Semcore

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Semcore Sp. z o.o.

Opinie o Semcore Poznań

Nie przegap nowości o Semcore Sp. z o.o.!

08.04.2019 07:29

W firmie pracuje się dobrze, można liczyć na stabilne zatrudnienie i atrakcyjne zarobki. Atmosfera luźna, a ludzie przyjaźnie nastawieni. Każde stanowisko posiada dużą dozę swobody działania, nikt nikomu nie wisi nad głową. Poza tym firma ciągle się rozwija, liczba klientów rośnie, więc jest co robić. Jeśli przychodzisz do pracy, żeby pracować, to w Semcore znajdziesz miejsce dla siebie.
    Mateusz

03.04.2019 13:01

Czy ta firma ma dwie siedziby?

03.04.2019 15:23

Kiedyś był oddział w Koninie.
    Kinga

30.03.2019 20:59

Byłam w semcorze na stażu przez 3 miesiące. Głównie zajmowałam się tworzeniem teksów na blogi. Fajne miejsce dla studentów, nie ma problemu z dopasowaniem godzin pracy do zajęć na uczelni. Ja jestem bardzo zadowolona, gdyż dużo się nauczyłam, zawsze miałam co robić i nigdy nie doświadczyłam poczucia zmarnowanego czasu.

29.03.2019 09:01

firma jak najbardziej pozytywna ma potencjał i się rozwija
    Haha

30.03.2019 11:44

Kłamliwy wpis i wszyscy którzy tu byli o tym wiemy. Właściciel opowiadający pracownikom że chce sprzedać firmę, dział pozycjonowania doprowadzony do ruiny. Ma potencjał ale na to by zniknąć z rynku.
    Łukasz

30.03.2019 12:58

Matulo jedyna, czyli ponad 30 osób pracujących i mających się świetnie - jest wysoce odmiennego zdania od byłego już pozycjonera...

23.01.2019 19:16

Przyjemna rozmowa kwalifikacyjna, dawno nie spotkałem się z tak dużym przygotowaniem do spotkania. Fajne biuro.
    Matylda

25.11.2018 13:24

Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat stanowiska Office Manager w tej firmie ?
    Bartek

05.12.2018 12:28

Hej, na tę chwilę stanowisko jest zajęte.
    Pan D

19.11.2018 12:39

Po kilku ostatnich opiniach można wywnioskować, że jakiś typowy polski "buc" podjął próbę pracy w Semcore ale okazało się, że nie ma lekko, że wymagane jest zaangażowanie, pracowitość, sumienność. A że siedziało się na telefonie lub o zgrozo na służbowym PC i przeglądało prywate - i za to dostawało uwagi to nagle wielkie zło. Jako były pracownik jestem w stanie powiedzieć, że kierownictwo jest takie jak być powinno. Kiedy trzeba motywują , podpowiadają, prowadzą, potrafią dać uwagi. Jeżeli nie jesteś fair ktoś z Tobą porozmawia raz czy dwa później już dadzą do zrozumienia że przesadzasz. Marcin - właściciel typ osobowości którą albo podziwiasz i lubisz albo nie. Swoje zadanie w firmie realizował idealnie i z niczego zwróćcie uwagę na jakiej pozycji jest obecnie firma, pogawędkami czy brakiem świadomości o tym, kto za co odpowiada nie osiągnęliby tyle. Więc miedzy bajki można włożyć te bzdury poniżej. Alek - szef handlu, 70% konkurencji chciałoby go mieć w swoich szeregach, praca z nim naprawdę wiele daje i jeżeli myślisz o handlu - i zaczynasz z tym, warto trafić pod jego skrzydła. Jak inne działy nie wiem, ale na pewno warto spróbować pracy w semcore, jak jesteś w porządku, potrafisz pracować i chcesz to będzie dobrze. A jak zatrudnisz się ale jesteś stereotypowym przedstawicielem współczesnego pokolenia a'la "daj Pan mi 5k na start to będę się starał, przecież skończyłem socjologie, mam papier" to no cóż....
    Konrad

08.11.2018 20:26

Patrząc na opinie, nie ważne jak kto się czuje. Są różne typy osobowości a nie wszystkie potrafią z sobą współpracować. Wylewanie różnic w internecie uważam za dość słaba reakcje, bo albo jesteśmy w piaskownicy albo wszyscy chcemy coś osiągnąć. Jeżeli nie czuje ze z kimś osiągnę swój cel to zmieniam pracodawcę a nie siedzę przy biurku i mówię jaki to jest zły. Więcej w tym temacie nie mogę powiedzieć.
    JaTuTylkoSprzątam

08.11.2018 15:59

Internet uświadamia, że nie każdy wyrósł z pisania w kiblu po ścianach, bo taki mają mniej więcej charakter te opinie, byłych już, kilku pracowników. Podkreślę, że opinie, a nie fakty. Wchodząc na tą stronę mam wrażenie jakbym otwierał drzwi od takiego właśnie szkolnego kibla, gdzie "Andrzej (usunięte przez administratora) "Legia (wiadomo)", "Marcin (usunięte przez administratora) a "W Semcore straszy". Prymitywne odreagowywanie frustracji w godzinach pracy, co poniekąd potwierdza zarzuty szefa.

08.11.2018 15:38

" Zgodzę się z tym że właściciel bywa wybuchowy, jednak też nie bez przyczyny" - napisał Przemek, kiedy jest już na swoim i nie musi mierzyć się z humorami szefa. A pisanie o tym, że och, jak musimy zarabiać pieniążki kosztem normalnej atmosfery i sugerowanie, że negatywny komentarz jest oznaką tego, że ktoś sobie w stresujących sytuacjach nie radził jest dziwne, ale świadczy o pojęciu szefostwa o traktowaniu pracowników. Ja sobie radzę w stresie, w deadlinach, wiem, co to robota na pełnych obrotach. Ale nie godzę się na takie warunki pracy, jakie oferuje ta firma, szkoda życia. " o dziwo często stara się rozluźnić atmosferę" - serio? Kiedy? Te żarty na poziomie gimnazjum? Te bluzgi, niekontrolowane krzyki rzucane w eter? Czasem miało się wrażenie, że jesteśmy na stadionie, a nie w poważnej firmie.

08.11.2018 14:35

Dziwi mnie nagły skok negatywnych opinii o firmie... Czyżby Krzysztof i Paweł? Pierwszy pracował max 2h dziennie a drugi pracował dla innej firmy w czasie pracy?

08.11.2018 15:22

No tak, warto także przypomnieć, że szef Marcin za pracę uznawał wyłącznie minuty (pewnie program zliczał...) spędzane przy komputerze. Niektóre stanowiska ze względu na specyfikę (o której szef wiedzieć powinien) wymagały jednak nie tylko klikania w klawiaturę. No ale cóż, informacje o dokładnie wyliczanym czasie pracy to były jedne z najczęstszych komentarzy szefa, gdy miał gorszy humor. Jak miał lepszy, nie przeszkadzało mu włażenie do biur pracowników, by przez kilka kwadransów dziennie odciągać ich od pracy swoimi żartami i dygresjami nie na temat. Pogaduchy z szefem fajne. Szkoda, że program nie zaliczy ich do czasu pracy.
    SZOK

07.11.2018 18:40

Zobaczyłam ofertę pracy na Marketing managera i tak sie zaskoczyłam proponowaną stawką, że aż dodaje ten komentarz. Manager Marketingu Miejsce pracy: Poznań Wynagrodzenie: 2 - 4 tys. zł (Mam nadzieję że to nie brotto o_O) Kwota raczej mówi o Junior Manager bo Marketing Manager to raczej ma takie stawki: https://zarobki.pracuj.pl/stanowiska/marketing/marketing-manager Pozdrawiam
    Przemo

07.11.2018 14:33

Pracowałem w tej firmie kilka lat jako osoba techniczna. Zgodzę się z tym że właściciel bywa wybuchowy, jednak też nie bez przyczyny. Firma posiada kilka działów i wystarczy aby jeden miał gorszy miesiąc i to oddziałuje na pozostałe. W semcore wiele się nauczyłem, co pozwoliło mi pójść dalej (na swoje). Niestety ale w agencji marketingowej trzeba być odpornym na stres bo zawsze on się pojawi czy to dead liny, czy ktoś nie dopełni swoich obowiązków a nie koniecznie szef, który o dziwo często stara się rozluźnić atmosferę.

30.10.2018 13:41

(usunięte przez administratora) Pracując tam nie można być pewnym jaka jest sytuacja, jakie szanse na rozwój (i czy w ogóle są jakiekolwiek). Pomijając słabe zarobki (mimo potwierdzonych, świetnych efektów pracy) i (usunięte przez administratora)uwagi co do realizowanych zadań (szef ewidentnie nie miał pojęcia jakie obowiązki mają jego pracownicy, na czym polega ich praca i jakie zadania realizują w ciągu dnia) - najgorsza była jednak atmosfera, (usunięte przez administratora)Kto chce pracy bez ogromu stresu, powinien szerokim łukiem omijać firmę.
    pracownica

31.10.2018 18:27

i tak bardzo delikatnie opisane

Kontakt - Semcore Sp. z o.o.

ul. Głogowska 70 lok. 4 60-740 Poznań

Branża główna: Agencje i domy mediowe

Zszokowana

19.10.2018 22:36

Kiedyś brałam udział w rekrutacji i Pan kierownik, który był decyzyjny powiedział, że nie widzi kobiety na tym stanowisku, ale zaprosił mnie bo najlepiej wykonałam zadanie!! SZOK!! Nie polecam tej firmy!
    były

20.10.2018 00:28

Ciesz się że Cię nie przyjęli...
    były

24.10.2018 20:23

zatrudnij się to się dowiesz, może jeszcze ktoś tam został. Poza tym jako pracownik Goworka mógłbyś zrozumieć że nie zawsze chce się wszystko wywlekać a animowanie profilu w ten sposób jest żenujące. Może kiedyś to zrozumiecie.

17.10.2018 18:21

Pan Aleksander od początku prowadził naszą kampanie i z "burzliwym" początkiem udało się po kilku miesiącach wejść na bardzo dobre wskaźniki wzrostu.

17.10.2018 13:11

Szukają managera SEO oferując bardzo dobre stawki, jednak nie jest to specjalista a osoba zarządzająca innymi specjalistami. Bardzo dobrze przeprowadzona rekrutacja.
    miła

08.09.2018 22:20

super
    Michu

08.08.2018 19:18

Na jakie wynagrodzenie może liczyć początkujący w dziale SEO? Jakie są szanse rozwoju?

31.07.2018 10:20

w tej firmie atmosfera jest przyjazna rozwijają się są prężni. W każdym razie polecam. Dynamiczna, dobrze rozwijająca się firma

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Semcore?

Paulina

15.07.2018 20:26

@Krzysztof, a jak oceniasz atmosferę między pracownikami w Semcore? Czy pracownicy odnoszą się do siebie życzliwie i można liczyć na ich wsparcie we wspólnych obowiązkach? Czy firma oferuje jakieś pakiety socjalne lub inne benefity? To mogą być rzeczy, które przekonają potencjalnych kandydatów.
    Krzysztof

19.07.2018 08:19

Atmosfera jest przyjazna i zawsze można liczyć na pomoc innych pracowników oraz wyrozumiałość pracodawców np. w przypadku choroby swojej i członków rodziny lub jeśli chodzi o obowiązki na uczelni.
    Paulina

03.04.2018 08:45

Czy możecie wypowiedzieć się odnośnie Semcore w Poznaniu? Jakim jest pracodawcą? Jest godny polecenia? Odpowiadając na pytania użytkowników na forum powinniście mieć świadomość, że pomagacie komuś w znalezieniu nowego miejsca zatrudnienia.
    Krzysztof

11.07.2018 14:33

Ja mogę powiedzieć. Pracuję w Semcore i wynagrodzenie jest atrakcyjne, a co do formy zatrudnienia to już kwestia indywidualnej umowy z pracodawcą. Oczywiście wszystko zależy od tego na jakie stanowisko się aplikuje. W każdym razie polecam. Dynamiczna, dobrze rozwijająca się firma.
    zax

06.01.2018 13:45

z jaka forma zatrudnienia mieliscie do czynienia ? umowa czy wspolpraca ?
    carl

19.08.2017 08:34

jak sie mocno wykażesz, jesteś nastawiony na rozwój, to będziesz miał dobrze finansowo, polecam
    Bart

28.06.2017 15:47

Pieniądze bardzo spoko, ludzie rózni jak wszedzie.
    krzysztof

09.05.2017 17:01

no widzę że firma się rozwija tak trzymać
    Aker

14.12.2016 13:59

To ci sami co w koninie szukaja?

30.11.2016 15:14

Widzę, że mocno się rozwineli. Pamiętam jak zatrudniali 5 osób a teraz koło 30 chyba.
    3er

16.05.2016 19:04

hej widze ze teraz szukaja specjalsity do spraw sprzedazy w Poznaniu oferowana jest umowa o pracę po okresie próbnym,atrakcyjne, rosnące każdego miesiąca wynagrodzenie, złożone z podstawy i prowizji od sprzedaży,możliwości rozwoju oraz awansu

Zostaw merytoryczną opinię o Semcore Sp. z o.o.