thyssenkrupp Group Services Gdańsk

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o thyssenkrupp Group Services Gdańsk Sp. z o.o.

Opinie o thyssenkrupp Group Services Gdańsk Gdańsk

Nie przegap nowości o thyssenkrupp Group Services Gdańsk Sp. z o.o.!

31.10.2022 10:30

Cześć,

W związku z dużym zainteresowaniem informacjami o naszej firmie, postanowiliśmy zaznaczyć swoją obecność w serwisie GoWork.pl. Chcemy być aktywnym uczestnikiem dyskusji na temat naszej firmy, odpowiadając na Wasze pytania. Chcemy też - bazując na zamieszczanych opiniach - udoskonalać wskazane przez Was obszary naszej działalności, które tego wymagają.

Poza obserwacją aktywności na naszym profilu, rozpoczynamy też jego moderację. Jesteśmy otwarci na Wasze opinie - zarówno te pozytywne, jak i te mniej pochlebne - jednak komentarze zawierające treści niezgodne z prawem oraz naruszające regulamin serwisu gowork.pl będą archiwizowane przez Administratora portalu. Liczymy na zachowanie kultury wypowiedzi i merytoryczne komentarze - tylko do takich możemy się odnieść.

Zdajemy sobie sprawę z tego, że są tematy, których nie chcecie poruszać na forum, ale są dla Was ważne. W takim przypadku prosimy o opisanie ich i przesłanie na adres: [email protected].
    We all know who are you :)

05.11.2022 14:46

Re recognize you by the primitive answer you gave. ????
    Hmm

05.11.2022 21:13

A w jakim dziale pracujesz?
    HR Operations

25.10.2021 07:50

Generalnie firma jest dość rzetelna, panuje fajna atmosfera (wiadomo, że dużo różni się w zależności od zespołu/działu). Premie roczne, fajne biuro i przyjaźni ludzie. Odeszłam ze względu na to, że zespół, w którym byłam (HR Operations) głównie zajmował się generowaniem pracy dla samego siebie, i przez większość dnia zwyczajnie nie było nic do roboty. Ale jeśli pojawiłaby się fajna oferta w innym dziale, wróciłabym do tej firmy :)
    nic

09.11.2022 13:06

bylam w firmie dwa lata, mialam jedno szkolenie zewnetrzne.
    Zadowolony

16.09.2022 14:49

Nie wiem skąd te opinie, ja jestem zadowolony. Fajne inicjatywy w firmie, dobra perspektywa rozwoju

17.06.2026 09:30

Jak oceniacie prace w dziale handlowym? Jak atmosfera
    Alfonso

19.01.2024 10:22

Niestety firma nie dała znać o zakończonej rekrutacji mimo iż obiecywali. Firma mało płaci, zalatuje januszexem.

newbie

26.09.2024 12:30

Nie mogę się z tym zgdodzić. Od momentu aplikacji na LI do telefonu może były ze dwa dni i to był piątek. Już w środę miałem techniczną rozmowę z feedbackiem, że dadzą odpowiedź do dwóch tygodni. Po czym po tygodniu dostaję pozytywny feedback i ofertowanie. Też nie mogę powiedzieć, że firma mało płaci bo stawki są porównywalne z tymi sprzed "spadku" więc patrząc perspektywicznie to płaci lepiej niż inni. Aczkolwiek te kwestie jak wszędzie uwarunkowane są doświadczeniem i oczywiście wykazaną wiedzą. Powodzenia

Agnes

04.05.2026 21:51

Nie masz prawa się nie zgadzać, bo to jego doświadczenie i to on nie dostał feedbacku. Komentarz firmy tylko potwierdza, że mają niskie standardy rekrutacyjne i nie dbają o kandydatów.

Xyz

20.09.2024 11:33

Dużo informacji tu się pojawia o ghostowaniu kandydatów. Też mi się to przytrafiło w innych firmach... ALE tutaj osiągnęło poziom absurdu. Zadzwoniła kobieta po raz 1szy z tej firmy, nie mogłam rozmawiać więc umówiliśmy się na późniejszą godzinę (musiałam stanąć na rzęsach żeby wygospodarować czas). Siedzę, czekam. Nie zadzwonila. Takiego ghosta jeszcze w swojej 15 letniej karierze nie widziałam. :P brak szacunku totalnie
    Kandydatka

22.06.2023 11:31

Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć ile z Państwa miało podobna sytuacje jak ja. Dwa razu byłam rekrutowana do firmy i dwa razy mnie zghostowano. Przez ta sama Panią z działu rekrutacji Panią Z. Za drugim razem nie dostałam ani feedbacku po rozmowach, ani nawet dziękujemy, ale nie jesteśmy Tobą zainteresowani. Pani Z. zarzekała się informacje jakakolwiek nie była dostanę. Brałam udział w kilku rekrutacjach, wiec dla mnie liczyło się czy mam czekać na odpowiedz czy dać sobie spokój. Pomijając fakt ze firma zatrudnia dużo rekruterów zew którzy do mnie pisali, a ja grzecznie odpowiadałam, że wewnętrznie nie dostałam żadnej informacji zwrotnej. Napisałam mail. Nic. Zadzwoniłam raz, drugi. Raz otrzymałam odpowiedź, że oddzwoni. Po czym nadal nic. Cisza. Napisałam SMS, że czekam. Nic. Ale Ghostowanie to już totalna przesada, a stanowisko nadal jest otwarte.

27.06.2023 10:07

Witaj, @Kandydatka! Dziękujemy za komentarz. Oczywiście rozumiemy Twoje rozczarowanie. Wrócimy do Ciebie bezpośrednio ze spóźnionym feedbackiem. Pozdrawiamy, thyssenkrupp GSG.
    Kandydatka

13.01.2024 18:29

Śmieszne bo to tej pory nikt do mnie ani z feedbackiem, ani z pocałuj się w(usunięte przez administratora)nie wrócił. Ogólnie nadal jestem ciekawa czy to nadal tak wygląda u Was, czy maile gdzieś w dziwny sposób giną. Daje mi to tylko przypuszczenia o pracy w firmie, oraz o kontakcie z działem HR w razie jakichkolwiek pytań, problemów itd. Czy wewnętrznie też tak traktujecie? Czy tylko zewnętrzne rekrutacje?

10.01.2024 15:38

Szukają Senior Accountanta, czy możecie tak chociaż po krotce podać wady i zalety, jeśli chodzi o warunkina tym stanowisku? Byłbym naprawdę bardzo wdzięczny :) Głównie mam na myśli wynagrodzenie, system premiowy, czy jest tu duża samodzielność i możliwość wykazania inicjatywy? To odpowiednie miejsce pracy dla osoby z seniorskim doświadczeniem? Czy raczej do rozpoczęcia kariery na juniorskim stanowisku?
    Zetka

11.01.2024 08:34

No właśnie jak to wygrodzenie ma sie do aktualnej minimalnej?
    Dobrze ze mnie tam nie ma

18.11.2023 01:31

To była świetna firma za czasów Roberta. W tej chwili to tylko omijać szerokim łukiem. Zero perspektyw rozwoju, zatrudniani są coraz mniej kompetentni ludzie, pokolenie z się kłania. Uczysz takiego głąba w nieskończoność, a i tak jesteś gorzej traktowany od świeżego i w dodatku leniwego głąba.. Wszelkie konflikty, zachowania uznawane za (usunięte przez administratora) są zamiatane pod dywan. Nikt z tym nic nie robi, ani team leader, ani kierownik ani HR. Jesteś niewygodny dla firmy to najlepiej się zamknij i zniknij.

21.11.2023 09:12

Jak zawsze dziękujemy bardzo za opinię. W ciągu ostatnich 4 lat nasza organizacja przeszła ogromną transformację, zarówno organizacyjną jak i kulturową. Było to właśnie w odpowiedzi na prośby pracowników, którym poprzedni klimat zarządzania nie odpowiadał. Co więcej, prowadzone co roku ankiety badania satysfakcji pokazują, że pracownicy doceniają atmosferę i obecny sposób zarządzania. Nic nie jest zamiatane pod dywan. Każda sprawa – pod warunkiem, że zostanie zgłoszona – jest rozpatrywana i wyjaśniana. Dajemy też pracownikom możliwości anonimowego zgłaszania problemów. Jeśli chodzi o pokolenie Z czy inne – używanie w stosunku do mniej doświadczonych pracowników obraźliwego sformułowania „głąb” stoi w sprzeczności z jedną z wartości naszej firmy: szacunek. Nic dziwnego, że z takim podejściem trudno było Ci odnaleźć się w naszej kulturze. Czasy się zmieniają i na rynek pracy trafiają coraz młodsi pracownicy. Zarówno organizacje, jak i inni pracownicy powinni być elastyczni i wspierać każdego, kto dołącza do firmy, w myśl zasady: „ktoś kiedyś pomógł Tobie wdrożyć się do firmy, teraz kolej na Ciebie”. Dzieje się tak nie tylko w thyssenkrupp w Gdańsku, ale w innych firmach na całym świecie. Pozdrawiamy, tk GSG.
    wyrocznik

10.01.2024 14:47

Tak? To jakim cudem robcio teraz siedzi gdzieś daleko i chyba jest bezrobotny? ;)

02.01.2024 12:02

Jak często w thyssenkrupp Group Services Gdańsk Sp. z o.o. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 2 sierpnia na Pracuj.pl, obiecują bogaty rozwój.

04.01.2024 16:46

Pracownikom naszego centrum oferujemy szereg aktywności umożliwiających zdobycie wiedzy i/lub nowych umiejętności: - kursy języków obcych (niemiecki, polski, angielski) - szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne (planowane indywidualnie) - programy rozwojowe dla określonych grup pracowników - możliwość dzielenia się wiedzą i rozwoju kompetencji jako trener wewnętrzny - możliwość rozwoju poprzez udział w dodatkowych projektach. Zapewniamy także możliwość rozwoju w innych obszarach, organizując co miesiąc webinaria z zakresu różnych przydatnych dziedzin.
    janek

09.07.2023 20:04

Chyba jedyne korpo, które nie potrafi zadbać o ochronę danych osobowych z umowy o pracę. Po wielu latach firma sprawiła byłym pracownikom niespodziankę przez wyciek danych wrażliwych typu nr dowodu, PESEL, imię, nazwisko, adres zamieszkania. Szok i niedowierzanie, ze w globalnej firmie takie rzeczy są możliwe. Oczywiście teraz byli pracownicy muszą się sami martwić, czy ktoś nie weźmie na nich kredytu na wyłudzone dane. Brak profesjonalizmu i lepiej nie podejmujcie współpracy z thyssenkrupp GBS Gdańsk jesli chcecie mieć bezpieczne dane wrażliwe i spokój ducha.

13.07.2023 15:40

Drogi Janku, Niestety, mijasz się z prawdą, naruszając publicznie dobre imię naszej firmy, przypisując jej czyn, którego nie popełniła. Do wycieku danych doszło w firmie księgowej HK Finance sp. z o.o. („HK Finance”), z którą thyssenkrupp Group Services Gdańsk Sp. z o.o. miał umowę na świadczenie usług księgowych, ale zakończył tę współpracę i przestał powierzać dane w maju 2017 roku. Po zakończeniu współpracy HK Finance nadal przechowywała na swoich serwerach uprzednio jej powierzone dane osobowe - już jako odrębny od thyssenkrupp administrator - na mocy obowiązku wynikającego z przepisów o rachunkowości i podatkowymi. To HK Finance, jako administrator tych danych, jest zatem jedynym podmiotem zobowiązanym do zgłoszenia naruszenia do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych oraz uprawnionym do udzielania informacji i wszelkich dalszych wyjaśnień w tej sprawie. Informacja o incydencie została opublikowana na stronie internetowej HK Finance: http://www.hk-finance.pl/pages/news/id/Yeap/. Jeśli jesteś osobą dotkniętą opisanym poniżej incydentem (w tym byłym pracownikiem naszego centrum), prawdopodobnie otrzymałeś już informację od HK Finance na ten temat. Jeśli jest ona dla Ciebie niezrozumiała, proponujemy jej uważną lekturę raz jeszcze oraz skorzystanie z możliwości kontaktu z firmą HK Finance sp. z o.o. e-mail: [email protected], tel.: +58 323 84 40 w celu wyjaśnienia wszelkich wątpliwości. Na przyszłość zaś – przed decyzją o zamieszczeniu podobnego wpisu na tym bądź innym portalu – proponujemy upewnić się, że przekazywana przez Ciebie opinia, dotycząca naszej bądź jakiejkolwiek innej firmy, zawiera prawdziwe fakty i opis zdarzeń. W ten sposób ochronisz się przed możliwym zarzutem o zniesławienie. , Pozdrawiamy, thyssenkrupp Group Services Gdańsk
    umarł król niech żyje król

24.05.2023 10:08

Jak widać SSC hyssenkrupp Group Services Gdańsk przetrwało kadencję Martiny Merz, która zaorała wszystkie centra TK na świecie, ale jedno się ostało którego nikt nie chciał - Gdańsk, wszyscy żyli nadzieją , ze centrum zostanie sprzedane w pakiecie z TK Elevator nowemu właścicielowi, jednakże ten wolał załozyć sobie całkiem nowe na Węgrzech. Ciekawe nowy Pan prezes Miguel Ángel López Borrego zrobi z tym centrum w Gdansku

17.02.2023 07:54

Pierwsza i ostatnia rozmowa rekrutacyjna w tej firmie przez telefon. W sumie to nie potrafili powiedzieć co ma robić automatyk, gdzie ma pracować, od kiedy, a tym bardziej za ile. Na pytanie o proponowaną stawkę, odpowiedź że jak zbiorą oferty to będzie ustalanie stawek. Standardowe rozpoznawanie rynku i wybranie cost-effective(tanich) pracowników.
    Lol

17.02.2023 15:42

Chyba pomyliłeś firmy automatyku
    adas

15.03.2023 20:43

Ta firma nie zatrudnia automatyków, w Gdansku powstaje nowa firma hyssenkrupp Automation Engineering

23.01.2023 22:55

Jakieś opinie o pracy w service desk? Jak warunki finansowe i atmosfera?
    PankracyD

27.01.2023 10:33

Tak, ja tam pracowałem (GCC). STARY NIE MARNUJ SOBIE ZYCIA. Niczego nie wyciagniesz, ani wiedzy ani doświadczenia ani kompetencji. Beznadziejnie zarządzany dział. Pozdrawiam
    PankracyD

27.01.2023 10:28

Bardzo źle zarządzana firma. Najgorszy pracodawca z jakim miałem do czynienia (IT)

06.12.2022 11:48

Chyba wiem

04.01.2023 06:14

Święte słowa:) Kadra managerska to sromotna porażka. Najgorsze korpo w którym pracowałam. Potrafi tylko zniechęcić, nie ma długoterminowej wizji, brak komunikacji o sytuacji jaka się dzieje na górze. Pozdrawiam
    Kopa

03.12.2022 14:31

Kontakt urywa się w momencie zapytania o proponowana stawkę.
    Ta fima to porazka

26.12.2022 19:56

Naprawde nie warto tracic na nich czasu...

27.10.2022 10:19

Czy w thyssenkrupp Group Services Gdańsk Sp. z o.o. są szkolenia zewnętrzne?
    Smiechu warte

28.10.2022 14:32

Wyglada na to ze HR sam zadaje tu pytania i sam na nie tu odpowiada. Zenada do szczescianu.
    ZACHOROWSKI

28.10.2022 23:36

We are watched carefully by the Team!!!
    Zawiedziony

08.10.2019 14:26

Mogę potwierdzić, że firma nie oferuje atrakcyjnych zarobków, a prawie do każdego benefitu trzeba dopłacać. Atmosfera jest napięta i natrafiłem na mało kompetenych ludzi w dziale HR.
    Dfrs

24.08.2022 14:31

Zgadzam się w 100%

16.09.2022 22:34

Do tej opinii ?
    Magda

28.07.2022 09:03

Dostałam pozycje junior . Czy ciężko jest awansować potem ? Czy junior już do końca życia :P
    cvvv

13.09.2022 09:40

bo jak ktoś daje od siebie więcej i umie walczyć o swoje to awans przyjdzie szybko w porównaniu z osobą która robi minimum, niczym się nie wyróżnia i czeka na zbawienie bo pieniądze z nieba spadną.,, chyba logiczne :)
    Janek

13.09.2022 09:56

@cvv a co z kasa bo słyszałem. Ze ok z juniora na standard awans po roku ale kasa jak na juniorze to prawda ?
    Robercik

09.09.2022 11:15

Jest kilka ofert na stanowiska specialist IT . Czy można dostać 7k na rękę ?
    Janek

25.08.2022 12:58

Cześć na jakie pieniądze można liczyć na stanowisku specjalisty IT np. SAP
    Rekruter jan

27.07.2022 19:14

Jak wyglada kwestia rocznych premii w firmie ile to jest procent z wynagrodzenia ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w thyssenkrupp Group Services Gdańsk?

Kontakt - thyssenkrupp Group Services Gdańsk Sp. z o.o.

Al. Grunwaldzka 472D 80-309 Gdańsk

Branża główna: Księgowość i podatki

Geek

11.07.2022 13:37

Hej, oglądam właśnie profil Thyssenkruppa, ponieważ interesują mnie role w IT dla tego pracodawcy. Wiele opinii jest krytycznych, ale tak samo wygląda w moim dotychczasowym grajdołku. Możecie mi powiedzieć jak kształtują się wynagrodzenia w IT dla Thyssenkruppa? Czy w dziale bezpieczeństwa jest możliwe uzyskać 10k?
    Olgierd

24.07.2022 08:12

Myślisz że tak jest?
    Wiedzieliscie?

14.07.2022 19:50

Za Wikipedia (chyba kazdy Polak powinien to wiedziec zanim zacznie pracowac na rzecz tej firmy): Po dojściu nazistów do władzy w 1933, Krupp AG do roku 1939 przekazał NSDAP ponad 12 mln marek – dzięki temu wsparciu właściciele koncernu zaczęli zajmować kluczowe stanowiska w instytucjach niemieckiej gospodarki, istotnej dla przemysłu stalowego np. Gustaw Krupp był członkiem Rady Generalnej Gospodarki oraz przewodniczącym Związku Przemysłu Niemieckiego. Jego syn, Alfried Krupp (gruppenführer SS), był członkiem Rady Zbrojeniowej i prezydium Zjednoczenia Przemysłu Węglowego. W 1939 koncern kontrolował 170 przedsiębiorstw w Niemczech oraz 60 za granicą. W czasie II wojny światowej koncern Kruppa był jednym z największych producentów uzbrojenia dla armii niemieckiej (działa, samochody ciężarowe, czołgi oraz ciągniki artyleryjskie). Jeden z zakładów Kruppa produkujących uzbrojenie, znajdujący się w Essen, od 1 stycznia 1943 do końca wojny wyprodukował 100% wszystkich dział kalibru ponad 240 mm, 25% ciężkich czołgów wyprodukowanych przez przemysł niemiecki oraz 30% dział przeciwlotniczych. W latach 1939–1945 koncern zatrudniał ponad 250 000 ludzi i wykorzystywał na dużą skalę pracę więźniów obozów koncentracyjnych, jeńców wojennych oraz robotników przymusowych (przywożonych z krajów okupowanych). Pod koniec wojny w zakładach Kruppa pracowało 70 000 cudzoziemców i 23 000 jeńców wojennych. Wyjątkowo trudne warunki pracy spowodowały śmierć ponad 19 000 osób. Krupp AG uczestniczył w zawłaszczaniu przedsiębiorstw w krajach okupowanych (m.in. w Polsce, Holandii, Czechosłowacji oraz Francji).

11.08.2021 20:54

Mam takie pytanie: Jakie są widełki na stanowisku IT Specialist w dziale Global Application Support?

13.07.2022 07:24

Jak jesteś z Atos Bydgoszcz to na pewno ciebie przyjmą innych osób firma nie przyjmuje, nawet nie próbują znaleźć kogoś z Trójmiasto
    MozeNowy

22.06.2022 17:00

Jakie są widełki wynagrodzenia dla junior sap Basis ?
    Była byłego

26.01.2022 09:32

Niestety najgorsza firma w jakiej pracowalem. Bartosz menagerem roku? Ciekawe ile tk zapłaciło za tą przyjemność :)
    LigaNarodow

26.01.2022 13:05

Zazdroszczę, stworzenia słabego zespołu i dennej struktury w bez rozwojowej firmie. Bez perspektyw dla pracownika i siedzenia na stanowisku od lat nie robiąc nic na korzyść pracujących tam ludzi. Śmieszy mnie po prostu, że potem takiemu paziowi ktoś w podrzędnym konkursie daje jakąkolwiek nagrodę. Taki certyfikat dla firm za który płacisz co roku abonament w stylu - "Firma roku 2021". Pozdrawiam
    Pilzner

16.02.2022 17:20

A czego się spodziewales patrząc na te wszystkie opinie :p

02.03.2020 14:22

Magda

03.01.2022 12:41

Smutna prawda. Takie korpo tylko po to by zrozumieć słowa opportunity, fulfill, deadline, issue, high management etc
    Kajetan

26.01.2022 09:29

Zbyt wysoka ocena wydaje mnie sie
    Frania

26.10.2021 22:51

Jest ok firmą

11.09.2021 10:24

Czym w ThyssenKrupp Group Services Gdańsk zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
    Zespół HR tkGSG

13.09.2021 14:07

Naszym pracownikom zapewniamy szereg atrakcyjnych dodatków, z których najważniejsze prezentujemy poniżej: 1. Możliwości rozwoju zawodowego: - kursy języków obcych (niemiecki, polski, angielski) - programy szkoleniowe (ustalane indywidualnie podczas ocen rocznych) - wewnętrzne działania rozwojowe - możliwość dzielenia się wiedzą i rozwoju kompetencji jako trener wewnętrzny - wdrożenie nowego pracownika w obowiązki przez doświadczony zespół fachowców (tzw. buddy) - możliwość awansu w ramach jasno określonej ścieżki kariery lub procesu rekrutacji wewnętrznej - możliwość rozwoju poprzez udział w dodatkowych projektach - możliwość rozwoju zawodowego poprzez pracę dla innego zespołu w firmie (tzw. awans poziomy). 2. Atrakcyjne warunki pracy i benefity: - praca w nowoczesnym, dobrze wyposażonym, bezpiecznym biurze, położonym w dobrej lokalizacji - praca zdalna dla 30 proc. pracowników (sprzęt do pracy + dodatek na wyposażenie stanowiska i regularny dodatek internetowy) - praca w systemie hybrydowym dla 70 proc. pracowników (2-3 dni w tygodniu z domu) - stały dodatek miesięczny za znajomość języka niemieckiego - karta Multisport i/lub MyBenefit (platforma do zamawiania bonów zakupowych) - pakiet relokacyjny - owocowe wtorki - firmowe imprezy integracyjne - prezenty świąteczne dla dzieci - prezenty świąteczne dla pracowników - sportowe aktywności zespołowe finansowane przez firmę - ubezpieczenie na życie - prywatna opieka medyczna LuxMed + możliwość objęcia opieką członków rodziny - dostęp do podziemnych miejsc parkingowych i miejsc dla rowerów. 3. Kultura otwartości i współpracy: - elastyczne godziny pracy - współtworzenie kultury organizacji opartej na wartościach: respect, trust, empowerment - atrakcyjny program poleceń pracowniczych - możliwość działania na rzecz potrzebujących w ramach tkVolunteers. Wierzymy, że są one bardzo atrakcyjne, dlatego zapraszamy do śledzenia naszych ogłoszeń na https://bit.ly/3iTJeRH. Czekamy na Wasze aplikacje!

02.04.2021 10:39

Ile jest etapów w procesie rekrutacji w ThyssenKrupp Group Services Gdańsk? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
    Zespół HR thyssenkrupp GSG

12.04.2021 12:35

Liczba etapów rekrutacji do thyssenkrupp Group Services Gdańsk jest zależna od stanowiska i zespołu, do jakiego się aplikuje. Są dwie opcje: OPCJA nr 1. Etap 1: Screening telefoniczny w celu ustalenia podstawowych kwestii, znajomości języków, dostępności kandydata itp.; Etap 2: Spotkanie z rekruterem i Hiring Managerem; Etap 3: (jeśli jest taka potrzeba, bo np. stanowisko jest z wymaganym językiem niemieckim) test językowy. Po tych 3 etapach kandydat jest informowany o decyzji. OPCJA nr 2. Etap 1: Screening telefoniczny w celu ustalenia podstawowych kwestii, znajomości języków, dostępności kandydata itp.; Etap 2: Spotkanie z rekruterem i Hiring Managerem; Etap 3: Spotkanie z osobą z niemieckiej centrali firmy; Etap 4: (jeśli jest taka potrzeba, bo np. stanowisko jest z wymaganym językiem niemieckim) test językowy. Po tych 4 etapach kandydat jest informowany o decyzji. Po każdym etapie dajemy sobie mniej więcej po dwa tygodnie na podjęcie decyzji, ale każdy przypadek jest traktowany indywidualnie i wszystko zależy od tego, kiedy rekruter otrzyma decyzję Hiring Managera. Oczywiście staramy się zawsze odpowiadać najszybciej jak to możliwe. Jeżeli proces się przedłuża (co też czasem może się zdarzyć), rekruter informuje kandydata o sytuacji. Przy każdej rekrutacji kandydat jest informowany, ile etapów rekrutacji będzie musiał przejść. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia!
    Zespół HR thyssenkrupp GSG

06.08.2021 10:15

Rekrutacja do naszej firmy trwa od kilku do kilkunastu tygodni od momentu publikacji ogłoszenia. Okres trwania każdego procesu rekrutacyjnego jest u nas podobny jak w innych firmach i jest zależny od różnych czynników, między innymi takich jak: liczba wakatów na danym stanowisku, liczba etapów rekrutacji, liczba kandydatów, złożoność stanowiska czy dyspozycyjność kandydata. W ciągu tego roku mieliśmy rekrutacje, które zostały zakończone w niecałe 2 tygodnie, ale są i takie, które trwają po kilka miesięcy. W sprawie pytań dotyczących procesu rekrutacji zachęcamy do bezpośredniego kontaktu nami: [email protected].
    ciekawski

23.07.2021 17:37

Mam znajomego w TK i opowiadał mi, że dostaje się co roku tzw. premię inflacyjną co jest super sprawą, stąd pytanie do HR-ów: czy ta premia inflacyjna jest przyznawana każdemu czy jest ona uznaniowa?
    Hehe

28.07.2021 11:22

Dobre stary xd Weź zapomnij dla swojego dobra o tej firmie
    ciekawski

04.08.2021 08:09

@Zespół HR thyssenkrupp GSG można prosić o odp?
    Ewa

22.07.2021 09:35

'trzymasz" Firma znajduje sie na "równi pochyłej" od momentu "odejścia" poprzedniego prezesa Roberta. To raczej jasne, że obecny zarzad realizuje tylko i wyłącznie cele z Essen a nie przejmuje się losem lokalnych pracowników. Dział FI: co tu duzo mówić, przez ostatnie 3 lata odeszli z niego wszyscy kompetentni liderzy i menedżerowie. To chyba o czymś świadczy. Zarobki mocno przeciętne, ze stabilnością zatrudnienia też bywa różnie. Same zadania bardzo podstawowe i nie ma absolutnie szans na tranzycje bardziej skomplikowanych procesów Dział IT: Zarobki troche lepsze ale i tak sporo poniżej średniej rynkowej, zadania też na bardzo podstawowym poziomie. Twój rozwój zależy tu od tego z kim "trzymasz" Na koniec wiśenka na torcie czyli dział HR. Po odejsciu Kingi każdy myślał, że gorzej już nie będzie to okazało się jednak może być. Ogólnie firma tylko do zdobycia pierwszego doświadczenia, po roku trzeba szukać czegoś innego
    Żulnalist

30.07.2021 11:51

Ich bestätige hundertprozentig!
    Nie, nie i jeszcze raz nie

13.07.2021 18:03

HR nie zna znaczenia terminu.feedback. To nawet nie jest.żałosne...
    opsiuję co wiem

02.03.2021 14:36

Wnioski wyciągnijcie sami, aplikacja na stanowisko związane z finansami i językiem obcym. W czasie pierwszej rozmowy padło określenie, że jest to "umowa na zastępstwo do końca roku", wstępne przepytanie z CV oraz umówienie na rozmowę sprawdzającą język obcy. Potem była videorozmowa. I tu okazało się, że to nie umowa na zastępstwo, tylko praca przy konkretnym projekcie, który kończy się z końcem roku i szansy na dalsze zatrudnienie nie będzie. Ponadto nie będzie można korzystać z większości benefitów opisanych w ogłoszeniu (kursy, certyfikaty finansowe, nauka języka obcego, multi, bilety itp.), bo dotyczą stałych pracowników. Korzyści płynące z pracy wydawały się być żadne. W związku ze znikającymi plusami pracy w owej firmie zmianie uległa moja stawka. W czasie videorozmowy nikt z firmy słowem nie zająknął sie co co wynagrodzenia, wręcz padło z ust osoby z HR, że nie wie o jakiej stawce możemy rozmawiać (poczucie, że robią ze mnie idiotę) i że jak wiele innych firm (???) zostawiają pytanie o pieniądze otwarte... Czuję ogólny niesmak.
    Dział HR

19.04.2021 06:42

Jak wygląda test? Część ustna: rozmowa na tematy dotyczące dotychczasowej pracy, ale też wyobrażeń na temat przyszłej pracy. Trzeba też oczywiście dobrze się zaprezentować, opowiadając o sobie w j. niemieckim i być przygotowanym na pytania, jakie padną ze strony sprawdzającego. Część pisemna to zadania zamknięte różnego typu (ABC, dopasowywanie tekstów do siebie–pytań i odpowiedzi), ale zawsze zadania zamknięte. Jest też zadanie z rozumienia tekstu ze słuchu (zaznacza się prawidłowe odpowiedzi). Czy test jest trudny? Osobom, które uczyły się na poziomie C1 i uczestnictwo w takim kursie nie było dla nich czymś skomplikowanym, nie powinien sprawić trudności. Jeśli na kurs nigdy nie chodziłeś, poszukaj w Internecie tekstów na poziomie C1 (np. strony Goethe Institut) i oceń, czy ich rozumienie sprawia ci kłopot. Co prawda, test trzeba zdać na 75%, ale na pewno nie ma tam sprawdzania znajomości gramatyki. Jest to test bardziej w kierunku posługiwania się dość swobodnie językiem na danym poziomie. Życzymy powodzenia!
    taaaaa

21.04.2021 14:49

test to krótka rozmowa przez telefon i uwaga, w ogłoszeniu, że trzeba znać poziom B2, a potem nagle chcą biegłego i C1, żart nie polecam tej firmy, tam chyba tylko hr chce sie wykazac ze cos robi heheheh
    Pretty Women

16.04.2021 13:22

Witam, Czy ktoś wie jak wyglada test z niemieckiego? Są pytania otwarte czy ABC? Jak z poziomem? Czy na c1 jest on mocno wyśrubowany?
    Dział HR

19.04.2021 06:41

Nicknick

09.03.2021 15:43

Pranie mózgu, niespełnianie obietnice, kłamstwa prosto w oczy. Toksyczne środowisko. Nikomu nie polecam
    Avril

10.01.2021 17:06

Witam. jak wygląda praca w dziale ksiegowości z jezykiem niemiecki? jakie zarobki/atmosfera/ możliwosci awansu? Będę wdzieczna za kazdą opinię.
    Brak

14.08.2020 13:09

Pod żadnym pozorem nie rozważajcie nawet pracy w tej firmie. W tej pseudokorporacji nie ma dosłownie niczego. Nie ma atrakcyjnych wynagrodzeń (wynagrodzenia poniżej średniej,warto przeczytać jakikolwiek raport firmy rekruterskiej),podwyżki są tak żalosne, że nawet nie warto o nich wspominać. Nie ma żadnych szkoleń dla pracowników, chyba ze jesteście zainteresowani nauka podstaw excela, bo to jedyne szkolenie jakie występuje w tej firmie. Nie ma zadnych szans na rozwój, firma jest w okresie regresji i bardziej sie cofa w rozwoju niż stoi w miejscu. Kadra menedżerska na czele z zarządem skupiona tylko na spełnianiu celów korporacyjnych, żadnych celow pracowniczych. Na koniec dodam, że w tej firmie są tylko oczekiwania a ZERO czegokolwiek w strone pracowników. O kazdy awans i podwyżke trzeba walczyć a jak już uda się to zrobić to pozostaje wielki niesmak i poczucie żenady, że na stanowisko wyżej mogą Cie awansować po spełnieniu określonych warunków wraz z propozycją nowej umowy i śmiesznej podwyżki z której powinieneś sie cieszyć bo to max co mogą Ci zaoferować. Pod żadnym pozorem nie wchodzcie w kooperacje z thyssenkrupp. Toksyczne i cofające w rozwoju miejsce. Kazdy, nawet najbardziej zmotywowany i pracowity czlowiek po pracy (bądź podczas pracy) w tej firmie zmienia swoje podejście i ma ochotę nigdy wiecej do takiej firmy nie trafić.
    Pawi92

24.09.2020 19:15

Jestem tego samego zdania
    Laluna

01.01.2021 12:38

Niestety w rzeczywistoci jest jeszcze gorzej (Dzial IT) niz opisujesz.
    Kamil

24.11.2020 11:47

Pracowałem w tej firmie w dziale IT i mogę tylko potwierdzić wszystkie negatywne opinie na temat firmy i samego działu IT. Nie polecam, najgorsze chyba to uczucie bycia gorszym w stosunku do kolegów w Niemiec. Jak oni robią błędy to jest lesson learn jak ktoś z Gdańska to jest eskalacja, denne dyskusje o niczym i wyrzuty. Szkolenia są ale trzeba podpisywać bardzo długie lojalnościówki. Wytrzymałem ponad 2 lata i nigdy więcej, dopłata do benefitów i inne rzeczy to pikuś w porównaniu z jakimi ludźmi się tam pracuje.

22.09.2020 14:52

Kaja

25.09.2020 17:50

Smutne ale prawdziwe
    Bbb

16.10.2018 15:40

Ktoś napisze na jakie zarobki można w it liczyć?
    Było zatrudniony

23.10.2019 18:46

Zarobki sa duzo nizsze niz w Nordea i Epam. Majac lata doswiadczenia ciezko dostac w Thysenkrupp 10PLN netto. Stawki dla nowicjuszy sa atrakcyjniejsze niz w pozostalych firmach. Jesli nie masz wiedzy, a chcesz zarobic to zglos sie do ich dzialow SAP.
    Wat?

23.09.2020 11:04

I wtedy się obudziłeś zlany potem?

Zostaw merytoryczną opinię o thyssenkrupp Group Services Gdańsk Sp. z o.o.