Pracę w Euro24 rozpoczęłam od 3 miesięcznego stażu. Bardzo dobrze wspominam sam proces rekrutacji, który odbył się w przyjemnej atmosferze i z jasno określonymi warunkami współpracy. Podczas całego okresu próbnego mogłam liczyć na pomoc oraz wsparcie mojej przełożonej. Po odbyciu stażu dostałam propozycję kontynuowania kariery w Euro24. Firma daje mi bardzo dużą swobodę w moich działaniach, mam szansę na rozwój dzięki szkoleniom, a także możliwość pracy ze świetnymi ludźmi. Atmosfera jest luźna i przyjazna, a dzięki integracjom czasami bardzo imprezowa:) Polecam tego pracodawcę.
Zachęcamy do złożenia CV. Obecnie prowadzimy rozmowy, więc jeśli tylko kandydatura spełnia podstawowe oczekiwania, to kontaktujemy się bardzo szybko i zapraszamy na spotkanie. Zazwyczaj pierwsza rozmowa jest w formie online. To okazja by dowiedzieć się sporo o stanowisku i firmie, jak również uzyskać odpowiedzi na pytania np. takie jak powyżej.
Firma godna polecenia. Atmosfera super. Duże tempo czasem, ale to jest specyfika zawodu, wiec nie narzekam. Wyplata na czas, dobre warunki premiowe.
Pracuje tu ponad 2 lata jako spedytor. Praca jest ciężka i często pod presją czasu ale tak wygląda transport. Najważniejsze jest dla mnie to że zawsze jest ktoś kto pomoże i doradzi w trudnych sytuacjach- nie zostawiają pracownika samemu sobie. Jest dział sprzedaży, hr i dispo - oni zajmują się pilnowaniem ładunków co jest mega ułatwieniem dla spedytora. Polecam jako pracodawcę.
Już jestem po 1 kontakcie telefonicznym. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, rozmowa miła i profesjonalna. Dzięki za podpowiedzi, trzymaj kciuki i mam nadzieję, ze do zobaczenia w Euro24 :)
Przyjazna atmosfera, przejrzyście ukazana ścieżka rozwoju pracownika, benefity. Polecam Euro24 jako pracodawcę.
Ciekawi mnie jak to wygląda po okresie próbnym. Można już dostać umowę na czas nieokreślony czy przedłużają o rok jakoś? Taka nowa umowa wiąże się już z podwyżką? A jeśli tak to jak dużą?
Dzień dobry, po okresie próbnym proponujemy umowę na czas określony. Czas trwania zależy od działu oraz stanowiska i może wynosić od 6 do 12 miesięcy. Zazwyczaj przejście z jednej umowy na kolejną wiąże się ze wzrostem wynagrodzenia. Kwoty są ustalane indywidualnie i zależą od wielu czynników np. szybkość uczenia się i wdrażania się na stanowisku, stopień samodzielności, poziom zdobytego doświadczenia.
Jeśli zależy to od stanowiska to jak to będzie wyglądało odnośnie spedytora? Widzę, że została dodana oferta do Internetu. Mam na myśli Katowice w tym momencie, te nabory to rozwój czy bardziej rotacja? Ile mniej więcej teraz rekrutacja może potrwać?
Jak jest z pakietem medycznym w Euro24 Sp. z o.o Sp.K? Można dołączyć rodzinę?
Czy euro 24 płaci ryczałt za spanie w kabinie i nocne jazdy
Dzień dobry, wypłacamy, zgodnie z przepisami w tym zakresie ryczałt za tzw. godziny nocne, nadliczbowe oraz tzw. wynagrodzenie za dyżur i jeżeli jest to konieczne, również wyrównania ww. składników. Wypłacane jest również wynagrodzenie za pracę oraz inne świadczenia należne pracownikowi z tytułu delegowania do innych krajów, zgodnie z przepisami poszczególnych państw.
Pracuje w Euro24 od prawie roku.Nie moge narzekac.Armosfera przyjazna,w razie problemòw można liczyć na wsparcie innych spedytorów.Wynagrodzenie wypłacane zawsze na czas.Ogólnie pracodawca na plus
Nocny kojot, pełna zgoda, ja też nie narzekam ani na pracę ani na firmę. Mam to, na co się umówiłem, ekipa zgrana, atmosfera w porządku, a jak potrzebuję w czymś pomocy to ją otrzymuję. A wy hejterzy, jeśli nie macie nic konkretnego do powiedzenia i nie potraficie sklecić prostego zdania, to zachowajcie swoje mądrości dla siebie.
Wystarczająco długo, żeby wyrobić sobie opinię. Kilka lat. To w sam raz, żeby dużo zaobserwować co się dzieje i porównać do innych firm.
Obserwuję firmę Euro24 od dłuższego czasu i znam wiele osób co pracowały w tej firmie nie tylko stanowiska kierowcy kiedyś miałem chęci do pracy aby z nimi współpracować lecz tam w biurze jest taka rotacja że oni sami się głupia w tym co robią. Moim zdaniem pracuje za dużo osób nieodpowiedzialnych na swoim stanowisku . Pamiętam jak ta firma otwierała się kiedy jeszcze pracowałem PP PKS Rzeszów zapowiadali się bardzo fajnie auta w najwyższym wyposażeniu dla kierowcy kiedy inni pracodawcy nie brali takich aut czekałem dłuższą chwilę obserwowałem z boku jak się sytuacja rozwija co chwilę słyszałem że ktoś się przyjął zaraz się zwolnił. Firma dbająca o renomę trzyma pracowników za wszelką cenę już nie chodzi mi o kierowcę ale też o pracownika biurowego jeśli wykazuje chęci do pracy , ale obserwując firmy euro24 stwierdzam że coś jest nie tak bo sponsorują każdego, A jak byłem pytać o pracę to mi zaproponowano takie warunki jakbym dopiero ukończył kurs, co nie ukrywam że parę razy pomogłem kierowcy z tej firmy w różnych sytuacjach ponieważ mam jakieś doświadczenie nie uważam się za wszystko wiedzącego jak co niektórzy. Właściciel firmy musi zastanowić się nad polityką firmy ponieważ taką mnie prowadzi nie prowadzi do niczego dobrego lecz nie mi jest zdecydować jak on ma prowadzić firmę ale mam możliwość wystawić opinię . Pozdrawiam serdecznie Damian Zygarlicki z Rzeszowa
Dziękujemy za podzielenie się spostrzeżeniami na temat naszej firmy. Zawsze doceniamy konstruktywną krytykę, ponieważ pomaga nam to identyfikować obszary, które wymagają naszej uwagi. Rozumiemy Pana obawy dotyczące rotacji pracowników, jednak w każdej dynamicznie rozwijającej się organizacji, czasami dochodzi do zmian personelu, czy to ze względu na decyzje tych osób, czy ze względu na decyzje firmy. Mamy także na pokładzie osoby związane z nami od wielu lat i takie współprace bardzo sobie cenimy. Chcielibyśmy jednak podkreślić, że nasza firma zawsze stara się szanować i doceniać doświadczenie i umiejętności każdego pracownika, niezależnie od stanowiska. Przykro nam, jeśli nasze propozycje nie spełniły Pana oczekiwań. Co do wsparcia i sponsoringu, to na takie działania mogą sobie pozwolić jedynie firmy o stabilnej pozycji na rynku, to także sprowadza się do faktu, iż strategia zarzadzania firmą Euro24 ma się dobrze, o czym świadczą liczby nowych klientów, które z roku na rok rosną. Ma Pan oczywiście prawo do własnej opinii, cenimy ją i dziękujemy za jej przekazanie. Zespół Euro24
Coś więcej o tej premii możesz napisać? Ja też myślę tam aplikować ale faktycznie nikt nie napisał o poziomie wynagrodzenia konkretnie. Ile na start na rękę? To że wypłata na czas to fajnie ale te warunki premiowe brzmią całkiem przyjemnie stąd moje pytanie :D Jakieś szczegóły?
Rafał ja z nimi gadałem kiedyś o pracy. W zależności co możesz zaproponować jako spedytor dostaniesz niezłą kasę. Podstawa zależy od tego ile wniesiesz, prowizja +/- 10%
Im więcej zarobi firma, tym mniej ty dostaniesz. Nieważne, że coś będzie ustalone, bo zawsze znajdą się koszty firmy dopisane na kolanie, które będziesz musiał ponieść ty i twój dział, wszystko abyś tylko za dużo nie zarobił. A jak się na coś umówisz, to najlepiej zapomnij o tym na następny dzień, bo wszystko jest bardzo płynne, szczególnie ustalenia finansowe.
Pracuję w Euro24 jako spedytor ponaf 2 lata i system premiowy mam zapisany w umowie. Zgadzało się zawsze jak do tej pory.
Co to znaczy ? : zależy ile wniesiesz ? Chcą, żeby dać im klientów czy mają klientów od swojego działu handlowego ?
Hej Nicierpliwy, klientów pozyskuje dział handlowy. Jeżeli przyprowadzisz swoich to będzie atut dla Ciebie, ale tego firma nie wymaga. Co do opinii powyżej na temat finansów, to rozliczanie premii jest przejrzyste, natomiast jeśli chodziło o inne kwestie między pracodawcą a pracownikiem, to moja rada jest taka, aby ustalenia spisywać w formie podsumowania mailowego, ale ta zasada dotyczy wszystkich biznesowych rozmów. Szkoda, że na GoWork przychodzą głównie Ci, którzy potrzebują się pożalić, ale tak już działamy jako ludzie. Z mojej perspektywy widzę, że firma rozwija się w dobrym kierunku i dba o pracowników i relacje z nimi. Rzeczy, które w przeszłości nie działały są teraz zmieniane i poprawiane, a widomo, że nie wszyscy ludzie lubią zmiany („bo po co coś zmieniać, jak zawsze tak było”) i dlatego pojawiają się głosy niezadowolenia.
Jak firma więcej zarabia to świadczy tylko pozytywnie o pracy wykonywanej przez pracowników po kierowców włącznie. Rzeczy, na które sie umawiasz z pracodawcą są spisane na umowie. Kazda strona podchodzi do swoich obowiązków profesjonalnie. Wynagrodzenie w terminie.
Jaki dress code obowiązuje w Euro24 Sp. z o.o Sp.K?
Dzień dobry, pracownicy mają swobodę w wyborze stylu ubierania się do pracy. Kierujemy się ogólnymi zasadami, dbając o wygodę i komfort, przy czym pamiętamy, że jesteśmy w pracy i reprezentujemy firmę.
Dzięki Nicks, obserwuję Euro24 od jakiegoś czasu. Czy wiesz może jak przebiega rozmowa rekrutacyjna?
Sa 2 etapy i dość szybka odpowiedź - przynajmniej w moim przypadku. A co to pytań to standardowo o doświadczenie i wykształcenie.
Praca w tej firmie to firmie to jakieś nieporozumienie, chwilę jestem juz w branży transportowej i takiej niepoukładane pracy, takiej złej komunikacji na relacji kierowca-biuro jeszcze nie spotkałem. Pieniądze w miarę na czas zawsze są, ale przyczepianie się o wszystko i ucinanie kasy to norma. Z takim podejściem i nastawieniem to nawet te banery "zatrudnię kierowców" na plandekach nie pomogą, bo kierowców nie będzie. Nie polecam.
Czy próbowałeś wyjaśnić Twój problem z przełożonymi? W Euro24 ze względu na dynamiczny rozwój zespołów wprowadzamy sporo zmian i usprawnień procesów współpracy. Branża transportowa przechodzi trudny czas, w związku z czym staramy się na bieżąco reagować i dostosować biznes do dynamicznie zmieniających się okoliczności. Szkoda, iż Twoja ocena naszej współpracy nie była satysfakcjonująca dla Ciebie, jednak możemy zapewnić, że jedynie rozmowa i dwustronna komunikacja daje możliwość wspólnego porozumienia. Tymczasem życzymy Ci powodzenia na nowej drodze zawodowej.
O co chodzi z tym ucinaniem kasy? Za co może zostać coś potrącone? I w sumie jak takie sytuacje są potem tłumaczone? Z góry dzięki za odpowiedź.
Dominika, najczęstsze sytuacje, w których następują potrącenia wynikają z niezastosowania się do przepisów prawa przez kierowcę. Takich sytuacji nie ma potrzeby dodatkowo tłumaczyć, gdyż uzasadnienie wynika jasno z oficjalnych pism opisujących podstawę kary finansowej.
Niezastosowanie się do przepisów prawa? Nie rozumiem? Podaj jakiś przykład i wytłumacz o co chodzi
Najlepszym przykładem jest niedostosowanie się do przepisów ruchu drogowego, z czego bezpośrednio wynikają kary finansowe.
Czyli potrącacie kierowcom za mandaty? A jak ich nie ma to wtedy pieniądze są wypłacane w całości czy jeszcze inne kary są przewidziane?
Witam Czy aktualnie są wolne miejsca na stanowisko kierowca międzynarodowy CE? Jakie warunki pracy oraz wynagrodzenie oferuje firma?
Dzień dobry, tak trwają aktualnie rekrutacje na stanowisko kierowca międzynarodowy. Szczegóły znajdzie Pan na stronie https://euro24.co/kierowcy/ lub pod nr tel. 601735605.
ktoś widzę, że pytał o kierowcę międzynarodowego i to chyba jakaś synchronizacja, bo mnie spedytor by interesował. było ogłoszenie 3 miesiące temu na międzynarodówkę. wiem, że napisali o pracy stacjonarnej ale czy ktoś orientował się w jakiś hybrydach? i zarobek na nowy rok to jaki może ewentualnie wychodzić?
Kamila możliwość pracy w systemie hybrydowym zależy od danego stanowiska, obszaru odpowiedzialności oraz doświadczenia. Zapraszamy do wysłania CV na https://euro24.co/kariera/. Gdy będziesz już w procesie rekrutacji, udzielimy Ci informacje na temat możliwości pracy hybrydowej na stanowisko, na które aplikowałaś.
Witam, Ktoś powie,czy warto być w tej firmie kierowcą międzynarodowym?
Firma Euro24 Sp. z o.o Sp.K poszukiwała pracowników na stanowisko Specjalista Ds. Rekrutacji. Z ilu etapów składał się proces rekrutacyjny? Czy komuś udało się podjąć tę pracę?
Odpowiadając na pytanie administratora rekrutacja na stanowisko specjalista do spraw rekrutacji składała się z III etapów. Jestem osobą, która przeszła wszystkie etapy, na które składały się m.im rozmowa on-line oraz rozmowa w siedzibie firmy. Od września podjęłam pracę na w.w stanowisku i jestem bardzo zadowolona zarówno z pracy jak i atmosfery panującej w firmie. Pozdrawiam
Pierwsze wrażenie bywa złudne, po dwóch tygodniach można co najwyżej napisać o pierwszych wrażeniach a nie o zadowoleniu.
#twoweeks odsyłam do SJP gdzie przeczytasz, że zadowolenie to "uczucie przyjemności wywołane spełnieniem się pragnień lub pomyślnym obrotem jakiejś sprawy". Więc jest to moje subiektywne odczucie o którym pozwoliłam sobie napisać.
Hej, a powiedziałabyś jak te rekrutacje przebiegają, jaka panuje atmosfera na nich? Te spotkanie online to na czym polegało, ile ludzi było po drugiej strony kamerki?
Rekrutacja przebiegła w bardzo miłej atmosferze. Stres był minimalny a to wszystko dzięki osobie prowadzącej rekrutację. W spotkaniu online uczestniczyło tylko dwie osoby (ja oraz rekruter). Była to swobodna rozmowa, oparta na wzajemnej interakcji.
Pracowałem w firmie Euro24 jakiś czas. Prace w biurze oceniam pozytywnie - można dowiedzieć / nauczyć się sporo nowych rzeczy. Z atmosferą bywa różnie w zależności od dnia / problemów powstałych przy danym zleceniu. Co do zarobków, to uważam ze są one nieproporcjonalne do ilości obowiązków na stanowisku oraz tempa pracy. Ludzi pracujących przy obsłudze zleceń jest zdecydowanie za mało w stosunku do ilości oddziałów/spedytorów jakie posiada firma - wiąże się to przeważnie z tym ze musisz monitorować / realizować 70-100 zleceń w zależności od sezonu- nie wydaje się to dużo, jednak pod każdym z tych zleceń kryje się kierowaca / spedytor od którego musisz uzyskać informacje jaki jest bieżący status zlecenia. Praca jest wykonywana w systemie 8h - w grę wchodzi jeszcze dyżur weekendowy w trybie tzw. home office - wiąże się to z tym ze osoba na stanowisku dyspozytor zostaje na sobotę / niedziele z cała firma i ze wszystkimi zleceniami sama. Co do pracy w weekend bywają takie dni (najczęściej soboty), że możesz pracować od 6 do 22 - co szczerze mówiąc jak na jedna osobę jest mega wyczerpujące - owszem masz po takim weekendzie tydzień wolnego, ale szczerze mówiąc nie uważam aby to było tego warte. Podsumowując: polecam pracę w Euro24 głównie osobom młodym, które rozpoczynają swoją karierę zawodowa - nie jest to praca na całe życie - niewątpliwym plusem jest to, ze można nauczyć się pracy pod presja czasu oraz ogólnej kultury / dyscypliny pracy. Zasadniczym minusem jest tempo pracy oraz zarobki.
"Nick" dziękujemy Ci za pozytywne słowa na temat Euro24 oraz szczerą opinię na temat przestrzeni do poprawy. W kwestii tempa i ilości pracy masz 100% racji, jest jej co raz więcej i mamy nadzieję, że ta tendencja się nie zmieni . Klientów przybywa dużo, z czego się cieszymy. Dostrzegamy problem ilości pracy i dlatego otworzyliśmy wiele nowych wakatów. W tym miesiącu tylko do działu monitoringu (dyspozycja) przychodzą dwie nowe osoby. Kolejne rekrutacje trwają. Wdrożona została także przejrzysta ścieżka rozwoju dla każdego pracownika. Oznacza to, iż każdy dokładnie wie co firma od niego oczekuje na kolejnych etapach współpracy, i co powinien zrobić, aby więcej zarabiać. Pracownicy mają jednocześnie możliwość wyróżnić się dzięki dodatkowym zadaniom premiowanym. Takie komentarze jak Twój są dla nas niezwykle istotne w procesie rozwoju naszej organizacji. Dziękujemy za wspólny czas pracy i życzymy Ci sukcesów na dalszej ścieżce zawodowej :)
Jak się pracuje spedytorom i dyspozytorom w tej firmie ? Duże wymagania i obowiązki ?
Cześć :) Jeżeli jesteś zainteresowany(a) pracą na stanowiskach spedytor lub dyspozytor, zaaplikuj i wyślij do nas swoje CV przez stronę: https://euro24.co/kariera. Podczas rozmów rekrutacyjnych będziesz mieć okazję zapytać osobiście o wszystkie aspekty pracy na preferowanym przez Ciebie stanowisku :)
Gdzie jest wypłata? Dlaczego co miesiąc jest inny termin wypłaty diety? Bądźmy poważni, ludzie mają zobowiązania, kredyty, rachunki do zapłaty, tak się nie robi :( to jest bardzo kłopotliwe.
Na umowie jest tylko informacja do kiedy wypłacana jest podstawa natomiast dieta nie jest ujęta żadnym zapisem.
@Zaniepokojony, zmiany w terminie wypłat nie wynikają ze złej woli ani z jakichkolwiek celowych zabiegów Euro24. Opóźnienia, o których wspominasz, wiążą się ze zmianami w przepisach, z których bezpośrednio wynikają dłuższe terminy pewnych procesów. Otóż w związku ze zmianami w przepisach od 2 lutego 2022 przedsiębiorca nie może już skorzystać z możliwości wypłacania kierowcy należności w postaci delegacji lub tzw. diet, która nie jest opodatkowana, ani „oskładkowana”. Oznacza to, iż firmy transportowe mają obowiązek wypłacić drugi element wynagrodzenia do ostatniego dnia następnego miesiąca za miesiąc poprzedni. Czyli np. za marzec 2022 do 30-04-2022 r. Do tego czasu firma transportowa zobowiązana jest do wywiązania się z procedury ustalania końcowego wynagrodzenia, w tym do naliczenia tzw. podstawowego wynagrodzenia - wypłacanego najczęściej do 10 dnia następnego miesiąca za miesiąc poprzedni; przekazania kompleksowych danych przez firmę zewnętrzną - czasookres przekazania od 10 do 14 dni roboczych. Mamy nadzieję, że udało się nam wyjaśnić przyczyny takiej sytuacji. Jeszcze raz podkreślamy, iż opóźnienia nie są wynikiem wewnętrznych decyzji organizacji Euro24. Jeżeli będziesz zainteresowany, oczywiście możemy udostępnić szczegółowy opis omawianej wyżej procedury.
Dzień dobry. Czy zatrudniają Państwo również niedoświadczonych kierowców? Na początek chciałbym zacząć od transportu krajowego, a jak nabiorę wprawy zająć się międzynarodowym. Nie ma innej możliwości, by nabierać doświadczenia, jak tylko jeżdżąc. Proszę o odpowiedź.
Dzień dobry Marcin, na tą chwilę mamy otwarte wakaty jedynie na stanowiska dla kierowców międzynarodowych. Jakie uprawnienia posiadasz?
Jakim trzeba być niemotą żeby o swoje pieniądze ska łac na forum. Idź człowieku do szefa i zapytaj. Ręce opadaja
Witam, Uczestniczyłam w ostatnim czasie w rekrutacji w Euro24. Dwa spotkania rekrutacyjne przebiegały w bardzo przyjaznej i partnerskiej atmosferze. Ogromny plus za indywidualne podejście i otwartość na kandydatów. Z pewnością atutem jest to, że firma informuje o każdym etapie rekrutacji w terminie uzgodnionym. Bardzo dobry kontakt mailowy i telefoniczny. Szczerze polecam.
Dziękujemy za tą opinię :) To dla nas bardzo ważne, aby każdy kandydat miał dostęp do informacji na temat każdego etapu jego rekrutacji.
Witam na jakie zarobki można liczyc na stanowisku spedytor międzynarodowy?
Mayday, wysokość zarobków spedytorów międzynarodowych zależy od wielu czynników takich jak: doświadczenie, wiedza, specjalizacja, wiedza branżowa, itd. Jeżeli jesteś zanteresowany(a) szczegółami zapraszamy do aplikacji oraz rozmowy :)
Jaka jest stawka początkowa w Euro24 Sp. z o.o Sp.K? 8 listopada na Praca.pl dodali ogłoszenie na stanowisko Kierowca Międzynarodowy.
Dzień dobry, w sprawie szczegółów dotyczących oferty pracy na stanowisko Kierowca Międzynarodowy zapraszamy do kontaktu pod nr tel. 601 735 605.
Jak się pracuje w Euro24 Sp. z o.o Sp.K?
Zobacz opinie na temat firmy Euro24 Sp. z o.o Sp.K tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 20.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Euro24 Sp. z o.o Sp.K?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 15, z czego 7 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!