Hymon Energy

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Hymon Energy Sp. z o.o.

Opinie o Hymon Energy Kraków

WebsiteIconHymon Fotowoltaika Sp. z .o.o.

Nie przegap nowości o Hymon Energy Sp. z o.o.!

Mino

05.03.2020 10:47

Pracuję już kawał czasu. Ekipa w porządku, ludzie ze sporym doświadczeniem. Też nie ma co cukierkować, ale warunki ok, pewne pieniądze, więc jestem zadowolony.
    Piłka

26.03.2021 10:23

Pewne pieniądze, zawsze na konto, bez opóźnień. Ja akurat w innym rejonie, ale ze wszystkim się zgadzam.

Justyna

01.01.2026 14:40

Dzis ja opwiem swoja historie z firma Hymon zaufalam im drugi raz i niepotrzebnie ,poniewaz zostalam zle pokierowana przez ich doratcow. Zdecydowalismy sie na druga fotowaltaike ,Panowie zapewniali ,,ze do elektrowni nie musimy nic zglaszac i oni w naszym imieniu tez nie beda tego robic ,poniewaz nie ma potrzeby Ok zgodzilismy sie na to Po roku czasu dostaje z elektrowni list i do zaplaty kara ,poniewaz nie zostalo to zgloszone .wiec zadzwonilam to przedstawiciela ,ktory u nas byl i nas zapewnial ,ze nie ma potrzeby zglaszania,pamietal Nas bardzo dobrze i podal namiary na Pania z firmy ,ktora nam pomoze i zaczelo sie ,ze trzeba zaplacic za uzupelnie dokumentow i musza przyjechac odebrac instacje . I niestety zostalam narazano na finase . Zostaly uzupelnione dokumenty ,ale tez mialam duzy spor z Pania przez telefon o adres ok przystalam na jej propozycje i dokumenty zostaly wyslanedo elektrowni. I masz ci los dostalam emalla zwrotnego z elektroni ,ze zly adres . Moze czas sprawdzic przedstawicieli ,ktorzy wprowadzaja klientow w blad. Ciezko ufac takiej firmie ,a maz namawial mnie na magazyn energi racze juz nie z waszej firmy Justyna

29.12.2021 11:53

Firma nie dotrzymuje terminów, handlowiec nie czuje się winny. Po podpisaniu umowy brak odpowiedzialności i zainteresowania. To częste w tym przypadku? Ktoś sobie jakoś z tym poradził?
    Natan

23.08.2023 12:13

I jak się sprawa zakońćzyła? Pytam z ciekawości, bo u mnie deadline był konkretny i nie było opcji, żeby nie zdążyć. I tak się stało. Wszystko poszło zgodnie z planem. A na kontakt z obsługą zawsze mogłem liczyć.

Były klient

02.12.2025 04:07

Ja oddałem sprawę prawnikowi , 1,5 roku reklamacji , ogólnie od początku był z nimi problem .. jak zobaczyli ze sprawa faktycznie trafi do sądu to dopiero się hołota ruszyła . Nigdy więcej hymona !!!
    Wioletta

25.11.2025 09:16

Stanowczo odradzam Hymon ! Czekanie na interwencję serwisową w przypadku awarii pompy ciepła jest niedopuszczalne. Niestety, w przypadku problemów obsługa posprzedażowa i serwisowa jest na skandalicznie niskim poziomie. Od dwóch tygodni czekamy na przyjazd serwisu w sprawie awarii pompy ciepła. Mimo wielokrotnych telefonów i zgłoszeń, terminy są stale przekładane a kontakt jest utrudniony. Czekanie na usunięcie awarii pompy ciepła w tym okresie to realny problem z ogrzewaniem domu i ciepłą wodą. Dwa tygodnie bez reakcji serwisu to jest lekceważenie klienta i brak odpowiedzialności za sprzedany produkt.. Przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów – zanim zdecydujecie się na Hymon, zastanówcie się, jak będzie wyglądał Wasz kontakt z firmą, gdy pojawi się konieczność skorzystania z gwarancji lub serwisu. ​NIE POLECAM!

EM

01.12.2025 10:05

Nie polecam firmy Hymon. Serwis nieudaczny Po podpisaniu umowy brak odpowiedzialności i zainteresowania.

Oszukany klijet

25.11.2025 18:19

Nie polecam firmy Hymon, bardzo nie miła obsługa po zakupie. Jeżeli chodzi o przeglądy to radzę im zapłacić bo stracicie gwarancję a jak gwarancja jest to na naprawę , usunięcie usterki to sobie poczekacie jak ten jeden serwisant obiedzie całą Polskę to może dojedzie do was po 20 dniach. Ci co piszą pozytywne komentarze na temat Hymon to z czasem zobaczą z kim podpisali umowę . Powodzenia nowym nabywcą
    klient

13.10.2025 12:22

straszą mnie,że skieruja sprawę do sądu za brak wpłaty kwoty dofinansowania której jeszcze nie otrzymałem, przedstawiciel zapewniał, że firma poczeka aż otrzymam dotację, nic z tego, dali 7 dni na wpłatę 23 tys. maskra
    Heat pump user

12.10.2025 21:48

Firma chwali się że wspiera klienta. Tak naprawdę kontakt z firmą jest tylko do momentu zakupu. Jak już kupisz stosują zasadę mamy cię. Serwis nieudaczny. Nie wiedzą jaki czujnik jest w pompie ciepła. Zamiast powiedzieć nie wiem wciska kit. Jak problem przekracza ich wątpliwe możliwości porostu nie odpowiadają. Mam historie konwersacji do wglądu. NIGDY pompa ciepła Blaupunkt.
    Nie polecam

31.07.2025 19:26

Opinia o oddziale z Białegostoku: marnują czas na szkoleniu, chwilę przed pierwszym dniem pracy odwołują dzwonienie, a potem się nie odzywają. Niezbyt poważne podejście
    S.K

31.01.2024 13:13

Bardzo dobra firma, przede wszystkim z dobrą ofertą cenową
    Kordian

07.04.2024 17:42

potwierdzam. jest z czego wybierać, ponadto znają się na rzeczy i wiedzą co zaoferować,żeby zapewnić potrzeby klienta.
    Kelson

30.09.2023 20:48

Doradztwo świadczone przez Hymon było niezwykle pomocne, a instalacja odbyła się szybko i efektywnie. Z pewnością polecę to znajomym.
    zdezorientowany Zibi

19.11.2023 20:18

na pewno zakładaliśmy instalacje z tą firmą?
    Adrian6

29.10.2023 21:23

Hymon to nie tylko firma, ale partner, który skupia się na zaspokajaniu potrzeb klienta. Moje doświadczenie z nimi było naprawdę dobre, polecam gorąco.
    Ania

23.10.2023 11:43

Wszystko OK :) plus za urządzenia Blaupunkt, bo to bardzo dobry i soldiny sprzęt

03.10.2023 20:24

Wszystko ok polecam
    sebastian

01.10.2023 11:34

Dobra jakość oferowanych usług.
    wella

27.09.2023 16:02

Jeśli chodzi o fotowoltaike, jestem bardzo zadowolona. Pracownicy kompetentni, z odpowiednią wiedza na temat sprzedawanych usług. Wszystko mi wytłumaczyli bardzo dokładnie.
    Magda

17.11.2022 18:36

baaardzo długi czas oczekiwania na realizacje, a sama realizacja bez szału;
    pawell

24.09.2023 20:15

Mi udało się wszystko załatwić w krótkim czasie, o wiele szybciej niż moi znajomi którzy korzystali z innej firmy
    Dawww

16.09.2023 19:29

Miałem przyjemność korzystać z usług firmy Hymon, udało się wszystko w szybkim czasie zorganizować, nie miałem problemów z kontaktem z firmą.
    Kamila

05.01.2021 08:32

O Hymon dowiedziałam się od brata który już wcześniej zamontował panele. Również i ja zdecydowałam się na panele. Sama instalacja przebiegła bez problemów.
    Agatha

28.06.2023 19:43

u mnie było podobnie :) dowiedziałam się od znajomych, którzy korzystali z usług Hymon i też się zdecydowałam. nie znam się bardzo na fotowoltaice ale wszystko przebiegło sprawnie a i oferta jest korzystna.
    beks

26.08.2023 19:46

Widzę,że firma nadal trzyma poziom, bo mamy 2 lata później a Hymon dalej jest jednym z lepszych w branży. Maja wiele lat doświadczenia to i klienci polecają, logiczne. Też tak robię ;)
    blues boy

29.06.2023 16:32

Przejrzałem inne oferty, porozmawiałem z konkurencją i stanęło na Hymon. Najlepiej wypadają pod kątem jakości, ceny i obsługi klienta.
    Robert

23.07.2023 19:30

U mnie podobnie. Zanim podjąłem decyzję popytałem osób, które albo zrobiły sobie instalację albo mają większe doświadczenie, i też wybrałem tą firmę.
    Adamm

26.06.2023 23:07

Firma na poziomie. wiedzą co sprzedają i znają się na temacie.
    Andrzej Nowak

19.08.2023 19:46

Mogę potwierdzić dobrą opinię nt paneli od hymon. Zero problemów, terminy dotrzymane. Udana transakcja.

03.07.2023 00:13

Jestem zdruzgotany jak czytam pytania przyszłych kandydatów: - czy mogę oferty wysyłać z domu? Haha czytając takie pytanie aż ręce opadają. Czy są leady? Samochód 3h dzień pracy haha. Dramat. Pracowałem w różnych korporacjach. ING, Orange... zawsze na kontrakcie B2B. Zawsze na prowizji, a jeśli chodzi o Hymon jest ona bardzo bardzo godna. Jeśli chcesz leada i masz wysłać ofertę z domu i czekać na magiczny telefon: "biorę" to idź do Lidla na kasę. Serio. Zero pojęcia o sprzedaży i przedstawicielstwie. Chyba że byłeś przedstawicielem Pawełków z tofi a Twoja odpowiedzialność to było uzupełniać braki w wiejskich sklepach. Dać Wam laptopa samochód komórkę a i tak nie sprzedacie jednej instalacji. Handlowcy którzy robią sprzedaż pytają tylko o prowizję, wiem bo znam ich setki. Pozdrawiam tych co czy się stoi czy się leży.

25.07.2023 16:16

Czy polecasz pracę w hymon osobom, które dopiero wchodzą w handel? Mają jakieś doświadczenie ale w innej branży. Z tego co piszesz to przy dobrym zaangażowaniu można nieźle zarobić ale właśnie po jakim czasie?
    Kammo

28.07.2023 22:33

chyba się podłącze pod te pytania. sam myślę na temat przebranżowienia, słyszę wiele dobrego o tej branży a sama firma ma dobre opinie wśród klientów.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hymon Energy?

Kontakt - Hymon Energy Sp. z o.o.

Kraków

Hymon Fotowoltaika Sp. z .o.o.
    Karolina

03.12.2022 14:28

Usuwacie negatywne komentarze, czy mi sie zdaje?
    Nowy

01.12.2022 15:26

Witam , proszę napiszcie jak jest w Hymon - atmosfera - rozmowa o prace - kasa Narzędzia pracy
    ?

23.11.2022 17:38

drogie są pozytywne opinie na goworku? :P bo jak inaczej wytlumaczyc 4,2 przy firmie pokroju hymona
    NIEpolecam

25.10.2022 17:32

szkoda sie rozwodzić - nie polecam !!

17.11.2022 18:35

ten ktoś pisał to jako KLIENT :>
    w stylu łódzkich kibiców

04.11.2022 21:09

w hymonie piją hebrate w wody po pierogach
    P.

16.09.2022 09:03

dzięki za ofertę na pompę ciepła (wodno-powietrzna) 15kW opiewającą na bagatela 70 tys zł. TO JEST ŚMIECH NA SALI
    -,-

16.08.2022 12:21

ciekawe ile jeszcze osób uda się naciąć, co?
    nie dajcie sie nabrać

06.08.2022 20:35

wolne żarty. hymon i 4,3.. zgadzam się, ale co najwyżej 4,3 ale w skali 10cio albo 20sto stopniowej
    niezadow0l0ny

04.08.2022 18:07

hymon to jakiś żart
    nn

15.07.2022 18:29

ładne kręcenie z tymi ocenami. poczytajcie, ludzie w internecie co piszą o hymonie, tfu
    Lubercik

06.04.2022 12:21

Czy firma od razu na start daje auto służbowe? Bo zostałem zaproszony na rozmowę, ale w ogłoszeniu w narzędziach pracy nie widzę, żeby było napisane, że auto służbowe dają na start.
    Yyy

29.04.2022 20:28

Nie
    Głupie pytanie

17.05.2022 08:11

Swoim autem albo autobusem
    Konkret

30.03.2022 12:57

Witam Chciałbym się dowiedziec o warunkach pracy handlowca. Czy jest podstawa, ilość spotkań miesięcznie i stawki prowizyjne. Kolejna kwestia czy jest auto służbowe z kartą paliwową. Będę wdzięczny za pomoc
    Maria

28.03.2022 08:57

Chciałam przestrzec Państwa przed tą firmą. Jakoś montażu jest na tak niskim poziomie, że wręcz brakuje słów. O zniszczonym dachu wspomnę dlatego, że przez Państwa straciliśmy gwarancję!
    Mikołaj

24.03.2022 15:30

Niech się Państwo nie dadzą nabrać, pozytywne komentarze pisane są przez pracowników biurowych firmy oraz handlowców.

20.02.2022 19:21

Brak premii za ostatnie miesiące, opóźnienia w wypłatach.
    andre21alina21

20.02.2022 18:46

Kilkukrotnie rozmawiałam z panem od serwis malikiem prawdopodobnie guru firmy który jest bezczelny i lekceważy wszystkie nasze słowa , mial rozwiązać problem po instalacji pompy ciepła w naszym domu ale od poczatku wszystko było dziwne. zostałam poinformowana że handlowiec nasz (usunięte przez administratora) odnośnie sprzętu że firme to nic nie interesuje i żebym się cieszyła ze w ogóle odbiera ode mnie telefon. to jakiś furiat i(usunięte przez administratora)!! sprawy nie zostawiłam i po kontakcie z handlowcem i problem niedogrzewania wody został rozwiązany w następnym tygodniu z kimś z firmy

09.02.2022 13:25

Otrzymałem od Państwa panele, które mają "ślimacze ślady". Mimo mojego wyraźnego sprzeciwu instalatorzy zamontowali panele, twierdząc, że to nie ma wpływu na ich wydajność i bezpieczeństwo. Przecież to jest kłamstwo! Sprawa zgłoszona do odpowiednich organów!
    Klient

06.02.2022 11:21

Czy to tak trudno wysłać do ludzi ekipę, która wie co jest w paczkach i potrafi to dobrze zamontować? Brak słów, jeśli chodzi o Państwa monterów.
    ANDRZEJ

31.01.2022 11:46

Niestety skusiłem się na montaż pompy ciepła 15kw przez firmę Hymon pół roku temu, już za mną kilka wizyt monterów i liczne przeróbki, a instalacja dalej nie pracuje poprawnie. Beznadziejny kontakt z serwisem i wybiórcze odpisywanie na maile. Koordynator serwisu do dzisiaj nie zorientowany w temacie lub nie chce przyznać w czym problem. NIE POLECAM.
    Darek

30.01.2022 10:46

Firma może na początku miała dobrą renomę, ale od dawna nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. 3 domy wraz z moim mają tak założoną instalację, że ta jest niewydajna. Taka instalacja do niczego nam de facto nie służy, równie dobrze na dachu mógłbym wypasać krowy.

Zostaw merytoryczną opinię o Hymon Energy Sp. z o.o.