Odradzam stałą współpracę z tą firmą!!! Właściciel, Pan Hubert to niewątpliwie zna się perfekcyjnie ale na kłamstwach i mydleniu oczu przewoźnikom. W jego opinii jak kierowca nie jeździ po 40h bez snu to nie nie jest dobrym kierowcą i nie nadaje się do pracy!!! Przewidziany czas na dostawy jest taki, że kierowcy muszą jeździć nocami bez snu po 120-140km/h !!! Kilometry za trasy są liczone na ręcznie prostowanych mapach google i zawsze brakuje dużo KM, a termin płatności prawie zawsze wydłużany z jakiegoś powodu do 90 dni!!! Średnie stawki z realnie przejechanych KM to 0,31-0,34eur/km!!! Zlecenia transportowe są przesyłane raz na 3-4 tygodnie (wedle ustaleń powinny być raz w tygodniu) i jeszcze trzeba wielokrotnie o nie się upominać. Generalnie firma jest wypłacalna tylko trzeba być totalnym frajerem i nie umieć liczyć, żeby z nimi dłużej współpracować. Jeszcze zapomniałem dodać, że jak tylko przewoźnik lub kierowca nie podpasuje Panu Hubertowi to potrafi zakończyć współpracę w jednej sekundzie nawet zostawiając auto na pastwę losu w drugim końcu europy.
Moje sugestie dla Smart TSL Hubert Nowacki:
Zmienić podejście do ludzi i biznesu bo karma wraca.
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
Przestać kłamać i nie patrzeć tylko swojego interesu nawet kosztem innych.