FOSS Sp. z o.o.

Adres: Czereśniowa 6 lok. 522, 66-400 Gorzów Wielkopolski

NIP: 5993167066 KRS: 0000465561

FOSS Sp. z o.o.
3 28 6 1

Opinie o FOSS Sp. z o.o.

O.N.A.

Praca jako spedytor - w umowie na 1/4 etatu dostajesz stanowisko pracownika biurowego. Zajmujesz się prowadzeniem busów 8,9 i 10ep, więc zadania strikte jako spedytor-dyspozytor . Pracujesz w biurze w godz 8-16 pon-pt - (po 16 pod telefonem - bo kierowcy dzwonią jak mają problemy na załadunkach/ rozładunkach - nie ma zmian) . Godziny pracy jak na całym etacie, (w razie choroby opcja HomeOffice). Urlop bezpłatny . Wypłata jest uzależniona od indywidualnego zarobku danej osoby (prowizja - bez podstawy )!!! 3 miesiące okresu próbnego, na początek dostajesz podstawę, później tylko sama prowizja. Wypłaty zawsze na czas, więc na plus. Jak ktoś tutaj już wspominał, dalej otrzymujesz kartę do telefonu, bez telefonu służbowego, który de facto jest niezbędnym narzędziem do pracy ;) Brak systemów motywacyjnych ze strony Pracodawcy. Im więcej zarobisz, tym więcej dla Szefa :D Atmosfera w Naszym teamie bardzo fajna, nie wiem jak jest w innych temach ale u Nas sobie pomgali nawzajem w miarę możliwości - więc kolejny + . Zero świadczeń socjalnych. Dla kogoś bez doświadczenia praca na poczętek jest ok, masz szansę na naukę o transporcie. Jeżeli wiedzę już posiadasz i się szanujesz to odradzam.

O.N.
@O.N.A. 02.01.2019 13:35

O.N.A. a na jakie wynagrodzenie mogłaś liczyć przy danej prowizji? i czy Twoim zadaniem było tylko prowadzenie busów? Jeśli tak to chyba to nie była praca spedytora, u nas musimy zajmować się wszystkim, od znalezienia podwykonawców jak i klientów z internetu oraz monitorowaniem płatności

Szymon
@O.N.A. 02.01.2019 13:35

I tak odwroci kota ogonem. Dzi...to dziadek. Slowo nic nie warte. To najgorsza firma w jakiej robilem...czas na kundelki...bronic pancia;)

Aleksandra
@O.N.A. 02.01.2019 13:35

Piszesz, że wynagrodzenie składa się z samej prowizji - w jakiej formie więc umowę podpisuje się z FOSS? Wygląda na to, że nie jest to umowa o pracę, tak? Ciekawi mnie jeszcze, w jaki sposób jest wyliczana ta prowizja i czy rozbieżności w wypłacie w różnych miesiącach mogą być spore.

Szymon
@O.N.A. 02.01.2019 13:35

"Szef" bardzo ładnie to ujmujesz;) wyplata na czas to żadna łaska. Oburza się o krytyke ale de facto okrada dajac lipne umowy i niedotrzymujac slowa. Nie tylko z pieniedzy ale i z czasu.

SPIDTRAK

Jezdze pod FOSS OD 10 MIESIECY firma spoko spedytorki tez TYLKO ZJAZDY W PIATKI MOGLY BYC TROCHE WCZESNIEJ czesto mowia ze to niezalezy od nich a ja mysle ze jednak od nicich POZDRAWIAM TE MILE SPEDYTORKI

Kacper
@SPIDTRAK 07.09.2018 11:43

Hej jakie przebiegi tygodniowo robi ci auto i pod kim jeździsz jeśli można wiedziec

Pan tu nie stał

hmm...O.N.A masz rację.... miałem okazje współpracować w tej firmie dłuższy czas, brak motywacji ze strony pracodawcy, im większe zyski tym niższa prowizja - brak słów. Szef nie potrafi zatrzymać pracownika...ciągle zatrudniane są osoby bez doświadczenia, które z czasem też rezygnują, albo się nie nadają albo system zatrudnienia ich nie przekonuje do dalszej współpracy. Tak jak napisał Szymon "kundelki bronią pancia" - stała wierna mu elita. ;D Kółko wzajemnej adoracji wciąż na czasie ;) Pracownik w tej firmie jest kosztem a nie inwestycją, stare, zacinające się laptopy ( chyba że coś się zmieniło od kiedy nie pracuję), popularne na tym forum karty bez telefonów... Po ustaleniu z szefem można liczyć na zaliczkę. Na miejscu pracodawcy pomyślałbym o stałych umowach.

Hmmm

Do tych kilkuletnich laptopów i kart bez telefonów zapomnieliście dodać 1/4 etatu. Nierówne traktowanie ludzi i chwiejność szefa, który nader często zmienia zdanie. Nie pozwala na samodzielność, a później obarcza odpowiedzialnością za nietrafione decyzje. Przydałby się dobry manager do zoptymalizowanie procesów w firmie, która jest do uratowania. Obecnie nie wszystkie osoby na kierowniczych stanowiskach wiedzą co robić, niektórym w ogóle nie chce się pracować.

ehe
@Hmmm 30.01.2016 23:03

I proszę Pana..nic od 30.01.2016 nic się nie zmieniło !

Dzony

Firma ok,tylko spedytor życia są ograniczone. Boją się podejmować decyzje miękkim palcem robienia. Olewają kierowców. Ciekawe co będzie jak kierowcy zaczną ich olewam.

Szofer
@Dzony 30.07.2018 21:01

HEJ DZONY CZY TY NA PEWNO TAM PRACOWALES JAKO KIEROWCA? CZY TYLKO CHCESZ TYM WPISEM ZGORSZYC KOMUS OPINIE KOMUS KTO TAM PRACOWAL.

Aleksandra
@Szofer 17.12.2018 19:15

A czy Ty pracowałeś w firmie FOSS? Tak można by było wywnioskować z Twojej wypowiedzi. Skoro jesteś lub byłeś zatrudniony u tego pracodawcy to może powiedziałbyś, jak Ci się pracuje/pracowało w tym miejscu? Wszelkie konkrety mile widziane!

Aleksandra

W jaki sposób można starać się o pracę w FOSS z Gorzowa Wielkopolskiego? Czy firma poszukuje obecnie kierowców lub innych osób do pracy? Szukałam informacji na ten temat na stronie internetowej firmy, ale niestety nic nie znalazłam. Może osoby zatrudnione obecnie w FOSS wiedzą coś o prowadzonych obecnie rekrutacjach? Jeśli tak, to dajcie proszę znać!

Administrator

Dawno nikt z pracowników FOSS Sp. z o.o. nic nie pisał o niej. Może czas najwyższy to nadrobić. Czy powiesz coś o swoich doświadczeniach związanych z nią?

Pracownik

Wszystko ok kasa na czas zarobki też adekwatne jak na naszą prace (żeby wszyscy tak placili). A takiego szefa to życzę wszystkim . Bardzo pomocni i życiowo ludzie nie patrzą tylko na siebie ...

Administrator

Dysponujecie jakimiś nowinkami z życia firmy? Podzielcie się swoją opinią związaną z wynagrodzeniem w FOSS Sp. z o.o.. Może okazać się to cenną informacją dla innych użytkowników.

Paweł

Po przejściu z innej sąsiedniej firmy przesiadlem sir z trupa ze slikami na 2letniego iveco solowke. Co trzeba robia na swoim warsztacie. Przez pryzrmat idiotow z jakimi pracowalem tam nie ma sie co przywalac. Nie słyszałem o autach bez klimy bo to nie Kamaz. Pieniadze i reszta ustalen sie zgadzaja

Pan on
@Paweł 05.11.2017 18:15

kolego chyba firmy pomyliles u nas nie pracuje żaden paweł na solowce

Pan on
@Paweł 05.11.2017 18:15

firma spoko tylko zeby chcieli jeszcze za urlopy placic a nie tylko wnioski do podpisania dają

Administrator

Czy ubiegałeś się o pracę w FOSS Sp. z o.o.? Chcesz się się podzielić swoimi wrażeniami?

szymon

Auta bez klimy i lodowek, zjazdy niezgodnie z umowa, diety na papierze, spedytor nie robi nic pod kierowce. Jezeli ktos szuka uczciwej i rzetelnej firmy w ktorej bedzie szanowany to nie jest to Foss. Moja ocena 3 minus.

Pan
@szymon 04.08.2017 20:58

Tak tak wszyscy slyszeli o twoich ekscesach w kilku firmach i samowolnych zjazdach po kilka godzin i pisania oswiadczen do Itd ;) a co do spedytorow to po czwartym na sile nikt nie chcial ciagle gubiacego sie szymonka sz. Ktory co 2 msc siedzi w innej firmie i opisuje kazda na forach. Taki poszkodowany....

anonymous
@Pan 05.11.2017 18:19

Baranku masz jakies dziwne informacje;) nie jestem twoim kolega zebys pisal jakies smiecie. Biedny skrzywdzony i nie szanowany przez ludzi typie. Jezeli uwazasz soe za swietnego czlowieka zyj dalej w swoim zadufanym swiecie. Ja bardzo sie ciesze ze mam swietnego pracodawce u ktorego pracuje 2 lata i ktorego szanuje, ale ty czegos takiego nie uslyszysz od nikogo;) jezeli jeszcze raz pomiwsz mnie o jakiegolwiek donosy do itd jest to cos co mozna szybko zweryfkowac.

Marek

Pewnie nie pierwsza rozmowa na którą jeździłeś służbówką więc już wiesz dlaczego szybko poleciałeś, a rozmowa z oszustem ma dla mnie tyle sensu co Twój osąd :) a ciesz się, że się nie spotkaliśmy, ciągle czekam na telefon i możemy pogadać na żywo. Zawsze i wszędzie ;) Mogę podjechać.... 1300 zł za nic nie robienie... hmmm fajnie miałeś

Janusz
@Marek 11.02.2016 15:37

Pracuje z ta spedycja 2 lata super spedycja a zwłaszcza pani Dorota polecam ta firmę do współpracy

Tumry

Mam kilka aut wróżnych spedycjach i gdyby inni płacili jak Ci... to byłoby dobrze

Przewoźnik 85
@Tumry 16.05.2017 11:43

Płacić płacą tylko nie na czas a leasingi gonią...

anonim

(usunięte przez administratora)

David

Wiesz myśle ze w kazdej firmie sa poslizgi

Przewoźnik 85
@David 10.05.2017 14:19

Oczywiście ze tak ale zeby tel nie odbierac czy na emaile nie odpowidac...ogólnie nie byłoby zle gdyby chcieli byc bardziej komunikatywni

Kierowca Busa

Pracuję od roku jako kierowca, nic złego powiedziec nie moge, pieniadze na czas, weekendy w domu, auta nowe serwisowane, wszystko jak bylo ustalone tak jest, spedytorka Pani B. dobra w swoim fachu

Piotr
@Kierowca Busa 21.07.2016 10:17

A u nas nie chca wypłacac na czas za specialnie

Wikiped

mają też factoring i leasing

Pracownik

Nikt oprócz Ciebie nie ma zastrzeżeń co do pracy w Firmie Foss. Miej proszę choć trochę honoru i godności człowieku. Inteligentni ludzie nie smarują pierdół na forach i takich niedomówień nie załatwiają poprzez słowną internetową potyczkę. Zachowujesz się jak rozżalony 15-latek. Nabierz odwagi, przyjdź i porozmawiaj. Nie kompromituj się więcej. Pozdrawiam

esesman

Pierwsza - i od razu rozpatrzona pozytywnie ;) Akurat specjalistów w mojej branży w tym mieście nie ma za wielu ;) Ależ nie myśl, że hejtuję dla zasady - zwyczajnie pracowałem w o wiele lepszych firmach i mam lepsze doświadczenia i milsze wspomnienia. Poza tym bliżej mi jednak do managera w dużej korpo, niż nędznego PH w jakiejkolwiek firmie. I jak na ironię- cieszę się, że się rozwinąłeś i masz jakieś tam oddziały w innych miastach. Z resztą sam ostatnio ziomkowi dałem namiary do Was i jest u Was kierowcą ;) Ponadto wszystko co napisałem jest zgodne z prawdą - także to, że moja praca pomimo starań i wielu spotkań nie przyniosła wymiernych rezultatów, nad czym ubolewałem. Nie przejmuj się tak - to tylko opinia jednego czy dwóch pracowników ;) Przecież tworzycie podobno 40-sto osobową zgraną rodzinę i wszystkim Wam dobrze ze sobą ;)

esesman

Pewnie, że rozpamiętuję tak wspaniałą pracę. Za wypłatę 1300 zł to nie wiedziałem czy wybrać wycieczkę na Kanary czy może Antypody... Tak się składa, że w dniu w którym mi podziękowałeś nie pojawiłem się w pracy nie dlatego, że mnie bolał brzuch - tylko dlatego że miałem rozmowę kwalifikacyjną do firmy i przeszedłem ją pozytywnie. Więc wyszło wręcz idealnie. Z drugiej strony gratuluję odwagi cywilnej - pracownikowi podziękować telefonicznie, a później nie mieć odwagi mu spojrzeć w oczy? Gratuluję. Z Bartkiem owszem znamy się, ale nie ma nic wspólnego z tym co napisałem. Jeśli już raz na miesiąc się spotkamy, to wypijemy piwo i pogadamy o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owieniu ryb i innych ciekawych rzeczach ... raczej nie tasujemy się wspólnie przed monitorem obsmarowując cztery litery Waszej cudnej firemce... ...a na pomówienia niewinnego człowieka zdaje się, że są odpowiednie paragrafy. Buziaczki moi wspaniali ;*

Spedi

Nie zgodzę się z opiniami. Kompy są nowe, atmosfera jest bardzo dobra jak nigdzie indziej, ludzie pomocni, wiadomo kilka rzeczy zawsze wkurza ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Kasa zawsze na czas. Szef ok - tylko chyba za dużo imprezuje (nawet nie chyba)

Pomesku

Dobrze tu pracować i być Spedytorem-Zawiadowcą hehe :) Oby tak dalej !!!!

Pomesku

hmmmm ....Panowie B oraz S, żale dzieci, z którymi nie chcą się już bawić pozostałe dzieci w piaskownicy :) Pan Sebastian po 3 prawie latach od zwolnienia jeszcze wspomina swoje stanowisko?... ależ to tęsknota za fajną, uczciwą pracą i dobrymi warunkami. No ale nie nie, wymagania młodego człowieka to nie wygodna służbówka ale powinno być Ferrari, którym Szanowny Pan załatwiałby sprawy prywatne, a zapominał o podróżach służbowych. Zarazem Pan Bartek chciałby wyposażenia godnego Prezydenta, a wolał spać i codziennie spóźniać się do pracy. hahahah, a o obowiązkach służbowych zwyczajnie potrafił zapomnieć komentując to "o jej .... zapomniałem" hahahah Panowie Panowie wskakujcie na Ziemię! :) ... życzymy Wam Pracodawców gotowych na Chłopców Marzycieli, którym nie spieszno do pracy. Bawcie się dobrze w przyszłych firmach. Pozdrawiamy serdecznie i szczerze współczujemy Wam Przyszli Pracodawcy :( Marek cieszmy się z Naszej Firmy i Naszego Zespołu.:) Chyba trzeba Stary wypić za Naszych Ludzi i Brak CHWASTÓW na "Naszej fossowskiej Zielonej Trawce" :)Oby więcej takich firm, takiej atmosfery oraz takich warunków gdzie każdy przychodzi z uśmiechem do pracy. Pozdrawiamy chrumkająco hahahaha :)

Droid

Marek mam nadzieje, ze sie przejmujesz ta osoba jak w/w swinia :) i masz racje. Wiemy kto to pisze. Z powodow tez znanych. Olac i rob swoje. Kto Cie zna to wierzy w to jak w chrumkanie tej swini. Ja osobiscie tak dobrej atmosfery w zadnej pracy nie spotkalam. Wiec rob swoje bo szkoda energii.

anonim

(usunięte przez administratora)

Marek

Amnezji nie mam Szanowny Panie Sebastianie, jednak czy widzi Pan różnicę czy piszę do Pana Bartka czy też do Pana skoro piszczecie to razem :) Krytyka zawsze mile widziana bo wiem co należy zmienić w firmie. Jednak nikt z naszego 40 osobowego "grona wzajemnej adoracji" nie podziela Panów zdania :) jeśli nie pasowała Panu 10-cio letnia służbówka którą traktował Pan do załatwiania spraw prywatnych a nie pracy to mógł Pan jeździć tramwajem na gapę. Jak podkreślam ja lubię krytykę ale nie osób pokroju Panów, którzy.... hmmm. Nie prościej będzie między nami trzema załatwić sprawę honorowo jak faceci? może każdy z nas się czegoś nauczy jak należy postępować. Jestem do dyspozycji. Nr Panowie znają. Serdecznie pozdrawiam i szerokich torów :)

Marek

Bartku Bartku.... tylko Ty poszedłeś do zwolnienia.... nikt inny, widocznie coś było nie tak, a co to już zapewne wiesz, a resztę spraw piszesz jak rozżalone dziecko które wygonili z piaskownicy źli ludzie. Chociaż gdyby cokolwiek było prawdą..

esesman

Kółko wzajemnej adoracji. Właściciel niby jest miły, tu ćwierka przyjemnie Ci do uszka, obiecuje złote góry czyli np. zarobki poziomu 5 - 6 tys zł, nowe auto etc. a finalnie kończysz z 1500 zł w kieszeni i 10-cio letnią służbówką, starym 5-cio letnim laptopem i kartą do telefonu (telefon musisz sobie załatwić sam). Śmiech na sali. Teraz pracę zespołu nadzoruje ulubienia szefa, która jest fałszywa i tylko donosić potrafi, a pomocy z jej strony to ZERO. Zatrudniają pracowników, a po kilku tygodniach lub max. 3 miesiącach idą do zwolnienia - oprócz kilku osób, które pracują już kilka lat, mają zbliżone charaktery i tworzą krąg wzajemnej adoracji jak wspomniałem. Szkoda nerwów na FOSS - chyba, że stoicie pod ścianą.

Zostaw opinię o FOSS Sp. z o.o. - Gorzów Wielkopolski

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FOSS Sp. z o.o.