Jeremias sp.z o.o.

Gniezno

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 355 ocen.

Opinie o Jeremias sp.z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeremias sp.z o.o.

Ehhh

Jeremias to przede wszystkim ludzie, owszem fachowcy w tej czy innej dziedzinie. Ale to że źle dzieje się w firmie to wina narzekaczy, podpierd.... Lepiej ponarzekac niż coś zrobic konkretnego. Apogeum spychologii

bibi

ad: Były pracownik „Ciesz się, późny wnuku! Jękły — głuche kamienie: Ideał — sięgnął bruku — —”.

Były pracownik

Pracowałem w Jeremiasie ponad 4 lata ale nie na produkcji i nie na magazynie. Zajmowałem się sprzedażą. Mam mieszane uczucia wspominając ten czas. Było i bardzo dobrze i bardzo słabo w zależności od okresu. Odszedłem sam kiedy przestałem akceptować wymuszone zmiany personalne oraz inne moim zdaniem błędne decyzje zarządu. I tak jak przypuszczałem kompletny brak zainteresowania powodami złożenia wypowiedzenia. Szkoda bo można było jeszcze wtedy sporo ponaprawiac. Celowo nie wspominam o nikim konkretnie bo za dużo pisania hehe. Reasumując firma potrafi grać fair ale także rażąco słabo się zachować. Ale to pewnie wszędzie tak bywa :). Życzę nowym wszystkiego dobrego a starym pracownikom wytrwalosci i pozytywnych zmian

mikołaj

beznadziejnie i coraz gorzej tam jest, brudno , syf

anonim

(usunięte przez administratora)

ooo

Robil taki. To chyba familia z tym slynnym pilkarzem, bo w robocie w trampkach do halówki biegał ..

Y

Podwyzki dla NAJLEPSZYCH.. Atmosfera co raz gorsza

gość

No widzę że magazynie surowców brak wózkowych no to wspaniały kierownik GWIAZDA zacznie w końcu coś robić a nie obgadywać innych poza plecami . Może pan prezes zobaczy co jest wart taki kierownik

robot
@gość 24.09.2017 01:03
No widzę że magazynie surowców brak wózkowych no to wspaniały kierownik GWIAZDA zacznie w końcu coś robić a nie obgadywać inny...

jest moc .. jest przerob ... jest nawal chetnych ... cos sie skonczylo ... idzie ku nowemu ...

nik

O jakim nowym dyŕektorze mówisz? Zmienił się zarząd czy go nie chcieli w starej firmie?Chciał mieć stanowisko po ojcu i go nie dostał.sTo tyle

heniek

jakies przeciagi na mag surowca? ludzi wywiewa na amen?

Iwona

@jarząbekczęsto zdarzają się takie pracujące weekendy? Czy liczą się one jako dodatkowo płatne dni pracy, czy też można w zamian odebrać sobie wolne?

krzyś

niby przestrzegają BHP a tam brud i smród , BHP przestrzegają tylko na rano a na popkach lub nockach olalewane jest , to jak to jest albo przestrzegamy 24 h albo wogóle

jarząbek

".. bo w jeremiasie nigdy nie wie, oj nie wie sie, czy pracujacy bedzie weekend, czy tez nie .. "

robol

ponoc przewietrza sie sklad na surowcach? szukaja nowych pracownikow, czy tam wozkowych? ktos odszedl, a ktos nowy przyszedl?

aaa
@robol 03.09.2017 19:19
ponoc przewietrza sie sklad na surowcach? szukaja nowych pracownikow, czy tam wozkowych? ktos odszedl, a ktos nowy przyszedl?...

dajcie sobie spokój z tą firmą jeśli ukrainiec zarabia lepiej od polaka to świadczy tylko o poziomie tego zakładu żenada i brak logiki (praca dla zdesperowanych kobiet i emerytów)

Iwona

Aktualnie firma poszukuje osób do pracy jako Operator Wózka Widłowego. Możecie powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca na tym stanowisku? W treści oferty pracy można znaleźć informacje, że pracodawca oferuje możliwość udziału w szkoleniach zawodowych i podnoszeniu kwalifikacji. Ktoś z Was brał u nich udział? Jak często jest taka możliwość wzięcia udziału w dodatkowych szkoleniach?

rocco sifredi

w jeremiaszu fajnie jest, hej, hej hej. Kierownicy super goscie, mozna zostawac po godzinach, dorobic w weekend, czy to sobota, czy niedziela. Noe robia problemu z przerw 11 godzinnych miedzy zmianami, mozesz przyjsc na rano w niedziele na osiem godzin i wrocic na nocke tego samego dnia. Masa pieniedzy do zarobienia, nawet w swieta mozna dopykac do pensji. Polecam dla kawalerow lub dla Pan/Panow znudzonych pozyciem malzenskim. Same plusy. Kasa na czas, raz mniej, raz wiecej na kwitku, chyba wedlug humorow systemu wyliczajacego wyplaty. Na stanowiskach decyzyjnych i kierowniczych ludzie po solidnych uczelniach, znajacy zycie i ludzi oraz problemy swiata rzeczywistego oraz wirtualnego, znakomici psychologowie i rozjemcy, nie ustepujacy w madrosci niczym samemu Salomonowi. Przyjdz, przekonaj sie, a nie polegaj na opiniach internetowych.

rura
@rocco sifredi 22.08.2017 11:40
w jeremiaszu fajnie jest, hej, hej hej. Kierownicy super goscie, mozna zostawac po godzinach, dorobic w weekend, czy to sobota,...

za dużo wełny się nawdychałeś!!!!albo za długo robisz w tej firmie i już tobie odwaliło!!!

Pracownik
@rocco sifredi 22.08.2017 11:40
w jeremiaszu fajnie jest, hej, hej hej. Kierownicy super goscie, mozna zostawac po godzinach, dorobic w weekend, czy to sobota,...

Rocco.Masz poczucie humoru.Początek,ok.Ale od kierowników po szkołach w dół,sprawdź dokładniej.Każdy pisze jak uważa.Praca niebezpieczna, dla ludzi z doświadczeniem i bez,ale pracowitych,wytrwałych,odpornych na stres,uważnych.Wypadków sporo.Jeżeli ktoś jest nauczony pracy,to firma dla niego.Najlepiej przyjdź,i przekonaj się sam.Powodzenia dla nowych pracowników.

krzys

niby mają sezon a roboty brak więc po co te weekendy darmowe

Gostek

Warunki pracy ciezkie. Gorąco kurz wełna opary. Brak wyciągów. Brak wyciszenia maszyn. Hałas i brud. Metody pracy jak ze średniowiecza najlepiej przynieś wszystko sam na plecach i garbie. Teraz doszla seria wypadków przyczyną jest brak doświadczenia i zmęczenie. Bo nowych pełno a nie da się wypocząć jak chodzi się do pracy cały czas. No i ten pięknie przedłużony czas pracy do 6 dni gdzie sobota jest musowa ale nie platna. W niedzielę przymuszanie do nadgodzin. Gdzie jest inspekcja pracy. Jesteśmy niewolnikami. Trzeba uciekać tym bardziej że kierownikami są ludzie którzy nie umia zadzwonić po karetkę jak dojdzie do wypadku. Albo ćpuny R.D. i koksy którym odwala bo mają wladze. Ukraińcy lepsi lub gorsi to zależy od przypadku ale wypierają nas Polaków bo są tańsi.

Obserwator

Wrzuca nam po 3-4 Uk na plecy i bedziemy na nich robić. Polakowi coraz mniej. Na palcach można policzyc tych przyjezdnych którzy sie starają. .

jako
@Obserwator 02.08.2017 09:35
Wrzuca nam po 3-4 Uk na plecy i bedziemy na nich robić. Polakowi coraz mniej. Na palcach można policzyc tych przyjezdnych któr...

Na magazynie ludzie też zaczynają się zwalniać.To co zarabia pracownik na magazynie z doświadczeniem to już jest śmiech na sali. Ukrainiec świeżo przyjęty na produkcji ma więcej.

mati

polaków zwalniają a pracę ukraińcom dawają śmieszne

Tomek
@mati 01.08.2017 22:16
polaków zwalniają a pracę ukraińcom dawają śmieszne

no dokładnie nam Polakom umów dalej nie przedłużają a ukrainców nowych ciągle przybywa , pracujesz z taki lub taką nie znają języka i ty masz ich nauczyć

Iwona

@i kit rozumiem, że w Twoim odczuciu warunki pracy w firmie nie są najlepsze, szczególnie na hali. Wspominasz też o podejściu do pracownika. Mógłbyś rozwinąć tę kwestię? Jakie jest podejście przełożonych? Z tego co piszesz, to niektórzy umożliwiają Wam np. wyjście na dodatkową przerwę. Można na nich liczyć również w innych kwestiach?

i kit

ta firma to żenada w podejściu do pracownika, ciesz się że masz robotę i tyle, jak ostatnio ktoś powiedział :) 20 lecie firmy a Ty co dostajesz? kuponik na piwo i kiełbasę :D haha ciekawe co w biurze dostaną albo kierownictwo i wyżej, chociaż nikt się nie pochwali :) na hali ZERO wentylacji poza wiatrakami, tam niema wymiany powietrza !!! a zrobić przerwę dodatkową to już łaska, chociaż znajdzie się kierownik co zrobi :) więc wdychasz ten cały syf, dziwne że nikt nie sprawdzał tam jakości powietrza z jakiejś inspekcji. wiceprezes chyba dąży do tego, żeby Polaków zastąpić ukraińcami....nic po polsku, ale dostajesz takiego i masz z nim robić...ale jak to ktoś powiedział "byle by coś robili"... i taki wiceprezes dostaje nagrodę „Przedsiębiorcy, Menedżera Roku 2016”, to powinno być nagroda antypolskiej firmy !!!!

Iwona

@Tomek mógłbyś powiedzieć coś więcej o pracy w firmie? Jakie są mocne i słabe strony Jeremias jako pracodawcy? Takie dodatkowe informacje mogą być istotne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy. Co byś im doradził?

Tomek

kiepska atmosfera w tej firmie jest ,

Anka
@Tomek 25.06.2017 16:14
kiepska atmosfera w tej firmie jest ,

dokładnie atmosfera jest bardzo nieciekawe , stare pracownice gnębią nowych pracowników , są tak nie miłe że się odechciewa pójść do pracy ,

nikt

Macie namiary do work i job

Anka

witam mam pytanko ile można przez agencje zarobić w jeremiasie chodzi o kobiety

ah

Job lub work z tego co wiem

OAL

MAM PYTANIE PRZEZ JAKĄ AGENCJĘ MOŻNA DOSTAĆ SIĘ DO JEREMIASZA CHODZI O KOBIETY

Iwona

@Brzydki burok co rozumiesz przez mobbing? Jakie sytuacje występują w firmie?

Brzydki burok

Płaca nieadekwatna do tego co robisz. Warunki pracy jak 40 lat temu, żadnych udogodnień, brud, nieład na większości stanowisk. Do tego mobbing ze strony przełożonych. Oczywiście to nie ich wina, lecz prezesa- prosty chłop nie wiem, czy po zawodowce, więc nie ma co za dużo wymagac. Poprawi się dopiero jak odejdzie, lub wejdzie nowy inwestor. Nie przeszkadza ci, że pracujesz z więźniami czy ukraincami to na przeczekanie da się z miesiąc popracować. W innym przypadku naprawdę lepiej omijać szerokim łukiem, szkoda nerwów i zdrowia.

i kit

niektórzy nadal lubią zmuszać do nadgodzin R.D. przyjdzie i powie wpisuj się na nadgodziny jak odmawiasz to narzuca się raz kulturalniej raz chamsko, w tygodniu niema co robić czasami, a na weekend fuuul zamówień i magazynów nagle, pracowników się nie szanuje, starzy się zwalniają bo są niedocenieni, pracujesz przez pośrednika po rok a nawet dłużej ! syf na halach niesamowity ! aż strach pomyśleć jakby przyszli i zbadali powietrze ! szkodliwe mają wypłacane na wełnie, ale na gnieździe rur robisz metr od wełny i już nie masz nic a wdychasz tyle samo co inni ! filtry w laserze były zużyte i cały syf wywalał na halę (pomijając stary który jest odkryty!!!), ale prezesowi to nie przeszkadzało bo wychodzi na pół godziny dziennie, patrzy, dzwoni i robi zdjęcia, benefity Iwono ? z łaski dostaniesz na święta (ok 100 za rok, ale max 1000 ) czy jakoś tak....i gdzie tu fundusz socjalny, który firma musi płacić ? firma zarządza całym urlopem ! rok temu miałeś w czerwcu/lipcu no to teraz dostaniesz kwiecień/maj ! WICEPREZES totalnie ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników ! mają robić i nie marudzić ! jedyny plus to że kasa zawsze jest na czas :) ukraińce ? jedni fajni normalni ludzie pracujący, inni nie powinni tu robić wg, ale to nie ich wina, że prezes chce ich na siłę, takie firmy powinny tracić ulgi wszelkiego rodzaju za antypolskie zatrudnianie, to kłamstwo, że niema ludzi do pracy, są tylko firma wyrobiła sobie taką renomę, że nie chcą tam przychodzić ! podstawa, premia, jakiś dodatek za nocki, premia od wydajności i to koniec.....wczasy pod gruszą? nie na produkcji...urlop w sierpniu? też nie bo "sezon" wymyślony, żeby kierownicy dobili portfele, a produkcja odświętówki, owszem pół wypłacili,ale resztę teraz jak tylko się da wykorzystują żeby reszty nie płacić :D

Iwona

@ehh po raz kolejnydziękuję za Twoją opinię. To ważne, że pracownicy mają od razu umowę o pracę. A czy firma zapewnia oferuje dodatkowe benfity dla pracowników?

ehh po raz kolejny

Ludzie odchodzą. Ukraińców co raz więcej wiadomo, oplacaja się. Niech robią cokolwiek. Nie szanuje sie tu ludzi z doświadczeniem. Takie jest moje zdanie. + firmy to od razu umowa o prace fakt z firma zewnętrzną typu jopp ale przynajmniej nie smieciowa albo o dzieło. Wypłata zawsze na czas. Można dorobić nadg - stresujaca atmosfera, hałas , wszechobecna wełna (trzeba sie przyzwyczaić)

what

Nową hala?

Iwona

@były rozumiem, ze nie pracujesz już w firmie. Kiedy działa się sytuacja, o której wspomniałeś? Możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy oferowanych przez firmę?

były

firma dziwna...młode dziewczyny odradzam przyjść tutaj do pracy bo nie dostaniecie normalnej umowy, chyba że wystarczy wam zatrudnianie przez pośrednika co miesiąc na nową umowę, najlepszy ukrainiec spawacz, chodzi tempem staruszka przez całą halę i spawa je prawie godzinę, noga na nogę to jego ulubiona pozycja do spawania :) (pomijając to że mają jakąś dziwną manię dłubania w nosie), ale jak to prezes powiedział "żeby coś robili" ciekawe ile za nich dostaje kasy, pomijając to że w Gębarzewie będzie stała druga hala, w końcu lepiej więźniowi dać minimalną niż szukającemu pracy normalnemu obywatelowi :)

Iwona

@kuleczkaw takim razie gratulacje. Czy pracujesz teraz w firmie Jeremias? Chętnie usłyszymy więcej o Twoich wrażeniach z pracy.

Iwona

@kuleczka jeśli dalej szukasz pracy w firmie to obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Operator Wózka Widłowego. Zamierzasz aplikować?

kuleczka
@Iwona 02.03.2017 09:25
@kuleczka jeśli dalej szukasz pracy w firmie to obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Operator Wózka Widłowego. Zamierzasz apli...

Pisalem tego posta ponad miesic temu, lol. No pewnie, ze nie bede aplikowal jak juz dawno mam robote.

ffdfdf

Zapraszamy do jeremiasa....psy już na was czekają!!!

fabian33

Jest nawet takie powiedzenie "Nie bądź chamski jak kierownik z Jeremiasa!"

fabian33

Jeremias.........Uciekajcie!!!!!!!!!!!!!!

otworz oczy

Firma za nic ma człowieka. Machloje w kadrach, sześciodniowy tydzien pracy chcesz zobaczyć większą wypłatę przyjdź w niedziele.. A i na tym jeszcze cie oszukaja. Nie ma dystrybutorów z woda na halach tylko jak sanepid przyjedzie o czym wiedza z wyprzedzeniem! Zapylenie i hałas na hali taki ze stopery nie pomagaja to nikogo nie interesuje. Ukraiński pracownik bez wiedzy zarabia wiecej niż ci z kilkuletnim stażem. Ludzie z doświadczeniem odchodzą i zamiast ich zatrzymać zaproponować lepsze warunki, pokazać że firmie zależy zatrudniają więcej Ukraińców bo to sie bardziej opłaca .

hahahaha
@otworz oczy 31.10.2016 08:23
Firma za nic ma człowieka. Machloje w kadrach, sześciodniowy tydzien pracy chcesz zobaczyć większą wypłatę przyjdź w niedziele....

I to jest napisana szczera prawda, wszędzie oszustwa i machlojki na kasie a może teraz ktoś z Biura napisze że jęczmen zawsze będzie jęczmenem jak kilka postów wcześniej ! Nie ! ludzie jęczą bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze będzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i będzie cię okradał pod przykrywką że system tak wyliczył !Odchodzić jak najszybciej z tej Firmy! Tam czeka was tylko choroba na raka !

dfgh

hej a mam pytanie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko pracownika produkcyjnego- spwacza? w sensie jak można się przygotować do niej hm ??

i tyle

nowy dyrektor ponoć odszedł ze starej pracy bo zmienił się zarząd i nie dało się z nimi rozmawiać, a tutaj.?.? wizja zebrań z pracownikami, "jestem człowiekiem, który chce rozmawiać z ludźmi" i co ? zebrania się skończyły, raczej dalsze terminy zebrań zostawały odwoływane aż ciemna masa przestała się pytać i jest spokój, "bożyszcze" rządzi i nic się nie zmieni, jeszcze 6 dniowy tydzień pracy, chcesz wolne za dzień obowiązkowych nadgodzin to musisz brać urlop PARANOJA, przed inspekcją pracy powystawiali dystrybutory z wodą, po wizycie wszystkie pochowane, ciekawe czemu podczas wizyty sanepidu nie było nikogo widać na halach, spawacze mają oszczędzać robotę w tygodniu żeby ukraincy mieli co robić w sobotę, niedzielę, czyli plan dyrektora o "unormowaniu" nadgodzin przez kierowników nie zadziałał :) a powiedz "koledze" ze wschodu że ma robić szybciej to wielce obrażony, oby jak najwięcej doświadczonych osób odeszło w cholerę i oczy im się otworzyły, jak zatrudniali na sezon polaków to same ściemniacze ze wschodu teraz...

anonim

(usunięte przez administratora)

realista

Haha npewno

pop..

6dniowy tydzień pracy. Minimum jesli chcesz zobaczyć troche wieksza wyplate.

lfsik

jak tam nowy system magazynowy? bo słyszałem ze kompletnie rozsypały się wysyłki a i przyjęcia na magazyn w polu...hahahah, przyszły mądre głowy, powprowadzały systemy i teraz mają, masakra...

gość

Witam mam pytanie czy ten(usunięt gwiazda jeszcze robi fałszywy ś...ć który cały czas kłamie bo rzadko mówi prawdę tyko wtedy gdy się pomyli.

Jkk

Niski i może jest myślący ale zaczyna traktować ludzi jak śmieci jak on to mówi? On nie kłamie on blefuje tak jak on powie tak ma być wogole się nie liczy z pracownikiem i nie rozumie że ktoś ma swoje życie prywatne jest potrzeba masz być masz być dyspozycyjny nie przychodzisz źle! Nie jesteś dyspozycyjny! Ze ten śmieszny Plezia się jeszcze trzyma to jestem w szoku facebookowicz jeden nic nie robi tylko na Facebooku siedzi i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników, nic nie potrafi zrobić a pracuje Bravo takich kierowników potrzeba hehehe to tylko świadczy o tym że każdy może zostać kierownikiem na magazynie na światowym poziomie jeremias

malo dostaja?

2300 podst i 500 premii minimum. Wiec prod ma mniej... Liczyć potrafisz?

Podwyzki

Szydera- pomysł trochę albo się dowiedz ile stow mniej dostaje się na magazynie niż na produkcji a potem zacznij bidolic.

Zostaw opinię o Jeremias sp.z o.o. - Gniezno

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jeremias sp.z o.o.