzam sie z Toba,jest duzo do zrobienia!Tez czasami szlag mnie trafia i rece opadaja i mam wrazenie ze zderzam sie ze sciana!Nie slucha sie nas!To prawda,ale nie widziales jak 18 lat temu powstawala ta fabryka i jak niewiele brakowalo zeby jej nie bylo!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Optymista
 Opinia
@Muszkieter 14.12.2018 12:31

Tak sobie czytam i przypomniały mi się słowa Jana Pawła II " Praca nie może być traktowana – nigdy i nigdzie – jako towar, bo człowiek nie może dla człowieka być towarem" ponad czasowe, a ktoś najwyraźniej o tym zapomina :(

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niesławny
 Opinia
@Muszkieter 14.12.2018 12:31

A może zamiast wylewać żółć na forum, lepiej pójść i porozmawiać z kierownikiem produkcji? Były organizowane spotkania z kierownictwem o tym co można poprawić w firmie itp. Może warto pójść i porozmawiać co nas boli? Co można poprawić w firmie?

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Antoni
 Opinia
@Niesławny 24.12.2018 22:51

Co z tego że były takie spotkania ? Nie raz byłem i jest to robione pod publiczkę.

Pomocna?
Tak7Nie
Gamoń
 Opinia

Mam podstatowe wykształcenjie. Inteligencjia ponirzej pszecientnej. Nie łukiem czytac ze zrozumieniem, nie myśle logicznie. Chcem zarabiac 4k zl na renke. Pracuje w borne, ale nie chcem pracować w soboty. Zarabjiam 2k zł i jestem zły. Nie utszymam rodziny. Borne źle bo nie mogem zarabjiac 4k zl

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bornista
 Opinia
@Gamoń 24.12.2018 23:15

Szanowne panie Niesławny vel Gamoń vel Franciszek (tak, wiemy iż to pan/i )- niestety najgorsze jest to iż takie osoby właśnie w tej firmie zarabiają lepiej niż pracownik z kwalifikacjami czy chęcią do pracy. Technolodzy nie znający procesu, brygadziści śpiący sobie podczas zmiany na stołówce, dużo by wymieniać. Najsmutniejsze jest to że firma dobrze o tym wie, a potrafi tylko wypisywać głupoty na forach.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Blondi
 Opinia
@Gamoń 24.12.2018 23:15

Weź się pofarbuj ruro.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mouse
 Opinia

Mówię szczerze, jako pracownik z kilkuletnim stażem- omijajcie te firmę, jak najdalej się da.! Po kolei: Przyjmując się, słyszysz jaka firma jest wspaniała, jak się prężnie rozwija, natomiast ja na własne oczy widzę, jak wiele ludzi ,,przewinęło się''przez firmę podczas samego mojego okresu próbnego, a ogłoszenia o zapotrzebowaniu na ludzi widnieją w różnych miejscach PRZEZ CAŁY CZAS. Są osoby mające stał miejsca pracy(zaznaczam siedzące), a osoby pracujące najciężej są wysyłane po całym zakładzie, w dodatku brygadzista potrafi powiedzieć, że naszym zakładem pracy jest całe Borne. Szkoda, ze nie tyczy się to wszystkich. Operatorzy, którzy biorą o 1/3 większe wyplaty od zwykłego pracownika, bawią się komórkami, a produkcyjni robią ich robotę. Ukraińcy, to w ogóle parodia. Nie znają(albo udają), że nie znają polskiego, aby Polacy musieli pracować za nich, a kierownik nie zwróci uwagi im, tylko oczywiście Polakom. Jeśli chodzi o urlop, są osoby, których nie ma notorycznie i to jest w porządku, a innym natomiast odmawia się urlopu ( nawet dwutygodniowego w okresie letnim) co jest nie zgodne z prawem. Jak można mieć 50 dni zaległego urlopu i nie mieć kiedy go wykorzystać, bo przecież jest praca. ?? Wymagają przychodzenia w Niedziele, a w Poniedziałek zakład stoi, bo nie ma miejsca. Wynagrodzenie jest głodowe, nie wyobrażam sobie utrzymać za nie rodziny, a nawet podwyzki inflacyjnej nie uświadczysz. Kwitki wypłat prawie nigdy nie są rozdawane na czas, pomijając już, że nawet wypłata wpływa w ostatniej chwili. Na sobotę podpisuje się na innej liście niż codziennie, a tak, żeby może przypadkiem lista gdzieś zaginęła i nie zapłacić ludziom nadgodzin, a co tam. Brygadzista potrafi powiedzieć, że pracownik ze względu na wiek lub staż pracy nie potrzebuje wolnego, lub musi pójść na inne stanowisko, a samo kierownictwo nie ma pojęcia o mechanizmie firmy. To co się tam dzieje to (usunięte przez administratora) na kółkach, więc jeszcze raz powtórzę-omijajcie ten obiekt z dala.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Operator
 Opinia
@Mouse 18.12.2018 08:08

Piszesz że operatorzy biorą 1/3 więcej. Przecież są wolne miejsca na homagu czy lakierni. Zapraszamy, tylko nikomu nie chce się rączek usmarować. Zobacz jak oni wyglądają np lakiernia. Ciągle usmarowani w lakierach i praca przy chemii. Każdy by chciał stać przyklejać naklejki i brać tyle co operator na prasie, homagu czy lakierni. Wesołych świąt.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niesławny
 Opinia
@Mouse 18.12.2018 08:08

"Mówię szczerze, jako pracownik z kilkuletnim stażem- omijajcie te firmę, jak najdalej się da.! " Rozumiem,że nadal Pan tam pracuje? Dlaczego nie zmieni Pan pracy skoro jest tak źle? "Przyjmując się, słyszysz jaka firma jest wspaniała, jak się prężnie rozwija, natomiast ja na własne oczy widzę, jak wiele ludzi ,,przewinęło się''przez firmę podczas samego mojego okresu próbnego, a ogłoszenia o zapotrzebowaniu na ludzi widnieją w różnych miejscach PRZEZ CAŁY CZAS." To jest naturalne. W każdej dużej firmie jest spora rotacja. Ma na to wpływ wiele czynników, nie zawsze jest to wina pracodawcy. Chyba nie muszę tego tłumaczyć. Również każda większa firma ma stale otwartą rekrutację. "Są osoby mające stał miejsca pracy(zaznaczam siedzące), a osoby pracujące najciężej są wysyłane po całym zakładzie, w dodatku brygadzista potrafi powiedzieć, że naszym zakładem pracy jest całe Borne. Szkoda, ze nie tyczy się to wszystkich. Operatorzy, którzy biorą o 1/3 większe wyplaty od zwykłego pracownika, bawią się komórkami, a produkcyjni robią ich robotę." Jakie to są miejsca siedzące? Proszę o przykłady. Co ma Pan zapisane w umowie o pracę? Przypisany dany dział czy "pracownik produkcji"? Jest Pan zatrudniony w firmie na najniższym stanowisku i musi Pan wykonywać polecenia przełożonego. Proszę się starać o stanowisko operatora, będzie mógł Pan siedzieć i grać na telefonie. W dodatku będzie Pan zarabiał 1/3 więcej!!! No, chyba,że nie nie ma Pan wystarczających kompetencji na w/w stanowiska i dlatego wylewa Pan żal ma forum. "Ukraińcy, to w ogóle parodia. Nie znają(albo udają), że nie znają polskiego, aby Polacy musieli pracować za nich, a kierownik nie zwróci uwagi im, tylko oczywiście Polakom." Sprawę Ukraińców przemilcze. "Jeśli chodzi o urlop, są osoby, których nie ma notorycznie i to jest w porządku, a innym natomiast odmawia się urlopu ( nawet dwutygodniowego w okresie letnim) co jest nie zgodne z prawem. Jak można mieć 50 dni zaległego urlopu i nie mieć kiedy go wykorzystać, bo przecież jest praca. ??" Jak nie można wziąć urlopu? To regulują kwestie prawne. Ma Pan 50 dni urlopu? Proszę zgłosić chęć wybrania urlopu. Napewno Pan dostanie. "Wymagają przychodzenia w Niedziele, a w Poniedziałek zakład stoi, bo nie ma miejsca. Wynagrodzenie jest głodowe, nie wyobrażam sobie utrzymać za nie rodziny, a nawet podwyzki inflacyjnej nie uświadczysz. Kwitki wypłat prawie nigdy nie są rozdawane na czas, pomijając już, że nawet wypłata wpływa w ostatniej chwili. Na sobotę podpisuje się na innej liście niż codziennie, a tak, żeby może przypadkiem lista gdzieś zaginęła i nie zapłacić ludziom nadgodzin, a co tam." Nie ma przymusu chodzić na nadgodziny do pracy. A jednak Pan utrzymuje rodziny za te "głodowe wynagrodzenia". Czyli Pan sobie zaprzecza!! Nigdy nie było sytuacji,że nie zostały wypłacone pieniądze za nadgodziny. Proszę nie zmyślać. "Brygadzista potrafi powiedzieć, że pracownik ze względu na wiek lub staż pracy nie potrzebuje wolnego, lub musi pójść na inne stanowisko, a samo kierownictwo nie ma pojęcia o mechanizmie firmy. To co się tam dzieje to (usunięte przez administratora) na kółkach, więc jeszcze raz powtórzę-omijajcie ten obiekt z dala" Bzdury.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Felo15
 Opinia

Ale nikt cię nie może zmusić do pracy w sobotę jak niemasz ochoty to nieidź ale są osoby chętne które chcą se dorobić więc pracują

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karman
 Opinia
@Felo15 08.10.2018 12:43

Jesli odmawiasz to licz sie z tym ze juz masz rozmowe dlaczego nie mozesz przyjsc i juz bedziesz najgorszy a tyle dobrego ze nie ma ludzi do pracy to nie zwalniaja za soboty

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Karman 09.10.2018 16:24

Jak ktoś nie chodzi w żadną sobotę z miesiąc czy więcej to wiadomo że bd miał rozmowę w innych zakładach też by miał, ale jak nie przyjdziesz jedną czy dwie to nagle nic ci nie zrobią

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karman
 Opinia
@anonymous 10.10.2018 12:39

Dobra nie chwal tak tego zakladu bo pracuje tam kilka lat i wiem to z wlasnego doswiadczenia jak jest. Zmienia sie na gorsze z roku na rok

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Karman 10.10.2018 15:14

Nie chwale pisze jak jest. Zresztą na tej strefie przemysłowej we wszystkich jest podobnie zakładach z tą różnicą że w innych panuje owiele gorsza atmosfera.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Abcdef
 Opinia
@Karman 10.10.2018 15:14

To prawda coraz gorzej sie dzieje od plac po atmosfere w pracy

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Antoni
 Opinia
@Karman 09.10.2018 16:24

Byłem w tym zakładzie na trochę wyższym stanowisku i wiem jak bardzo kierownicy mają w (usunięte przez administratora) swoich pracowników. Nie przyjdziesz w sobote? W takim razie Cię nie potrzebuję... Prawda Hubercie ? Swoim cnianiactwem to nawet bunde przerastasz.

Pomocna?
Tak5Nie
Michu
 Opinia

Byłem tak z 3 lata temu na rozmowie na produkcję, kierownik zaproponował najniższą krajową + 100 zł premii po okresie próbnym ta stówa do tego 3 zmiany, mydlił oczy szybkim awansem, ale ja mu powiedziałem, że jutro zadzwonię i nie zadzwoniłem. Chciałbym go serdecznie przeprosić, że nie zadzwoniłem, ale nie będę pracował za tak niegodziwe pieniądze.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia

Do Muszkietera-odczep sie wreszcie od tego zakladu,moze nie jest idealnie(bo gdzie jest?)!widziales te paczki 6 grudnia?dziwne bo dostalismy je 12grudnia innie uwazam zeby byly biedne!

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Muszkieter
 Opinia

Kolejny pokaz głupoty i strzał w stopę firmy- pieniądze na święta. Firma robi wszystko by zminimalizować wydatki na cele socjalne. Biedapaczki, 10 minutowe wigilie....Kwota świadczenia na święta to 700 złotych polskich. Fajnie, co? Otóż nie. Żeby otrzymać 700 PLN trzeba, według naszego kochanego kierownictwa, mieć dochód na osobę w granicach 500-1000 złotych. Czyli trzeba zarabiać najniższą krajową, bez premii i nadgodzin, oraz mieć w domu bezrobotną żonę lub samemu wychowywać dziecko żyjąc na skraju ubóstwa..... Do tego, żeby nie było zbyt radośnie, mały bonus od naszej kreatywnej księgowości, otóż dochody na osobę są liczone od kwoty BRUTTO z trzech miesięcy. Nie netto, czyli realnego dochodu, ale BRUTTO przed odciągnięciem jakichkolwiek składek- to już normalne dziadostwo jest. Tyle w temacie, wesołego alleluja moi mili.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Muszkieter 05.12.2018 19:19

Trzeba zbojkotować wigilię.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Antoni
 Opinia
@Muszkieter 05.12.2018 19:19

To aż 700 zł ?? Za moich czasów było zaledwie 200... Naprawdę żałuję czterech lat zmarnowanych w tym zakładzie.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On456
 Opinia

Wkońcu robią porządki na zm a u Małgosi bienko pani operator z pakowania ręcznego ma problem bo musi się wziosć do roboty dzisiejsza sytuacja 12 palet źle naklejone etykiety trzeba było nie stać 8 H przy komputerze Kaśka to by był porządek nie mogę się doczekać kiedy rozbiją tą szajkę na pakowalni recznej

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stachu
 Opinia
@On456 03.11.2018 17:41

Niestety ale pakowalnia to chyba najgorszy dział w całym zakładzie. Z każdą zmianą są problemy, operatorzy nie potrafią wykonać najprostszych czynności bez nadzoru mechanika lub kierownika obszaru, jak było napisane wcześniej nawet etykiety potrafią źle naklejać bez zastanowienia.....Ogólnie dramat, to już chyba nawet ukraińcy lepiej się spisują niż ekipa z pakowalni.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracuś
 Opinia
@On456 03.11.2018 17:41

O ile mi wiadomo etykiety kleją pracownicy produkcji a nie operator więc pomylić się w liczeniu do 2 lub 4 bo tak są numerowane paczki to świadczy tylko o inteligencji pracownika. W sumie to mi szkoda operatorów co muszą pracować z takimi idiotami co na każdym kroku trzeba sprawdzać i pilnować.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ttttt
 Opinia
@Pracuś 04.11.2018 19:56

Nie nie klęja pracownicy często kleją operatorzy bo do niczego innego się nie nadają mają problem nawet żeby do toalety zmienić

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franciszek
 Opinia
@Pracuś 04.11.2018 19:56

Dlaczego obrażasz innych pracowników? To, że ktoś nie radzi sobie z obowiązkami, lub potrzebuje pomocy, nie oznacza, że można go obrażać. Może warto pokazać się z dobrej strony i pomóc tym pracownikom w podniesieniu swoich kompetencji? Czy mogą oni na Ciebie liczyć?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Niestety to wszystko co jest napisane o zm A to prawda .rządzi tam M Bieńko wraz ze swoimi pupilkami które same nie bardzo nadają sie do pracy i tylko patrzą żeby nic nie robić. Ostatnio chlopak dostał wypowiedzenie bo był niewygodny dla M Bieńko i jej elity. Kilka razy powiedział co myśli i co mu sie nie podoba więc trzeba było sie go pozbyć.nie ma ludzi nie ma kto pracować ale M.Bieńko się jeszcze pozbywa pracowników .nie chciałaś z nim pracować mogłaś go przenieś na inny dział. Cała firma o tobie mówi ale ty to chyba lubisz .Panie Bunda proszę przejrzeć na oczy porozmawiać z ludzmi i dowiedzieć się co ta osoba wyprawia na Pana zmianie.szkoda tylko chłopaka który przez nią stracił prace bo to jej zasługa .ale jak to ludzie mówią Karma wraca wróci i do niej !!!!

Pomocna?
Tak32Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Pracownik 20.10.2018 06:26

Ktoś kto to napisał ma 100 %racij jest tam strasznie i nie będzie tam ludzi Polaków póki one tam rządzą brygadzista i 2 pupilki A zresztą praca nie jest zaciekawa cala zmianę na linii i bardzo się cieszę że mnie już tam nie będzie

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niki
 Opinia
@Były pracownik 20.10.2018 08:02

Zastanów się co ty piszesz a w innych zakładach to co pół zmiany się pracuje a drugie pół zmiany siedzi, jak ktoś nie jest nauczony pracy to i pewnie te cztery godziny by go męczyły taka osoba to na każdą prace będzie narzekać.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Niki 20.10.2018 14:51

Może i nie jestem nie powinno cię to interesowac

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niki
 Opinia
@Były pracownik 20.10.2018 19:48

Tacy ludzie mnie nie interesują bo przez takich niby pracowników całe linie cierpią bo wszyscy muszą pracować na nieroba.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Felo32
 Opinia
@Pracownik 20.10.2018 06:26

No właśnie tak jak piszesz niema ludzi to prawda, więc wątpię , żeby który kolwiek kierownik dał wypowiedzenie wartościowemu pracownikowi, a ten niby biedny chłopak o którym piszesz nie był zbyt dobrym pracownikiem i o tym wiedzą prawie wszyscy w firmie zresztą w innych zakładach też kariery nigdzie nie zrobił, to chyba świadczy o czymś.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
×××
 Opinia
@Niki 21.10.2018 13:12

Pół tej lini to same nieroby!!

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Muszkieter
 Opinia

Poziom pracowników produkcji w firmie poniżej przeciętnej, brak wiedzy czy doświadczenia. Znaczna część liniowych nie potrafi się składnie wysłowić, a operatorzy nie są lepsi- mało wiedzą o maszynach, mało potrafią i mało znaczą, a panoszą się jak kierownicy.... Przeraża napływ pracowników że wschodu, którzy nie znają podstaw języka polskiego - stwarzają często zagrożenie dla współpracowników gdy obsługują maszyny nie wiedząc co pisze na panelu. Kierownictwo się stara, choć nie całe. Dla niektórych liczą się tylko pozory i zestawienia wyssane z palca.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Optymista
 Opinia
@Muszkieter 20.10.2018 18:47

Mamy co mamy. Chyba na własne życzenie pozbyliśmy się wartościowych ludzi. No i tutaj KIEROWNICTWO faktycznie się postarało... Koszyki wartości chyba dobrze ,że pisane małą czcionką bo na pewno nie odzwierciedlają prawdziwego ich znaczenia . Szkoda , że to co było wypracowane przez wartościowych ludzi , garstką niekompetentnych ludzi jest teraz zaprzepaszczane...

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janko muzykant
 Opinia

Ludzie oczywiście zmiana A mam dojść pakowanie ręczne Kaśka operator ustawia ludzi jak jej się podoba sama robi co chce zachowuję się jak kierowniczka ta mała pusta blondi kaze robic szybciej bo ta linia cos wolno idzie to sama sobie pakuj idiotko to jest ciężkie a my nie jesteśmy twoimi parobkami bo ukraina robi szybciej to nie robi mozesz razem z nimiJustyna następna kierowniczka nic nie robi chodzi i (usunięte przez administratora) wszystkimi tyłek podlizuje się do brygadzisty pusta blondyna a M.Bieńko ta to wszystko pozwala i oczywiście donisi Bundzie wszytko a on jest bardzo zachwycony jak ją widzi cala 4 siebie warta

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franciszek
 Opinia

@Abcdef, twoja opinia jest negatywna ale opiera się na bardzo ogólnych stwierdzeniach. Czy możesz napisać od jakiego czasu zaobserwowałeś to pogorszenie? W jaki sposób płace oraz atmosfera uległy pogorszeniu? Warto podać konkretne argumenty.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franciszek
 Opinia

@On 1218, proszę Cię o zapoznanie się z regulaminem forum GoWork.pl. Na forum staramy się nie publikować danych osobowych pracowników firm. Może chciałbyś napisać swoją opinię na temat firmy Borne Furniture? Jak oceniasz aktualne warunki zatrudnienia? Czy jest to praca, którą poleciłbyś innej osobie?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia
@Franciszek 07.10.2018 17:47

Wzyciu nie polecę nikomu tego syfu sam odchodzę z tej firmy jest porażka zarobki marne przymus w sobotę praca straszna odradzam omijacie tę firmę szerokim lukiem

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On456
 Opinia

Ludzie uciekajcie z tego chlewu jest tam tragicznie zmiana A porażka brygadzista (usunięte przez administratora) bundy robi wszystko co tylko chce z ludźmi mała blondi Kaśka przerastają ja ambicję Justyna następna kierowniczka ludzie uciekajcie masakra jest tam

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kolo25
 Opinia
@On456 02.10.2018 20:56

Skoro tak źle ci się pracuje w Borne to się zwolnij, a co do współpracy z panią Bieńko to radze spróbować na innych zmianach z brygadzistami to wtedy zechcesz wracać na kolanach, a jak ktoś nadaje się do plewienia ogrodu tylko czy zamiatania placu to niestety niema co myśleć o awansie.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
On 1218
 Opinia
@kolo25 05.10.2018 18:46

Oczywiście zgadzam sie z tym.(usunięte przez administratora) jest super brygadzistka rozumie człowieka i wspułpracuje z wszystkimi idz na inna zmianę to sie przekonasz .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Karmann
 Opinia

(usunięte przez administratora). Juz ma takie przywileje ze chodzi do kibelka kierowników nic dziwnego jak sie dziobie u (usunięte przez administratora) i wyciera sie pipeczke bialym papierem. Za soboty dostaniesz 100+ brutto haha ale robisz za 3 . I jeszcze zostaniesz wyru....

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia

witam nie polecam tej firmy nikomu jeszcze wiekszy (usunięte przez administratora) nisz faurecia czy tpv postawią cie na lini i bedziesz zaperniczać jak beduin a ukraince bedą stac lub siedziec sama rodzina kierowników i brygadzistów jedno wiekie dziadostwo poprostu trzeba uciekac z tej firmy wole isc do sklepu towar rozkładac

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zniesmaczony
 Opinia
@anonymous 02.08.2018 15:20

Prawda zgadzam się z tą opinia. A jeśli już nie masz znajomości musisz wchodzić brygadzistce w (usunięte przez administratora) wspołpracownicy wredna nie pomogą do tego jeszcze temperatura nowi jak szybko przyszli tak szybko odchodzą starzy kolesie zostają i się opierdzielaja.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiero
 Opinia
@Zniesmaczony 02.08.2018 19:25

Sądzę że pomylili państwo słowo "znajomości" ze słowem "umiejętności" :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracus
 Opinia
@Kiero 16.08.2018 08:38

Umiejętności tam nie którzy mają jak się chodzi razem na imprezy :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TOMMY
 Opinia

Witam. Odrazu z góry powiem Nie polecam nikomu tej firmy. Sama panujaca tam atmosfera odrzuca chęc do pracy a to wszystko przez nie które tam osoby na zmianie A najgorsza brygadzistka p. Małgorzata B i te niewiasty jej ta mała brzydka blondynka i ta wysoka co żuje gumy jak krowa. Zarobki marne jak na 3 zmiany i zmuszanie do sobot.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franciszek
 Opinia

@Adam, jaka firma realizuje opiekę medyczną w firmie Borne Furniture? Czy jest to Medicover, a może LuxMed? Zabieg, o którym wspomniałeś nie jest zwykłą konsultacją lekarską. Na pewno wpływa to na czas realizacji twojego zabiegu, a firma nie ma również na to żadnego wpływu. Napisałeś, że nie korzystasz z możliwości grania w piłkę, ale nie powinieneś w związku z tym negatywnie oceniać istnienia takiego benefitu. Należy docenić starania pracodawcy w tym względzie.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Borneoeo
 Opinia
@Franciszek 21.09.2018 16:24

Beatka przestań już się kompromitować hahahaha

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Slim
 Opinia

Niech mi ktoś powie w jakiej firmie jest opieka zdrowotna dla pracowników, która firma postarała się o karnety na siłownię czy też możliwość grania w piłkę na orlikach czy halach sportowych? Jaka firma dofinansowuje studia? Jak komuś nie chce się pracować to pracował nie będzie. Jeśli chodzi o pracowników z Ukrainy mamy do nich takie samo podejście jak Niemcy czy Brytyjczycy do nas Polaków jak jechaliśmy do "nich" pracować. Może warto rozmawiać z kierownikami, czy z Panią z HR o tym co boli i nie pasuje nam pracując w Borne? Ja ze swojej strony szczerze polecam. Jest kilka rzeczy, które bym zmienił, ale myślę że z biegiem czasu i to zostanie pozytywnie rozpatrzone.

Pomocna?
Tak10Nie
Ktoś
 Opinia
@Slim 04.09.2018 15:35

Widać że ktoś z biura (usunięte przez administratora) liże...

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Till
 Opinia
@Slim 04.09.2018 15:35

A czego firma oczekuje w zamian?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stachu
 Opinia
@Slim 04.09.2018 15:35

W prawie każdej firmie są takie "benefity". Nie dość że są śmieszne, to wszystko jest tak naprawdę ściągane z wypłaty.....

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Adam
 Opinia
@Slim 04.09.2018 15:35

Taka opieka za którą i tak ściągają z wypłaty a dostanie się na wizytę niczym się nie rozni od lekarza rodzinnego. Na zabieg korekty przegrody czekam 2 lata. Boiska są prawda ale kto z tego korzysta? A dofinansowanie do studiów? Jakoś po 4 latach pracy nic mi o tym nie wiadomo.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Borneo
 Opinia

Zakład w którym zwalnia się ludzi, którzy nie chcą pracować na nadgodzinach. Kierownicy zmuszają pracowników mówiąc że tacy ludzie im nie potrzebni. Ukraińców zwalnia się "dla przykładu" by inni się bali. Szkolenia stanowiskowe? BHP? Nie tutaj.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Nie polecam. Najlepiej żeby pracowac 7 dni w tygodniu. Przerwa między zmianami? Papier wszystko przyjmie. Atmosfera beznadziejna, nawet brygadziści z wieloletnim doświadczeniem zaczynaja się zwalniac. Kierownik bunda krętacz i oszust, hubert nie ma najmniejszego pojęcia o produkcji, dwulicowa żmija. Jedynie Andrzej wie co i z czym się je. Jeden wielki chlew.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pis
 Opinia
@Pracownik 31.08.2018 22:18

Jak ma byc dobrze jak na froncie tych trzech muszkieterów kompletnie niekumajacy Pioter...

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@Pis 02.09.2018 08:26

Może i by coś kumał gdyby muszkieterowie mówili mu prawdę

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wtf
 Opinia

Borne to nie praca to styl zycia hehe

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ratatuj
 Opinia

Kiedyś było inaczej. Atmosfera jest nieciekawa. Powinni zwolnić wszystkich i zacząć od nowa. Sama szukam A pracuje już kilka lat

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pracownik
 Opinia

NIE POLECAM ludzie sa tam straszni sa lepsi i gorsi jak lizesz (usunięte przez administratora) to przezyjesz a jak ktos mowi prawde to odrazu jestes stracony i wyrzywiaja sie na Tobie . Kierownicy zero reakcji trzymaja strone gabliderow . Nie polecam .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiero
 Opinia
@pracownik 13.08.2018 21:19

W Borne Furniture nie ma gapliderów....

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Borne Furniture Sp. z o.o. - Gorzów Wielkopolski

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej