Schoeller Allibert Sp. z o.o.

Bytom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 36 ocen.

Schoeller Allibert Sp. z o.o.
2 36 6 1

Opinie o Schoeller Allibert Sp. z o.o.

Zainteresowany

Witam. Czy firma aktualnie prowadzirekrutacje pracowników i na jakich warunkach ?

miła

Szanowny panie Koordynatorze, do czego służą kamery skoro nikt ich nie ogląda. Czy pracownicy z Firmy są lepsi niż pracownik na umowie tymczasowej. Jest zakaz wnoszenia aparatów i telefonów komórkowych, a tu proszę pracownicy należący do FIRMY stronią od roboty. Kawa 2 godziny, śniadanie 1,5 godziny i ukrywanie się by innych nie zmieniać. GRY na komórce stały się w tej firmie obsesją.Gdzie się człowiek nie spojrzy to komórka w ręce i jeszcze nerwy bo ktoś przeszkodził lub zadzwonił. To jest chore. Praca w tej firmie jest super. Proszę na zebraniu z kierownikami porozmawiać o tych problemach, a nie o godzinach pracy (kiedy przyjść, a kiedy wyjść). Co niektórzy szybko obliczyli, że są to 3 godz. w miesiącu i tego nikt nie zapłaci. Są też osoby które punktualnie dopiero wchodzą do pracy. Bardzo proszę o zajęcie się tym problemem, bo jeśli ktoś odchodzi to tylko dlatego, że naprawdę czasami wykorzystuje się nowych tam gdzie powinno być dwóch jest jedna osoba. Stali pracownicy z tej firmy mają 2 lewe ręce do pracy, ale granie na komórkach wychodzi im najlepiej. Co złego to nie ja, ale bardzo proszę zająć się tą sprawą.

Wojciech
@miła 04.10.2018 17:43

Słuchaj jeśli przeszkadza Ci to że ktoś korzysta z telefonu komórkowego to zamiast obserwować inne osoby i się uskarżać i biadować na Forum zajmij się swoją robotą bo widać że bardzo się nudzisz skoro liczysz osobą czas kawy lub śniadania lub wiesz w kto jaką grę gra A jeśli chodzi o czas pracy to każdy ma w umowie 8godzinny dzień pracy A za każde 5-10 minut dziennie nikt nikomu nie zapłaci więc zastanów się nad swoimi wypowiedziami

Kasia
@Wojciech 07.10.2018 15:56

Obserwowanie drugiego pracownika w tej firmę stało się standardem. Gdyby każdy zajął się sobą i tym co ma do roboty, nie było by takich problemów. Pozdrawiam

miła
@Wojciech 07.10.2018 15:56

Te nieróbstwo same się rzuca w oczy, jak można stać na stanowisku układać wokół siebie pojemniki, a potem latać i wołać że nie daje sobie rady. A przyczyna zabawa komórką. Gdyby tam były przestrzegane przepisy i prawdziwe BHP to byś nie podskoczył. Głupie palniki by nie przeszły. A tam wszystkie przepisy są łamane. Napisz mi choć 1 zakład gdzie można tak bawić się telefonem jak na tym zakładzie. Skoro się tak bronisz to widocznie jesteś jednym z nich.

Wojciech
@miła 08.10.2018 17:26

Wiesz co powiem ci że skoro ci tak źle i nie dobrze to zmień pracę

janusz
@miła 04.10.2018 17:43

a sama używasz telefonu haha

Zuzanna

@Pozdrawiam, Twoja wypowiedź została dodana jakiś czas temu, jednak myślę, że warto wyjaśnić kwestię mobbingu. Zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: powtarzającym się poniżaniem, ośmieszaniem, zaniżaniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy takie sytuacje mają rzeczywiście miejsce w Schoeller Allibert?

Zuzanna

@onaa, co Twoim zdaniem wpływa na rotacje w Schoeller Allibert? Czy ma na to wpływ obecna kondycja firmy i organizacja pracy? Zachęcam Cię do pozostawienia opinii odnośnie do tej kwestii. Zainteresuje ona tych użytkowników, którzy chcieliby się w tej firmie zatrudnić.

DalejJazdaDoRoboty
@Zuzanna 24.04.2018 19:59

Patrząc na te rakiety przed biurowcem to firma idzie w górę jak burza, więc rotacja to raczej nie wina braku kasy.

mocny full
@DalejJazdaDoRoboty 08.06.2018 06:07

A wina czego? To że przychodzi jakiś lebioda co ma dwie lewe ręce i nie chce mu się pracować to wina pracodawcy? Po prostu są przyjmowane osoby z wykształceniem podstawowym lub takim co nie zależy na pracy i mają wszystko w (usunięte przez administratora) Płaczcie i użalajcie się tutaj dalej przez internet bo tylko na tyle was stać ambitni ludzie...

........
@DalejJazdaDoRoboty 08.06.2018 06:07

Rotacja A Ty myślisz czemu co chwilę nowe fury nie Dla psa kiełbasa ????????????

anonim
@........ 28.09.2018 09:35

A czym maja pracownicy przyjezdzac na koniach???

anonim

(usunięte przez administratora)

......

Piszą to pracownicy którzy nie wkładają żadnego zaangażowania ze swojej strony przychodzą pod wpływem alkocholu do pracy lub po jego poprzednim dnia spożyciu mają na wszystko w.... z wszystkiego robią problem i co chwilę L4 i nieobecność w pracy bez informacji do przełożonego

......

A co do kierowników nie znam osobiście takich którzy dawali by nowym tyle szans za to że chodzą do pracy w kratkę tak jak im się podoba jeżeli komuś nie pasuje to zawsze można pracę zmienić nie ma ludzi nie zastąpionych ????

....

Niektórzy wolą mieć 3 razy w ciągu miesiąca sraczkę i brać 3 razy L3

Pracownik
@.... 05.08.2018 09:25

Gruba przesada co do brygady 2 , Jeśli ktoś chce pracować to będzie pracować bez względu na warunki lepsze czy gorsze. Niemniej jednak zgodzę się z opinią co do ubrań roboczych,bo doprosić się o ich wydanie graniczy z cudem...

...

Pisać można dużo ale powiedzieć prosto w twarz już strach albo ktoś nie dojrzał do tego żeby pracować proponuje do szkoły (usunięte przez administratora) nie sądzę ????????????zabawki sobie kup i do piaskownicy

obserwator

Bardzo niski poziom profesjonalizmu od strony serwisu jak i "Marka" kimkolwiek jest. Od 26 .05 obowiązuje RODO chyba nie wszyscy na nim byli albo co gorsze nie zrozumieli.

Pozdrawiam

Firma bardzo się zmieniła od momentu nowego zarządcy firma patrzy jak wycisnąć jak najwięcej z jednego pracownika brak szacunku mobbing w pracy ludzie którzy robili już lata na firmie opuszczają stare śmieci wolą zatrudnić ludzi którzy nie umieją nawet sznurka zawiązać firma idzie w bardzo złym kierunku nie dbają o pracownika i nie szanują traktują dzisiaj jesteś jutro kto inny nie chce źle życzyć ale długo już nie pociągnie mimo wszystko pracownicy ze starszym stażem szacunek za wytrwałość pytanie ile człowiek może wytrzymać

Iza
@Pozdrawiam 14.09.2018 20:49

Mobbing ? Nie przesadzajmy, nie mniej jedak z większą częścią wypowiedzi niestety się zgodzę

ania
@Iza 15.09.2018 23:17

Mobbing to jeszcze za poważne słowo ale jest brygada z szefem na czele , którą uwielbia drwić, hejtować i upokarzać ludzi. Szkoda że nie widzą u siebie wad. A patoli tam nie brakuje. Szanujmy się !!!

Zuzanna

@Iza, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś zatrudniona jako pracownik produkcji. Może napiszesz coś na temat swojego stanowiska? Jakie są warunki zatrudnienia? Czy są one dla Ciebie satysfakcjonujące? Czy wraz ze stażem pracy w Schoeller Allibert zmieniają się one?

Iza
@Zuzanna 14.09.2018 00:07

Praca jako taka nie jest zła ,warunki panujące na brygada są różne zależy na którą brygade się trafi :) praca lekka nie wymagająca zbyt duzych umiejętności nie mniej jednak są przyjmowane osoby nieodpowiednie (alkoholicy,kryinaliści) Zainteresowanie od strony pracodawcy powinno być większe względem pracownika ponieważ w tej chwili jest zerowe. 90% osób pracuje pod agencją ponieważ przejścia pod firmę są z góry zarezerwowane zaledwie dla garstki osób A osobą którym kończy się umowa pod agencją dziękuję się za współpracę. Uważam iż firma powinna wykazać większe zainteresowanie pod względem pracowników.

Tonik

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Czy jakieś dodatki do pensji macie?

Żona
@Tonik 03.08.2018 19:15

Praktycznie cały czas są przyjęcia

B
@Tonik 03.08.2018 19:15

Firma ledwo co ciągnie nikt nie chce już tam pracować więc cały czas brakuje ludzi i nikt już tam nie chce pracować

:)
@B 14.09.2018 20:52

Powtarzasz się

Aplikantka

Witam, ktoś sie orientuje jaka jest atmosfera w biurze? Pojawiła się oferta pracy jako asystent/tka w dziale zaopatrzenia i logistyki, tyle że jak czytam zadania to jak dla logistyka i spedytora w jednym. Czy to wyglada w ten sposob ze asystent/ka wykonuje obowiazki spedytora i logistyka, a spedytor I logistyk tylko sprawdzaja czy wszystko zrobione? A wyplata to najnizsza krajowa? Niech ktoś mi to wytlumaczy bo zastanawiam się czy wysłać Cv, czy nie.

Iza
@Aplikantka 05.09.2018 19:22

Jeśli Pani nie pasuje praca w biurze to zapraszamy na halę produkcyjną :) wtedy z pewnością pani zarobi więcej niż najniższą krajowa

Q
@Aplikantka 05.09.2018 19:22

Szukaj lepiej gdzie indziej szkoda nerwów

A
@Aplikantka 05.09.2018 19:22

Atmosfera przyjdź jak się sam człowiek nie przekona nie będzie wiedział same ogłoszenie mówi dużo za takie stanowisko najniższa krajowa brak słów

worker

Potrzebni operatorzy wózków widłowych.

,,
@worker 14.09.2018 11:05

????widlakowi myślę że nie tylko

Jaro

Daro nie nadaje się na brygadzistę, gnoi ludzi i nawet gdzie podwójnie są obsadzone stanowiska na innych brygadach daje jedną osobę.

obserwator
@Jaro 24.08.2018 22:39

A może daje jedną osobę bo jest doświadczona i sobie poradzi i nie stęka jak większość ludzi. Widać że ktoś tu szuka dziury w całym i szuka problemów gdzie ich nie ma. Na innych brygadach nie ma problemów??? Na pozostałych brygadach jest po 5 wakatów, NN i L4 i to jest super!!! Ci co chcą pracować to będą pracować a lenie i kombinatorzy zawsze będą narzekać

Kumacz

patrząc na wasze wypowiedzi mogę stwierdzić ze jesteście ludzmi co maja 2 lewe rece i jesteście bez przyszlosci i nie macie jaj by osobiście powiedizec to w oczy co myślicie o danych ludziach i o zakładzie. jesteście lamusy i tyle w temacie każdy w internecie potrafi być madry a na zywo to dobry kolega, dwulicowi ludzie bez wychowania

Zuzanna

Pamiętajcie, że na forum obowiązuje nas przestrzeganie regulaminu, który akceptujecie przed dodaniem komentarza: https://www.gowork.pl/regulamin Wasze wypowiedzi niestety łamią jego postanowienia. Niezgodne z regulaminem jest między innymi obrażanie innych i używanie danych osobowych pracowników. Dlatego zachęcam Was do ponownego zapoznania się z nim, aby uniknąć kolejnych takich sytuacji.

Zuzanna

@mocny full, czy pracownikom oprócz stałego wynagrodzenia oferowane są dodatkowe profity? Na przykład poprzez dofinansowanie do karty sportowej lub pakiet socjalny? Zachęcam Ciebie do odpowiedzi na te pytania. Pomoże to osobom zainteresowanym pracą w Schoeller Allibert.

kasia
@Zuzanna 10.07.2018 00:33

Niestety nie ma zadnych dodatkowych profitów ani dofinansowań ani pakietów socjalnych to jest wielki minus

Zuzanna

@DalejJazdaDoRoboty, co nowego słychać w Schoeller Allibert? Czy coś się zmieniło od ostatnich wpisów? Jak oceniasz atmosferę pracy w tej firmie? @mocny full, może mógłbyś powiedzieć coś o warunkach zatrudnienia w Schoeller Allibert?

mocny full
@Zuzanna 25.06.2018 23:07

A co mam powiedzieć jak tutaj się wypowiadają same osoby które popracowały parę dni w zakładzie i już wielcy znawcy. Jeżeli komuś się chce pracować to będzie pracował w obojętnie jakiej firmie a ta firma jest dobrą firmą pod względem pracowników. Jak to się mówi wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma.

onaa

rotacja ludzi jest ogromna, czasami sama się gubiłam kto jest nowy a kto nie, ogolnie nie polecam tej firmy organizacyjnie od strony produkcyjnej i zarzadzania pracownikami

evildevil
@onaa 11.04.2018 21:28

Rotacja jest spowodowana niewiedzą pracowników o systemie pracy w zakładzie. Przychodzą nowi przepracowują góra 2 tygodnie i rezygnują bo im się nie chce przychodzić w weekendy do roboty. Biorą na potęgę NN, UŻ i L4. Kiedy ma być czas na szkolenie jak z powodu absencji nie ma na zmianie 5-7 osób. Po drugie młodzi nie mają parcia ani na szkolenia ani na podnoszenie swoich kwalifikacji zawodowych. Więcej wiary w siebie i więcej zaangażowania w pracę a będzie pracowało się przyjemniej i w miłej atmosferze.

Ziomal

Umowy tygodniowe, rotacja ludzi, wieczny niedobór w brygadaxh przez co ludzie robią jak roboty, przerwa rotacyjna, niby jest palarnia ale by skorzystać musi ktoś podmienić na moment, głośno do tego jeszcze leci muza, nogi wchodzą do tyłka

Zuzanna

Może ktoś z Was zdecyduje się na opisanie tego co aktualnie dzieje się wewnątrz Schoeller Allibert Sp. z o.o.? Jakie warunki zatrudnienia mogą zostać zaproponowane osobie ubiegającej się o współpracę z firmą? Proszę Was o pozostawianie wyłącznie merytorycznych opinii o tym pracodawcy.

Ciekawy

A jak was mają traktować, skoro w ojczystym języku nie potraficie sformułować poprawnej wypowiedzi?

...
@Ciekawy 28.01.2018 11:07

Wypowiedz wypowiedzia a szacunek do drogiej osoby to inna rzecz

Ciekawy
@... 28.01.2018 13:50

Podejrzewam, że osoby wypowiadające się na tym forum, z całą pewnością odnoszą się w stosunku do innych z pełnią szacunku...

Marian

Pracownikow tymczasowych traltoja jak smieci beznadziaja tylko zdesperowani tam ida pracowac nie polecam nikomu wyzysk i psycha siada ludzie nerwy psuja nie polecam czysty usowacie opinie bo ludzie prawde mowia

Ilona

Proszę by szefostwo sprawdziło jak się zachowuje pani szlachcianka z kontroki jakości i ile osób przez nią rezygnuje z pracy

Marian
@Ilona 15.06.2017 22:27

Chyba raczej przez brygadziste z 2 brygady bo ma niego szkoda slow najwieksze rotacja na tej bryganie i wszystko przesz brygadziste

Daro

Daro to jest zwierze kur... Jego mac jak mu nie przyje.... To nie bedziesz (usunięte przez administratora) czy widzisz dara jak mu (usunięte przez administratora) swieci przypi... Mu gazeta (usunięte przez administratora) mu poleci

Marian

Pracownikow tymczasowych traltoja jak smieci beznadziaja tylko zdesperowani tam ida pracowac nie polecam nikomu wyzysk i psycha siada ludzie nerwy psuja nie polecam czysty (usunięte przez administratora)

Zuzanna

@4zmiana Jeżeli te osoby wpływają negatywnie na proces produkcji, atmosferę w pracy itp. to chyba warto interweniować w takich sytuacjach. Jak myślisz?

Smutnaprawdawoczykole

Zgaduję, iż znaczne gremium marudzących to nieroby z firm zewnętrznych szukających zatrudnienia gdzieś gdzie można pół dnia przełazić na ploty, a drugie pół robić byle co i byle jak. Niestety firma skazana jest na pracowników tymczasowych ze względu na sezonową specyfikę produkcji. Natomiast nikt z zatrudnionych na stałe jakoś nie psioczy na atmosferę czy warunki pracy. Prawda jest niestety smutna, pracownicy którzy chca i potrafią solidnie wykonywać swoje obowiązki już pracują gdzieś insziej, zazwyczaj na umowach o pracę, sezonowcy to już niestety niemal wyłącznie odpady nie potrafiące się nigdzie solidnie zachaczyć, za to z ogromnym nie popartym niczym konkretnym mniemaniem o sobie. Co do samej firmy zatrudnienie bezpośrednie polecam jak najbardziej, są tu nieporównywalne z innymi firmami możliwości rozwoju i na prawdę niezłe warunki finansowe. Przez podfirmę wynajmującą pracowników nie polecam, na stosunek do pracowników tymczasowych przekłada się w dużej mierze zachowanie wszelakiej maści księżniczek rynku pracy płci obojga, robiących wielką jaśnie pańską łaskę, że w ogóle przyjdą do pracy, a co dopiero treźwi i na czas, a o zrobieniu czegokolwiek bez tumiwisizmu nawet nie wspomnę. I nie daj boże takiego lub taką za coś upomnieć...

antysmutnaprawda
@Smutnaprawdawoczykole 13.10.2017 12:53

W ramach rozwoju niech Cię Pan Adam lub Pan Maciek wyśle na lekcje gramatyki i ortografii .

Zuzanna

@Ilona Jeśli któryś z pracowników firmy nie spełnia należycie swoich obowiązków, to warto taki problem załatwiać wewnętrznie. Zgłaszaliście takie sytuacje do firmy? Jaka była odpowiedź?

4zmiana
@Zuzanna 22.06.2017 12:28

A co mieli zglaszac? Ze buble produkuja i ktos smial je zablokowac, czy ze ktos im uwage zwraca, ze zle wykonuja swoje obowiazki? Niech sie ciesza coponiektorzy, ze placa minimalna jest taka, a nie inna bo ich podejscie do pracy nawet tyle nie jest warte.

Naczelny

Osobiście nie polecam tej firmy! Pracownicy są traktowani jak zwierzęta. Praca nie jest pewna, krótkie umowy, redukcje brygad etc.

Nikodem

Pani z kontroli uważa się za wyrocznie, jeśli kogoś nie lubi lub ktoś powie prawdę to zatrzymuje palety. Takie ma widzimisię. Wypłata około 1700-1800 biorąc pod uwagę ze pracuje 7 dni pod rząd i wolne dwa dni to marne wynagrodzenie. Brak wytycznych po przyjściu do pracy. Praca dobra na dwa Mc. Brak możliwości rozwoju i awansu. Pozdrawiam.

KLT

Typowe zarządzanie przez chaos. Fatalna atmosfera, zarobki średnie, ciągły stres. Fabryka postawiona na kolanie. Pseudo korporacja z dyskoteką na hali. Zalety: nowy sprzęt, firma miedzynarodowa , wypłata na czas, przerwy Wady: stres, zła atmosfera, brak zarządzania, nierówne traktowanie, niekompetencja

x

Zle traktowanie pracownika. Chaotyczne poczynania kierujących praca. chamskie zachowanie sprawdzajacej jakość wykonania. Sprzeczne wskazowki co do tego jak wykonywać daną czynność, każdy mówi co innego. Chaos. Niekompetencja. Ogólnie porażka.

Zostaw opinię o Schoeller Allibert Sp. z o.o. - Bytom

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Schoeller Allibert Sp. z o.o.