PETRALANA

• Siemianowice Śląskie
  • Wojkowice
Opolskie - PETRALANA S A

3. Opinie o pracodawcach Bytom
  5. Opinie o PETRALANA S.A.

Opinie o PETRALANA Bytom

Nie przegap nowości o PETRALANA S.A.!

Grzegorz1976

16.08.2020 00:19

Dobre rzeczy słyszałem o Waszej firmie.Pozdrawiam.
    Leszek666

01.07.2020 11:04

Notoryczne spóźnienia z wypłatą wynagrodzenia, nie polecam nikomu
    STEFANOO

08.06.2020 18:10

Witam teraz od środy mam zacząć pracę w petralanie jak tam wygląda praca
    ula

09.06.2020 09:21

Odpowiedź na to pytanie widnieje w wielu postach poniżej, generalnie opinie zawarte w tych komentarzach nie są przesadzone.
    Asd

14.06.2020 14:45

Napisz proszę swoje spostrzeżenia co do pracy .
    Rysiek z klanu

07.06.2020 19:21

Pierwsze skrzypce w firmie gra obecnie rubaszny grubasek w okularach, taki mądrala który dobrze sprzedaje swoje historie Prezesowi. Na razie sukcesów brak, ale dobrze płynie z prądem. Lepiej mu nie podpaść, bo mściwy jest i potrafi zepsuć opinię.
    BiołyMurzin

03.04.2020 07:46

Kasę obcinają z premii a nic się nie zmieniło ani u nas na produkcji ani w ilości aut które wyjeżdżają z fabryki , no ale rodzika i pociotki muszą dalej mieć 100% Hajsu a czarnuchy J...... za 2 tysie i cicho
    Bioły..

22.04.2020 22:52

Mama ci czytała komentarz? Czytaj ze zrozumieniem ,,u nas na produkcji''
    Wozkowy

29.05.2020 07:53

Czyli jesteś z logistyki albo lamel jeżdżę na wózku już trzeci rok i nigdy premia nie była mi obcięta chyba ,że za L4 to się zgodzę

25.05.2020 12:42

Chcę tu pracować. Słyszałem, że dobre warunki i fajno atmosfera. Dodatkowo możliwość rozwoju, benefyty, i inne dodatki. Dodatkowo szacunek na dzielni, a także dobry i opłacany dojazd. Zarobki ponad 5. Dzwoni budzik, czyli to tylko sen był?

17.05.2020 10:29

Wypłacają dodatkowe nagrody w PETRALANA S.A.?
    ula

20.05.2020 08:41

Dodatkowe? To są jakieś podstawowe? :)

04.05.2020 12:31

Przepracowałem tam dwa lata. Brak kompetencji u osób zarządzających, skończyły się z opóźnieniami w wypłacie pensji. Ogólnie zapylenie i łamanie zasad BHP (pewien roztwór wylewany w kanał itp. zainteresowani wiedzą o co chodzi). Najważniejsze w tej firmie są koligacje rodzinne i koledzy, kolegów. Pewna wysoko postawiona "osoba" w kadrze zarządzającej (ze względu na brak wykształcenia) nie wie co oznacza słowo mobbing, ale z powodzeniem go stosuje i to w najcięższej formie (bluzgi, groźby, epitety). NIE POLECAM!!!
    Pracownik a nie figurant

04.05.2020 19:21

Potwierdzam Pana zdanie i chciałbym tylko poprawić że takich ludzi jest więcej a w ręcz ogrom na stanowiskach tzn. Niepotrzebnych.Ja pracuję ze wględu na epidemię ale wszystko się skończy i zmieni się pracę na uczciwą i wynagrodzoną.
    Niedymacz

21.04.2020 19:59

Ktoś nas chyba nieźle (usunięte przez administratora) W budowlance nie ma kryzysu, a pracodawcy wykorzystują strach żeby zaoszczędzić! I to na tych co najmniej zarabiają.
    Penetrator

17.04.2020 10:22

Ogólnie to ciężka lipa tam pracować pot z jajec kapie w (usunięte przez administratora) szczypie kasa słaba Borecki kradnie ale za to Dyrektorka z laboratorium szprycha 10 na 10
    Zainteresowany

16.04.2020 10:26

Witam, czy na dziś są przyjęcia na produkcję ? Jakie są wymagania, jaka jest stawka i czy są jakieś premie i dodatki ?
    Jakie maski kogo robicie w h .

16.04.2020 17:15

Premie i dodatki są zamrożone dostaniesz 2800 brutto do tego zapylenie i stres bez ograniczeń , (usunięte przez administratora) też gratis . Tutaj większość pracuje bo jest virus i jest ciężko z pracą ale spróbować możesz.Trzeba było coeonovirusa żeby w petralanie pokazało się mydło w szatniach.
    Lelek

01.04.2020 09:49

Jak można pracować gdzie panuje epidemia nie liczy się człowiek wolę dostać 80% zarobku niż zarażać cała rodzinę brawo dla was
    Murzin za 2k

04.04.2020 14:03

Poczekajmy do pierwszego zakażenia w firmie , może wtedy coś się zmieni . Narazie tylko nasze wynagrodzenie się zmieniło.
    Koń

02.04.2020 11:52

Lelek zgadzam się z tobą tylko liczy się produkcją a oni w doma zdalnie (usunięte przez administratora)

15.03.2020 20:22

Nie zapłacono za grudzień 2019 r
    Ula

20.03.2020 13:45

Mojej poprzedniej opinii nie widzę, więc piszę tu : Zalety: ładne biuro. Wady : zdarzały się kilkudniowe opóźnienia z wypłatą wynagrodzenia przy totalnym braku informacji o tym fakcie (nie wspominając o przeprosinach), premia świąteczna to bon do hipermarketu za 200 zł, brak szkoleń, brak jakichkolwiek benefitów, ogólnie bardzo nerwowa i GŁOŚNA atmosfera. Aaa i pączków nawet nie było z okazji tłustego czwartku :)

25.03.2020 04:13

Pracownicy agencji rekrutacyjnej DIAL Alpay Dikmelik nie otrzymywali wynagrodzenia za grudzień
    Banuu

14.02.2020 17:54

Rozglądam się za robota i pytanie czy potrzebują tu spawaczy jeśli tak to jakie są stawki ?? Ino nie piszta mi że 2500brutto.

23.03.2020 21:29

Wszystko się zgadza , dodałbym na koniec że mało kto się zgadza na utratę zdrowia lub życia . Podstawa wynagrodzenia minimalnie powyżej najniższej krajowej , na rozmowie kwalifikacyjnej cię odpowiednio nastawią , że dochodzą premię itd ( bo tak faktycznie jest ) tylko że będziesz j.bać cały miesiąc a weźmiesz należący ci się chociaż jeden dzień UŻ i stracisz wszystkie premie .

23.03.2020 21:34

4-5 Tyś :) pod warunkiem że nie wykorzystasz żadnego z 4 należących ci się UŻ , lub nie pójdziesz na L4 bo wtedy ...
    Lelek

23.03.2020 15:47

A my dalej pracujemy gdzie wszyscy maja Kwarantane można można
    Zibi

17.02.2020 13:10

2600 brutto? (usunięte przez administratora) i wy za tyle robocie? Was straszy chyba w nocy.
    Ziutek

20.03.2020 17:50

Zaproponowali ci tyle na ile sam się zgodziłeś a dokładniej to zazwyczaj pytają ile chcesz zarabiać i ewentualnie negocjują.
    sergio Mine

23.03.2020 09:04

2600? kto za tyle robi? chyba sie synek dałeś sfrajerować, bo normalnie chłoaki wiecej u nas zarabiaja. Moze nie lykaja jak pelikany tylko potrafią cos zawalczyc
    Ula

20.03.2020 11:23

Zalety : biuro ładne. Wady: zdarzały się kilkudniowe opóźnienia z wypłatą wynagrodzenia przy totalnym braku informacji o tym fakcie (o przeprosinach nie wspominając), premia świąteczna to bon do hipermarketu za 200 zł, brak jakichkolwiek benefitów, brak szkoleń, bardzo nerwowa i BARDZO GŁOŚNA atmosfera. Pączków z okazji tłustego czwartku nawet nie było :)
    Bojtyn

20.02.2020 11:02

na ochronie czy przez strone internetową jeden ci*ul, CV dotrze tam gdzie ma dotrzeć. Czekaj na telefon
    Twoj stary

19.02.2020 09:55

a gdzie sie składa cv? Ja zostawiłem na ochronie, ale powiedzieli mi że przekażą. Chyba ze tylko tak gadaja
    Twardy stolec

19.02.2020 17:12

Ochrona przekazuje do recepcji a dalej do HR , można też mailem ja osobiscie czekałem okolo 3.tyg na odpowiedz ale to bylo dwa lata temu na wózki.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w PETRALANA?

Kontakt - PETRALANA S.A.

Mazowiecka 11 40-732 Bytom

Branża główna: Przemysł ciężki

kierownik zamieszania

19.02.2020 15:03

teraz rekrutują głównie na magazynierów
    Łukasz

19.02.2020 12:13

dostarczą, dostarczą. Teraz są przyjęcia więc swoje trzeba odczekać
    Szymin

17.02.2020 11:52

Ja złożyłem w styczniu i odezwali się na początku lutego, więc swoje trzeba odczekać
    Robi sie

17.02.2020 11:34

WIadomo jak z przyjęciami do pracy? Złożyłem papiery w zeszłym tygodniu i cisza.

15.02.2020 16:01

Nie no , od nowego roku dali nam aneksy na 2600 brutto.
    Biurowy

03.02.2020 11:05

Widzialem wczoraj baner ze szukaja w Petralanie praconikow produkcyjnych. Jest to dalej aktualne i czy taki facet jak ja ma szansę na pracę tutaj. Nie mam doswiadczenia na produkcji. A chce się przebranzowic bo do tej pory 15 lat pracowałem tylko za biurkiem (biura podróży, obsługa klientów, itp.) i mnie już doopa od tego siedzenia boli, a na klientów też już patrzeć nie mogę. Jestem z Bytomia i idealny dojazd. Czy tylko przyjmują z wieloletnim doświadczeniem. Czy może jest szansa na przyuczenie zielonego, ale kumatego i chętnego.
    Lahen z tego wszystkiego

03.02.2020 17:53

Wezmą Cie bo niema komu pracować ,jak chcesz w pyle kurzu i (usunięte przez administratora) machać paczkami na palety za niecałe 3 brutto(usunięte przez administratora)
    polonista

28.01.2020 13:38

Za bramą na Bobrku zawsze bedzie czekać 20 na twoje miejsce, więc nie licz na szacunek
    Kopci na biało

29.01.2020 07:43

Z tego co drugi wczorajszy, a jak już się zatrudni to po 3 dniach nie przychodzi do pracy.
    Ja sam

05.11.2019 12:09

Wypowiem się na temat tej firmy , firma fajna ludzie pracownicy też patola już dawno tam nie pracuje jeździłem na wózkach chłopaki z wózków spoko z jednej zmiany kierownik również spoko z drugiej nie wiem skąd on w ogóle się tam zjawił na tym stanowisku pracy razem ze swoim zastępcą koledzy z jednego miasta lubią ople czysta porażka.... ???????????? Był też tam jeden pan czerwony samochodzik ma również porażka kipki koksy ....
    Niedowiarek

25.12.2019 15:58

Pracuje nadal (usunięte przez administratora) jak i konfidenci .. A wsrod nich cidrok M. Cz.
    Lolek

18.01.2020 21:06

Tam jest tylu dyrektorów co pracowników. Większość rodzina.
    Nowyy

09.01.2020 10:42

2.5 k idzie tu zarobić na produkcji?
    Bezszybowiec

09.01.2020 19:41

2.1 tys do łapy do tego nocki swieta i premia a jak niema(usunięte przez administratora)nawet załadunkowi sie o kase upominają .Generalnie (usunięte przez administratora) zobaczysz na tescie sprawdzającym kompetencje .
    Miki

18.01.2020 20:59

2.5 spoko do tego premia plus nadgodziny. Problem w tym że premia nie zawsze jest a nadgodziny raz masz ich aż za dużo innym razem nie masz wcale i zostaje goła stawka. Ostatnia premia na rękę około 700+ nadgodziny podobnie + stawka policz sam.
    pyrsk

14.01.2020 18:03

Jak wygląda rekrutacja Petralanie? W sieci możesz natrafić na pełno ogłoszeń z tej firmy na różnych portalach czy też nawet na mieście w Bytomiu na plakatach. Ale nic bardziej mylnego że potrzebują dużo rąk do pracy. Oni praktycznie robią całą akcje promocyjną jakby otwierali fabryke na 10 tys. osób a tak naprawdę szukają może 10-15 osób. U mnie to wyglądało tak że powysyłałem CV z kilku nawet ogłoszeń w sieci i nie dostałem żadnego odzewu. Zadzwoniłem więc telefonicznie i jakaś marudna kobieta kazała mi napisać maila z CV. Zrobiłem to. Brak odpowiedzi. Potem znowu zadzwoniłem bo jak widać to mi 100x bardziej zależało na pracy dla nich, niż im na znalezieniu pracownika. To gdy zatelefonowałem 2 dni później z pytaniem jak wygląda moja sytuacja to temat wogóle nie ruszył z miejsca, znowu musiałem jakby od nowa się przedstawiać i napisać znowu e-mail bo oczywiście nie mogły znaleźć. Zrobiłem to i zadzowniłem natychmiast potem. Nie mogłem się dodzwonić. Spróbowałem jeszcze raz na kolejny dzień i usłyszałem tylko, "wie pan co odezwiemy się do pana". Dałem sobie już spokój. Tak wygląda szukanie pracy w Polsce gdzie niby bezrobocie jest niższe niż w Holandii. Żenada.
    Miki

13.12.2019 19:34

Jak najdalej o tej firmy śmieszne pieniądze jak w czterobrygadzie bez premi 2k dla pracownika produkcji jak na te czasy porażka opinia się nigdy nie zmieni puki zarząd się nie zmieni
    Bleeee

16.12.2019 15:30

Firma nie szanuje ludzi w żaden sposób wigilia święta i sylwestra 3 zmiany to jest poniżej pasa
    Janek

24.11.2019 18:02

Te dewagacje i przekamazanie się jak dzieci nic nie pomoże załatwić tej sprawy polecam Panu A i Panu P zrobić porządek bo ten dzban straci ucho a szkoda psuć dalej opinie firmie

28.11.2019 15:34

ta firma opinię straciła już dawno na własne życzenie i przez to jak "dba" o pracowników
    Gabro

30.11.2019 09:09

A to tym Panom zależy na tym jak się nam pracuje czy też zbierają cv żeby nas wymienić na mniej wymagających?

18.11.2019 16:43

Chciałem tu złożyć papiery ale widząc poziom ludzi tu pracujących w życiu bym tego nie zrobił. Od razu widać ze "Pana niezadowolonym" robić się nie chce. Gdyby nie było nic do zarzucenia nikt nie przejmował by się "kapowaniem" . Wiadomo że nikt za nikogo du.. Nie nadstawi . Jak można wywlekac prywatne sprawy innych ludzi w necie? To jest właśnie patologia. Szok...
    Fizyczny

15.11.2019 22:59

Trochę czasu pracuje w petralanie i na dział logistyki nie mogę powiedzieć złego słowa na kierownika i jego kolegę od Opla jak i na Pana od czerwonego auta jak to ich nazywacie
    Mięsa

17.11.2019 16:34

Od Michała lepsze są tylko '' 2 michaly'' pani od jakości co się na Facebooku reklamują regularnie!
    Kładłem ale nie fugowałem :)

16.11.2019 18:11

Uważam że Michał powinien rozwiązać ten problem , jako kierownik uczciwie i szczerze porozmawiać z swoją zmianą .Najpierw zacząć od przyczyny tej całej goworkowej rewolty czyli kafelkarza bo nie jego zmiana a każdy z wózkowych , a jest nas prawie 30 osób coś powie na ten temat .
    Nikt

15.11.2019 22:34

Wystarczy powiedzieć to prosto w twarz a nie na boku anonimowo są zebrania o 14 i można załatwić to gronie naszego działu po co wszyscy mają wiedzieć jakie masz poglądy jak nie masz jaj to się nie odzywaj wogole

16.10.2019 22:11

Krycha

18.10.2019 18:54

Kolega dobrze napisał ekipa jest spoko patola dawno się pozwalniała albo alkotesty to zrobiły, zależy na jakim dziale się pracuje ale generalnie (usunięte przez administratora) straszne marnotrawienie kasy(majątek leży a raczej wala się po fabryce) pociotki rodzina rodzina pociotki itp.Donoszenie podpier.... byle na kogoś coś jakiegoś maila zmiana na zmianę donosi i tak w koło a jedne o nazwisku jak ptak hyhyh tylko szuka takich sensacji ale petralana już podobno jest sprzedana będzie niemiec czy japończyk to się to skończy
    Byly pracownik

06.09.2019 11:09

Powiem tak jesli nie donosisz w tej firmie nie istniejesz sa tam takie orzechy co cie podkabluja, omijajcie te firme szerokim lukiem chyba ze chcecie miec 1400 na reke przy wyczerpujacym wysilku psychicznym przez uzeranie sie z takimi ludzmi co sie nie nadaja do zadnej z prac
    obecny pracownik

16.10.2019 16:16

masz rację,2070 złoty na rękę,szał ch.ja

18.10.2019 17:09

2070 na rękę
    Wkret-met

08.08.2019 21:21

W tej firmie jest mnóstwo mega fajnych ludzi. Niestety czasem szybko odchodzą. Jeśli nie są z obozu Radzia - trzeba mieć pochodzenie Warmińsko-mazurskie, wykształcenie nieistotne, autko, mieszkanie, 10k na rękę się należy lub musisz być z obozu Wladka - nie musisz mieć wykształcenia, ani kwalifikacji, musisz dobrze weszyc i donosic - pakiet benefitow podobny, a no i musisz być z rodziny. Reszta będzie wyrobnikiem która, albo będzie kadzic obu obozom, znosić ciężki terror psychiczny, albo wyleci. Nikt tego kto jest mądry, wykształcony i uczciwy na dłuższą metę nie wytrzyma.
    obecny pracownik

16.10.2019 16:23

nic dodać nic ująć

18.10.2019 17:07

w sedno
    Świeżaczek

13.09.2019 07:41

A mi sie tu nawet podoba.

18.10.2019 17:06

wciągana w obsmarkanych,obsranych,pobazgranych kiblach z wyłamanymi zamkami i zapchanymi pisuarami

Zostaw merytoryczną opinię o PETRALANA S.A.