Borne Furniture Sp. z o.o.

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 13 ocen.

Borne Furniture Sp. z o.o.
3 13 6 1

Opinie o Borne Furniture Sp. z o.o.

Pracownik

Niestety to wszystko co jest napisane o zm A to prawda .rządzi tam M Bieńko wraz ze swoimi pupilkami które same nie bardzo nadają sie do pracy i tylko patrzą żeby nic nie robić. Ostatnio chlopak dostał wypowiedzenie bo był niewygodny dla M Bieńko i jej elity. Kilka razy powiedział co myśli i co mu sie nie podoba więc trzeba było sie go pozbyć.nie ma ludzi nie ma kto pracować ale M.Bieńko się jeszcze pozbywa pracowników .nie chciałaś z nim pracować mogłaś go przenieś na inny dział. Cała firma o tobie mówi ale ty to chyba lubisz .Panie Bunda proszę przejrzeć na oczy porozmawiać z ludzmi i dowiedzieć się co ta osoba wyprawia na Pana zmianie.szkoda tylko chłopaka który przez nią stracił prace bo to jej zasługa .ale jak to ludzie mówią Karma wraca wróci i do niej !!!!

Były pracownik
@Pracownik 20.10.2018 06:26

Ktoś kto to napisał ma 100 %racij jest tam strasznie i nie będzie tam ludzi Polaków póki one tam rządzą brygadzista i 2 pupilki A zresztą praca nie jest zaciekawa cala zmianę na linii i bardzo się cieszę że mnie już tam nie będzie

Niki
@Były pracownik 20.10.2018 08:02

Zastanów się co ty piszesz a w innych zakładach to co pół zmiany się pracuje a drugie pół zmiany siedzi, jak ktoś nie jest nauczony pracy to i pewnie te cztery godziny by go męczyły taka osoba to na każdą prace będzie narzekać.

Były pracownik
@Niki 20.10.2018 14:51

Może i nie jestem nie powinno cię to interesowac

Niki
@Były pracownik 20.10.2018 19:48

Tacy ludzie mnie nie interesują bo przez takich niby pracowników całe linie cierpią bo wszyscy muszą pracować na nieroba.

Felo32
@Pracownik 20.10.2018 06:26

No właśnie tak jak piszesz niema ludzi to prawda, więc wątpię , żeby który kolwiek kierownik dał wypowiedzenie wartościowemu pracownikowi, a ten niby biedny chłopak o którym piszesz nie był zbyt dobrym pracownikiem i o tym wiedzą prawie wszyscy w firmie zresztą w innych zakładach też kariery nigdzie nie zrobił, to chyba świadczy o czymś.

Muszkieter

Poziom pracowników produkcji w firmie poniżej przeciętnej, brak wiedzy czy doświadczenia. Znaczna część liniowych nie potrafi się składnie wysłowić, a operatorzy nie są lepsi- mało wiedzą o maszynach, mało potrafią i mało znaczą, a panoszą się jak kierownicy.... Przeraża napływ pracowników że wschodu, którzy nie znają podstaw języka polskiego - stwarzają często zagrożenie dla współpracowników gdy obsługują maszyny nie wiedząc co pisze na panelu. Kierownictwo się stara, choć nie całe. Dla niektórych liczą się tylko pozory i zestawienia wyssane z palca.

Optymista
@Muszkieter 20.10.2018 18:47

Mamy co mamy. Chyba na własne życzenie pozbyliśmy się wartościowych ludzi. No i tutaj KIEROWNICTWO faktycznie się postarało... Koszyki wartości chyba dobrze ,że pisane małą czcionką bo na pewno nie odzwierciedlają prawdziwego ich znaczenia . Szkoda , że to co było wypracowane przez wartościowych ludzi , garstką niekompetentnych ludzi jest teraz zaprzepaszczane...

Janko muzykant

Ludzie oczywiście zmiana A mam dojść pakowanie ręczne Kaśka operator ustawia ludzi jak jej się podoba sama robi co chce zachowuję się jak kierowniczka ta mała pusta blondi kaze robic szybciej bo ta linia cos wolno idzie to sama sobie pakuj idiotko to jest ciężkie a my nie jesteśmy twoimi parobkami bo ukraina robi szybciej to nie robi mozesz razem z nimiJustyna następna kierowniczka nic nie robi chodzi i (usunięte przez administratora) wszystkimi tyłek podlizuje się do brygadzisty pusta blondyna a M.Bieńko ta to wszystko pozwala i oczywiście donisi Bundzie wszytko a on jest bardzo zachwycony jak ją widzi cala 4 siebie warta

Franciszek

@Abcdef, twoja opinia jest negatywna ale opiera się na bardzo ogólnych stwierdzeniach. Czy możesz napisać od jakiego czasu zaobserwowałeś to pogorszenie? W jaki sposób płace oraz atmosfera uległy pogorszeniu? Warto podać konkretne argumenty.

Felo15

Ale nikt cię nie może zmusić do pracy w sobotę jak niemasz ochoty to nieidź ale są osoby chętne które chcą se dorobić więc pracują

Karman
@Felo15 08.10.2018 12:43

Jesli odmawiasz to licz sie z tym ze juz masz rozmowe dlaczego nie mozesz przyjsc i juz bedziesz najgorszy a tyle dobrego ze nie ma ludzi do pracy to nie zwalniaja za soboty

anonymous
@Karman 09.10.2018 16:24

Jak ktoś nie chodzi w żadną sobotę z miesiąc czy więcej to wiadomo że bd miał rozmowę w innych zakładach też by miał, ale jak nie przyjdziesz jedną czy dwie to nagle nic ci nie zrobią

Karman
@anonymous 10.10.2018 12:39

Dobra nie chwal tak tego zakladu bo pracuje tam kilka lat i wiem to z wlasnego doswiadczenia jak jest. Zmienia sie na gorsze z roku na rok

anonymous
@Karman 10.10.2018 15:14

Nie chwale pisze jak jest. Zresztą na tej strefie przemysłowej we wszystkich jest podobnie zakładach z tą różnicą że w innych panuje owiele gorsza atmosfera.

Abcdef
@Karman 10.10.2018 15:14

To prawda coraz gorzej sie dzieje od plac po atmosfere w pracy

Franciszek

@On 1218, proszę Cię o zapoznanie się z regulaminem forum GoWork.pl. Na forum staramy się nie publikować danych osobowych pracowników firm. Może chciałbyś napisać swoją opinię na temat firmy Borne Furniture? Jak oceniasz aktualne warunki zatrudnienia? Czy jest to praca, którą poleciłbyś innej osobie?

Były pracownik
@Franciszek 07.10.2018 17:47

Wzyciu nie polecę nikomu tego syfu sam odchodzę z tej firmy jest porażka zarobki marne przymus w sobotę praca straszna odradzam omijacie tę firmę szerokim lukiem

On456

Ludzie uciekajcie z tego chlewu jest tam tragicznie zmiana A porażka brygadzista (usunięte przez administratora) bundy robi wszystko co tylko chce z ludźmi mała blondi Kaśka przerastają ja ambicję Justyna następna kierowniczka ludzie uciekajcie masakra jest tam

kolo25
@On456 02.10.2018 20:56

Skoro tak źle ci się pracuje w Borne to się zwolnij, a co do współpracy z panią Bieńko to radze spróbować na innych zmianach z brygadzistami to wtedy zechcesz wracać na kolanach, a jak ktoś nadaje się do plewienia ogrodu tylko czy zamiatania placu to niestety niema co myśleć o awansie.

On 1218
@kolo25 05.10.2018 18:46

Oczywiście zgadzam sie z tym.(usunięte przez administratora) jest super brygadzistka rozumie człowieka i wspułpracuje z wszystkimi idz na inna zmianę to sie przekonasz .

Karmann

(usunięte przez administratora). Juz ma takie przywileje ze chodzi do kibelka kierowników nic dziwnego jak sie dziobie u (usunięte przez administratora) i wyciera sie pipeczke bialym papierem. Za soboty dostaniesz 100+ brutto haha ale robisz za 3 . I jeszcze zostaniesz wyru....

anonymous

witam nie polecam tej firmy nikomu jeszcze wiekszy (usunięte przez administratora) nisz faurecia czy tpv postawią cie na lini i bedziesz zaperniczać jak beduin a ukraince bedą stac lub siedziec sama rodzina kierowników i brygadzistów jedno wiekie dziadostwo poprostu trzeba uciekac z tej firmy wole isc do sklepu towar rozkładac

Zniesmaczony
@anonymous 02.08.2018 15:20

Prawda zgadzam się z tą opinia. A jeśli już nie masz znajomości musisz wchodzić brygadzistce w (usunięte przez administratora) wspołpracownicy wredna nie pomogą do tego jeszcze temperatura nowi jak szybko przyszli tak szybko odchodzą starzy kolesie zostają i się opierdzielaja.

Kiero
@Zniesmaczony 02.08.2018 19:25

Sądzę że pomylili państwo słowo "znajomości" ze słowem "umiejętności" :)

Pracus
@Kiero 16.08.2018 08:38

Umiejętności tam nie którzy mają jak się chodzi razem na imprezy :)

TOMMY

Witam. Odrazu z góry powiem Nie polecam nikomu tej firmy. Sama panujaca tam atmosfera odrzuca chęc do pracy a to wszystko przez nie które tam osoby na zmianie A najgorsza brygadzistka p. Małgorzata B i te niewiasty jej ta mała brzydka blondynka i ta wysoka co żuje gumy jak krowa. Zarobki marne jak na 3 zmiany i zmuszanie do sobot.

Franciszek

@Adam, jaka firma realizuje opiekę medyczną w firmie Borne Furniture? Czy jest to Medicover, a może LuxMed? Zabieg, o którym wspomniałeś nie jest zwykłą konsultacją lekarską. Na pewno wpływa to na czas realizacji twojego zabiegu, a firma nie ma również na to żadnego wpływu. Napisałeś, że nie korzystasz z możliwości grania w piłkę, ale nie powinieneś w związku z tym negatywnie oceniać istnienia takiego benefitu. Należy docenić starania pracodawcy w tym względzie.

Borneoeo
@Franciszek 21.09.2018 16:24

Beatka przestań już się kompromitować hahahaha

Slim

Niech mi ktoś powie w jakiej firmie jest opieka zdrowotna dla pracowników, która firma postarała się o karnety na siłownię czy też możliwość grania w piłkę na orlikach czy halach sportowych? Jaka firma dofinansowuje studia? Jak komuś nie chce się pracować to pracował nie będzie. Jeśli chodzi o pracowników z Ukrainy mamy do nich takie samo podejście jak Niemcy czy Brytyjczycy do nas Polaków jak jechaliśmy do "nich" pracować. Może warto rozmawiać z kierownikami, czy z Panią z HR o tym co boli i nie pasuje nam pracując w Borne? Ja ze swojej strony szczerze polecam. Jest kilka rzeczy, które bym zmienił, ale myślę że z biegiem czasu i to zostanie pozytywnie rozpatrzone.

Ktoś
@Slim 04.09.2018 15:35

Widać że ktoś z biura (usunięte przez administratora) liże...

Till
@Slim 04.09.2018 15:35

A czego firma oczekuje w zamian?

Stachu
@Slim 04.09.2018 15:35

W prawie każdej firmie są takie "benefity". Nie dość że są śmieszne, to wszystko jest tak naprawdę ściągane z wypłaty.....

Adam
@Slim 04.09.2018 15:35

Taka opieka za którą i tak ściągają z wypłaty a dostanie się na wizytę niczym się nie rozni od lekarza rodzinnego. Na zabieg korekty przegrody czekam 2 lata. Boiska są prawda ale kto z tego korzysta? A dofinansowanie do studiów? Jakoś po 4 latach pracy nic mi o tym nie wiadomo.

Borneo

Zakład w którym zwalnia się ludzi, którzy nie chcą pracować na nadgodzinach. Kierownicy zmuszają pracowników mówiąc że tacy ludzie im nie potrzebni. Ukraińców zwalnia się "dla przykładu" by inni się bali. Szkolenia stanowiskowe? BHP? Nie tutaj.

Pracownik

Nie polecam. Najlepiej żeby pracowac 7 dni w tygodniu. Przerwa między zmianami? Papier wszystko przyjmie. Atmosfera beznadziejna, nawet brygadziści z wieloletnim doświadczeniem zaczynaja się zwalniac. Kierownik bunda krętacz i oszust, hubert nie ma najmniejszego pojęcia o produkcji, dwulicowa żmija. Jedynie Andrzej wie co i z czym się je. Jeden wielki chlew.

Pis
@Pracownik 31.08.2018 22:18

Jak ma byc dobrze jak na froncie tych trzech muszkieterów kompletnie niekumajacy Pioter...

Pracownik
@Pis 02.09.2018 08:26

Może i by coś kumał gdyby muszkieterowie mówili mu prawdę

wtf

Borne to nie praca to styl zycia hehe

Ratatuj

Kiedyś było inaczej. Atmosfera jest nieciekawa. Powinni zwolnić wszystkich i zacząć od nowa. Sama szukam A pracuje już kilka lat

pracownik

NIE POLECAM ludzie sa tam straszni sa lepsi i gorsi jak lizesz (usunięte przez administratora) to przezyjesz a jak ktos mowi prawde to odrazu jestes stracony i wyrzywiaja sie na Tobie . Kierownicy zero reakcji trzymaja strone gabliderow . Nie polecam .

Kiero
@pracownik 13.08.2018 21:19

W Borne Furniture nie ma gapliderów....

pracownik

praca nie jest zła ale wypłata zła 2300 z sobotami na 3 zmiany i niby wysoki socjal tylko bardzo kiepski porównaniu z innymi zakładami

anonymous
@pracownik 24.05.2018 10:45

no jeszcze można o temperaturze przeszło 37 i wiele więcej no tonie jest przyjemnie pracować

Rt
@pracownik 24.05.2018 10:45

W nowej biedronce na podrzędnym stanowisku za norme godzin netto 2700-2800 zł.

On
@Rt 01.06.2018 16:58

I rypiesz w swieta:) haha też rotacja taka że tragedia

Malgos_78
@pracownik 24.05.2018 10:45

Witam można pracować w Borneo w Trierweila za duża lepszą stawkę godzin owa.

Ona 63

Nie polecam pracy w Borne w szczególności a zmianie A gdzie brygadzistą jest Małgorzata Bieńko która ma swoich pupolków Kaskę Justynie i paru innych a jak się jej nie spodoba ktoś lub ktoś się robi nie wygodny albo trafi się mądrzejszy od niej choć tam wszyscy są mądrzejsi od tej głupiej tępej blondynki to zrobi wszystko żeby ta osobę zniszczyć a kierownik Bunda na to wszystko pozwala. NIE POLECAM

0na 000
@Ona 63 06.08.2018 18:30

masz 100 racj (usunięte przez administratora) taki ze szkoda gadac a one tak mnie (usunięte przez administratora) ze szkoda gada kaska goska a wszczegulnosci justynka a ukraina nie jest lepsza

anonymous

ludzie uciekajcie z tego syfu jest tam masakra niech te (usunięte przez administratora) same robią

Jacek

Nie polecam tego syfu w szczególności zmiany A brygadzistą jest tam Małgorzata Bieńko są tam 3 dziewczyny które są jej pupilkami Justyna Kasia Gosia Kaśka to gaplider rządzi linią Justyna jest tak pierdolnieta ze brak mi słów robi wszystko żeby nie stać na lini Goska to jest leser ze masakra nadaje się tylko do składania kartonów Justynka wszystko donosi gapliderowi żeby tylko nie stać na linii zachowuje się jak idiotka wszyscy mają za nią robić a ona będzie brała kasę bo ona jest kobietą a ja mam na to (usunięte przez administratora) ja też jestem trzymajcie się z daleka od tego zakładu a wszczególnosci od zmian A

Franciszek

@Miśka1242@wp.pl, Czy długo pracowałeś w Borne Furniture? Może warto było dać sobie trochę więcej czasu na rzetelną ocenę. Czy zostały Ci przedstawione warunki finansowe na rozmowie kwalifikacyjnej? Czy próbowałeś je negocjować? Podczas rozmowy kwalifikacyjnej zawsze warto zapytać o każdy interesujący nas szczegół. To są ważne kwestie dotyczące naszej pracy. Pracownicy często boją się pytać nawet o wysokość zarobków, a przecież pracujemy głównie po to, żeby otrzymywać zapłatę za wykonaną pracę!

Miśka1242@wp.pl

Szczerze nie polecam, jedno wielkie dziadostwo za 2300 i do tego trzeba mieć dobre '' najlepsze'' znajomości z kierownikami czy dyrektorami, żeby zająć jak najlepsze miejsce na linii . Jeśli nie masz znajomości zostaniesz wywalony w najgorsze miejsce i musisz robić jak wół a Ukraińcy jeszcze trochę i nas wygryzą.

Franciszek

@On, czy jesteś pracownikiem Borne Furniture? Jeśli tak, to jak oceniasz warunki zatrudnienia? Na jakim typie umowy jesteś zatrudniony? Jak prezentuje się atmosfera panująca w firmie? Zachęcam Ciebie do odpowiedzi na te pytania.

Franciszek

@pracownik, a może rozwiniesz swoją wypowiedź? Nie podałeś żadnych konkretów odnośnie pakietu socjalnego. Jak on wygląda? @anonymous, zachęcam Cię do aktywności na forum i dodania szerszej opinii. Jak oceniasz warunki zatrudnienia? Jak wygląda atmosfera w pracy? Jakie podejście posiada Borne Furniture do swojego pracownika? Każda wypowiedź jest cenną wskazówką dla osób zastanawiających się nad pozostawieniem swojego CV w firmie.

Pracownik

Opowiem wam o firmie pytaniem. Czy z dobrej firmy zwalniają się pracownicy? Dlaczego jest taka rotacja pracowników? Dlaczego tak dużo ludzi zwalnia się po miesiącu? Pomyślcie

Marek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy to chyba jednak nie jest tak źle!!!

Olga

Czy jest tak dobrze i nikt nie pisze?

On
@Olga 15.04.2018 18:35

Raczej tak dobrze nie jest a raczej jest zle

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak w tym momencie przedstawia się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Gorzów Wielkopolski.

On

Dzień dobry.Chciałbym sie zapytac ile zarabia poczatkujacy pracownik na reke.Bede wdzięczny za odpowiedz.Z góry dziękuję.

Zostaw opinię o Borne Furniture Sp. z o.o. - Gorzów Wielkopolski

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Borne Furniture Sp. z o.o.