Aquila

Skarbimierz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 11 ocen.

Aquila
2 11 6 1

Opinie o Aquila

Grzegorz

@anonymous w związku z problemem mobbingu w firmach, na forum Gowork powstała nowa funkcja, pozwalająca na anonimowe opisanie nieprzyjemnych zdarzeń i poparcie ich dowodami lub relacjami świadków. Jeżeli chcesz, możesz z niej skorzystać. Wszelkie szczegóły poznasz po kliknięciu w baner na samej górze wątku: „Zero tolerancji dla mobbingu, krzyku, płaczu w firmie”.

xXx

JEZELI NIE WIERZYSZ W TE WSZYSTKIE OPINIEEEEE TO SPRAWDZ OPINIE RESZTY ZAKLADOW RADOMSKO WRZESNIA ZOBACZYSZ TO SAMOOO JEZELI NADAL SZUKASZ PRACY I CHCESZ ISC DO PRACY DO FIRMY AQUILA ZAPOZNAJ SIE Z OPINIAMI :) TAK JAK JA PO ICH PRZECZYTANIU ZREZYGNOWALEM PRZESWIETLILEM FIRME I ZREZYGNOWALEM Z APLIKACJI DO NIEJ KOMU NIE WIERZYC PRACOWNIKOWI KTORY WYRAZA OPINIE NA TEMAT FIRMY CZY KIEROWNIKOWI KTROY WCISKA KIT NA ROZMOWIE I NIE MOWI WSZYSTKICH RZECZY ZWIAZANYCH Z WARUNKAMI PRACY ZASTANOW SIĘ SAM POWODZENIA

SEEEEE PRZECZYTAJ

Wszystkie opinie o firmie Aquila Brzeg Sp.z.o.o MAJA W SOBIE ZIARNKO PRAWDY A PANU KIEROWNIKI WSZYSCY W OPINIACH PISALI PRAWDE JEZELI KTOS GODZI SIE PRACOWAC PO 12 h Zamiast 8h GDZIE W INNEJ FABRYCE ZAROBI TE SAME PIENIADZE TO ZYCZE POWODZENIA POD KONIEC KAZDEGO MIESIACA KIEROWNIK ROBI OBCHOD PO HALI I ZASTANAWIA SIE KOMU BY OBCIAC PREMIE LUB ZABRAC JA CALKOWICIE CONIEKTORZY WLAZA MU W TYLEK I PRAKTYCZNIE IM TYLKO NIE UBLIZA I NIE OBCINA PREMI PRACOWNICY W PORZADKU ALE NIE WSZYSCY SA TACY CO CIE PODP.... DO SZEFA TYLKO PO TO ABY SIE GO NIE CZEPIAL JESZCZE RAZ POWTORZE TEMAT LEPIEJ ZARABIAC TE SAME PIENIADZE W INNEJ FABRYCE ZA 8h CZY PRACOWAC PO 12 W STRESIE I ZASTANAWIAC SIE CXY NA DRUGI DZIEN NIE ZWOLNI CIE ZA NIC ZASTANOWCIE SIE LUDZIE TUTAJ WSZYSTKIE OPINIE O TEJ FIRMIE SA PRAWDZIWE JEZELI KTOS LUBI ZA 2700 CALY MIESIAC TYRAC 12 NO TO POZDRO BO WYROWNA SOBIE PREMIA I DLATEGO WYJDZIR TYLE ILE WYJDZIE TY WYKALKULUJESZ 3500 A TU SOE PRZELICZYSZ BO ZOSTANIE TO UREGULOWANE PREMIA 'UZNANIOWA' OSOBISCIE ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE ZE WZGLEDU NA KIEROWNICTO GLOWNEGO KIEROWNIKA KTORY JEST BARDZO SPECYFICZNY !!!

Grzegorz

@o tak, dziękuję, że podzieliłeś się z nami swoim doświadczeniem, ale niestety Twoje wpisy są niezgodne z regulaminem. Na forum nie wolno podawać imion, nazwisk, ani innych danych pozwalających na określenie o którym pracowniku jest mowa. Wpisy zawierające takie informacje mogą zostać usunięte. Proszę Cię też, abyś w przyszłości powstrzymał się przed publikacją przekleństw, nawet jeśli tylko cytujesz. @odpowiedź, mobbing jest opisywany w Kodeksie Pracy jako: "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Ponieważ jest to poważny zarzut, chciałbym dopytać, czy spotkałeś się w Aquila z zachowaniami, które wpisują się w tą definicję?

anonymous
@Grzegorz 26.09.2018 19:09

TAK, niemal każdego dnia !!!!

Nie polecam

Mistrz zmianowy z brodą to kawał (usunięte przez administratora) A.

Mistrz z brodą Kamil
@Nie polecam 08.08.2018 11:44

Zgadzam się w stu procentach jesli sobie zasłużyłeś, dzięki :)

KS
@Nie polecam 08.08.2018 11:44

kolego chyba pomyliles osoby o jakich piszesz bo mi to pasuje do innego brygadzisty co tylko kazdego podwalal

Uciekajcie

Brakuje mi tu bardzo kilku komentarzy, które dotyczą Skarbimierza a są na Wrześni https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,914126 tam jest ogólniejszy wymiar tego, co tu się dzieje.

o tak
@Uciekajcie 15.08.2018 13:02

byly pracownik 01.06.2017 15:51 napisze tylko kilka rzeczy na temat firmy aquila w skarbimierzu, a mozna byloby wymieniac sporo negatywnych rzeczy, ktore tam sie dzieja. - Kierownik zakladu nie radzi sobie calkowicie, zero jakiekolwiek podejscia do ludzi - trakuje ich jak niewolnikow, a rozmawiac z pracownikami nie potrafi. rotacja ludzi jest bardzo duza, a gdy juz ktos nowy przyjdzie to bardzo szybko ucieka stamtad. - na magazynie tektury wystarczy, ze nie spodobasz sie jednej osobie i bedziesz mial pod gorke, az do momentu kiedy sie zwolnisz lub zostaniesz zwolniony. - ludzie ,ktorzy tam pracuja co chwile pracuja po 12 godzin lub musza przychodzic z 2 zmiany na 1 zmiane nastepnego dnia i wszystkie niezgodnosci sa zamiatane pod dywan , ale to jest norma bo tez roznego typu wypadki, ktorych jest sporo sa zamiatane pod dywan. - BHP istnieje tylko jak chodzi po zakladzie kobieta od BHP i ze strony zakladu ludzie sa zmuszani do rzeczy, ktorych nie powinno sie robic wedlug kart charakterystyki. - praktycznie caly czas awarie i utrzymanie ruchu to tylko reka, reke myje zeby wypadlo na kogos innego. wiele rzeczy mozna byloby tu jeszcze dopisac. NIE POLECAM!!

o tak
@Uciekajcie 15.08.2018 13:02

garu 17.06.2015 18:13 opowiem o tej firmie na przestroge tych ktorzy chca tam pracowac ; -admoswera wsrod pracownikow jest okropna -praca nie jest ciezka ale nie zorganizowana i uciazliwa -godziny pracy to jakas masakra prawie same dwunastki i wieczny pospiech ogolnie pieniazki slabe a na okresie probnym to juz tragicznie

Kds

Witam. A jak tam kierowcy mają ? Wie ktoś może z was?

do kds
@Kds 09.06.2018 02:30

firma nie ma swoich aut. spedycja to firma VML

WładekNiejadek

Jeszcze tak nieprofesjonalnego kierownika nie spotkałem nigdzie i nigdy. Gardzi ludźmi jest bardzo wulgarny. Nie ma w słowniku ludzi kulturalnych słów, żeby opisać we właściwy sposób takie zachowanie i traktowanie. Przerost formy nad treścią, graniczący z mobbingiem. Jak ktoś jest odporny i chce pracować za nie za duże pieniądze to proszę bardzo.

odpowiedź
@WładekNiejadek 01.02.2018 21:32

nie. to nie jest to, że graniczy z mobingiem. To jest mobing!!!!!! pozew zbiorowy do sądu i mamy wygraną! grube odszkodowania za te wszystkie lata gnojenia!

Administrator

Ktoś z Was obecnie pracuje w Aquila? Na jakie warunki pracy można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?

odpowiedź dla Admina
@Administrator 12.03.2018 08:54

Drogi Administratorze - na co można liczyć? Na opierdziel, gnojenie, stres Co można doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firemce? UCIEKAJCIE ! Szkoda nerwów, życia i czasu na ten (usunięte przez administratora) Jeśli cenisz sobie spokój, normalność i swoje zdrowie psychiczne - uciekaj! Benefitów brak, przerw w pracy brak, psycho a nie kiero. To co ludzie tu napisali to prawda w 100%

Grzegorz

@Bartolini Bartłomiej dziękuję za podzielenie się Twoją wiedzą odnośnie realiów pracy w Aquila. Jednak proszę Cię, abyś mimo wszystko, nawet cytując, nie używał na forum wulgaryzmów. Jest to niedozwolone przez regulamin i administrator ma prawo usunąć taki wpis. @Kds czy mimo braku informacji ze strony użytkowników forum, zdecydowałeś się wysłać cv do Aquila?

Administrator

Zachęcam do napisania opinii na temat pracodawcy Aquila, będzie to pomocne dla osób, które myślą o zatrudnieniu się w tej firmie.

Administrator

Jakim pracodawcą jest Aquila? Jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie? Czy osoby w niej pracujące mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Lucjab

Nie polecam, kierownik drze pałe na każdego i bluzga na lewo i prawo. Ucina premię za byle (usunięte przez administratora) i pod koniec miesiąca szuka i węszy żeby mieć powód do ucięcia premi. Koledzy spoko a magazyn gotowego wyrobu to jakieś głąby, razem z naszym brygadzistą konfidentem Grzegorzem-Wiedźminem.

bajcul
@Lucjab 13.12.2017 10:42

uciekłeś Pawełku do Poligala to po co tu skamlesz byłeś najlepszy nie zastąpiony najszybszy wszystkim obrabiałeś (usunięte przez administratora) a teraz co? płaczesz jak gówniarz chowający się w necie a za 3 miesiace bedziesz skamlał jak to cie oszukali w Poligalu

Kingsajz

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami istnieje nikomu nie znana kraina zwana Skarbimierzem. Jej pejzaż tworzą głównie zakłady produkcyjne. Panuje w jednym z nich nadszyszkownik WładekKilkujadek - odpowiednik współczesnego krasnoluda, metodami władzy różniący się jednak zasadniczo od króla. WładekKilkujadek z pomocą zaufanej świty trzyma swoich "operatorów" za twarz, by przypadkiem żaden z nich nie wykrył tajemnicy Aquilsajz. Pod tą tajemniczą nazwą kryje się eliksir, pozwalający krasnoludowi zyskać rozmiary nadczłowieka i zamieszkać w krainie lordów, obfitującej w rządy, żarcie i inne atrakcje. Przypadkiem alchemik Grześ samodzielnie uzyskuje Aquilsajz. Po wypiciu go przenosi się do nadludzkiego świata. Tymczasem operatorzy Kilkujadka odkrywają sekret Grzesia. Nadszyszkownik wysyła swoich brygadzistów, by doprowadzili ich do porządku, ucinając każdemu premie. Po wielu przygodach pracownicy wracają do normalnych postaci i do swoich obowiązków. Koniec.

WładekZajadek

Przez tego człowieka odechciewa się pracy w tej firmie. O ile lepsza była by praca jakby go nie było, mniej stresów i nerwów. A tak ludzie przez niego się zwalniaja i nikt nie chcę tutaj pracować. I dyrekcja się potem dziwi, że nie mogą znaleźć chętnych do pracy.

WładekNieludziak

W pełni potwierdzam i popieram opinie na temat Pana kierownika z Aquila Brzeg. Brak szacunku wobec pracownika. Zero profesjonalizmu w zarządzaniu. Nieodpowiedni człowiek na nieodpowiednim stanowisku. Bluzga na lewo i prawo. Typowy człowiek któremu słoma z butów wystaje.

Spocone skrzydla lorda

Lord M. im więcej je w swoim gabinecie tym wiecej durnych pomysłów ma, a że chłop coraz większy bęben ma to i utnie premie wam na mikołaja hahaha :D , j.....ć tam po 12h i włazić mu w (usunięte przez administratora) tylko garstka ludzi potrafi a on to wykorzystuje i smieje sie prosto w twarz wam, parobki parobki parobki pod spoconymi skrzydlami sloniny lorda beda (usunięte przez administratora) do konca tej zjebanej firmy , konfitury i spoleczniaki, atencjusze szukajacy atencji nie wiadomo gdzie u kogo. Ja to bym zwolnil brygadzistow, bo to holota bezmozgow :D jak i cala reszta z lordem spoconym skrzydelkiem na czele

Ze Skarbimierza

Bałagan, chaos, pomiatanie ludźmi. Obcenie szukają człowieka do utrzymania ruchu i Szanowny Pan Kierownik nie ma za grosz uczciwości i odwagi powiedzieć o tym człowiekowi który sprawuje ta funkcję, żeby mógł za wczasu szukać pracy. Robi szopki przy zwalnianiu ludzi, nie podaje powodów zakończenia współpracy, używa wulgaryzmów w trakcie wymiany zdań. Absolutnie człowiek, który nie powinien piastowac funacji Plant Managera. Jest tyle firm na strefie i w okolicach, że AQ można ominąć. NIE POLECAM! !!

gal

Zatrudniłem się na odbiór towaru, na początku gdy szedł rozruch to jeszcze było w miarę ale jak już uruchomili to od razu na full. Pierwsze wózki były z firmy macierzystej ze Wrześni i nie miały ograniczeń prędkości, ale jak przyszły nowe z blokadami to wydajność spadła o polowe a przecież nikt się nie wyrobi prędzej niż może wózek jechać to było chore. Dla tego wytrzymałem tylko 3 tygodnie, inni tylko jak przyszli w 1 dzień i zobaczyli surowiznę to od razu uciekali. Jak zakład startował to jeszcze nie było systemu przeciwpożarowego a przecież robiliśmy tekturę z papieru więc nie było bezpiecznie dla tego radzę się 2 razy zastanowić nim tam się ktoś zgłosi na wózek lub produkcję. Jeszcze jedno zaczynasz z rana o 7 lub 8 a kończysz nawet o 20 tak że lepiej sobie katering zamówić albo nie wychodzić z firmo bo tylko spać w domu. Żonaci o rodzinie mogą zapomnieć.

Zostaw opinię o Aquila - Skarbimierz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aquila