Firma Wanicki Sp. z o.o.

3.1Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Firma Wanicki Sp. z o.o.

@Pytanie

Dla Firmy Wanicki główną wartością są Pracownicy i Klienci. Dokładamy wszelkich starań, aby stwarzać jak najlepsze warunki do pracy i wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów. Dołącz do nas, przekonaj się sam! :)

Obecny

Co w tym roku dostajemy na święta??

@Obecny

Wszyscy Pracownicy naszej firmy dostają z okazji Świąt upominki w postaci paczek świątecznych. Organizujemy również spotkania świąteczne. Chcesz się dowiedzieć, jakie prezenty dostaniemy w tym roku? Zapraszamy do udziału w rekrutacji :)

@Firma Wanicki Sp. z o.o.

Niestety od paru lat pracuje i tylko raz te obiecane paczki świąteczne były. Chcesz się dowiedzieć co będzie w tym roku? To samo co rok temu ???? Podobnie sprawa się ma z zakładowym funduszem socjalnym który nie istnieje. Pakiety sportowe oraz dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne faktycznie są. Nie korzystamy na naszym oddziale.

@Firma Wanicki Sp. z o.o.

Chciałbym jednak zwrócić uwagę, że podczas mojej pracy w firmie Wanicki, jeśli jakiekolwiek upominki były oferowane, musiałem je opłacać z własnych środków, ponieważ doliczano je do faktury. Co więcej, zauważyłem, że sytuacja była nierówna – niektórzy pracownicy otrzymywali upominki, podczas gdy inni, byli pomijani.

@Obecny

Do świąt zostało jeszcze trochę czasu, proszę się uzbroić w cierpliwość :)

Pracownik Nowy wpis
@Firma Wanicki Sp. z o.o.

Wszyscy pracownicy waszaj firmy....to sa podawani w statystykach i wtedy liczy sie kazdy oddział, a jak jest impreza czy wspomniane juz upominki to wtedy zapomina sie o oddzialach i zostaja tylko Mogilany. Niestety nie jest prawda ze kazdy dostaje paczke, pracuje w tej firmie 10 lat i otrzymalam ja 2 razy i to bardzo dawno temu. Niby to jakis wybor albo kolacja w grudniu albo paczka decyzje podejmuje kierownik, ten sam kierownik ktory jest co tydzien naciskany ze jego oddzial ma za male przychody odpowiedz jest prosta ciecie kosztow gdzie sie da. Wiec ta jedna kolacja raz do roku zamiast jakies nagrody dla pracownika za caly rok ciezkiej pracy to na prawde nie jest jakis wysilek i podziekowanie ze strony pracodawcy. Jest to słabe i żenujace. Tyle odnosnie wspomianych niewidocznych paczek.

Michas Nowy wpis

Jak.juz ktos zaczal czytac te opinie to moze chociaz w taki sposo pracownicy beda mogli vos przekazac wlascicielom. Niestety kadra kierownicza to szklany sufit, ktory nic nie przepuszcza dalej wszystko zadusza. Nie jest w oddzialach kolorowa atmosfera pozostawia wiele do zyczenia. Pensje placone nie wg kompetencji i umiejetnosci tylko po znajomosci. Nie ma na ten temat z kim porozmawiac, czasami odnosi sie wrazenie ze to takie ciagniecie z miesiaca na miesiac zeby wypisac fakture wziac kase a reszta jakos sama sie ulozy. Niestety ale duzo pomyslow rozwiazan zostaje hamowane. Brak awansow, brak premii brak firmowych spotkan. Warunki bardzo slabe. Niektore oddziały stare niewyremontowane, stawia sie tylko na nowe.

usuwanie opinii

Szanowni Państwo, Zwracam się do Państwa w związku z moimi spostrzeżeniami dotyczącymi praktyk firmy Wanicki, które budzą moje zaniepokojenie. Zauważyłem, że wiele opinii, zarówno od pracowników, jak i klientów, zostało usuniętych z platform, na których te oceny były publikowane. Działanie takie wydaje się celowe i może sugerować brak przejrzystości w komunikacji z pracownikami oraz kontrahentami. Jako były pracownik, chciałbym zwrócić uwagę na następujące kwestie: Brak szacunku wobec pracowników oraz klientów – niestety, wiele osób doświadczyło złego traktowania, co obejmuje brak wynagrodzeń wypłacanych na czas oraz problematyczne rozliczenia z kontrahentami. Nierzetelne praktyki w serwisie i sprzedaży ceny usług są zawyżane, a klienci informowani o wymianie części, które nie zostały faktycznie zmienione. Nieuczciwe warunki zatrudnienia – obiecujecie Państwo atrakcyjne warunki przy rekrutacji, ale rzeczywistość jest inna, a pracownicy otrzymują wynagrodzenie na poziomie najniższej krajowej, często będąc zmuszani do prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Jeśli rzeczywiście dążycie Państwo do bycia rzetelnym pracodawcą i partnerem biznesowym, proszę o odniesienie się do tych kwestii. Usuwanie opinii nie rozwiąże problemów, z którymi się borykacie – zamiast tego sugeruję poprawę praktyk wewnętrznych i relacji z pracownikami oraz klientami.

@usuwanie opinii

Dziękujemy za przesłane informacje. Jak można zauważyć na naszych profilach, nie unikamy komunikacji z osobami, które wyrażają opinie o naszej firmie. Podstawią przejrzystej komunikacji jest m.in. możliwość merytorycznego odniesienia się do uwag i pytań, które pojawiają się na naszym profilu. Część z tych opinii została usunięta przez administratora z uwagi na ich obraźliwy charakter lub naruszenie dóbr osobistych. Jesteśmy pracodawcą, który na rynku funkcjonuje ponad 30 lat i dokładamy wszelkich starań, aby zapewniać właściwe warunki pracy i być wiarygodnym partnerem biznesowym.

Usuwanie opinii Nowy wpis
@Firma Wanicki Sp. z o.o.

Wszystkie opinie z lat 2023 i 2024 zostały całkowicie usunięte. Takie działanie rodzi pytania o transparentność Państwa podejścia do komunikacji z obecnymi oraz byłymi pracownikami i klientami. Rozumiem, że niektóre komentarze mogły naruszać zasady kulturalnej dyskusji, jednak całkowite usunięcie wszystkich opinii z ostatnich lat sugeruje brak otwartości na krytyczne uwagi. To, co się dzieje, niestety wygląda na oszukiwanie samych siebie. Jeżeli firma nie jest w stanie zaakceptować aktualnej sytuacji i usuwa negatywne opinie zamiast stawić czoła rzeczywistości, świadczy to o braku gotowości do rozwiązania problemów, z którymi się mierzycie. Negatywne opinie, choć trudne do przyjęcia, są cennym źródłem informacji o tym, co wymaga poprawy i mogą być motorem do wprowadzania zmian, które faktycznie przyniosą korzyści firmie oraz pracownikom. Deklarujecie Państwo, że dbacie o przejrzystość komunikacji, ale w takiej sytuacji trudno nie odnieść wrażenia, że negatywne opinie są po prostu eliminowane. Tłumaczenie się 30-letnim stażem na rynku i 12 opiniami przez 30 lat, z których te, które są wygodne, zostają, jest bardzo nieporządne dla kontrahentów i przyszłych pracowników. Faktem jest, że zostały przez Was usunięte, co nie odpowiada na pytania o aktualne warunki pracy, które wywoływały wiele negatywnych reakcji w ostatnich latach. Usuwanie wszystkich negatywnych opinii z kilku lat sprawia wrażenie, że firma próbuje zatuszować problemy, zamiast je rozwiązywać. Długie funkcjonowanie na rynku przez 30 lat jest istotnym osiągnięciem, ale nie zmienia to faktu, że aktualne problemy nie mogą być ignorowane. Tłumaczenie się historią firmy nie jest odpowiedzią na bieżące potrzeby i oczekiwania pracowników oraz klientów. Jeśli naprawdę zależy Wam na budowaniu wiarygodnego wizerunku, powinniście być otwarci na krytyczne uwagi i podjąć kroki, które realnie poprawią warunki pracy oraz relacje w firmie. Usuwanie opinii jedynie maskuje problemy i nie prowadzi do ich rozwiązania.

Czy można w Firma Wanicki Sp. z o.o. liczyć na jakieś dodatki?

Konrad
@Pytanie

Zapomnij o dodatkach ????

@Konrad

Firma dofinansowuje opiekę medyczną, posiada preferencyjne ceny na ubezpieczenia grupowe i pakiety sportowe. Poza tym organizujemy dla Pracowników spotkania integracyjne.

Kuba
@Firma Wanicki Sp. z o.o.

A co ze związkami zawodowymi? Dodatkami urlopowymi itd?

Firma Firma Wanicki Sp. z o.o. prowadziła rekrutację na stanowisko Młodszy Prawnik. Podziel się swoimi wrażeniami. Daj znać, ile czasu trwała rozmowa kwalifikacyjna oraz z ilu etapów się składała. Co Cię pozytywnie, a co negatywnie zaskoczyło?

Jakie wartości są cenione w Firma Wanicki Sp. z o.o.?

@Pytanie

Rozumiemy obawy dotyczące braku płynności finansowej niektórych pracodawców. Nasza firma działa na rynku pracy ponad 30 lat, wiemy jak dbać o Pracowników i jednym z naszych głównych kryteriów jest zapewnienie Pracownikom należytego wynagrodzenia wypłacanego w ustalonym terminie.

weronika232

Jak oceniacie pracę w księgowości w Mogilanach, koło Krakowa? Warto aplikować?

@weronika232

Z uwagi na dynamiczny rozwój naszej firmy, powiększyliśmy w ostatnim czasie nasz dział ds. księgowości. Aby zapewnić komfortowe warunki pracy, zainwestowaliśmy w nowe pomieszczenia biurowe, które spełniają najwyższe standardy. Zachęcamy do aplikowania na stanowisko księgowej, warto aplikować :)

Na jakie zarobki można liczyć w firmie Firma Wanicki Sp. z o.o. na stanowisku Prawnik? Czy pracownicy dostają premie?

@Administrator

Informacje dotyczące wysokości wynagrodzenia i systemów premiowych przedstawiane są na rozmowie rekrutacyjnej. Zapraszamy na rozmowę :)

Czajka

Byłem pracownikiem przez kilka lat (odszedłem trzy lata temu). Firmę można polecić ze względu na bardzo fajną atmosferę i zespół tam pracujący. Zarobki ogólnie ok, wszystko w zależności od przerobu, ale jak jesteś ambitny to jesteś w stanie dużo wyciągnąć. Minusem brak jakiś pakietów socjalnych (zdecydowanie lepiej wygląda to w Scanii, gdzie teraz pracuję). Ogólnie firmę jak najbardziej polecam, mam tam jeszcze wielu przyjaciół.

@Czajka

Dziękujemy za informacje n/t firmy i merytoryczne uwagi. Obecnie posiadamy pakiety socjalne w obszarach ubezpieczeń i kart sportowych.

kita

Czy pracownika na stanowisko informatyka dalej rekrutuje ksiegowa?? Zenada

@kita

Nie mieliśmy do tej pory takiej sytuacji.

ktos

Bardzo słabo, zero socjalu, zero premii i podwyżek, a na swieta tez kompletne zero. Co to za motywacja do pracy?? Cały rok sie spinasz i jaka nagroda?? Nic. Może i jak jestes blisko koryta cos ci spadnie, pracownicy, którzy pracuja najcieżej nie maja nic z tego. Wyzysk i spychanie obowiązków.

@ktos

Firma Wanicki dofinansowuje swoim pracownikom ubezpieczenia medyczne, oferuje ubezpieczenia grupowe i pakiety sportowe. Dla każdego stanowiska są opracowane programy premiowe i prowizje w przypadku osób pracujących w obszarze sprzedaży.

Tytus

Kadra kierownicza jest wymagająca i dlatego tak piszecie? Bardzo dobra firma i wymaga żeby trzymać odpowiednie standardy.

Daniel

Bardzo dobra firma ma swoje wymagania i oczekuje realizacji. Niestety nie wszyscy potrafią sprostać tym oczekiwaniom!

Gregor

Zastanawiająca jest ta cisza na forum.

Zostaw merytoryczną opinię o Firma Wanicki Sp. z o.o. - Mogilany

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Firma Wanicki Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Firma Wanicki Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Firma Wanicki Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 0 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Przejdź do nowych opinii