Witam
Jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu ?. Jak wynagrodzenie ? Czy jest od kogo się nauczyć całego procesu ? Czy pracują kompetentni ludzie na tym dziale ?. Jak z atmosfera ?. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
22.03.2019 17:32
Trochę poniosło cię, delikatnie mówiąc.
Większość nie zna swojej maszyny gdzie pracuje codziennie to co mogą wiedzieć o innych rzeczach? piszesz, że każdy opowie wszystko od A do Z, według mnie tylko jeden z brygadzistów produkcji byłby w stanie to zrobić (usunięte przez administratora)w poprawny sposób. Jednak jak pracowałem w Aquili to nigdy nie był odpowiednio traktowany wprost proporcjonalnie do swojej wiedzy, a inni przeciwnie. Na pewno nadal tak jest bo takie rzeczy się nie zmieniały w tej firmie. Jak ja pracowałem to była kobieta zajmująca się jakością pracowała w dziale jakości, ale kompletnie nie kompetentna osoba bez pojęcia o czymkolwiek.
Migomatem możliwe, że teraz tak jest jak napisałeś, ale sądzę, że trochę przesadziłeś.
Ur
19.09.2019 00:48
Święta prawda
Kumi9
27.08.2019 04:34
W końcu wrócił ład , porządek i szybki rozładunek papieru w Skarbimierzu ! Adaś wrócił z chorobowego i wszystko jest na swoim miejscu . W żadnej Aquilli nie ściągają tak szybko papieru jak tam . Pozdrawiam Adaś .
Stabilizacja wewnętrzna
05.09.2019 12:57
Dzięki Adasiowi zmieniłem coś w swoim życiu i zaczęłem inaczej postrzegać papier , może się to wydawać śmieszne ,ale taki już jest.
Kuciak
09.09.2019 20:06
Dzięki Adasiowi jak jestem w sklepie to patrzę czy to trójka czy to piątka no tak juz mam a ludzie się rozumią i firma jest fajnie. :)
Najlepszy z najlepszych
14.06.2019 07:48
Nieprofesjonalne podejście do kandydatów którzy chcą podjąć pracę , byłem zapewniony że dostanę odpowiedz z wynikiem rekrutacji i do tej pory cisza , nie wspomnę o tym iż byłem przed czasem spotkania,to i tak czekałem jeszcze 40 min dłużej
XYZ
09.07.2019 13:46
Dokładnie, bardzo nieprofesjonalne podejście, również brak odpowiedzi z wyniku rekrutacji. Nie polecam tej firmy szanującym się osobom.
Przebieg rekrutacji
Rozmowa odbyła się z kierownikiem. Niestety tylko z nim. Za zamkniętymi drzwiami.
Pytania
Facet niepoważny, pyta o rzeczy o które nie powinien pytać. O męża, o dzieci.... ŻAL!
Do tego śmieszne pieniądze. I te dziesiątki komentarzy, które tylko utwierdzają mnie, że dobrze ze mnie tam nie ma!
Sporo ludzi na sumieniu masz czlowieku za swoje dziwne sztuczki. Jak widac biegle przegladasz opinie wiec martwi Cie twoje zachowanie, teraz jako obserwator bede czytal dalej kto opisze tutaj twoje zachowanie.
Mistrz z brodą Kamil
20.10.2018 02:14
Obserwatorze zacznę od tego, że nie znasz mnie więc skąd wiesz ile osób mam na sumieniu? Jak do tej pory to tylko dwie osoby piszące na mój temat z tego co widzę(ty jesteś trzecią osobą). Każdej osobie chętnie odpisuje bo uważam, że gdy ktoś o mnie mówi to mam prawo wypowiedzieć się na ten temat? Tym bardziej, że mam niezły ubaw czytając takie komentarze na mój temat włącznie z twoim i tym chętniej odpowiadam :) tak się składa, że czytam opinie często od jakiegoś czasu bo znajomy mi powiedział, że ktoś mnie ładnie przedstawił i nawet przyznałem rację tej osobie i uzupełniłem jego krótką opinię kiedy taki jestem :) potem kolejna opinia od jakże wiarygodnej osoby, która podpisała się 'kamilek', zostałem przez niego nieźle opisany, ale coś konkretów tam nie widać i faktów potwierdzających rzeczy, które mi zarzuca, ale jak głowa mała to może i dlatego mało się dowiedzieliśmy od tej osoby, a moja odpowiedź na jego opinie to nic innego jak IRONIA, ale jak pisałem wyżej nie znasz mnie i mogłeś tego jeszcze nie zaobserwować po moich odpowiedziach :) dlatego ci wyjaśniłem i po części ci odpowiadam bo to właśnie ty 'obserwatorze' napisałeś jako trzeci na mój temat i mało tego zdążyłeś już mnie tam ocenić i moje sztuczki :) chciałbym się dowiedzieć od ciebie co masz na myśli mówiąc o moich sztuczkach?
Tylko proszę konkretnie sprecyzuj. Nie wiem jakim cudem wiesz co mnie martwi, ale chyba czytasz mi w myślach skoro jesteś przekonany, że się martwię tym. niestety, ale ta obserwacja coś nie wyszła ci :) trafnie jednak zaobserwowałeś, że przeglądam opinie i o tym już na początku pisałem.
Nie mniej jednak jeśli nie masz ciekawszych rzeczy do roboty niż obserwacje wpisów na mój temat to dzięki za twoje zainteresowanie moją skromną osobą oraz czekam na kolejne twoje wypowiedzi, które na pewno ponownie mnie rozbawią jak tym razem, a to dlatego, że jesteś anonimem, nie pracujesz ze mną, nie znasz mnie i oceniasz mnie na podstawie innych anonimowych wpisów, które były tak samo zabawne jak twój, pozdrawiam i udanych obserwacji:)
WładekNiejadek
01.02.2018 21:32
Jeszcze tak nieprofesjonalnego kierownika nie spotkałem nigdzie i nigdy. Gardzi ludźmi jest bardzo wulgarny. Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, żeby opisać we właściwy sposób takie zachowanie i traktowanie. Przerost formy nad treścią, graniczący z mobbingiem. Jak ktoś jest odporny i chce pracować za nie za duże pieniądze to proszę bardzo.
Kamilek
17.10.2018 13:15
Podpisuje sie pod tym
Grzegorz
26.09.2018 19:09
@o tak, dziękuję, że podzieliłeś się z nami swoim doświadczeniem, ale niestety Twoje wpisy są niezgodne z regulaminem. Na forum nie wolno podawać imion, nazwisk, ani innych danych pozwalających na określenie o którym pracowniku jest mowa. Wpisy zawierające takie informacje mogą zostać usunięte.
Proszę Cię też, abyś w przyszłości powstrzymał się przed publikacją przekleństw, nawet jeśli tylko cytujesz.
@odpowiedź, mobbing jest opisywany w Kodeksie Pracy jako: "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Ponieważ jest to poważny zarzut, chciałbym dopytać, czy spotkałeś się w Aquila z zachowaniami, które wpisują się w tą definicję?
anonymous
10.10.2018 21:32
TAK, niemal każdego dnia !!!!
Uciekajcie
15.08.2018 13:02
Brakuje mi tu bardzo kilku komentarzy, które dotyczą Skarbimierza a są na Wrześni https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,914126 tam jest ogólniejszy wymiar tego, co tu się dzieje.
o tak
18.08.2018 18:01
byly pracownik 01.06.2017 15:51
napisze tylko kilka rzeczy na temat firmy aquila w skarbimierzu, a mozna byloby wymieniac sporo negatywnych rzeczy, ktore tam sie dzieja.
- Kierownik zakladu nie radzi sobie calkowicie, zero jakiekolwiek podejscia do ludzi - trakuje ich jak niewolnikow, a rozmawiac z pracownikami nie potrafi. rotacja ludzi jest bardzo duza, a gdy juz ktos nowy przyjdzie to bardzo szybko ucieka stamtad.
- na magazynie tektury wystarczy, ze nie spodobasz sie jednej osobie i bedziesz mial pod gorke, az do momentu kiedy sie zwolnisz lub zostaniesz zwolniony.
- ludzie ,ktorzy tam pracuja co chwile pracuja po 12 godzin lub musza przychodzic z 2 zmiany na 1 zmiane nastepnego dnia i wszystkie niezgodnosci sa zamiatane pod dywan , ale to jest norma bo tez roznego typu wypadki, ktorych jest sporo sa zamiatane pod dywan.
- BHP istnieje tylko jak chodzi po zakladzie kobieta od BHP i ze strony zakladu ludzie sa zmuszani do rzeczy, ktorych nie powinno sie robic wedlug kart charakterystyki.
- praktycznie caly czas awarie i utrzymanie ruchu to tylko reka, reke myje zeby wypadlo na kogos innego.
wiele rzeczy mozna byloby tu jeszcze dopisac.
NIE POLECAM!!
o tak
18.08.2018 18:04
garu 17.06.2015 18:13
opowiem o tej firmie na przestroge tych ktorzy chca tam pracowac ;
-admoswera wsrod pracownikow jest okropna
-praca nie jest ciezka ale nie zorganizowana i uciazliwa
-godziny pracy to jakas masakra prawie same dwunastki i wieczny pospiech
ogolnie pieniazki slabe a na okresie probnym to juz tragicznie
Kds
09.06.2018 02:30
Witam. A jak tam kierowcy mają ? Wie ktoś może z was?
do kds
15.08.2018 12:57
firma nie ma swoich aut.
spedycja to firma VML
gal
09.01.2016 07:27
Zatrudniłem się na odbiór towaru, na początku gdy szedł rozruch to jeszcze było w miarę ale jak już uruchomili to od razu na full. Pierwsze wózki były z firmy macierzystej ze Wrześni i nie miały ograniczeń prędkości, ale jak przyszły nowe z blokadami to wydajność spadła o polowe a przecież nikt się nie wyrobi prędzej niż może wózek jechać to było chore. Dla tego wytrzymałem tylko 3 tygodnie, inni tylko jak przyszli w 1 dzień i zobaczyli surowiznę to od razu uciekali. (usunięte przez administratora)Jeszcze jedno zaczynasz z rana o 7 lub 8 a kończysz nawet o 20 tak że lepiej sobie katering zamówić albo nie wychodzić z firmo bo tylko spać w domu. Żonaci o rodzinie mogą zapomnieć.
Zostaw merytoryczną opinię o Aquila Września Sp. z o.o.