• Kim jesteśmy?

• Parszkowo
  • Karwia
  • Władysławowo
Gdynia - Primavera Conference & SPA
Olsztyn - Gabinet kosmetyczny "Primavera"
Władysławowo - Primavera Conference & SPA

3. Opinie o pracodawcach Jastrzębia Góra
  5. Opinie o Primavera Jastrzębia Góra

Opinie o Primavera Jastrzębia Góra Jastrzębia Góra

Nie przegap nowości o Primavera Jastrzębia Góra!

Paradna

17.08.2018 14:28

W Primce jestem już ponad 10 lat i nigdzie się nie wybieram, bo tu się przynajmniej nie nudzę! W obiekcie cały czas coś się dzieje, oprócz gości pobytowych mamy mnóstwo bankietów i konferencji, są wczasy odchudzające, więc pracy jest sporo. Primavera idzie cały czas do przodu a pracownicy razem z nią! W momencie gdy zaczynałam prace a teraz to jest to zupełnie inny obiekt na duży plus - jestem zadowolona że zostałam bo jakby nie patrzeć Primka w branży hotelarskiej się liczy i jest silnym obiektem na Pomorzu, więc taki wpis w CV jest bardzo pomocny. Mamy mnóstwo szkoleń i kursów aby być na bierząco z wszystkimi zmianami w hotelarce, więc nikt nas niczym nie zaskoczy. Jeżeli chodzi o atmosferę to zależy od zespołu - my kelnerzy mamy zawsze dobre humory i pomagamy sobie nawzajem. Może nie każdy pała do siebie miłością, ale jakoś trzeba z sobą wytrzymać te dobre kilka godzin więc staramy się i tak być mili i zachowywać minimum kultury. Ale tak po prawdzie to wżadnej pracy nie ma co patrzeć po opiniach tylko przyjść chociaż na kilka godzin zobaczyć jak jest naprawdę POMPA!
    Milena.

08.08.2018 10:55

Po kilku latach pracy w dziale marketingu mogę szczerze napisać, że opinie wirtualne a rzeczywistość to dwa różne światy. Nie wyobrażam sobie lepszego miejsca na kreatywne działania. Przez te kilka lat nauczyłam się więcej niż na studiach i szkoleniach. Organizujemy świetne eventy, realizujemy mnóstwo własnych pomysłów, wprowadzamy wiele nowych rozwiązań, współdziałamy z zespołami które mają w sobie ogrom pasji i co najważniejsze wiele naszych działań realnie pomaga ludziom, gościom i współpracownikom. To co jest najlepsze dla ludzi szukających ciągłych wyzwań, to działania wykraczające poza samą Primaverę, jak część filozofii Primalife. Dając z siebie 100% - w zamian otrzymujesz 110%. I tak, jak ktoś szuka pracy, w której będzie się nudził to zdecydowanie tej pracy nie polecam!
    Uśmiechnięta

10.05.2018 16:50

Dzień dobry, ja obecnie pracuje w Primaverze ( już ponad 4 lata) i tak się przywiązałam, ze ciężko będzie odejść... każdy tutaj pisze na podstawie spędzenia z nami 1-2 miesięcy. Może jednak warto byłoby zostać dłużej i przekonać się jak jest na prawdę? Praca ciężka- to prawda, ale wymagrodzenie jest zawsze na koncie na czas. W dzisiejszych czasach ten fakt jest bardzo istotny. Odnajdując się w swojej grupie ( pokojowe, kelnerzy, recepcja itd ) przychodzi się do pracy z chęcią. Oczywiście, są dni, ale to jak każdej pracy, ze się nie chce... ale tak ma przecież każdy!! Co roku mamy imprezę dla pracowników ( do tej pory najlepsza była sportowa!) , dodatkowo dostajemy premie, elastyczne godziny pracy... czego chcieć więcej?? Jak tylko będziesz tak fajny i uśmiechnięty jak my- uwierz, to będzie jedna ( jak nie najlepsza) z Twoich prac!

04.06.2018 16:04

Być może dla @Uśmiechnięta również ten aspekt jest ważny. Być może do tej pory spotykała się z innymi praktykami na swojej drodze zawodowej. Dla nas i przyszłych kandydatów najważniejsze jest to, że padło wiele innych cennych argumentów.

04.06.2018 16:06

Bardzo dziękujemy za twój głos! Brakowało tu opinii osoby z tak dużym stażem.
    Lidia

26.04.2018 12:30

@Pawel tak jak napisała sama firma. Nie zawsze trzeba się tak stuprocentowo kierować opinią obcych osób na forum i lepiej samemu sprawdzić czy faktycznie opinie mają potwierdzenie w rzeczywistości. I samo spróbowanie pójścia na rozmowę rekrutacyjną może być opcją sprawdzenia takich opinii z forum.

10.05.2018 15:06

Dziękujemy za ten głos. Też uważamy, że warto przekonać się samemu i nie należy się sugerować wyrywkowymi opiniami, które często są niestety niezgodne ze stanem faktycznym.
    Pawel

22.04.2018 16:20

dzieki za ciekawa lekture, bo juz sie dzis tam wybieralem .

10.05.2018 15:04

Szkoda, że nie chciał Pan poznać osobiście naszej organizacji. Nie warto przykładać wagi do wszystkiego co ludzie piszą na forum. Za to warto przekonać się samemu w trakcie rozmowy o pracę, czy współpraca z danym pracodawcą może pomóc Ci w rozwoju osobistym i zawodowym.
    Waldi

22.02.2018 08:25

Niestety niektórym najlepiej wychodzi narzekanie. Wszystko jest źle.!!

22.02.2018 12:16

Czasami warto samemu się przekonać jak jest u danego pracodawcy. Niestety ale osoby zadowolone z pracy nie wystawiają opinii.
    Lidia

13.09.2017 11:33

@Primavera Jastrzębia Góra dzięki za odpowiedź. A czy można prosić o link, bo niestety na Państwa stronie nie widzę takiej zakładki, a jednak ta informacja przyda się nie jednej osobie chcącej u Państwa pracować.

19.09.2017 12:20

Jesteśmy w trakcie budowy zakładki "praca" na naszej stronie internetowej. Tym czasem zapraszamy tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,100942,0,0,oferty_pracy
    Pracownik Primavery

06.09.2017 12:04

Pracuję w tej firmie już ponad 3 lata i mimo tego, że dostaję propozycje pracy w innych miejscach to nie decyduję się na zmianę pracodawcy. Po pierwsze firma się wciąż rozwija i można się naprawdę realizować. Zarobki są ok. Szefostwo faktycznie wymagające, ale to dlatego że pilnują swojego biznesu i wychodzą z założenia, że w pracy się pracuje... Jeżeli chcesz być recepcjonistą, który śpi na nockach to nawet nie aplikuj. Niestety, ale opinie dodają głównie osoby, które rozstają się z firmą w wielkich żalach a ci którzy pracują po kilkanaście lat (są i tacy) siedzą cicho. Polecam pracę w Primaverze osobom pracowitym.
    Alalaa

02.09.2017 14:23

Praca może jeszcze byłaby ok, gdyby nie ta atmosfera? płaca grosze, za naprawdę ciężką pracę. Człowiek tyra od rana do wieczora jak dziki pies.. Kierownicy i szefostwo tylko obserwują do czego się przypierdzielić. Nie dziwię się, że wiecznie szukają pracowników. ????
    Alalala

06.10.2017 13:10

Zgodzę się, że atmosfere tworzą ludzie.. ale nie tylko pracownicy, ale szefostwo i zarząd również. Pracownicy niedługo zaczną padać.. jak muchy z przemęczena. Co komu dadzą spotkania integracyjne, nagrody? Jak co chwilę pracownicy i tak ododchodzą? To chyba świadczy tylko o tym, że taki system źle funkcjonuje? Nagrody przyznawane między pracownikami? Przecież to tylko tworzy nie chcianą rywalizację. Wasz hotel tworzą ludzie, pracownicy.. gdyby nie oni, nie byłoby 4 gwiazdek a 1.. Więc może warto Ich doceniać a nie na każdym kroku pilnować jak psy.

09.10.2017 14:31

Po pierwsze, należy sprostować - Primavera Jastrzębia Góra to nie hotel i nie podlega kategoryzacji. Po drugie, w większości działów jest wysoki poziom stabilności zatrudnienia co oznacza, że rotacja jest niewielka (nie odbiega od tendencji w branży ). Oczywiście dostrzegamy problemy i staramy się im zaradzić.

16.08.2017 13:18

0099pracoenik

16.08.2017 21:16

Szukają . Napisz mejla lub osobiście przynieś

06.09.2017 11:57

@Lidia zapraszamy do zakładki "Oferty Pracy". Tam znajdziesz informacje o aktualnie otwartych procesach rekrutacyjnych.
    fiki

12.05.2016 12:47

kiedys jeszcze do nich szukali recepcjonistki pamietam.
    a.

16.07.2015 20:49

Ja również po miesiącu pracy zrezygnowałam i wyjechałam, czuję się oszukana i nie polecam tam pracy.
    wolny człowiek od -jak wyżej

16.07.2015 08:18

sezon rozpoczęty, zapowiadało sie fajnie w primaverze, przez telefon obiecanki cacanki - a tu KLAPA TOTALNA, po odebranu pierwszej wypłaty - potrąceniach (za pokój 10,00, dojazd, jedzenie które trzeba sobie kupić itd.) kwota wypłaty śmiechu warta - pakuję walizkę i UCIEKAM JAK NAJDALEJ - NIGDY WIĘJEJ PRACY W PRIMAVERZE. Traktowanie pracowników KOSZMAR. Praca tam to KLAPA, HORROR, KOSZMAR, ITD..........NIE POLECAM - nie dajcie się nabrać na ich gadkę i obiecanki. Ludzie jak zobaczą co się tam dzieje uciekają szybko. Zatrudniają dużo ludzi z Ukrainy za grosze. Kilka osób uciekała od nich w lipcu, jak zorientowali się jak postępuje szefostwo. KOSZMAR

11.09.2017 14:30

Jesteśmy bardzo dużym obiektem i nieustannie się rozbudowujemy, dlatego potrzebujemy co raz więcej współpracowników. Rekrutację prowadzimy właściwie non-stop, ale nie wynika to wyłącznie z rotacji w naszej firmie.

11.09.2017 14:37

O warunkach zakwaterowania i wyżywienia przyszli współpracownicy są informowani na pierwszych spotkaniach rekrutacyjnych. Nieprawdą jest, że obywatele innych krajów mają niższe wynagrodzenie niż reszta współpracowników. Wynagrodzenie zawsze zależy od doświadczenia i zaangażowania pracownika.
    tomek

15.07.2015 14:55

też mi się wydaje, że kelnerzy w tej pracy nie mają jednak luzów, a też nie sądze, żeby było tak jak mówisz, że nie można nawet jeden przerwy w ciągu dnia wykorzystać. Wiem, ze nadgodziny są płatne, bo wynikaja zazwyczaj niepalonowane, to już od gości zależy wszystko, wiaodmo, że trzeba obłużyć do ostatniego klienta.
    J.G.

15.07.2015 12:04

przeczytałam wszystkie opinie i nie chciałabym pracować w takim miejscu SZOK. Współczuję tym co tam trafią. Czasami osoby na stanowiskach kierowniczych powinni zmienić, aby hotel odzyskał swoje dobre imię. W tym przypadku dyrekcja też się nie sprawdza skoro pozwala na takie skandaliczne zachowanie i wyzyskiwanie pracowników, chyba że sami biorą w tym udział - to się nie dziwię,że pracownicy piszą jak tam jest naprawdę.
    znana h

13.07.2015 19:12

Noo widać że piszą to kelnerzy którzy pracowali ciężko. Jednak jest ilość osób znacząca w obiekcie i praca nie należy do zbyt łatwych. Jak ktoś chce pracować przez cały rok w rozwijającej się firmie może pracować w Primaverze. Ważna jest wytrzymałość na stres bo praca z kuchnią (kucharzami) bywa bardzo ciężka, często obrażają się wszyscy nawzajem... Inne działy chyba spoko choć też zapracowani.
    obserwator

13.07.2015 13:38

coś dużo tych negatywnych opini pracowników. dobrze że jest ta strona, już wiem jaki hotel omijać przy szukaniu pracy, Szok ze dyrekcja nic nie robi aby poprawić opinię i sobie. Maskara. dzieki za opinię przydały się bardzo.
    również wolna od primavery

16.07.2015 06:44

pracowałam tam i uciekłam, znalazłam pracę niedaleko I TO BYŁA NAJLEPSZA DECYZJA. Wszystko co napisali inni - popieram w 100 %. Brak szacunku do ludzi - pracowników sezonowych i stałych. Zwalnia się ludzi i zatrudni stażystów, praktykantów i sezonowych, bo płacą grosze za tak ciężką pracę, po 13-14 godz. bez żadnego socjalu dla pracowników, opłaty za pokój 10.00, brak lodówek a jak nie jesteś w pracy NIE MASZ PRAWA ZJEŚĆ NIC= wolą wywalić jedzenie do śmieci niż dać pracownikom, nawet papier toaletowy trzeba sobie kupić, pomiatanie ludźmi to dzień powszedni. UCIEKŁAM i JESTEM SZCZĘŚLIWA . Lecę do lepszej pracy jak będę miała chwilę to opiszę różne sytuacje. Ale NIE POLECAM TEJ PRACY - TEGO PRACODAWCY.

11.09.2017 14:45

Nieprawdą jest aby nasi pracownicy byli zwalniani w związku z zatrudnieniem praktykantów. Cenimy sobie wartościowych współpracowników i z pewnością taka sytuacja nigdy nie miała miejsca. Pracownicy gastronomii mają zapewnione wyżywienie gdy są w trakcie pracy. Reszta pracowników może zjeść zupę albo wykupić obiad na preferencyjnych warunkach.
    była pracownica

11.07.2015 19:10

Pracowałam w primaverze bardzo krótko, ale przez ten czas poznałam, że jest to (usunięte przez administratora) Moje minimum godzin to 13, max 14,5. To co obiecują ci przez telefon okazuje się fikcją jak już tam pracujesz. Atmosfera ciężka, zwłaszcza w kuchni, bardzo stresująca. Pracujesz 8 dni z rzędu, a jeszcze mają pretensje kiedy chcesz mieć weekend wolny. Trzeba płacić za pokój, w którym nie ma nic prócz łóżka i łazienki... A jak chcesz zrobić pranie to możesz iść uprać je w rzece... DNO
    również wolna od primavery

16.07.2015 06:32

popieram w 100 %

11.09.2017 14:52

Obecnie pracownicy działu gastronomii pracują w systemie 2/2.
    pc

21.04.2015 15:49

Praca w Primaverze jest stresujaca. a takze bardzo ciezka ,nalezy dodac za marne grosze. Pracownicy nie sa doceniani, wymaga sie od nich Bog wie co ,nie oferujac nic w zamian . Praca jest pzeznaczona dla osob ,ktore nie maja rodzin ,albo naprawde sa zdesperowani. NIE POLECAM !
    wandzia

30.03.2015 14:08

ludzie po prostu często szukają problemów tam gdzie ich nie ma. nie wiem jak mam intepretować informację zamieszczoną przez użytkownika rdas zamieszczoną w lutym tego roku, a mianowicie czy na serio się zarabia 8 zł za godzinę czy tylko to jest taki ogólnik rzucony przez ciebie dla przykładu, nie wiem za bardzo jak mam to intepretować

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Primavera Jastrzębia Góra?

Kontakt - Primavera Jastrzębia Góra

ul. Rozewska 40/42 84-104 Jastrzębia Góra

rdas

20.02.2015 22:37

hehe ,ale sie usmiałem ! przypominają mi się stare czasy obozu , za nic w swiecie bym tam nie wrócił, dyrekcjcja robi dobrą minę do złej gry, kasa poprzestawiała recepoty myslenia,człowiek jest robotem pracującym za 8 zł
    huhu

15.01.2015 23:58

Dyrekcja chce zatrzymać pracownika ,ponieważ tam srednio co 2/3 mies w 80 % jest nowy personel , nikt tam nie wtyrzumuje ,wszyscy gadaja ,nikt nie chce tam pracowac .. o 2 to mozna pomarzyć ! hahahaha

11.09.2017 15:07

Z roku na rok odnotowujemy wyższy wskaźnik stabilności zatrudnienia. Bardzo nas to cieszy, bo świadczy o tym, że pracuje się u nas co raz lepiej.
    mietek

29.12.2014 18:22

To chyba dobrze, że jesli pracownik chce odejść z Primavery, to kierownictwo zaprasza na rozmowę, pyta o powody i próbuje zatrzymać wyszkolonego pracownika, zamiast trafić czas i energie na szukanie i szkolenie nowego. Pytanie czy potrafią zaproponowac np. podwyżkę? Bo ile teraz zarabiacie orientacyjnie, 2 z przodu jest?
    zszokowany

26.11.2014 00:15

czytam tutaj pozywtywne opinie od pracowników ,eeem chwilęczkę nie znam ani jednej osoby ,która odeszła z pc&s w zgodzie z dyrekcją ! Gdy skłdasz wypowiedzenie chcą Cię zatrzymać za wszelką cenę ,pytają o powody zwolnienia , Ty przedstawiasz swoje stanowisko ,oni przedstawiają wszystko w różowych okularach ,a gdy pomimo tego ,że próbowali Cię zatrzymać ,a Ty i tak się zwolnisz jeste u nich skrelslony ! tratują Cię jakby im nie wiadomo jak wielką krzywdę zrobił , nie widząc tego ,że oni na codzień krzywdz ludzi w podły i chamowaty sposób ! nie oszukujmy sie! ludzie tam tyrają po 13h dziennie , żeby wszystko było ok ,bo jest ruch a do pracy nie ma komu , bo kto chce pracować w obozie za 8 zł ? to nie jest praca ! Boże drogi ,wiem co mówię sam tam pracowałem , wtedy jeszcze za 7,20 dopiero po kontroli PIP trochę się zmieniło , ciekawe na jak długo ! Mam osobisty uraz do P.Paweł który był dla mnie zawsze ogromnym autorytetem oraz osobą z którą zawsze miło się rozmawiało . "BABCIA" również była osobą do której miałem zawsze szacunek i zaufanie. P.Kasia- każdy mówił,że jest straszna , natomiast podczas mojej kariery w PC&S ,nigdy nie sprawił mi przykrosci ,lecz nie powiem czasami Jej wzrok przysparzał mnie o dreszcze ,odchodząc z Primavery zawiodłem się strasznie... P.Alicja i P.Paweł ogromnie mnie rozczarowali swoim zachowaniem , tym co mi mowili oraz sposób w jaki ze mną rozmawiali ku mojemu zaskoczeniu pozytywnie zaskoczyła mnie Pani Kasia ,która próbowała mnie zrozumieć ,oraz starał się tłumaczyć (P.Pawłowi , P.Alicji ) moje argumenty ! Zawsze Ją szanowałem , lecz przez tą sytuację zyskała x3 .Podsumowując, nie polecam pracy w tym miejscu ...
    pracujaca w primaverze

16.11.2014 17:05

ja nadal pracuje w primaverze i musze powiedziec ze rzeczywiscie atmosfera miedzy pracwnikami jest chora , wszyscy sa dla siebie nieprzyjemni, jesli komus potknie sie noga to reszta sie cieszy i nie jest to tylko moje zdanie ale takze kilku moich kolezanek ktore tez tam pracuja. Jesli chodzi o zarobki to troche malo ale nie mam pretensji, jak sie zgodzilam to tak mam wiec nie ma co narzekac a MLODE SZEFOSTWO- NA SZCZESCIE NIE MIALAM Z NIMI DO CZYNIENIA BO OD WSZYSTKICH SLYSZALAM BAAARDZO ZLE OPINIE O TYM JAK NOSZA NOS ZADARDY I ZWYKLYCH ROBOLI ,, KLASE EKONOMICZNA'' ZLE TRAKTUJA I NIE MAJA SZACUNKU. PS zapraszam do orimavery:)

19.10.2014 11:13

Daria niestety nie przesadził z ilością godzin , pracujesz 240 godzin w miesiącu a i zdarza się że dziewczyny pracują jeszcze więcej. Dwa etaty to norma
    daria

14.10.2014 18:06

@Wolny od Primavery, masz racje powinno byc rozróżnienie pomiędzy opiniami, wiadomo, że w takim ośrodku wczasowych sa zarówno zadowoleni klienci jak i zadowoleni mniej, mało kogo to tutaj interesuje, to przecież miejsca by wyrazić opinie o pracodawcy. Chociaż Twoja opinia wydaje sie byc troche przesadzona, strasznie dużo godzin.
    Wolny od Primavery!

03.10.2014 18:25

Proszę szacownych internautów o rozróżnianie opinii o ośrodku z opiniami o warunkach pracy. Te pierwsze piszą osoby korzystające z wypoczynku a te drugie osoby tam pracujące. Jeśli ktoś uważa, że: praca przez 7 dni w tygodniu - łącznie około 230 godzin w miesiącu-wykonując ciężką pracę nawet w święta, jest "wyciskaniem człowieka jak cytrynę" a potem do "kosza" to chyba ma rację. Pracowałem w Primaverze J.Góra i wiem co piszę oraz inni. Mój nick mówi wszystko! Gdy już uwolnisz się od Primavery, to zaczynasz nowe życie. Mało jest opinii od pracujących, bo nie maja czasu ich pisać. Języki rozwiązują się, gdy kończą pracę i zaczynają normalnie żyć oraz pracować. Pozytywne opinie w internecie, to zlecenie od Pani Dyrektor /współwłaścicielki/. Piszą je Recepcjonistki i Ona sama. Gdy jest jakiś konkurs i brane są pod uwagę opinie na forach lub "klikanie" wówczas pełną parą działa recepcja hotelu :)

14.10.2014 09:05

Wolny od Primavery bardzo dobrze to ująłeś:) Ja również mam za sobą pracę w tym obozie i dopiero jak złożyłam wypowiedzenie zaczęłam oddychać świeżym powietrzem....

28.07.2014 23:28

05.08.2014 10:28

Tak super ośrodek wczasowy :) Wystarczy wejść na TripAdvisor i poczytać opinie ludzi odwiedzających ten przybytek :)
    Skady

25.07.2014 16:27

Nie jest źle bo jest beznadziejnie ! W całym moim sporym życiu zawodowym nikt nigdy mnie tak nie próbował poniżać jak w Primaverze ! Traktują ludzi gorzej niż bydło. Na początku są wszyscy mili bo zależy im na nowym dobytku ponieważ nikt u nich nie chce pracować. Na szacunek trzeba sobie zapracować a przede wszystkim wynieść go z domu o czym nie ma pojęcia młode szefostwo! Jedyną dobrą duszą z całego zarządu jest najstarsza Pani dyrektor reszta nie wie co to szacunek do drugiego człowieka. Ciężką pracą nigdy sobie rączek nie wybrudzili. Konserwatorzy, pokojówki i reszta niższego personelu dodam bez którego niczym byłby ten obiekt są traktowani poniżej ludzkiej godności. Przerwa na obiad i dostajesz resztki zimnych ochłapów ze stołu za które musisz oczywiście zapłacić. Czytam opinie z przed paru lat i widzę, że niczego się kierownictwo nie nauczyło . Żenada !!!
    xxx

14.07.2014 01:08

Nie jest tu tak zle jak wszyscy pisza ...
    ,,,

13.07.2015 14:06

opinie napisana chyba przez dyrekcję albo kierowniczki,,,, firma MASAKRA
    ddd

11.07.2014 18:30

jest 2014 r nic sie nie zmieniło. bracownik jest [usunięte przez moderatora] ,który ma tyrac tyle ile chce DYREKCJA , nie liczac sie z niczym . masz 7,20 i badz cicho ,bo jeżeli komuś powiesz ,ze jestes niezadowolony za dwa dni gada cala primavera ,ze masz jakis problem . chore , ludzie są straszni ,a w szczególności kelnerzy tzn. KIEROWNICZKI SAL .. pokojowe sa ok , gdy wysylano mnie z kelnerki na pokoje to PAnie bardzo pomocne i sympatyczne. reszta dno . NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!
    jimitenor

07.04.2014 10:09

Witam wszystkich i odrazu odradzam wszelką współpracę w firmie Primavera Conference & SPA zarówno w obiekcie w Jastrzębiej Górze jak i w biurze marketingu w Gdyni(teraz nazwa Primavera) po pierwsze umowy zlecenia na najniższą krajową podpisywane uwaga!! w ostatnim dniu miesiąca - na stałą umowę nie ma szans nawet po roku czasu pracy!!, klimat pracy jest absolutnie chory "Pani" dyrektor nosi wysoko głowę i ma zanic swoich pracowników, zero profesjonalizmu, praca opiera się na strachu i konsekwencjach czy wyrzuceniu z pracy, jeżeli chcesz ślepo wykonywać nieprzemyślane decyzje "Pani Dyrektor" być pod ciągłą presją zarówno w pracy jak i po niej, zarabiać grosze na umowach śmieciowych i być traktowany jak "śmieć" - zapraszamy do PRIMAVERY
    Były Pracownik

03.01.2014 20:42

No cóż.....Primavera to jedyne takie miejsce w dosłownym tłumaczeniu. Odradzam wszystkim, którzy szukają pracy na stałe lub dłużej. Większość osób zatrudniona na umowę zlecenie /oczywiście brutto 1000zł/. Jeśli wytrzymasz lub mają taką ochotę i zaproponują umowę o pracę, to najniższa krajowa na papier a stawka godzinowa ustalona na rozmowie do ręki. Tylko pamiętaj, że pensja wypłacana tylko do ręki i z możliwością potrącenia za wymyślone niedociągnięcia... Tak jak pisali poprzednicy dużo godzin w miesiącu w zależności od stanowiska: kuchnia potrafi pracować po 250 godz/m-c a pozostali około 220 godz/m-c. stawki od 7.00zł-10.00zł netto. Pamiętaj jeszcze o jednym: przepracowane godziny to ciężka praca a nie 'ściema'. Po takim miesiącu z przepracowaną stawką 220 godz masz wszystkiego dość...Właściwie twoje życie to praca i spanie. Pracując w Primavera Conference&SPA J.Góra zapomnij o rodzinie i znajomych. Oczywiście osoby, które tam dłużej pracują i jakoś dają radę, to osoby, które poszły na jakiś kompromis: bo blisko mieszkają, bo praca przez cały rok, bo ciężko o pracę a mają na utrzymaniu rodzinę. Odpowiedzialność i wymagania Pracodawcy bardzo wysokie, nie współmierne do pensji i wyposażenia pracownika. Telefony, strój, sprzęt, wyżywienie nawet kuchnia we własnym zakresie.
    Obiektywizm

13.12.2013 17:52

Ja również nie mam miłych wspomnień z pracy w Primavera Conference & Spa, dawnego Drejka. podejście do pracownika na najniższym poziomie. Zarabiaja krocie a pracownikom obcinają pensje za najdrobniejsze przewinienia, wpadki spowodowane często niewiedzą-marne szkolenia-można powiedzieć że brak szkolenia, jakiegokolwiek przygotowania do pracy. 1 dzień gdzie przełożony/a tlumaczy Ci schematy to jakiś absurd. potem uczysz się sam/a poprzez obserwację i zabawę 1000 pytań do.... często nie ma z kim się bawić w tę zabawę! Jedyna ludzka twarz w tym osrodku to najstarsza Pani właścicielka. Pensje niskie i sporo godzin w miesiącu ale o tym każdy jest informowany na początku. Jak "natrzepiesz" 250 h to masz przyzwoita pensję, ale to chyba nie o to chodzi.... System prowizyjny niejasny i nieosiągalny dla każdego, mimo że sprzedajesz pokoje. otrzymanie prowizji uzaleznione jest od opinie osoby odpowiedzialnej za to. Hmmm reasumując... odradzam! Jednakże pozdrawiam pracowników, większość ekipy to ludzie, których powinno sie docenić za wkład w tę całą Primaverę a nie demotywować co jest tam czynione na porządku dziennym.
    michal

15.09.2013 12:46

napisze krotko najgorsze dzialy to recepcja totalne (usunięte przez administratora) dzial kuchni (usunięte przez administratora)i nawet wody nie potrafia zagodowac pokojowe ok konserwatorzy tez moga byc sa traktowani jak smiecie a najwiecej robia na osrodku ci co sie postawia sa wyrzucani i potraktowani jak zero nie polecam tego miejsca pensja to zenada acha uwazajcie na wszystkich bo to konfidenci pozdrawiam.
    admin09

14.09.2013 13:29

pracowałam tam przez pewien okres czasu. Wszystko ładnie,pieknie ale tak naprawdę do (usunięte przez administratora) Kierownictwo ważne jakby urodziło sie w Paryżu.(usunięte przez administratora) bezczelne traktowanie.
    Eeee

05.06.2013 09:07

tak to już jak ktoś się do pracy żadnej nie nadaje przez swój niewyparzony pysk i wini wszystkich dookoła tylko nie siebie , o dzizes .. hahahahha :)
    Mentor

04.06.2013 15:33

W 100% zgadzam się z przedmówcami... (usunięte przez administratora) Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi pracy w tym miejscu. A wracając do recepcji to pracują tam najbardziej kłamliwe i zadufane w sobie .... (usunięte przez administratora)
    czarna

04.10.2011 01:39

Pracowałam tam jakiś czas na Spa,to co tam się dzieje to jakaś pomyłka.pracownicy są ok ale ta cała pani (usunięte przez administratora) ,to jakiś niewypał,co ona tam robiła?Smiech na sali,codziennie pokaz mody,żeby było jeszcze na czym?,smiechu warte.Ciągły brak produktów do pracy,a ona miała to gdzieś,byle czym ,byle jak,byle by klient się nieposkarżył,a jak się poskarzy dostanie masaż gratis.Wymaga od pracowników wiele a od siebie nic nie daje jeszcze najlepiej Cię oskarży i wyśmieje i wymyśli historie koncową,.pani(usunięte przez administratora) za 5 groszy.Dzięki jej osobie wszyscy dobrzy pracownicy zrezygnowali i napewno zrezygnują.No i marna płaca za taką pracę,istny (usunięte przez administratora) nieraz po 5-10 dni po 12 h.Nigdy więcej tam nie wrócę i odradzam wszystkim

Zostaw merytoryczną opinię o Primavera Jastrzębia Góra