Opinie o FINIP GROUP

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FINIP GROUP

Paula

Co nowego słychać w firmie? Szkoda, że muszą o was pisać sąsiedzi z firm!! Rozumiem, że dobrze zarabiać to znaczy dużo pracowac ale to pewnie o to chodzi?

Marta

@mość często w firmach jest tak, że pracuje się 9h i jest godzina przerwy. Czy tam też jest taka przerwa? Wypowiadajcie się na temat pracodawcy. Dla osób, które są zainteresowane pracą w FINIP GROUP będą to istotne informacje.

mość

I jeszcze sugerują, żebyś w swoim wolnym czasie obdzwaniał i odbierał firmowy telefon za darmo

Kazik
@mość 03.04.2017 22:44
I jeszcze sugerują, żebyś w swoim wolnym czasie obdzwaniał i odbierał firmowy telefon za darmo

Jedyna nadzieja w PISIE. Komentarz dopowiedzcie sobie sami.

Koala

Zamilkł Finip... pewno nie ma się czym chwalić...

Gucci

Prima a prima... Finip był - Finipa ni ma...

Krzysztof

Co się dzieje w firmie ? Od dwóch miesięcy nie ma żadnych komentarzy. Czy ona jeszcze istnieje ?

11pietrotwarda
@Krzysztof 15.12.2016 07:02
Co się dzieje w firmie ? Od dwóch miesięcy nie ma żadnych komentarzy. Czy ona jeszcze istnieje ?

Istnieje, ma sie dobrze. Chlopaczki z Finipu pracowali na moim pietrze w wiezowcu na Twardej 18 w Warszawie. Przykleili sobie zamiast nazwy firmy zdjecie kadru z wilka z wall street i darli ryj na korytarzu jak udalo im sie cos sprzedac. z rozmow prowadzonych przez nich przez telefony (rowniez na korytarzu) mialem z szefem niezle smiechy. dla tych "maklerow" inwestycja dlugoterminowa to 2-3 miesiace a krotkoterminowa to pare dni.. szkoda gadac! wiadomo, ze hajsik z prowizji sie pewnie zgadza ale to tylko jak ktos nie ma godnosci i lubi wciskac ludziom kit :)

Grzegorz

Naiwnych pracowników i klientów nie sieją.

Andzej

Dlaczego negatywne opinie o tej firmie są kasowane ?

Krzysztof

Przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów i pracowników przed tą firma , która co parę lat zmienia nazwę i adres . Wtajemniczeni wiedzą o czym piszę . Liczy się tylko kasa , a klient to jest po to żeby go oskubać na maksa.

Piotr

Dlaczego zniknęło tyle negatywnych opinii o tej firmie ?

Piotr

Dlaczego tyle negatywnych komentarzy o tej firmie zostało usuniętych ?

Piotr

Dlaczego wiele negatywnych komentarzy o tej firmie zostało usuniętych ?

cśś

A wiecie czy niedługo pojawią się u nch jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, ale chyba nie ma szansy na odpowiednią rekurtację wśród pracowników.

Piotr
@cśś 18.10.2016 21:28
A wiecie czy niedługo pojawią się u nch jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, ale chyba nie ma szansy na odpowiednią re...

Dlaczego zniknęły negatywne komentarze o tej firmie . Czyżby kierownictwo wstydziło się prawdy o tej firmie ?

Piotr
@cśś 18.10.2016 21:28
A wiecie czy niedługo pojawią się u nch jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, ale chyba nie ma szansy na odpowiednią re...

Dlaczego zostały usunięte negatywne informacje o tej firmie . Czyżby to ingerencja kierownictwa ?

02

@stefan a niby dlaczego miałbym uciekać? przecież jak tak patrzę na ich ogłoszenia o prace to całkiem sensowne warunki oferują na zatrudnienie, przesadzasz

Stefan
@02 15.10.2016 18:37
@stefan a niby dlaczego miałbym uciekać? przecież jak tak patrzę na ich ogłoszenia o prace to całkiem sensowne warunki oferuj...

Popracujesz , to zobaczysz. Normalny klient idzie do licencjonowanego biura maklerskiego gdzie ma licencjonowanych maklerów do dyspozycji a nie jakichś amatorów.

Karola

Mam pytanie. Czy Finip ma coś wspólnego z firmą UFX?

Karo
@Karola 15.10.2016 00:07
Mam pytanie. Czy Finip ma coś wspólnego z firmą UFX?

z tego co szukalem o tym to jedyne co ich laczy to ze maja biura w jednym budynku.

Karo
@Karola 15.10.2016 00:07
Mam pytanie. Czy Finip ma coś wspólnego z firmą UFX?

z tego co szukalem o tym to jedyne co ich laczy to ze maja biura w jednym budynku.

dcfv

@Jj można bo akurat szukają na chwilę obecną pracownika biurowego w Warszawie na pracuj. pl masz całe ogłoszenie więc możesz sobie tam tak na prawdę wszystko na ten temat co Cię interesuje a o resztę to możesz też dopytać podczas rozmowy kwalifikacyjnej

crrm

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/lowca-frajerow-kontrakty-cfd-forex-inwestycje,134,0,2161542.html Poczytajcie artykul, pi razy oko firma zajmuje sie wlasnie tym.

Jj

Powiedzcie mi jak jest w tym momencie w firmie, są jakieś przyjęcia, można dostać pracę tak mniej więcej od już?

Stefan

Ludzie uciekajcie od tej firmy rękami i nogami. Dobra rada byłego pracownika.

AB

Witam, chcę opisać moją dzisiejszą rozmowę o pracę na stanowisko wyższe w Finip Group Na początek wygląd biurowca/biura - hermetyczny, ale schludny, trochę klaustrofobicznie na wejściu - okej Punktualność spotkania - przybyłem wcześniej, spotkanie rozpoczęło się o umówionej godzinie po krótkim samotnym oczekiwaniu - na plus. Rozmowa - spotkanie zainicjowane telefonicznie przez Katarzynę było prowadzone przez innego człowieka, brak informacji więc pierwszy minus. Retoryka - Mariusz, który przeprowadzał rozmowę, mimo rzeczowości nie przeszedł od razu do sedna sprawy. Temat przedstawiony lekko "na okrętkę" co wzbudza już pierwsze ciche alarmy. Z rozmowy wywnioskowałem jednak kilka rzeczy, o których rozwinięcie poprosiłem. 1. Nie jest to firma zajmująca się marketingiem, a jedynie pozyskiwaniem klienta. Ewentualny dalszy etap można podczepić pod zarządzanie (ale małej grupy osób )- tu się nie wypowiem, nie dotarłem tam. 2. Do stanowiska pożądanego można dojść jedynie zaczynając od spodu hierarchii - będąc w ten czy inny sposób przedstawionym konsultantem. Należy zapewnić 200k $ majątku obrotowego wprowadzonego od klientów, by się sprawdzić. Niby niewiele, ale biorąc pod uwagę TOP wynagrodzenie bez prowizji i wyrobienie kwoty przez 3 miesiące - dostajemy ok 1,5% revenue share, więc firma bardzo słabo dzieli się z pracownikiem. Ogółem: Plus dla Mariusza za rzeczową formę wypowiedzi i umiejętność "zawoalowania" przekazu. Mało wprawne ucho może nie wychwycić niechcianych niuansów. Jednak minus za ich obecność. Otoczenie spotkania - pełen rush, spotkanie po wysłaniu CV tego samego dnia za 6 godzin. Do takiego spotkania ciężko przygotować się w pełni (wiedząc, że idzie się na spotkanie dotyczące managementu, należy przecież przeprowadzić szerszy research i zebrać pożądane informacje). In minus Wiążąca umową rozmowa z właścicielem firmy na dzień następny. Firma wg informacji mi przekazanych ma 8 lat(marka) i chyba rok w Polsce(nie pamiętam dokładnie). Ma 100 osób, zaczynała podobno od 3. Biorąc pod uwagę, że "leader" ma mieć pod sobą +/- 20osób, firma wykształciła ich pięciu w ciągu roku. Decyzja/Opinia: Zdecydowałem się odrzucić ofertę pracy mimo proponowanego "wstępnie" wynagrodzenia 3-4k PLN + prowizja w okresie próbnym. Jeśli ktoś chce się sprawdzić na rynku finansowym jako pośrednik i wynagrodzenie tego typu przypadło mu do gustu - śmiało. W końcu podstawę Finip wypłacić musi. Jeśli ktoś ma za sobą już wiele szczebli i nie chce wykonywać kroku wstecz(jak ja), a statystyka promocji leaderów daje mu do myślenia - niech nie traci czasu. Postanowiłem zamieścić tu informację, bo widzę, że ludzie mają obiekcje co do obiektywizmu komentarzy.

Maciek

Z tego co mi wiadomo to chyba nie ma za bardzo na co narzekać w tej firmie, nie mają może zatrzęsienia ogłoszeń, ale to głównie dlatego, że po prostu rotacja jest dość niska, w tym momencie są dwa na pracę biurową i pracownika biurowego dla Warszawy i tyle.

Prezes

Mścicielu wróć (na forum), proszę...

39

no na pewno się dostaniesz, bez doświadczenie do tej pracy biurowej zatrudniają , nawet masz szansę jeśli byś miała wykształcenie średnie - ciekawe tylko dlaczego konkretnie napisali że od pracownika ewentualnego wymagana jest duża odporność na stres

Finip srup

Hahaha kasuja komentarze no masakra. Powiedzialbym Wam szczerze ludzie co tam sie wyprawia ale i tak by usunęli po chwili więc sobie daruję. Po prostu szkoda czasu.

Andrzej

Dlaczego wykasowano wiele prawdziwych postów o pracy w tym syfie ?

As_san
@Andrzej 28.09.2016 14:11
Dlaczego wykasowano wiele prawdziwych postów o pracy w tym syfie ?

Bo GoWork pozwala firmie na edytowanie postów...

sara t

ja i tak chętnie podejmę się u was pracy biurowej skoro są ogłoszenia i teraz widzę właśnie taką oferujecie - kwestia tylko na czym dokładnie miałaby taka prac polegać żebym tylko kawy nie obiła a czegoś się uczyła i rozwijała

bajgiel'

robert a w jaki sposób konkretnie się niby objawia ta swoboda możesz przyjacielu napisać? no nioby można jak widzę się starać o pracę w tej grupie marketingowej, ale jednak szkoda ogromna moim zdaniem, że jednak nie dali listy ogłoszeń tylko sugerują w ciemno wysłanie cv

robert
@bajgiel' 18.09.2016 22:11
robert a w jaki sposób konkretnie się niby objawia ta swoboda możesz przyjacielu napisać? no nioby można jak widzę się starać...

Na tym, że na początku nie ma ciśnienia jak to bywa u niektórych pracodawców: Już? Już? Ile sprzedałeś? Ile zarobiłeś? To raczej mnie demotywuje niż motywuje. U nich na szczęście tego nie uświadczyłem.

Adaś

Pamiętam, że kiedyś rynek kapitałowy to była dla mnie czarna magia. Nie miałem pojęcia co z czym się je. Pierwsza moja praca, to bankier w Idea Banku - nie było źle, ale strasznie dużo musiałem pracować. Praca w FG to moja druga praca w poważniejszej firmie zajmującej się rynkami kapitałowymi. Praca poprzedzona jest szkoleniem składającymi się z różnych etapów.

robert

Fajne jest to, że dają dużo swobody - szczególnie jest to istotne na początku, kiedy trzeba wdrożyć się w ich system. Uważam, że możliwości też są duże. Wprawdzie rynek jest młody, ale widzieliście jak szybko rośnie? Coraz częściej też można trafić na świadomych klientów, którzy wiedzą jakie ryzyko się z tym wiąże, ale jakie są też możliwości zysku. Nie było jeszcze pracodawcy, który dostałby 6. Tylko lub a 5.

antke

wiesz, firma się całkiem dobrze trzyma na rynku więc moim zdaniem nie masz racji, a oni całkiem dobre pojęcie o tym co robia mają. a poza tym jak ktoś szuka obecnie fajnego zatrudnienia to w Warszawie im jest potrzebny pracownik biurowy aktualnie, polecam

fine

Zrezygnowałeś bo kazali ci założyć garnitur @tom? Jak dla mnie to żadne wytłumaczenie a dla nich raczej plus skoro od razu organizują szkolenia

Marek
@fine 12.09.2016 10:55
Zrezygnowałeś bo kazali ci założyć garnitur @tom? Jak dla mnie to żadne wytłumaczenie a dla nich raczej plus skoro od razu orga...

Te szkolenia to dno. Oni nie mają pojęcia o inwestycjach na rynku kapitałowym. Pierwszy lepszy licencjonowany makler by ich zagiął.

iśka t

monika czy jesteś w stanie powiedzieć nieco więcej o stażach zagranicznych w tej firmie jestem nie ukrywam bardzo zainteresowana ale potrzebuję więcej info

steven69
@iśka t 10.09.2016 10:17
monika czy jesteś w stanie powiedzieć nieco więcej o stażach zagranicznych w tej firmie jestem nie ukrywam bardzo zainteresowan...

Jakie staże zagraniczne, jakie benefity, o czym wy piszecie ludzie ??? Przecież to wszystko są bajki dla naiwniaków...

monika

To nie wiem może w to w biurze jest zatem jakoś nie halo @Gabryssss z tego co Ty piszesz no to kurde taka pensja..pozazdrościć. Jeśli możesz to napisz o co chodzi z tym pracownikiem biurowym bo w ofercie są spoko warunki, staże zagraniczne itp. a tutaj takie opinie, ze szkoda gadać

erf

@Joes ale dlaczego się wahasz? w sumie przecież takie wyslanie cV nic nie kosztuje nic nie tracisz tak na prawde zawsze warto sprobowac a kto wie może akurat się do Ciebie odezwa ja bym tam wyslal ..

redty

Determinację w zadaniach musi posiadać każdy pracownik i nic dziwnego, że są teraz tak opłacalni. Wiecie czy atmosfera jaka teraz panuje w Warszawie jest lepsza niż przedtem? Podobno relacje są całkiem niezłe.

Tom

Byłem na rozmowie i w sumie okazało się że nie do końca jest tak jak się ogłaszają. Przede wszystkim zamiast gwarantowanych 3tys dają 2tys brutto i to jest podstawa jaką każdy dostanie. Do tego umowy o pracę nie ma a jest zlecenie. W każdym bądź razie jutro niby mam szkolenie ale sam nie wiem czy pójdę. Bo mimo iż mam doświadczenie na podobnych stanowiskach to ja jednak potrzebuję pewnej wypłaty a nie życia z samych prowizji bo wiadomo jak z nimi jest, raz ci się poszczęści a innym razem nie.

Gabrysssss
@Tom 08.09.2016 14:38
Byłem na rozmowie i w sumie okazało się że nie do końca jest tak jak się ogłaszają. Przede wszystkim zamiast gwarantowanych 3t...

Finip to dobra firma, a wszystkie negatywne komentarze wypisuja ludzie ktorzy przychodza do pracy nic nie robic, sam pracuje od poczatku istnienia firmy, caly czas na sprzedazy i srednio miesiecznie zarabiam od 4-7 tys wystarczy chciec. Atmosfera jest zajebista do tego imrezy, wyjazdy.

Andrzej
@Gabrysssss 09.09.2016 08:11
Finip to dobra firma, a wszystkie negatywne komentarze wypisuja ludzie ktorzy przychodza do pracy nic nie robic, sam pracuje od...

Jak nie umiesz używać klawiatury komputera , to co ty tam robisz. Lepiej się nie wypowiadaj.

redty

Przecież są godni polecenia, bo najważniejsze jest to, że wypłata jest terminowa @wosegbka, a przecież relacje między pracownikami również opierają się na przyjacielskich stosunkach. A benefity dorzucają?

Tom

Jutro mam rozmowę na stanowisko pracownika biurowego i po komentarzach aż strach iść ;) Nie spodziewam się nie wiadomo czego w gruncie rzeczy idę tam tylko z czystej ciekawości ponieważ sama oferta brzmi aż za dobrze. Wynagrodzenie do 3tys do tego umowa o pracę, brzmi zbyt pięknie musi być gdzieś jakiś haczyk.

Joes
@Tom 07.09.2016 22:19
Jutro mam rozmowę na stanowisko pracownika biurowego i po komentarzach aż strach iść ;) Nie spodziewam się nie wiadomo czego w...

Tom opowiedz co było na rozmowie...sam się waham czy wysłać CV.

Tom
@Joes 08.09.2016 17:24
Tom opowiedz co było na rozmowie...sam się waham czy wysłać CV.

Nie wiem czy moja odpowiedz w dalszym ciągu ciebie interesuje ale jeśli tak to odpowiem. W moim przypadku byłem pytany o to czy mam już doświadczenie w podobnej branży i co konkretnie tam robiłem tak więc odpowiedziałem wszystko co i jak i zostałem spytany jak oceniam swoje szanse w ich firmie tak wiec powiedziałem że lubię wyzwania i ono będzie jednym z nich. Sama rozmowa trwała dosyć krótko a tuż po niej zostałem zaproszony na szkolenie na które duży nacisk kładli co do ubioru, miał być garnitur, nawet elegancka koszula nie przeszła według ich standardów. I to tyle, na szkolenie nie poszedłem ponieważ uznałem to za stratę czasu.

erf

ale oni teraz i tak rekrtuja tylko na jedno stanowisko a mianowicie pracownika biurowego w Warszaiwe wiec nie wydaje mi się żeby to była jakas duza rotacja chyba ze gdzie indziej tez sa jakies oferty.

Rudq
@Kazik 07.09.2016 12:15
Facet naucz się pisać po polsku , a potem wyrażaj swoje zdanie.

Literówki się zdarzają...trochę więcej luzu

Kazik
@Rudq 23.10.2016 09:30
Literówki się zdarzają...trochę więcej luzu

To nie są literówki , tylko nieumiejętność obsługi klawiatury komputera w języku polskim , chyba że się jest obcokrajowcem do do czego trzeba się przyznać.

redty

Ja to się zastanawiam czy niedługo będzie szansa znaleźć zatrudnienie jako sales manager, bo pewnie i tak nie ma na co liczyć, bo etaty wszystkie obsadzone, a każdemu odpowiada bieżąca atmosfera jak i zarobki.

Stefan
@redty 05.09.2016 23:26
Ja to się zastanawiam czy niedługo będzie szansa znaleźć zatrudnienie jako sales manager, bo pewnie i tak nie ma na co liczyć,...

Ty pracujesz w firmie , czy Cię ktoś nasłał ?

Mała taka a moze duza

Siemka,patrzę ze Finip Group bardzo się ogłasza od jakiegoś miesiąca...Czyli wysoka rotacja?Ktoś tam pracuję dłużej niż miesiąc?Serio jest tak podstawa 3k?

erf

@redty no wiesz co akurat teraz takiej ofery nie maja jest inna a mianowicie na stanowisko pracownika biurowego w Warszawie z tego co ja się oreitnuje

redty

Ja to bym chętnie załapał się na specjalistę ds. organizacji szkoleń i rozwoju pracowników. Wydaje się to być dość rozsądną opcją, zwłaszcza, że zatrudnienie odbywa się na pełen etat i to w ramach umowy o pracę. Szkoda, że nie określli przeciętnych zarobków.

Były pracownik
@redty 30.08.2016 15:58
Ja to bym chętnie załapał się na specjalistę ds. organizacji szkoleń i rozwoju pracowników. Wydaje się to być dość rozsądną opc...

Wszyscy którzy powyżej wyrazili swoją negatywną opinię o tej pseudo firmie piszą prawdę. Jeśli szanujecie siebie i klientów darujcie sobie zatrudnienie w niej.

Min

Pracownik Biurowy, moim zdaniem tutaj zarabia całkiem sensowne pieniądze, ogólnie ja zgadzam się z przedmówcami w tym, że sprawa jest rozwojowa, naprawdę

J j j k l jj k ll

Witam napiszę ktoś czy osobą która ma wywalone na głupie komentarze a ma dobrą gadkę,ma szansę tam zarobić?Rzeczywiście jest tak jak opisują komentarze na górze?

Krzysztof
@J j j k l jj k ll 24.08.2016 23:53
Witam napiszę ktoś czy osobą która ma wywalone na głupie komentarze a ma dobrą gadkę,ma szansę tam zarobić?Rzeczywiście jest ta...

Jeżeli szuka Pan pracy w sprzedaży to zapraszam do wysłania cv do mnie na maila krzysztof.solnica@t-novum.pl. Oferuję wyższe podstawy i inną atmosferę pracy. Pozdrawiam Krzysztof Solnica

ScarFejs
@Krzysztof 29.08.2016 10:55
Jeżeli szuka Pan pracy w sprzedaży to zapraszam do wysłania cv do mnie na maila krzysztof.solnica@t-novum.pl. Oferuję wyższe po...

Po co tu reklama T-novuma? @J j j k l jj k ll tak, ma. po prostu trzeba myśleć i trzeba pracować i wszystko będzie git :) @Min zgadzam się!

redty

Ciekawe czy w najbliższym czasie pokażą się u nich jakieś oferty pracy, wiecie może? Chciałbym znaleźć u nich zatrudnienie, bo jednego jest pewne, ze atmosfera jest na bardzo dobrym poziomie. A wypłata jest terminowa?

nico

czy ktoś już wie czy "maklerzy giełdowi" z firmy Finip Group w końcu dostali do pracy komputery z podłączeniem do internetu aby móc śledzić notowania giełdowe ? czy nadal mówiąc do prezesów na Ty i opornym oferując pracę u siebie muszą indeksy spółek brać z głowy ?

Szczere

Złodzieje, klientów rzniemy jak tylko się da + to , ze pracodawcą wraz z zarządem oklamuje nie tylko klientów lecz i pracowników. O wyplatach na czas można posnic !!!

Nikoret

No i życzę Wam dużo szczęścia, mam nadzieję, że wszystko jest na swouim miejscu i pochwalicie się tym, że dostaliście się do pracy, fajna sprawa ludzie

KolejnySłoikSzukającyPracyW_Korpo

Hejka. Dzisiaj też dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę, stanowisko "Pracownik Biurowy". Rozmowa o 16:40. Nie mam bladego pojęcia co z tym zrobić, iść czy nie. Jak czytałem te wszystkie komentarze to wyświetlał mi się w głowie "Wilk z Wall Street", niestety z tej negatywnej strony.

Zeg
@KolejnySłoikSzukającyPracyW_Korpo 10.08.2016 13:54
Hejka. Dzisiaj też dostałem telefon z zaproszeniem na rozmowę, stanowisko "Pracownik Biurowy". Rozmowa o 16:40. Nie m...

Ja to samo, rozmowa jutro, pracownik biurowy, po komentarzach strach iść :)

Zostaw opinię o FINIP GROUP - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FINIP GROUP